Синдикати и работодатели отново обсъждат антикризисни мерки

Лидерите на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и на КНСБ Желязко Христов.

© Надежда Чипева

Лидерите на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и на КНСБ Желязко Христов.За пореден път в последните десетина дни организациите на работодателите и синдикатите ще обсъдят актуализираните си предложения за борба с кризата. Организатор на днешната среща е синдикатът "Подкрепа" и лидерът му Константин Тренчев.


Целта е бизнесът и профсъюзите да съгласуват идеите си като подготовка за подписването на споразумение с правителството до 2012 г. за по-бързо излизане от кризата, обясниха от пресцентъра на "Подкрепа". Официално преговорите между социалните партньори започнаха на 25 февруари в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Тогава всички организации представиха предложенията си на министъра на финансите Симеон Дянков. Основният акцент в тях беше държавата да плати просрочените задължения към бизнеса. След срещата вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров каза, че Дянков се е съгласил да подкрепи  мерки за подпомагане на бизнеса и заетостта дори и с цената на по-голям разход за бюджета.


В понеделник финансовият министър каза, че правителството ще увеличи дефицита в бюджет 2010 до 1.8% от брутния вътрешен продукт, за да се разплати с бизнеса за изпълнените държавни поръчки.


Вчера от министерството на финансите съобщиха, че забавените плащания на държавата към бизнеса са за около 600 млн. лв. Оттам увериха, че "ще бъде направено всичко възможно, съобразно изпълнението на бюджета, да бъдат погасени до 50% от тях до края на март.

Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Безработен
  *****
  Неутрално

  Антикризисните мерки да се обсъждат вече на улицата.
  Иначе, ебах ти профсъюзите.

 2. 2 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  По обективни причини върви процес- всички срещу Дянков. Очаквана реакция на досегашната му дейност -Дянков срещу всички.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 3. 3 Профил на муууу
  *****
  Неутрално

  дянков да се маха това е условието за оправяне

 4. 4 Профил на Неподкрепен
  *****
  Гневно

  ПроСсъюзите за нищо не стават,даже вредят.Ето , Франция,Полша,Словакия,Унгрия,вдигат минималната часова ставка,а имат по-висок бюджетен дефицит от България...Тук се говори за 4-ри дневна работна седмица,заплатите паднаха драстично,а профсъюзите какво правят-крепят креслата на докторите Тренчев и Христов...

 5. 5 Профил на ivanivanov
  ivanivanov
  Рейтинг: Неутрално

  Защо не се коментира тази боза?

  "Указание на НАП № 24-00-7/25.02.2010 г, публикувано на 26.02.2010 г подлуди счетоводители и консултанти в цялата страна и ги накара да се чудят как да го тълкуват и какво да обясняват и съветват клиентите си.

  Указанието задължава всички вписани в регистрите управители на дружества- ЕООД, ООД, СД, ДЗЗД да се осигуряват, като такива върху минималния осигурителен доход, определен за съответната дейност, без оглед на това дали съществува договор за възлагане на управление със съответния управител и независимо от това, че ако има такъв в него може да е уговорено, че съответният управител ще изпълнява функциите си без възнаграждение, т.е. да внасят осигуровки за НЕДЪЛЖИМИ И НЕНАЧИСЛИМИ доходи.
  Последното е масов случай на малките фирми, които са си съдружници или еднолични собственици на капитала, управители сами на себе си и едновременно с това работещи в собствените си фирми съответната дейност. В тези случаи НАП иска тези лица да се осигурават на 2 основания- веднъж по договор за управление и контрол, където минималния осигурителен праг обикновено е около 700- 800 лева и втори път, като самоосигуряващи се върху поне минималния осигурителен доход за тях- 420 лева. Така НАП изисква от най-малките фирми- тези, в които собственикът, управителят и работещият в тях е едно и също лице, да внасят осигуровки върху доход от 1120 – 1220 лева, каквито доходи много от собствениците и управители никога не са и сънували. Става въпрос за всякакви малки фирмички в областта на услугите, търговията на дребно и малките заведения за обществено хранене, на брой над 200 000 по данни на Националния статистически институт. Фактически реално тези собственици не получават доходи, като управители на фирмите си. За значителна част от тях начисляването на подобни заплати, като управители би довело фирмите им до фалит и естествено всеки от тях е решил, подпомагайки дейността си да не си начислява заплати, каквито не е изкарал, защото иначе така сам би декапитализирал собствената си фирмата. НАП, обаче с това указание изисква от тях точно това- да внесат осигуровки, които годишно възлизат на около 4500 – 5000 лева. Много от собствениците на такива фирми, гневно коментират, че при това положение най-вероятно ще затворят бизнеса си или ще минат на сиво или черно. “Защо тогава ни улесняваха и подтикваха да си регистрираме дружества с 2 лева капитал, за да може по-късно държавата да ни обере с осигуровки. Ако в България целта е да остане само едър бизнес, по-добре направо да ни закрият!”, се възмущават засегнати.

  Въпросното указание повдига множество въпроси за счетоводителите и много от тях се чудят как така ще начисляват осигуровки върху несъществуващи реално възнаграждания и дали НАП ги кара да осчетоводяват неизплатени и недължими пари. На практика НАП иска да се платят осигуровки върху нещо, което не само няма да се плати, но и НЕ СЕ ДЪЛЖИ ИЗОБЩО, което пък повдига и други въпроси- част от осигуровките са за сметка на осигуреното лице и те се удържат от неговото възнаграждание. Когато няма и няма да има такова, от къде ще се удържат, питат изумени счетоводители? Не е ясно и при евентуално майчинство какво ще бъде нетното възнаграждание на такъв осигурен с неначислено и неизплатено, защото е недължимо възнаграждание.

  Всъщност въпросното Указание противоречи на множество нормативни актове и влезли в сила решения на Върховния административен съд на РБ, коментират запознати"

  Малко е като спам, защото няма статия, която да се коментира по въпроса, но сега излиза, че всички дребни собственици на фирми- магазинчета, сервизи, консултанти, таксиметрови шофьори и т.н. трябва да плащат осигуровки не на миналогодишните 260лв, не на новите 420, а на 1500 близо, даже да нямат и 1000лв оборот за месеца. Това вдигане на данъчната тежест в криза с противоречие с един куп закони и всякаква логика за стимулиране да се работи в криза защо остава без коментар в медиите? Най-малкото за пореден път държавата мисли глупости, а никой не търси поне отговорност как така ще се пускат подзаконови актове, които са пълни простотии, че и водят до съсипия на дребния бизнес. 4500лв осигуровки годишно са ок 400 на месец. Таксиметров шофьор сега изкарва в пъти под 2008 и му остават по 20-30, 40лв на ден в София с клизма(Пътувал съм с такси и шофьорът да ми каже, че съм третия му курс за 12 часа смяна в събота.). При 20 работни дни са 800лв. Сега ще му искат 50% от тях за осигуровки, дерат го с още куп данъци и такси. Това е само един от примерите.

 6. 6 Профил на Vesso
  *****
  Неутрално

  Какви антикризисни мерки? Тази криза дойде от дивата човешка намеса в ик.процеси в името на социалното. Мерките трябва да си ги взема всеки, сам за себеси, да оптимизира и реорганизира дейността. Да оцелеят най-жизненоспособните. Природата е създала кризите за да изчисти организма от мърсотията. Ако пак се намесим и пак взимаме от този който е кадърен и се държи отговорно, на този който смята, че само трябва да инкасира приходи, а друг да поема негативите, скоро няма да се оправим. Държавата просто да си върши работата, да погне фирми на депутати, бивши и настоящи данъчни за да намали източването на ДДС. Да спре източването на средства чрез обществени поръчки. Да се разплати с доставчиците и да си оправи правораздаването и инфраструктурата. Държавата трябва да ни дава отчет какви условия за дейност ни е създала, а не трябва да раздава чужди средства на сулю и пулю. За това си има пазар. След 2 опита, чак сега в кризата стартира дейността на моята фирма. Сега когато хората започнаха да оценяват истинското.

 7. 7 Профил на Vesso
  *****
  Неутрално

  До Иван Иванов.
  В Търговския закон отдавна пише, че представляващите юридическото лице собственици задължително сключват с него договор за управление. В кодекса за социално осигуряване отдавна стой разпоредбата, че минималните прагове за осигуряване се отнасят и за договорите за управление. На тия ли консултанти и счетоводите и натези които ги слушат трябва да помогне държавата с антикризисни мерки???????

 8. 8 Профил на ivanivanov
  ivanivanov
  Рейтинг: Неутрално

  6,
  Успех в новия бизнес. И мен кризата ме накара да направя най-накрая стъпката да почна 100% собствен бизнес и нещата вървят засега добре.
  Все пак за некорекнтостта на държавата, примерно, няма как да не се нервя. Заради задържането на плащания много клиенти нямат пари да се разплащат сега, а си личи, че наистина едва кретат с куп дългове и очаквани приходи най-често от нещо свършено за държавата или някой, който чака пари от нея, та от 7-8 проекта по 2 съм взел реално парите, другите просто правя, за да помогна и с идея, че все ще получа заплащане. Чакам и една община, дето обяви "Няма пари до април-май, та тогава ще плащаме, а ти работи сега месец и нещо ударно, че без проекта ти губим финансиране от ЕС за 10-20 пъти стойността му.", та даже се радваха, че има луд да поеме задачата. Не че не дължа ДДС за тия пари, дето някой ден ще дойдат, още сега, не ме дърпат за осигуровки и т.н., а сега даже ми искат да плащам на 1500 такива, че и лихви и глоби ще търсят, че е със задна дата от 01.01... Е, за изграждане на гражданско общество трябва да си търсим правата, даже да не сме чак ние лично толкова засегнати. Днес друг обира най-тежко последствията, утре ще сме ние на топа на устата.

 9. 9 Профил на Май сме пред революционна ситуация:
  *****
  Неутрално

  Бизнесът не иска да развива производства, а държавата не може, тъй като всичко е частно, и няма средства. Настоящето: поне в моята махала: 1хлебарница, 5банки, 10китайски магазина и ресторанта.

 10. 10 Профил на ivanivanov
  ivanivanov
  Рейтинг: Неутрално

  7,
  ЕООД си и сам си го управляваш. Тогава държавата иска да се осигуряваш веднъж на прага за управител по дейността и втори път като самоосигуряващо се лице. Това е сегашното указание, т.е. пълна боза. Пак част от указанието е свързана с това, че всеки съдружник, който полага някакъв труд по дейността на фирмата, е длъжен да се осигурява на прага. Така работиш на заплата и си съдружник в малко ООД, което извършва дребни услуги за допълване на бюджета ти, и вече при примерно 4-5000 годишно страничен доход дължиш не само данък печалба+данък дивидент, а 4500 осигуровки като минимум. Е, абсурдно си е. Прокламира се смъкване на данъчната тежест и 2% по-ниски осигуровки, а тежестта скача някакви си 10 пъти и нагоре. А и собственик на малка фирма за услуги или магазинче наистина работи често за 400-500лв доход. Сега трябва да плати 100% от изработеното на държавата? Кажи на фризьорка от гаражче, че дължи 500лв осигуровки на месец, да видим дали ще имаш лице да го направиш, като виждаш, че изкарва толкова едва. Не е лошо да има данъци, лошо е да се убива дребния бизнес с простотии.

 11. 11 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  Антикризисните мерки са вероятно от сорта -дране на пет кожи от българския народ! И за какви синдикати става дума!

 12. 12 Профил на Д. Донев
  *****
  Любопитно

  Не става ясно от снимката това тримата големи ли са или тримата глупаци?

 13. 13 Профил на ivanivanov
  ivanivanov
  Рейтинг: Неутрално

  Какво направи досега ГЕРБ обобщено? Решиха да стимулират в кризата съкратените да не чакат помощи, а да регистрират ООД за 2лв капитал+400лв такси за регистрация(Малко тъпо, но положително.). Свалиха с цел стимулиране на бизнеса осигуровките с 2%, но вдигнаха праговете. Изведнъж казват, че всеки с някакъв бизнес трябва да плаща минимум 5000лв годишно само осигуровки, за да работи. Така какво стана с идеята за стимулиране да се почва нов бизнес? Ще почне съкратен електротехник да работи като домашен сервиз с ООД и веднага ще трябва да изкарва поне 1000лв месечно, за да има сметка да не е на помощи 240лв? Е, това ако не е простотия...

 14. 14 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 654 Гневно

  ГЕРБ се оплюнчиха тотално с указанието на НАП

  Долу Борисов !!!

  Той нас или ние него, това е положението

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 15. 15 Профил на чичо Пейо
  *****
  Неутрално

  Бойкот на профсъюзите.И те са една мафия...не ти е работата...Този ми Тренчев, дето в шоуто на Дългия цитираше,че който не слугува,не може да господарува.Помни чичо ви Пейо.Всичко помни.

 16. 16 Профил на Biba
  *****
  Неутрално

  До 15-мани чичо Пейо,падат си и по гр.се..кс както и по млади момичета- знаем си ги .

 17. 17 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 968 Весело

  Нещо пропуснахте, че има и ЕТ освен ООД!
  "Долу Борисов" и прочие тъпотии от лица, които искат да подбиват цените като не плащат никакви данъци... Знаем тези антикризисни мерки!
  Или пък другите на намален работен ден (всъщност се работи целодневно) и по този начин да крадат пари от държавата - отново антикризисна мярка! Да не продължавам с анткризисните мерки, защото и на най-кухите им е ясно, че това е нова мантра, която всики данъкоплатци ще платим солидарно, а от нея ще спечелят само измамниците...
  За щастие такива мерки едва ли се очакват!

 18. 18 Профил на Някой си
  *****
  Неутрално

  До Иванов и пр....

  Да ви таковам и бизнса и бизнесмените, дето не можете по 1000лв. на месец да вържете.

 19. 19 Профил на Има значка кой
  *****
  Неутрално

  Цецо - смешника да провери дали парите които получават Тренчев и Желязков достатъчни ли са за това което притежават.

 20. 20 Профил на Има значка кой
  *****
  Неутрално

  Цецо - смешника да провери дали парите които получават Тренчев и Желязков достатъчни ли са за това което притежават.

 21. 21 Профил на чичо Пейо
  *****
  Неутрално

  До коментар16.Не зная гледал ли е някой "Маргарит и Маргарита".В него един извратиняк-комунист,слугинаж и прочие се гавреше с млада танцьорка и в същото време го дават по телевизията как с патос говори,че Партията трябва да полага огромни грижи за младите хора.Е, те това са българските комунисти.Вълци в овчи кожи.

 22. 22 Профил на Avar
  *****
  Разстроено

  Да се задължава някой, който се самоосигурява, да внася по-високи осигуровки, е безумно,но очевидно държавните финанси са пред колапс,за да се стига до такива спорни и от юридическа гледна точка,насилствени методи спрямо най-бедните и слаби участници в икономическия живот.
  http://yphalachev.blogspot.com/2010/03/blog-post_7758.html

 23. 23 Профил на избирател
  *****
  Неутрално

  Според мен трябва да се накарат и циганите да си плащат данъците и осигуровките ,защото сега всички работещи и всички които правят бизнес издържат напрактика цялото циганско население . Няма как да са ниски данъците докато га има този проблем .Занимавам се с бизнес и от нова година насам сериозно се замислям дали да не прекратя деиноста или под някаква форма да премина в сивия сектор -просто не виждам моите данъци да се връщат при мен под някаква по добра форма - примерно да направят по добро осветление в квартала , предполагам че и при вас е така .Другия ми вариант е да изляза в чужбина , но имам семеиство и трябва много внимателно да се обмисли , но е вариант . Похвално за новото правителство са акциите които се извършват , но с финансовата стратегия нещо не мога да се съглася -доста съм разочарован !

 24. 24 Профил на Някой си
  *****
  Неутрално

  А на всички дето реват за държавно подпомагане на бизнеса, изкуствено създаване на работни места, дефицити, социализъм и синдикализъм - погледнете какво става в Гърция!

  Гърция е свежия пример как се прави социализъм на гол Г.ЪЗ. Как с помпане на дефицит се затрива цяла държава и се създава общество от мързеливи катили които освен да стачкуват друго не умеят. Ето докъде може да доведе фаворизирането на стачките, синдикатите и прочие дивотии.

  Дянков да държи яко бюджета и да крепи борда. Народа си е заслужил глада на 100% и трябва да го изстрада с пълна сила. И на следващите избори пак да гласува със задника си за царе, ДС плужеци и псевдосоциалисти.

 25. 25 Профил на чук
  *****
  Неутрално

  Последствията от кризата трябва да бъдат поети от всички, а в България го отнасят хората които произвеждат БВП.За да е балансиран бюджета трябва да се намалят бюджетните заплати и пенсии.

 26. 26 Профил на Глас народен
  *****
  Неутрално

  "Синдикати и работодатели отново обсъждат антикризисни мерки"


  Без държавата? Дянков, от теб се искат оборотни средства! Ти не си само бирник.

 27. 27 Профил на ivanivanov
  ivanivanov
  Рейтинг: Неутрално

  Значка,
  Безработен си, гербер си с върла любов към вожда, не си се замислил изобщо явно да пробваш да поработиш сам за себе си, щом няма друга работа, а си озверял, че са те съкратили, може би чакаш със спам във форумите да спечелиш благоволение за службичка по партийна линия. ЗАЩО НЕ СИ ЗАТВОРИШ ТЪПАТА ГЕРБЕРСКА УСТА? Някои хора искат да работят, за да издържат себе си, семействата си, а не да стоят без работа. Хубаво така се хранят с данъците ни и такива като теб, ама не искай да търпя да давам предварително с месеци 40-50% от изработеното, което още чакам да получа някой ден(20% е минимумът като ДДС за нещо фактурирано, но неплатено още, като има глоба, ако не пуснеш фактура до 3-4 дни след приемане на услугата или стоката.), защото си искал да си като мен не на 200лв помощи. Казаха ми каква е огромна гордост в САЩ- да имаш платени данъци, защото вече си ДАНЪКОПЛАТЕЦ и може да правиш забележка примерно на полицай, че пуши на улицата или се заяжда с някой, че е с опърпана униформа, и т.н. Е, данъкоплатците защо да сме дойни крави за такива търтеи като теб, а не по нормалния пример да се съобразявате вие с нас?

 28. 28 Профил на ВъВ
  *****
  Неутрално

  Много се изродиха целите от поставените задачи в началото на ,,прехода на демокрацията,, , или всичкото това противопоставяне на двата синдиката/та и третия така наречен ,,Промяна,,/ един срещу друг ,беше част от сценария ОТ 10.11 .1989 ГОД. на комунистите с внедрените в тях агенти на ДС за отклоняване вниманието и еуфорията на народа да не линчуват в зародиша на промяната псевдокомунистическя бацил.
  От разстояние на времето/20 години/,като ги гледам ,как са се кротнали и спокойно си пият и пушат с работодателите ,като ,че ли са решили всичките проблеми на работниците.
  Правата на работниците ги орязаха и им оставиха само задължението да работят на безценица при рабодателите и да кротуват за да се гаврят по най отвратителен начин работодателите с работниците.
  Това вече не е СИНДИКАЛИЗЪМ,тоест само да узаконяват експлотацията на работниците,вече станаха ортаци с грабителите на труда на работниците.

 29. 29 Профил на ivanivanov
  ivanivanov
  Рейтинг: Неутрално

  18,
  Един ден работил ли си за себе си? Изкарал ли си един лев като допълнителна работа на хонорар/заплащане за услуга, а не на заплата? Ако толкова мразиш работещите, защото имат повече от теб, то явно и за заплатата просто отбиваш номера да получиш нещо там. Дребният бизнес са физьори, таксиметрови шофьори, консултанти, собственици на малки магазини, механици с малки гаражи, електротехници, асансьорни, компютърни техници с малки договори за подръжка, майстори, които работят по малко за себе си в строителството и т.н. Особено в провинцията 400-500лв и за тия хора са огромен доход.
  Питаш какъв бизнесмен съм, като 1000лв са ми много. Казах си, че мен не ме удря чак толкова, никак даже. От 5 години съм осигурен на максималния осигурителен доход, а данъци плащам още бая. Сега отпадна заплатата, осигурявам се сам. За разлика от търтеите търся вариант да не рева само срещу лошите бизнесмени и да стоя без работа. Моето положение не значи, че нямам право да искам нещата да са нормални или да си кажа, че съм добре и не ми пука как са останалите. Или ще се научим да сме гражданско общество, или ще живеем в л...на още дълго, защото затъналите(днес повечето от тях върли герберчета като значката) искат всички да са на дъното като тях, а не да тръгнат да се борят да успеят те самите.

 30. 30 Профил на Напред
  *****
  Гневно
 31. 31 Профил на Някой си
  *****
  Неутрално

  Стига си се рекламирал бе?

  Просто казвах, че човек който не може да "измисли" бизнес за 1000лв. на месец, не трябва да се занимава с бизнес.

  За да въртиш собствен дребен бизнес трябва да завъртиш минимум няколко хиляди лева оборот на месец и поне 1500 лв чиста печалба след данъци и осигуровки. Иначе явно не ти стига нито акъла нито смелостта да въртиш бизнес.

  Та всякакви дребни "бизнесмени" трябва да спрат да се правят на такива и да вървят да работят някъде на заплата, ако ще и за 200лв. да е.

  Такива са реалностите, дали ти харесва или не, няма абсолютно никакво значение. Да не мислиш, че в Щатите или ЕС имаш възможност да въртиш "бизнес" за 200 евро на месец?

  Ако чакаш ти на подобни "бизнесмени" да издърпат икономиката и да процъфти държавата...

 32. 32 Профил на ЦЦ
  *****
  Любопитно

  До коментар [#8] от "ivanivanov":

  Чудото е станало нали.... Снощи направил фирма и вече има 8 държавни поръчки. Пък по 2 си взел и парите. Ти да не си ББ?

 33. 33 Профил на ацетон
  *****
  Гневно

  Какви са тези "национално представени" синдикати? Това са хпрофсъюзи с двама бандити начело. Ако се направи преброяване на членовете им, ще излезе, че нямат и 100 000. Живеят добре от имотите, които държавата им даде и само дрънкат. При стачката на учителите никаква подкрепа не оказаха, а свинята Такева взе, че стана и тамплиерка...

 34. 34 Профил на ivanivanov
  ivanivanov
  Рейтинг: Неутрално

  32,
  Една държавна поръчка и 7-8 от частни лица. Не се рекламирам, бизнесът ми тръгна като развитие на контактите от старата работа на заплата плюс едно старо съдружие, което ми беше допълнителен доход. Та съвсем нормално си е да тръгна така. Не съм и казал, че е лесно или доходите сега са огромни, просто има работа и надежди да върви добре.

 35. 35 Профил на ivanivanov
  ivanivanov
  Рейтинг: Неутрално

  31,
  Спри се. Никой не може днес да почне и да е сигурен, че има осигурени няколко хиляди оборот. В същото време не може да работиш много неща без фирма, защото няма да ти дадат разрешително. Дребният бизнес не е виновен, че собствениците се изхранват. Ако искаш фризьори да има само в салони на 2-3 големи фирми с наети на заплата работници, магазините да са само Била, Метро, Кауфланд, такситата да са на 2ма собственици с огромни цени и шофьори на заплата, то явно си нещо като нео-соц фанатик. Капитализмът значи да има възможност всеки да успява според това колко и как му се работи, стига да е законно. Аман от завист и "Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле."!

 36. 36 Профил на valenty
  valenty
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#5] от "ivanivanov":

  "Указание на НАП № 24-00-7/25.02.2010 г,
  Ето една петиция по този въпрос, който желае може да я подпише
  http://www.bgpetition.com/podpiska_nap/

 37. 37 Профил на ivo8111
  *****
  Неутрално

  хубав спор, но само писане във някакъв форум няма да оправи нещата. някой даде за пример Гърция, ок но ние кога ще излезем на улицата като тях да протестираме. НИКОГА, зашото сме такива овце и не сега да плюете по ГЕРБ, а преди плюехте по БСП и тн. който е на власт той е крив. за това като не ви харесва нещо излизате и протестирате.

 38. 38 Профил на Лошо
  *****
  Весело

  Днес ходих в НАП Пловдив,
  пълен хаос и истерия, началници се крият да не ви казвам.
  Разгеле от 11:00 всички Директори и Началници на ТД на НАП са на съвещание.
  Казаха в понеделник ще има яснота.
  Хвана ги шубето мръсниците.
  Е пожелавам приятна събота и неделя, а в понеделник ще видим какво са измъдрували.
  То е ясно или премахват тъпотията или сваляме Борисов от власт.
  Аз повече няма да допусна някой да ми вземе залъка от устата. Жан веднъж ни прекара, втори път няма да има.

 39. 39 Профил на Кумчо Вълчо
  *****
  Неутрално

  Бая прост народ има по земите български майчицееееееееее

 40. 40 Профил на ivanivanov
  ivanivanov
  Рейтинг: Неутрално

  36,
  Подписал съм я там с истинското си име. Вече циркулира и във фейсбук на познатите ми, дръннах и едно "Свежо".

 41. 41 Профил на vesinka
  vesinka
  Рейтинг: Гневно

  предлагам да стачкуваме,вече ми писна.варна-понеделник-козрката-11ч

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK