Тодор Батков и Петко Бочаров са обявени за агенти на ДС

Тодор Батков и Петко Бочаров са обявени за агенти на ДС

© Асен ТоневТодор Батков, собственик на "Стандарт нюз" ЕАД, издаващ вестник "Стандарт", и доайенът на българската журналистика Петко Бочаров се оказаха агенти на бившата Държавна сигурност.


Те бяха обявени днес с решение на комисията по досиетата заедно с още 12 имена от допълнителната проверка за сътрудници на ДС сред печатните издания.


Тодор Батков (1958) е бил нещатен сътрудник на Трето (военното контраразузнаване) на ДС, привлечен през 1977 г.
Петко Бочаров (1919), е бил вербуван през 1946 г. от Второ управление на ДС (контраразузнаването). Той е бил възстановен през 1950 г. и регистриран като агент през 1964 г., сочи проверката на комисията. Действал е под псевдонимите Найденов, Борисов и Иванов. Бочаров е обявен в качеството си на член на редакционния съвет на в. "Про & анти".


Потърсен от в. "Дневник", Тодор Батков не отговаряше на мобилния си телефон. По-късно обаче публикува на сайта на вестника си standartnews.com изявление, в което заявява, че се гордее, че е работил за България. Цялата позиция на Батков може да бъде видяна в прикачения файл.


"Не се чувствам засегнат от решението, тъй като още преди пет години сам обявих, че навремето съм имал вземане и даване с Държавна сигурност", заяви пред "Дневник" Петко Бочаров. Той изрази несъгласие всички, които са били обвързани с ДС, да бъдат слагани под един знаменател.


"Поддържам отварянето на досиетата, макар че според мен по-добре щеше да бъде, ако те бяха унищожени в началото на промените", заключи Бочаров.


Комисията е извършила проверка на 175 лица от 16 печатни издания. Проверените са хората, заемащи следните длъжности: собствениците, директорите, заместник-директорите, главните редактори, заместник главните редактори, членовете на редакционните съвети, политическите коментатори и водещите на рубрики в печатни издания.


Ето списъка на обявените сътрудници, като част от имената се повтарят от предишни проверки:


В. "Българска армия"
Спиридон Спиридонов (1957), водещ на рубрика 2008-2009 г. и зам.-главен редактор от май 2009 г. - агент Северняк на Трето (военното контраразузнаване, ВКР).


В. "Дума"
Алберт Аврамов (1950), редактор - агент Венко на Шесто управление на ДС от 1986 г.


Владимир Груев (1953), завеждащ отдел "Спорт" - щатен служител на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването) от 1978 г.


Евгений Станчев (1939), главен редактор - агент Кирил на Второ управление на ДС от 1964 г. Той вече е обявяван за сътрудник като главен редактор на в. "Поглед".


Петър Манджуков (1942), собственик в "ПМ прес" ЕООД, издаващо в. "Дума - секретен сътрудник и агент на Първо главно управление на ДС (разузнаването) под псевдонима Омортаг от 1978 г. Манджуков вече беше обявен за агент на ДС като собственик на телевизия ББТ.


Тодор Коруев (1942), зам.-главен редактор - агент Бор на Шесто управление на ДС от 1980 г.


В. "Класа"
Валери Найденов (1947), главен редактор - агент Сашо на Второ управление на ДС от 1983 г. Той също беше огласен при предишната проверка на печатни издания.


В. "Труд"
Кеворк Кеворкян (1944), водещ рубрика - агент Димитър на Шесто управление на ДС от 1973 г. Кеворкян също беше обявен при проверката на БНТ през 2008 г.


В. "Уикенд"
Валентин Бояджиев (1950), отговорен редактор - сътрудник Славянски на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА от 1981 г.


В. "Про & анти"
Васил Станилов (1933), главен редактор - секретен сътрудник Хермес на Първо главно управление на ДС от 1968 г. Той беше обявен при проверката на народните представители през 2007 г.


Петко Бочаров (1919), член на редакционния съвет - агент Найденов, Борисов, Иванов на Второ управление на ДС от 1946 г. Възстановен е през 1950 г. и регистриран през 1964 г.


Христо Троански (1946), член на редакционния съвет - агент Иванов на Окръжното управление на МВР - Благоевград по линия на ДС от 1980 г.


В. "Стандарт"
Тодор Батков (1958), собственик в "Стандарт Нюз" - нещатен служител на Трето управление (военното контраразузнаване) на ДС от 1977 г.


Георги Готев (1958) зам.-главен редактор 2006-2007 г. - агент Иванов на Второ главно управление на ДС от 1983 г.


При проверката не е установена принадлежност към ДС и разузнавателните служби на ГЩ на БНА сред издателите и водещите журналисти в следните печатни медии:


в. "Седем", в. "Пари", в. "Гласове", в. "Новинар", в. "Галерия", сп. "Правен свят" и в. "Култура".


"Наблюдението ни е, че почти във всички големи издания, присъстват сътрудници на ДС", коментира пред "Дневник" председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов.


Той уточни, че в двете досегашни решения за печатните медии усилията на комисията са били концентрирани върху по-централните вестници. "Проверката на печатните медии ще продължи с проверка на списанията, а също така и на регионалните печатни издания", допълни той.


През декември 2009 г. комисията обяви общо 36 агенти на ДС в печатните медии. Бяха проверени 328 лица от 20 печатни издания. През август 2009 г. комисията по досиета обяви 106 сътрудници на ДС и разузнавателните служби на Генералния щаб на Българската народна армия в електронните медии.


За разлика от проверките на редица публични фигури в изпълнителната, законодателната и съдебната власт, където обхватът е за периода от 1990 г. насам, при медиите тройната коалиция наложи проверките да се отнасят само за срока от приемането на закона (декември 2006) нататък.

Ключови думи към статията:

Коментари (177)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на AZ
  *****
  Неутрално
 2. 2 Профил на az
  *****
  Неутрално

  дс.....ддс.....дсб......и т.н.

 3. 3 Профил на NikB
  *****
  Разстроено

  http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1848179

  Лустрацията - единствен шанс на България!
  Кои да подлежат на лустрация?
  1. Членовете, щатът и номенклатурата на ЦК на БКП
  2. Членовете, щатът и номенклатурата на ОК на БКП (и приравнените)
  3. Работилите в репресивните служби
  4. Политическите офицери в въоръжените сили (от определено ниво нагоре)
  5. Доносниците и агентите (обсъждане)

 4. 4 Профил на Drui
  *****
  Неутрално

  А Лески официално... отбор на ДС

 5. 5 Профил на dragi mi gospodine
  *****
  Неутрално

  Егати ДС-то, щом Бай Ганьо му е бил агент!

 6. 6 Профил на пирата
  *****
  Весело

  А той вчера в предаването "Вярно с оргинала " "плюваше" из цялото студио против комунистите и Русия !?

  Да не излезне и тъй с нашата форумна джандармерия ,а ?!

 7. 7 Профил на lol
  *****
  Неутрално

  е то това трудно може да се квалифицира като изненада...

 8. 8 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#3] от "NikB":

  6. Поради 20-годишното закъснение да се добавят и роднини по пряка и съребрена линия на гореспоменатите до (??) ниво.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 9. 9 Профил на Любо
  *****
  Любопитно

  Петко Бочаров? Не мога да повярвам!

 10. 10 Профил на Заслужил
  *****
  Неутрално

  Ето каква била особено голямата заслугата на Батков пред България, за да бъде награден с орден "Стара планина" от г-н Гоце - агент на ДС!
  Сега лозунгът е: "Всеки агент на ДС - с медал от Гоце"!

 11. 11 Профил на Сеирджия
  *****
  Весело

  До коментар [#9] от "Любо":

  Не, ама да.

 12. 12 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  За мустака никога не съм имал съмнение, и то не е случайно. Разбира се, че на отбора, символ на свободата трябва да му се сложат юзди и да е наблюдаван от близо. Комунизма си държи враговете наблизо.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 13. 13 Профил на биби
  *****
  Неутрално

  кога ще видим всички ПЪЛНИ списъци на сътрудниците общодостъпни в интернет с информация за какво са докладвали? това хвърляне на отделни имена в публичното пространство е неприемливо.

 14. 14 Профил на Graovec
  *****
  Весело
 15. 15 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Мдаа, за Батков беше ясно отдавна, но за Бочаров е неприятна изненада.

  П.П. До коментар [#6] от "пирата":

  За "форумната джандармерия" не знам, но като те чета тебе и още двама-трима форумни милиционер с по 5-6 ника, наистина стигам до заключението, че ДС е доста активно и в наше време...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 16. 16 Профил на Xopx
  *****
  Неутрално

  Ауууу, голям адвокат Беше Батков преди, и орден получи даже! ОТВОРЕТЕ ДОСИЕТАТА НА ВСИЧКИ АДВОКАТИ ВЕДНАГА!

 17. 17 Профил на 1-1
  *****
  Неутрално

  До коментар [#9] от "Любо":

  Той си го каза отдавна.
  И стига с тия досиета!!! Известно ни е, че имаше 1 милион!!! комунисти и още толкова агенти по прикритие и на открито. И два милиона неогънали се на месомелачката. Какво друго очаквате. И тук, из форумите бъка от платени отцеубийци и предатели, и техните наследници, тоже чеда на партията им/ви/ любима. Народа гине от глад и мизерия -наводнения, задръствания, болести /особено ракови заболявания, инфаркти, инсулти/. Дали му пука на някого.

 18. 18 Профил на Щирлиц
  *****
  Неутрално

  Колкито и да са ми отвратителни и двамата, факта че са били в контраразузнаването показва, че са работили за държавата си, каквато и да е била тогава.
  Много изпростя цялата ни нация от непрекъснатото набиване в мозъците на понятието" агент" на ДС.
  Смесването на махленските клюкари( 6-то У/е) с кадрови разузнавачи е позор за държавата.

 19. 19 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#12] от "Тони!":

  Ама разбира се, всичко от по-новата история на България може да бъде обяснено с разни ритнитопковски афери ... Дрън-дрън!

 20. 20 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Преди години,докато биах в Балгариа,Бочаров иаростно разгромиаваше комунистите по националната телевизиа.И тои като Иван Костов е прескочил в другиа лагер гледаики историческата перспектива.
  Наполеон е казал нешто генерално и гениално за този вид хора-ОБИЧАМ ПРЕДАТЕЛСТВОТО,НО НЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ!!!!!!!

 21. 21 Профил на Бочарка
  *****
  Гневно

  Бочаров, Бочаров! Какво леке! Не случайно вече 20 години не можем да се освободим от комунягите, защото всички партии, партийки, политици и политичета произлизат от едно и също котило и са ръгали зурла в една и съща копаня. Като се замисля само, че имаше хора, които се кълняха и продължават да се кълнат в тая смрадлива измет, не ме учудва, че сме на опашката на Европа по всеки един показател, освен по кражби, корупция и организирана престъпност.

 22. 22 Профил на Иван Костов
  *****
  Любопитно

  Иван Костов: Да и въпреки това. Аз мисля, че и Филчев, и Алексей Петров и „Октопод” може да се окажат само епизоди и съм убеден в една дълга и много трудна война. Защото зад българската мафия, аз съм го казвал много пъти, но сега ще го кажа с още по-голяма отговорност, зад българската мафия стоят руските специални служби, стои българската ДС и тези сили могат да се опитат, не изключвам да се опитат дори да причинят политическа криза в страната. Тоест въпросът е много по-сериозен отколкото съдбата на един или друг човек. И от една епизодична…

 23. 23 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Както е тръгнало
  някой ден
  и Левски агент!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 24. 24 Профил на ОЛЕ!
  *****
  Неутрално

  бочаров много е пътувал по чужбина. Това не е изненада. Било е задължително в неговия случай.

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Разбира се, че му пука. Народа гине от глад и мизерия, точно защото тия са на ключови постове. Отварянето на всички досиета и лустрацията са първото нещо, което трябва да направим.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на ордените на Гоце
  *****
  Весело

  Комисията по досиетата да се закрие незабавно, за да не се харчат излишно повече народни пари. Да се публикуват всички укази на Гоце за награждаване с орден или медал и за назначаване на посланик или генерал. Всичко веднага ще стане ясно без никакви комисии и без никакви досиета. Левски - Оле! Оле-ле!

 27. 27 Профил на сако
  *****
  Неутрално
 28. 28 Профил на kirsner
  *****
  Неутрално

  Тц,тц,тц! Още един от големите и истински антикомунисти - Петко Бочаров, се оказа агент! Не мога да повервам! Язък, Язък! Тц, тц!
  Глори, глори Манчестър Юнайтед! Шай шукария!

 29. 29 Профил на Desmond
  Desmond
  Рейтинг: 562 Разстроено

  Незабавно агент Гоце да даде още един орден на агент Борат!

  "Човек, на когото е нужен господар, е животно."
 30. 30 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Любопитно

  На порций,периодично,избирателно. Кой има полза от това?

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 31. 31 Профил на Leo
  *****
  Неутрално
 32. 32 Профил на я бе
  *****
  Неутрално

  До коментар [#3] от "NikB":
  Каква лустрация те е заяла. Кой да я извърши - обл. управител на Дч ли, депутатите от Дчки МИР ли, председателя и зам председателите на парламента ли, групата на атака ли, на ДПС ли, герберите ли, които до ЕДИН са бивши и настоящи агенти и комунисти. Бспарите поне са явни. През 1990 год нямахме дупе да подпалим Бг ЩАЗИ, и никога няма да имаме затова, забрави "лустрация"-та. Единствен шансът е всеки читав да се спасява от тая нещастна държава. А тук да си останем пет милиона мишлета и така до края. Той не е много далеч.

 33. 33 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#30] от "mi6osp":

  Истинска полза бихме имали, ако обявяхме всички агенти наведнъж и ги лустрирахме от държавна служба, съд, медии, банки и едър бизнес. Такъв закон имаше приет по времето на Костов, но пълният с комунисти Конституционен съд го отмени. Всичко друго е мижи да те лажем.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 34. 34 Профил на Пената
  *****
  Неутрално

  А този дърт пръч е лъгал при Кеворкян цялата нация.

 35. 35 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Петко Бочаров не се е "оказал", както пише в статията. Той отдавна казва, че е сътрудничил. Изразява причини за сътрудничеството си. Колко са истинни - всеки от нас може да имам мнение по този въпрос.
  Това, което отличава Бочаров от мнозинството е, че не тръгна да се оправдава като п*тка едва след като е обявен от комисията, а го заяви много преди това.

 36. 36 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Бивши агенти и бивши негри няма !

 37. 37 Профил на DS=Zigani
  *****
  Гневно

  Nomeklaturata sa cigani i v momenta sa se osrali kato za olimpiada ... vseki da se spasqva This is One Big Shit HolEEEEEEEEEEEEEE

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Цуги
  *****
  Неутрално

  В светлината на разкритията за скандалните заменки и агентурното минало на въпросното лице, смятам че президента Гоце следва да разясни на целокупното население поради защо Тодор Батков получи орден Стара Планина.

 40. 40 Профил на minaloto
  *****
  Неутрално

  Още назначени бизнесмени ще излязат.

 41. 41 Профил на Blue
  *****
  Неутрално

  До коментар [#23] от "berbenkov":

  е това вече премина границата, честно....

 42. 42 Профил на Гоцито
  *****
  Неутрално

  Няма какво да ги обявяват от комисията-да прегледат списъка на орденоносците на орден Стара планина с ленти и панделки -там всички са агенти,аз на други орден не давам и няма да дам.

 43. 43 Профил на Бочаров
  *****
  Весело

  Честито на вЕрващите! Да, ама да!

 44. 44 Профил на Ал
  *****
  Неутрално

  когато се каже че някой е бил агент на ДС трябва да се каже кнанесър ли е някому вреди. Никой при комунизма не можеше да излиза в чужбина по какъвто и да е повод без да е подписал за работо в ДС.
  Бочаров е един много достоен човек и да се радваме че го има.
  и тези които се опитват да го маскарят са помияри!

 45. 45 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Да, ама не....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 46. 46 Профил на angel angelov
  angel angelov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  През 1977г. Батков е бил в казармата, може би като школник е влязъл във служба ВКР , всичките му колеги са знаели за това, тогава не се криеше.По това време съм служил и аз и всички познавахме офицерите и старшини -школниците от ВКР.
  Може би сега няма военно контраразузнаване и може би сега задачите му са коренно различни от тогавашните?!
  Нищо не правим, търсим само сеира и затова сме на тоя хал, уважаеми Дневник!
  За Петко Бочаров - жалко, много жалко! Как е сътрудничел - "со кеф или со зор" ,това е интересно. Ако е работил за България ,лошо няма , ако не е.....нека му лежи на съвестта стореното.

  До коментар [#3] от "NikB":

  Късно е за лустрация ,чадо , и сега и преди 20 години, лустрацията е "мисия невъзможна" ,защото трябва да се извърши от самите подлежащи на лустрация, ако ме разбираш!

  razkolnikov
 47. 47 Профил на sofi
  *****
  Неутрално


  да не би да им е зле и и не им е било и тогава зле ...

  [URL="http://www.amgcomputers.com"]DELL IBM HP[/URL]

 48. 48 Профил на МАРИ
  *****
  Неутрално

  Мале, мале!! Че то читави хора не останаха !! Май е по- лесно да се преброят тези, които НЕ са били агенти на ДС!!!!Щото болшинството са били ушенца и оченца!!!

 49. 49 Профил на ДА ама НЕ
  *****
  Неутрално
 50. 50 Профил на вай-вай-вай
  *****
  Неутрално

  Петко Бочаров е на 91 години. Какво му звъните въобще ?!

 51. 51 Профил на вайк
  *****
  Неутрално

  Левски - отбора на ченгетата. Истината лъсна. Агент Николай,Христо Друмев,сега и Бай Ганьо. Колко ли още срам имат да берат сините фенове.

 52. 52 Профил на Chitatel
  *****
  Неутрално

  Интересно каква ли е възрастта на пишещите във форума. Бих предположил, чв повечето не знаят нищо за Петко Бочаров. Някои са изненадани че е бил агент... Защо? Както се видя, във всяка сфера на обществения живот се появиха фигури агенти на ДС. Но само показва колко далеч от европейските бивши соц-страни сме в начина, по който се разви цялата история с досиетата.

  Може би някой ще пожелае да интерпретира следното: като ученик в гимназията, който си лягаше със Свободна Европа в 11.50 и ставаше с Димитър Димитров от ББС, намирайки време и за Дойче Веле наобяд и Гласът на Америка вечерта, не се поколебах за минута да отида на една среща-разговор с Петко Бочаров (и Явор Цаков, мисля). Трябва да е било 1986-87. Това което си спомням беше, че Петко Бочаров разви тезата за това как американците нарочно засилват производството на оръжия и въобще "надпреварата във въоръжаването", за да не могат соц страните да отделят средства за повишаване жизнения стандарт и т.н. и т.н. Това беше точно ситуация от типа "който има уши , да слуша". Беше първия път, когато някой казваше, че Западът е по-добър в това да дава по-висок жизнен стандарт.
  Разбира се, както в "1984" всичко може да се извърти наопъки и да се каже, че точно защото е бил "техен" е можел да си позволи да говори това, или пък е било за да види кой какво ще каже, и т.н, и т.н.
  И всички такива интерпретации само ще свидетелстват за едно: в каква ужасяваща степен общественото и личното съзнание е докарано за тези 20 години до състоянието описано от Оруел. Много, много тъжно...

 53. 53 Профил на Дам
  *****
  Любопитно

  А Тошо Тошев, главен редактор на вестник Труд защо го пропуснахте?

  между другото той беше известен като агент бор, от предишните огласявания до колкото си спомням.

 54. 54 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Навсякъде в обществения живот гъмжи от агенти на ДС.Защо цялата информация за ВСИЧКИ сътрудниците на ДС не се изнесе в едно определено време ,а ни се поднасят на порции и избирателно. И защо медиините "корифеи" от ДС ,които 20 години манипулираха общественото мнение ,не бяха на "по-челна позиция" при обябяването им за сътрудници?

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 55. 55 Профил на DS=Zigani
  *****
  Весело

  По добре гледайте Росен П те там дори се четкат по между си т.н. 'елит' Дри Сльо.

 56. 56 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#3] от "NikB":

  Ква лустрация бе пич! Лустрацията е пълна имитация за успокоение на балъци като тебе и не само в БГ, а навсякъде където е провеждана!
  Иначе от зад си рулират същите говеда!

 57. 57 Профил на ДС-Б
  *****
  Весело

  Четейки мненията във форума, откриваме една много интересна постановка - имало добри ДС-агенти и лоши ДС-агенти. Гоце, Гоце, спри да пълниш форумите, мойто момче, а се връщай на работа.

 58. 58 Профил на DA
  *****
  Разстроено

  Не можеше да се пътува на Запад без да си подписал такава декларация за сътрудничество! Това е факт!

 59. 59 Профил на Andrew Jackson
  *****
  Неутрално

  До коментар [#23] от "berbenkov":

  А ти какъв си?

 60. 60 Профил на facecontrol
  *****
  Неутрално

  Ами то само като му видиш мутрата и ти става ясно че е агент от най-подлите! Пък в кантората му като видиш дъщерите и синовете на различните му колеги от ДС, като се почне от внучката на Трайчо Костов, дъщеря на зам. глав. редактор на вестничето на агентчето от Попово!

 61. 61 Профил на 6естаков
  *****
  Весело

  ммдааа, "отбора на народа" си има агент народен, накичен с орден за "заслуги"

 62. 62 Профил на s_topuzov
  s_topuzov
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Като фен на Левски се надявах тайничко Батков да не е агент (примерно както се оказа, че Блъсков не е бил). Ама уви... БАТКОВ ВЪН!

  Изнаненадан съм за Петко Бочаров обаче...

 63. 63 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До 59

  Аз не съм агент,
  а резидент!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 64. 64 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#52] от "Chitatel":

  Не е бил първият ,който е казал ,че Запада икономически ще срине соц. системата и няма нужда да се прави нещо друго. Тия работи ги говоря от началото на 80-те години без да съм се замислям тогава,че казвам нещо нередно ,след като това беше истината. Не журналистите ,а хората на изкуството тогава бяха тези ,които някои наричат "будната съвест" на обществото ,защото бяхме (и сме) по-популярни и по-полезни с продукта на своя труд (аз съм художник), откойто и да е журналист или политически анализатор например.
  Основната причина за състоянието на обществото ни е ,че то обърна гръб на духовното ,за сметка на материалното, не без помощта на пресата и на някои журналисти -манипулатори, които редяха дневния ред на същото това общество и винаги на първо място изплуваше чалгата, фераритата, мутрите и останалата паплач ,"героите " на новото време.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 65. 65 Профил на badboy
  badboy
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До #39
  Гоце тури ордена на Батков по същата причина като на Доган...Манджуков и сие..
  Имат нещо общо,което ги свърза с Гоце, ама не се сещам какво...

 66. 66 Профил на Canada Dry
  *****
  Неутрално

  Сега вече и официално всичко си дойде на място!
  И скалъпената от Батков история с 200-те хил. долара на Чорни уж присвоени от Костов!
  И награждаването на колегата Батков от агент Гоце!
  Гадна, безочлива, комунистическа измет!

 67. 67 Профил на rara avis
  rara avis
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#51] от "вайк":

  Същата партия, която създаде четирибуквието (явно твоя отбор), за да доказва предимствата на комунистическия морал, обедини насилствено отбора на ЛЕВСКИ със отбора на милицията "Спартак", без да пита някого, още по-малко привържениците на ЛЕВСКИ. Това беше направено с цел ЛЕВСКИ да бъде вкаран в лайната на комунягите и да бъде обезличен, защото ЛЕВСКИ беше средоточие на свободните и антикомунистически настроените българи през комунизма. Но ЛЕВСКИ не беше обезличен, защото ЛЕВСКИ е неговите привърженици, а не неговите ръководства. Схващаш ли разликата, чорбар?

  Бай Ганя играе същата обезличителна роля в настоящия ЛЕВСКИ, както едно време беше насилственото обединение със "Спартак". За жалост, прости и неморални хора са начело на публиката на ЛЕВСКИ и не правим нищо срещу това поредно комунистическо лайно в нашия клуб.

  Който щади лошите, вреди на добрите
 68. 68 Профил на Вай-Въй
  *****
  Весело

  До коментар [#26] от "ордените на Гоце":

  Въййййййй, момче младо, недей така с целия списък на облажени от ордени и генералства!Нека само да е избирателно.Някои от списъка трябва да са с отложено обявяване.Примерно за след десет години.То вярно Гоце миропомазва само хора от ДС.Обаче в интерес на единството на народа не бива да се говори така.Ти представяш ли си как в тоя списък се появява Генерал Бойко Борисов?А сега де?
  Съгласен ли си?Съгласен си!

 69. 69 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: 466 Неутрално

  УВАЖАЕМИ,

  И СЕГА Е САШТАТА СИТУАЦИА-АКО НЕ СИ СЕГА С ГЕРБ КОИ И КАДЕ ШТЕТЕ ИЗБЕРЕ ЗА НЕШТО.ТОГАВА БИАХА КОМУНИСТИТЕ,СЕГА СА ДЕМОКРАТИТЕ!МИ ЧЕ ВСЕ СИ Е ПАК САШТОТО...

 70. 70 Профил на За Батков
  *****
  Неутрално

  и всички други"началници" на медии го предполагахме.... То както навремето 1944-198 тррябваше да си член на БЖКП , за да си някъде напред, така и след 1990 почти всички, които направиха медии са кадър на ДС.
  За Петко Бочаров...АКО беше кадър на ДС, ЩЕШЕ да е много напред сега...
  Кой знае какъв натиск е било.. ако е бил интелигент през 1950...бил е на около 30 години, не му зная биографията... Тогава са се вреждали само неуки овчари, произведени ятаци, ,защото са давали хляб на странствуващите из горите, шивачи, обущари, които стават директори на Балкантурист и подобни.

 71. 71 Профил на Петров
  *****
  Неутрално

  Е, в живота черно и бяло няма. Всичко е нюанси.
  Вера Мутафчиева, Георги Данаилов, Петко Бочаров и др. т.н агенти са най-интелигентните хора в тази държава с малък, но много прост народ. Виновни за тази мърсотия не са самите те, а комунистическата власт, която е мачкала хората като с преса. Най-виновни са членовете на Политбюро (синчагите и дъщеричките са добре представени в днешните "леви" партии) и от там надолу до партийните и комсомолски секретари и профсъюзни такива. Боклуци са служителите на ДС, т.н. вербовчици като слуги на партията, принуждавали хора като гореспоменатите да "донасят".
  Едва ли тези интелигентни хора са донасяли някому нещо (интересни са и докладите, които са писали), но вербовчиците са си писали актив на гърба им.
  Кога ли тези хора от ДС ще излезат наяве, това са истинските виновници за всичко, което става в тази държава.
  Няма да пропусна и днешните журналисти, форумни ченгета, политолози като Кольо Колев и Кънчо и андрейчо. Абсолютни боклуци, изкарващи си хляба с лъжи , клевети и манипулации.
  Остамвете свестните хора като Петко Бочаров на мира, погледнете Кънчо,2 Андрейчо и другите - те са милиони пъти по-виновни.

 72. 72 Профил на боби
  *****
  Неутрално
 73. 73 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Треторазряден цирк с треторазрядни актьори като Бончева и Христов за треторазрядна публика.

 74. 74 Профил на aaa
  *****
  Неутрално
 75. 75 Профил на а-ха
  *****
  Неутрално

  да,ама не - една от поръчките на агента петко бочаров е била именно да приказва така,да подвежда хората/щото от ноември 1989 г.всичко от всеки се записва - ха ха ха/ и второто да се покаже на запада че видите ли бай петко, демек как да няма свобода на эсловото хаха ха

 76. 76 Профил на Наблюдател
  *****
  Неутрално

  БТА извън вниманието на комисията ли е? Максим Минчев -
  нещо не му виждам името на това лице. Най-известния доносник в махалата където живее. Подвизаващ се в момента,
  като / Я познайте ! / генерален директор.

 77. 77 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#69] от "САРФОШ ГОШО":

  Спри да лъжеш, другарче! Демократите НЕ са узурпирали властта, а правят избори. НЕ уволняват по политически причини, НЕ избиват политическите си противници и НЕ ги вкарват в лагери, НЕ следят всичко живо и НЕ вербуват всичките ти роднини, колеги, съседи и приятели да донасят за теб. Това го правите само вие, комунистите и затова НЕ сте хора!

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 78. 78 Профил на Chitatel
  *****
  Неутрално

  Фарго, не че си струва да спорим кой бил пръв, но ще отбележа следното. Твоето твърдение, е си бил пръв е все едно някой насериозно да вземе да убеждава другите, че не Колумб е открил Америка, а индианците, или ескимосите, или Ерик Червения... Бил си първия за твоите другари по четка и чашка. За останалите, нито те знаем, нито ще те знаем (но успех с изкуството!), за разлика от Петко Бочаров, та затова казах първия, за мен.
  А това за отдръпването от духовното е празно наблюдение. Хората не са се събудили една сутрин и са решили "от днес не пука за духовното". Или пък вземи Запада? Всичкият този див материализъм и консумеризъм да не би да е много духовен? Но това са теоретически помии. Последният бачкатор в Англия ще ти държи вратата и ще ти каже моля, извинявай и благодаря за най-малкото нещо. В БГ с великото Ай Кю, цари невъзпитание, да не говорим за духовност. И тук има кълки и цици в изобилие както в БГ, но има и достатъчно от другото. Ти говориш за следствието, а мислиш, че е причината. Причината е в липсата на РЕД и ЗАКОН. Без тях капитализмът става не гражданско общество, а джунгла, каквото е в БГ днес. А защо стана така, ще кажеш. Защото, противно на общото заблуждение, тоталитарният режим не науяи хората да уважават реда и закона, а да го следват от страх. Но понеже беше за едни едно, за тълпата друго, не беше спазване от страх и от осъзнаване на нуждата, а САМО от страх. И когато можеш - крадеш. И когато падна страха, лъсна голотата на българското общество. Нямаше ги ентелегентите да кажат, "чакате, така не бива, ние сме европейци". Защото са само 15-20% европейци в главите, другото е ориенталщина и южнящина.

 79. 79 Профил на !
  *****
  Неутрално
 80. 80 Профил на пенчо
  *****
  Неутрално

  Това е то. Глупаците си проличаха в коментариите. Защо ли? първо: А кои са били пряки агенти на КГБ ? Никога няма да се разбере. Кои са били агенти на сегашните ви приятели ЦРУ? Също няма да се разбере. В едно предаване на френската телевизия за Али Агджа един от ръководителите на ЦРУ за Източна Европа каза че те са знаели че българите не са замесени в атентата срещу папата. Той каза, че са получили информацията от свои агенти в тайните ни служби

 81. 81 Профил на Hair
  *****
  Неутрално

  Естествено, че ДС ще работи с кадърни журналисти, а не с тъпанари. Днес МИ-6 и ЦРУ да не би да работят с марсианци?
  Затова и ДС е оставила държава след себе си , която 2о години крадат някои видни демосрати и още не могат да довършят.
  Отваряйте още досиета, след това не се чудете , че хората не искат да сътрудничат днес на службите и престъпността се е развихрила.

 82. 82 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Добро утро, мили деца!

  Когато пишех из форумите, че целият преход от -до! е организиран он ДС, че са задигнати до 91-ва и раздадени на калпак суми и активи около 25 милиарда долара, ченгетата по "форумите" ме пращаха на доктор.

  Трябваше ни гражданска война. Днес животът у нас щеше да е двайсет пъти по-добър..

 83. 83 Профил на Kiro
  *****
  Неутрално

  Тоя Хан Крум верно си е за доктор. Още ли не си ходил , бе?

 84. 84 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 868 Неутрално

  просто кажете кои не са били агенти на ДС и да си ходим...

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 85. 85 Профил на Alena
  *****
  Неутрално

  Тодор Батков бил мръсник... е това определено не е никаква новина.
  Липсата на лустрация продължава да тегне с чудовищна сила и както застрашава живота на хората, така и предопределя развитието на тази страна, давайки неравни шансове за реализация и достъп до ресурси - ето Ви и казус за дискриминация.
  Както е престъпно, че нямаме закон, който да забранява на идиоти да твърдят колко е било хубаво в комунистическите времена, така е и престъпно, че нашият живот, живота на децата ни и на техните деца ще бъде предопределен само защото сме управлявани от страхливци!

 86. 86 Профил на дани
  *****
  Неутрално

  Погнуса,погнуса,погнуса-за жалост се оказва,че ние сме най-неморалния народ в европа и поради това,въобще не се борихме да имаме Лустрация.Докога ще ни манипулират тези дс боклуци,дето опропастиха живота на бабите и дядовците ни,на майките и бащите ни,на нас,че и с това продължение на манипулациите по комунистически и на децата ни.Какво ли би се случило,ако всички излезем и поискаме незабавно осветляване на ц елият архив на Дс и Лустрация само за 5 години оттук нататък....Ех мечти,мечти,мечти...ще си живеем с погнусата,погнусата,погнусата.....

 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Не го знам за доктор ли е, но в мнението си е напълно прав. Виж, последните няколко мнения, които ни убеждават колко са готини в ДС са за метадонова програма спешно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88 Профил на куршум
  *****
  Неутрално

  До коментар [#33] от "Zoon Politikon":


  Това седесарите сте същите като герберите. Хвалите се с несвършени неща. Кога по-точно е приет такъв закон? И КС беше наистина пълен с комунисти, само че сини. 9 отявлени седесари от 12 чл. състав. Или си много малък и няма как да помниш, а очевидно и трудно четеш, или си гербероседесар, за който истината е това, което току що е казал вождът.

 89. 89 Профил на Да ама Не
  *****
  Неутрално

  На КДС.

  На КДС.

  Тодор Батков и Петко Бочаров са обявени за агенти на ДС

 90. 90 Профил на куршум
  *****
  Неутрално

  До коментар [#77] от "Zoon Politikon":

  За демократите е вярно, само е какви демократи са седерастите, които взеха властта, разбивайки парламента.

 91. 91 Профил на куршум
  *****
  Неутрално

  И понеже си малък и не помниш синята сган я водеше човекът с кожената тужурка И. Костов.

 92. 92 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Тия, които разбиваха парламента бяха униформените гниди вътре. Същите, които подпалиха партийния дом.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 93 Профил на ТАСС
  *****
  Неутрално

  Изненада? Той не работеше ли в БТА?

  Zoon Politikon
  * 15

  Мдаа, за Батков беше ясно отдавна, но за Бочаров е неприятна изненада.

 94. 94 Профил на AC/DC
  *****
  Неутрално

  Хахаха, какво се чудите бре, тогава политиката и идеята бяха "всеки българин - агент на ДС".

 95. 95 Профил на иван
  *****
  Гневно

  Не само Батков но и останалите президенти босове на групировки са като него мутри престъпници мафиоти от ДС, ВСИЧКИТЕ СА ЗА ЗОТВОР И КОНФИСКАЦИЯ.

 96. 96 Профил на Барабас
  *****
  Неутрално

  До коментар [#52] от "Chitatel":

  Само като допълнение: Не се заблуждавай, че бай ти Петко е искал да каже нещо иносказателно. Той това си го пееше, също както и Асен Агов хвалеше СССР и кой ли не още от журналистите - метреси на два (че и повече) режима. Или както би се изразил бай ти Петко: Не, не - ама да!...

 97. 97 Профил на Бай Петко
  *****
  Неутрално

  Бочаров, ти им е.а майката на демократите. В твое лице лъсна, ЧЕ НЯМА СТАРИ И МЛАДИ. ИМА САМО ВЕРНИ АГЕНТИ. КАТО ТЕБ.
  От цялата сага е радостно, че американогъзоблизците първо са били доносници на ДС а после са станали демократи.
  Ех Бочаров, Бочаров, ти нанесе по-голяма щета на родната ни демокрация от всеки друг.

 98. 98 Профил на дс
  *****
  Неутрално

  До коментар [#63] от "berbenkov": за тебсе знае че не си агент като видим слабия умствен багаж и ведна отпадаш (само с хъс н е става)

 99. 99 Профил на ЛАМБО
  *****
  Гневно

  Бай Ганьо и останалите президенти на отбори са със червени куфърчета от Луканов, раздадени за една нощ като на поставени лица от ДС, Това са милиардите на народа със които те сега разполагат, Всички мутри във панделата.

 100. 100 Профил на Абсолютно
  *****
  Неутрално

  Така е, Дура. КДС работят за КГБ и ЦРУ, или не.

  Защо си избрал Али Агжа да крепи Тезата ти, само ти си знаеш.

  пенчо
  * 80

  Това е то. Глупаците си проличаха в коментариите. Защо ли? първо: А кои са били пряки агенти на КГБ ?

  Никога няма да се разбере. Кои са били агенти на сегашните ви приятели ЦРУ? Също няма да се разбере.

  В едно предаване на френската телевизия за Али Агджа един от ръководителите на ЦРУ за Източна Европа каза че те са знаели че българите не са замесени в атентата срещу папата. Той каза, че са получили информацията от свои агенти в тайните ни служби

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK