Досиетата разкриха 83-ма от МВР, донасяли за бившата ДС

Досиетата разкриха 83-ма от МВР, донасяли за бившата ДС

© Надежда ЧипеваКомисията по досиета оповести имената на 83 служители на Министерството на вътрешните работи, сътрудничили на бившите служби.


Комисията е извършила проверка на служителите, заемали ръководни постове в министерството - главни секретари, генерални директори, заместник-генерални директори, главни директори, заместник-главни директори, директори, заместник-директори, началници на районните полицейски управления, началници на отдели и началници на сектори.


На проверка подлежат 6219 лица, 81 лица не подлежат на проверка по силата на закона. Към датата на постановяване на настоящото решение Комисията е проверила 376 лица. Проверката на лицата, заемали или заемащи публични длъжности в МВР продължава, съобщават от комисията.

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лесна работа
  *****
  Неутрално

  Един закон за лустрация ще ги изчисти всичките!
  Така ще се реши и въпросът с Гоце, наречен Първанов.
  Така, както е във всичките бивши соц, страни-членки на ЕС.

 2. 2 Профил на kolkoto tolkova
  *****
  Неутрално

  ето информацията която изжлякох от предложения материал:

  На проверка подлежат 6219 лица.

  Комисията е проверила 376 лица.

  Комисията по досиета оповести имената на 83 служители .

  81 лица не подлежат на проверка по силата на закона.

  Изводи сами си правете!!!

 3. 3 Профил на Каралийчев
  *****
  Весело

  Следим се - аз теб, ти - мен....котката - мишката, бабата-дядото, ряпата - внучката...

 4. 4 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 233 Весело

  Вадете имената им! Осветлете ги, махнете ги от служаб, ако все още са на служба, вкарйте в база данни, и нека никога повече не помирисват държавана служба, свързана с важна, класифицирана и друга информация, достъпът до която, мобе отново да ги направи "играчи"!

  Така се прави... в нормални държави...

  Не ги крийте, и не чакайте да минат още 20 години в подмятания на досиета, понеже 20 години веч е си минаха в напразни игри и криеници!

  Вадете ги, гонете ги, да ходят да пасат говеда и да копаят царевица...

  Айдееее!

 5. 5 Профил на *
  *****
  Неутрално

  Влизал съм в сайта на комисията - обикновено ги изброяват поименно

 6. 6 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Ей тази комисия откри топлата вода, че нали КДС се помещаваше в сградата на МВР.

  Orda
 7. 7 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  А културата, културата?
  Кога ще научим, кой изпра мозъците на българите?

 8. 8 Профил на Easy job
  *****
  Неутрално

  Откога чакаме чистка, доностниците-народни изедници продължават да тъпкат хората 45 години не им стигнаха. Лустрация само ги оправя.

 9. 9 Профил на Чочо
  *****
  Неутрално

  С един закон за лустрация бившите служители ,агенти и свързани с явочни и други връзки с ДС да заемат обществени длъжности в държавата ще се реши веднъж за винаги въпроса в България и с Гоце и с Марин и той може да се окаже чее бил ДС.

 10. 10 Профил на mm
  *****
  Неутрално

  До коментар [#7] от "...":

  колевски,боков-баща, и разни агитпроп

 11. 11 Профил на гсг
  *****
  Любопитно

  До коментар [#2] от "kolkoto tolkova":

  Комисията е проверила 376 лица (ВНИМАНИЕ) - заемали ръководни постове в министерството - главни секретари, генерални директори, заместник-генерални директори, главни директори, заместник-главни директори, директори, заместник-директори, началници на районните полицейски управления, началници на отдели и началници на сектори.

 12. 12 Профил на Гонзето
  *****
  Любопитно

  От цялата тази работа е интересно кои са тези 81 лица които неподлежат на проверка и ЗАЩО?

 13. 13 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Защо се чудите
  в МВР-то какво става?!
  Живеем
  в агентурна държава!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 14. 14 Профил на Елтимир
  *****
  Неутрално

  Не виждам името на помака Павлин Димитров, бивш началник на ДС - Ботевград, а сега зам. министър на МВР. Павлин е пряко замесен в репресии срещу антикомунисти. Тая държава няма да се оправи, ами да ни хвърлят някоя и друга ядрена ракета, та поне да не мърсим природата.

 15. 15 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  До коментар [#1] от "Лесна работа":

  То тогава почти цялата върхушка ще трябва да се смени.

  А преходът бил свършил... ако въобще е започвал.

 16. 17 Профил на човек
  *****
  Весело

  " Девет ( вече осем..) милиона мишлета.....................
  ............................................"

 17. 18 Профил на Искрен Иванов
  *****
  Неутрално

  Кога ще видим имената на злодеите от ДС в българските банки, ограбили парите на народа по времето на другаря Жан??? А и до днес топлещи креслата си необезпокоявано...

 18. 19 Профил на да живее БКП и т.н.
  *****
  Разстроено

  Къв преход,кви 5 лева,бе!?

 19. 20 Профил на jasminna
  jasminna
  Рейтинг: Гневно

  Има възлови постове, които не бива да бъдат заемани от хора с "минало". Такива са МВР, БАН, университетите и т.н. Нека се поучим от останалите страни от бившия соцлагер. Всички стигнаха до лустрация, само ние се влачим и агонизираме от бетонизираните комунобригади.

 20. 21 Профил на 83-мата.....
  *****
  Неутрално

  Живуркат си хорицата.... Нямат срама и лапат, щом има кой да ги храни !.. Свикнали на светло и топло и не им се напуска. Криза не ги лови. Да не говорим за друго. Държавната сигурност е в кръвта им !...

 21. 22 Профил на ГРАЖДАНИН
  *****
  Неутрално

  Това , което става в държавата ясно показва , че закон за лустрацията е крайно необходим.Всички активни борци, техните потомци не трябва да заемат властови позиции 15 години от приемането на закона.Това е единственния начин да освободим държавата от тези наглеци , които ежедневно раждат корупция спъват развитието на обществото, защото не могат да се променят. Те считат ,че са родени да управляват, това е изкривяване на личността насаждано им от рождение.

 22. 24 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1521 Весело

  Баси...
  Само толкуз?
  При средно 10% във всички останали сфери?
  Мноо доверие са си имали милиционерите...

  Ecrasez l’infâme
 23. 25 Профил на СЕМ
  *****
  Неутрално

  Георги Коритаров/"Алберт"/ за пореден път прави пробив в телевизионния ефир. Коритаров започва ново предаване „Свободна зона” по кабелния канал ТВ+, който е собственост на Булсатком. Коритаров ще залага на различните гледни точки, които в спор ще обръщат представите на обществото за поднесената му на тепсия официозна информация.
  Георги Коритаров ще води предаването си всеки делничен ден от 18,30 часа. Преди срещите си с гостите си Коритаров ще прави свой анализ по актуални теми на деня.

 24. 26 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  До коментар [#20] от "jasminna":

  Тяхната логика е точно обратната. Иначе, много антиконформистко ще стане обществото. А те от 45-та са му сложили юздите.

 25. 28 Профил на бивша презряна кука
  *****
  Разстроено

  Проблемите на МВР се наричат кадрова политика. За да станеш офицер от полицията, кандидатстваш в Академията на МВР, известна като "школата в Симеоново" или направо като "магнаурската школа". Единствената цел на тази школа е да се промият мозъците на "учащите" в нея, за да се превърнат в безропотни изпълнители. След завършването си тези момчета и момичета, имат едно единствено умение: да вият като полицейска сирена в случай , че тази в патрулката е развалена. Но те не са виновни. Това е целта на въпросната Академия. За да влезеш там трябва да минеш психотест и изпит проверяващ интелектуалното ниво. Тук е първото препятствие, наложено от ДС олигархията пред интелигентните и мислещи хора, за да не влязат в редиците на МВР. Ако си мислите, че критерият за постъпване на служба е мотивираност и психична годност, то горчиво се лъжете. Критерият е ПОСЛУШАНИЕ, РОБСКА ДУШЕВНОСТ И НИСЪК КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ. Същият критерий се използва и когато се наемат хора, незавършили Симеоновската школа. Ето защо кадрите се търсят сред бивши спортисти: гюлетласкачи ,борци, щангисти и други признати светли умове Сега разбирате ли защо се прави всичко възможно, за да не се изпълни едно от основните изисквания на Европа, а именно разследващи полицаи да бъдат само юристи ?(обясняват ви , че няма желаещи юристи, а е факт , че България има най-много юридически факултети и безработни юристи на глава от населението в СВЕТА. ) След така проведената "кадрова политика" МВР се състои от 10 % корумпирани "началници" 80 % дебили и 10 % хора имащи нужда от работа, които са били достатъчно умни, за да успеят да убедят назначаващата комисия, че са достатъчно тъпи, за да станат полицаи. Целта на мероприятието е да се наемат най-послушните и сляпо изпълняващи заповедите хора. Причините са две: 1 тези "кадри" като им кажеш "бий жените и децата по главата и хич да не ти пука" те слушат и изпълняват и даже се забавляват. 2 такива "кадри" сляпо изпълняват нарежданията на принадлежащите към ДС олигархията полицейски началници и то без да претендират за парче от баницата. Правят го или от тъпота или за да запазят мизерната заплатка, която храни децата им. За да си изясните по ясно картинката, представете си една маса, на която дружно и приятелски хапват и пийват ДС олигархията, назначените от ДС олигархията "престъпни босове" и назначените от ДС олигархията "полицейски началници" ( под "началник "разбирайте всяка личност на длъжност началник на РПУ, зам. началник на РПУ, ръководител на група, сектор и така нататък, нагоре чак до регионалните дирекции и министерството) Всички тези хора на тази маса имат за цел да осигурят безпроблемното развитие на бизнеса на ДС олигархията, а именно продажба на наркотици, проституция, рекет, препродаване на крадени в Европа коли, джебчийство. "Босовете" организират кадрово нещата (дребни пласьори ,доставки
  , пренасяне на печалбите до ДС олигархията...) а "началниците" мачкат евентуалната конкуренция (това обяснява рядко случващите се успешни акции за залавяне на дрога, крадени коли и др. подобни) и пазят олигарсите от " народната любов". За да изпълняват тези свои задачи "началниците" имат нужда от най-дебилната част от българското население, която ТЕ са назначили на работа в полицията. Ако се питате какво стана с 10-те процента, дето уж имаха нещо в главата и искаха да си хранят семействата с честен труд, ще ви опиша някои от механизмите, с които тези хора се смачкват. 1 Раздават им се неимоверен брой дела и преписки по които да работят( в нормативната база на МВР няма норма уреждаща максималния брой дела, по които един разследващ полицай например може да работи) След като е затрупан с дела той няма физическо време да се занимае дори и с половината. Обаче по всяко дело има срок за разследване и неспазването на този срок представлява ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ПРАВОСЪДИЕТО , следователно въпросният разследващ полицай ( ако е имал неблагоразумието да откаже да играе по гайдата на корумпирания си "началник" , не само ще бъде отстранен дисциплинарно , но и ПРЕДАДЕН НА СЪД за извършеното престъпление "забавяне и пречене на разкриването на обективната истина". Има и други способи , по-прости и по-бързи напр.: началникът бърка в касата на полицая ( на 6-7 полицая се пада една руска каса от 60-те години и всички каси могат да се отварят с един ключ, следователно дори всяка чистачка, във всяко районно има по всяко време достъп до всички дела...и служебно оръжие). Не мислете че този пропуск в обезпечаването на материално- техническата база е случаен). По този начин "началнико" може да открадне и изгори всяко дело заведено срещу "наш човек". Полицаят отговарящ за делото(на чието име делото е записано в деловодството) отива на съд , а "началникът" отива да си вземе заслужения подкуп. Още по лесно е да се накара някой обвиняем да напише лъжлива жалба срещу някой непослушен полицай, че е бил бит например и непокорният отива на военен съд и бива уволнен. Друг вариант е да се изпрати непослушният на реподбор (да му се направи нов психо-тест). В Психо-центъра на МВР, пристигне ли изпратен от "началнико" полицай за реподбор, на всички е ясно, че този човек се опитва да вкара прът в добре смазаната машина за мръсни пари. Следователно " психолозите" след обстоен и задълбочен 20 секунден психо-анализ стигат до извода, че лицето е негодно да изпълнява служебните си задължения и ако не го уволнят, то го изпращат да пази честта на кокошката Минка от набезите на петела Геновев в общинския курник на село "Ръгни Колец". Друг способ са веществените доказателства. Ако сте гледали по филмите как ВД-тата ( веществените доказателства) се съхраняват от специални хора в специални стаи, то в турския кенеф на Европа не е така. Помещения няма, каси още по-малко. ВД-тата се съхраняват ...на пода, под бюрото, в коридора... и всеки може да си отмъкне каквото му трябва. Когато става дума за гуми или джанти - добре , но когато става дума за златни накити пари в брой или мобилни телефони и друга техника- лошо. Нали се сещате кой носи отговорност за изчезването,( въпреки, че не е виновен за това , че УМИШЛЕНО не е осигурена материална база и помещения)- водещият разследването полицай. Между другото изчезне ли ВД почти е сигурно , че делото ще остане недоказано в съда и обвиняемия ще бъде освободен. Ето ви още един начин за "припечелване" от началниците. Способите за смачкване на читавите служители са хиляди, мисля, че схванахте принципа. Ако питате защо никой от тези достойни 10% не се оплаква, отговарям веднага: оплакването от "началника" става с докладна записка или рапорт, който се дава на... "началника".(ако се опиташ да го прескочиш отивайки при по-голям началник, става страшно на тема военна субординация) Пред такава жалба има два пътя: 1 "началникът " я хвърля в кофата. 2 "началникът" първо си избърсва гъза с нея и чааак след това я хвърля в кофата. Следователно жалбата трябва да бъде заведена в деловодството и да получи входящ номер. Но деловодителките по заповед на "началника", отказват да завеждат рапорти БЕЗ одобрението на " началника". Мислите ли , че някой ще позволи завеждането на рапорт, в който има оплакване срещу самия него. Друго интересно за данъкоплатеца нещо е как "началниците" оправдават съществуването на подобна язва наречена " полиция"? Оправдават я чрез куха статистика. Позволяват си да убеждават обществеността че разкриват 50- 60 % от престъпленията заведени в полицията, като на практика разкриват 1 % и то на престъпления извършени от конкурентите на техните ДС покровители. Как става това : хваща се някой беден човек клошар или ром ( за да са сигурни, че не може да си позволи адвокат) пребива се и се принуждава да подпише един бял лист на който после "началниците" дописват на пишеща машина десетки "самопризнания" за престъпления, за които подписалият се изобщо не е чувал. Според БГ наказателното право , никой не може да бъде осъден само въз основата на самопризнание, следователно човекът не бива осъждан. Сега изясни ли ви се откъде идва разликата между "разкритите" престъпления на МВР и реално осъдените лица. Някои "началници" не си правят дори и този труд. Те просто нареждат на подчинените си ( тия послушните с празните глави) да напишат в графата извършител на престъплението (върху бланката съпътстваща всяко заведено престъпление) името на някое живо лице ( някой който е минал през районното, било като свидетел, жалбоподател или като заподозрян, по което и да е производство) По този начин, няма защо да се учудвате, ако баба Ви Гицка дето се е жалвала някога си в полицията, че са и откраднали саксията, фигурира в полицейските бази данни , като извършител на въоръжен грабеж срещу чуждестранен гражданин , на магистрала "Тракия". Сега виждате ли колко тъпо звучат в ушите на един професионалист изказвания от сорта " Ние ги хващаме, те ги пускат ". Ако някой случайно потърси отговорност от такъв " разкривач" за подобно " разкриване ", "разкривача" гори, ако никой не потърси отговорност от него ( както обикновено става), "началникът" почва да лъже обществото, подкрепяйки се с кухи цифри, колко много престъпления е разкрило неговото РПУ, дирекция , група , хайдушка дружинка и т.н. Целта е "министъро" да може да се изтъпани по телевизията, да размаха листче с фалшива статистика и да каже:" Гледай, данъкоплатецо, колко много престъпления сме разкрили, значи ако ни няма нас ти си загинал, я торбалан ще те отмъкне, я баба Меца ще те изяде, я Ламята Спаска ще ти се изтропа на главата...но ние с "началнико" сме тук , за твое щастие, така че плащай данъци, целувай ръка и ТРАЙ ". Като казах "министъро" та се сетих...не е вярно, че няма пари за МВР. Пари има, но неправилно разпределени. Напр. по районните почти няма бензин. Полицаите слагат бензин със собствени пари, защото напр. не може да се транспортира задържано лице с градски транспорт, трябва кола, служебна. Ако не го транспортираш в определен срок получаваш обвинение за противозаконно задържане, следователно по добре да сложиш бензин за 5 лева отколкото тия от вътрешния отдел да пълнят тяхната си статистика с тебе. Полицаите нямат радиостанции, тези които ги виждате да носят, са си техни и струват горе - долу една заплата. Защо си купуват ли? Ами за да си осигурят връзка с дежурните, за тяхната лична сигурност по време на дежурствата. Полицаите си купуват компютри , принтери, хартия. Ако откажат да работят по липса на средства ,биват наказвани за неизпълнение на служебните задължения. На фона на тази мизерия на всеки редови полицай се падат по един статистик по един администратор и половин началник. За да има реформа в МВР е достатъчно да се съкратят тези дублиращи се длъжности и лицата(около 30 хил.), които не правят нищо. Сега ясно ли ви е, защо нищо хубаво не се случва и няма да се случи в България.

 26. 29 Профил на 1
  *****
  Неутрално
 27. 30 Профил на Механизатор
  *****
  Неутрално

  В крайна сметка наистина ще се наложи основен ремонт на България АД - чети България Агентурна държава По добре късно отколкото никога

 28. 31 Профил на БТР
  *****
  Весело

  До коментар [#30] от "Механизатор":

  Като не си знаете какво правят тракторите...

 29. 32 Профил на багер
  *****
  Неутрално

  никога нетрябва тези боклуци да допират до власта при избори трябва да се гледа това..ХА знаели някои на БОИКО досието кои знае и тои какви ги е вършил?

 30. 33 Профил на Николчо Дем....
  *****
  Неутрално

  Не ви ли се струва,че тази комисия се занимава с глупости? Обявява за принадлежност към ДС щатни служители,раотили там явно и открито в продължение на десетки години.Мой познат,отдавна пенсионер,ми показа преди време решение на тази комисия,която му съобщава,че бил щатен служител в ДС и че може да обжалва това решение в 14-дневен срок пред ВАС.А целия град знаеше къде работи този човек,познаваха неговото семейство,деца,родители!!!!Защо сега се харчат парите на данъкоплатците за такива глупости.

 31. 34 Профил на в-к. ГАЛЕРИЯ
  *****
  Любопитно


  Разработката за Костов и Самоковеца!


  Освен името на Костов в разработката присъстват имената на Константин Димитров – Самоковеца, Николай Методиев – Пилето, бившия началник на митническото бюро “Илиенци” Вальо Сотиров, бившият началник на Митница “София” Пламен Живков и Вальо Шотев. Документът има гриф „Строго секретно” и регистрационен номер в НСС – B 13015. Точната дата е 29 декември 2001 г.
  В последния брой на в. “Галерия” е публикуван скандален материал, според който съпредседателят на Синята коалиция и председател на Комисията за контрол на ДАНС, Иван Костов, през 2001 г. е засечен в докладна записка на Националната служба за сигурност (НСС) във връзка с контрабанден внос на сурово кафе. Освен името на Костов в разработката присъстват имената на Константин Димитров – Самоковеца, Николай Методиев – Пилето, бившия началник на митническото бюро “Илиенци” Вальо Сотиров, бившият началник на Митница “София” Пламен Живков и Вальо Шотев.
  Документът има гриф „Строго секретно” и регистрационен номер в НСС – B 13015. Точната дата е 29 декември 2001 г.
  Автор на докладната записка е капитан Ст. Кирков. В рапорт до своя пряк началник той съобщава, че на 18 декември 2001 г. заедно с подп. Гребенаров е провел среща с ДЗ (доброволен заявител). Темата на срещата е била свързана с вноса на сурово кафе у нас и проблемите при обмитяването на стоката.
  В “Галерия” е поместен цитат от документа, който гласи:
  „С внос на сурово кафе ДЗ се занимава от няколко години и познава добре както митническото законодателство, така и международната борсова търговия с този вид стока. В началото на 2001 г., предвид изградената схема от Иван Костов за набиране на средства, към него се обърнал Косьо „Самоковеца” чрез посредничеството на Ники „Пилето” с предложение да подпомага вноса, който фирмата на ДЗ осъществява със сурово кафе. Схемата е била кафето да преминава пред ГКПП, без да бъде обмитявано, за което е трябвало да бъде заплащана определена сума...”.
  По-нататък в докладната е отбелязано, че „се наблюдават опити от страна на Вальо Шотев, собственик на Винпром „Долна баня”, да организира собствена схема за контрабанда на различни стоки в страната.”
  В крайна сметка служителите на НСС решават:
  „Придобитата информация, касаеща опитите от страна на Шотев да замени спрените канали на Иван Костов с нова схема за контрабанден внос на стоки в Р България, ще бъде проверена и при долавяне на признаци ще бъде взето оперативно отношение към лицето.”
  Срещу името на Иван Костов е записано, че то е известно на службите, което означава, че той е засичан и друг път и че някъде за него има още „нещо”.
  Интересна е резолюцията под докладната записка на капитан Ст. Кирков. Там началникът му ръкописно е добавил искане към г-н К. Гребенаров, също служител на НСС. Искането е информацията да се „разшири” чрез агент „Сотир”.
  Визираният в документа Гребенаров е сегашният областен управител на Бургас и активист на ГЕРБ Константин Гребенаров.
  Във времето, в което е датирана справката, настоящият заместник-председател на ДАНС Иван Драшков изпълнява длъжността директор на НСС, след като Атанас Атанасов е подал оставка от този пост.
  В публикацията на „Галерия” се казва, че вестникът изнася фактите от получения документ, който е бил подхвърлен в редакцията от неизвестно лице, с дълбокото убеждение, че стартиралата операция „Октопод” трябва да намери продължение и да прерасне в операция „Чисти ръце” сред управляващия политически елит. 32. 35 Профил на фенер
  *****
  Весело

  И каква е файдата, след като няма закон за лустрация?!

 33. 36 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Спокойно, това са само ченгетата с първо име, започващо с А.
  Докато стигнем до Я ще изкочат още стотици ченгета.
  Е, има ли повече въпроси?

 34. 37 Профил на JediMonster
  JediMonster
  Рейтинг: 740 Неутрално

  ......................Нека се поучим от останалите страни от бившия соцлагер. ......................................................................................
  Както в чехия например ??? Ти знаеШ ли кой е Ружичка???? Ако незнаеШ да те светна бил е лейтенант в чеШката ДС и организатор на студенските протести в чехия през 89 г после обявен за убит от чеШката милиция по време на протеста впоследствие оказал се жив и здрав.

  Силата ще ти даде свобода!
 35. 38 Профил на за вестник Галерия
  *****
  Неутрално

  Разбраха, че хората имат отлично мнение за Костов и той може да помогне с конструктивни икономически съвети- и веднага измислиха глупости!
  А да видим КОЙ ИКОНОМИСТ ще предложи Патрашкова и сие брат и сестра Добреви?
  Парамов сигурно.
  И ще сте доволни, така ли е , 34 ?( не си прави труд да ми отговаряш.)

 36. 39 Профил на О ужас!
  *****
  Разстроено

  Комисията е проверила 376 - 83 доносници, следва от 6219 лица да излязат поне 1400 доносници.
  В държавната администрация има ли някой да не е доносник ?

 37. 40 Профил на Рашо
  *****
  Гневно

  Всички Трактористи на боклука, ваща мама............

 38. 41 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ето списъкът на тези 83-ма.

  Това са тези, чиито имена започват с с буквата - А. Прави впечатление, че мнозинството са родени в село. Това е само при груб преглед, което прави впечатление. Много от тях са специализирали в школа на КГБ - Москва.

  1. Адриян Петров Дойчинов

  2. Александра Александрова Трон

  3. Александър Баев Баев

  4. Александър Василев Захариев

  5. Александър Ганчев Гелеменов

  6. Александър Георгиев Апостолов

  7. Александър Димитров Костов

  8. Александър Димитров Сарафов

  9. Александър Димитров Стефанов

  10. Александър Емилов Александров

  11. Александър Здравков Александров

  12. Александър Иванов Никулкин

  13. Александър Йорданов Стоименов

  14. Александър Кирилов Петров

  15. Александър Кръстев Савов

  16. Александър Леонов Александров

  17. Александър Манолов Манов

  18. Александър Панайотов Андреев

  19. Александър Стоянов Гюров

  20. Александър Стоянов Илиев

  21. Алексей Георгиев Славеев

  22. Алексей Рашков Чомполов

  23. Алекси Йонков Колев

  24. Альоша Борисов Капчин

  25. Альоша Димитров Лазаров

  26. Анастас Димитров Вълчев

  27. Анастас Тодоров Бадев

  28. Анатоли Василев Човалинов

  29. Анатоли Димитров Димитров

  30. Ангел Александров Ранев

  31. Ангел Вълков Криворов

  32. Ангел Вълчев Митрев

  33. Ангел Димитров Ангелов

  34. Ангел Димитров Байков

  35. Ангел Димитров Драганов

  36. Ангел Димитров Стоев

  37. Ангел Добрев Колев

  38. Ангел Желев Желязков

  39. Ангел Иванов Цветков

  40. Ангел Илиев Александров

  41. Ангел Киров Цветков

  42. Ангел Костадинов Ганцаров

  43. Ангел Несторов Братанов

  44. Ангел Петков Синков

  45. Ангел Петров Константинов

  46. Ангел Русев Анчев

  47. Ангел Спириев Соколов

  48. Ангел Стоянов Петков

  49. Ангел Стоянов Стойчев

  50. Ангел Христов Стойчев

  51. Андон Кирилов Бучински

  52. Андрей Владимиров Печев

  53. Андрей Владимиров Печев

  54. Андрей Георгиев Пичуров

  55. Андрей Иванов Иванов

  56. Анто Живков Антов

  57. Антон Владимиров Димитров

  58. Антон Димитров Тенчев

  59. Антон Стефанов Петков

  60. Апостол Атанасов Апостолов

  61. Аргир Леонидов Бояджиев

  62. Асен Георгиев Пешков

  63. Асен Димитров Василев

  64. Асен Кирилов Дамянов

  65. Асен Костадинов Шишков

  66. Асен Кръстев Тишев

  67. Асен Тодоров Киров

  68. Асен Цанов Пискулийски

  69. Асен Цветанов Арсенов

  70. Асен Чернев Йотов

  71. Аспарух Захариев Пелчев

  72. Атанас Господинов Халачев

  73. Атанас Иванов Димов

  74. Атанас Иванов Кадирев

  75. Атанас Иванов Кондев

  76. Атанас Иванов Мянков

  77. Атанас Йонков Цочев

  78. Атанас Костадинов Тонков

  79. Атанас Лазаров Велев

  80. Атанас Любенов Вълков

  81. Атанас Николов Тонев

  82. Атанас Стефанов Зангов

  83. Атанас Търпов Божилов
  The best way out is always through Robert Frost
 39. 42 Профил на суьо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#28] от "бивша презряна кука":

  Страшни неща приказваш...

 40. 43 Профил на Д-р Тони Филипов
  *****
  Неутрално

  (http://www.sarakt.org/mezonet2.htm). Та там пише: „ДСБ има двадесет и трима добре платени младежи, които редовно обикалят форумите и блоговете и пишат коментари в защита на Костов и плюят враговете му.”
  Не знам дали е така, просто цитирам. Но си мисля, че това обяснява защо на някои места като се спомене Костов и става страшно…

  http://www.sarakt.org/mezonet2.htm

 41. 44 Профил на kikot
  *****
  Неутрално

  Уау! Ми то, горе-долу, всеки четвърти от тази проверка е снасял на ДС!

 42. 45 Профил на нес
  *****
  Любопитно
 43. 46 Профил на Любопитен
  *****
  Любопитно

  И Костов не е “млад”- виж по въпроса за милиардите са се произнесли от НСС!


  Ако Иван Йорданович има намерение да мълчи по неудобните за него теми и да продължава да дава акъл за щяло и нещяло, да бъде така добър и да си извини на Царя, когото скъсваше от критики, че рушал демокрацията като не отговарял на журналистически въпроси. Двама президенти има десницата и двамата бяха зачеркнати за политиката от Костов. Само че Президентът Желев и Президентът Стоянов не са работили със Самоковеца, нали?  От години костовистите се кълнат, че срещу Иван Косотв няма доказателства за незаконни дейности. Мотивират се с факта, че ако е имало нещо реално, комунистите са щели да го използват, най-малкото за да съсипят кариерата на Костов.
  И пак от години анти-костовистите твърдят, че има доказателства за незаконни дейности срещу Иван Костов. Парадоксалното в случая е, че те също се мотивират с... комунистите. Този път обаче се залага на народната мъдрост “гарван гарвану око не вади”. Тоест, Костов е политик, създаден от Андрей Карлович, за да служи на БСП и самите комунисти нямат сметка да компрометират Командира, защото им служи добре, разбивайки десницата.
  В последно време този спор е със затихващи функции. Защото вторите водят на първите с много на нула и мачът на практика свърши.
  Първо, Кольо Парамов на висок глас и на чист български език заяви пред камерите на едно от най-гледаните телевизионни предавания,

  че лично е запознат с връзките на Иван Йорданович (както Парамов нарече Костов) със съветските служби.  Последва гузно мълчание от страна не само на Костов, но и на ДСБ, както и на другия партньор в Синята коалиция – СДС.
  Днес става ясно, че според разработка на НСС, Костов е участвал в контрабанда на кафе с Косьо Самоковеца и Ники Пилето.
  И още нещо - винаги има още. Разбра се, че “...срещу името на Иван Костов е записано, че то е известно на службите, което означава, че той е засичан и друг път и че някъде за него има още „нещо”.
  Сега какво!?!
  Костов ще се разделили с имунитета си?
  Със Синята коалиция какво става? Ще бъде интересно да се чуе мнението на Мартин Димитров.
  Ако Иван Йорданович има намерение да мълчи по неудобните за него теми и да продължава да дава акъл за щяло и нещяло, да бъде така добър и да си извини на Царя, когото скъсваше от критики, че рушал демокрацията като не отговарял на журналистически въпроси.  Налага се Иван Йорданович да се извини и на Ахмед Доган – оказа се, че обръчите от фирми съществуват. Само че на някои обръчите им са законни, а на други - не.  Ами Софиянски? За в бъдеще как да гласува нормалната НЕзомбирана част от българската десница - с отвращение ли?
  И още много бяха онези, които Костов лично се постара да компрометира.
  Двама президенти има десницата и двамата бяха зачеркнати за политиката от Костов. Само че Президентът Желев и Президентът Стоянов не са работили със Самоковеца, нали?
  Филип Димитров беше лош! Димитър Луджев и той беше лош. Евгений Бакърджиев и покойният Алксандър Божков бяха още по-лоши.
  Светът започваше и свършваше с Иван Йорданович Костов.
  Е! Не стана точно така!
  Светът ще продължи да си съществува.
  Колкото до Костов – отговорът е същият, като за Първанов!
  Вече не е “млад” – виж по въпроса за милиардите са се произнесли от НСС!  Антон Луков
  www.dnesplus.bg


 44. 47 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ======================
  === ЛУСТРАЦИЯ ДО ГРОБ! ====
  === БЕЗ ПРАВО НА ПЕНСИЯ====
  === ЗАЧИТАНЕ НА ТРУДОВ ====
  === СТАЖ И БЕЗ ПРАВО НА====
  === РАБОТА ПОВЕЧЕ В ДЪР-===
  === ЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ ====
  ======================

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 45. 48 Профил на хахаааа
  *****
  Весело

  "ДС е работеше за България."

  /Да стане Съветска република/

 46. 49 Профил на bulgarin v USA
  *****
  Неутрално


  ДОКАТО НЕ СЕ ПОДМЕНИ 70% СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ,ОСВЕН ТОВА ,КОЕТО Е ДО ТОЗИ МОМЕНТ !!!!

 47. 50 Профил на ЛУСТРАЦИЯ БОЙКО
  *****
  Неутрално

  САМО ЛУСТРАЦИЯ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ СКОТОВЕ!

 48. 51 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Колко наивен трябва да е човек, за да си представя, че Бойко Борисов ще предприеме лустрация?!

  Бойко Борисов е част от тях...той си е тяхна креатура.
  1. Завършил е Симеоново (прочетете постинг № 24, където е обяснено кой завършва Симеоново)

  2. Бил е член на БКП

  3. Беше бодигард на Тодор Живков и на Сакскобурготски (нали пазвантите са най-верните от верните хора)

  4. Беше главен секретар на МВР ( как МВР-олигархията ще позволи да бъде управлявана от човек, който не е от техните среди)

  5. Стана кмет на София и търчеше по тенискортовете и да прави първа копка на каквото и да е.

  6. Основа партия от целият административен апарат на цялата страна + семействата им...(на кого ще разрешат да основе партия, щото имал яки мускули)

  7. Позволиха му да спечели изборите, щото бил десен (той е толкова десен, колкото аз съм първа братовчедка на английската кралица)

  От този човек да се очаква лустрация е изкривено мислене, за което е наложително консултация с лекар.
  При това спешна!

  The best way out is always through Robert Frost
 49. 52 Профил на kk
  *****
  Неутрално

  а теси на новобогата6ите агентите с карнони които са 20 г станаха милионери а сам министрите в ван6но министр.и др.министр.а министрите а депутатите и т.н. богата6ите са наи големите доносници били по времето на т.ж. а и след негово време са това забогатаха барзо от царвули станаха милионери да се исдаде закон и имената на богат6ите бес исклу4ение да се раскриат как са забогатали и от кое мвр и т.н. са от каде са им самолетите хотелите рестр.касината фирмите имотите с ниските саплати ли са ги купили преди "демокрациата" от коа банка са всели кредити и кои са банкерите бив6и и настоа6ти каде се кредитните милионери крадци сега богата6и и т.н.да ислезе истаната са новобогата6ите в бг.

 50. 53 Профил на Желязко Желев  jelev1@abv.bg
  *****
  Неутрално

  Обичам да чета форумите под статите.Те почти винаги са по съдържателни от самата статия.Благодаря на БИВША ПРЕЗРЯНА КУКА за написаното.От откъслечните ми сблъсъци с полицията си направих доло горе същите изводи.Човекът е прав и какво от това?СИСТЕМАТА е такава ,че ако някой вътрешен реши да я реформира тя го изплюва веднага./външните обикновено нямат и хабер какво става/Това се отнася за цялото ни общество,не само за полицията.Ние затъваме с всеки изминал ден.И малцина се осмеляват дори да го напишат.Трябват незабавни и безкомпромисни реформи.

 51. 54 Профил на kk
  *****
  Неутрално

  тони масларов мажа на е.масларова агент расуснава4 фам.милионери дра6ков данс жените на високо поставените хора по варховета които работат в данс
  зам.министр.к.димитров в ван6но какав е жена му е в ватр.м.голама риба и др.зам министр.да не говорим са посланици в бг.и 4ужбина ген.консили и т.н.
  но и те са богата6и всеха и ефтени апартм.от ван6но и то по 2 и по 3 са децата са бабите си и т.н. като ги гледам по снимките и телевисиата се 4уда как не им е удобно нали хората ги поснават но те са дебелокожи комунаги и пребоадисани агенти

 52. 55 Профил на АШАС
  *****
  Неутрално

  Какви са тия 81 не подлежат на проверки, эакона не поэволява ,а ми променете эакона,на тройната коалиция,теэи 81 над эакона ли са ,недосигаеми ли са.

 53. 56 Профил на Фидоска Искрена
  *****
  Неутрално

  Кога ще дръзнат да изкарат мръсните имена на ченгетата от ДС управлявали и разграбили БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ? Кога, бе, мишоци?

 54. 57 Профил на Агент Гоце
  *****
  Неутрално

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82_%D0%B7%D0%B0_%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82#.D0.97.D0.B0.D0.BA.D0.BE.D0.BD.D0.BE.D0.B4.D0.B0.D1.82.D0.B5.D0.BB.D1.81.D1.82.D0.B2.D0.BE_.D1.81.D0.BB.D0.B5.D0.B4_1990_.D0.B3.D0.BE.D0.B4.D0.B8.D0.BD.D0.B0_.D0.BE.D1.82.D0.BD.D0.BE.D1.81.D0.BD.D0.BE_.D0.B4.D0.BE.D1.81.D1.82.D1.8A.D0.BF.D0.B0_.D0.B4.D0.BE_.D0.B4.D0.BE.D0.BA.D1.83.D0.BC.D0.B5.D0.BD.D1.82.D0.B8.D1.82.D0.B5_.D0.BD.D0.B0_.D0.B1.D0.B8.D0.B2.D1.88.D0.B0.D1.82.D0.B0_.D0.94.D1.8A.D1.80.D0.B6.D0.B0.D0.B2.D0.BD.D0.B0_.D1.81.D0.B8.D0.B3.D1.83.D1.80.D0.BD.D0.BE.D1.81.D1.82

  Прочетете горния линк относно закона за достъп за досиетата и веднага ще ви стане ясно за каква мафия, обхванала даже най-висшите слоеве на държавата, става на въпрос. Аз подкрепям закон за лустрацията с ДВЕ РЪЦЕ, 100%, напълно! Уви, както може да се убедите сами конституционния съд е на друго мнение. 1997 година спря опитите на Костов за лустрация. Последния пример е от правителството на ББ, който се опита да направи МИНИМАЛНА стъпка към лустрацията, като забрани агенти на бившата ДС да оглавяват парламентарни комисии. Естествено, след сигнал на не БСП и ДПС ( ИЗНЕНАДА ) конституционния съд обяви това решение за противоконституционно. Така че, лично мое мнение е, че не може и да става дума ( за огромно съжаление ) за лустрация преди да се изгони тая измет от конституционния съд

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/12/04/825774_konstitucionniiat_sud_otmeni_zabranata_agenti_na_ds_da/

 55. 58 Профил на Bulgarin
  *****
  Неутрално

  Арестувайте веднага полковник Димитар Събев от Бургас, шеф на КАТ Бургас и офицер от Държавна Сигурност. Този човек е виновен за няколко убииства,изнасилвания, прикриване на доказателства и престъпници,рекет и терор над обикновенни хора. Той има серозни психически отклонения и е опасен за обществото. Полицията в Бургас знае за него но от години, но не предприема нищо умишлено. Той наема тежки престъпници който изпълняват негови заповеди. Той е за затвор от години!!!

 56. 59 Профил на eho
  *****
  Гневно

  V moq grad qmbol vsi4ki paza4i sa bili v ds-grezat slanina i zaemat mesta,vapreki ,4e otdavna sa nadhvarleli 66666......koi gi darji tiq ohranitelni firmi?

 57. 60 Профил на Додо
  *****
  Неутрално

  От "А" - 83 - ма.
  А до "Я"....................

 58. 61 Профил на do b.p.k.
  *****
  Неутрално

  бивша презряна кука... а дано стане нещо.

 59. 62 Профил на ДАНС
  *****
  Любопитно


  Костов & Самоковеца. Очаквайте продължение – Гад Зееви


  При изслушването на Петров в комисията за контрол на ДАНС, Трактора вътре казва знаково изречение, което тогава писа единствена afera.bg: „Ако зависеше от мен, господин председателю на комисията, Вие отдавна щяхте да сте в затвора!”. Днес Алексей Петров е в ареста. Драшков и Костов управляват службите на България.Въпреки това секретни документи започват лека полека да излизат на бял свят.
  Светлият образ на Командира няма ход назад.
  Освен и той да излезе „под прикритие”.
  На бял свят излезе информация, което за посветените в под и над земния свят отдавна не беше изненада – връзките на Иван Костов и Косьо Самоковеца, и контрабандата.
  Разработка на НСС. Обаче никой не се самосезира. Главният прокурор предпочита да говори, че нямало да влиза в политиката, като че ли някой го пита. Кокинов брои факирите. А Бойко Найденов стиска палци, Велчев да не е откровен като говори за политика.
  Ген. Атанасов засега мълчи.
  Няма и как другояче. Разработката е по времето на Иван Драшков в НСС. Днес Драшков коли и беси в ДАНС под прякото ръководство на ... Иван Костов.
  В НСС отдавна знаят точно откога започна възхода на Косьо Самоковеца. И при управлението на коя партия се вееше байряците.
  Вместо да бръкне и в този Октопод, вътрешният министър Цветанов и той не се обажда.
  Всички мълчаливо бранят Костов. И миналото му.
  Вместо прокуратурата да разрови контрабандните връзки Костов – Самоковеца, тя набързо излезе с изявление, че Алексей Петров злепоставял Станишев и това щяло да стане ясно от секретните документи намерени на байсена „Спартак”. Ама още не било сигурно.
  Впрочем, Трактора, както е известно, поне десет дни преди ареста е знаел, че ще бъде задържан.
  Дори два дни „се е покрил”, нощувайки не на обичайното си място. После махнал с ръка и рекъл: „Е.. съм им майката, да правят каквото щат!”.
  Та Алексей Петров, който прекрасно е знаел, че ще бъде арестуван е оставил просто така секретни документи на басейн „Спартак”?
  Приказки за наивници.
  Нищо случайно няма на този свят. Нищо.
  Впрочем, при изслушването на Петров в комисията за контрол на ДАНС, Трактора вътре казва знаково изречение, което тогава писа единствена afera.bg: „Ако зависеше от мен, господин председателю на комисията, Вие отдавна щяхте да сте в затвора!”.
  Днес Алексей Петров е в ареста. Драшков и Костов управляват службите на България.
  Въпреки това секретни документи започват лека полека да излизат на бял свят.
  Днес със Самоковеца.
  Продължението следва със сделката с Гад Зееви, прогнозира afera.bg Там пък казват, фактите били чудовищни.
  Преди време премиерът, а после и вътрешният министър казаха, че нямало да има чадър върху никого, дори и да е от „техните”.
  Костов какъв е? Да не би и той да е „под прикритие? 60. 63 Профил на Zuk Trombon
  *****
  Весело

  До коментар [#34] от "в-к. ГАЛЕРИЯ":
  Кой стои зад новия вестник "Галерия"
  Основният заподозрян за задкулисен издател на "Галерия" – Алексей Петров, отрича да е финансирал вестника. Пред сп. "Тема" миналата седмица обаче той уточнява, че седмичникът ще се ползва с неговата "идейна и емоционална" подкрепа.

  http://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2009/10/16/800898_koi_stoi_zad_noviia_vestnik_galeriia/

 61. 64 Профил на 52, 53
  *****
  Весело

  Май нещо стана грешчица, мила ми комисийо! Май не са 83, ами 82, я вижте тука:

  52. Андрей Владимиров Печев

  53. Андрей Владимиров Печев

  По какво ги различавате тия двамата?

  Ама дерзайте, де! Докато стигнете до "Я", тия колко ще са се налапали и накръвопили! Пък и като стигнете на "Я", аджеба какво ще последва?

 62. 65 Профил на ACDC
  *****
  Неутрално

  Лустрация е решението на проблема ,не само за сътрудници и доносници на ДС, но и за цялата червена номенклатура и за ръководителите на казионните организации ,ако народа си спомня все още, че имаше и такива мизерници!

 63. 66 Профил на AAA
  *****
  Неутрално

  Този списък с имена ми се вижда частичен и силно непълен ,защото всички първи имена започват с буквата "А", все едно някой не е успял да изтрие всички имена от списъка или е представил само първите от тях!До коментар [#41] от "Realistka":

 64. 67 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Всеки осми човек в комунистическата държава е бил свързан по някакъв начин с Държавна сигурност или военните.

  Всеки осми!!! И днес те са мафиотската зловеща сила, душаща за гърлото българите.

  И тези хора са между нас, те са и в чужбина между емигрантите, тези хора пазят "омертата", те много добре знаят какво се е случило тук и как България загива по тяхна вина.
  Това са те - зверовете от ДС, комунистическите подлоги, убийците на живота на сънародниците си.

 65. 68 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Хайде, пак се почна с плюенето по Костов...

  На нас ни е ясно, че той не е бял ангел. Ясно ни е, че поучава журналистите по особено досаден начин. Ясно ни е, че направи грешка със сестрите в Либия. ГОЛЯМА грешка.

  Но ни е ясно също, че Синята коалиция не е Тройната коалиция. И че Синята Коалиция е в пъти по-добра от тройната коалиция. Така че, моля, или се захванете да правите смислени партии, или степенувайте съществуващите, за да не стигаме пак до пдението да ни управляват комунистическите отрочета и ДС агентът от турски произход.

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK