Общинският гаранционен фонд ще помага на "зелени" фирми в София

Общинският гаранционен фонд ще помага на "зелени" фирми в София

© НАДЕЖДА ЧИПЕВАФирми, които произвеждат екологично чисти продукти или използват технологии, които не замърсяват околната среда, ще получават с предимство гаранции за заемите си от Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия.


Това е записано в програмата на фонда за тази година. С предимство ще са и дружествата, които развиват бизнес в покрайнините на София или се занимават с транспорт. Приоритетно гаранции ще получават медицинските специалисти като лекари и зъболекари. Ще има специална кредитна линия, насочена към енергийната ефективност, каза председателят на съвета на фонда Ирина Йорданова.


За миналата година фондът е гарантирал заемите на 57 фирми, като гаранциите са общо 10 млн. лв. За 2010 г. се предвижда да се поемат гаранции за 2.7 млн. лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK