ДАНС е дала на "Лев инс" достъп до секретни данни

Последното разрешение е от новото ръководство през декември 2009 г.

Представителите на "ЛЕВ ИНС" Хени Овадия (от ляво на дясно), Шаул Шнайдер и Стефан Софиянски дадоха пресконференция днес

Представителите на "ЛЕВ ИНС" Хени Овадия (от ляво на дясно), Шаул Шнайдер и Стефан Софиянски дадоха пресконференция днес
В ход са нови операции - "Факири"и "Силоваци", премиерът се закани и на търговците на лекарства

Свързваната с арестувания в операцията "Октопод" бивш агент и съветник в ДАНС Алексей Петров застрахователна компания "Лев инс" работи с класифицирана информация и нейни служители имат разрешение за достъп до нея. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Стефан Софиянски на пресконференция в понеделник.


По думите му и в момента "Лев инс" обслужва поръчки, свързани с класифицирана информация. До редакционното приключване на броя той не успя да отговори кога и откъде компанията е получила такъв достъп, като обясни, че не може да провери в документите, защото тече разпечатване на офиса им. Той беше затворен на 10 февруари също в рамките на операция "Октопод" и от него бяха иззети документи и сървъри.
След като "Дневник" се свърза с председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ), се изясни, че не комисията издава разрешенията за достъп до класифицирана информация, а Националната служба за сигурност (НСС) и Военното контраразузнаване (ВКР). Тази практика е продължила до създаването на Държавната комисия за национална сигурност (ДАНС). След вливането на НСС и ВКР в нея  разрешенията се издават от спецагенцията.


Справката с регистъра на тези разрешения, който се поддържа в ДКСИ, показва, че от 2002 г., когато е приет Законът за защита на класифицираната информация, "Лев инс" е получила поне десетина разрешения за достъп до информация, свързана с индустриалната сигурност (застраховането на автомобили на Министерския съвет, МВР, военното министерство): от НСС - три, от ВКР - шест, останалите са от ДАНС.


Последното е издадено на 21 декември миналата година, т.е. от новото ръководство на агенцията и когато Алексей Петров вече не е работел в нея. За да получи компанията достъп до класифицирана информация, са били проверени 56 души, каза още Цвета Маркова. Проверките се извършват от тези, които издават разрешенията. Засега не е ясно дали разследването по "Октопод" ще засегне този аспект от дейността на ДАНС.


"Лев инс" е една от застрахователните компании с най-много спечелени обществени поръчки на държавни ведомства, включително на Министерството на отбраната и правителствения "Авиоотряд 28". Достъп до класифицирана информация имат и други застрахователи в зависимост от държавните институции, чиито поръчки са спечелили.


Заедно с изпълнителния директор Софиянски представителите и на двете израелски компании, акционери с 45% в застрахователя – Шаул Шнайдер и Хени Овадия, които участваха в пресконференцията в понеделник, определиха действията на полицията като незаконни и заявиха, че досега нямат официално обяснение защо офисите им са били претърсвани.


Те съобщиха, че още на 10 февруари израелският посланик у нас Ноах Гал Гендлер е имал среща с главния прокурор Борис Велчев, който е поел ангажимент до десет дни, които изтичат днес, да има решение на проблема със затворените офиси. По думите на Стефан Софиянски полицаите са иззели от компанията 90 най-обикновени папки с отчети и полици на застрахователни брокери, в които няма нищо тайно.


Според акционерите в "Лев инс" дружеството по никакъв начин не било свързано с Алексей Петров, а Шнайдер посочи, че Петров няма и никакъв договор с компанията.
Каре: От "Аполо и Болкан" до "Лев инс"


Създадена през 1996 г., "ЗК Спартак" е продукт на преразпределението на пазарния дял на групировката "Аполо и Болкан" между съдружниците в нея, сред които са Алексей Петров, Златомир Иванов-Баретата и Румен Николов-Пашата. В началото Петров държи 23% дял в застрахователя. Официално той излиза от компанията през март 1998 г., а името й е сменено на "Левски Спартак". Няколко месеца по-късно цялата собственост на компанията е прехвърлена на две израелски фирми - Yaad Pirzul 1984 и Rahiti Meir Classic, които придобиват по 50%.


Първоначално държавният Национален съвет по застраховане отказва да прелицензира "Левски Спартак" с мотива, че израелските компании не могат да докажат произхода на част от капиталите си. Една година по-късно, в началото на 2000-а, лицензът е издаден. След още една година в надзорния съвет на компанията влиза приятелката на Алексей Петров Ива Павлова. През май 2001 г. тя става и акционер, след като фирмата й "АС БГ" ЕООД придобива 12.5% дял. В момента Павлова контролира над 90% от капитала на "Лев инс" (виж графиката) и е шеф на надзорния съвет на застрахователя.


На въпрос дали Павлова има връзка с Алексей Петров Стефан Софиянски отговори: "Попитайте нея." От няколко години публикации в медиите посочват Павлова като приятелка на Алексей Петров, тя дори беше ранена при покушението срещу него пред басейн "Спартак" в София през 2002 г. В последния си брой в. "Капитал" съобщава, че Павлова живее заедно с Петров в комплекс в столичния кв. "Кръстова вада".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на georgisz
  *****
  Неутрално

  как беше това... къде мафията си има държава?

 2. 2 Профил на Elisa
  *****
  Неутрално

  Нещо не ви се е получило карето "ОТ аполо и болкан до лев инс", иначе материалът е поредния, който предизвиква у мен позиви за повръщане. Живеем в кочина, уважаеми сънародници

 3. 3 Профил на Tashakliew
  *****
  Весело

  Класифицирана деформация "ЛЕВ СВИЙ"

 4. 4 Профил на Пенка
  *****
  Весело

  абе знех си аз, че Костов е виновен

 5. 5 Профил на mitiozo
  mitiozo
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Крайно време е...

  онлайн копане на биткойни http://goo.gl/8bOHdN
 6. 6 Профил на kr
  *****
  Гневно

  Да, знаем отдавна, че мафията си има държава, ама това с израелците ми идва малко в повече

 7. 7 Профил на Bachvarov
  *****
  Неутрално

  ...с евреите не може да се излезе на глава,Те са винаги прави!...дори и ако се казват Майкъл Чъорни и СИЕ...../с почит:инж.Бъчваров/

 8. 8 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 8 Неутрално  И се оказва, че "Лев инс", собственост на приятелката на Трактора, е спечелила с пълно доверие конкурси, договорите на които гласят, че:
  - "...след това(конкурса) през застрахователните договори тя("Лев инс" има достъп до широк кръг секретна държавна информация."

  А спечелените конкурси са за - обърнете внимание - митниците, Министерството на отбраната, КФН, НАП, правителственият авиоотряд, АЕЦ "Козлодуй", сградите на Министерския съвет, целият автопарк на Народното събрание и други.
  Т.е. приятелката на Трактора е имала достъп до всички(почти) тайни в държавата!

  Налага се логичният въпрос - кой и на какво основание е обявил точно "Лев инс" за победител в конкурсите(ако изобщо е имало конкурси) и е издал разрешителните?
  Риторично е питането как така специално създадената ДКСИ не само че не е давала допуск, но дори не знае за...

  Прочитане на целия коментар такива конкурси?
  По-голям скандал наистина не мога да си представя!

  За да е пълна дивотията, сега трябва да дотърчи някой кухоглав тъпанар, който да обяви, че Костов е виновен!

  pump it!
 9. 9 Профил на Секретът
  *****
  Неутрално

  Държава ли е България или РАЗГРАДЕН ДВОР?
  Или има частни фирми със статут на държавни органи?

 10. 10 Профил на SS
  *****
  Неутрално


  Еба ти крадливото племе! Пиночет за такова, докато не се научи на ред и законност!

 11. 11 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Това е ярък пример за срастването и е достоверно наличие на недосегаемост. Този достъп не би могъл да се случи в демокрацията, ако не съществува паралелното състояние на поддемокрация. От тази ключова точка са валидни и предположенията за хипотетично наречения ОРДЕН (Обединение за Радикална Дестабилизация на Европейския Напредък).

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 12. 12 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 290 Неутрално

  АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ НЕ БИЛ СВЪРЗАН със ЗПК "Лев инс" АД???
  Я ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ, ДАМИ И ГОСПОДА ЖУРНАЛИСТИ!!!
  ТА КАКЪВ Е БИЛ АЛЕКСЕЙ във ФИРМАТА???
  +
  „Ние не просто продаваме застраховки, ние владеем ситуацията.Нашата визия е „Лев инс” е компанията на АКТИВНАТА СИГУРНОСТ
  19 Февруари 2007 г. ,zastrahovatel.com  Първо национално "евро"-съвещание на ЗПК „Лев инс”АД

  Така го нарече и характеризира още с встъпителните си думи Стефан Софиянски, изпълнителен директор на компанията.

  Стефан Софиянски, изпълнителен директор на компанията.  - Ние всички можем да се чувстваме горди, че присъстваме на това наше първо „ЕВРО” съвещание и че посрещаме със спокойствие и увереност перспективите за развитие на ЗПК „Лев инс” АД, като съумяхме да издигнем авторитета й на българския застрахователен пазар и да я наложим като водеща както сред нашите клиенти и контрагенти, така и сред конкуренцията, каза той

  В съвещанието взеха участие членове на ръководството, на дирекции в Централно управление, управители на агенции от цялата страна и други служители на компанията. В президиума бяха проф. Благой Колев, председател на Надзорния съвет на „Лев Корпорация”, на Общото събрание на Университета за национално и световно стопанство и на Контролния съвет на Съюза за стопанска инициатива, който поздрави присъстващите, д-р Алексей Петров, съветник и представител на акционерите на ЗПК „Лев инс” АД, Станислав Геенс, председател на УС на „Лев Корпорация”, Ива Павлова, председател на Надзорния съвет на компанията, Людмил Лазаров, главен прокурист на „Лев Корпорация” и търговски пълномощник на ЗПК „Лев инс” АД, и доц. Симеон Желев от УНСС.  В изключително интересен разговор се превърна диалогът между ръководители на агенции и представители на компанията в страната и г-н Алексей Петров, който ги призова да нямат чувство за притеснение, а да дискутират и поставят свои въпроси по най-важни проблеми в работата си, както и да правят предложения за решаването им. С други думи, да се чувстват в атмосферата на близост и доверие, в която всички са равнопоставени. И понеже диалогът им наистина прерасна в разкриване на сегашното състояние на живота и дейността им, като в кухнята на всяко семейство ще си позволим само да изведем няколко интересни гледни точки, изводи и формулирани позиции от г-н Алексей Петров.

  НИЕ НЕ ПРОДАВАМЕ ЗАСТРАХОВКИ, НИЕ ВЛАДЕЕМ СИТУАЦИЯТА ЗАЕДНО  - Като приемам за успешна дейността ви през миналата година, искам да ви кажа, че е време вече да заговорим за нов цивилизационен ред и за издигане на ново равнище качеството на обслужването на клиентите от „Лев инс” АД.

  - По отношение на бъдещето на ЗПК „Лев инс” АД: макар че в България има много чужди застрахователи, аз твърдя че и в тази обстановка ние сме конкурентоспособни към настоящия момент и се справяме успешно. Ако изпълним заръката на УС да припознаем нашата мисия, визия и стратегия, ние сме в състояние да отговорим на тези предизвикателства и аз лично гарантирам, че ще бъдем конкурентоспособни и занапред и ще реализираме стратегията да постигнем лидерска позиция по автомобилно и имуществено застраховане.

  - Приетата от нас философия за АКТИВНАТА СИГУРНОСТ нито ни е паднала от някъде, нито пък ни е натрапена от някого, тя е естествена наша логика.

  - Че цената е важна – е вън от съмнение. Но това, което продава продуктите и услугите, са действените отношения, които клиентът вижда и така изгражда своята подкрепа. Тя пък води до една дългосрочна лоялност. Клиентът иска да се гордее със своя доставчик, иска да има експертизата на застрахователя си.

  - И нещо много важно искам да отбележа – ние не продаваме застраховки, ние владеем ситуацията заедно! Заедно с клиента! Заедно с вас! 13. 13 Профил на angel
  *****
  Неутрално
 14. 14 Профил на ваща мама
  *****
  Неутрално

  Хи хии преебахте се драги преебахте ,не можахте да унищожите Иван Костов навремето , не можахте и сега ще му ядете хурката , кур за бизнеса ви и трупането на милиони нааа.

 15. 15 Профил на Бг НАРОД
  *****
  Разстроено

  И един колхозен тракторист и краварка ива 10 години са управлявали /продавали/ държавата? Това си е държавна измяна.И президента и народното събрание и партии са били техни подчинени-УЖАС!

 16. 16 Профил на Гражданин
  *****
  Гневно

  Материалът е адски манипулативен, съвсем в духа на Иво Прокопиев, който заедно с ТИМ представлява поредните кръгове и обръчи от фирми около властта. Истината е, че и другите застрахователни компании разполагат с такъв достъп, само че това се споменава мимоходом, а акценът пада само върху "Лев инс". "Армеец" /разбирай ТИМ - Варна/ също разполага с достъп, защото и при тях са застраховани държавни обекти и дейности със специфично предназначение. Но за "Армеец" няма и дума. Повръща ми се от курвенските медии в България. А иначе достъпът си е съвсем в реда на нещата с оглед характера на застрахования обект. По цял свят е така.

 17. 17 Профил на Коста
  *****
  Неутрално

  Тази статия, която не разкрива нищо нередно за запознатите със застрахователното право, иначе виждам, че напълно изпълнява предназначението си - пълно зомбиране, АУУУУУУУУ, ОХХХХХХХ, АХХХХХХХХХХ, мафия, няма държава и т.н. Немам думи от качеството на матрияла, който квичи на умряло, без да разбира за какво става дума. Казвал съм го и преди, вие напълно, ама напълно заслужавате жалката си е нерадостна участ, защото нямате грам мозък и се връзвате на всякакви пропаганди от поредния, който разчитате да ви "опраи". Не народ, а мърша. Гнус.

 18. 18 Профил на %
  *****
  Неутрално

  Само затвор за тези и ...

 19. 19 Профил на dan
  *****
  Неутрално

  То именно затова беше обиска и арестите, защото в "Спартак" е имало повече "класифицирана" информация, отколкото в "ДАНС"!

 20. 20 Профил на VB
  *****
  Неутрално
 21. 21 Профил на Главсек
  *****
  Неутрално

  Не разбрах само кой е бил главен секретар в МВР когато са издавани сертификатите на Лев инс?

 22. 22 Профил на nn
  *****
  Неутрално

  До коментар [#7] от "Bachvarov":

  ...така е не се излиза на глава с тях и затова беше тази "финална солюция"

 23. 23 Профил на nn
  *****
  Неутрално

  Лев Инс -това няма нищо общо с Левски по скоро с Леви(типично еврейско име)
  Прочетете Вазовото стихотворение Джидов гроб и разберете кой е виновен са нашата съдба но комунистите го зензурираха и сега все така и техните наследници продават Б-я на джидовете.

 24. 24 Профил на Радой Ралин
  *****
  Неутрално

  Се разни путарани са глави на тези мултимилионни дружества и имат по 90% дялов капитал в тях.
  Като се разбъркат картите на тези дето дърпат конците, путараните си купуват къщурки в Щатите и от там уж командват Българската си финансова империя. На някой им потропват неочаквани гости на вратата и от вълнение ги фрасват с някой голям кухненски нож или каквото им дойде пред очите и без по-нататък, както казваше Радой Ралин. През 1940та Леон Троцки също беше посетен от обожател. Почерка е познат, парите ги няма. Умрелите путарани също не можели да говорят. Преживе не създават много проблеми и даже може да ги шибаш от време на време, та някой разправят че и по музика се увличали и на меден кавал свирили. Всичко си е направо като в народните песни и легенди.

 25. 25 Профил на RI
  *****
  Неутрално

  САМО ДЪРЖАВАТА ЗАСТРАХОВА В ЛЕВ ИНС И АРМЕЕЦ и БУЛ ИНС... ТОВА СА МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ И НА ДАЛИ ИМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК КОЙТО ДА ИМ Е КЛИЕНТ

  СТИГА СМЕ ГИ ХРАНИЛИ С НАШИТЕ ДАНЪЦИ! СТИГА МУТРИ СТИГА МАФИЯ..

  ДЪРЖАВАТА ДА НАПРАВИ НОВИ КОНКУРСИ ЗАЩОТО Е СРАМНО МНОГО СРАМНО ДЪРЖАВАТА ДА СПОНОСРИРА МАФИЯТА С ЕДНАТА РЪКА И ДА НАЛИВА ПАРИ В БОРБА С МАФИЯТА С ДРУГАТА.

  ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ И СТИГА СА ОТИВАЛИ ЗА ХРАНЕНЕ НА МУТРИ!

 26. 26 Профил на Армеец
  *****
  Неутрално

  Тия от прокуратурата са големи мръсници! Защо са отворили офисите на Лев инс!? Саботират усилията на Цецо Цветанов за справедливост. Алексей трябва да бъде държан в ареста, а всички офиси на Лев инс трябва да бъдат запечатани. Бойко Борисов и Цецо Цветанов трябва да си изпълнят ангажиментете!

 27. 27 Профил на ТИМ
  *****
  Весело

  Бойко, разочароваш ни, друго се бяхме разбрали - Альошата в панделата, а Лев инс - под катинар.

 28. 28 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1742 Любопитно

  Преди време писах, че е ирония на вселената как един трактор предизвиква тайфун. Но не съм бил съвсем прав. Не е тайфун.
  Лайнян ураган се вихри.
  И от облаците се лее помия. Ще видим и прасета да тичат за сладка хапка.
  Идилия - не държава, а най - обикновено болшевишко ТКЗС.
  На всичкото отгоре управлявано все от знатни другарки - парите в техните каси(!). А другарите съвсем по руски - "ни при чем".
  Трактористите - оляхте се!
  Сега ако се разбъзика и МТС-то /машиннотракторна станция - за по младите/ ....
  Направо си трябва технологична революция.

 29. 29 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  ОБЯСНЯВАМ СХЕМАТА :
  За да си изкара това поредно комунистическо правителство мандата, БЕЗ НА НИТО ЕДНА ОТ ОСТАНАЛИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕАТУРИ да падне косъм от главите. И да се имитира "ТРЕСКАВА ДЕЙНОСТ" са необходими Пушилки! Има цял списък вече с тях!! Тази е ПОРЕДНАТА!(не последната). Ето каква е схемата по която се действа ! И по въпроса със Станишевци,и Царе-Републиканци, и Догановци, и Алексеевци, и Л. Стойковци, и Масларови и Кашкавалови........!

  1)събират се НАРОЧНО калпави доказателства.
  2)Представят се на ТЯХНАТА СИ СЪДЕБНА власт!
  3) Съдебната власт си свършва ПРЕЦИЗНО работа по ЗАКОН, като в същото време си събира и рушветите!
  4)Обиняват съдебната власт, че не си е свършила работа!Медиите им помагат задъхано! Кабаците пляскат с уши и хвърлят фуражки във въздуха : "Браво Бойче ! Ти ги ловиш те ги пускат!"
  5) Съдебната власт обаче показва пред света че си е свършила ПЕРФЕКТНО ПО ЗАКОН работата- тъй че нищо не и се случва!
  6) Внушава се, че Света, който потвърждава, че съдебната система НЕ е допуснала грешки, - е с комунистите(тук обаче визират само БСП???) или с евреите и всички са срещу любимия на народа(кабаците), комунист-мутра Бойко! Медиите им помагат задъхано! И форумните ботове са на МАКС !
  7) Ако някой от "потърпевшите" е достатъчно нахален(а те са!) осъжда България за "тормоза" и данъклатците плащат ! Кабаците пляскат с уши и хвърлят фуражки във въздуха : "Браво Бойче ! Ти ги ловиш те ги пускат!" !Медиите им помагат задъхано!

  А Бойчето и обвинителите и съдиите и защитниците, и "жертвите", отиват при барбекюто Доган на свински пържоли и бърбън, за да чуят следващите напътствия дадени им от ВОДЕЩИТЕ ИМ ОФИЦЕРИ!
  ПЕРФЕКТНО НАЛИ!!! ???? ))))))

  ЗА СМЯНА Е ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА(а не фрагменти от нея , защото те се самовъзпроизвеждат)


 30. 30 Профил на ubavec
  *****
  Неутрално

  докато хората вярват на такива като трифонов които праи от всяко предаване полити4еска трибуна се ша баде те така.

 31. 31 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Купих си застраховка гражданска отговрност на лев инс тия дни.
  Явно много са го закъсали защото тяхните в момента вървят на по 50% от нормалната им стойност. Як дъмпинг правят в отчаяните си опити да се спасят, но дълбоко ме съмнява че нещо ще стане.
  Лев Инс са тотално дискредитирани като застрахователна компания. Време е МВР и ДАНС да поемат нещата в ръцете си и да окошарят АП ефективно.
  Не се ли докаже до край произхода на капиталите в израел - АП да върне на Кушлев всичко което не е могъл физически да си позволи от заплатите си.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 32. 32 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1518 Гневно

  До коментар [#1] от "georgisz": Как беше това... къде мафията си има държава?

  Булгаристан

  До коментар [#2] от "Elisa": материалът е поредния, който предизвиква у мен позиви за повръщане. Живеем в кочина, уважаеми сънародници

  Някои по чувствителни и гнусливи не живеем


  До коментар [#9] от "Секретът": Държава ли е България или РАЗГРАДЕН ДВОР? Или има частни фирми със статут на държавни органи?

  Отговорът си идва сам - не е Държава, а мафиотски кенеф!! Поради и това колкото и да ни се иска, не живеем, че трудно се издържа, за огромно съжаление!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 33. 33 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 464 Весело

  Чудно ми е ако фалира "Лев Инс", кой ще гарантира полиците на неговите клиенти, между които и редица държавни институции. Намесването на името на застрахователното дружество в резследването на Алексей Петров едва ли допринася за стабилността на застрахователния сектор. Ясно е, че Алексей продължава да е свръзан с "Лев Инс", но той е Застрахователно дружество, а не негова еднолична фирма. Утре някой може да реши да затвори офисите на някоя банка и да ни припомни 1996 година.
  Може пък да се намери някой консорциум от добронамерени исландски граждани, подкрепени от С..... Банк, който да изкупи Лев Инс точно пради да фалира

 34. 34 Профил на Стамболов
  *****
  Неутрално

  До #33 на Джони Ди-Отговора е много прост гургулицата която има 90% от дяловия капитал, ще стане славейче като я ококошарят и отиде където и е мястото в кокошарника. Има държава ако не сте чували за нея наречена Република България, която може да менажира национализираната Лев Инк компания и да я приватизира в подходящ момент и то не на Исландски другари, завършили в Харвард и работили на Уол Стреет.
  Как никой не се опъна като национализираха едрия капитал, средствата за производствои кооперираха земята? Ешек гиби и люта сюпа дрянова са Българския принос към икономическата теотия на Кеинс.
  -------------------------------------------------------------------
  В момента Ина Павлова контролира над 90% от капитала на "Лев инс" (виж графиката) и е шеф на надзорния съвет на застрахователя.

 35. 35 Профил на Ганю
  *****
  Гневно

  Не виждам никакъв коментар, как и защо израелския посланик се намесва в разследването, извършвано от българската прокуратура. А щом Ст. Софиянски е шефа, не и нужно да се продължава разследването - директно да се вписва обвинение!

 36. 36 Профил на n
  *****
  Неутрално

  Аз не вярвам тази "компания" да има пари всичко каквото влезне от българина е веднага изнесено "някъде" а като им гледам джидовските физиономиите са чисти обирджии. Не напразно и самите израелци ги гонят.
  Тези са тип МАЯДОФ изгонете ги със сопите все едно пари няма да видите от тях - боклуци миризливи!

 37. 37 Профил на Чайковский
  *****
  Неутрално

  Щом Ина Павлова контролира над 90% от капитала на "Лев инс" и е шеф на надзорния съвет, тя е влязла в Магазина за Жива Риба, викаха на времето. В кауша веднага и да се надпяват с Алексей. Може да стане цял хор скоро на Приватизационни Измамници и Източители на Народна Пара. Предлагам да го наречем Хор на Българските Измамници, или Крадливи Звуци, Мистерията на Хайдуците на Прехода.

 38. 38 Профил на Стършел
  *****
  Неутрално

  Ако всичко стане като обикновенно става в България, да хванат когото могът (т.е. който не е крал достатъчно за да има пари в чужбина), който е крал добре ще се чупи навън и ще покаще на България, едина кларушкаща се ръка от лакътя на долу (т.е. ще се изплати с 50%, защото цялата ръка от рамото до китката се счита за 100%) и накрая ще оставят за менажер само един от съучастниците ДРУГАРЯ ПАРЗУЛ, щото името му навява стабилност за бъдещето на Лев Инк.

 39. 39 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  До коментар [#29] от "Mickey":

  Браво юнак, какъв кратък, но изчерпателен манифест на българската "държавност" и "народо-психология" си списал.

 40. 40 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  Погледнах снимката (към статията) - на тоя Стефан Софиянски "майката май не е тази, а бащата е друг" А муцуните на еврейските другари къртят мифки - досущ като нашти родни мутри ... чутзпа и бевел тов!

 41. 41 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  пардон, мазел тов, товарищи

 42. 42 Профил на Петров
  *****
  Неутрално

  Кучетата си лаят, а луната спи!
  Що глупости се исписват за далавери, които НИКОГА няма да бъдат доказани.
  НИКОГА!
  А вие си пишете! И бодро духайте супата!

 43. 43 Профил на angel
  *****
  Неутрално
 44. 44 Профил на .,.
  *****
  Неутрално

  Амиго колко прав си бил.

 45. 45 Профил на Лев
  *****
  Неутрално

  До коментар [#31] от "Десен":

  Лев Инс няма никога да закъсат, докато балъци като теб си купуват техните застраховки на "дъмпингови цени".

 46. 46 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Май писах нещо тука, ама го няма. Въпросът беше , дали пък Лев инс не пречи на някой , дето иска да му прилапа клиентите ? Както прилапаха СИ банк, например.

 47. 47 Профил на Любопитен до Ганю
  *****
  Гневно

  До коментар [#35] от " Ганю":
  А видя ли коментар за американския посланик, който си позволи да коментира кой бил винонен и кой не преди процесът да е приключил? Ти мислиш ли, че ако направи подобна изцепка в нормална страна някой ще го търпи? Но понеже Цветанов разбира, че атаката срещу Петров не е подкрепена с доказателства, прави медийна шумотевица и търси потупване по рамото от Големия Брат. Щото отлично знае, че в България има достатъчно тиквеници, които смятат, че всяка пръдня от САЩ е благовонен аромат.

 48. 48 Профил на haha
  *****
  Весело

  Турците от племена за толкова години изградиха държава. А българите от държава направиха племе. Генът ни е объркан. Крадлива напаст.

 49. 49 Профил на MM
  *****
  Неутрално

  След като е изцяло чужда собственост, ЗАЩО има достъп до секретна информация?

 50. 50 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Достъпът до КИ съвсем не е повод за истерия, стига да са спазени правилата да се ползва само информацията, необходима за изпълнение на договорите по които се иска допуск. И аз съм получавал допуск до КИ, чудо голямо. Друг е въпросът, ако чрез този формален допуск, лицето получи достъп до информация извън обхвата на конкретните договори, поръчки и т.н. Но досега подобна информация не е огласена. На достатъчно "нашите" хора им се предоставя КИ и без допуск. Подобни случаи трябва да се разследват и съответните контакти, довели до тях. Както и обстоятелствата по провеждане на конкурсите за застрахователни услуги - нарушения, корупция, предварително известни победители и т.н.

 51. 51 Профил на С името
  *****
  Неутрално

  Стефан Софиянски явно е съвпадение с "онзи" С. Софиянски, когото всички познаваме.
  Но Хари Овадия?
  Да не е син или внук на поета от соцвреме Давид Овадия?
  (зная, че и тук може да има съвпадения...)

 52. 52 Профил на анти
  *****
  Неутрално

  Ква стана тя- Бибитко, Станишката и Лостоф на една маса си хапвали...

 53. 53 Профил на не-не-не
  *****
  Неутрално

  ...това със съдилища, като нашите няма оправяне!!!
  иска си най-обикновена пиночетска бърза реакция
  със същите последствия

 54. 54 Профил на ЦЕЦО Ц.
  *****
  Неутрално

  Следващата акция ще бъде "ЧИФУТИ".

 55. 55 Профил на ДАНС
  *****
  Неутрално

  Абе вие от ДАНС да нямате акции в ЛЕВ ИНС, или са ви роднини ???

 56. 56 Профил на ДАНС - 2 до ДАНС
  *****
  Неутрално

  Не бе, просто на Цецко булката днес не е на работа, та скучаем..

 57. 57 Профил на Хуморист
  *****
  Неутрално

  И ето, дойдоха евреите и си го върнаха, като ни спасяват от позор и глад.
  Егати Държавата.
  Стига сте се навеждали бе Господа.

 58. 58 Профил на maka
  maka
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#8] от "pump it!":

  ДКСИ не раздава и не трябва да раздава разрешения за достъп до информация. Това го правят службите, защото те проучват кандидатите. Надявам се, че с това скандалът ти е станал ако не по-малък, то поне по-разбираем


  До коментар [#12] от "sokrat41":

  А ако се запитаме "съветник и представител на акционерите на ЗПК „Лев инс” АД" дали е длъжност (заведена с документ), или е нещо еднократно (примерно заведено с пълномощно...)... и дали това е доказателство, или по-скоро мотив за подозрение (друг въпрос е дали това подозрение може да служи като мотив за отказване на достъп)?


  До коментар [#22] от "nn":

  "Солюцията" май ще излезе полюция...

 59. 59 Профил на bat-plamen
  *****
  Неутрално

  Не мога да повярвам....Абе тия какви са....От МОСАД ли,от нашите таѝни служби или от КГБ,че да разполагат с така наречената класифицирана информация свободно....?!Кретенизмите у нас нямат краѝ,за съжаление!!!

 60. 60 Профил на консултант
  *****
  Неутрално

  Както в Гърция изминалата 2009 г. беше белязана от закриването на шест застрахователни фирми, така 2010 трябва да бъде белязана в България от закриването на мутренските застрахователни фирми с участието на Ал. Петров, Маджо, Пашата, Маргините и ТИМаджиите. Иначе никога няма да се оправиме като бизнес и политика.

 61. 61 Профил на герб
  *****
  Гневно

  Защо КФН иска пак да замаже фалита на мутрите? Защото Емил Атанасов е от квотата на ДПС и подкрепя "бизнеса" на помака Ал. Петров. Също така КФН безсрамно крие фалита на Бул Инс на Маджо и Маргините, които са следствени по много дела. Затова в последните 2-3 месеца драстично е нараснал броят на подадените в КФН жалби срещу застрахователи. Просто КФН не си върши работата!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK