Българи имат над 380 млн. лв. в швейцарски банки

Българи имат над 380 млн. лв. в швейцарски банки

© Юлия ЛазароваПовече от 380 млн. лв. имат български граждани по сметки в швейцарски банки, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Информацията се получава ежегодно в НАП по реда на евродирективата за спестяванията.


Всички тези хора ще бъдат инспектирани от приходната агенция, е станало известно при посещението на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов в германското Министерство на финансите. Те ще трябва да докажат дали са имали официални доходи, за да си позволят да спестяват в Швейцария.


"Не мога да коментирам колко са тези хора, защото немските ни колеги помолиха за пълна конфиденциалност, докато тече разследването", е казал директорът на НАП.
Информацията в двата диска, купени от германското правителство, е конфиденциална и не може да бъде коментирана публично. Немските данъчни власти обаче са декларирали, че ще предоставят на българската страна всяка информация, отнасяща се до български граждани, е станало ясно още на срещата. В момента в Германия съвместни екипи от данъчната администрация и местната прокуратура проучват данните от дисковете.


Посещението на Стефанов в Берлин е имало и за цел да се обсъди бъдещото взаимодействие между двете страни по повод на наскоро подписаната Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане. Документът ще бъде ратифициран от парламентите на двете страни до края на 2010 г., съобщават от НАП.


Друга договореност, постигната на срещата, е че български и немски данъчни експерти ще обменят опит при създаването на електронна система за автоматичен обмен на данъчна информация. Тази система ще позволи България автоматично да обобщава и подава в електронен вид информация за германски граждани, които са получили доходи в България. Подобни данни германската държава изпраща автоматично на България от 2007 година.


Българските данъчни представители са били заинтересувани от законодателството във федералната република, което позволява на доброволно деклариралите укрити доходи да избегнат наказателна отговорност. Подобна възможност трябва да бъде проучена и от България, смята шефът на НАП.


"Получихме потвърждение, че българи имат сметки в Швейцария. Няма да коментирам колко са те, но сумата за 2007 и 2008 г. е близо 200 млн. евро. Тези хора ще трябва да докажат произхода на парите си", е коментирал по повод на срещата изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сгугню
  *****
  Неутрално

  Много скромно бе!

  Примерно 200 човека с по има-няма милион евро в сметката.

 2. 2 Профил на сартр
  *****
  Любопитно

  А останалите откраднати пари къде са! Бая пари се губят!

 3. 3 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално
 4. 4 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Жалко...
  Толкова малко!

  www.berbenkov.hit.bg
 5. 5 Профил на -
  *****
  Неутрално

  Е това е истински резил.Само 200 милиона евро и това за 7 милиона държава?!
  Ще се окаже и, че "откраднатите" пари са май нищо и никакви...

 6. 6 Профил на бинладен
  *****
  Неутрално

  бройката на притежателите е сигурно доста скромна - едноцифрена по всяка вероятност

 7. 7 Профил на martin
  *****
  Неутрално

  bravo, ako se razrovi oshte po-dobre moje i da nabybne sumata, polovin miliard evro da stane, i da gi razglasjat vsichkite mafioti, da objasnjavat pred vsichki kak sa gi napravili tezi pari. Pozdravlenija na NAP i na finansovija ministyr, a protivnicite mu da si lajat kolkoto iskat!
  (izvinjavam se che e na latinica, njama vsichki bukvi ot kirilicata tuk )

 8. 8 Профил на Auditor
  *****
  Неутрално

  Чудих се, защо днес Гоце толкова се пънеше Дянков да каже, че не е милиардер, а пък то германцие взели, че дали на Мони диска.

  Споко, Гоце, има данни "само" за 380 милиона. Не си милиардер. Или поне няма данни. Засега.

 9. 9 Профил на mmpp
  mmpp
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Гоце, ами ако от диска изскочи твоето име?

  Terminal 2: thinking man's choice.
 10. 10 Профил на Pro-Logic
  *****
  Весело

  Надявам се никой не си въобразява, че откраднатите пари се държат в Швейцария на лична спестовна сметка на крадците. Освен това да не забравяме, че има доста българи, които от години не живеят в България и съответно нямат никакви отношения с българските данъчни, освен наследствената нива на дядо си евентуално. Следи от изчезналите милиарди трябва да се търсят в Австрия, Кипър, Люксембург, Русия, БВО, Кайманите, Панама и т.н. А самите пари ги търсете под носа ви в България, където те се върнаха под формата на чуждестранни инвестиции. Смърди на поредната партенка за заблуда на овчедушния избирател...

 11. 11 Профил на Останалите са в:
  *****
  Любопитно

  В Кремиковци и БГА БАЛКАН
  Е може и в БТК
  Е докато виж изкочило и от БТ

 12. 12 Профил на predlozenie
  *****
  Неутрално

  Започнете с тези дето са били или са на държавна работа и кофискувайте всичко придобито в този период, чак тогава може да почнем да ви вярваме поне малко

 13. 13 Профил на 2 диска
  *****
  Любопитно

  А другите дискове утре и в други ден до 600 млрд. евро.

 14. 14 Профил на А може би
  *****
  Весело

  в Глобална България или друга де из някой кръг!

 15. 15 Профил на h
  *****
  Неутрално

  Какъв е големият ни проблем като нация? Неспазването на закони и правила, и оттук идиотска законова система създадена само някои да я спазват. Всякакви действия по тази информация, а и всичко друго, което ще подобри безумните ни отношения със закона е чудесно.

  Къде е проблемът? Проблемът е в очакването на голяма част от народа, че има някаква огромна сума откраднати пари стояши зад граница. Голяма част от откраднатото е в недвижими имоти в България - т.е., не в чужбина. Останалото е пръснато по света. Колко може да е то? В САЩ, примерно, богатството на хората сега е около 100%БВП. Ако и в България допуснем богатството през 1989 да е билио 100%БВП, цифрата е около $10 милиарда. 70-80 процента от богатството е в недвижими имоти в стратана, заводи вкл. От $2-3 оставащи ликвидни спестявания, пак 50% са у нас. Става дума, значи, за $1-1.5 милиарда максимално липсващи. Ето $350 милиона в Швейцария; по толкова в Южна Африка, Сингапур, Луксембург, и е ясна картината. Но изводът е: работете и оправете саконите и манталитета. Възмездие за крадците и нашенските терористи трябва да има; но няма да е там спасението на народа и на чакашото с отворена уста население.

 16. 16 Профил на ААААААААААААА
  *****
  Весело
 17. 17 Профил на Балони Балони
  *****
  Разстроено
 18. 18 Профил на Естествено
  *****
  Гневно

  Парите са в медиите за да ви командват!
  А вие да гледате
  ШОУ наречено ЦИРК
  1 серия
  2 серия
  и така
  до края
  на
  ЦИРКа!

 19. 19 Профил на Статистико
  *****
  Неутрално

  20 милиарда долара краднати и след 20 години само 200 млн останали... нещо не ви излзиат сметките господа

 20. 20 Профил на УУУУУУУУ
  *****
  Гневно

  До всички циркаджии:

  ЗАЩО толко ви боли като чуете за БГА-БАЛКАН

 21. 21 Профил на jean
  *****
  Неутрално

  Интересно дали там няма да има някои с фамилията Живкови, Луканови, Младенови. Почти съм сигурен, че са заделили по нещо за талантливите си наследници

 22. 22 Профил на jean
  *****
  Неутрално

  И предполагам, че тези два диска не съдържат информация за всички швейцарски банки, а само за някои от тях. Останалите милиони са в други банки

 23. 23 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Драгалевския циганин е хитър.

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 24. 24 Профил на До #24
  *****
  Неутрално

  Може и да си прав. Едва ли някой си спомня, че Т.Живков е имал брат, който е бил на работа в посолството ни в Швейцария.

 25. 25 Профил на ГАД ЗЕЕВИ
  *****
  Неутрално

  Поздравявам г-н Иван Костов Драгалевски с годишнината (вече забравих коя) от далаверата с БГА "Балкан" - на цената на един апартамент.

  Да не забравя, че има още да ми дава. За да не пратя едно друго CD на Дянков.

 26. 26 Профил на Стефан С
  *****
  Неутрално

  Работили хората, спестили. А някои вдигат шум.

 27. 27 Профил на сюрприз
  *****
  Неутрално

  Всичко е "Мижи да те лъжа"
  Ето част от стенограмата на "разговора" м/у Първанов и Дянков:


  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Какво показа Вашата проверка за сметките на милионерите и милиардерите в България?
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  В смисъл?
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
  Това беше темата на Вашия разговор там.
  СИМЕОН ДЯНКОВ:
  Тя, проверката, не е на милионерите и милиардерите в България, тя е на хората, които имат над 50 хил. лв. за 2009 г., не са се документирали, не са се регистрирали по ДДС. Тази проверка върви, някъде около 1000 души вече са се регистрирали, които не бяха, но това е проверката. Няма проверка за милионери и милиардери, има проверка за регистрация по ДДС, но тя е за около 5 хил. души - 4 950 хил. души. Това ще ни отнеме поне още 2 месеца да минем през нея.

  Какво ще кажете? Още ли вярвате, че ще се промени нещо?

 28. 28 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Истинската сума е поне 10 пъти по-голяма, а каква част от нея е придобита по незаконен начин само можем да гадаем.

 29. 29 Профил на Just asking?
  *****
  Неутрално

  Цялата тази патаклама е създадена от наивни, но нахъсани и глуповати журналисти (прекалено много са във всяка една телевизия). Подмамени от един диск, който германските власти са придобили те моментално си въобразиха, че там не може да няма български имена и те всеки момент ще станат публични?! Горките, ще има много да чакат! Както и всички ние... да чуем някое име!
  Помните ли когато отново журналистите направиха публично достояние начина на производство на сирене? Поне две седмици ни обясняваха какво мляко и какви непозволени мазнини използвали производителите. А да си спомняте да са казали някоя конкретна фирма?????? Аз не си спомням никакво име! Тогава какъв е смисъла на цялата патардия? Не е ли ние да разберем кой произвежда качествено и кой ни лъже?! То може и те това да искат, но когато опре до конкретно име всички млъкват. А вие сега си мислите, че някой ще се осмели да спомене име?! Май на всеки му се живее?!
  Когато властите тържествено обявиха, че някои фолк певци са скрили доходи да чухте имена??? Няма и да чуете!
  Не схващате ли, че всичко е един журналистически и политически "САКЪЗ"? И да живеят сензационните новини, които продават вестници и зомбират зрители!!!
  Наздраве от мен! Петък вечер е все пак!

 30. 30 Профил на Андрешко
  *****
  Неутрално

  Разполагам с един куфар дискове, въпреки че ДЗУ отдавна го затвориха. Да не говорим за "Драгор". Предлагам на Красимир Стефанов да дойде да му ги продам, евтино- по левче парчето. Докато ги прегледа и ще му изтече мандата. Ще си платя 10% данък, а ако надхвърля 50000 лв. приход ще се регистрирам и по ДДС.

 31. 31 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  Ето значи защо Първанов иска оставката на Дянков, а не заради това че бил казал че със сигурност не е млад. Червените озверяха като разбраха че НАП праща човек в Германия защото в Швейцария им е сланината, там им е "Алпийската крепост". Идва и техният Нюрнберг когато краденото ще излезе наяве я от Швейцария я от Австрия.

  Те се подсмихваха че тук ще им хванат далавери за по 100 хил лева, ще им почнат по някоя и друга преписка, но сланината им ще остане непокътната в Швейцария. Затова се развилняха сега срещу Дянков.

 32. 32 Профил на 380 млн. лв...???
  *****
  Любопитно

  знака за валутата е сбъркан !

  По- скоро 380 млн евро ...))))

 33. 33 Профил на Млад BG евромилиардер
  *****
  Весело

  сега ни се еба мамата ...))))))))))

 34. 34 Профил на MySAP
  *****
  Весело

  Италианците са окрили 500 млрд. Евро , 60 млн. души са , аматьори ли сме или

 35. 35 Профил на France
  *****
  Неутрално

  Нищо няма да излезе и от тази партенка. Слаби са ни журналята,много са плоски.Нали вчера дойдоха от село и станаха велики. Като Венетка например,тази се взе много насериозно.Сега пък Митко ще става водещ на сутрешен блок. Гледам и не вярвам на ушите си. С такива парцали сериозна журналистика не се прави.А въпросът за парите на България е много сериозен и не може да се тълкува от такива лаици.Нужни са хора,които да разследват ограбването на българския народ сериозно,задълбочено и професионално.А такива няма.

 36. 36 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  в бьлгария БНБ след вьвеждането на валутен борд в бьлгария през 1997 е трябвало да сьздаде бьлгарски тьрговски банки и спестовни каси в които да осигури на бьлгарските граждани обслужване на техните фнансови активи и да обяви привлицането на финансовите активи на бьлгари в тези банки и каси и да ги облага според бьлгарското законодателство както е в германия
  в условия на валутен борд и липса на бьлгарски тьрговски банки и бьлгарски спестовни каси и политика за привлицане финасиите на бьлгарите от цужбина бьлгарите са свободни да избират кьде да си влагат своите финансови активи
  не може бьлгарското законодателство да обслужва цужди тьрговски банки в бьлгария приватизирани от правителства с определен срок на управление и да кара бьлгарите да си дьржат спестяванията в цуждестранни банки на територията на бьлгария
  германия има германски банки и спестовн каси които са защитени от германските финансови закони и от германската центална банка и финансиите в тези банки се реинвестират в германската икономика
  за което германското правителство има право да сьбира информация за германски граждани сьс сметки в офшорни зони които са избегнали даньцното облагане
  ако германия предостави информация за бьлгарски граждани знаци германското правителство работи за цастни финансови институции в бьлгария а не за бьлгария и бьлгарите и корумпира полицията в бьгария като прави подарьци от безплатни коли производство на цастни фирми в германия което си е корупционна схема сьщо така предоставя информация от сиди на МВР откупено от трета страна в европа с което нарушава дипломатицеските отношения между две суверенни страни и лишава от сьтрудницество на министерствата на финасиите на тези две страни които имат склюцени международни договори
  аиди аиду аида

 37. 37 Профил на Знайчевски
  *****
  Разстроено

  90% от тия авоари са на Гоце а другите 10% са на Костов!

 38. 38 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  които иска да помага на НАП бьлгария и бьлгарите да сьздава работни места и сьвместни предприятия за производство на материално техницеска база за производството на стоки и храни за населението в бьлгария от производството и продажбата на които след облагане да има постьпления в бюджета на бьлгария
  всицко друго е мижи да те лажем и пиар акции на една срана от евросьюза в друга страна в евросьюза и намеса вьв вьншните и вьтрешните работи

 39. 39 Профил на svoboden
  *****
  Неутрално

  В България и хората и сегашните управляващи мразят богатите. НАП преследва не тези, които укриват доходи, а тези които имат имущество. А българите умират от кеф да се правят непрекъснато ревизии на богатите. Дами и господа замислете се дали няма функционална зависимост между омразата на едно общество към богатите хора и мизерията, в която то живее.

 40. 40 Профил на ДО ВЛОЖИТЕЛИТЕ
  *****
  Неутрално

  Значи "Информацията се получава ежегодно в НАП по реда на евродирективата за спестяванията."

  Каква е тази евродиректива? Повечето страни в ЕС се споразумяха да обменят информация за банковите депозити на граждани, които не са техни жители. Австрия, Люксембург и Белгия, както и държави извън ЕС и офшорни зони като Швейцария, Монако, Сан Марино, Лихтенщайн, Андора, Джърси и Гърнси, се съгласиха вместо това да въведат т.нар. данък при източника върху лихвите от депозитите, без да разкриват самоличността на банковите вложители. Първоначално този данък е 15%, като до 2011 г. ще нарасне до 35%. Той обаче се прилага само върху влоговете на физически лица и може да бъде избегнат чрез използването на различни финансови инструменти.

  Така че сумата наистина е 200 милиона евро но това не е персонифицирана информация и имената на всички българи със швейцарски сметки едва ли ще станат някога известни тъй като немците са купили диск съдържащ данни от две банки ( общо 1500 лица) ДИСКА Е ОЦЕНЕН НА 2,5 МИЛИОНА ЕВРО

 41. 41 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  полицията в бьлгария за да ползва автомобилен парк правителството трябва да обяви обществена порьцка на която да има изисквания кьм уцастниците в конкурса след което да се оборудва целия полицеиски автопарк с една марка автомобили произведени в ЕС с което да бьде стандартизирано и по евтино обслужването на автомобилния парк и да се спестяват разходите от бьджета в условия на криза даже сега е удобно да се направи порьцка за хибридни коли които с ниска скорост на патрулиране в градовете се движи с електродвигател без използване на петролно гориво с което се спестяват бьджетни средства от бьджета на дьржавата
  не може да се вьвежда плоськ даньк от 10% а разходите на дьржавата да се запазват както са били на даньна ставка преди вьвеждането на плоськ даньк

 42. 42 Профил на Бат Гуньо
  *****
  Неутрално

  Ама разбира се, че е партенка за плебеса! Федералното немско правителство не е собственик на диска и не се занимава с преследване на данъчни тарикати - това е в правомощията на провинциите (виж статията във ФТД). А и всички запознати са на мнение, че немците безплатно не дават... Тъй че цялата патардия е за баламите. Ако имаше у нас подобен на немския закон, можеше и някой балама да се предаде сам, да си плати и да отърве пандиза. Да, ама няма! И тъй - кьорфишек след кьорфишек...


  http://www.ftd.de/politik/europa/:steuerhinterziehung-schwarzes-mehr/50084043.html

 43. 43 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  К'ва Швейцария? На другарят Костуфф парите са най-вече в семейната банка на зетя му в Милано

 44. 44 Профил на швейцарскa банкa
  *****
  Неутрално

  Повече от 380 млн. лв. имат български граждани по сметки в швейцарски банки, всичките честно спечелени.

  Вервайте ми!

 45. 45 Профил на Фондация "Срещу Зловредното Влияние На Агент Гоце"
  *****
  Гневно

  Гоце, мизернико, признай си че това са твои авоари! Признай без бой иначе лошо ти се пише ! Имаме изобличаващи документи и те даваме на съд до броени дни!

  Фондация "Срещу Зловредното Влияние На Агент Гоце"

 46. 46 Профил на ямх
  *****
  Неутрално

  ...СУМАТА Е НАД 54 МИЛИАРДА...ЧИСТА, В БАНКНОТИ...ОСТАНАЛАТА В ИМОТИ......ИСТИНА Е, ЧЕ ЗА 12-13 ГОДИНИ, СЪОТНОШЕНИЕТО КУФАР/ИКОНОМИКА ОТ 3/1/97Г./ ДОСТИГА 150/202/ДНЕВНО/ СЪОТНОШЕНИЕ...НАД 1/3 ИЗПРАНА УСПЕШНО ОТ 97 НАСАМ, ...ПАРИ ЗА ПРАНЕ, ТРУДНО ВМЕСТИМИ В ИКОНОМИКА ЗА РАЗВИВАЩА СЕ СТРАНА КАТО БГ...ПРОДЪРЖАВА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО М/У КУФАРНИ ПАРИ И ЕВРОФОНДОВЕ...ВЕРОЯТНО ДО СЪОТНОШЕНИЕ 1/1 ИЛИ 15% ДОПУСТИМА СИВА ИКОНОМИКА

 47. 47 Профил на combat
  *****
  Неутрално

  Милиардите са офейкали от Швейцария още като са надушили данъчната проверка, след това по-голямата част от тях пак ще се върнат по швайц сметките.
  Огромна част от награбеното е в офшорите, където всеки себеуважаващ се мафиот си държи авоарите:

  Каймани
  Сейшели
  Панама
  Бермуди
  о-в Ман
  Лихтенщайн
  Кипър
  щата Делуеър - САЩ и още много знайни и незнайни финансови кътчета из целия свят.
  Минават през десетки фирми, препират се, колосват и накрая голяма част наистина се върнаха у нас, за да се налеят в банки, БТК, публични дружества на борсата, в имотите, яхтите, лимузините чрез подставени лица с гръмки чуждестранни имена.

 48. 48 Профил на И,ан и Гео-ги Андр-еви
  *****
  Неутрално

  Калистото.
  драбни агентчета през соца.
  бизнесмени след.
  Тра,с Капитал, Ф'ртуна, Лихтенщаин, Люксембург, изнесени и изпрани отдавна.
  Х-л Лион.
  там е навързан и един действащ Бг. висш действащ офицер (над полковник), тра.с прес и т.н.

 49. 49 Профил на sweitc
  *****
  Неутрално
 50. 50 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Единия от тях е Манджуков, другия е Гоце, третия е Жан Виденов, четвъртия е Филчев, петия е Красимир Премянов, нататък са Красимир Стоянов, Миков и едно поне 10% от ВС на БСП, Доганеца, и нататък има филизи още.
  Това е истинския октопод.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 51. 51 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Вие вярвате ли, че човек, който е бил достатъчно голям тарикат, че да изкара стотици милиони няма да знае как да ги скрие?

  Не забравяйте, че хората дето изкарват големите пари са по-умни и от вас и от НАП защото те са ги изкарали, а не вие или някой от НАП

 52. 52 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  До коментар [#51] от "...":

  Да вярвам. Няма къде другаде да сложиш кашлама без да се знае освен в Швейцария. Иначе трябва да го ровиш в куфари както Садама или пък ако си голям приятел на Кадафи може да му ги пратиш на него. Те затова немците не превзеха Швейцария, за да има къде да си държат крадените пари.

 53. 53 Профил на Кипърец
  *****
  Гневно

  Диванета незнаещи! Кипър не е офшорка, а страна от Евросъюза, глави безмозъчни! Спрете простотиите, че се излагате като кифладжии!

 54. 54 Профил на Gen. Augusto Pinochet
  *****
  Неутрално

  Гоце определено не е млад милиардер, а по-скоро дърт милионер! Няма да ходя в президентството да му искам извинение или да правя уточнения. Нека Гоце се консултира с Конституцията и нека правистите в неговия екип му изяснят дали президентът на Република България има конституционното право да иска оставката на финансовия министър. Това право, червено говедо Гоце, има само Народното събрание и ако трябва да сме по-специфични- министър -председателят. Той назначава министрите, той ги уволнява (даже и без вота на Народното събрание). След като Гоце се опитва да си присвоява правата, които не му са дадени от Конституцията, аз мисля че е ред да се започне процедура по отстраняването му. България е парламентарна република, а не президентска република. Президентът не е шеф на правителството ни. След като Дянков започна акция срещу укрити доходи и заздравяване на финансовата дисциплина и прозрачността по отношение на бизнеса в България, Гоце подскочи като ощипана мома на седянка и реши, че най-опасният човек , засягащ интересите му е министър Дянков. Стигна се до там, че Гоце реши да прибегне до злоупотреба с пълномощията си на президент на парламентарна република и да иска оставката на неизгоден лично за него министър. Как може да се вярва на такъв главнокомандуващ армията ни? Той може да реши да я използува срещу всеки , който не му е изгоден. Гоце трябва да бъде отстранен. Гоце се бил разтревожил за доброто си име....Трябвало е да се тревожиш за името си много години назад, когато си взел решение да станеш доносник на ДС, Гоце! Не вини Дянков, че бил хвърлил петно върху фамилията ти. Ти си срал на фамилията си още, когато си подписал декларация за сътрудничество с ДС и когато си получил първата си заплата като доносник! Твойта репутация е равна на НУЛА!

 55. 55 Профил на hose fernandes
  *****
  Неутрално

  кайман кайман кайман ме гони голям

 56. 56 Профил на hose fernandes
  *****
  Неутрално
 57. 57 Профил на Гео
  *****
  Неутрално

  Добри икономически постижения на преходния период...

 58. 58 Профил на Осведомен
  *****
  Весело

  Иван Костов не е толкова прост, че да си държи парите в швейцарски банки. След като се твърди, че е комунист значи е инвестирал в руски рубли. Половината от форумците ще потвърдят, че това е "най-стабилната" и голяма икономика. Значи там е бъдещето! Търсете в "Росстексимбанк". Ако и там ги няма проверете в Китай, Куба, Сев.Корея..., като си нямате работа търсете !

 59. 59 Профил на Y- ту
  *****
  Гневно

  В тон със 9 ІХ 1944 г - национализация конфискация Народен съд и Белене !!!!

 60. 60 Профил на MARIJA
  *****
  Неутрално

  Ocigledno vo BUGARIJA imate mnogu drugi jaki temi pa nitu vo eden vesnik ne ja procita vesta deka POETOT LJUBOMIR LEVCEV e dobitnik na ZLATNIOT LOVOROV VENEC NA STRUSKITE VECERI NA POEZIJATA.Ako nema nekoja glupost kako taa za SPASKA ili nekoj kretenizam na samonareceniot istoricar B.DIMITROV nema sto drugo da se procita dobro za MK.No sepak skoro site medii ja objavija taa vest se razbira osven presata vo BG sto e za cudenje.Se raboti za najprestizna nagrada vo domenot na poezija koj idnata godina ce slavi 50 godisnina od postoenje a dosega ima dobitnici od site kontinenti vo svetot.LEVCEV vo pismena zahvalnica kaza MAKEDONIJA E DRZAVA NA POEZIJATA.vELICENSTVENA IZJAVA MU CESTITAME OD SRCE NA DOBITNIKOT I GORDI SME STO EDEN VELIKAN CE BIDE ZAPISAN VO SVETLATA ISTORIJA NA BESMRTNITE.

 61. 61 Профил на Иван&Андрей
  *****
  Неутрално

  Тия две кретенчета така си сраха в устите,че чак не е истина..

 62. 62 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 710 Неутрално

  -Да се публикуват липсващите 32 страници от досието на агент Гоце;
  -Да се провери реалното му имотно състояние, напр. мезонета на бул.България (където е в.Стандарт) и е на името на сина му;
  -Да се изискат сметките му освен в Швейцария и в Австрия, Белгия, Русия;
  -Да се провери дали като президент е вземал подаръци с по-висока стойност и дали ги е предоставял на държавата, както е по закон;
  -Да се намали бюджета на Президентството, в съответствие с икономическото състояние в момента. Не е нормално тези 153 човека да прахосват 120 млн лв/година;
  -При първият референдум в България трябва да се оцени каква е ползата от институцията Президент на Република България;
  -Да се проучи, защо е тази голяма смъртност сред съветниците му: Емил Кюлев вече не е между живите, Манол Велев е трайно инвалидизиран;
  -Да се провери достоверността на факта, за който съобщава уволненият от Националната служба за охрана за неподчинение (и осъден на 3 години затвор заради отказ да направи лицеви опори!!!) офицер Николай Марков, заявил, че около 300 души на заплата обслужват ловния комфорт на държавния ни глава, който се е обградил с лично предани земляци. В НСО две трети от състава били вече негови съграждани и съселяни.
  -Да се провери, каква е връзката на Първанов с Маджо, за която съобщи Кр.Премянов.

 63. 63 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Не е престъпление да имаш сметки другаде.
  Останалото е завист...българска.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 64. 64 Профил на Скептик
  *****
  Неутрално

  Май зализаното Краси е отървало някоя и друга нула, пък и това е само информацията за Швейцария.
  За другите офшорни зони се премълчава.

 65. 65 Профил на AAAAAAAAAa
  *****
  Весело

  България - страната членка на Европейския съюз, която има най-нисък бюджетен дефицит, може да бъде изправена пред опасността кредитният й рейтинг да бъде понижен до степен junk (дълг с висок риск, буквално "боклук", предаде АСН.

  Външният дълг, който е по-голям от общото производство, застрашава финансовата стабилност на страната. Това заяви високопоставен представител на международна кредитна агенция Фитч (Fitch Ratings), цитиран от Блумбърг.

  "Бюджетната позиция е силна. Има обаче рискове от частния сектор, който има високи нива на външна задлъжнялост, поставящи страната в уязвима финансова позиция", посочи в телефонно интервю Едуард Паркър, ръководител на рейтингите за европейските страни с нововъзникваща пазарна икономика на агенцията в Лондон.

  Кредитният рейтинг на България, определен от Фитч, е на ниво Bbb-Това е най-ниското равнище, подходящо за инвестиции, като агенцията запази негативната перспектива за рейтинга на страната от април, припомня Блумбърг.

 66. 66 Профил на Bravo Dnevnik
  *****
  Неутрално

  The future of bank secrecy, the legality of buying stolen data and the nature of the relations between Switzerland and Germany continues to make waves.

  The finance ministers of both countries have given separate interviews to Sunday’s German-language Swiss newspaper NZZ am Sonntag in which each sees difficult times ahead for Switzerland.

  In his interview, the German finance minister, Wolfgang Schäuble, could not have been clearer.

  “We have abolished bank secrecy in Germany. And I can tell you that we are going to abolish bank secrecy in the European Union,” he said.

  “And that will have an impact on Switzerland, because it is influenced by what happens in the European Union. It is a process which is not easy for Switzerland.”

  He denied trying to put pressure on Switzerland, but pointed out that times have changed, and that with greater mobility of persons, business and assets, there is more opportunity for abuse.

  He said that while he understood the indignation of much of the Swiss public, he was keen to stress that Germany was not making some sort of “sinister attack” on the country.

  He and his Swiss counterpart, Hans-Rudolf Merz, have different views of the situation, but both want to solve the problem through better cooperation, he assured the paper.

  Hard decisions

  Merz, for his part, has made it clear that Switzerland will refuse to provide information about suspected tax evaders if their names have been obtained from stolen data.

  He repeated that he hoped for the speedy conclusion of a dual tax agreement with Germany, which would mean that the German government would no longer have an interest in buying stolen data.

  But he told the paper that if Switzerland wants market access for its financial products in countries of the European Union, a solution will have to be found to the problem of the automatic exchange of information.

  “We have to weigh up the different interests, and then make a decision…. But at the moment people are behaving as if it is possible to refuse to exchange any information at all and still have unlimited market access. That is not an option.”

  He sees alternatives to the exchange of information, including the deduction of tax at source, which would preserve bank secrecy, while removing the incentive to steal data.

  “But that would only work if the other states agree,” he said.

  Legality

  In both Switzerland and Germany many prominent figures have described German readiness to buy the data as “receiving stolen goods” – a description Schäuble rejected.

  He has no qualms. A similar case involving bank clients in Liechtenstein set a precedent in 2008, since no court had queried the legality of this decision.

  “Given the similarity with the case two years ago, we had no leeway to decide differently now,” he explained.

  For him, a state which observes the rule of law is in any case duty-bound to pursue suspected tax evaders.

  He assured the paper that filling the state coffers is not the “central motive” in buying the information. “Our deficits are so high, that these purchases will not make much difference,” he said.

  “What is important for me is that people in Germany should feel that despite all the divisions in society, they are treated fairly. If people who are not socially disadvantaged do not pay their taxes, and on a scale that they can’t not have known about it, a state where the rule of law is paramount cannot look the other way.”

  Decentralisation

  The purchase of the data is not in fact a matter for the central German government, but for the finance ministries of the different German states. The affair came to light over a CD being offered to the state of North Rhine-Westphalia, but since then indications are surfacing of further cases.

  A spokeswoman for the government of Bavaria confirmed on Sunday that ministers were discussing whether to buy such data. The Bavarian prime minister has indicated that he would only do so if it had been obtained legally.

  According to the magazine Spiegel, the information in question comes from two banks in Switzerland and Luxembourg.

  And in Baden-Württemberg the government is split over whether to buy the CD that has been offered to them. While the finance minister has said he is in favour if such a purchase is legal, the justice minister said on Saturday that there can be no deal with “crooks”, and that if the data had been obtained illegally, he would veto any purchase.

  Meanwhile various media reports say that tax evaders all over Germany are coming clean in order to avoid possible fines.

  But the Swiss paper SonntagsBlick reports that others are taking their money from their bank accounts and investing it in valuables instead – much to the delight of jewellers in Zurich.

  Julia Slater

 67. 67 Профил на q
  *****
  Неутрално
 68. 68 Профил на q
  *****
  Неутрално

  всеки който има над един милион е крадец

 69. 69 Профил на Коректор
  *****
  Неутрално

  До коментар [#23] от "Fuck USA & NATO":


  До коментар [#25] от "ГАД ЗЕЕВИ":

  Той е драгомански мангал.Жена му е от Драгалевци.

 70. 70 Профил на Само толкова ли ???
  *****
  Любопитно

  Защо ли нещо ме кара да си мисля , че са повече ? ))

 71. 71 Профил на LGT
  *****
  Неутрално

  1. Великия диск закупен от Германия, съдържа данни само за клиентите на Лихтенщайнската банка LGT, само за клона им в Цюрих и само до 2004 год. Това ми бе потвърдено лично от шефа им за Швейцария, Германия, и Люксембург - хер Дюрселен, когато си откривах сметка при тях, с мои лични, неоткраднати от никъде пари.

  2. Парите които търсите са в България, след като са минали през Швейцария и други офшорки, по следната много проста схема - българска фирма купува от Германския стока, като фактурата 10-тократно завишена се издава от офшорка. 10-тократната печалба се натрупва в офшорката, и след това се връща като чужда инвестиция. Това най-добре може да обясни бившия председател на НС Минко Герджиков, който допреди една година само с това се занимаваше. И въобще да не казва, че това е клевета, проверете негови фирми за колко милиона са внесли фъстъци от Вирджинските острови с произход Уганда?!

  3. Един наивник на средна възраст предложи да се даде срок от една година за цялата офшорна собственост в България да се обяви на кого е, да и се плати данък, или да се национализира.
  Той също повдигна въпроса за най-голямата корупционна схема в България, а именно - поддържането на три близки до властта банки с 1.5млрд. от нашите, държавни пари, вместо да бъдат национализирани както това стана навсякъде по света.
  Той изправи пред възможността от фалит "бизнесмени" с кредити от въпросните банки като Делян и Ирен Кръстеви, Драшков и брат, Тим и компания, Доган и Ко.
  Този човек сега е в затвора...
  Неговото име е Алексей Петров

 72. 72 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Весело

  Браво! Отлични бизнесмени! От два милиарда, ги стопиха до 200-300 милиона! Само на депозит да ги бяха оставили, лихвите щяха да са повече от наличните! Това се нарича фрапираща некадърност!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 73. 73 Профил на pedali
  *****
  Неутрално

  абе говорите за костов и за гоце ами защо забравяте сегашните ни хубавци?костов-комунист,гое-агент ами бат бойко ами дянков ами николай младенов ами председателката цецка цачева,те какви са?бойко заблеян пожарникар станал мутра покрай охраната си на бай тошо и господин царя,партиец на БКП станал от пожарникарче само за година генералче,а жена му от къде има 500млн. не се знае нали?дянковото момче то пък от къде имаше пари да се изучи по комунистическо в америка и от къде имот за над 2млн. пак там сигурно от закуски спестявал и неговите родители както и той бивши членове на БКП?!!!неразбрахте ли че които са на власт се изкарват по-добри и честни от предишните и едва ли не са голяма работа и си вършат работата съвестно само че с уговорката да не се пипат по между си а само предшествениците си по управление!!!!!и за медиите да кажа че обслужват единствено интересите на "силните на деня"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK