След "Октопод" започна данъчна ревизия в "Лев корпорация"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Прекалено много изглежда съшито с бели конци и прилича на разчистване на сметки от страна на Бойко и Цецо. Почти съм сигурен, че няма да бъде задължан въпросния Алексей Петров с мярка за неотклонение задържане под стража.

  Като са тръгнали да ровят, може би трябва да видят и какъв общ бизнес са имали Петров и Бойко Борисов. Въобще работата смърди.

 2. 2 Профил на ха!
  *****
  Неутрално

  Моля Ви, натикайте ги в кучи гъз!

 3. 3 Профил на мислещ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "Гогич":

  Според теб тези са чисти така ли?

  След като могат да плащат на 88 стриптизьорки да им играят на пилона?!?! С толкова народ 2 малки завода могат да се напълнят, а хората ги харчат за кефа си. Това са 100% мръсни пари!

 4. 4 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов разчиства терена и това е добре.

  Няма да е добре, ако тръгне да прави същите зулуми на разчистения вече терен.

  Но засега за мен този човек и неговите мотиви си остават неясни.

 5. 5 Профил на TheSaint
  *****
  Разстроено

  майко.. ти я и на показанията на Лупи разчитат.. тоя мазняк върти и суче само и само да откачи панделата... ебах ти наглеца

 6. 6 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#3] от "мислещ":

  Въпросният Петров, без да го защитавам, там ли е хванат. Какви доказателства имат за престъпления срещу него, ама конкретно? Защото видяхме с "наглите" докъде е докараха - от 25 задържани почти всички са на свобода с момента. Така ще бъде според мен и по този случай.

  А за общата фирма на Бойко и Алексей защо не кажете нещо?

 7. 7 Профил на TheSaint
  *****
  Любопитно

  а.. и още нещо.. тия как ще повлияят на застрахователния пазар?!.. мисля не е тайна, че всички застрахователи презастраховат за автокражба или в Левинс или в Булинс... дали пък след винетките, потоците държавни пари, метра и т.н. не идва време да се коригират и паричните потоци в застраховането..?

 8. 8 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1246 Любопитно

  http://www.glasove.com/article-7025.php
  Кой кой е ?
  10.02.2010 г. 20:05 ч.

  Явор Дачков  Шумно огласеният арест на Алексей Петров повдига много въпроси, най-фундаменталният от които се отнася до декриминализацията на българския политически живот, чието разясняване е свързано с най-големия въпрос на прехода въобще – темата за несправедливостта. Срастването на политическия елит с криминални структури и безпроблемният възход на тази симбиоза през годините, което постави България сред най-корумпираните и изостанали страни в Европа.

  Това е любимият въпрос, който вече от години ни се задава от Брюксел и на който политиците не могат да отговорят. Арестът на Алексей Петров не е част от отговора, а опит да се заметат следите на прехода, да се прехвърли вината само върху част от участниците, или ако използваме класическата фраза – гущерът да си отреже опашката. Под „гущера” разбирам цялата политическа класа, която управлява България от 1990 г. до днес и под чието покровителство избуя организираната престъпност. В официалното изявление на МВР се казва, че Алексей Петров и останалите задържани са част от добре организирана престъпна група, извършвала редица претъпления през последните десет години.


  Също така стана ясно, че Алексей Петров, който напуска комунистическите служби за сигурност в началото на 90-те, е интегриран като секретен сътрудник в днешните служби за сигурност от 1998 година. Логично е да се запитаме как той е извършвал приписваните му днес престъпления и кой му е осигурявал политическото покровителство и комфорт, за да ги извършва. Излиза, че неговите покровители на политическо ниво са: генерал Атанас Атанасов – шеф на Национална служба „Сигурност”, който е привлякъл Петров за сътрудник; Иван Костов – премиер на правителството, за което е работил Алексей Петров, Симеон Сакскобургготски – следващият министър-председател; Бойко Борисов – главен секретар на МВР по време на целия мандат на царя; Цветан Цветанов – днешният шеф на МВР, а тогава най-довереното лице на ген. Борисов в това ведомство; Сергей Станишев – премиер от управлението на тройната коалиция, и всички министри на вътрешните работи оттогава.


  Освен всичко останало Алексей Петров е бил съдружник на днешния премиер Бойко Борисов, имали са обща фирма, а биографиите им в началото на прехода са идентични. Ако поставим двамата на една плоскост, няма да открием особена разлика в първите им „демократични” години. И двамата тръгват от застрахователния бизнес, който в началото на прехода за мнозина беше символ на рекет, и двамата по-късно влизат в системата за сигурност на държавата.


  Логично е да попитаме днес премиера на Република България дали съзнателно не е прикривал дейността на бившия си съдружник, когато е бил главен секретар на МВР, а евентуалния отговор, че не са знаели какво правят Алексей Петров и неговата организирана група, оставям за наивниците. Всеки родител в столицата, а и извън нея, знае, че децата му са застрашени от дрога, която се продава в училище заради благословията на местния полицай. Трудно е да си представим приписваните на Петров престъпления да са продължавали 10 години без протекция от най-високо политическо ниво. Говоря за престъпления в условно наклонение, защото те се доказват в съда, а най-важният за България въпрос е да има осъдени, а не арестувани.


  Това поражда и другия голям въпрос около задържането на Петров – въпроса за мотивите за неговия арест. Освен евентуални престъпления те могат да бъдат и чисто политически. Лично за мен второто е по-приемливо заради въпросите, които зададох дотук и които ще синтезирам отново в един – защо този човек работеше в службите за сигурност и бе покровителстван от Костов до Борисов? Крайно съмнителна беше общата радост от задържането му, споделена както от бившия премиер Иван Костов, така и от Румен Петков от БСП, а също и от Камен Костадинов от ДПС. Тържествуващата физиономия на Цветан Цветанов говореше сама за себе си. Защо тези хора, които преди избори публично се нападат и се водят за смъртни врагове, се зарадваха толкова спонтанно на новината за ареста на човека, който определено е един от най-информираните в държавата? Информиран за мръсните тайни на прехода, за сенчестата му страна, в която политици и престъпници са от един и същи отбор вече 20 години. Алексей Петров е жива история за всякакви взаимовръзки, а арестът му дойде веднага след няколко негови закани, че ще проговори.


  Споменах за омразата на политиците преди избори, ще трябва да спомена и за внезапната им амнезия, щом изборите приключат, по отношение на взаимните обвинения, които са си отправяли. Забележете – няма нито един арестуван и осъден висш политик от времето на Виденовата катастрофа до днес. При това всяко ново мнозинство идва на власт, защото е обявило предишното за корумпирано – като се започне с обещанията за съд на виновниците за националната катастрофа, отправени от Иван Костов на пл. „Св. Ал. Невски” през януари 1997 г., с царя, който дойде да въвежда нов морал и чиито функционери обвиняваха Костов за най-бандитската приватизация, продължи се със Станишев, който обещаваше разкрития за магистрала „Тракия” и заграбените царски имоти, и се свърши с Борисов, на когото му излизаше пяна на устата, говорейки за Доган и комунистите.


  Днес за пореден път ги виждаме съюзени в комплот за смълчаване на общите им престъпления и облекчени, че са намерили изкупителна жертва, с която да се изчерпи темата за цялата престъпност в България.


  Много плоско. И тъй като това е само първата част на тази пиеса, която за мен преди беше драма, но днес приемам единствено като фарс, ще бъде интересно да видим втората й част. Ако съдим по резултатите от шумно рекламираната акция „Наглите” и явната неспособност на полицията да се аргументира в съда за сметка на медийните изяви на своите шефове, е трудно да очакваме развръзката, която бихме искали всички – процес и присъда над доказани престъпници. Моята хипотеза е, че ще поискат сделка с Алексей Петров, за да си осигурят неговото мълчание. На мен лично би ми било безкрайно интересно да чуя това, което той може да каже, но засега ще се въздържа да го нарека престъпник или мутра в интерес на справедливостта. Бих го направил, ако някой ми каже каква е разликата между него и Бойко Борисов, който днес е премиер на България, и бих попитал реторично Иван Костов и генерал Атанасов не наричахте ли самите вие мутра и престъпник генерал Борисов само преди три години и не искахте ли главният прокурор и президентът да се самосезират заради доклада, споменат от журналиста Джеф Стайн в престижното американско издание „Конгрешънъл Куотърли”.


  Към Костов имам и конкретен реторичен въпрос – какво ви разказа Алексей Петров в парламентарната комисия за контрол на ДАНС и защо се смутихте от няколко негови конкретни въпроса. Това, което се случва, може би е за добро, стига да имаме куража като общество този път да стигнем докрай. На мен лично постановките на Цветан Цветанов, кръстени на филми от неговата младост, не ми вдъхват особено доверие.


  И накрая – едно пожелание към българските ми колеги: представяте ли си как щеше да реагира американската журналистика, ако бивш съдружник на президента е арестуван с обвинения за тежки престъпления. Никой нямаше да говори за съдружника – всички щяха да разнищят президента.

 9. 9 Профил на azi
  *****
  Неутрално

  Пичове истината е че за пръв път някой се опитва да разчисти къщата а не да преразпредели територията. Тоя трактор беше връзката на мафията с властта. Ползите за властта бяха че се гарантираше улицата и техния живот а чрез схемите трактора източваше държавата. Каква роля може да има такова лице в НОИ примерно. Сегашните управляващи се опитват да прекъснат връзката. Не случайно бяха в английските служби където явно са получили гръб за осъществавяне на пробива който за пръв път в историята на държавата достига подобни нива. Мафията е толкова силна че без покрепа от западните служби всеки който се опита да тръгне срещу нея ще бъде разстрелян като куче както италианските прокурори преди време. Така че нека подкрепим хората в усилията им да направят държавичката ни поне малко по европейска.

 10. 10 Профил на velislavelev
  *****
  Неутрално

  Ами и Левинс и Булинс нали навремето с това започнаха - кражби на коли и рекет, после се прекръстиха на "застрахователи" - демек това им е специалността....

 11. 11 Профил на TheSaint
  *****
  Неутрално

  Ази, по прицип си прав, но... чрез схеми някой източвал.. ами те и сега източват .. въпреки трактори и т.н.
  .. а говориш като че ли разполагаш с факти, каквито предполагам и прокуратурата няма.. да не говорим за чуждите служби . и точно как ще те отърват тия служби кате те нарочат няколко тъпака у наслл

 12. 12 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  Много хора взеха да го защитават този АП. И в телевизиите, и във вестниците, и по форумите. Явно има опасност дебело кълбо да се разплете. Запретна се например плазмодият Дачков да обяснява че арестуването на АП било опит на политическата класа да спаси себе си като предложи жертвен агнец. За 20 минути опита какво ли не само и само за да разводни нещата. Налудничавата Патрашкова направо го изкара национален герой.

  Водещите повече мълчат отколкото да заемат някаква позиция. Иначе по дребни политиканствания дай им само думата, а сега са като в небрано лозе. Гоце също се е умълчал, засега. Този хитрец Велчев и той върти опашка и гледа къде е вратата. Изобщо дебела работа. Очаквам яка медийна и политическа атака и то от всички страни само щом се посъвземат малко че още са много сащисани.

  Питам аз Дачков, как да стигнат до поръчителите без да изловят изпълнителите? Стискам им палци на тези които се опитват да направят нещо за тази държава, дано да успеят!

 13. 13 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  До коментар [#8] от "Гогич":

  Разквичахте се, а? Квичете, квичете и хулете. Не е Бойко реката която ви отнася. Времето ви отнася вас. За съжаление хората по половин живот, а някои и цял живот прекараха в чакане.

 14. 14 Профил на Подкрепа
  *****
  Неутрално

  До коментар [#12] от "Емил":


  Сложих ти на теб и azi само по един плюс, защото не може повече, но Ви подкрепям на 100%. Дай Боже само после по-големи бандити да не дойдат!

  Не вярвам вече, че някъде по света има нормална държава.

 15. 15 Профил на Ами сега...
  *****
  Любопитно

  А тези, които имаме задължителна застраховка Гражданска Отговорност в Лев Инс да анулираме и да се местим в друга компания ли?
  Целта на задължителната застраховка Гражданска Отговорност е ако извършиш ПТП по твоя вина, компанията, при която си застрахован да плати на потърпевшия... В случая Лев Инс дали ще плащат? Не мисля ... Добре поне, че каското ми не е при тях!!! Че тогава изгарях с пълна сила... Сега поне ще знам, че нямам гражданска (имам, но явно е само по документи)...

 16. 16 Профил на Vlado
  *****
  Неутрално

  Какво го защитават този Алексей Петров - тетевенски помак. Още когато затвориха сайта Опасните, форумец писа, че изнасят кашони посред нощ от Басейна Спартак - частни досиета, използвани за рекет, също и данни, взети от неговата такси компания, а малко след това пребиха с чукове журналиста, на излизане от Кипарис, ресторант точно през парка от Спартак. Това е мафиот и убиец, а Дачков и Патрашкова - дупедавци.

 17. 17 Профил на санитар
  *****
  Гневно

  Я я, мръсната крадлива свиня - Стефан Софиянски, къде се е подслонила... Ако хората на бате Боце успеят да смачкат тая крадлива сган, тия тахтаби ненаситни, дето смучат кръвчицата ни и обезкървиха цялата даржава, ще гласувам зза него!!!!

 18. 18 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Само така! Боклуците трябва да се изринат до дъно!

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 19. 19 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1246 Любопитно

  Добре де, няма ли един да обясни защо Бойко има обща фирма с враг номер едно на държавата, и какво е правил докато е бил главен секретар на МВР?!

 20. 20 Профил на Баретата
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "Гогич":

  Ей момче, нещо много взе да питаш. Да не ни видиш след малко на вратата си!

 21. 21 Профил на ти сигурен ли си?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#17] от "санитар

  Този Стефан Софиянски не е бившият кмет, някакъв 72-ри набор.

  Проверявай преди да приказваш

 22. 22 Профил на rainbowa
  *****
  Неутрално

  Гогич толкова ли си плитък че не разбираш а питаш.Като главен секретар /като си под пагон/ изпълняваш каквото ти наредят ръководителите.Сега като бигбос ,изпълнява това което трябва.

 23. 23 Профил на rainbowa
  *****
  Неутрално

  а относно фирмата -Бойко е отговарял многократно че ,тя е останала на ниво регистрация и без никаква дейност още в началото на промените.

 24. 24 Профил на PRO
  *****
  Любопитно

  ох много бих искал да видя мазната охилена физиономия на онзи мошенник Софиянски сега !!!

 25. 25 Профил на JR
  *****
  Неутрално

  А бе това "Лев" ми звучи много българско, направо еврейско...
  Просто цялата държава смърди и всички са оплетени като свински черва.

 26. 26 Профил на Al-x4o
  Al-x4o
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "PRO":

  Този по принцип е друго Софиянски, не бившият кмет ))

  www.alexanderkrastev.com
 27. 27 Профил на 2065. Учебника по история за 6 клас.
  *****
  Гневно


  От учебника по най-нова история на България. Издание 2065г.

  "Края на 20 в. и началото на 21 в се характеризират с окончателното трансформиране на политическта власт на ДС в икономическа. За целия период има само едно демократично правителство - това на Иван Костов, започнало реални промени към демократизация........2001 - Бившия цар .... незаконно гори.
  След безличното управление на бившия цар на власт през 2005 идват бившите комунисти и представящатата се за либерална партия ДПС .Това управление остава в историята с христоматийното разграбване на България.
  Но НАЙ-ГОЛЯМО предателство спрямо народа си извършват следващите управляващи от ГЕРБ. Те разрешават отглеждането на ГМО в България и с това стават причина за всички настоящи проблеми на страната. Без да се вслушат в общественото мнение, ГЕРБ променят законите и затова в България вече няма чисто земеделие, делът на болните сред българите рязко се е увеличил, а случайте на мутации...

 28. 28 Профил на Свидетел
  *****
  Неутрално

  До коментар [#27] от "2065. Учебника по история за 6 клас.":

  По скоро ще пише,че през този период ДС,създаде и едно демократично правителство.Целта на Иван Костов и неговото правителство е била,чрез приватизацията на държавата,да облагодетелства червената олигархия.Останалото ,което си написал е вярно.

 29. 29 Профил на :)
  *****
  Весело

  До коментар [#27] от "2065. Учебника по история за 6 клас.":

  А ха ха ха ха ха, много ненормален народ. Ходил ли си на доктор скоро? Продължение: ..... и така се появиха костенурките нинджа

  Сега вече ще си проличи АП на кого е човек, но вече е ясно, че няма да го оставят.

 30. 30 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Щом Лупи е замесен всички са невинни.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 31. 31 Профил на Татянка Донч.
  *****
  Неутрално

  Щом червените крокозъбели вият и пикаят газ из форуми и студия, явно Бойко и Цецо са свършили нещо добро за страната! Следващата логияна стъпка - обявяване на БСП извън закона и освидетелстване на беснеещите по форумите последователи на Партията на злото

 32. 32 Профил на Smeh
  *****
  Неутрално

  ЗК “ЛЕВ ИНС” АД управление: Стефан Софиянски адрес: гр. София 1612, бул. “Цар Борис III” № 41

  Сега разбирам защо Шопиански квичеше кат гладна свиня тия дни срещу фин. министър!

 33. 33 Профил на Татянка Донч.
  *****
  Неутрално

  Нека тук да поясним за несведущите, че този Стефан Софиянски не е онзи Стефан Софиянски, ако схващате моята мисла Поне не ходи нонстоп ухилен
  Брей, брей - Позитано тръпне в очакване

 34. 34 Профил на SOFIANEC
  *****
  Гневно

  До коментар [#32] от "Smeh":

  Това е адреса на СТЕФчО кмета.

 35. 35 Профил на Doncheva
  *****
  Любопитно

  "Назначаването на този човек там при положение, че той вече имаше една богата биография в подземния свят и беше една от най-известните й фигури, стана по времето, когато Иван Костов плътно ръководеше службите за сигурност. Алексей Петров е свързан с финансиране на СДС, още от 1994 г., и има връзки не само с Атанасов, а и с Надежда Михайлова (бивш външен министър и лидер на СДС - бел.ред.) и Емо Йорданов (Емануил Йорданов, вътрешен министър в кабинета на ОДС -бел.ред.), на които също има оказвани лични и всякакви услуги. Г-н Костов, който днес е много възмутен как така можело Алексей Петров да бъде в ДАНС, беше човекът, който можеше да каже "да" и "не". Поради каква причина не е казал "не", при една безупречна, в кавички, подземна биография на Алексей Петров към неговото назначаване като офицер?", запита Татяна Дончева.

 36. 36 Профил на Нищо
  *****
  Неутрално

  За съжаление нищо няма да се случи. Кълбото от змии няма да се разплете. Целият случай ще се потули защото ако почне да се разплита ще лъсне грозната истина за БГ политиците. В това кълбо от престъпност са вплетени от Луканов, през Костов и Царя, Доган... до Бойко Борисов включително(нали никой не си прави илюзии, че фирма Ипон се е занимавала със законна дейност и ББ някак си е преуспял по законен начин)
  Медиите са купени, магистратите също (красьо Черничкия е доказателство), адвокати........остава само интернет, ама скоро и него ще го забранят.

 37. 37 Профил на KOMUNATA
  *****
  Гневно

  До коментар [#36] от "Нищо":

  ТИ НЕ СИ НИЩО! ТИ СИ ЧЕРВЕН БОКЛУК!

 38. 38 Профил на РЗС
  *****
  Неутрално

  Операцията "Октопод" е театрална постановка според лидера на РЗС
  11 февруари 2010

  Според лидера на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев спецагентът Алексей Петров е арестуван, защото казал, че харесва тази партия заради нейната смелост да представя изобличаващи данни. Операцията "Октопод" е просто една "театрална постановка", посочи той.
  Яне говори пред симпатизанти в Бургас. Запитан дали РЗС е партия, създадена от ДАНС, той отговори, че тя е на над 200 000 български граждани и това според него плаши управляващите.

  Сигналът за източването на "Кремиковци" е бил внесен в прокуратурата от политическия съвет на РЗС, посочи Янев. Той лично информирал тогавашния шеф на следствието Бойко Найденов, който сега е заместник на главния прокурор.

  "ГЕРБ е проект на МВР и БКП и е последният политически мутант на криминалния преход в България", заяви Яне Янев. Според него...

  Прочитане на целия коментар Бойко Борисов не се държи като отговорен държавник и министър-председател, а като тартор на силова групировка.

  Истинският министър-председател в момента не е Бойко Борисов, а Цветан Цветанов, защото държи две трети от депутатите на управляващите, които са му лично предани. Те са на практика ядрото на бъдещата вътрешната опозиция на Бойко Борисов и много скоро ще започнат да говорят, смята Яне.

  Борисов по думите му изпитва кошмари от Цветан Цветанов, не смее да нито да му възрази, нито да каже каквото и да било лошо за него.

 39. 39 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Лев Инс вече го няма.
  Тия със застраховки там са в много лошо положение.
  Важат ли техните или не? КФН нямат ли мнение по въпроса?

  The biggest risk in life is not taking one.
 40. 40 Профил на Нищо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#37] от "KOMUNATA":

  обоснови се.

 41. 41 Профил на на оня свят
  *****
  Неутрално

  ..една от фирмите на пл.к- с.'спартак',беше в основата на едно самоубииство в Добруджа.Самият арендатор не можа да преодолее натиска и от тоалетната в офиса си, сложи край на живота си, с изтрел в главата,защото беше притискан много здраво от тези хора.Същевременно написал смс на шофйора си ,да се погрижи за семейството му.Там,в същото време имаше и представители на ТИМ

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK