ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът и активността са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник"

Борисов: Дянков да си понесе санкциите за неплатени здравни вноски

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Colombo
  *****
  Неутрално

  Дянков е the bad cop в схемата на Бойко (the good cop)!

  В този ред на мисли Бойко е добрият, Станишев лошият, а Първанов е тъпото копеле!

 2. 2 Профил на Супермен
  *****
  Любопитно

  "Аз ще правя магистрали, ще правя пречиствателни станции, ще усвоявам милиони и усвоявам от Европейския съюз, ще строя заводи, ще решавам проблемите на хората и това правя в момента. Нямам никакво намерение да си хабя енергията да влизам в подобни битки между институциите",

  АЗ, АЗ, АЗ, АЗ, АЗ
  Пречиствателната станция в Бургас Бойко започна да се строи преди 10 години. ама на теб се падна да я откриеш, не да я построиш. Построй нещо и тогава го открий.

 3. 3 Профил на първи
  *****
  Неутрално

  "Аз ще правя магистрали, ще правя пречиствателни станции, ще усвоявам милиони и усвоявам от Европейския съюз, ще строя заводи, ще решавам проблемите на хората и това правя в момента" - Господ е българин !!!!! Дали е за смях или за рев ?

 4. 4 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 822 Любопитно

  Аз не знам как е, но след като не си плащал здравни осигуровки, не ползваш "безплатно" лечение. И с това въпросът се приключва. Кой може да ми забрани да се откажа от безплатното лечение, след като предпочитам платеното - пак ли трябва да плащам осигуровки?!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 5. 5 Профил на втори
  *****
  Неутрално

  О, боже, прости му, той не е виновен....

 6. 6 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  ББ е бая въздух под налягане, много умел народен ПР и малки топки, но в крайна сметка е без сериозна алтернатива - БСП и ДПС трябва да се анатемосат, десните са разединени и слаби, а Волен може само в Третия свят да ни вкара.
  В този смилъл е малко добро на фона на триглава ламя, контролирала ни до миналата година.

 7. 7 Профил на Kocev
  *****
  Неутрално

  Да плати веднага или да освободи поста. Недопустимо е да искаш от другите, а член на правителството с доста висока заплата да не плаща дори здравните си вноски.

 8. 8 Профил на *
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "Супермен":

  принципно съм съгласен, но защо не се откри тази станция преди примерно 5 или 6 години?

 9. 9 Профил на !
  *****
  Неутрално

  Правилно! Еврофондове и инвестиции, за да има работа.

  А кой ще понесе санкции за некомпетентност, издавайки указанието за двойните осигуровки на НАП? Кр. Стефанов, негов подчинен/-а, шефът му Дянков, Минда Стоянова?

  Кой ще понесе санкции за забавяне на изплащането от НЗОК по дейността на джипитита? Шефката на НЗОК, Нанев, Дянков?

  Конкретни имена, иначе някак се размива отговорността, както едно време, когато цялата власт беше общонародна, а отговорността - колективна.

 10. 10 Профил на Интересна ситуация
  *****
  Неутрално

  Когато работиш в друга държава в Европа, там и фирмата и ти плащате здравни осигуровки!
  Трябва ли да те задължават да плащаш и тук?!
  И къде ще избереш да се лекуваш, ако се наложи?
  Там или тука??

 11. 11 Профил на Xopx
  *****
  Неутрално

  Човече, ако искаш да се наречем нормална държава, санкцията се нарича ОСТАВКА!

 12. 12 Профил на Бриманец
  *****
  Неутрално

  За сведение на всички, всеки отсъствал от БГ попада в същия казус, който се решава с ходене до Гранична полиция на бул. "Мария Луиза" и 7 лева за удостоверение, кога си минал границата и кога си се върнал. Между другото, върху тези 7 лева още 3,50 лева фира за такса "платежно нареждане" за СиБанк. Навремето се купуваха от пощата държавни гербови марки и фира нямаше, да спомена и аз комунистите поне с 1 добро нещо.

 13. 13 Профил на Боже спаси България
  *****
  Разстроено

  Ами, ако "няма" пари, тогава ние да му ги платим...
  И този е вицепремиер , не е само министър !

 14. 14 Профил на риооо
  *****
  Неутрално

  задържаха я изкуствено 5-6 г за да я открие батмана!

 15. 15 Профил на $$$$
  *****
  Неутрално

  Дянков не е живял в Бг. тези години. Как да плаща осигуровки!?
  Крепостни и към здравната каса ли сме!? Като нямаш осигуровка , при нужда плашташ от джоб . Какви санкции, какви пет лева!

 16. 16 Профил на Мухобой Мухолюбецов
  *****
  Неутрално

  Многобойко шум за нищо:

  ЗЗО
  Чл. 40а. (Нов - ДВ, бр. 111 от 2004 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2005 г.) Българските граждани, включително тези с двойно гражданство, които са длъжни да осигуряват себе си и пребивават в чужбина повече от 183 дни през една календарна година, могат да не заплащат здравноосигурителни вноски до края на съответната календарна година, смятано от датата на напускане на страната, и за всяка следваща календарна година след предварително подадено заявление до Националната агенция за приходите.
  (2) Здравноосигурителните права на лицата по ал. 1 след завръщането им в страната се възстановяват след изтичане на 6 последователни месеца, през които лицето е осигурявано...
  (3) Извън случаите по ал. 2, здравноосигурителните права на лицата по ал. 1 след завръщането им в страната могат да се възстановят след еднократно заплащане на сума в размер на 12 здравноосигурителни вноски, определени по реда на чл. 29, ал. 3 върху минималния месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване към момента на внасянето на вноските.
  ...
  (5) До възстановяване на осигурителните права лицата по ал. 1 заплащат стойността на оказаната им в страната медицинска помощ на изпълнителите.

  Все едно здравните осигуровки на Поразяващата уста са най-големият належащ проблем...

 17. 17 Профил на Айде холан!
  *****
  Весело

  Колкото повече брадясват, толкова повече никаква работа не вършат. Заразили са се от другаря Велчев вероятно.

 18. 18 Профил на Мутра
  *****
  Гневно

  Пак си реже опашката.

 19. 19 Профил на rm
  *****
  Неутрално

  Че той живял ли е тук през тези 9 години? Ако не е живял, значи не ги е ползвал тези осигурителни права. Е като не ги е ползвал, защо да ги плаща?
  Ако му се наложи утре да ги ползва, ще си плати за услугата на място и така.

 20. 20 Профил на Баба
  *****
  Неутрално

  Не мисля че Дянков е човекът който трябва да плаща здравни осигуровки тъй като не е бил толкова години в България Ние дзето сме тук не ги плащаме а той човекът хабер си няма а и ако му се наложи би могъл да си плати на ръка Според мен е правилно от момента в който е дошъл в България от него момент да му вървят здравните вноски Ние сме толкова алчни че ако може от дявола жезъла да вземем и това ще направим но я ако трябва да дадем очите на всеки ще избодем само и само да не ни бръкнат в НАШИЯ джоб Така е много удобно Сега за 2 -та процента всички скочихме на НОЖ а продължаваме да пушим скъпи цигари и да носим най- новите телефони в ръцете си макар да нямаме нужда от това Доста първенющина има към новите неща а когато става въпрос за ЗДРАВЕТО НИ НЕ НИ СЕ ПЛАЩА Друг е въпроса дали получаваме адекватно ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ но за това сме си виновни пак ние и никой друг

 21. 21 Профил на евробаба
  евробаба
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#11] от "Xopx":

  Що за глупости пишеш?!? Не бил плащал осигуровки, защото не е живял в България през това време, и хайде отставка. А защо да плаща за нещо, което не ползва? Или и ти като ЕОН - пил, не бил - такса за електричество плащаш.

  Обичам ви всички!!!
 22. 22 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1510 Весело

  "Попитан как ще събере необходимият брой гласове за поисканата процедура по отстраняване на президента Георги Първанов, Бойко Борисов заяви, че в момента открива една изключително модерна пречиствателна станция, която решава проблемите на един 95-хиляден комплекс. "Аз ще правя магистрали, ще правя пречиствателни станции, ще усвоявам милиони и усвоявам от Европейския съюз, ще строя заводи, ще решавам проблемите на хората и това правя в момента. Нямам никакво намерение да си хабя енергията да влизам в подобни битки между институциите", каза още Бойко Борисов."

  Божеееее, слез и си прибери вересиите!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 23. 23 Профил на Боже спаси България
  *****
  Любопитно

  "Лош закон, но закон", са казли в Римското право.
  До промяната на закона подлежи на санкция, независимо и на Луната да е бил.

 24. 24 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  С.Д. Нито е живял тук нито е работил и получавал възнаграждение. Правил го е в друга държава където е и ползвал медицинска помощ. За какви санкции става въпрос нали санкцията е да не може да ползва здравна помощ по линия на касата а да плаща за такава. Човекът в момента с и плаща редовно и след 3 години ще си възстанови правата. Това си е негов проблем и решение я го оставте на мира.

 25. 25 Профил на NotInTheFace
  *****
  Неутрално

  "Аз ще правя магистрали, ще правя пречиствателни станции, ще усвоявам милиони и усвоявам от Европейския съюз, ще строя заводи, ще решавам проблемите на хората и това правя в момента."

  А така Боко!
  Ама да беше се обадил бе човек, щото докато си я правил пречиствателната станция, тука вече 9 месеца стават едни работи...

 26. 26 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1623 Гневно

  Супер глупост и недомислие на БГ законодателство - ако наистина е така, а не е журналистическа партенка!!

  Видите ли има6 "задължения" към Здравно-осигурителната каса и прекъснати здравноосигурителни права, тъй като не е плащал здравни вноски близо 9 години..... в случая Дянков, понеже бил в УСА?!?

  Абе хора, как може като си живял в чужбина, бил си осигурен ТАМ и ако ти се е налагало си ползвал услугите на чужбинското здравеопазване да има ЗАДЪЛЖЕНИЯ в БГ??
  Това не ми по проумява главата, навярно понеже не съм нелегален бачкатор, който като закъса притичва до БГ да се позва от "безплатното" там...
  Но принципа да пла6та6 за една услуга която не си имал и възможността да ползва6 ме надминава?!? И после - да се върнем да живеем в БГ, а....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 27. 27 Профил на stefanaci
  *****
  Неутрално

  Немога да си представя по тъп закон от този да платиш за нещо което неискаш.Аз не съм платил и стотинка на здавната каса защото неискам и смятам че това е мое право по коституция.Ако беше данък добре или това е данък жив съм.

 28. 28 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 61 Неутрално

  Б.Б. се прави на строг но справедлив, а него кай ще накаже от както е на власт всички цени се увеличават както и безработицата.А любимият рефрен му стана: " ...старото правителство похарчи парите..", но той като богоравен е безгрешен.

  Orda
 29. 29 Профил на 5 за 4
  *****
  Неутрално

  След някоя година може да го поканят да открие и руската АЕЦ Белене.

 30. 30 Профил на Тука има, тука нема
  *****
  Разстроено

  "Аз ще правя магистрали, ще правя пречиствателни станции, ще усвоявам милиони и усвоявам от Европейския съюз, ще строя заводи, ще решавам проблемите на хората и това правя в момента."
  Тоя взе да ми става гнусен!
  НИЩО НЕ ПРАВИШ ТИ БЕ, НАДУВКО - ПРЕСТАНИ ДА СЕ ИДЕНТИФИЦИРАШ С ДЪРЖАВАТА!!!

 31. 31 Профил на евробаба
  евробаба
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#20] от "Баба":

  На 100 % съм съгласна с Вас. И реформата в това сбъркано здравеопазване трябва да се проведе, а не по роднински в малките градове да вдигат стачки, щото сестра ми, леля ми, чичо ми са доктори и остават без рабаота. Да не говорим за мошеничествата в здравната каса и в болниците. И дано ги проверят както трябва, защото на този етап здравеопазване на практика нямаме. Да не говорим, че този който има малко повече средснтва, няма да се обърне към това смешно джи пи, дето се прави и на генеколог и на офталмолог. Смяяяяях, смях!!!

  Обичам ви всички!!!
 32. 32 Профил на Бачо Кольо
  *****
  Неутрално

  А канализацията на Горубляне кога ще я открие,че няколко пъти прави първа копка.

 33. 33 Профил на така е
  *****
  Неутрално

  Мухобой, браво че се сети да копнеш текста на закона, щото в тази държава никой нищо не знае и не чете, вкл. премиера. Значи правилно се е изказал Дянков по този въпрос относно неговите здравноосигурителни права. Извън това-става вече страшно колко е неграмотен и елитът, не само народонаселението.. вкл относно как се прави политика и води държава..

 34. 34 Профил на zdrave-opazi-me
  *****
  Неутрално

  В конституцията не пи§е, §е трябва да ползвам услугите на БГ здравеопазването. Т.е. ако не си пребивавал и не си декларирал 'ли§ен лекар', кой може да ме задължи да пла§ам !?

 35. 35 Профил на лаик
  *****
  Неутрално

  Искам да зная ако детето му е лекувано безплатно в болницата на какво основание е станало,мене миналата година ме разпраха за лечението на щерка ми от плащания,е затова питам.

 36. 36 Профил на Бачо Кольо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#21] от "евробаба":А жена ми като се върна от 4 г специализация в Германия защо си плати?Да не би тук да си лекува счупената ръка.А аз защо трябва да плащам данък здраве,като не съм ходил на лекар 10 години?Ако беше осигуровка,с тази осигуровка сега може би щях да мога да си оправя зъбите ,за които ми искат 3000 лева?По добре седни на дядовия или ако той не може ,купи си от сексшопа,та да имаш занимавка и да не ръсиш слупости.

 37. 37 Профил на ....
  *****
  Неутрално

  Когато живеещите в чужбина пищяха срещу този закон явно някои хора в БГ не са чели. Законът е много зле, но го пипнаха и се спасиха тези, които са живяли в страна от ЕС до 2007-ма. Дянков е живял в САЩ, където застраховката дори не е задължителна! Като никъде по света здравните застраховки не са по местожителство, а по гражданство!

 38. 38 Профил на до 36
  *****
  Неутрално

  В Германия е била застрахована. Ако се е разтичала да си извади документи от Германия, че е била застрахована + извадка, че е била > 183 дни от годината в Германия и щяха да й опростят плащанията...
  В днешно време врътката е друга. Много студенти, които учат в ЕС се застраховат в БГ, всъщност държавата ги застрахова безплатно, понеже са студенти. Изкарват международни здравни карти и така не се налага да плащат за здравни осигуровки в страните на ЕС. За един студент в Германия това е спестяване на около 60 евро на месец. Ако се случи инцидент българската здравна каса плаща, студентът само показва картата си тук.

 39. 39 Профил на VN
  *****
  Неутрално

  Всичко си е съвсем в реда на нещата и идеята, заложена от това правителство...
  ТРЯБВА ДА ПЛАЩАШ (независимо дали ползваш услугата или не), за да се попълни дупката в бюджета, която пък се е появила заради малоумните решения на това правителство, с които тормози бизнеса (справка - днешната отмяна на допълнителните осигуровки на управителите на фирми).
  Казуса не ви ли прилича на ТАКСА МОЩНОСТ, въведена първо от Топлофикациите(от предното малоумно правителство), след това от Електроразпределителните дружества, а в бъдеще и от ВИК?
  И малоумното обяснение за 'необходимостта' от въвеждане на такава такса - 'щото хората и да не ползвали магистралата, пак си вземали винетки'?!?! Като че ли ако не излизаш извън населеното място с автомобила, си задължен да имаш винетка?
  Пък може и така да го направят...
  Затова и ББ в продължение на цялата идея за събиране на пари (които да отидат по предназначение) подкрепя 'понасянето на наказание') от Дянков...
  А като цяло ако не се събуди народа, нещата ги виждам така - 3 години зор, здраво затягане на коланите, и оправдания 'колко е лошо наследството от предходното правителство.
  А на четвъртата - малкото спестени(неизхарчени) пари се отпускат на населението под формата на придобивки, за да се каже 'ето, трудни моменти имахме, ама тъкмо тръгнахме да се оправяме, и то мандата ни свърши - изберете ни пак'....
  То май по тази схема нещата вървят последните 20г....

 40. 40 Профил на евробаба
  евробаба
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#36] от "Бачо Кольо":

  Глупостите ги ръсиш ти, и седни на дедовия си, ясно!!! Защото никой не те е карал на сила да плащаш - първоЧ Второ - прочети закона! Няма да ти го разяснявам сега.

  Обичам ви всички!!!
 41. 41 Профил на !!!
  *****
  Неутрално

  До коментар [#24] от "...":За съжаление той вече ползва тукашната здравна система.Това ,обаче означава,че я е ползвал,без да има право.Ако беше ти ,едва ли щеше да ти се размине с това,да си понесеш санкциите.

 42. 42 Профил на stefanaci
  *****
  Неутрално

  Осигуряван неусигуряван пази боже да не допираш до лекарска помощ всички те гледат в рацете и не дадеш ли господ да ти е на помощ

 43. 43 Профил на Циция
  *****
  Неутрално

  До В52 и stefanaci

  А с чии пари ще лекуват циганите? Нали ако Дянков си плащаше и тук и там, с тамошните пари щяха да лекуват него а с тукашните - да лекуват циганите (дето не само, че не работят, ами се "трудят здраво" върху това как да си съсипят организмите).
  Пак добре, че не са го накарали да плаща и данък върху парите, които е изкарвал там, та да има повече за крадене (тук)

 44. 44 Профил на Бухала
  *****
  Неутрално

  Уважаеми ББ,ЦЦ,ЦЦ и СД,не се опитвайте да се правите на големи,жалко за асансьора в който пътувате заедно с г-жа
  Фидосова,във вашия асансьор неможа да се качи само г-жа
  Желева защото тя си виреше кракатав едно шоу/подобно
  на Иван и Андрей-дай боже да не се наложи същото да нап-
  рави и г-жа Фидосова ,защото ЕС ще ни отсвири тотално.

 45. 45 Профил на kuku
  *****
  Неутрално

  сме6ник!!!

 46. 46 Профил на opit
  *****
  Неутрално

  Осигуровки се дължат само за години, в които човек е бил повече от 183 дни в БГ. При завръщане в БГ, може да си платиш осигуровки върху минималната заплата за някакъв период назад (не помня 6м или 1г) и да получиш права веднага, или да чакаш новият ти работодател да те осигурява 6 месеца, след което правата се възстановяват. Това го казвам от личен опит....

 47. 47 Профил на NotInTheFace
  *****
  Неутрално

  До коментар [#32] от "Бачо Кольо":

  "А канализацията на Горубляне кога ще я открие,че няколко пъти прави първа копка."

  добър въпрос.

  Не всички неща се откриват с помощта на лопата или кирка. Трюфели се откриват с обучено прасе, Америка се открива с кораб, а гравитацията с ябълки.

  Вероятно горублянската канализация е подходящ инструмент за откриването на компетентност в сегашното правителство.

  Или все пак да пробваме с лопатата?

 48. 48 Профил на Бачо Кольо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#40] от "евробаба":То това с четене не става. Като се върна и започна работа й дойде честитка от НОИ.Да не говорим ,че като рабботещ на трудов договор,трябва да се осигуряваш /плащаш данък здраве и когато получаваш хонорари,като че ли лекарят два пъти ще те преглежда.

 49. 49 Профил на stefanaci
  *****
  Неутрално

  Циганите да ги осигурява Мургина да и вземат милионите и ще има за джипитата дето им издават талоти малони и тн.

 50. 50 Профил на гого
  *****
  Неутрално

  А дали е платил когато му лекуваха детето в Пиругов. Сигурен съм че не е плащал.

 51. 51 Профил на Бухала
  *****
  Неутрално

  Смешник съм,но Вие нямате в ъображение щом не можете да си представите г-жа Фидосова в ДЕНСИНГ СТАР.

 52. 52 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  А къде са данните от гранична полиция, за да се види колко дни за тези девет години е бил в България!? И какво от това, като няма здравни осигуровки!? Тези които нямат, плащат по 35 лева за преглед и точка. Често се е случвало и аз да ги плащам, въпреки че имам осигуровки, само защото не ми се чака час и половина пред лекарски кабинет за направление.

 53. 53 Профил на евробаба
  евробаба
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#48] от "Бачо Кольо":

  Другият вариант, драги, е да не си плащате осигуровките и да си плащате при чичо доктор. Защото погледнато реално, пак си плащаме, независимо от здравната осигуровка. Тази осигуровка поне за сега е за попълване на държавния бюджет или нечии джобове. А здравеопазване няма и не виждам за какво плащаме, в крайна сметка.

  Обичам ви всички!!!
 54. 54 Профил на Бачо Кольо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#31] от "евробаба":Тоя смях трябваше да го пуснеш когато И,Костов и неговите мекерета въведоха тая система,с която закрепостиха хората в България за т.н.джипи.Тая сисмета хората са я описали в книгите преди 100 години.То наистина при тях тогава е бил ранният капитализъм.А сигурно и затова се върнахме при нивичките от преди 50 години за разлика от Чехия,Унгария,Полша.

 55. 55 Профил на stefanaci
  *****
  Неутрално

  Кои министър за какво е платил нали като чуем министър и езиците ни падат до земята

 56. 56 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До [#50] "гого"

  Лечението в Пирогов и по принцип, когато става дума за спешна помощ е безплатно. Ако е имало лечение, след фазата на първата помощ и което не е спешно, а е по скоро възстановяване, то трябва да се плати.

 57. 57 Профил на Бачо Кольо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#53] от "евробаба":Ти като ,че ли все пак си от тадека,та почна да показваш,че като че ли поназнайваш как са нещата .Ама не съвсем.Защото ,първо няма как да не ги плащам осигуровките/таксата здраве, и втора,няма как да не платя на доктора ,ако отида при него.Няма да закачам повече,че ти започва сериала,пък и дядото не ти обръща внимание и си го търсиш по форумите.

 58. 58 Профил на 155
  *****
  Неутрално

  да се готвят 1000000 българи които са от 20 години в чужбина те такка се кърпи бюджет...смех смех та чак замериса.............ха ха ха...

 59. 59 Профил на евробаба
  евробаба
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#54] от "Бачо Кольо":

  Тук ще се съглася с теб, драги Бачо Кольо. Цялата здравна реформа е една завършена недомислица и отново се опитахме да открием топлата вода. И сега тези, които бяха най-облагодетелствани от тази реформа - джи питата (повечето от тях дори нямат специализация, на практика са най-малко квалифицираните и най-некъдърните доктори) - стачкуват.

  Обичам ви всички!!!
 60. 60 Профил на Смешков
  *****
  Неутрално

  Дори не ми се коментира - смешник!
  Аз, аз, аз, аз, аз, аааааааааааааз!

 61. 61 Профил на 5 за 4
  *****
  Неутрално

  До коментар [#33] от "така е":Само дето сега искат 3/три/ години назад непрекъснати здравноосигурителни права.Бил си ,не си бил- това е.И то не е от преди изборите,а от герберското време.Поне това което са записали да знаят.Това което го говорят ,го помнят колкото маймуните- 3 секунди.

 62. 62 Профил на Иванка
  *****
  Неутрално

  Хубаво е Бойко да направи нещо, защото засега открива обекти , финансирани от тройната коалиция и защитава загубени каузи, като Желева и Дянков.

 63. 63 Профил на Бачо Кольо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#59] от "евробаба":Не се съгласявай с мен,защото не ме разбираш а и няма да ме разбереш.Системата не е измислена от джипитата,те проста са в нея.А стачкуват ,защото не са им платили парите,които по тази система са изработили вече.Те не искат повече пари,а искат заработеното си.

 64. 64 Профил на Бухала
  *****
  Неутрално

  ЗАЩО НОМЕР 45 СИ ТРАЕШ ИЛИ НАПИШИ,АКО НЕ ТЕ Е СТРАХ,ЧЕ
  НЕ ОТГОВАРЯ НА УСЛОВИЯТА.

 65. 65 Профил на 155
  *****
  Неутрално

  волене даи му от твоите хапчета на тоя смешик......че ми омръзна да му слушам глупостите................

 66. 66 Профил на евробаба
  евробаба
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#57] от "Бачо Кольо":

  За сериала позна. А дядото си ми е мнооо готин, не е кисел като теб, и сме си добре. Но това, че като отидеш при джи пито и платиш два лева такса за нищо, е мнооо глупаво. Седни с листче и моливче и си направи сметката кое ти е по-изгодно, колко услуга получаваш срещу тези пари и колко пъти в годината. Може би са на далавера само хронично болните. Ако си от тях, разбирам те!

  Обичам ви всички!!!
 67. 67 Профил на He
  *****
  Неутрално

  До коментар [#21] от "евробаба":

  Когато последно проверих, българите, които не живеят в БГ повече от 183 дни в годината не са задължени да плащат здравни вноски. Така че, Дянков не дължи в този смисъл на думата. За да му се възстановят правата, обаче, трябва да плати вноски за определен период години назад.

 68. 68 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До [#54] "Бачо Кольо"
  Костов и неговите мекерета въведоха тая система

  Яснооо, пак Костов е виновен!
  Костов започна здравната реформа, която включваше и лекарските практики, но не му стигна времето да я довърши. А какво направи след него Царя, едно голямо нищо. Какво направиха тримата от станишевата коалиция, нищо. Едно голямо нищо. Успяха само да увеличат здравните вноски с 2 процента, след това сложиха парите във фискалния резерв и с това се изчерпват ангажиментите им по приключването на здравната реформа.


 69. 69 Профил на men
  *****
  Гневно

  В каква държава живееме. Това го нямаше и през комунизма. Дянков да бъде глобен. Браво Бойко. браво Борисов. Това е личен пример на един министър на финансите. Всички ще постъпим като него. Абе имаш ли съветници. Това е кражба. Това е кражба на доверие. А на такава кражба се полага недоверие.

 70. 70 Профил на евробаба
  евробаба
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#63] от "Бачо Кольо":

  Кво са си изработили, смяяях! Мошеници и търговци! За нищо не ги бива, а си поверяваме здравето в техните ръце. Да не говорим, че искат да не са на разположение 24 часа. Може да попрочетат "Живот в два свята" на А.Кронин. Може и да им светне какво е лекар - защото това не са само административни, но и морални проблеми. От най-некъдърното джи пи до професора - всеки те гледа в ръцете - ще дадеш ли нещо, или - не. Ииииии ако не - си напълно отсвирен. Щом не желаеш, няма да те разбирам

  Обичам ви всички!!!
 71. 71 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  $$$$ № 15

  И аз така знам. Като не си живял в БГ не дължиш здравни осигуровки. Що за балон е тая статия?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  евробаба № 70

  За АРЧИБАЛД ли става въпрос, че съм го чел преди 30 години и не помня заглавието на книгите или книгата. Бяха една или две тогава мисля. Сериозно питам за Кронин, че последните дни няколко пъти става въпрос за А. Кронин, ама да не е някой друг и да се излагам. Е, темата е "лекарска" ама все пак.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 73. 73 Профил на евробаба
  евробаба
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#72] от "Руслан 21":

  Даа, за Арачибалд Кронин става дума и за неговата лекарска практика в началото на кариерата му.

  Обичам ви всички!!!
 74. 74 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Според мен изобщо не е нужно да плаща осигуровки - плащал ги е, където е бил, какви са тези нови моди?

  Доброто е заразно
 75. 75 Профил на stefanaci
  *****
  Неутрално

  Пак размихме нещата какво да платя за какво да платя като вляза в магазина виждам стока виждам и цена.Добре това било здраве няма цена защо тогава лечението на детето ми Ми излезе 5000 лева нали няма цена защо един лекар не излезе и да каже на мен дължът толкова и толкова .защото ги е срам да го признаят пред пациентите които не са вземали заплата от 5 месеца и карат на аванси от по 100лева .Нека споменат суми няма да ги кажат имали заеми за какво за ново оборудване каде е то в луксозните им къщи и джиповел .Нали всички виждаме кабинетите им какво има вътре какви заеми какви 5 лева

 76. 76 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  евробаба

  Мерси.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 77. 77 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  stefanaci

  Ако не броим лаптопа и принтера, няма и хиляда лева "стока" в кабинетите им. Затова и не сме чували за обран лекарски кабинет.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на Контрол
  *****
  Неутрално

  До коментар [#7] от "Kocev":
  В този форум има много путки заспали. Пет-шест лайнари са писали минуси на пост # 7 което означава че нямат нищо против вече ебания Дянков да не си плаща осигуровките. Тези хора са или пълни измекяри или са членове на ГЕРБ, което е едно и също.
  Путьовците подкрепящи ГЕРБ кога ще усетят, че днес тази партия им начука 10 % здравни осигуровки. Предложението беше от Дяката, който изобщо не плаща осигуровки. Ебах ти изродите.

 79. 79 Профил на Бачо Кольо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#70] от "евробаба":браво,не очаквах,че си от четящите.И "Цитаделата" от Арчибалд кронин да прочетат няма да е лошо.А системата е лоша ни връща в тези времене без болници,или началото на процеса на обединение и специализация на лекарите.Сега даже Б.Б. това иска да направи ,като смята да закрие болниците в малките градчета.Ама в пожарникарското училище тия книги не се четат,в медицинския институт също.Нека вместо да ни взимат данък здраве и ние да си спестяваме за черни в здравно отношение дни, да внасяме такса/данък здраве и се ОСИГУРЯВАМЕ в лична здравна сметка.Парите от тази сметка да са само за здраве . Тогава няма нужда от личен лекар.Таксата отива за държавни здравни цели - деца,пенсионери,безработни,а със здравната си сметка отивам при който си лекар искам.А когато парите са си твои ,искам да те питам - ти в кварталното магазинче ли ще идеш или в супера.Но каквото и да избереш- ти си го избираш.Може и до пазара изхвърлените ябълки да събираш,но проблемът си е твой.Тогава да видим какво са избрали хората със здравната си сметка - лекаря -единак или здравния център/респективно болницата.А не като сега сульо да решава трябва ли им на хората от Харманли болница или не им трябва.Може пък да не им трябват 20 джипита в общината ,а 5 + болницата.А като ликвидират болницата ,как се създава тя отново- за справка - А кронин

 80. 80 Профил на евробаба
  евробаба
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Жалко, че големите специалисти останаха в страни от здравната реформа. А тез маймуняци - джи питата, се нагушиха здраво за последните няколко години. Е ся им идва нанагорно, ама трябва да има равновесие - взел, дал.

  Обичам ви всички!!!
 81. 81 Профил на stefanaci
  *****
  Неутрално

  До коментар [#77] от "Руслан 21":

  Тогава защо им се връзваме на лъжите и защо никои от държавата не изказа вярно съждение по въпроса.5 спешни кабинети се справиха вчера с болните в софия ами ясно остават само 5 кабинета да пишат направления и това .

 82. 82 Профил на stefanaci
  *****
  Неутрално

  До коментар [#79] от "Бачо Кольо":

  Браво бачо лична здравна карта имам в нея 1000 лева харча от тях мога да я дам на мама на синъми на когото аз реша не някои чиновник да разполага с моите пари

 83. 83 Профил на евробаба
  евробаба
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#79] от "Бачо Кольо":

  Даааам, вярно е! Не мога да не приема аргументите ти. Точно това и аз мисля - но не знам как Костов прие такъв социалистически модел на здравеопазване. НАливаме в един кюп и някой си решава кой, къде и кога да се лекува. Куца работа и не и виждам управията.

  Обичам ви всички!!!
 84. 84 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  stefanaci

  Когато някой /държавата/ дължи пари на някого /лекарите/ то следва тези дългове да се изплатят. Нищо, че и другото е вярно. Да сме учили повече, да сме станали лекари.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 85. 85 Профил на stefanaci
  *****
  Неутрално

  Куца е защото оставихме 20 години да крадът държавата а трябваше да изгори не само партииния дом ами и половин София и до Костов да застанат не бивши комсомолци а умни хора .Сега ще чакаме естествения подбор на еволюцията да отсее житото от плявата

 86. 86 Профил на stefanaci
  *****
  Неутрално

  До коментар [#84] от "Руслан 21":

  Добре съгласен съм че аз не съм на тяхното образование но нали пред закона сме равни моят работодател 5месеца бави заплати нямаме браншова организация на подкрепа ли да се оплача или на някои друг комунистически синдикат

 87. 87 Профил на От Св. Синод
  *****
  Неутрално

  До коментар [#86] от "stefanaci":
  Чадо божие, иди и се оплачи на горублянския поп. Ти няма да си първия и последния. И по тихо, да не те уволнят докато пътуваш за Горубляне.
  Господ да те благослови.
  Бон напред, ние след него.

 88. 88 Профил на stefanaci
  *****
  Неутрално

  До коментар [#87] от "От Св. Синод":

  от такива като теб синодски доносници сме на тоя хал де се викат тихо да не те уволнят че какво ще ядем утре

 89. 89 Профил на Нафарфорий
  *****
  Неутрално

  До коментар [#88] от "stefanaci":
  Стефчо, колегата в Горубляне те чака. Пътувай сине, пътувай..

 90. 90 Профил на stoner boner
  *****
  Весело

  До коментар [#4] от "charlyb":

  за мой и твой ужас - да
  противно на конституцията, нямаш право на здравеопазване, а задължение да финансираш здравеопазването
  няма опция да ползваш само платено здравеопазване, или да сключиш застраховка за покриване на разходи по лечението си ...

 91. 91 Профил на Аз съм по оплакванията
  *****
  Неутрално

  Стефанаки,
  Синдикатите, за които говориш на ангро, не са комунистически, а капиталистически. Едно време (явно не си свидетел на това), като отидеш да се оплачеш на профсъюза за нещо, той те защитаваше и дори и директорите се съобразяваха с тях. Сега можеш и на арменския поп да се жалваш, но файда няма. Причината е, че сега им викаме синдикат (демек мафия и действат като такава), а тогава - профсъюз (професионален съюз - демек обединение на работниците от отделна професия).

 92. 92 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  А ако човек живял в Бългоария и си е плащал редовно вноските, но не ползвал здравни услуги, просто защото е бил здрав, какво следва? Защо не му се натрупват пари и принужда да има? Така, че какво като не е живял тук и не му се е налагало на Дянков да се лекува. Детето му беше пострадало. Кой плати за лечението щом едва днес му се възстановяват здравните права?

 93. 93 Профил на Комунягов
  *****
  Неутрално

  Браво Дянков,
  Само нещо не ми се връзва. Доколкото знам, ти си в България от май-юни 2009 г. Защо се налага да плащаш осигурителни права от 2008 г до 2009 г , а не да кажем само за цялата 2009 г ? Правата ти пак щяха да бъдат възстановени. И защо едва сега се сети да ги платиш?
  И още нещо - вярно ли е, че си уволнен от СБ през април 2009 (в резултат на проведена там атестация)?

 94. 94 Профил на Спасението
  *****
  Неутрално

  До коментар [#23] от "Боже спаси България":

  Прост, но много прост! Не разбрах ако не е бил в България и е плащал осигуровки нщкъде другаде, според кой закон подлежи на санкции?

 95. 95 Профил на Манчо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#92] от "?":

  В България не съществува подобно понятие като здравно осигуряване. Това се нарича здравен данък, с който се облага всичко живо. Или да му променят името, или да го направят както трябва.

 96. 96 Профил на Ангел
  *****
  Неутрално

  Ако С. Дянков знае на какво основание, дали трябва, колко и за какъв период здравни осигуровки трябва или не трябва да плаща, аз лично ще му ги платя. Последното важи и при условие, че той сам си е изчислил сумата, написал си е платежното, наредил се е на опашка в най-близката му банка, платил си е таксата от 3,50 лв. на банков превод и после сам си е подал декларацията за преведените суми. Как мислите, дали изобщо вицепремиерът ни, който е в топ 100 на световните икономисти, е прочел някой от действащите в момента данъчни закони?

 97. 97 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Аз ще прокарвам магистрали, ще правя пречиствателни станции, ще усвоявам милиони от ЕС, ще строя заводи, ще решавам проблемите на хората и това правя в момента."

  строй, Бащице, строй - таз година за полупроводници, догодина за цели!

  само не е ясно кой ще бачка в тях след като оня еничарин дянков с всички сили се мъчи да извърши насилствена евтаназия върху бизнеса и плебса.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK