Първанов пусна стенограмата от разговора си с Дянков

Първанов пусна стенограмата от разговора си с Дянков

© Красимир ЮскеселиевТази сутрин вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков отиде на среща с президента Георги Първанов, на която да изяснят скандала около реплика на министъра в телевизионно шоу по-рано през седмицата - в понеделник вечерта Дянков беше принуден да отговаря на въпроси дали е нарекъл миналата година президента "млад милиардер"  с десетки луксозни имоти в САЩ. Финалният му отговор "Не е млад, определено", предизвика гневната реакция на Първанов, който публично го призова да докаже твърденията си или да се извини.


След половичасовата среща днес Дянков лаконично заяви, че е станало недоразумение и отказа повече коментари за разговора. Пет часа по-късно президентската администрация публикува на сайта си стенограма от разговора, макар да няма практика да оповестява публично съдържанието на разговорите, които се водят на "Дондуков" 2. От стенограмата става ясно, че на срещата са присъствали началникът на кабинета на президента Никола Колев и секретарят по финансовата политика Кирил Ананиев. Ето пълния текст на стенограмата:


ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Да, слушам Ви.


СИМЕОН ДЯНКОВ:
Добър ден, благодаря за срещата, за оказаното време.
Аз след известен размисъл реших, че ще е полезно и благодаря, че откликнахте на молбата ми да се срещнем и да изчистим това, според мен, недоразумение, което се получи след появата ми в "Шоуто на Иван и Андрей". Понеже, според мен, наистина това е недоразумение. Донесъл съм и стенограма от цялото шоу. Предполагам, че Вие вече сте я виждал, за да покаже, че не е имало някаква зла умисъл, въобще не е имало нещо от моя страна, което да предполага лош обрат на нещата.
Исках да кажа две неща:
Първо, че цитатът, който ми беше подаден, определено не е мой цитат. Дотогава никога не бях чувал този цитат. Не съм казвал нищо от този род, когато и да било.
И второ, че, според мен поне, е имало някаква, може би непълна информация, от Вашия екип точно какво съм казал по време на шоуто. Именно аз се опитвах да кажа, че това не е мой цитат. Два пъти съм го казал това. Не е точно това, което се казва, не си спомням да съм го казвал, и просто да изляза от темата.
Понеже шоуто беше забавно шоу, може би не съм успял да изляза по най-добрия начин, поне може би според коментарите на Вашия екип, но това ми беше идеята. Идеята ми беше да е явно, че това не е мой цитат, не съм казвал нищо от този род и да искам да изляза от него. Така че се надявам, че това е наистина вече като сте видели, може би, пълния текст, може би и от Ваша страна се надявам да има разбиране, че това е недоразумение.
И в интерес, понеже сме и в криза, то във всяко време не е хубаво да има недоразумения между институциите, но особено в криза, където имаме такива големи теми като приходи, като ERM- 2, за което Ви благодаря, между другото, че миналата седмица помогнахте много в разговорите Ви в Европа. За мен това са главните теми и този тип недоразумения просто ме отделят от и моята цел, и целта на правителството, и, разбира се, Вашите цели.
Това исках да кажа.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Благодаря.
Първо, предлагам да изясним един по-стар въпрос, тъй като не сме се виждали.
Вие, г-н министър, излъгахте по отношение на изтеглените пари на президентската администрация и там също влязохме в един 10-дневен спор в медиите и бяхме предмет на доста сериозни инсинуации и коментари. Имахме един спор, връщам нещата назад, за който историята ще покаже кой е бил прав, но определено Вие и тогава си позволихте доста груби оценки и думи по отношение на моя екип.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Извинете, става въпрос за бюджета?
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
За доклада първо. (б.р. – икономическия доклад за Президента)
А сега въпросът ми е, защо излъгахте за изтеглените пари от президентската сметка.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, аз не съм излъгал за това. Тогава пътувах, както знаете. Въпросите излязоха като бях в страната, в Пловдив. Аз питах екипа си. Екипът това отговори. Аз не смятам, че съм излъгал, нито пък че екипът...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вие казахте, записано е в медиите, че не са изтеглени парите, просто не са постъпили. Имаме електронната разпечатка, която ясно показва кога какво е постъпило и какво е изтеглено.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз разчитам на екипите си. Екипите ми това казват.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Само че, Вие тогава казахте, че президентът е подведен, а не че Вие сте подведен. Аз, първо, помня много добре, и второ, преди тази среща отново съм направил справка с публикациите.
Тоест, наслагват се, г-н министър, серия от факти, които показват, че Вие имате определено отношение към институцията.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Което не е така.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вие и в този последен случай провокирате конфликт между институциите.
Аз съм гледал внимателно този материал. Не приемам категорично постановката, че някой от екипа ме е подвел. Чел съм не само стенограмата, но съм гледал и предаването и съм наясно с този род предаване. Аз нямам съмнение, че това е една подготвена атака. Тъкмо заради това аз категорично държа, настоявам, Вие, като лице, ангажирано като министър, да изясните този случай пред българското общество. Защото, г-н министър, аз, тук говоря само в лично качество, после ще говоря институционално - може да е малко емоционално, но аз имам едно име, което е завещано от моите родители, което искам да оставя на моите деца неопетнено. С тези инсинуации се хвърля много неприятна, тежка сянка върху името на фамилията ми.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Това го разбирам.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Ами като го разбирате, защо влизате в този сценарий, макар че аз нямам съмнение, че Вие сте част от него, защо влизате по такъв начин и вкарвате институциите в този проблем?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
А Вие защо смятате, че аз съм част от този сценарий? Той по никакъв начин не ми помага.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Защото става ясно от онова, което съм видял, г-н министър. Защо Вие коментирате президента в контекста на проверката на сметки, милиардери и т.н.? Коментирате единствено името на президента.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Опитвам се, виждате, в целия разговор там да се измъкна.
Казахте, че сте виждали самия разговор. Там се надявам, че става ясно, че това е изненада за мен. Аз казвам: не, това не е нещо, което съм казал, не е точно, за други неща сме си [говорили].
Аз пък не приемам, че Вие смятате, че това е някаква атака срещу Вас, където и аз участвам. Аз нямам никакъв интерес да участвам в такива атаки, защото Вие сте много по-силна фигура от мен, много по-уважавана фигура от мен. Покрай кризата аз така или иначе на толкова теми, на които трябва да се спрем, по никакъв начин това не може да се приеме, че аз съм част от това.
Вие виждате, че на мен ми пречи в момента много това, вместо да се занимавам с работата си, аз прекарвам дълго време, подронвам авторитета на Министерство на финансите... Не, просто моля, разберете, че това не е нещо, където аз съм участвал. Бях изненадан явно от този цитат. Не е мой цитат, никога не съм казвал нещо от този род. Той по никакъв начин не ми помага. Много ми вреди, вреди ми много повече, отколкото на Вас. И аз съм тук за името си. Както знаете, аз съм бил извън България дълго време, семейството ми е извън България. Аз дойдох, за да помогна на България и понеже във финансови кризи аз съм работил по много държави в света и тази тема я разбирам много. Всяка друга тема на мен ми е от минус.
Така че моля...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Сериозно ли говорите, че на Вас Ви вреди това повече, отколкото на мен?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз признавам, че не мога... (б.р. – прекъсва мисълта си) в момента ми вреди. Да, смятам, че в момента ми вреди много повече, защото аз, вместо да се фокусирам върху това, за което съм дошъл и което мога - именно финансите, това е голяма изненада за мен. И както виждате, вече от няколко дни, вместо да се занимавам с финанси, просто моля, разберете, това не е нещо, което на мен нито ми трябва, нито аз се опитвам..., не съм част от това.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Какво показа Вашата проверка за сметките на милионерите и милиардерите в България?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
В смисъл?
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Това беше темата на Вашия разговор там.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Тя, проверката, не е на милионерите и милиардерите в България, тя е на хората, които имат над 50 хил. лв. за 2009 г., не са се документирали, не са се регистрирали по ДДС. Тази проверка върви, някъде около 1000 души вече са се регистрирали, които не бяха, но това е проверката. Няма проверка за милионери и милиардери, има проверка за регистрация по ДДС, но тя е за около 5 хил. души - 4 950 хил. души. Това ще ни отнеме поне още 2 месеца да минем през нея.
Но Вие имате много по-голям опит от мен в този тип и въобще във всички видове медии. Аз до влизането си в България съм бил, макар че съм работил за голяма институция, и разбира се, съм участвал в медии и съм бил в ролята си на експерт, тук съм в смисъл финансов експерт. Тук съм в ролята си и на финансов експерт, и на част от правителството, така че нямам опита, който Вие имате и други хора имат в България. И моето честно отношение от гледна точка на това е, аз бях много изненадан, не беше мой цитат, никога не може да е било мой цитат. Аз се опитвах по най-бързия начин да се измъкна от това. Те ме връщаха към темата. Както виждате тук, три пъти ме връщаха в темата, а аз се опитвах да се измъкна. Може би не беше по най-елегантния начин, но аз се опитвах да се измъкна.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Защо трябва да се измъквате, г-н Дянков?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Защото те ме питаха: какво мислите по този цитат? Аз казах: Този цитат не е мой.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Въпросът не е в цитата, въпросът е в истината по същество.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Но аз истината няма начин да я знам, понеже просто не е моя тема. Нали, какво мога да кажа, тъй като ми четат някакъв цитат? Истината аз я казвам веднага. Това не е нещо, което аз съм казал. Това е истината.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
И в същото време какво отговаряте на въпроса за "младия милионер"?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Че не е млад, просто е шоу и аз се опитвам да се измъкна по някакъв начин, защото те на три пъти ме връщат към него.
Пак казвам, може би това не е, но това не е злонамереност и аз се надявам, че поне на това ще ми повярвате. Това е начин да се измъкна от неочакван и тежък за мен въпрос, защото аз явно съзнавам, че това е тежък въпрос за мен. И аз казвам истината: не е мой цитат. Два пъти го казвам: Не е точно това, не е мой цитат, не си спомням, не сме говорили за такова нещо. Това поне се надявам, че ще ми повярвате. Просто нямам никакъв интерес...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Не Ви вярвам.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Добре.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Не Ви вярвам, първо, защото знам как стават тези неща, дори и в конкретния случай, но по-важното е друго - Вие сте министър на финансите.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Така е.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Когато има зададен такъв въпрос за институции, независимо дали става дума за президент, премиер или някой друг, Вие имате много по-верен от професионална гледна точка отговор - да или не, и би трябвало да имате тази позиция. Отговорът, който сте дали, практически хвърля съмнения.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз трябва да съм честен.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Нещо повече, този отговор хвърля петно върху моето име.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз не смятам така.
Вие казвате, че трябва да съм честен. Те ми дават цитат, аз казвам: Това не е мой цитат. Това е истината. Вие може би се съмнявате, че това е бил мой цитат. Аз не разбирам точно къде е съмнението?
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Да Ви вадя ли сега стенограмата?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Ето я стенограмата.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вие продължавате да бягате от коментар по финала на този отговор.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз финалът го разбирам, но Вие пък не ми казвате дали смятате, че това е мой цитат, защото от там почна. Те питаха, ето го тук коментара: "Вашият цитат, Вие продължавате ли да ..." Аз казвам: това не е мой цитат, нямам никакво отношение към този цитат, което е така.
В смисъл, Вие ми казахте, че трябва да има честен отговор.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вие защо дойдохте тук, г-н Дянков?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
За да се помъча и да Ви помоля да изчистим това недоразумение, защото то удря...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Как, като ме убедите, че цитатът не е Ваш?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Като намерим истината. Цитатът определено не е мой.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
За това ли дойдохте?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не. Ако тръгнем от..., понеже Вие казахте, че не ми вярвате и аз се опитвам да разбера за какво не ми вярвате, защото, ако ми повярвате, че цитатът не е мой, ако успеем, макар че, това явно ще е трудно да ми повярвате, че аз не съм бил част от някаква схема, аз бях изненадан напълно от този коментар.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
И сега какво следва от това? Сега вече не сте изненадани, има едноседмичен дебат. Какво следва?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
В смисъл за мен какво следва?
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
За изчистването на този проблем.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Това е, че аз се надявам от този разговор, за мен лично аз какво си научавам от това, че по този тип шоута аз не трябва да се появявам. Това е от личностна гледна точка, макар че това не помага за конкретната тема. Но виждам, че нямам достатъчно опит да участвам в такива...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Аз Ви прекъсвам с извинение, но това е последното нещо, което аз мога да претендирам към Вас. Вие участвайте в каквото си искате шоу. Тук става дума за нещо друго.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, това е просто за мен..., да, разбирам, че става въпрос за нещо друго и благодаря пак за отделеното време.
НИКОЛА КОЛЕВ:
Тук става въпрос за две различни неща.
Ако приемем, че цитатът не е Ваш, защото ние се постарахме да поровим в интернет веднага след всичко това и в няколко сайта има приписано Ваше изявление, което не очакваме да открием кога точно е казано по този въпрос, така че приемаме, че цитатът не е Ваш.
Втората част остава впечатлението, че независимо, че цитатът не е Ваш, Вие имате съмнение и може би и да не е Ваш цитатът, президентът е милиардер, стар или млад, няма значение. Така че това са две различни неща. Вие на място не се разграничихте.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Ето това трябва да бъде опровергано.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Да, да, разбира се. Това го разбирам.
НИКОЛА КОЛЕВ:
Това са две различни неща.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Според мен има три различни неща, ако си говорим. Второто от които е цитатът. Просто цитатът не е мой, аз не мога да кажа такова нещо.
Първото нещо, което сега излезе от Вас, е, че по някакъв начин това е било с мое участие, в смисъл, че това е било премислена тактика.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Концентрирайте се върху това как опровергавате внушението, че аз не съм млад, но съм милиардер.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, Вие ако казвате, че аз още от началото един вид съм отишъл в това шоу с идеята, че ще кажа такива неща и не ми вярвате за това, вече за третото - то според мен няма смисъл да се коментира, защото Вие вече сте предубеден, че аз там съм отишъл с идеята да кажа нещо от този род.
Така че, ако има поне някакво съмнение във Вас, че това не е така и това за мен е пълна изненада този въпрос, което е, и че цитатът не е мой, вече третият коментар - да, съзнавам, че може би това не беше най-добрият начин да изляза от положението, макар че аз се стараех да изляза от положението, и предполагам, тук можем да говорим какъв е допълнителния начин това да стане ясно. Понеже аз нямам...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вие сигурно имате идея, щом сте дошъл при мен, как ще опровергаем това внушение?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз имам желанието да опровергаем това внушение и въобще това недоразумение да го изчистим, просто понеже ми пречи и на мен, и то много. И се надявам, че Вие ще ми дадете някои предложения и съвети, по-скоро, не предложения. Но аз искам да изчистим и темата, която Вие загатнахте, че Вие смятате или поне имате някакво съмнение, че това е станало нарочно с мое участие. Ако това е така...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Отговорете ми, как ще опровергаете информацията и внушението преди всичко, което направихте в предаването? Оттам-нататък започва разговорът. Всичко друго са подробности. Дали сте го направили съзнателно или не, аз тук няма да гадая. За мен е ясно, че трябва да се направи изявление, трябва да се даде някакъв публичен знак, че Вие съжалявате за това, което се е получило.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз се опитвам да разбера Вашето мнение за какво точно се е получило. Вие казвате, доколкото разбирам, че това се е получило нарочно. Аз не мога да се извиня за нещо и да съжалявам, което не е така. Тогава пък няма да бъда честен.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Само си губим времето, г-н Дянков.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, аз дойдох тук с открити намерения и честно.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Открити намерения за какво, да ми четете стенограмата?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, Вие имате стенограмата. Просто да кажа, че това наистина е недоразумение и че аз бях поставен в ситуация, от която по стенограмата е явно, че аз се опитвам да се измъкна. Да, може би не се измъкнах по най-добрия начин. Готов съм това да го...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Как се извинихте на един журналист, когото по същия начин така характеризирахте в движение?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Да, помня, но тогава имаше..., тогава казах нещо, за което наистина съжалявах. Тук не смятам, че съм казал нещо, за което да съжалявам, просто понеже нито цитатът, нито самото ми участие в шоуто беше от мен. И аз съм готов след разговор, защото разбирам, че това е тежко и за Вашата институция, това го съзнавам, да намерим с Ваша помощ, аз да намеря начин това да го кажа на обществото, но виждам, че Вие се съмнявате въобще за...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вижте, каква помощ от мен искате? Вие не сте искали помощ от мен, когато отивахте в шоуто. Това е Ваш проблем, проблем на Вашата морална позиция.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
И тя е честна, открита и аз я поддържам.
КИРИЛ АНАНИЕВ:
Г-н Президент, докато министър Дянков мисли върху това как ще излезе от ситуацията, аз да Ви подсетя за още един случай, който се случи в края на миналата година след превода, за който Вие посочихте.
Знаете, че в Народното събрание се постави едно допълнително искане за допълнително намаляване бюджета на Администрацията на президента с 1 млн. лв., като бяха използвани аргументи, които бяха много тежки за нас - за ефективността на институцията, за това какво прави президентът, за това какво правят неговите съветници и неговата администрация. Мисля, че това също беше един много некоректен акт спрямо нашата администрация и не трябва да го пропускаме и него. Става въпрос за гласуването на бюджета за 2010 г. на Администрацията на президента, където, ако бяха намалени тези 1 млн. лв., тогава той щеше да стане някъде около 50% от бюджета за 2009 г. - прецедент, който го няма никъде. Разбирам кризата, но това не беше свързано с кризата, а пак с някакво отношение, според мен.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Което дойде от парламентарна група, не от Министерство на финансите.
КИРИЛ АНАНИЕВ:
Вие го подкрепихте от трибуната на НС.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Като част от парламентарна група и като финансов министър. И то не беше 50%, а допълнителният милион, който не стана, и видяхте, че в крайна сметка правителството не подкрепи.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Не стана въпреки Вас, г-н Дянков, а не защото Вие имахте такава позиция.
Добре, слушайте ме внимателно, г-н министър. Вие поискахте тази среща.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Да, и съм Ви много благодарен.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Нещо повече, аз бях против да се провежда. И, ако не се беше обадил с молба да стане контактът, министър-председателят, аз нямаше да Ви приема. И нито за миг аз не съм мислил, че Вие ще имате по-различна позиция от сегашната.
Аз от Вас извинение не искам. Аз искам истината. Искам я не само за себе си. Оттук-нататък аз искам всичко да бъде на скенер за президент и премиер, за министри, за бивши президенти и премиери. И аз ще направя всичко, което е по силите на институцията, за да потърся такава пълна прозрачност за годините на преход. Кой какви сметки има в България и чужбина, кой какви имоти има, не само кой какви сметки има в банките, но и кой какви банки има, кой какви предприятия има. Всичко това аз ще се опитам да го направя достояние на обществото. Това беше всъщност и част от моята идея за икономическите досиета. Всички знаем, че няма досиета. За съжаление, никой не е събирал тази информация, не я е систематизирал. Но, макар и с голямо закъснение, ние ще трябва да направим публична цялата тази информация.
И понеже аз няма от какво да се притеснявам, нямам и един лев повече от онова, което е обявено в тази декларация в Сметната палата, аз тази битка ще си я водя с всички правила и по всички изисквания на закона. Нещо повече, аз съм предложил, но този път ще го направя още по-настойчиво - предложение да се увеличат правомощията на Сметната палата. Защото Сметната палата в момента само може да констатира и да направи сравнение между една или друга декларация. Правомощията на Сметната палата трябва да бъдат увеличени с възможност да направи проверка, пълен контрол, партийните финанси и имуществено състояние, свързано с лидери - институционални и партийни.
Вие трябва да се извините на много хора и на много социални общности, не на мен. Да се извините на бизнеса, защото Вие го докарахте до такова положение.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, това не е така.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Да се извините на тези безработни, които вече са десетки и стотици хиляди само в рамките на тези 7-8 месеца. Да се извините на науката, която разбъркахте и предизвикахте невероятен хаос, от който не знам как ще излязат. Да се извините на хората с увреждания, които държахте в напрежение месеци наред. Да се извините на хората от армията и хората от МВР, защото и тези системи са на ръба на оцеляването с Вашата политика, която..., между другото да се извините, ако щете, и на Вашите колеги министри, защото и на тях сте им вързали ръцете.
Сега, разбира се, няма да водим този дебат, ние ще го водим публично оттук-нататък, имахте достатъчно време, не 100 дни, много повече, и този дебат ние ще си го проведем при цялата публичност. Няма да занимаваме хората с лични отношения.
Разбира се, аз няма да оставя нито една Ваша персонална реплика без отговор, отново ще кажа, защото такива неща са недопустими. Не може един вицепремиер в държавата да се шегува по такъв начин за сметка на държавния глава, който и да е той. Утре ще се сменим и няма да ни има и нас, и вас, но нямаме право да оставяме такива правила в отношенията между институциите.
Това е, което имах да Ви кажа.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Благодаря.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Довиждане.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (568)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 865 Весело

  Гоце веднага докладвал за проведенто активно мероприятие.

  Само че объркал на кого да пусне стенограмата...

  Агентът си е агент, даже когато говори с министър на финансите.

  Ура, другари!

 2. 2 Профил на cos
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 865 Любопитно

  Пропуснах - всъщност Гоце въвежда една много полезна практика.

  С интерес очакваме и стенограми от разговорите му със спонсорите му, както и от разговорите на разни съдии с Красьовци.

  Както и много, много, много други стенограми.

 4. 4 Профил на Знаещ
  *****
  Весело

  Браво на Костов!

  !
  !

  Браво на Костов!

 5. 5 Профил на dragi mi gospodine
  *****
  Неутрално

  Стана ми жал за Дянков, не че не си е виновен сам, но човекът няма лоши намерения.

  Доста подло изпълнение от Гоце, организирано в най-добрите традиции на ДС. Прави впечатление намесата на двамата членове на президентската администрация в подкрепа на шефа си. Имам чувството, че чета стенограма от заседание на народния съд.

 6. 6 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  само едно е сигурно, гоце умее да напомня за себе си по всякакъв повод това е задължително за него, щото май никой неще да го чуе

 7. 7 Профил на Ами...
  *****
  Неутрално

  Тигърът цапна лисугера с тежката си лапа. Де го американския хумор сега?!

 8. 8 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Малеййййй......
  Малейййй.....
  Баси побоя...
  А дебилът с очилцата благодарен. Няколко пъти. Даже и като го изгонват...
  "Благодаря.
  Довиждане."

  Ecrasez l’infâme
 9. 9 Профил на Т.Живков
  *****
  Неутрално

  Браво! Добър матриал. Сега очакваме стенограмите на разговорите на гоцето с Путин, Доган, Сакса, П. Николов и некои други разговори, доста по интересни от разговора с Дянков.Ако остане време, може да пусне и самопризнания на тема "Как си пр..ах електорато"

 10. 10 Профил на Сокола
  *****
  Неутрално

  Щом първанов е недоволен от нещо, значи е добре за България.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Един българин
  *****
  Неутрално

  Каква наглост от страна на Гоце Първанов. Дянков трябвало да се извини на безработните, на МВР, на армията, на хората с увреждания и пр. А той самият няма ли да се извини като патрон на предишното правителство за всички безобразия, което то извърши и докара страната до този хал? Мръсник!

 13. 13 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  Гоце дали ще пусне и стенограмите от разговорите си със своите спонсори, оперативно интересните лица?

 14. 14 Профил на richardmanfred
  richardmanfred
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#5] от "dragi mi gospodine":

  Абсолютно. Изглежда много добре предварително режисирано.

 15. 15 Профил на тесла
  *****
  Весело

  започнаха теслите.
  вероятно е началото.
  започне ли стриптиз в политиката това довежда до нови избори.

 16. 16 Профил на 2010
  *****
  Неутрално

  Гоце е много слаб президент, но в случая негативите са само за Дянков. Започвам да си мисля, че Бойко няма да го търпи дълго. И без това се държи само като бирник и няма идеи за разплащане с бизнеса и запазване на работни места.

 17. 17 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 620 Любопитно

  Ееееее тва много ме кефи тва (със стенограмите). Хайде публикуавайтеу всичките - на ДАНС, разговорите проведени с ЛУКОЙЛ за газта, всички разговори за АЕЦ Белене и тн. Тоя полиитически труп (Гоце) всячески се опитва да съживи своята личност, че нали знаете - до година вече няма да е президент. Папото свършва и трябва да се намери нова хранилка, иначе глад, а той (Гоце) не знае (също като Станишев) какво е това истинска работа. Аре Go to Hell you Fucker.

 18. 18 Профил на Т.Живков
  *****
  Любопитно

  До коментар [#7] от "Ами...":
  А дали това не е "редактирана" стенограма. По-вероятно пък истината да е - "Червеногърбо говедо от село Сирещник целува задника на невестулка, американски възпитъник"

 19. 19 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Цитат от стенограмата: ...И, ако не се беше обадил с молба да стане контактът, министър-председателят, аз нямаше да Ви приема.

  Дали ББ не жертвува Дянков?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 20. 20 Профил на Съжалявам
  *****
  Неутрално

  Много съжалявам за това, че някога съм гласувал за вас, г-н президент...

 21. 21 Профил на Оff
  *****
  Неутрално

  Свинньо Сирищникова,
  Ще ти дойде времето, гадино трижди проклета!

 22. 22 Профил на димитър
  *****
  Неутрално

  долу комунизма! долу дпс!

 23. 23 Профил на Фон Бирен
  *****
  Неутрално

  Агентът си е агент. Не те ли е срам бе, сирищник мизерен!

 24. 24 Профил на Lili
  *****
  Неутрално

  2011 ли са изборите за президент?

 25. 25 Профил на Чичко Паричко
  *****
  Неутрално

  Как Дянков ще докаже, че Първанов не е милиадер - ами много просто: Като му падне имунитета на Първанов, една задълбочена ревизийка - на него и близката рода. Кой как и с какви пари се е сдобивал с имоти, има ли подарени мезонети и пр. Тук в прав текст Пъванов е изискал от Дянков да провери и докаже дали е милиардер, така че след като свърши президентския мандат Дянков да вземе да му удовлетвори президентската воля.

 26. 26 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  Лошото е, че Дянков говори в стил на съгрешила ученичка, а агента се държи като шеф.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 27. 27 Профил на Оff
  *****
  Неутрално

  А бре, Бойко, а бре мутро банкенска!
  Не можа ли да измислиш нещо по-умно с пожарникарската
  си кратуна - да изпращаш Дянков на допрос при алабросаната
  Лубянка?

 28. 28 Профил на ano
  *****
  Неутрално

  Това мръсно комунистическо нищожество не престава да ме изненадва с низостта си. Такава нагла и лигава мутра само комунистическата номенкратура може да произведе. Какво фамилно имаш ти бе, Първанов? Що не наградиш още някой бандит със Стара планина и после говори за чест. Комунистът като каже бяло, значи черно.

 29. 29 Профил на Milva
  *****
  Весело

  И Гоцето да не изпусне доноса! Каквото стане, да се докладва.

  Дянков така добре го финтира, любезно и с финес, а Гоцето просташки напада... и какво си мисли, че ще постигне като публикува тази помия? Само се излага.

 30. 30 Профил на 2029
  *****
  Неутрално

  Тези хора не разбраха ли, че Дянков е принципен и не могат нито да го уплашат, нито пък да го купят. А какво ще последва от днешния разговор е ясно, поне за мен - още по безкомпромисен Дянков. Сами си го изпросиха.

 31. 31 Профил на Мария
  *****
  Неутрално

  Господин Дянков Вие сте ПАТРИОТ!

 32. 32 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Жалко, че Дянков не умее да се защитава. Трябваше да наругае тази мръсня свиня Гоце, или най-малкото да му фрасне един по комунистическата мутра!

 33. 33 Профил на Мустафа Ибрахим
  *****
  Неутрално

  Гоце фон Сирищник размазва г-н Малка пицка в един рунд... Ле,ле, недоразумението Дянков бяга бързо от България ... и Гоце - целият в бяло, защитник за всички неоправдани милионери. Браво, Гоце, браво товарищ !!! Боко ти подаде това недоразумение, за да се изгавриш с него. Успя...

 34. 34 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  Това всичко е за съжаление грешка на Бойко който наивно изпрати Дянков да "изглажда" отношения с Първанката. Сега ще му се изясни какво значи да се действа куровачката. Така Дянков изглежда като ученик изпратен да се извини на другарче, с тази разлика че другарчето публикува стенограма. Познайте кой от двамата знае че стенограмата ще бвде публикувана.

  А иначе парите на Гоце осигурени от руската енергийна мафия си го чакат, но Гоце има още работа да върши, а Бойко още да се учи как да пипа с комунисти.

 35. 35 Профил на calzature
  calzature
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Бахти гнусния президент си имаме! Драйфа ми се като чета текста.. Държи се като милиционер през 1985-та... Ако бях на мястото на Дянков бих реагирал на тия закани и назидателен тон много по-различно. Незнам за какъв се взе тоя палячо от БКП

 36. 36 Профил на Стария
  *****
  Неутрално

  Доста подло от страна на Първанов - типично спретване на компромат. Подготвил се е да публикува стенограмата и е хокал Дянков по най-хашлашки начин. Ама и Дянков си личи че не е сърбал попарата на комунисти и е тръгнал да ходи на крака да се изяснява. Какво ще обясняваш на дебелокож комунист бе, той те гледа в очите и нарича бялото черно без да му пука.

 37. 37 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Гоце е ебахти гадняра, с ченгеджийски трикове се опитва да спече Дянков. Жалко че успява. А той какво неуважение демонстрира към институцията министерство на финансите. Та нали той е само фигура и няма кой знае каква власт. Вицепремиерът и министър на финансите е много по-важна личност от него. Тук ясно си проличава различката между един възпитан и интелигентен човек и наглото комунистическо ченге. Не знам какво цели с публикуването на стенограмата но май ще има обратен ефект. А Дянков дано издържи на напрежението и да знае вече с кого си има работа.

 38. 38 Профил на Обективен
  *****
  Весело

  Първанов е дал стенограмата на медиите - това е очевидно, в края има изявление зя медиите.

  В белия свят такива разговори остават поверителни и това е целта, иначе биха държали обща пресконференция.

  Първанов не партия, ловна дружинка не може да направи с тези ориенталски подлости. От предателствата му вече се страхуват и свои и чужди.

  Дянков ми харесва все повече -- има кураж, но куража на умния човек, а не на простака. Иниациативен е, знае да действа според обстоятелствата и да атакува смело и на ръба на позволеното, но и да държи политически курс, когато му е указан от началството. Такива хора струват много, браво Дянков. Ще преживееш и тази подлост, така се учи човек - успех.

 39. 39 Профил на Сокола
  *****
  Неутрално

  Дянков тук ми хареса. Отговаря, кратко точно и ясно. От многословието на първанов си личи, че е по-слабият.

 40. 40 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Искаме всички разпечатки, не каквото му е кеф на Гоце!

 41. 41 Профил на commie nazies
  *****
  Гневно
 42. 42 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Гоце "истински мъж бранещ честа на името си". Като ще прави лична, среща за какъв *** са ония двама кибици - ананиев и другия там ? Дянков да се бил извинял ... Палячо...

  Eff U Greta
 43. 43 Профил на слухар
  *****
  Неутрално

  Тоя па Дянков кво се обяснява като някоя ученичка.

 44. 44 Профил на Сокола
  *****
  Неутрално

  Дянков спокойно може да съди първанов за раязпросраняване на поверителен разговор без неговото разрешение.

  СЪД ЗА ПЪРВАНОВ!

 45. 45 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Интересен сценарий от страна на Президента. Това последното си беше чиста медийна изява. Надявам се Дянков да си е носил диктофон, че някои от тези неща може да са "доукрасени" за драматизъм после.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 46. 46 Профил на Петър К.
  *****
  Неутрално

  Време е да бутнем Гоце!

 47. 47 Профил на гоце с късата памет
  *****
  Неутрално

  Какво обвинява човека, че безработните се увеличили и че армията и полицията били на ръба на оцеляването. Та нали неговата тройна коалиция оплюска парите в държавата?

  Сега ако има нещо за което си струва да се говори от тази стенограма, то това е бягството от отговорност на агент Гоце. И не ми казвайте че не му е сега времето, защото когато една лъжа се повтори 100 пъти (а аз не се съмнявам че Гоце ще го направи), то тогава тя се превръща в истина.

 48. 48 Профил на гага
  *****
  Неутрално

  Дянков, не се предавай! Гоце с този разговор показва колко е низък, но пък нагъл!

 49. 49 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 865 Любопитно

  Мда, личи, че на Дянков сериозно му липсва Марксистката школовка. Влязъл и с двата крака в устата на червената ламя. И като бонус - поне двама от прекрасните президентски съветници, всеки готов с по нещо хапливо. Милият, вероятно се е чувствал като защитен планински овен пред 30-тина Гоцета с 30-тина двуцевки. Сега ще трябва да гледа поне седмица анимационни филмчета за възстановяване на нормалното мислене.

  Разговорът наистина е като разпит в някоя темная комната на някой отдел на ДС.

  Гоце за пореден път говори за "аз", моята личност, моето име, аз, аз, аз... А не за институцията. Вярно, че разгневилата го фраза е по негов адрес, но този изказ си е специфичен за негова милост така или иначе.

  Харесват ми последните две дълги изказвания на Гоце - увлякъл се е и е започнал предизборни речи. Плам, безпочвени нападки и обвинения. Венсеремус!

 50. 50 Профил на Атила
  *****
  Неутрално

  ГОЦЕ се е наговорил с комунягите да се атакува Дянков като най-важен стълб в кабинета на Борисов. Най-жалкото е да се говори, че Дянков е виновен за сегашното положение. Г-н Президент, ПОМИЯР МРЪСЕН, ние вече не сме толкова прости, и знаем, че ВИЕ и вашите дружки, окрадиха БЪЛГАРИЯ и унижожиха българския народ. БОЙКО, ВОДИ ГИ КЪМ ЗАТВОРА и нека БОГ Е С ТЕБ. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

 51. 51 Профил на Baccara
  Baccara
  Рейтинг: 229 Гневно

  Браво Гоце, браво Първанов! Чудесна реч, прекрасна реклама! Но защо не се скара така и на Станишката и на Орешарски?

  Гоце, драги, айде бегай си. Писна ни от теб!

  п.с. Чудесен материал на пресслужбата на президента! Вие сте намбър уан бе!

 52. 52 Профил на Аналитик
  *****
  Неутрално

  Според мен от цялата тази работа Гоце страшно губи. Всички сме алергични към подобни номера. Много лош ход на Първанов е това. Обратното - Дянков събира симпатии и показва напълно човешки качества.

 53. 53 Профил на Станишко
  *****
  Неутрално

  Няма ли член от закона, който да забранява публикуването на разговор от такова ниво без изричното съгласие на всички лица в него???
  Ех, Гоце, Гоце, каква безкрайна посредственост лъха от личността ти! И колкото по-посредствен, толкова по-злобен и завистлив към всеки нормален способен човек наоколо. Комунист, с каква друга дума да го опишеш...

 54. 54 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Весело

  Държавен глава настоява за обяснения от страна на високопоставен държавен служител, по повод неясни лафове, изречени в несериозна шоу-програма.
  Държавният глава е известен още и като "агент Гоце", висшият държавен служител си няма агентурен псевдоним.
  Висщият държавен служител провежда политика, която - засега - успява да спести на българските граждани голяма част от бедите, които можеха да ги сполетят на фона на Световната криза. И поддържа България на нивото на пример за много останали държави, някои от тях и членуващи в ЕС.
  Държавният глава, на свой ред, предпочита - когато му дойде кеф - я да отстрелва забранени за отстрел животни, я да се появи на лов в особено неподходящ момент, я първоначално да отрича (лъже), че не е бил Гоце, я да събира около себе си пасмина, чрез която да създаде партия, с чиято помощ да подмени онази, дето го е издигнала на поста.
  Може и да ми е писнало от фриволните словесни излияния на Дянков, но винаги бих предпочел половин Дянков пред 18.4 Гоцета.

  Свобода за Надежда Савченко!
 55. 55 Профил на besen
  *****
  Гневно

  а аз искам бившия агент да се извини за създаване на тройната коалиция която разграби България! Също да видим какво е неговото участие във финансирането на БСП с пари от иракски петрол. Това като начала само....

 56. 56 Профил на оставка
  *****
  Неутрално

  Абе, Гоце, вие като по учебник му направихте разпит. И като по учебник го "донесохте". Загуби си името, Гоце, загуби го. Колкото и да ти е мъчно. А ако не си милиардер, а само милионер - горко ти. Толкова евтино да се продадеш! Дано твоите хрътки четат горума и да ти дадат сводката. Да се гърчиш! Защото симпатията тук е за Дянков. И всеки потрива ръце как ще осъдят Николов, а ти ще се гърчиш как да се направиш, че не даваш на Марин да го помилва, пък той уж случайно ще го помилва на изпроводяк. Мръсни комунисти.

 57. 57 Профил на Защо???
  *****
  Гневно

  Защо бюджетът на Президентската администрация не е намален с 50%? Това е безобразие и разхищение от парите на всички нас, данъкоплатците! И това по време на криза, г-н Първанов? Как не ви е срам?! Знаете ли колко социални "излапва" вашаат администрация от безработни, от инвестиции за бизнеса? Е, затова не остават пари за връщане за ДДС към фирмите! И между другото с какви пари живеете Вие и вашето семейство, като президентската заплата не покрива разходите ви?!

 58. 58 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Дянков още не е научил долните номера на ченгетата. Но къде му бе акъла на Бойко да организира такава среща? Защо ББ даде заден по отношение на Гоце? Защо му дава трибуна да рути авторитета на правителството?
  Можеше да се мине с едно формално извинение от страна на Данков и деа бъде затворена устата на президента - елемнтарно уотсън. А съмненията за скритите парички и мръсните игрички на Гоце пак си остават

 59. 59 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2728 Весело

  Прозрачно! През цялото време Първанов води разговора с оглед на това, че стенограмата ще бъде публикувана! Но явно се е престарал и сега това струи отвсякъде! Още един автогол!

 60. 60 Профил на дгдсф
  *****
  Неутрално

  ало "институцията", ше си получиш истината ти, но да не мрънкаш гузна душице.. http://www.alternet.org/news/145917/is_your_favorite_politician_a_sociopath

 61. 61 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Комуниста си е комунист - без мисъл, само претенции!!! Той от аргументи не разбира, истината няма значение, единствено е важно да се чува неговата воля!!!

  Уважаеми м-р Дянков,
  от името на на всички българи Ви умолявам да продължите каквото сте започнал! Вие сте последната ни надежда!
  Успех!

 62. 62 Профил на Baccara
  Baccara
  Рейтинг: 229 Любопитно

  Щом Гоце напада Дянков, значи наистина министъра си върши отлично работата!

 63. 63 Профил на Milva
  *****
  Неутрално

  До коментар [#37] от "...": Много точно казано. Съгласна съм с всяка написана дума. Абсолютно вярно.

 64. 64 Профил на Жоро Коев
  *****
  Неутрално

  В края на краищата изобщо не стана ясно милионер ли е, или милиардер Първанов. И като джедай само внушава на хамстерчето да му се извини, и да опровергае думите си.
  КЪДЕ Е ИСТИНАТА питам се аз?

 65. 65 Профил на Jab4o
  *****
  Неутрално

  Иде ми да повърна от това, което прочетох като думи на Гоце. Чуствам се омърсен. Защо изобщо Дянков си губи времето да се занимава с тази отрепка?

 66. 66 Профил на Alexander Pelev
  Alexander Pelev
  Рейтинг: 340 Гневно

  Уникален прецедент! Имаме си президент с високо домашно възпитание! Велико безсрамие да покажеш на целия свят "личен" разговор, поискан от възпитан човек, на който присъстват съветници! Така се защитава авторитет, чрез евтина марксистка агитация!!!

 67. 67 Профил на Петър Бояджиев
  Петър Бояджиев
  Рейтинг: 395 Весело

  за какво си загубих времето да чета тези идиоти?!
  путьо и груьо...

  the world's greatest lie is fate
 68. 68 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 561 Разстроено

  Жалка работа! Разговор между един сатрап и човек предаден от свои! Явно дните на Дянков са преброени! Дали не е по-сигурно да си занеса спестяванията в Гърция?!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 69. 69 Профил на бесен
  *****
  Неутрално

  Оставка за нахалния некадърник Дянков!

 70. 70 Профил на Тотев
  *****
  Неутрално

  И с просто око се вижда, че Дянков ВЕЧЕ Е ПЪТНИК!
  Бойко няма да си разваля рахатлъка заради един палячо.
  Самото ИЗПРАЩАНЕ на Дянков при президента вече говори, че ББ вече е продал Дянков.
  Набутаха тази победа на Първанов също от глупост.
  А после ще има да се говори.....

 71. 71 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Този разговор показва нещо много по-интересно - Дянков е уплашен и объркан, и няма сили да се бори. Вероятно това означава огромни проблеми в хазната, които му висят на главата и не вижда как ще се справи. Той практически звучи като човек, останал без подкрепа, който в скоро време ще бъде хвърлен на кучетата като изкупителна жертва...

  www.dobribozhilov.com
 72. 72 Профил на отвратен
  *****
  Неутрално

  Вероятно Първанов и съветниците му си мислят, че са ударили десетката с тази стенограма.
  Наистина е подличко, че са скроили на Дянков този номер, за разлика от неговото изпълнение, което е по-скоро хлапашко.
  Но няма как Първанов да прикрие, че си общува с мутри, че спонсорите му са повече от спорни, че президентството е хранилка за огромна сюрия спорни хора и т.н. и т.н.
  Първанов е отдавна морално делигитимиран и няма сила, която да промени този факт. Ченгетата, които се оптиват да правят някаква уж гражданска структура начело с него са съвсем изветряли. Никой не иска този изхабен посредсвеник.
  А иначе, шегите и закачките, дето съпровождат подобни кроежи си вървят....

 73. 73 Профил на неутрален
  *****
  Неутрално

  Май гения от Сирищник сам си го втъкна

  Хем се опитва да ни обясни, че не е мижитурка и жалък доносник (нищо че е бил доброволен "сътрудник" в ченгеджийницата), хем при първа възможност спретва доносче. Стилът на доносника си личи...

  Ако толкова му се ще, ами да съди Дянков бе! Ама няма за какво да се хване, оня само каза, че гоцето не е млад. Дори българският загубен съд няма да осъди за такова нещо.

 74. 74 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Гоце да публикува стенограмата за нефта от Садам Хюсеин.
  Подъл боклук, като всички доносници /те нямат цвят/.
  А на Дянков му пожелавам да се научи да играе карти с непознати.Не бива един финансов министър да е толкова наивен, да си мисли, че има работа в България с почтенни политици,бизнесмени и журналисти.Изпадна в положението на Румяна Желева.
  .. Е, в крайна сметка човек се учи цял живот и си отива недоучен..

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 75. 75 Профил на Сокола
  *****
  Неутрално
 76. 76 Профил на ot4eto
  ot4eto
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ако предположим че доклада не е редактиран (прави впечатление несвързаната реч на Дянков и изключително ясното и пропагандно изложение на опонентите му), това е изключителна излагация на Дянков. Направо чак срам ме хвана. Но така е, човек трябва да мисли преди да говори. Явно не е шлайфан в политически борби. Там да оцелееш трябва да си мериш всеки ход. Случаен гражданин попаднал там ще се държи като Дянков сигурно.
  Другото което ми направи впечатление е изключителната дребнавост на Първанов, прикрита зад уж чисти морални помисли. Той винагие е реагирал много гневно на всяка лоша дума по негов адрес, което издава неговия противен характер.
  Другото което прави силно впечатление са заключителните думи на Първанов. Явно всичко е подготвено и са знаели че ще излезнат публично със стенограмата. Думите са му като цитат. Популистки и насочени сякаш не към Дянков. Да той го обвинява, но по същество това си е политическо послание към социално слаб кръг от хора, от "добрия" и "загрижен" Първанов.
  По късопаметните сигурно са забравили за неговата загриженост по национални траури с пушка в ръка .
  Така че имаме един объркан, неубедителен и поставящ се във вечни неудачни конфликтни ситуации министър на финансите и един лицемерен президент използващ държавния апарат за трупане на политически дивиденти.
  Все пак Първанов не е глупав. Простия народ е болшинство и ще цопне в капанчето.

 77. 77 Профил на ДО БОЙКО БОРИСОВ
  *****
  Неутрално

  Ех Боко, Боко,
  явно че нямаш никакъв опит.
  Сега имаш само един полезен ход - да махнеш Дянков.

 78. 78 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 784 Неутрално

  ДОБРИЯТ КОМУНИСТ Е САМО МЪРТВИЯТ КОМУНИСТ !

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 79. 79 Профил на щт
  *****
  Неутрално

  Дянков май е настъпил доста хора по мазола, и ги болиииии...
  Дано ББ издържи на натиска и не го хвърли на кучетата!

 80. 80 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  Мисля си че има и полза от всичко това. Бойко наивно пожертва част от авторитета на Дянков, но в крайна сметка бумерангът ще прасне Гоце. Първо защото сега на всеки в устата остава вкуса че Гоце е ПОДЛЕЦ И БОЛШЕВИШКИ ГАДНЯР и второ защото на Бойко ще му стане ясно че на Гоце не трябва да му се цепи басма! Всяко зло за добро.

 81. 81 Профил на Костовист
  *****
  Неутрално

  Министрите Дянков ,Цветанов са най-симпатичните в това правителство.И тука за кой ли път Иван Костов се оказва стожер на демократичната обност-първо,когато СДС беше превзето и превърнато от ченгетата и поставените лица в Спетема СДС ООД-подкрепата на ДСБ за Мартин Димитров даде алернативата наченгетата от Софийското СДС.Сега-"новобранците" от ГЕРБ при всички положения усещат подкрепа и опора в Костов

 82. 82 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#74] от "Captain Shakespeare":

  Капитане, Шекспире, та нали това е един немалък проблем в рамките на столетницата. Някои там - дето не бяха допуснати до облажването - се сърдят на другите, дето го организираха и определяха, кой ще бъде допуснат.
  С твоя призив ти направо искаш да разбиеш политическия модел в България

  Свобода за Надежда Савченко!
 83. 83 Профил на неутрален
  *****
  Неутрално

  Когато Иво Инджев изнесе информация, че на Гоце е бил подарен апартамент на пъпа на София струващ стотици хиляди, и то подарен от един едър престъпник от ченгеджийницата Манджуков, Гоце уреди уволнението на Иво Инджев. Айде да видим стенограма или да чуем запис от ТОЗИ разговор на Гоце с Нова телевизия, а? Оттам що няма стенограма?

 84. 84 Профил на nikolay
  *****
  Неутрално

  Доста плосък напън на президента. очевидно е от че оттам са подготвили цялото му участие в срещата с идеята да публикуват стенограмата и да го представят като един истински "социален президент", загрижен също и за бизнеса и науката. Поне нищо не каза за големият си "шлем", макар че вероятно това е дългосрочната цел на атаката срещу Дянков. Селинжър имаше любима дума за такива като Първанов - phony (лицемер, фалшив)

 85. 85 Профил на Light
  *****
  Неутрално

  Дянков ликвидира бизнеса и увеличи в десетки пъти контрабандата на цигари, нелегалния хазарт, безработицата и за капак ликвидира болниците.Да се маха!

 86. 86 Профил на серГЕЙ
  *****
  Неутрално

  "На всеки километър" made 2010. Винаги съм се възхищавал на руската школовка на управляващите ни. Всяко изречение, всяка думичка-като по учебник! Не че симпатизирам на хер Флик, ама от Гоце и сие ми се драйфа!!

 87. 87 Профил на ЧЕТЯЩ И ГЛЕДАЩ
  *****
  Неутрално

  СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА НЯМА ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ОКТОПОДИ ИЛИ НАГЛИ.
  ЩЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА СМЯНА НА СИМЕОН ДЯНКОВ.
  ЩЕ ВИДИТЕ!

 88. 88 Профил на Стефан
  *****
  Неутрално

  Какво се чудите? Гоце постъпва така както си знае подло и долно. Целият сценарии прилича на съд пред НКВД. Тройката Гоце и двамата му съветници срещу Дянков сам.

  Не съм симпатизант на Дянков, но от този момемент си променям мнението.

 89. 89 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Трябваше да го импийчнат това Гоце още в началото но уви тогава той привика премиера и го изнуди с компромати.

 90. 90 Профил на АнтиГоцист
  *****
  Неутрално

  Днес май започна атаката срещу правителството… Октоподът отвръща на удара! В парламента – атака срещу Бойко Борисов, Гоце пък – опитва се определено да предизвика Дянков, да го доведе до избухване (явно придворните психолози са му направили анализ и са забелязали повишената чувствителност на Дянков към злоупотреба с достойнството му) и след такава несъмнено очаквана реакция и изтървани пиперлии думи, да постигне лелеяната мечта – на него, спонсорите му и останалите олигарси – Дянков си отива, а защо не и правителството пада?!
  Гоце да обвинява някого в лъжа ?! Гоце??? Който не беше на лов, не застреля защитен вид и какво ли още „не направи?!”

 91. 91 Профил на JJ
  *****
  Неутрално

  Браво на Дянков! Според мен тази среща в била начертана предварително! Въпросите и отговорите, както и цялата гилдия на Гоце ( която му помага) са с цел пиар и личностно отношение към Дянков! Евтин номер! Дянков се защити с истина! Гоце си вкара автогол!

 92. 92 Профил на Бясна
  *****
  Неутрално

  Не мога да повярвам просто, как може такова отношение от страна на Първанов. Типична Байганьовщина, личи си кой в каква насока се е развивал през годините. Г-н Президен хората като министъра Дянков разбират от съвременна и демократична политика, вие живеете още в соца и изправяте противниците пред дъската със сопа в ръка, типично социалистическо мислене. Мисля, че разумният българин ще застане плътно зад минъстър Дянков. Оставете човека да си върши работата!!!!!!!!!!!

 93. 93 Профил на Защо?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#77] от "ДО БОЙКО БОРИСОВ":

  Няма само един ход! Но с празните приказки трябва да се преустанови! Б.Б да действа. Бойко Борисов може да изисква от Дянков да се извини с писмо дипломатично и с официален, стандартен тон. Но след това е длъжен на избиратели му да гласуват 50% намаление на бюджета на Президенството! Криза е, всички затягат коланите! Редно е и Президенството! А парите от там да отидат към несправедливо задържания ДДС на бизнеса. Този народ не го храни Президенството, а бизнесът!

 94. 94 Профил на TAU
  TAU
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Чл. 92. (1) „Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията.”
  Конституция на Република България

  „- Виждате ли, моите най-ценни способности са главно административни. Аз притежавам щастливата способност да накарам най-различни хора да постигат съгласие помежду си.
  - Той притежава щастливата способност да накара най-различни хора да постигат съгласие, че той е гад – довери злъчно полковник Каргил на бившия ефрейтор Уинтъргрийн.”

  Хелър, Параграф 22

  Президентът е на път да обедини нацията

 95. 95 Профил на Значи
  *****
  Неутрално

  Дянков отива сам, а Първанов се заградил с подкрепа!
  И се нахвърлят на Дянков!
  Много им пречи, че не провежда проруска политика.
  Около Дунав е въпроса.
  Борисов да видим каква подкрепа ще даде на Дянков.
  Жалко, че момчето се бори България да бъде европейска, а не руска.
  Само Костов го подкрепя.
  Недостойно е от президентската институция да се държат по този начин.
  То е ясно, че ако го няма Дянков, ще плеснат с ръце и ще се прегърнат и ще тръгне по старому.. или...
  понеже много се подиграват, че Борисов провежда политика, каквато Костов би провел( та те са и двамата в ЕНП!!),
  не е ли унизително да бъде "гласуваш за БОйко, избираш столетницата".
  Или това е мечтата.

 96. 96 Профил на Обективен
  *****
  Весело

  Напротив, Дянков има прекрасно бъдеще, защото направи точно това, което Борисов поиска от него, при това не се унижи и не се извини.

  Борисов е силният човек, а Първанов е пътник, не забравяйте това.

  Според мен Борисов прати Дянков при Първанов за 2 неща
  -- да покаже на младия, иниациативен и борбен Дянков кой кара влака, а това е здравословно начукване на канчето, полезно за подчинения
  -- с тънката мисъл да накара Първанов да се изложи

  Борисов постигна целите си на 100%

 97. 97 Профил на Кеф
  *****
  Неутрално

  Прави впечатление, че седерастите и зомбокостовистите са бесни от случая.
  Аз пък се кефя.
  Всеки обратен ще си намери майстора.
  В това число и Дянков.

 98. 98 Профил на Пит
  Пит
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дебилна администрация, дебилна държава. Този идиот (обиждам идиотите, но ней се), който нарича себе си президент от ден първи доказа, че не заслужава да е управител дори на плод и зеленчук. От избирането му за държавен глава, което е най-жестокото принизяване на тзи пост, той се занимава само с интриги и... с отстрелване на пръчове. Дано българските избиратели да проумеят най-сетне, че трябва да бият силен шут на всички, които са били ченгета. Колко малко усилия и искрени и честни усилия са необходими на държава с мащабите на България да се оправи. Ако не беше престъпната гвардия на БСП, която граби по наследствен навик, останал и от БКП, може би щяха да стигнат десетина години. Загърбете всички интриги на долни хора, които нямат грам достоинство и се посветете на България, на децата си и на техните деца. Защото докато долни интриганти пускат димни завеси, тяхната престъпна партия продължава да разсипва държавата и да трупа милиони.

  Корте
 99. 99 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  До коментар [#71] от "Добри Божилов":

  Разговорът означава само едно, Дянков е пратен да се обяснява против волята си. Този път слаб (2) за Бойко. С комунистите трябва да се действа директно и без огъвания. Джими Картър също го разбра на времето, но беше вече късно за него. Бойко сега го разбра, дано да е навреме.

 100. 100 Профил на Alexander Pelev
  Alexander Pelev
  Рейтинг: 340 Гневно

  Докато четях коментарите на колегите се замислих каква необятна любов извиква у всички името на Седефчов! Пък той се подготвил да обвинява като вожда и учителя от Коминтерна Георги Димитров Михайлов!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK