Първанов предлага България да стане европейски координатор за Балканите

Георги Първанов по време на срещата му с Йежи Бузек в Европейския парламент <br />

© ©European Parliament/Pietro Naj-Oleari

Георги Първанов по време на срещата му с Йежи Бузек в Европейския парламентЕнергетиката, Балканите и стратегията за изход от кризата бяха теми на разговорите на президента Георги Първанов с лидерите на Европейския парламент Йежи Бузек и на Европейския съвет Херман ван Ромпой.


"Предложих на Ван Ромпой България да поеме координираща роля за европейската стратегия за балканския регион", посочи Първанов. Той ще представи концепцията си в писмен вид в следващите две седмици, като предложението ще е неофициално. "Това ще е проект на всички български институции, не искам да го персонифицирам, защото всяко заграждане на терен може да създаде ревност", каза президентът. На срещата му с председателя на Европейския съвет присъства и външният министър Николай Младенов. Вчера той поиска България да е европейски координатор за Балканите и от върховния представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън.


Първанов заяви, че в разговора си с Ван Ромпой е "маркирал" темата за противоракетната отбрана на Европа. "Този въпрос най-добре може да се коментира в рамките на НАТО", посочи президентът. "България трябва да бъде част от общото решение на НАТО - ако все пак се вземе решение за разполагане на противоракетна отбрана за цялата територия на алианса, не мога да си представя България да остане извън обсега му", каза Първанов.
С председателя на Европарламента Първанов е обсъдил въпроси за качеството на икономическия растеж занапред и инвестициите в човешкия капитал, включително икономиката на знанието и здравеопазването. Според президента, "никога досега документите на Евросъюза не са звучали толкова социално".


След срещата им Бузек предупреди, че България трябва да се погрижи за енергийната си сигурност и припомни газовата криза от януари 2009 г. Той поздрави страната за желанието си да се присъедини към еврозоната през 2013 г. Бузек съобщи, че ще посети България на 3 март.


Визитата на българския президент в Брюксел продължава със срещи с лидерите на основните политически групи в Европейския парламент. В края на деня Първанов ще разговаря и с председателя на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу.

Ключови думи към статията:

Коментари (30)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 577 Неутрално

  "Европейски координатор" = Понеже не можем да свършим нищо само е нужно да ни давате указания, пък ние ще ги предаваме на другите. Може и да не се справим, ама то не е лесно.

  "One-upmanship is the systematic and conscious practice of making one's associates feel inferior and thereby gaining the status of being "one-up" on them.
 2. 2 Профил на BIG AL ::)))))
  BIG AL ::)))))
  Рейтинг: Весело

  Първанов предлага България да стане европейски координатор за Балканите....:))

  Гоце, ти можеш САМО да си координатор на това -КАК Империята на Злото, отново да ВЛАДЕЕ БАЛКАНИТЕ !!! Това ти е и специалността , все пак..)
  Защо забравяш Института по 'история на БКП" ??

 3. 3 Профил на т
  т
  Рейтинг: 548 Неутрално

  "всяко заграждане на терен може да създаде ревност"
  Когато Гоце загражда терен, то обикновено създава съмнения.

 4. 4 Профил на драги ми господине
  драги ми господине
  Рейтинг: Неутрално

  Под една съседна статия читателите спорят трябва ли България да поддържа непопуларния спорт спускане с шейни, който има бюджет всичко на всичко 76 хил.

  Ако трябва да се режат разходите, най-добре да се започне с президентската институция. Гоце си ходи насам-натам и води абсолютно безцелни и безсмислени разговори. Прави някакви смехотворни предложения, от които нищо не излиза. Някой може ли да ми обясни какво налагаше визитата му в Брюксел и какви са целите й, освен легитимирането на Гоце като поносим за Европа?

 5. 5 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1156 Весело

  Гоцееее - млъкни бе. Стой си тук - само може по Азия да обикаляш, че там и да изс...ш нещо не е фатално. Хората му се подиграват, тоя пак се изсилва. Защото ето това, е точно подигравка:

  "След срещата им Бузек предупреди, че България трябва да се погрижи за енергийната си сигурност и припомни газовата криза от януари 2009 г."

  Бузек в прав текст е казал - "ДругарЕ, къде се слагате като се заговори за енергийна независимост и сигурност, като от целия ЕС, кризата само вас ви нокаутира? Я по-кротко малко."...

 6. 6 Профил на Kоки
  Kоки
  Рейтинг: Весело

  Пак "шлемове" му се въртят в главата, Ей!

 7. 7 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Аз пък предлагам импийчмънт за Гоце!

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 8. 8 Профил на ГЕРБЕР
  ГЕРБЕР
  Рейтинг: Неутрално

  Първанов взима да ми харесва !

 9. 9 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 351 Весело

  Поредното безсмислено празнодумство на мамамайния дървоглавец!

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 10. 10 Профил на NK
  NK
  Рейтинг: Неутрално

  ГОЦЕ заговори за енергетика... веднага замириса на ла.на.

  Ако ние сме енергиен координатор, а Русия контролира нашата енергетика - какво по-хубаво за Гоце и компания. Така спонсорите ще подсигурят пари за следващите избори...

 11. 11 Профил на и
  и
  Рейтинг: Весело

  Четвъртата снимка показва Гоце в обичайната му наведена поза

 12. 12 Профил на Лъжец Гоце
  Лъжец Гоце
  Рейтинг: Весело

  Че се чередуваме с Алексей като трактористи?

  "Първанов предлага България да стане европейски координатор за Балканите"

 13. 13 Профил на сарт
  сарт
  Рейтинг: Неутрално

  По ми харесваше идеята на Гоце-България -енергиен център на Балканите! Я как солидно звучи!Другарат Гоци да не се отказва от нея!

 14. 14 Профил на гоце или трактора
  гоце или трактора
  Рейтинг: Любопитно

  Алексей Петров и Гоце Първанов: Митологизацията на Мутрата и Милиционера, изведени от провинциалната кал, забъркана с комплекси.
  Колкото и странно да ви звучи, но за мен героят на деня Алексей Петров и президентстващият агент Гоце Първанов са напълно идентични обществени типажа, създадени, ръководени и контролирани по абсолютно сходен тертип. Вкупом политици и медии демитологизираха Мутрите и Милиционерите. Без да искат разбичкаха два абсолютно доминиращи образа на българския преход. Ако има неизменно съпътстващи ни контури след 1990 год. , то безспорно са те: двете всесилни свини – широковратните тъпчовци и озлобено гледащите униформени милиционери/полицаи/. Невинно и спокойно вместиха „героя на деня” Алексей Петров, който по примера на класическите борчески традиции се сдобил и със запомнящ се прякор – Трактора/не се уточнява дали е „Беларус” или друго творение за селски труд/.
  Знаете ли къде е село Бабинци? А Глогово, а Градежница, а Гложене? Айде град Тетевен всеки знае. Това е детско-географският ареал на Алексей Петров. Според официалните му биографии е роден в махала Бабинци, а според милиционерското му досие се е появил в село Градешница, учил в Глогово, характеризиран от „органите” в Гложене и Тетевен. Ако се разровите методично в мрежата няма да намерите достоверни ориентири. Защо ли?... По няколко причини – на първо място, за да се оплете старателно в гъста мъгла битието на персоната, което доказва, че и в момента секретните дейци са под грижливата опека на „службите”, каквото и да разбираме под това. На второ място – на Алексей Петров е трябвало да се създаде максимално широк вариативен периметър, ако бъде заподозрян в двойна игра, каквато се е опитвал да играе. На трето – да се контролира кариерата и психологическия натюрел на „направеното момче” в екстремални житейски ситуации.
  Ако не направихте връзката дотук? Ще помогна. Детството и милият спомен оставят траен отпечатък. Не вярвате?! Прочетете пак стария татко Фройд. Ако е планиран за „верен страж на социалистическите ценности” няма начин да не се оплетат в съответната ситуация за легендиране. Ако в нещо са били професионалисти другарите от ДС, то в изграждането и моделирането на етно-географския профил на момчетата от прехода са безспорни майстори и умели манипулатори.
  Село/бивша махала/ Бабинци е изключително красиво кътче в Централния Балкан, близо до Градежница, Глогово и Галата. Част от така наречения „тетевенски помаклък”, т.е. там живеят компактни маси от българо-мохамедани – трудолюбиви, бедни и непрекъснато тероризирани от комунистите. Ама много бедни. Целият им свят се ограничава до къртовски труд от тъмно до тъмно, домашните животни, редките празници, някой и друг местен първенец, допълзял до партиен ръководител на местно или окръжно ниво. Повод за специална гордост е и служителя на милицията, защото той става Власт, включително и пред „другите”, успелите, червените велможи. В затвореното общество на тези селца Милиционер звучи гордо, нзависимо и достолепно.
  Родните предели на Гоце пък са радомирските селца Сирищник и Косача, за които столицата е недостижим блян и е заменена от Перник. И в помашния край, и в граовско провинциалният комплекс за недостатъчност е по-силен откъдето и другаде да избереш в България. Тамошните малки селца и градчета са населени от особени етнически малцинства, затворени като общности, в които ценностите са различни от тези на „другите”.
  И идва специфичната роля на модератора ДС, която в края на 80-те години подбира от тези общности бъдещите улични герои и нови боевици. Погледнете по-голямата част от тях и географско-биографичният им „анализ”. Трактора е от Бабинци, Крушата от същия помашки пояс на село Кирчево, което до 1971 г. е Помашка Лешница, оттам е и Алчо; братята Маргини – от смолянските села, Младен Михалев – Маджо от Силистра, братята Илиеви от Кюстендил, а от близката Дупница са такива живописни фигури като Иво Карамански, Златистия и братята Галеви/кариерата им повтаря едно към едно тази на Трактора/, от пернишките села и градчета са един куп „герои” като Райко Кръвта и президентския спонсор Людмил Стойков. Те, включително Гоце са израснали сред хлъзгавата общност на граовските цигани – хитри, подли, професионални предатели. Между другото от този край са много правоверни комунисти, начело с „вожда и учителя” Георги Димитров, но той е от друга затворена общност – на местните протестанти. Е, да не забравяме и Богомил Бонев – комунист, генерал, филип-димитровист, демократ, хотелиер и жокей. От Радомир, без извинение.
  В тези райони, особено в помаклъка и Граово, с чиста съвест ти резват главата дори за безобидна шега или леко нарушаване чувството за собственост. В друго такова селце един Манчо Панюков методично изкла цялото си семейство, защото в представите му децата и жената му принадлежат. Селцето е Скребатно, откъдето е и една друга персона на прехода – Александър Праматарски, а последните месеци се оказа, че е поселището с най-много агенти на ДС. В тези специфични общности комунистическите служби са работили методично и целенасочено, защото са прозряли /или са им казали/, че има подходящ материал за моделиране, а една от характерните им черти е особеното чувство на лоялност, приятелство, изпълнителност и благодарност, ако бъдат допуснати до Властта и Парите. За Арексей Петров е нещо съвсем естествено да присвои таксиметровата фирма на свой съдружник – просто това е принципа на късното ТКЗС – краде се от общото и краде този, който властва. Това е нещо естествено като поредния донос. Той никога, ама никога няма да се разкае за това – просто си е напълно естествено. В реда на нещата е и за Гоце Президента да крие агентурното си минало – и това е естественото му право да пълзи към върховете на Властта, тръгвайки от схлупените къщици на Сирищник и Косача.
  Умело, методично и константно гадничко ДС и водещите им офицери са ги моделирали на основата на специфичните етно-географско-генетичните особености на затворените общества от детството им. Така преходът към тайното, скритото, ограничено от перспективата за властване става естествен и логичен. Осигурява се гордост, независимост, власт, лайф-стайл и липсващото богатство. Ако прочетем внимателно Иван Хаджийски ще открием далечния архетип на тези хора в заселването на черкезите по тези земи. Между другото, помашните села в Тетевенско-Троянския Балкан са се създали покрай обирите на търговските кервани от двата града, населени с предприемчиви и богати люде като първия български милионер Станьо Врабевски. По-новият архетип е този на полуграмотните партизани/селски, бедни и безкрупулни момчета/, слизащи в Големия град. Условно може да го наречем архетипа „Янко”/Тодор Живков/.
  Тези момчета обичат и да спортуват. Тракторът е каратист с някакъв колан, а Гоце се изживява като баскетболист и футболист, защото спортът също е елемент от Пътя към властването и владението, фиксира завистливи погледи на очарованата публика. Спортните им прояви ще накарат Надежда Михайлова/настояща Нейнски/ да се отдаде на момчето от тетевенския балкан, а Весела Лечева да стане постоянна компания на Алаброса от Сирищник.
  Мотивацията за спорт е същата и при амбицията за наукоподобност. Перманентният стремеж да надмогнат нравствените и интелектуалните си качества ги води неудържимо към „учението”. Агентът Гоце е кадър на Института по история към БАН, а Трактора е доцент и доктор на науките в Пловдивския университет и УНСС. От тези си „научни” позиции обичат да менторстват, наставляват и сочат „правилния път” – „намалете лихвите” или „коригирайте здравната реформа” и „към Русия”. Тук са удивително последователни в родителските съвети: „Учи, за да не работиш.”
  След като Държавна сигурност им е осигурила достъп до науката, спорта и политиката вече правят всичко възможно да се харесат – раздават ордени, правят благотворителни Коледи, борят се срещу тероризма, пазят националната сигурност, режат ленти, даряват сирачета и футболни отбори, изпращат олимпийци. В същото време най-обичат ритника в гръб, просто го владеят най-добре, обучени в лепкавите коридори на ДС. Мразят из дъно изказванията по техен адрес от рода на „Прости, селски момчета, а докъде стигнаха” – тогава ритат в гръб озлобено от припомнянето на аналния им период. Презират родното място, родата и приятелите от детинство. Връщат се при тях само като победители или благотворители. Единствената им благодарност е към водещия офицер, който е разкрил скрижалите на тайните служби.
  Що се отнася до ценности в щастливия им живот те/Гоце и Трактора/ имат фанатична регидна преданност към Идеята на затвореното, тайното общество, от което са част. Типичната фанатичност на комунистите, доносниците и масоните. Опцията е винаги бинарна: ДС или Сирищник; басейнът Спартак или долината на река Вит; мутренската компания или незабележимо живуркане около животните в двора; ОКЗНИ или БСП. Изборът е недвусмислен и предопределен, ако фанатично спазват правилата на затвореното общество. Биха предали всеки, но не и Обществото. Тайната е някъде дълбоко в аналния детски период на смазващата бедност /обора, нужника на двора, липсата на баня, изтърканата униформа в училище, пренебрежението на тарикатите, скъсаните обувки/. Зубрят, натискат се в Комсомола и спорта, докато са открити от всемогъщите тайни служби, които им предлагат душ за калта. Изкъпване с топла вода и веро. Надмогват битието като стават доносници, барети, офицери под прикритие, , дори научни сътрудници. И Гоце, и Трактора винаги ще знаят, че има някой над житейския им хоризонт – този, който ги е направил, моделирал, проводил по пътечката на успеха. Няма да забравя на другия ден след конгреса на БСП, който избра Първанов за червен шеф първа страница на в. „Труд” с нужника на двора. Някой напомняше на новото геносе – „Виж, откъде те взехме и докъде те докарахме. Не забравяй чий продукт си.” Тайната власт напомни и за турско-циганския генезис по генеалогична допирателна – „Седефчов”, а при Алексей Петров директно са фиксирали селскостта в прякора – Трактора. Впримчени в паяжината на службите вече нямат избор – смело се впускат в житейската клаустрофобия, мнителността, вождизма и жестокостта към по-слабите, които не са удостоени с честта на затвореното общество.
  Неизбежно е да не си спомним, че почти всички мутанти на прехода се оказаха „служители на прикритие” в така наречените „съвременни тайни служби” или високопоставени масони. Поли Пантев, Карамански, Косьо Самоковеца, Доктора, Илия Павлов, Г. Илиев – без изключение с карти на сътрудници, а Илия Павлов дори го опяха в православен храм по масонски. Бил някакъв много високопоставен „брат”, като Димитър Калчев или Георги Гергов. Хора, направени от службите, защото ако не убиват или пишат доноси щяха да си останат в аналния период на детството.
  Същата житейска хронограма ще открием и в други подобни типажи. Например „демократичния” генерал Атанас Атанасов – турското село Батин/симптоматично на арабски означава „таен, скрит”/, местен прокурор и полицай, докато идва „просветлението” – Генерал, НСС, депутат, шеф, обществен авторитет. Или одеозната фигура на агента Бор – Тошко Тошев. Същата схема и при него – смазваща и лепкава кал в родното търговищко село Дриново, после отказ от родния баща, за да дойде спасителната ръчичка на Държавна сигурност и се стигне до в. „Труд”, пури, картини и манекенки. Нали си спомняте снимката с агента Бор между Косьо Самоковеца и Цеци Красимирова?! Негова представа за принадлежност към преходния естаблишмънт, за отскачането от Дриново към благините на тайното общество. Ами еманацията на Пътя – Богомил Бонев. Просто зашеметително – Радомир, гимназия, семпли момчешки амбиции, алаброс-лимба „тип Гоце”, а после – БКП на 18 год., милиционерско училище, генерал, министър, Нона Йотова, кандидат-президент, Чорни, хотели, Гергов и шеф на Пловдивския панаир. Великият Гетсби от Радомир! Еманацията достигна в оня незабравим ден за българската демокрация, когато Боги и Нона се изтупаха яхнали породисти коне пред Народното събрание. На жълтите павета. Сигурен съм, че дори Иван Костов е бил горд с министъра си в този незабравим миг! Рустикалната мечта да стъпиш на жълтите павета на кон, пред Двореца, пред „Съединението прави силата”! Може да помогна на Андрей Райчев и Ко, че в този ден прехода май приключи наистина. И де юре, и де факто.
  Или това незабравимо туловище Мара Капон, произведена от Бабикян в Мисс-Парламент, изръшкала пътя от помаклъка на Чепеларе до Евро-парламента, с кумец от ВПС на БСП, приятелство с изралеския другар на Трактора ген. Дани Ятом, Праматарски и Яне Янев... В крайна сметка сменила за четири години пет партии.
  Драги читатели, всъщност ще има ли отърване от матрицата на Гоце и Трактора? На мутантите и „национално-отговорния бизнес”? На ДС и Ложата? На Боги и Наско? На Бор и Архонта? На Мара Мисса и Патрашкова? Струва ми се, че няма да успеем, просто те ни мразят, неистово ни мразят. Ние не сме от тяхното общество, от тяхната ложа или приятелски кръг. Такива като Явор Дачков и двойничката на Йосиф Кобзон Криси Патрашкова съжалиха публично за „проскането” по корем на Трактора – немислимо е „самонаправилите” се от ДС Гоцевци да бъдат унижавани. Не може да се прости това – от леглото на Михайлова/Нейнски до ареста или от Сирищник и Седефчов до коридорите на гадния донос или Президентството, което си е все едно... Ако трябва ще ни бастисат окончателно, за да си останат Те, извървяли пътя от селската миризлива и лепкава кал до обслужващото кимване на строгия офицер, който се грижи за „националната сигурност”.
  Абе, що ли ги пиша тези работи? Нали утре пак Боги Бонев ще дойде на кон, а слугинята на Симеон, кадет Рилски Меглена Кунева-Пръмова ще смени Гоце Президента. Алексей ще е репресиран, онеправдан и измъчен. Какво ли сме променили в крайна сметка ?!!! Ако сте стигнали до края на скромното ми писание – не обръщайте внимание – Преходът е приключил, забравете!

 15. 15 Профил на Вуте с гореща молба
  Вуте с гореща молба
  Рейтинг: Неутрално

  Kakво точно да координираме др. Първанов
  ,унищожаването на досиета на ДС, или енергийната агресия на Русия?

 16. 16 Профил на жалко
  жалко
  Рейтинг: Разстроено

  "След срещата им Бузек предупреди, че България трябва да се погрижи за енергийната си сигурност и припомни газовата криза от януари 2009 г."

  Бузек е много по-голям българин от продажника Гоце.

 17. 17 Профил на ИЦО
  ИЦО
  Рейтинг: Разстроено

  По бързо да ти свърши мандата защото си позор за България, защтнитник на групировки и олигорси мафията на България.

 18. 18 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 872 Весело

  Аз предлагам България да стане балкански координатор на Европата!

  "Първанов предлага България да стане европейски координатор за Балканите"

 19. 19 Профил на Ж
  Ж
  Рейтинг: Неутрално

  Колко време има още до президентските избори?

 20. 20 Профил на Валди
  Валди
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Ей голям глупак е тоя Първанов ...

 21. 21 Профил на бг-гражданин
  бг-гражданин
  Рейтинг: Неутрално

  Още малко остана до изборите!Ще го изтърпим!

 22. 22 Профил на От ванкувър
  От ванкувър
  Рейтинг: Неутрално

  Нужна е координация на движението с кънки на левия и десния крак в шортрека - помощ.........

 23. 23 Профил на ..
  ..
  Рейтинг: Неутрално

  Абе дай направо да станем европейски координатор за Вселената - пак същия ще е смисъла.

 24. 24 Профил на германец
  германец
  Рейтинг: Неутрално

  по немски маниер Гоце си търси работа след една година.

 25. 25 Профил на Tojaga
  Tojaga
  Рейтинг: Неутрално

  Бузек деликатно-допломати4ески му е подсказал да не се заплитаме с руските АЕЦ строители, ама Гоце се прави на глух и не разгадава намеко!!!
  Много колеги пишат по-горе правилно - да се маха, та да не срами Родината ни.

 26. 26 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1669 Весело

  Цял живот Гоце е бил управител на водопад.
  Какво искате от него?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 27. 27 Профил на Ot diw kozel
  Ot diw kozel
  Рейтинг: Любопитно

  Гоце предлага България да стане АРХАРИЯ!

 28. 28 Профил на минувач
  минувач
  Рейтинг: Неутрално

  Тоя руски Троянски кон що не вземе да се гръмне накрая!

 29. 29 Профил на бг
  бг
  Рейтинг: Неутрално

  Бузек защитава бг-интересите ,вместо президента ни Гоцко!

 30. 30 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 459 Неутрално

  €С-есовците псевдо демократи, преди да се бъркат в работите на други независими държави, нека първо ОТСТРАНЯT КОЛОНИАЛИСТИТЕ от €С-членство ( в случаят АНГЛИЯ ) и направят истински ДЕМОКРАТИЧНАТА СОЦИАЛНА ПРОМЯНА в Европа.
  ПРОМЯНА ЗАДЪЛЖИЛА ПРИЕМАНЕТРО И ВПИСВАНЕТО НА ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕНОСТТА!!
  Полит-ИДЕОЛОГИЧЕСКА ПРИЕМСТВЕНОСТ,
  Религиозна ПРИЕМСТВЕНОСТ,
  Етническа ПРИЕМСТВЕНОСТ,
  ЗАБРАНЯВАЙКИ НА ТЕЗИ ЧАСТНИ, КУЛТ-АМАТЙОРСКИ ТЕЧЕНИЯ ДА СЕ БЪРКАТ В ОБЩО-ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ДЕЛА!
  УСЛОВИЯ КОИТО ВЪОБЩЕ ЛИПСВАТ И ОБЕЗАТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВКЛЮЧЕНИ В КОНСТИТУЦИИТЕ И РЕЛИГИОЗНИТЕ КАНОН-СВЕЩЕННИ ПИСАНИЯ, НА ВСЯКА ЕДНА ЧЛЕНКА В КОНГЛОМ€РАТА.
  ВСИЧГКО ТОВА ЗА ДА ПОДГОТВИМ ПЪТЯ НА МИРНИЯТ ПРЕГОД КЪМ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ.

  В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ И €ВРОПА Я ЧАКАТ СЪЩИТЕ СОЦИАЛНО-ПОЛЯРИЗИРАНИ РАЗМИРИЦИ КАКТО И В БЛИЗКИЯТ ИЗТОК!!

  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ??
  ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ПАРЛАМЕНТ-ГРУПИРАНО (МИЖИТУРИ-ТЕТНО), ДА НАПАДАШ ИНДИВИД ИЛИ ДРУГА ПАРЛАМЕНТ-ГРУПА КОЯТО НЕНАВИЖДАШ, ПО ЕДНА ОТ ТЕЗИ ТРИ ЧАСТНО-КУЛТОВИ ПРИЧИНИ, и да БРЪЩОЛЕВИШ за някаква си демокрация??
  ДО КОГА , пита вече истинският Българин?
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html

  КОГА НАЙ-ВЕЧЕ ЩЕ ЗАБРАНИМ ДА МЕШИМ ЧАСТНО-ГРУПИРАНИТЕ СИ, МИЖИТУРИ-ТЕТНИ, КУЛТ-АМАТЬОРСКИ УВЛЕЧЕНИЯ, В ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЛА и ОТНОШЕНИЯ??
  КОГА??

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДА В НЕЯ.
  Какъвто е народа такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK