Първо уволнение за приятел на Красьо

Първо уволнение за приятел на Красьо

© Надежда ЧипеваВисшият съдебен съвет (ВСС) за първи път уволни магистрат, който е контактувал с Красимир Георгиев, известен като "черничкия Красьо с ланците". Това е бившият председател на окръжния съд във Велико Търново Даниел Минов, който в момента е редови магистрат.


Той се е срещал един път с Красьо и е разговарял с него 14 пъти по телефона. Минов беше кандидат за втори мандат на поста и прокуратурата установи, че е разговарял с лобиста докато е бил изпълняващ длъжността председател на окръжния съд във Велико Търново. Контактите между двамата са от 3 юни до 18 юни 2009 г. - дни преди гласуването във ВСС за нов началник на съда, което беше на 24 юни. Тогава на Минов не му достигна само един глас, за да бъде избран.


Досега всички приятели на Красьо в съдебната система минаваха само със санкцията понижаване в ранг. Членът на ВСС Петър Стоянов отказа да съобщи мотивите, с които е решено Минов да бъде уволнен.
Стана известно обаче, че той е изгонен от съдебната система заради това, че не е проявил критичност към контактите си с черничкия лобист с ланците. За разлика от повечето магистрати той не виждал нищо лошо в разговорите си и ги обяснил така: Красьо му бил необходим за разкриването на посегателство върху личното му имущество.


Пред комисията от ВСС, която провери случая му, Минов е заявил, че някой запалил входната му врата, друг пък надраскал колата му и той потърсил от Красьо съдействие за разкриване на извършителите.


Съдебният съвет понижи в ранг бившия зам.-председател на Софийския военен съд Генко Драгиев. Той е провел две срещи и девет разговора с Красьо. В момента Драгиев е редови военен съдия.

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сони
  *****
  Весело

  Най-сетне! Една птичка пролет не прави! Ха, дано са ято!

 2. 2 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  А Ченалова-Стойкова-Николова? Кога?

 3. 3 Профил на двойни стандарти
  *****
  Неутрално

  Човекът е търсил услуга, и са го уволнили. А онази прокурорка, която търсила Красьо за да се намери работа на сина й. Това не е ли търсене на услуга. Или онзи прокурор, който търсил Красьо заради болния си баща. Пак ли не е услуга?

 4. 4 Профил на Айде да е по вода!
  *****
  Неутрално

  Не казвайте "приятел на Красьо", защото свищовската връзка показва "приятел на Маргините и ченгетата от ДС"

 5. 5 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Егати държавата - прецедател на окръжен съд иска съдействие от тъмни субекти с неясно минало и капитали, за да разрешат случаи с които трябва да се занимава полицията...

  Колко такива плъха има в съдебната ни система?

 6. 6 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 486 Неутрално

  ВСС просто се опитва да замаже положението, с оглед на критиките които получава. Воля за промяна за сега не виждам, просто евтини трикове.

 7. 7 Профил на Майстор Кахраман
  *****
  Неутрално

  А съдийката от Своте защо още се подвизава като директор на МК?

 8. 8 Профил на Майстор Кахраман
  *****
  Неутрално

  Пардон, дирекор в М-во на културата.

 9. 9 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 904 Весело

  Всеки ден се изненадвам все повече от всеобхватните ангажименти с които Красьо се занимава, явно доста надарена личност с интереси във всички области, всестранно развит! А слуха за чудодейните му способности са се разнесъл из магистратите като зараза! Всички се надпреварват да му се обаждат по всевъзможни казуси свързани с личния им живот като дори ако не ме лъже паметта на единия съдия с жена му пееха заедно!
  И нещо, което е по-важно - Красьо никому не отказва! Може никога да не са се виждали (по думи на магистрати), но те отправят искания по съвсем лични въпроси, а някои дори интимни! Това говори колко добре Красьо се грижи за магистратите! Естествено седи и въпроса как магистратите са се отблагодарявали за всеотдайността на Красьо (всъщност може би Темида се е превъплатила в човешки образ за да подпомага магистратите в житейския им път)! Предполагам не са извършвали жертвоприношения, но по модерен начин са го омилостивявали...

  Като ми хрумне продължение на дълбокомислената глупост ще я дооформя

 10. 10 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1588 Разстроено

  До коментар [#5] от "?":

  +
  Обясненията на уволнения са потресаващи. Втрисащи де. Търсил Красьо зарад запалената си врата. Шеф на окръжен съд. Човек, за който се предполага, че е в ежедневни контакти с колегите си от прокуратурата, човешки и професионални, с институционално влияние в целия град...
  А психиатрична експертиза ще му назначат ли на идиота?
  Боже в каква страна живеем. Боже какви хора раздават правосъдие и са част от система, която е призвана да е в основата на държавността....

  Ecrasez l’infâme
 11. 11 Профил на ха-ха
  *****
  Неутрално
 12. 12 Профил на Удивен
  *****
  Неутрално

  Красьо изглежда като един 'Дон Корлеоне' съдии, адвокати, прокурори искат съдействието му - защо ни е съдебната система тогава, само параван да прави.

  Вижте на Красьо как му се оттадава работата чак е тръгнал да разрешава казуси като надраскани коли и запалени врати, а на съдебната ни система и трябваха над 10 години за да разреши казуса Борилски.

 13. 13 Профил на la_romantica70
  la_romantica70
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Брех тоя Красьо!
  Още с памперсите на задника и сополите му течат, а всички го търсят за услуги. Оказва се май най-голямата клечка. Дайте го насам и на нас да ни свърши някоя услуга. Криете го само за вас, егоисти такива.

 14. 14 Профил на Ами сега?
  *****
  Неутрално

  Щом за 14 разговора и една среща с Красьо Минов е уволнен, какво ли трябва да бъде наказанието за един пловдивски топпрокурор, за който се чу, че е говорил с него над 30 пъти?! Може би "обществено порицание" или направо линч?

 15. 15 Профил на BIGMAN
  *****
  Неутрално

  ЯВНО КРИТИКАТА НА ББ И ЦЦ Е ПОВЛИЯЛА!
  КРАЙНО ВРЕМЕ Е СЪДЪТ ДА СЕ ОчИСТИ ОТ КОРУМПИРАНИТЕ!

 16. 16 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  От пълен с телефони на магистрати GSM- 1 уволнен. Много ниско КПД. Браво!!Догодина чакаме 2-рия.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 17. 17 Профил на Пловдив
  *****
  Неутрално

  А Апелативния прокурор на Пловдив-ще разследва ли сам себе си.

 18. 18 Профил на marteniza_de
  marteniza_de
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Запо4вам инициатива по организиране и регистрация на нов "народен" съд извън границите на БГ. При интерес за у4астие в най-реалисти4ния проект за намиране и упражняване на правни норми, пуснете Емайл с обратни координати..!

  При засилен интерес, може едно от първите "дела" да се занимае с "мулти-таланта" Краси. Току виж сме го избрали за председател?

 19. 19 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Красьо черничкия и Алексей Петров се оказват държава в държавата-гениялни некакви,обезмислящи Оксфорд,Йеил,Харвард...,или поне внушенията са такива!

 20. 21 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Запалили му вратата и му одраскали колата... Полиция нема ли или и тя го играе с Красьо

 21. 22 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 233 Весело

  Така е в Родината...

  Пъдарят решава! Бай Краси Черният! И чалга певачката Валя - негова любима!

  На тежки софри в Свищовската академия... Между бутилки с алкохол, между "кибапчита и кифтйета", между две чалга парчета, между два кючека, между два гюбека...

  И между мноооого тежки, златни ланци!

  България...

 22. 23 Профил на K
  *****
  Неутрално

  Не се радвайте! Нали знаете, че ще има жалба. Може за всички да е ясно, че близките на Красйо магистрати са боклуци, но няма съд който да потжърди толкова безумно решение. Какво значи "не е проявил критичност към контактите си с черничкия лобист с ланците"? Като не са установили конкретно злоупотреби, какви са тия глупости! Да не говорим, че тия контакти по време предхождат скандалите и всеки може да каже "не знаех за тази дейност на Красйо, контактите ми с него са били на приятелска основа". Да проверят кой от магистратите е контактувал и с Алексей Петров и да ги почват и тях. Тъпаци!!! Вместо да проведат разследване и да изготвят СРС-та, че да ги изловят всичките, сега ще разсъждават на темата - като са разговаряли 14 пъти, какво ли са си казали? Има ли нормален човек, който да смята, че от това ще произлезе нещо?

 23. 24 Профил на Умопомрачение.
  *****
  Неутрално

  Нова подиграфка с гражданите на страната. Играят си голо хорце върху морално-нравствените устои на гражданите в БГ.

 24. 25 Профил на PEKO TAKOВ
  *****
  Неутрално

  ЗА АЛЕХАНДЕР!

  ТИ ЕВРЕЙСКА СВИНЯ ДА МЪЛчИш

 25. 26 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Възмутително - един председател на Окръжен съд да се заиграва с мутра за да му "разкрива посегателство върху личното имущество". Този скандал в съдебната система е най-големия позор за една,наричаща себе си, европейска държава. И ако наистина бяхме такава държава досега "глави " щяха да хвърчат, като се тръгне от т.н. ВСС, който е най-голямото недоразумение в структурата на държавата с огромни разходи на гърба на данъкоплатците и с нулев ефект от работата му.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 26. 27 Профил на zz
  *****
  Неутрално

  Що притеснявате хорицата бре, как да ги уволнят - нали са шарили по 200к. евро, а красю съответно се е отчел на другарите комунисти от ВКС - вие какво сега искате да връщат парите ли? Че кой е видял комунист да връща крадени пари??? Уважавайте съдебната система!!!

 27. 28 Профил на До Пловдив
  *****
  Неутрално

  Кой апелативен прокурор - бившият или настоящият?

 28. 29 Профил на САЩ
  *****
  Неутрално

  ВСС да се саморазпусне!

 29. 30 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Целия ВСС - навън, с дисциплинарно уволнение!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 30. 31 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Дано да не е и последният!

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 31. 32 Профил на 123
  *****
  Гневно

  Това е част от статия в Дневник:
  "Същата санкция (понижение) беше наложена и на бившия окръжен прокурор на Бургас Ангел Ангелов. Той е говорил три пъти с Красьо, като все прокурорът се е обаждал на лобиста. Обяснението: сам звънял, за да даде възможност на Георгиев да му честити назначаването на по-висок пост.
  Преди седмица ВСС пожали още четирима магистрати, говорили многократно с Красьо, като някои от тях - в дните около избора им за по-висока длъжност."

 32. 33 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#32] от "123":

  Да не забравим и подлогата на ДПС ,Иван Димов, който го назначиха за председател на сливенския окръжен съд, до колкото си спомням, и с голям зор го изритаха от т.н. ВСС- момчето не щеше да си тръгва от топлото местенце там и за "наказание" го направиха шеф в Сливен.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 33. 34 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#25] от "PEKO TAKOВ":

  Няма пъъъъъъъък! 34. 35 Профил на Be@sT
  *****
  Неутрално

  До коментар [#10] от "Graf":

  Абсолютно.А думите губят достатъчноста си и възклицателните заприличват на едни дървени неща.....

 35. 36 Профил на «≈»
  *****
  Неутрално

  До коментар [#5] от "?":

  Добро наблюдение, но изводът е малко грешен. Този факт всъщност показва полицията ни на какво ниво е.

 36. 37 Профил на нека
  *****
  Неутрално

  До коментар [#14] от "Ами сега?":

  Сега наред е май апелативния прокурор на Пловдив - АндреЯ Атанасов

 37. 38 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  а вчера една друга приятелка на красьо - румяна ченалова - направи каквото можа за да помогне на един от гоцевите спонсори.

  подробности тук:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/02/22/862983_deloto_nikolov_-_stoikov_izburza_takticheski/

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 38. 39 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ясно е колко работа вършат съда и полицията в държава, в която съдия не се стеснява да признае, че е потърсил помощта на мутри "за разкриването на посегателство върху личното му имущество"

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 39. 40 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Ле-ле, ако се тегли
  на всеки приятел на Красьо калема,
  отиде ни правосъдната система!

  www.berbenkov.hit.bg
 40. 41 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Не може да бъде!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 41. 42 Профил на clearly
  clearly
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А с останалите магистлрати, които са имали ДОКАЗАНИ контакти с Красьо какво ще стане??? Или за тях ВСС ще си затвори очите??? Обществото очаква реакциите на ВСС по отношение на останалите магистрати,които са имали взимане-даване с Красьо и сега заемат шефски постове..Но народа не спи..и всичко се знае...

  toni
 42. 43 Профил на ddd
  *****
  Весело

  E, дано "повлече крак", както се казва!
  Днес в провинцията утре и във София.

 43. 44 Профил на Магистрат
  *****
  Неутрално

  О чудеса! Значи и в българската съдебна система могат да стават чудеса.Сега ВСС трябва да се заеме с очевидно подкупните и зависими съдии като се започне от подлогите на Гоце Първанов по места. В противен случай целият Висш съдебен съвет да заминава!

 44. 45 Профил на "Чико
  *****
  Неутрално

  Има ли по-голямо доказателство,че Красьо е посредникът с престъпния свят от признанията на този прокурор,че го търсил за да разбере кой му подпалил вратата.Сигурно имат много други доказателства,но това поне го признават.Мафията поголовно е кадрувала в съдебната система.Както се казва"според моа проз ъкъл"всички магистрати,общували с кРАСЬО са зависими от мафията.Трябва да ги слажат на специално наблюдение,да ги гледат под лупа.Другите,вероятно са си посипали главите с пепел,а този се е държал нагло и за това са му видяли сметката..Историята с Красьо е по-гнусна и от октоподите и наглите и всички.Може би тази афера трябва да бъде кръстена "Хлебарките"

 45. 46 Профил на abv
  *****
  Весело

  Минов е заявил, че някой му запалил входната врата, друг пък му надраскал колата и той потърсил Красьо да му съдейства да се разкрият извършителите.
  ------------------------------------------------
  Други магистрати го търсили за благотворителност, за операция, да намери работа на жена му, за фитнес съвети,..... имаше и още безумия, но съм ги забравил.
  Абе, вие съвсем за идиоти ни взимате!

 46. 47 Профил на Петков
  *****
  Неутрално

  Магистрат, който не вярва на МВР ...

 47. 48 Профил на kirilka
  *****
  Неутрално

  А Милен Славов от Варна кога ще го уволните. Само мизерии прави на обикновенните граждани във Варна ........

 48. 49 Профил на АНДРО
  *****
  Любопитно

  Винаги има първи път - за какви се мислят наще продажници във съда Вкарваме от Европейският съюз прокурори и съдии и нещата се решават на секундата

 49. 50 Профил на вики
  *****
  Неутрално

  Останалите пък магистрати,които ги няма в списъка на Красьо изпълняват поръчки на по-горестоящите от тях.Награждават ги за послушание.

 50. 51 Профил на skydiver
  *****
  Неутрално

  "Пред комисията от ВСС, която провери случая му, Минов е заявил, че някой запалил входната му врата, друг пък надраскал колата му и той потърсил от Красьо съдействие за разкриване на извършителите."

  И това го казва съдия! Институцията Красьо в кой точно закон се споменава във връзка с разкриването на престъпления!?

 51. 52 Профил на WhatTheFuck
  *****
  Неутрално

  Ами значи сега е време да видят кои полицаи са говорили с Красьо. Явно той им нарежда кой да задържат за одраскана кола и запалена врата. При това явно съдиите знаят че Красьо контролира МВР и им е по-лесно да се обърнат към него от колкото директно към шефа на полицията. Вероятно защото последния така или иначе ще ги препрати при Красьо ?

  Смърт, смърт и пак смърт... (Васил Левски)

 52. 53 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 796 Неутрално

  ".. потърсил от Красьо съдействие за разкриване на извършителите"

  Просто изумително.
  Значи Красьо замества не само ВСС, но и полицията/следствието - щом от него търсят съдействие за разкриване на престъпления

  Цялата гнусна измет говорила с тоя пич трябва да се отстрани незабавно.

 53. 54 Профил на Моркофф
  *****
  Неутрално

  ааа нееее не може да бъде. Бреее вече изгониха един??? От общо 200 ли бяха??

 54. 55 Профил на бай вълчо
  *****
  Неутрално

  след уволнението минов, ще обжалва ще бъде възстановен на служба и ще получи два чувала пари обезщетение за имуществени и морални вреди. парите ще бъдат удържани от нашите заплати, за което се сърдете на станишев. / по думите на дянков/ хахахахааххаахаха

 55. 56 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 684 Неутрално

  ама това е нелепо!!! ВСС наложило наказание на магистрати, които били във връзка с лобиста Красйо! Е пред кой е лобирал Красйо - не пред мен, щото не аз назначавам и повишавам магистратите. Пред ВСС естествено. От там пък освободиха 1-2 от членовете, т.е. те трябва да са вършили цялата работа на съвета, а останалите, които сега налагат наказания нямат нищо общо с Красйо. ВСС се състои от 25 члена.От тях 11 се избират от съдиите, прокурорите и следователите и 14 от народното събрание. Та в мнозинството си ВСС е избран от мнозинството в парламента. Т.е. като се има предвид списъка от депутати в тефтерчето на Красйо и броя членове във ВСС, избрани от парламента, не е ли очевидно кой къдрува съдебната система! То междупрочем е очевадно и от резултатите - 4 години някой дерибейства. ЕК спира финансирането и направо казва, че правителството е корумпирано, но прокуратурата се активизира едва след смяна на политическата сила и натъртеното й намерение да жкара някой от бившите в съда! Членовете на кабинета нямат имунитет и нищо не пречи да се разследват докато тече мандата им. Нищо, освен слугинажа, назначен от тях на ключови постове. Не се залъгвайте хора - всичко е прах в очите, няма да има справедливост!

 56. 57 Профил на Помните ли?
  *****
  Неутрално

  Помните ли, колко дълго регистрираха СДС за изборите за парламент миналата година!
  Пламен Юруков, Пламен Радонов и кой ли зад тях?

 57. 58 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 604 Гневно

  Уволнение,??? Това ли е всичко??? Егати наглостта,да се поразровят и да го натикат в панделата...Немога да повярвам че никой не е вкаран още на топло ...

 58. 59 Профил на Разностранни услуги
  *****
  Весело

  А бе тоа Красю магистратите май само за сексуални услуги не са го търсили?

 59. 60 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Грешката е вярна
  Пенчев излезе от срдите на НДСВ и бе избран за председател на ВАС по времето на НДСВ
  Велчев беше съветнк на Първанов и бе избран за Гл.прокурор по времето на БСП
  Груев беше преподавател в СУ, говори се - приближен на Първанов и бе избран за председател на ВКС по времето на БСП.
  От тия тримата само Пенчев е бил за известно време съдия /до 1994 год./. Към момента на избора им никой от тях не е бил действащ съдия, прокурор или следовател - Пенчев беше депутат от НДСВ, Велчев - съветник на Първанов, а Груев - преподавател. Избрани са обаче от кадровия орган на съдебната влас и не са ясни критериите, по които са номинирани, освен връзката им с политическата сила, която е на власт. Така че тримата по право са си пак политически назначени. То така беше и с Татарчев, Филчев /който беше човек на СДС макар сега да се правят на ударени/ и Григоров. За това като се казва, че съдебната система е зависима - това се има предвид!

 60. 61 Профил на pegi
  *****
  Любопитно

  Нужна е голяяяма чистка във ВСС. Пълно е с некадърници(ДС) - назначени от ланеца с/у солидни суми....

 61. 62 Профил на отдалечен
  *****
  Гневно

  Моля за телефона,адреса,имейла на Красьо - и аз имам трудности .

 62. 63 Профил на куршум
  *****
  Неутрално

  Все пак кой е Красьо?
  От това, което чета трябва да е много ценен за обществото. С появата му нещата станаха много прости и лесни. Говорил си с него, значи си корумпиран и върху главата ти заслужено се стоварва присъдата на обществото, което пък е доволно, че за този толкова тежък и сложен проблем е намерено толкова елегантно и ясно решение. Просто, по милиционерски. Корумпираните в съдебната власт са разкрити.
  Ето това е истинската борба с корупцията. Напред с Красьо за една по-европейска България.

 63. 64 Профил на sisi
  *****
  Неутрално

  Тез големи газари ...
  всички с лаптопи Dell че даже и XPS

  http://shop.amgcomputers.com/

 64. 65 Профил на Magda
  *****
  Неутрално

  Красьо хванал Магда да прави секс в леглото му и я наритал веднага. Не си поплюва!

 65. 66 Профил на Мате Матко
  *****
  Весело

  Засега е известен само един Красьо. Затова предлагам формула, по която да се изчисли колко Красьовци работят за съдебната система. Разделяме броя на всички съдии на броя на контактувалите с Красьо и получения резултат умножаваме по 1.5, защото дедуктивно половината съдии познават повече от един Красьовец. Полученото число е броя на (почти) всички Красьовци.

 66. 67 Профил на gun4o
  *****
  Неутрално
 67. 68 Профил на фик
  *****
  Весело

  "той е изгонен от съдебната система заради това, че не е проявил критичност към контактите си с черничкия лобист с ланците."

  ХАХА, другите са проявили "критичност".

  На това през соца му се викаше САМОКРИТИКА.

  СТИГА!

 68. 69 Профил на pp
  *****
  Неутрално

  99% от съдиите в България са свързани с нарко бандите, рекетьорите и сводниците

 69. 70 Профил на Кой бе, другари
  *****
  Неутрално

  Кво са фанахте за Магистратите ни пък са?
  Само те да са. Огледайте се!
  Всички важни места са заети от червени дебелогъзи лентяи!

 70. 71 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 684 Весело

  Не е Валя, бе Сашо - Магда е. Може да е певачка, ама заслужава да я знаеш коя е, ако ще я цитираш, молуа те!

  Но обяснението на уволнения кърти мивки просто. Ако бях съдия, сигурно щях да умра от срам.
  Публично щях да се разгранича от подобни... деградирали твари.
  Такова нещо е по-гнусно и от Ам-гъл бе, братче!

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK