На "Дондуков" 2 организираха церемония по изпращане на записа от разговора Първанов - Дянков

Приемо-предавателният протокол и запечатаният в плик диск с аудиозаписа от срещата между Георги Първанов и Симеон Дянков

© Дневник

Приемо-предавателният протокол и запечатаният в плик диск с аудиозаписа от срещата между Георги Първанов и Симеон ДянковАдминистрацията на президента Георги Първанов организира днес специална церемония по раздаване на аудиозаписа от петъчната среща на държавния глава с финансовия министър Симеон Дянков. След като в събота председателят на Народното събрание Цецка Цачева поиска от президента с официално писмо записа на разговора, днес на "Дондуков" 2 журналистите бяха въвлечени в престрелката между институциите, като им беше отредена ролята на "поемни лица".


Поредният конфликт между управляващите и Първанов настъпи в петък, след като президентът публикува стенограмата от разговора си с финансовия министър Симеон Дянков. Вицепремиерът Цветан Цветанов обвини Първанов в нарушение на текста от конституцията, според който никой не може да бъде записван без негово знание и разрешение. Премиерът Бойко Борисов предупреди: "Щом президентът Георги Първанов иска война, добре. Ще си я получи".
Докато днес на "Дондуков" 2 течеше срещата на Първанов с председателя на Единната народна партия Мария Капон по подготвяните поправки в закона за генетично модифицираните организми, нищо неподозиращите репортери бяха помолени от служители на прессекретариата на Първанов да се качат на третия етаж, за да получат копие от аудиозаписа на разговора. В залата ги чакаха главният секретар на президентската администрация Красимир Стоянов, парламентарният секретар Бойко Радоев, юридическият съветник Цветан Сивков, двама сътрудници и... стенограф. Фоторепортери и оператори не бяха поканени.


Последваха поздравления за 8-ми март към репортерите - всичките жени, както и извинение, че от администрацията не са се подготвили с цвете. Пред включен микрофон главният секретар Красимир Стоянов надлежно обясни кои слугители на администрацията стоят около масата, показа намиращите се пред него 22 копия на аудиозаписа, запечатани и заверени с неговия подпис, и посочи, че едно от тях ще бъде избрано произволно, а Бойко Радоев ще го занесе на председателя на парламента.


Стоянов прикани някой от присъстващите репортери да избере един от дисковете. След това посоченият от журналиста диск беше поставен в празен плик. Към него Стоянов прибави придружително писмо от президента Георги Първанов и стенограма от разговора, като всеки отделен лист от нея също беше заверен с подписа на главния секретар. Пак пред репортерите Стоянов запечата плика и го подписа на две места.


На въпрос защо се прави всичко това, от прессекретариата обясниха, че се опитват да избегнат всички съмнения за манипулиране на аудиозаписа.


След това и журналистите получиха копие от записа, след като подписаха приемо-предавателни протоколи. Докато връчваха дисковете, Красимир Стоянов отчетливо прочиташе на микрофона - за протокола - кой репортер получава копие.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (286)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Критикар
  *****
  Гневно

  Е, ако и сега някой има съмнения, че скандалът е предизвикан от агент Гоце и че всичко е ранна предизборна кампания, здраве му кажи...

 2. 2 Профил на senser
  senser
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Циркът продължава!!!

  simple mind
 3. 3 Профил на HerrNY
  HerrNY
  Рейтинг: 531 Неутрално
 4. 4 Профил на 263i
  263i
  Рейтинг: 217 Неутрално

  това, което аз не мога да схвана (мога ама не искам да използвам думите директно), защо журналистите участват в долнопробното представление на т.нар. президент. нямат ли чувство за погнуса (нямат!) , за достойнство (нямат!), не вижатли, че биват третирани като помияри, на които им се хвърля кокал (виждат, но не им пука!), не може ли поне след като са присъствали на това 'шоу' да ползват думи за него като "долнопробно", "ненужно" , манипулиращо" (могат но не смеят, защото няма да получат кокал).

 5. 5 Профил на Лошо нема
  *****
  Неутрално

  Ми нали искате прозрачност, бе журналя продажни. Ама всъщност я искате само на думи, щото по-ви изнася нещата да се правят натъмно. Така след съответното заплащане можете спокойно да си фантазирате в нечия угода.

 6. 6 Профил на атака
  *****
  Неутрално
 7. 7 Профил на Ха-Ха
  *****
  Неутрално

  След като дисковите са раздадени пред журналисти вече съм сигурен,че записа не е манипулиран.Ама той не е ли правен на срещата?Ох много се обърках.

 8. 8 Профил на 263i
  263i
  Рейтинг: 217 Неутрално

  да питам има ли запис и стенограма от раздаването на дисковете, нещо иначе да не се обърка, нали правят от всяка среща. ще помоля Дневник да я изиска.

 9. 9 Профил на Ха-Ха
  *****
  Неутрално

  А нотариус имало ли е?

 10. 10 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Отново поредната комунистическа демагогия !!
  С тази разлика , че сега народът ни не е толкова глух и сляп както преди 20 години !
  И - надявам се - по-малко го е страх !

 11. 11 Профил на Въпрос
  *****
  Неутрално

  Как ли ще се изкаже СерГей след поредната постановка? Гоце май го надмина като театрал. Не разбрах дали е присъствал и майор Деанов от всеки километър. Той също разбира от театър.

 12. 12 Профил на ХМН
  *****
  Неутрално

  Колко члена има партията на Капон и що за партия е?

 13. 13 Профил на Флотски
  *****
  Неутрално

  Това е финалът на Президентското цирково представление.
  Те това си го могат най-добре!
  Всичката пара в свирката на кораба на комунизЪма!

 14. 14 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1316 Весело

  "На въпрос защо се прави всичко това, от прессекретариата обясниха, че се опитват да избегнат всички съмнения за манипулиране на аудиозаписа."

  Смешен си, Гоце! Другия път, когато предоставяш нещо на медиите, можеш да излезеш с гега и ямурлук, за да избегнеш всякакви съмнения, че не си достоен българин.

 15. 15 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1324 Весело

  Илюзия за политика. Илюзия за отговорност. Въобще поредно осмиване на един представителен пост.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 16. 16 Профил на арена
  *****
  Неутрално

  Много тъжно представление от цирк "дондуков2". Абсурдинстанските закони се вихрят с пълна сила там. Ето това е тъжното. Във възхита и прехлас ръкопляскат другарите. Смях или гърч пред преброените последни метърчета преди финала?

 17. 17 Профил на mashke
  *****
  Неутрално
 18. 18 Профил на Зрител
  *****
  Любопитно

  Чух записа.

  Президентът се държи достойно. Така, както следва да се държи всеки уважаващ себе си човек.

  Дянков няма нужда от защита - той сам си причинява проблемите и се оправдава като ученик.

  Ако президентът не се харесва някому, да помисли дали не е предубеден.

 19. 19 Профил на Професионално
  *****
  Неутрално

  Ако си се хванал на хорото, там - щипят. Ако някой се съмнява, че морал и политика са две съвсем различни неща, негово е царството небесно, но не и кесаревото... Дянков за кое се бори?

 20. 20 Профил на федфебел
  *****
  Неутрално

  Вие от президентството така ли отработвате заплатите си,кожодери такива.Дянков свалял кожите.А президентът какъв пример дава на младите хора.Шут такъв.Ходом марш към цирка.

 21. 21 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  Стига с тези циркове и театри! Българите нямат желание и сили да гледат вашите актьорски сценки. Престанете да ни занимавате с това, което нито ще ни нахрани, нито ще ни донесе някакво спокойствие, нито ще ни направи по-щастливи и по-българи! Не ви прави чест, господа - работници на президента (щото по закон институцията ви трябва да се казва "Президент", а не Президенство). Не прави чест и на колегите журналисти, че дават гласност на такива тъпотии и празноглавия. Срам ме е!

 22. 22 Профил на Mики Маус
  *****
  Неутрално

  До коментар [#18] от "Зрител":

  Мхм и аз го чух, Дянков се държи като възпитан държавник, а Първанов като болшевик и бащица на нацията.
  Първанов

 23. 23 Профил на до Лошо нема
  *****
  Неутрално

  Виж кво. Това не е никаква прозрачност, а е постановка и цирк за неразбиращия изпростял народ. Ако този цирк означава прозрачност /както ти твърдиш/, тогава той трябва да се повтаря многократно и ежедневно на всеки изведен документ от президентската канцелария. Много граждани например искат да прочетат протоколи от други разговори на президента. Ама няма къде да ги прочетат. А и журналистите не смеят да му зададат по-остри въпроси на президента. Така че недей да говориш за прозрачност.

 24. 24 Профил на as
  *****
  Неутрално

  защо борисов е трябвало да моли агентът гоце=комунистът е динозавър

 25. 25 Профил на хи-хи-хи
  *****
  Весело

  "Имам едно име", и то е Г О Ц Е!!!

 26. 26 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  Постъпката на ГОЦЕ,е оперативно мероприятие по всички правила на КГБ,защото ГОЦЕ е бил и сега е агент на руските служби! Поведението му към Дянков е само един повод,който му послужи за да задейства своите цели,да свали правителството на Борисов от власт.Вероятно сценарият е по настояване на Путин,защото той видя в това правителство опастност за постигане на неговите стратегически цели:Да стъпи в ЕС,без Русия да членува в него.България за Путин е най-слабото звено в ЕС,както беше казал един негов дипломат,че България е троянският кон с който Русия ще стъпи в ЕС! Действията на ГОЦЕ е равносилно на държавна измяна,като за финансови облаги обслужва интересите на една чузда държава! България е парламентарна република,а не президенска,и намесата на ГОЦЕ в изпълнителната власт е престъпление по Конституцията!Първанов може и трябва да бъде подведен под съдебна отговорност по две престъпления:Присвояване пълномощията на изпълнителната власт без да има за това права за сключване на енергийни договори с Русия,които са в вреда на България, и служене на чузда държава като тяхен агент в ущърб на България!Защо много немогат да разберат,че това което е казал Дянков,и какво му е отговорил Гоце е "димна завеса" за да се прикрие главното,а именно целите на Гоце и Путин,а именно да ликвидират опастността за енергийните сделки с Русия.Гоце с какво ли не е наричан по телевизиите и вестниците,дори го изкараха болен от трипер заразен с връзката му от малолетно момиче и още за ловните муподвизи,но Гоце не се обидил кой знай колко,но сега е смешно да се мисли че той се е обидил,че само са му казали"стар"дори милионер!

 27. 27 Профил на Pesho
  *****
  Любопитно

  Колкото и копия да направят Хер Флик, пак ще звучи като пълен тъпак и простак, просто защото е такъв!!!

  Евала че най-накрая някой започна да разпространява небивалата селения на хората около бащицата!!!

 28. 28 Профил на The Who
  *****
  Неутрално

  "да, слушам" и ... подслушвам

 29. 29 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Уаба-даба-дуууууууууууууууу...

 30. 30 Профил на из икономическото досие на Гоце
  *****
  Неутрално

  " Първанов наистина притежава имоти в Дубай, САЩ и Европа. Оказва се, че златните имоти на президента са придобити благодарение на Златко Баретата, който спонсорира Гоце от време оно. Луксозните жилища не са на името на Първанов, а са закупени от собственици на офшорни фирми, в които дял има именно подземният бос Златомир Иванов. Схемата е добре позната и Гоце не е първият, който се възползва от далаверата.
  Малко хора знаят, че в интригата е замесен и братовчед на Първанов, който също притежавал луксозен апартамент в Испания. Доходите обаче не може да си докаже. Топлата връзка между президента и Златко Баретата се подсказва от факта, че наркобосът е спонсорирал кампанията на Гоце чрез хазартна фирма. Офшорките пък осигурили благоденствието на президента, както и роднините му до девето коляно. ")))

 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  Шъ ви хранят с шоу докато умрете от глад. Докато ви уморят де. На четния Дондуков единият милиционер шъ организира шоупрограма за публиката, докато на нечетния, милиционерът- пожарникар вдига здравната вноска с още 2%. Утре - нещо ново, но не по-малко впечатлително. И тъй до припадък на обезумялата сган...
  А в средата на таз свинщина се е извисил бившия партиен дом и оттам представителите на народа наблюдават циркът на бившите БКП съпартийци с интерес...

  Ecrasez l’infâme
 32. 32 Профил на Обективен
  *****
  Весело

  В президентството са се събрали отбор юнаци с по една гънка и то от фуражката, вие какво очаквате?

  Добре, че огласиха записа, да видим що за простак е Първанов - нула уважение към правителството и министрите в момент, когато най-сериозната световна криза тресе целия свят.

  Нищо, той и Станишев наглееше години наред и до последно, че и след това, като глътна вода. Първанов ще има същата съдба, хората вече не забравят толкова лесно.

 33. 33 Профил на Росица
  *****
  Неутрално

  Пълен цирк! Не мога да повярвам, че Първанов целенасочено и преднамерено се изложи толкова много...

 34. 34 Профил на шоуто на гоце
  *****
  Неутрално

  Такъв жалък цирк не правят и в кметството на най затънтено анадолско село!Гоце направи една институция на махленско джавкане от сирищник

 35. 35 Профил на lol
  *****
  Неутрално

  Гоце е луд, с тия глупости за заговорите в които участвал Дянков...

 36. 36 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  Управленски цинизъм. Това ли е държавническо поведение? Президентът спектакли ли организира или е обединител на нацията?

 37. 37 Профил на jaba
  *****
  Гневно

  Ама тук е по гнусно от тинята!!!!!!!!!!

 38. 38 Профил на кой каза....
  *****
  Неутрално

  Кой каза, че всички копия са еднакви ?...Кандидат-студентски "изненади". Докога това президентство ще приютява и храни разни велможи ? Няма ли България да стане съвременна държава с пряка демокрация, та все роднини ли ще ни управляват и съпартийци ?...

 39. 39 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Триперът удря и в мозъка!

 40. 40 Профил на -А.
  *****
  Неутрално

  Необходима ли е цяла церемония?

 41. 41 Профил на Възмутена
  *****
  Неутрално

  Какъв е този цирк? Тези президентски съветници са с олни мозъци...Съвсем се излагат, това не е сериозно поведение на големи хора, да не говорим, че са и хора с власт...

 42. 42 Профил на Flores
  *****
  Неутрално

  Ако има единица мярка за подлост, тя трябва да се казва "едно гоце".

 43. 43 Профил на tfs10580910
  tfs10580910
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Перфектен Дянков, мънкащ президент

 44. 44 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Гоце боце

  хахаха пак си показа дребната си душица

 45. 45 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  Любослава Русева - Анализ на деня - Дневник
  "Изваждането на стенограмата е по-важно с това, че портретира т.нар. държавен глава много точно.

  Показва го като отмъстителен, дребнав, склонен да прибягва към подлости и с въображение, което не стига по-далеч от семплите постановки на "тихия фронт""

  Само да добавя, че това което ни ОТВРАЩАВА КАТО ХОРА изпълва с дива и необяснима за мен радост голяма част от народа, която след време ще формира неговия бъдеш електорат!
  Отношението към падналия, смелостта на "низкия" и триумфа на чужда гръб никога не са били чужди на голяма частот нашия народ.
  ХИХИКАНЕТО И СПОГЛЕЖДАНЕТО КАТО НОРМА НА ПОВЕДЕНИЕ в реалния живот в този и други форуми намира своя писмен израз, благодарение на анонимността на индивида и придобитата вследствие на това чувство за безнаказаност.

  "Прости им Господи!Те не знаят какво вършат" е казал Христос

  Хитростта пречи на мисълта!
 46. 46 Профил на goschko
  goschko
  Рейтинг: 217 Весело

  О, Първанка, ти си най-великия! О!

 47. 47 Профил на Обективен
  *****
  Весело

  До коментар [#33] от "Росица":

  Роси, за Първанов ще перефразирам приказката: докато нищо не вършеше подозирахме, че е глупак; като реши да свъмши нещо разсея всякакви съмнения.

  Дянков 100 дни не можа да изкара като министър и беше атакуван от Георги Първанов с доклада на БАН, който се оказа напълно ялов в последствие.

  Георги Първанов последното нещо, което го интересува е България и българите. Той дори не иска да даде шанс на министърът да свърши нещо

  Никакво г-н Президент повече -- г-н Първанов е пре-достатъчно това е което Бойко Борисов трябва да каже на министрите си

 48. 48 Профил на оаьоьоь
  *****
  Неутрално

  Съсиха ни тези за 7-8 месеца, най-вече онази мутра Бочо и Дрянчо и той да си ходи в Америка.

 49. 49 Профил на ......................
  *****
  Разстроено

  Аз пък си помислих, че правят церемония по изпращането на този наглец........Ех, бая ще почакаме, и ще се нагледаме на простащини, то поне да беше на сит стомах.............

 50. 50 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 745 Весело

  "Шоуто на Слави", "Шоуто на Гоце" и "Шоуто на Яне"!

  Добре дошли в топ 3 на най-гледаните мозъчни промивки за десетилетието! За момента "Шоуто на Яне" дръстично изостава от другите два претендента след липсата на "сензационни разкрития" от ДАНС! Все пак се надяваме, че участника не се е отказал и скоро ще радва публиката с нови монолози, които са високо ценени от любителите на крими жанра!
  Не така обаче седи положението при другите 2 претендента! Борбата тук е много оспорвана! Постоянно се промонят класацията и не може да се определи точния победител! Борбата е безмилостно жестока! Кой ли ще бъде? Чалгата и простотията или безпрецедентното долно поведение! Кого по точно ще фаворизират зрителите предстои да разберем! Няколко неща обаче са сигурни - да деградираш е доходно и колкото повече деградираш толкова повече се вдига зрителския интерес!
  Повече информация за развитието на класация "Мозъчна промивка на десетилетието" очаквайте в следващите епизоди!

 51. 51 Профил на Редактор
  *****
  Любопитно

  "слугители на администрацията" ??? Нещо средно между слуги и служители, оригинално....

 52. 52 Профил на Bro
  Bro
  Рейтинг: 500 Неутрално

  След този популистки наизустен монолог на края на записа, и аз бих казал само "Благодаря ви."

  "Only a government that is rich and safe can afford to be a democracy" - Mark Twain
 53. 53 Профил на хихихи
  *****
  Весело

  Шоуто започна по телевизора и продължава на лаптопа.
  Това грозно банково мекеренце,заучило 5-6 еврейски чалъма,временно заточено при източно европейските аборигени се опита да си направи смешно,но стана смешен.
  Първанов е много гърмян заек, и варен и печен и пържен,но до сега никой не е успял да го хапне.

 54. 54 Профил на еБай Каскетко
  *****
  Неутрално

  Гоцьееее, Гоцко, я качи записа в Ю-Тюб, че да го гледаме и ние. И ако си снимал някоя ученичка да ти прави тра-ла-ла - също.

 55. 55 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#37] от "jaba":

  "Ама тук е по гнусно от тинята!!!!!!!!!! "

  Прав сте! Вярно е!

  Но на някои им харесва! За тях е адресиранатазе "показна церемония"

  Приказката за "Свинския рай" може би сте ячували.

  Това сапослания отправени не към нас хората с номална чувствителност и сетивност.

  Хитростта пречи на мисълта!
 56. 56 Профил на Анонимка
  *****
  Весело

  ТЕЗИ БОКЛУЦИ ДРУГА РАБОТА НЯМАТ ЛИ СИ?
  ТРЯБВА КАТО КАПАК НА ЦИРКА,КОЙТО ОРГАНИЗИРА ГОЦЕ ПЕДОФИЛО ДА СМЕНЯТ ТАБЕЛАТА-ВМЕСТО ПРЕЗИДЕНСТВО,ДА ПИШЕ ПСИХИАТРИЯ И ДА ИМ РАЗДАДАТ ЖЪЛТИ КНИЖКИ НА ФОНА НА ДУХОВАТА МУЗИКА -ХАХАХАХАХАХАХАХА
  НА ТАБЕЛАТА ПСИХИАТРИЯ ТРЯБВА ДА СЛОЖАТ И ЛИКА НА 15 ГОДИШНАТА ПРОСТИТУТКА И ГОЛЯМ ЧЕРВЕН НАДПИС" КАРАНТИНА ОТ СРАМНА БОЛЕСТ В ПСИХИАТРИЯТА ИМА,ВНИМАВАЙТЕ И НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАЙТЕ!-"ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

 57. 57 Профил на дани
  *****
  Весело

  Добре бе президуентствУто-добре!Хората казват:_Каквото човек сам си наприви и Господ не може да му направи!"Това е ГОЦЕ_президента ни-който имал някакви съмнения до сега,че тоа стаа за нещо-требе да си ги е изтрил,а тия дето са на служба при него-те да си му вярват-нали ги храни...Така де аз също си храня кучето и то си ми е вярно,но до там,остава си куче....Голям боклук излезе наяве,лошото е,че го храним с данъците си,те на това ме е яд,не само на това,че имаше толкова заблудени та го избраха този доносник за президент.На БСП лидерите-Честити 8 март-нали си е ваш празник за увагазване на "Колежката"

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на "Искам истината":
  *****
  Неутрално

  "Искам истината"-Гоце. А ето малка част от нея. Установена В СЪДА!
  Преди години уволниха Иво Инджев от БТВ, щото каза, че "първанов има апартамент, подарен от Манджуков". Като в съда се устнови,че Първанов няма точно посочения апартамент, а по-голям във същия блок на Манджуков. Знаем, че Гоце е покровителствал и други олигарси и милионери-разбойници. Не само Людмил Стойков. Но и Златко Баретата.
  А само да попитам защо Гоце амнистира Цветелин Кънчев? И за какво точно беше осъден последния?

 60. 60 Профил на BIG AL ::)))))
  *****
  Весело

  На 'Дондуков" винаги е имало самозабравили се типове, руски агенти, червени курви и мнооого, много червена НАГЛОСТ..
  Време е за тотално изчистване на червеното блато- нещастието на България ...

 61. 61 Профил на Обективен
  *****
  Весело

  До коментар [#40] от "-А.":

  Това не е церемония, а цирк.

  Както се казваше - 45 народна власт 45 годин цирк

  Първанов не е 3-тия президент, а последният секретар на ЦК на БКП - пръв ръководител на партията и народа

 62. 62 Профил на иванов
  *****
  Неутрално

  Дежураната агитка лае ли лае. Разговори на такова ниво навсякъде се записват. Да няма после това -онова.
  Това е част отрегламента и протокола във всяко президенство, от Булгаристан до Конго журналистчета скъпи. И вие знаете прекрасно това.
  Постъпката на президента и президентството е абсолютно правомерна.
  Всеки сам да си направи изводите кой, кой е, и колко стотинки струва.

 63. 63 Профил на кольо74
  *****
  Неутрално

  гоце седефчов фон СИРИНИК!

 64. 64 Профил на Ha
  *****
  Весело

  Явно е решил да играе до край. Не виждам какво печели в случая, освен омразата на хората....

 65. 65 Профил на El Fuego
  El Fuego
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Колко още ще занимават народа с този цирк? Свършиха си цялата работа по държавните дела, та от скука се чудят с какво да се занимават...

  "Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези, които нямат разум", Волтер
 66. 66 Профил на И М П И Й Ч М Ъ Н Т !
  *****
  Неутрално

  И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! ЗА Гоце -наглото. И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т ! И М П И Й Ч М Ъ Н Т !

 67. 67 Профил на Живка
  *****
  Гневно


  На срещата Първанов се държеше милиционерски, като раз- следващ, като партиен секретар, който разпитва безпартиен. Четейки стенограмата се върнах 20 години назад. Точно така, с господарски тон разговаряха с нас партийните секретари и други високопоставени другари от епохата на комунизма. Те създаваха атмосфера, в която се чувстваш виновен и гузен, без да си сторил нищо. Ставаше ти гнусно и противно, и ти не искаше да си под един покрив с такъв човек нито миг повече, идеше ти да блъснеш масата върху въпросния гадюга, и да избягаш далече, далече. И ето бай Първанов ни напомни отново за ония страшни години, когато все тия гадове бяха прави, а ние набедени.Те мачкаха и тъпчеха. Да, ама вече, не! Твоята песен е изпята ,бай Гоце, - отдавна, и ние вече не се страхуваме.
  А министър Дянков е умен и интелегентен мъж, който знае как да работи и какво трябва да направи, за да ни измъкне от кризата, в която твоите хора, бай Гоце, ни вкараха.

 68. 68 Профил на Patriot
  *****
  Гневно

  Г-н Седефчов, напълно се оляхте! Нагъл сте като цялата ви червена олигархична пасмина! Срам за България!

 69. 69 Профил на Учуден
  *****
  Весело

  До кога Бойко ще търпиш да ти се продават червените мекерета?Първо с Дянков сега с Цачева, а с теб постоянно! Събори ги и в панделата.

 70. 70 Профил на някой
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов да не се прави на луд ами да помисли за вдигане на заплатите!!!

 71. 71 Профил на данъкоплатец
  *****
  Гневно

  За това ли издържам президенстката институция, за да ми разиграват такива долнопробно-дебилни представления?!!!
  Гоце е въплътеният позор на цялата ни нация!

 72. 72 Профил на 69
  *****
  Весело

  До кога Бойко ще търпиш да ти се подиграват червените мекерета?Първо с Дянков сега с Цачева, а с теб постоянно! Събори ги и в панделата.

 73. 73 Профил на Преди 20 години
  *****
  Неутрално

  До коментар [#67] от "Живка":

  Преди 20 години, 1990, такива неща нямаше. Тогава управляваше Луканов и се правеха митинги. Парт. и проф. организациите по месторабота тъкмо ги махаха. Такива неща имаше масово пред повече от петдесет години, когато сигурно и родителите ти са били деца, и от време на време през следващото десетилетие.

 74. 74 Профил на гражданин
  *****
  Неутрално

  Президент, вице, една сурия "съветници" и администрация - толкова ли нямате работа?За това ли ви плащаме заплати?

 75. 75 Профил на Обективен
  *****
  Весело

  До коментар [#58] от "Нервната акула":

  Това не е гавра, просто Дянков си носи кръста. Направи каквото трябва, държа се уважително, но не се извини нито даде индулгенция на Първанов.

  Аз сефте виждам хората да са съпричастни с МИНИСТЪР даваш ли си сметка!

 76. 76 Профил на Революция
  *****
  Неутрално

  До коментар [#72] от "69":

  Законът е, който пречи. Само с революция, че да лъсне червеното Бойково дупе ...

 77. 77 Профил на зрящ
  *****
  Неутрално

  Церемония на глупостта и лукавството на един провален политик,какъвто е Първанов.Той е най безличният и най безполезният президент на България за всички времена.Агент на ДС,работещ сега за руските интереси и получаващ дивиденти за това!!!

 78. 78 Профил на malko_mishlence
  malko_mishlence
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Гоце, Гоце...
  Няма как да изневериш на себе си, нали? Тия циркове отдавна са ни втръснали, но пък президентски избори идат. Ще те пратим и теб в политическо забвение, при бойните ти другари от Позитано.

 79. 79 Профил на Да не се гаврим с "кръста"
  *****
  Неутрално

  До коментар [#75] от "Обективен":

  Дянков си носи очилата и нищо друго. И заяви, че е атеист. След като не вярва в Христа, какъв кръст може да носи?

 80. 80 Профил на salala
  salala
  Рейтинг: Неутрално

  Еееее затова ли им плащаме на тия кожодери заплати. Правят си кефа и си играят театър, а после държавата не била оправена. То не бяха комунисти, монархисти, демократи, борци и какви ли още не измислени образи. Кога ще се спре тази драма и ще заработят държавните структури, полиция, съд... кога ще има справедливост и нормален живот за нормалните граждани?

 81. 81 Профил на Æ
  *****
  Неутрално

  Браво на Г.Първанов. Пляс, пляс през ръчичките
  Президентът е готов да наложи вето върху закона, съобщи след среща с него Мария Капон

 82. 82 Профил на topor
  *****
  Неутрално

  Дянков! Мони! Не си за Ориента, пич. Върни се в Америка! Тук е лепкаво блато. Ако останеш още 2-3 години - нема измъкване!
  Иначе, при първа възможност - къцни биджета на Гоцето. Не съм съгласен президентството да харчи пари от моите данъци за такива простотии.

 83. 83 Профил на ь6с
  *****
  Неутрално

  Тези тъпанари от свинарника нямат ли си друга работа пълна лудница.

 84. 84 Профил на Æ
  *****
  Неутрално

  Първанов няма да пусне ГМО в България
  08.03.2010 12:22
  Президентът е готов да наложи вето върху закона, съобщи след среща с него Мария Капон .
  Браво на Г.Първанов. Пляс, пляс през ръчичките .

 85. 85 Профил на Бай Киро
  *****
  Неутрално

  Виждам, че има много знаещи хора, а ма казвайте цялата истина щото нещата си остават така както бяха.

 86. 86 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#18] от "Зрител":

  Ако приведената поза ти е по рождение това е наистина достойно държание за държавен глава. То по вашето комунистическо понятие държава няма и родина няма. Има само партия и една държава СССР.


  Прочети "Анализ на дена" в Дневник!
  Ако ти се четот такива работи другарю!

  Хитростта пречи на мисълта!
 87. 87 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Тази "церемония" по изпращане на материалите говори само едно, че червените комисари в президентството са ги "обработили"за да изглежда всичко "правилно" и "достоверно".

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 88. 88 Профил на как 30 лет ранше
  *****
  Неутрално

  До коментар [#62] от "иванов"
  Другарю по стар навик може да изпратиш с колегите си безброй възмутителни писма в защита на любимия президент и против натовските генерали както едно време

  пп Да не забравиш изплащане на хонорара от утре на позитно 16 часа

 89. 89 Профил на Обективен
  *****
  Весело

  До коментар [#42] от "Flores":

  Flores Супер идея! Предлагам съкращението "Gz" (гоце) за мярката за наглост.

  1 Gz (гоце) е убийствено голяма доза наглост - загиват цели народи
  Нормалният човек умира при 1 микро-гоце (uGz), а поносимата доза е 1 пико-гоце (рGz)

  ВНИМАНИЕ: Станишев има наглост 0.9Gz

 90. 90 Профил на Мина
  *****
  Неутрално

  Допуснали сте правописна грешка, но пък е точно на място - слугителите на администрацията - да, тези плъхове в Президенството са именно слуги, превили гръбнак през мазното, слузисто, лепкаво влечуго агент Сирищник. Те са опнати да работят денонощно за новата му партия, за да може Гоце да остане значим фактор, да безчинства на гърба на своя народ, да бди над бандитите и олигарсите, да се гаври с онеправданите и почтените, да ловува на воля по ловните полета и да злорадства над обруганата ни и мачкана от такива изроди като него наша държавица!

 91. 91 Профил на отвратен
  *****
  Неутрално

  Има ли още хора, които да не вярват,че Гоце е милиардер?Този, дето щял да отваря икономическите досиета, да отвори досиетата на тези, които го спонсорират, на тези мултимилионери, които награждава с най-високите държавни отличия, на тези,всичките от БСП и ДС, които окрадоха и ограбиха България и които съставят тези 4-5% от супербогаташите в страна за сметка на останалите 95% супербедняци според европейският стандарт.
  Изразът ,крадецът вика дръжте крадецът, е показателен за манталитета на престъпниците, които се стремят да се прикрият и да се защитят от справедливо възмездие чрез контраатака.Нападението е най-добрата защита, си мислят те.Или сплашването в традициите на тоталитарните времена.
  В образа на Първанов виждаме отвратителната същност на българската мафия.

 92. 92 Профил на Чукча
  *****
  Неутрално

  НА ВОЙНА като на война!!!

  Министърът на отбраната,

  МАХНЕТЕ ГВАРДЕЙЦИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!!!
  И РАЗФОРМИРОВАЙТЕ почетната рота!!!

  Министърът на финансите,
  СПРЕТЕ ПАРИТЕ за ескорт на президента и РАЗФОРМИРОВАЙТЕ ОХРАНАТА НА ПРЕЗИДЕНТА!!!

  ВСИЧКО ТОВА НЕ Е ОПИСАНО В КОНСТИТУЦИЯТА!!!

 93. 93 Профил на Pakostinka
  Pakostinka
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Изслушах записа и там имаше две страни с две различни позиции: Дянков, който се извини завоалирано и Първанов, който обяви война.
  Тъжно е, когато президентът се държи като дружинен ръководител, а финансовият министър не може да направи нищо друго освен да се извинява.
  Тъжно е, когато живеем в страна, в която политици на такова ниво се държат като ощипани госпожици.
  Господин Първанов, не е Дянков този, който петни името ви. С поведението, което демонстрирахте на срещата оставихте трайни петна не само върху името си, но и върху мен като нормален гражданин. Такава постановка не съм виждала много отдавна, но не ме направиха щастлива, а ме накараха да се срамувам от президента си.
  Апропо, този финален патос с извиненията го четохте или го бяхте наизустил?

  А ти, как позволяваш другите да решават вместо теб?
 94. 94 Профил на Сълза и Смях
  *****
  Неутрално

  Леле че смех пада по света ако някой гледа ко става. Аз обаче не се смея щото ми се реве от това че и аз като гражданин на БГ участвам индиректно в тоя цирк
  Първанов, Гоце, Президенте, помисли за фамилията която оставяш на своите наследници и за това какво и лепваш с този абсурд

 95. 95 Профил на Обективен
  *****
  Весело

  До коментар [#84] от "Æ":

  И откога Първанов стана защитник на природата? След като спонсорите му и хората наградени от него със Стара планина приватизираха бреговата ивица? Ах недей.

 96. 96 Профил на ТЕМИД
  *****
  Неутрално

  Госпожи и Господа пишещи във форума, стига с бозата.
  Ясно е едно - ВСЯКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕЗИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ТРЯБВА ДА Е ДОСТОЯНИЕ НА НАРОДА - за да имаме възможността да преценяваме какви глупости сме направили при избора си.
  А на г-н Борисов и компания (независима че съм гласувал за него) искам да кажа: Г-н Борисов стига сте позволявали да се измества фокуса на дневния ред на обществените проблеми с или не ваше участие.
  БГ народа вече не е балама.
  Поздрави до всички и честит 8 март на хубавата половина.

 97. 97 Профил на степени на сравнения
  *****
  Неутрално

  Нагъл
  по-нагъл
  най-нагъл
  Гоце

 98. 98 Профил на Хага
  *****
  Весело

  Закон за борба с международния подкуп
  http://de.wikipedia.org/wiki/Gesetz_zur_Bek%C3%A4mpfung_internationaler_Bestechung
  Law to combat international bribery
  Law to combat international bribery law to the Convention of 17 December 1997 on Combating Bribery of Foreign Public Officials in International Business Transactions
  Short Title: Law on Combating International Corruption.The law to combat international bribery, 10 September 1998 regulates the national implementation of the Paris Agreement of 17 December 1997 to combat international bribery. It consists of three articles.

  Article 1 declares that the law serves the national implementation of international agreement by the basis set out in Article 2 rules.Article 2 contains the actual national legislation implementing the Agreement. In § 1 foreign officials to domestic public officials regarding the offense of bribery of § § 334 ff Penal Code shall be treated (SCC). In § 2 is regulated that the bribery of foreign business partners and representatives of foreign representatives met the offense of bribery. § 3 extends the scope of the Act to all countries. It can therefore also acts abroad will be punished. § 4 extends the scope of § 261 of the Criminal Code to acts of § § 334ff. Criminal Code in connection with § 1 IntBestG.

 99. 99 Профил на възмутена
  *****
  Неутрално

  Много ми е странно, че има хора, които подкрепят толкова долна постъпка на Президента. Тя е не само долна и дребнава политически. Тя е от етично естество ГАДНА. Зная, че това не е понятие от етиката, но нямам думи за това.

  Още овече се учудвам, че някой смята, че Дянков се е изложил. Като възпитан човек, аз съм сигурна, че не бих била в състояние да се държа по друг начин сред тази дружинка...

  Това, което е най-смешното, че тези, които са публикували стенограмата не си дават сметка за това, че маркират еднозначно като мракобесни същества себе си и Президента завинаги. Не че някой се е съмнявал, но сега е явно за всички.

 100. 100 Профил на за импийчмента на наш ГОЦЕ
  *****
  Неутрално

  ГОЦЕТО тотално се изложи в петък-не обелва и дума за пладнешките обири на тройната ламя на която тй именно отряза пъпната връв, а за всичко хвърля вина на сегашното правителство и ...представете си има наглостта да подтикво финансовия ни министър / с който всяка една нация би се гордяла/ да бил се извинил на бизнеса...?!?Марш Гоца - вън от президентството и ...нови избори за президент.И мястото тие при Люсата Стойков,Марио Николов,Василя Черепухин,Ристьо Ковачки,Емил Кюлев...пардон последния май го опукаха

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK