Борисов поиска справка за договорите, сключени от предишния кабинет без осигурено финансиране

Борисов поиска справка за договорите, сключени от предишния кабинет без осигурено финансиране

© Красимир ЮскеселиевМинистър-председателят Бойко Борисов нареди на членовете на правителството до следващата сряда да му представят справка за договорите, сключвани от министерствата в периода 2007-2009 г. от мандата на предишното правителство, без по тях да е осигурено финансиране. По думите му това е една от основните причини за забавените плащания на държавата към бизнеса, съобщи правителствената информационна служба.


Премиерът е поискал и справка за същия период за всички договори по обществени поръчки, които са анексирани, след което новите клаузи задължават държавата да плаща повече от сумата, с която е спечелена обществената поръчка. Като пример за това Борисов е посочил договора за строителството на автомагистрала "Люлин", при който за пет години първоначалната сума за изграждането на обекта е увеличена над три пъти.


"Поемането на финансово необезпечени задължения е нарушение на действащите системи за финансово управление и контрол и води до ангажиране отговорността на възложителя – в случая държавата, с обезщетения и неустойки, както и до щети за бизнеса от неизпълнени договори", посочи премиерът при обсъждането на предлагани от правителството промени в Закона за обществените поръчки.

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Справочников
  *****
  Весело

  Веднага да се търси начин да се строят големи затвори.

 2. 2 Профил на Голата истина
  *****
  Любопитно

  И какво следва от това ?
  Ако, е само за назидателни "надувки" , за пред камерите, все тая .

 3. 3 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  И като я получи тая справка -
  ще я сложи в джоба си
  до подготвената оставка!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 4. 4 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 797 Любопитно

  И що ще сторим после? Да ги покажем на медите? Или тържествено да ги пратим на другаря главен прокурор който ще обещае да купи колело, ама..

  Колкото повече, толкова повече!
 5. 5 Профил на да питам
  *****
  Неутрално

  когато договора е за финансиране повече от една година не се ли финансира от следващият бюджет?

 6. 6 Профил на Demokrat
  *****
  Весело


  Е време беше.
  То и на децата стана ясно, че "братовчедските" фирми са с договори за "спасяване от кризата"
  Ама като ги разберат тия договори, да потърсят РЕАЛНА лична отговорност на всички подписвали такива договори и на техните началници.
  И анулиране - щом не е имало предвидени пари!
  Изобщо да се задейства!

 7. 7 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Весело

  Браво Бе,човек!

  Доживяхме !

  И сега , КАКВО ЩЕ СТАНЕ ?

  Разследване ли? Що ли?

  Хитростта пречи на мисълта!
 8. 8 Профил на гого
  *****
  Весело

  Да взема справката и да пуска оставката

 9. 9 Профил на Гневен
  *****
  Гневно

  Борисов прави цирк докато качва данъците и цените на тока !!!

  Не се наплюскаха вампирите мръсни и той и тия преди него !!! Всички са изроди, до един !!!

 10. 10 Профил на NK
  *****
  Неутрално

  Ако Бат'Бойко не вкара на топло някой виновен в най-скоро време - ще се наложи да понесе много негативи, които са трупани през годините, но сега излизат наяве.

  Не че е кой знае колко голям проблем за него лично, но въобще не ми се иска пак да се легитимират като управленска алтернатива разните му там червени фесове.

  Държавата се разпада. Или вдигаш ръце и си заминаваш (1), или загърбваш всичко (2) и почваш от минуса (щото сме доста под нулата), или четеш житието на ГенЕрал Пиночет (3) и си правиш изводите.

  ББ в момента е във висяща и то губеща позиция между т.2 и т.3

 11. 11 Профил на 9988
  *****
  Неутрално

  Ако Софиянски, когато беше служебен премер, се занимаваше по цял ден с палячовщини, а не с работа, сега щяхме да сме в пакет със Сърбия и Македония.

 12. 12 Профил на steerbear
  *****
  Неутрално

  От 2 до 5 ко стана не6то много плахо и озада4ено подхождате.....малко кат насрани
  за 5 по принцип си прав и сигурно така и 6те стане ма нали Стани6еф подведен от неговите 'експерти' каза 4е криза при нас няма да има та сега вси4ки сметки и измислени раз4ети в ко6а за боклук....Еееех другари

 13. 13 Профил на !
  *****
  Неутрално

  А бе бате това го гледахме преди 6 месеца дай нещо ново!

 14. 14 Профил на vg
  vg
  Рейтинг: 565 Любопитно

  "Поемането на финансово необезпечени задължения е нарушение на действащите системи за финансово управление и контрол и води до ангажиране отговорността на възложителя – в случая държавата, с обезщетения и неустойки, както и до щети за бизнеса от неизпълнени договори" - това сто петдесет и две милиметровата "юристка" от монтанския дивизион ли ти го написа ?

 15. 15 Профил на Стенли
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "Demokrat": Ама да анулират и тези, дето ги е сключил премиера, като кмет- например на проекто зет му Стенли! Или не е демократично? И как ги познаваш кои са "братовчедските" ? Преди време народния кумир Костов беше казал че сме малка страна и всички сме братовчеди. Всички сме българи! Затова стига с тези разделения на наши и ваши. Като не може да се справи с приходната част на бюджета да си ходи, или поне да смени някои многознайковци. Да вземе икономисти, които познават ситуацията в страната.

 16. 16 Профил на Стефан
  *****
  Неутрално

  До 9988: Всеки се занимава с това, в което се счита най-силен.

 17. 17 Профил на Крив
  *****
  Неутрално
 18. 18 Профил на Гео
  *****
  Неутрално

  Леле-е-е-е! Почвам ги!
  "Грабайте теслата!" - Форумът изкряска! И фактури тлъсти литнаха завчаска....Червените тръпнат друг път не видели Бойко как избива риба с децибели.....

 19. 19 Профил на Наблюдател
  *****
  Неутрално

  Много хубаво, само дето няма нито 1 осъден до сега

 20. 20 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  в едно градче близо до София за последния мандат израснаха много бързо много бизнеси, дотук добре, като слушам хората всички са свързани с Дога(н), тази партия никога не е имала нищо общо с това място преди, а хората станали бизнесмени се появиха като от нищото, месни са и се знае затях какви са, отпуснаха им се някакви кредити и другото е пълна загадка

 21. 21 Профил на abv
  *****
  Гневно

  За 7 месеца на власт ГЕРБ имаха достатъчно време да проверят договорите - кои са със завишени цени, кои са некачествено или недокрай изпълнени, кои са читави.
  Всички са измамници и крадци! - нито е вярно, нито подхожда на дясна партия.
  И как като няма пари чиновниците в министерствата и агенциите са същия брой и със същите заплати, а за изпълнителите пари няма?
  Защо за инженерите в института по електроника на БАН и другите безделници там, в БНТ, БНР, БДЖ, Булгаргаз, НЕК и т.н. има пари, а за нас, които произвеждаме, няма?
  Така ли ще борите кризата - със заплатите на безделниците и бездарниците на бюджетната ясла? С увеличение на преразпределението на БВП от работещите към получаващите?
  те ли ще ни извадят от кризата?
  Къде са обещаните структурни реформи, Бойко?
  Станишев крадеше, ни си плащаше сметките и пак изземваше 40% от БВП.
  Вие уж не крадете, но и не се разплащате, и изземвате 45%.
  Да хрантутим чиновници!
  Искаме реформи веднага!!!

 22. 22 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Шуууум. Оглушителен шум се носи из ефиро.. Вече осем месеца ревизираме, констатираме, установяваме, проверяваме...
  Шууууум. Резултато - нема договори, нема работа, нема ленти, нема заводи. За боклук и за превоз на боклук. Шууууумм се носи край Искаро.. Блескат сабли, щитове, сака се импийчмънт и от странство викат Congratulations Борисов...
  В Родината - смут и възхищение.. В Родината, чакат оставка и геройства!
  Шууууум. В системата - неистов шум. Оглушителен.

  Ecrasez l’infâme
 23. 23 Профил на в-к. ГАЛЕРИЯ
  *****
  Любопитно


  Разработката за Костов и Самоковеца!


  Освен името на Костов в разработката присъстват имената на Константин Димитров – Самоковеца, Николай Методиев – Пилето, бившия началник на митническото бюро “Илиенци” Вальо Сотиров, бившият началник на Митница “София” Пламен Живков и Вальо Шотев. Документът има гриф „Строго секретно” и регистрационен номер в НСС – B 13015. Точната дата е 29 декември 2001 г.
  В последния брой на в. “Галерия” е публикуван скандален материал, според който съпредседателят на Синята коалиция и председател на Комисията за контрол на ДАНС, Иван Костов, през 2001 г. е засечен в докладна записка на Националната служба за сигурност (НСС) във връзка с контрабанден внос на сурово кафе. Освен името на Костов в разработката присъстват имената на Константин Димитров – Самоковеца, Николай Методиев – Пилето, бившия началник на митническото бюро “Илиенци” Вальо Сотиров, бившият началник на Митница “София” Пламен...

  Прочитане на целия коментар Живков и Вальо Шотев.
  Документът има гриф „Строго секретно” и регистрационен номер в НСС – B 13015. Точната дата е 29 декември 2001 г.
  Автор на докладната записка е капитан Ст. Кирков. В рапорт до своя пряк началник той съобщава, че на 18 декември 2001 г. заедно с подп. Гребенаров е провел среща с ДЗ (доброволен заявител). Темата на срещата е била свързана с вноса на сурово кафе у нас и проблемите при обмитяването на стоката.
  В “Галерия” е поместен цитат от документа, който гласи:
  „С внос на сурово кафе ДЗ се занимава от няколко години и познава добре както митническото законодателство, така и международната борсова търговия с този вид стока. В началото на 2001 г., предвид изградената схема от Иван Костов за набиране на средства, към него се обърнал Косьо „Самоковеца” чрез посредничеството на Ники „Пилето” с предложение да подпомага вноса, който фирмата на ДЗ осъществява със сурово кафе. Схемата е била кафето да преминава пред ГКПП, без да бъде обмитявано, за което е трябвало да бъде заплащана определена сума...”.
  По-нататък в докладната е отбелязано, че „се наблюдават опити от страна на Вальо Шотев, собственик на Винпром „Долна баня”, да организира собствена схема за контрабанда на различни стоки в страната.”
  В крайна сметка служителите на НСС решават:
  „Придобитата информация, касаеща опитите от страна на Шотев да замени спрените канали на Иван Костов с нова схема за контрабанден внос на стоки в Р България, ще бъде проверена и при долавяне на признаци ще бъде взето оперативно отношение към лицето.”
  Срещу името на Иван Костов е записано, че то е известно на службите, което означава, че той е засичан и друг път и че някъде за него има още „нещо”.
  Интересна е резолюцията под докладната записка на капитан Ст. Кирков. Там началникът му ръкописно е добавил искане към г-н К. Гребенаров, също служител на НСС. Искането е информацията да се „разшири” чрез агент „Сотир”.
  Визираният в документа Гребенаров е сегашният областен управител на Бургас и активист на ГЕРБ Константин Гребенаров.
  Във времето, в което е датирана справката, настоящият заместник-председател на ДАНС Иван Драшков изпълнява длъжността директор на НСС, след като Атанас Атанасов е подал оставка от този пост.
  В публикацията на „Галерия” се казва, че вестникът изнася фактите от получения документ, който е бил подхвърлен в редакцията от неизвестно лице, с дълбокото убеждение, че стартиралата операция „Октопод” трябва да намери продължение и да прерасне в операция „Чисти ръце” сред управляващия политически елит.
 24. 24 Профил на WD
  *****
  Неутрално

  Не е ли малко късничко, а г-н премиер? Тези договори трябваше да ги провериш на 8-мия ден, а не на 8-мия месец от вземането на властта!

 25. 25 Профил на еми така е
  *****
  Неутрално

  боко, държавата не започва и не свършва с теб, както най-после си разбрал и преди да се дуеш по избори че ще биеш тоя и оня като го наби какво следва от тук нататък? Щ етрябва да се работи и то да се решават нещата в полза на хората... а ивначе ни писна
  по цял ден ще гледаме циркове и да треперим от неграмотното оръдие дето се търкаля по палубата и не знаем кога и в каква посока ще гръмне ,та да пробие нещастното корабче бантустан, пардон булгаристан и барабар с бицепсите да потеглим към дъното и ние дето останахме тук
  заедно гласувалите за него, да ги" оправят"

 26. 26 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  има смисъл, за амнистия преди присъда с апел към политици бузнеси и прочие спонсори, да се открие една сметка и всички дето са крали да започват да я пълнат, анонимно, , когато нивата се постигнат

 27. 27 Профил на ИСТИНСКИ ГРАЖДАНИН
  *****
  Неутрално

  ТОЯ НА СНИМКАТА ШЕ ГО ОПРАВИ САМО ЕДИН ХУБАВ БОЙ!

 28. 28 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1668 Любопитно

  Ъхъ, милия, на осмия месец от царстването. А какво ти правиха министрите през това време? Броиха звезди по небето ли?!
  Не му отива на минпреда да се прави на незнаещ. Лошо е за репутацията. Преди изборите гербаджиите се хвалеха, каква велика информация им донасят "омерзените от Станишев" държавни служители.
  Сега изведнъж - пълно неведение. Стига, бе!
  Дянков ако не знае, е ясно. Той и без това нищо не знае. А, само това, кой е млад или стар! За милиардери и милионери ниц. Финансов министър - чудо!
  НО чудо от световен мащаб. Направо обра овациите на финансовия естаблишмън с революционното - легален рекет 10 %.
  Поне един в правителството е знаел за договорите. Ако не е донесъл на минпреда да се извърши полицейска акция и готово!
  Има нещо друго зад тези димки.

 29. 29 Профил на м
  *****
  Неутрално

  Дръж ме, вуйчо, през кръста, че файтонът се клати!

 30. 30 Профил на Ангел
  *****
  Неутрално

  Прекрасен ход на премиера...........

 31. 31 Профил на Инна
  *****
  Неутрално

  Факт е, че Борисов закъсня с този "списък" и че сега, колкото и драстични да са нарушенията, ще търпи и негативи, и неприятни чувства от страна на ощетените и обеднели българи.

  И още нещо - грешка беше да потупва джоба си за собственоръчно "подготвена" оставка за ръководеното от него правителство на ГЕРБ. Няма нищо по-лошо и неприятно да тичаш преди сянката си.

 32. 32 Профил на Кандидатимигрант
  *****
  Неутрално

  Уважаеми другарю Борисов,

  настоятелно се обръщам с молба към Вас спешно да си подадетете вече написаната от самия Вас оставка, с оглед своевременното прекратяване на агонията на това управление и предотвратяване на далеч по-големи беди за българската държава и народ от Вас и Вашите некадърни министри.

  Възползвам се от случая да Ви обърна внимание върху факта, че 100-те дни на Вашето високонекомпетентно правителство отдавна изминаха. В този смисъл всякакви по-нататъшни оправдания с предишните управляващи са напълно неоснователни, неработещи и не предлагат по никакъв начин решения на текущите проблеми в управлението на държавата.

  Своевременното Ви изчезване от българския политически хоризонт ще благоприятства подобряването на управлението на страната, в частност ще прочисти държавната администрация от кадри на ГЕРБ с ниски чела и дебели вратове.

  В заключение, краят на Вашето злощастно управление е жизненоважна предпоставка за оздравяването на българския политически климат като цяло, както и за бързото и драстично намаляване броя на онези български граждани, които се срамуват от простащината и некомпетентността на своя настоящ премиер и поради тази причина обмислят сериозно възможността да си купят еднопосочен билет от аерогара София до където и да е.

  С уважение,

  Кандидатимигрант

 33. 33 Профил на тото
  *****
  Весело

  Правилно! Всички виновни да се уволнят от работа и съдят.....

 34. 34 Профил на да питам
  *****
  Неутрално

  още ли не са му дали договора за АЕЦ Белене?

 35. 35 Профил на Загрижен
  *****
  Неутрално

  Г-н Борисов, не разваляй договорите, че трябва да се връща рушвета. Ами някои ако са го похарчили какво ще стане!!!!

 36. 36 Профил на Пикаещият във Фонтани
  *****
  Любопитно

  Да разбира се че трябват такива справки за да знае всеки българин Тройната ламя как е крала и прахосала милиарди на вятара и затова сме сега на това дередже, Бой по червената болжуазия кланове на мафията начело със Черепа

 37. 37 Профил на БРАВО!
  *****
  Неутрално

  БРАВО!ВРЕМЕ БЕШЕ!БРАВО НА ББ!

 38. 38 Профил на Бесен
  *****
  Гневно

  На тоя пор се други са му виновни. Вижте му изказванията докато беше кмет и секретарка в МВР, там пак плямпаше че на него все му пречат да си върши работата .Всички разбрахме ,че тройната коалиция гепеше нали за това и хората не гласуваха за тях ама то минаха 8 месеца от как сте на власт аре стига вече извинения със Станишев това не може вечно да продължава. Къде са им на ГЕРБ антикризисните мерки, къде им е програмата за насърчаване на бизнеса нали това прокламираха предизборно. Нали тоя цървул Дянков е в топ 100 на най големите финансисти що само дебилщини прави.

 39. 39 Профил на Ламби
  *****
  Неутрално

  Дали някой си спомня думите на Доган - " Ако бяхме останали още малко - сме свършили бе". Та така го разбирам - ако бяха останали още 6 месеца на власт дъжавата нямаше да я има и затова и тях нямаше да ги има, защото кърлежа съществува само на гърба на здрав организъм. За мене тези думи са едно признание, на удивеният крадец, че му разрешават така да краде - тука не визирам само Доган. Затова и не го допускат Доган да говори много - казва много истини, които не са за пред "хората"

 40. 40 Профил на Минувач
  *****
  Неутрално

  То като цяло лошо няма - със сигурност е добре да се знаят тези фирмици. Но да се твърди, че "това е една от основните причини за забавените плащания на държавата към бизнеса" е меко казано нелепо.. Хайде, като са се засилили - да поискат справка и публикуват инфо и за това колко фирми са си свършили работата по договорите и така и си очакват парите от месеци, докато от МФ отчитат най-нисък дефицит в Европа. Ако вземат та се разплатят, отече им хваленето..

 41. 41 Профил на Eмо
  *****
  Весело

  Тоя човек , докога ще се прави на страшен . То е ясно , че за мафията си е безопасен като умрял кон. Ако той и екипа му имат някаква програма за спасяване на икономиката да започва и то внезапно , защото положението наистина скоро ще заприлича на "Виденовата зима" . Тук може би ще е "Борисовата пролет ". ама това е без значение.
  Ако не , да се маха бързо и да дойде Костов да слага нещата в ред, че се е закъсало яко.

 42. 42 Профил на Божо
  *****
  Гневно

  Смачкай червената мафия от ДС , това иска народа 20 години вече..........

 43. 43 Профил на Усин
  *****
  Любопитно

  Бойче ,,,,,що не видиш '',тея от бившето правителство,дали,са си дупчили билети в трамвая ако са пътували някога ,а ако не са пътували защо .Когато са спали със жените си исползвалилиса капути ако неса то те саискали да ни заразят със СПИН.Дали в ресторанта са си плащали сметките ,щото твоят брат Костов на времето никак не обичаше да плаща даже С.Бинев се оплакваше.Бойййййко,с всеки изминат ден причините за обвинение на предишните намаляват,и народа иска да яде ,а не информация за Станишев.Ти обеща на балъците реки от пари ,на пенсионерите работа докато са живи ,а сега то и за нас няма.Скоро ще станат 300 дена и ния чуваме само Станишев октоподи скариди ,как яли кюфтаци,яли че имало сега при теб ще ядът на Дянков оная работа,то скоро ще останат само магарешки тръни както стея подкарали.Имежду другото пак си открил станция строена от Станишев.Народа до сега чака да го оправиш сега с нетърпение чака да си дадеш оставката ,а поне това нещо направи като мъж.Народа поне с това да те запомни то с друго няма с какво.

 44. 44 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1521 Любопитно

  А във форума - нахлула ГЕРБ-ерската сган. Да пази вожда. Вождът- до уши в... екскременти(простете). Гневен. Кравите мучат, а сганта на първи ред. Защитен.
  Сал един Александър липсва. Македонски.
  От Пела.
  Да поведе фалангата в(ъв) бой. Поетично водейки ги до разгром.
  Поетична мъка. Само кравите мучат. В(ъв) обора - тишина, а овчаря с гегата повел, банкянското стадо на трева... Пролетна трева...

  Ecrasez l’infâme
 45. 45 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#36] от "Пикаещият във Фонтани":

  Изпикай се най-накрая и спри да повтаряш до припадък лъжите и измишльотините на мутрата. И по-добре го попитай как с честен труд спечели парите, с които купи банката на мутрата на Костов Сл.Христов и я подари на любовницата си. И то точно като стана гл. секретар.

 46. 46 Профил на ссс
  *****
  Неутрално

  Еее каква шия е направил за 9 години във властта. И е нагъл.

 47. 47 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  а защо на осмия месец на управлението иска тая справка?

  защо не изчака 3-4-а година, пък междувременно дянков си прави бюджети, балансира си ги, един месец е половин милиард на минус, следващия половин милиард на плюс, и ние се чудим тоя калкулатор като не може даже да смята за чий го оставят да закопава икономиката.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 48. 48 Профил на андреева
  *****
  Неутрално

  Борисов, тези твои справки няма да нахранят народа.

 49. 49 Профил на Попов
  *****
  Неутрално

  публичността е само първата, но изключително важна стъпка !

  Да се надяваме че оттук нататък харчовета на нашите пари ще бъдат прозрачни и под граждански контрол...

  ..много хора ще се учудят колко ефективен инструмент може да бъде това !!!

 50. 50 Профил на МУТРЕШКА ИКОНОМИКА
  *****
  Любопитно

  Без осигурено финансиране, прозрачност

  Имаш-нямаш пари, независимо дали знаеш,
  сключили сме договор с теб да те обслужим,
  драги гражданино и плачущий платец.

  Не се изненадвай.

  Държавночастният мафиотски бизнес, от Върховния агент до редови бараби, са сключили с теб договор, че са те обслужвали и ще те обслужват катадневно, дори хабер да си нямаш.

  Парите или душата!!!

  За предпочитане в брой...


  "Борисов поиска справка за договорите, сключени от предишния кабинет

  без осигурено финансиране"

 51. 51 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  бойко да не дрънка само за магистрала люлин, а да каже колко ни излезе околовръстното строено по негово време.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 52. 52 Профил на BIGMAN
  *****
  Неутрално

  До коментар [#32] от "Кандидатимигрант":

  И ТИ СИ ОТ ТИЯ СЪС СМЕТКИТЕ В ШВЕЙЦАРИЯ, ПО СКОРО СИ УБИРАЙ КРУШИТЕ ЩОТО ТУКА ВЕЧЕ НЯМА ЛАБАВО КОЙТО КРАЛ КРАЛ.............ИНАЧЕ В КАУША

 53. 53 Профил на Направо ми писна
  *****
  Неутрално

  Този какво се прави? Защо не развали договорите на своите си депутати, сключени месеци преди да влезнат в парламента. Покупки-продажби, които ощетяват държавна и общинска собственост. Все търси виновни другаде а ако се огледа ще види, че е зарит в мръсотия.

 54. 54 Профил на Екзорсист
  *****
  Неутрално

  Вече е време страхливият, нискочел педерухел да си ходи. А още по-добре да свърши, като "свестен", осрал се японец. Ганьоооооооо!!!

 55. 55 Профил на ххх
  *****
  Неутрално

  След гръмките си" разкрития", които за 8 месецза не са престанали, ако не са успели да намерят далавера, значи няма. Но това не пречи да търсят докато открият, защото това е целта, да ни докажат лошото в предишното управление, все едно ние няма да разберем колко зле са тези. Ако няма нарушения не се съмнявам, че ще изфабрикуват. Това е стила им.

 56. 56 Профил на В-к "Червен парцал"
  *****
  Весело

  До коментар [#23] от "в-к. ГАЛЕРИЯ":


  В последния брои на в-к "Червен парцал" 'уважавания" гражданин А.П. е наредил да се напише.....и т.н. и т.н.

  А във вестник "Дума" ....

 57. 57 Профил на винетка
  *****
  Гневно

  Боко Тиквата пак подготвя нова ПР кампания. Очаквайте нови шетания по телевизиите и пресконференции. Той само това си може - Диана Дамянова мисли нови ПР стратегии.

 58. 58 Профил на PENKA
  *****
  Весело


  КАКВО ЧАКАТЕ БЕ ХОРА?!

  МУТРАТА ДА ЗАПОЧНЕ ДА РАБОТИ

  В ПОЛЗУ РОДУ ?

  ХА ХА ХА

 59. 59 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 615 Неутрално

  "Поемането на финансово необезпечени задължения е нарушение на действащите системи за финансово управление и контрол и води до ангажиране отговорността на възложителя – в случая държавата, с обезщетения и неустойки, както и до щети за бизнеса от неизпълнени договори"
  Такова сложно изречение Б. Б. не може да е казал, може да го прочел. И там е тънката разлика.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 60. 60 Профил на martin
  *****
  Любопитно

  ако поставят АЕЦ Белене в списъка ще бъде правилно, макар че заслужава особено внимание тази тема, да обвържат комунягите цялото общество да плаща с десетилетия милиарди, непосилни пари за нещо, което ще е нерентабилно, най-малкото в дългосрочен план, ядрено-взривоопасно - в силно сеизмичен район, ще ни постави на колене пред руските олигарси, мафиози и т.н. и т.н.

 61. 61 Профил на ДИМ и ПУШИЛКА
  *****
  Весело

  До коментар [#55] от "ххх":

  "След гръмките си" разкрития", които за 8 месецза не са престанали, ако не са успели да намерят далавера, значи няма. Но това не пречи да търсят докато открият, защото това е целта, да ни докажат лошото в предишното управление, все едно ние няма да разберем колко зле са тези. Ако няма нарушения не се съмнявам, че ще изфабрикуват. Това е стила им. "

  Важното е да се води война! Белким неговите американски шефове намериха преди време "ЗАБРАНЕНИТЕ ОРЪЖИЯ", но хич не им трябваше акъл да започнат войната в Ирак, та и тука ПУШИЛКА да се вдига, да се бориме да воюваме с вятърните мелници...

 62. 62 Профил на kikot
  *****
  Неутрално

  А бе ливадо неокосена, миналият кабинет е минал и заминал! Вие и без това не плащате борчовете си на никого, независимо какъв му е договорът! Стига пушилки и скандали! Хванете се та работете нещо!

 63. 63 Профил на Костов участвал в контрабанда
  *****
  Неутрално

  Според разработка на НСС Костов е участвал в контрабанда на кафе с Косьо Самоковеца и Ники Пилето!
  http://www.glasove.com/article-7335.php

 64. 64 Профил на Ха-ха
  *****
  Неутрално

  Боко що си мисли, че тоя номер още минава? Бюджетът за 2010г. е на неговото правителство. Така че следвало да бъде съставен с оглед натрупаните задължения. В момента бюджетът на Дянков е една бутафория, която няма нищо общо с реалността. Докрая на годината ще затънем катастрофически. Така че и най-големите фанатици, подкрепящи Бойко ще искат да го изгонят с камъни. Плочата с лошото наследство се изтри.

 65. 65 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  До коментар [#22] от "Graf":
  Графе, и ти ли ,Бруте, вече изперка? Стига ви на умряло. Племето е издръжливо, ще надживее и Боко. Само споко!

 66. 66 Профил на Анджи
  *****
  Неутрално

  До коментар [#61] от "ДИМ и ПУШИЛКА":Той дима и пушилката са за друго -да прикрият готвещата се девалвация на лева.Затова са и тез медийни пушилки и настройване на едни слоеве на населението срещу други като не си плаща сметките.Издига мутренските начини на обир на населението на ново- политическо ниво.За няколко дена и неговите "лейтенанти" с левови кредити ще ги изчистят,а всички ние ще платим сметката.

 67. 67 Профил на БЪЛГАРИН!
  БЪЛГАРИН!
  Рейтинг: Неутрално

  За кого бие камбаната...?
  9 месеца са необходими на една жена да износи едно дете, а на това правителство (което е без програма и я кара на автопилот) и четири години няма да му стигнат да роди нещо, което да е както трябва (за два месеца в края на миналата година шест пъти прави изменения и допълнения на един и същи закон - ЗУТ, който по принцип трябва да е един що годе по-консервативен по отношение на поправки в него)! Липсата на програма за излизане от кризата е основния елемент от политиката до тук и се компенсира с множество медийни изяви, но народа вече не ще зрелища, а работа и храна за семействата си!

  Последният преди да напусне България да вземе Знамето!
 68. 68 Профил на ние
  *****
  Неутрално
 69. 69 Профил на l
  *****
  Неутрално

  Да си търпи българина хала, че отново повярва на велики обещания, така както стана по времето на завърналият се цар! Оказа се, че нашият народ твърде много е податлив на еофория, съчетана с голи обещания.

 70. 70 Профил на ГЕРБ - полит проститутска сган
  *****
  Весело

  Аааа, га ви лъга банкянския празноглавец всички му пляскахте, а сега като ви го зачука изотзадзе ривете, а?
  Да сте мислили като гласувате бре. То беше ясно, че тая малоумно некъдърна сган от герберини с мозъци аспирини лъже кат дрът сиганин.
  Да бехте се огледали и щехте да киризите, че тая глутница е фрашкана с полит проститутки от всички полит бои. Пък всичкото некъдърно комсомослко - комунистически боклук се наджипка там, та белким се уредят с кокалче от държавната машинка.

 71. 71 Профил на сартр
  *****
  Любопитно

  В една нормална държава боко не би се задържал на власт и 24 часа! Още по-лошо-никога не би станал премиер! Не го бийте-той толкова си може! Наложете кукловодите му! Те знаят защо!

 72. 72 Профил на Антон Луков
  *****
  Любопитно

  И Костов не е “млад”- виж по въпроса за милиардите са се произнесли от НСС!


  Ако Иван Йорданович има намерение да мълчи по неудобните за него теми и да продължава да дава акъл за щяло и нещяло, да бъде така добър и да си извини на Царя, когото скъсваше от критики, че рушал демокрацията като не отговарял на журналистически въпроси. Двама президенти има десницата и двамата бяха зачеркнати за политиката от Костов. Само че Президентът Желев и Президентът Стоянов не са работили със Самоковеца, нали?  От години костовистите се кълнат, че срещу Иван Косотв няма доказателства за незаконни дейности. Мотивират се с факта, че ако е имало нещо реално, комунистите са щели да го използват, най-малкото за да съсипят кариерата на Костов.
  И пак от години анти-костовистите твърдят, че има доказателства за незаконни дейности срещу Иван Костов. Парадоксалното в случая е, че те също се мотивират с... комунистите. Този път обаче се залага на народната мъдрост “гарван гарвану око не вади”. Тоест, Костов е политик, създаден от Андрей Карлович, за да служи на БСП и самите комунисти нямат сметка да компрометират Командира, защото им служи добре, разбивайки десницата.
  В последно време този спор е със затихващи функции. Защото вторите водят на първите с много на нула и мачът на практика свърши.
  Първо, Кольо Парамов на висок глас и на чист български език заяви пред камерите на едно от най-гледаните телевизионни предавания,

  че лично е запознат с връзките на Иван Йорданович (както Парамов нарече Костов) със съветските служби.  Последва гузно мълчание от страна не само на Костов, но и на ДСБ, както и на другия партньор в Синята коалиция – СДС.
  Днес става ясно, че според разработка на НСС, Костов е участвал в контрабанда на кафе с Косьо Самоковеца и Ники Пилето.
  И още нещо - винаги има още. Разбра се, че “...срещу името на Иван Костов е записано, че то е известно на службите, което означава, че той е засичан и друг път и че някъде за него има още „нещо”.
  Сега какво!?!
  Костов ще се разделили с имунитета си?
  Със Синята коалиция какво става? Ще бъде интересно да се чуе мнението на Мартин Димитров.
  Ако Иван Йорданович има намерение да мълчи по неудобните за него теми и да продължава да дава акъл за щяло и нещяло, да бъде така добър и да си извини на Царя, когото скъсваше от критики, че рушал демокрацията като не отговарял на журналистически въпроси.  Налага се Иван Йорданович да се извини и на Ахмед Доган – оказа се, че обръчите от фирми съществуват. Само че на някои обръчите им са законни, а на други - не.  Ами Софиянски? За в бъдеще как да гласува нормалната НЕзомбирана част от българската десница - с отвращение ли?
  И още много бяха онези, които Костов лично се постара да компрометира.
  Двама президенти има десницата и двамата бяха зачеркнати за политиката от Костов. Само че Президентът Желев и Президентът Стоянов не са работили със Самоковеца, нали?
  Филип Димитров беше лош! Димитър Луджев и той беше лош. Евгений Бакърджиев и покойният Алксандър Божков бяха още по-лоши.
  Светът започваше и свършваше с Иван Йорданович Костов.
  Е! Не стана точно така!
  Светът ще продължи да си съществува.
  Колкото до Костов – отговорът е същият, като за Първанов!
  Вече не е “млад” – виж по въпроса за милиардите са се произнесли от НСС!  Антон Луков
 73. 73 Профил на Вятърните мелници...
  *****
  Весело

  Важното е да се води война! Белким неговите американски шефове намериха преди време "ЗАБРАНЕНИТЕ ОРЪЖИЯ" на Садам, но хич не им трябваше акъл да започнат войната в Ирак, та и тука ПУШИЛКА да се вдига, да се бориме да воюваме с вятърните мелници...

 74. 74 Профил на Кашчей
  *****
  Неутрално

  ..мда, браво на Борисов.Нека за пореден път и да стане очевадно кой открадна парите!

 75. 75 Профил на Andreshko
  *****
  Неутрално

  Бойко се прави на интересен.Нали преди съставянето на бюджета за 2010 год. трябваше да знаеш какви договори има сключени от предишното правителство и да заложиш средства за разплащането им?Или тогава бюджета щеше да стане не балансиран?То сега един балансиран бюджет,който ще се коригира на всеки три месеца!!!

 76. 76 Профил на Nabludatel
  *****
  Неутрално

  Колкото дон Кихот Мадритски оправи България,толкова ще я оправи и неговия оръженосец Санчо Панса.

 77. 77 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  До коментар [#65] от "Софиянец":

  Може ли, от време на време и аз? Да изперквам.
  Ще издържи племето. Убеден съм. Издръжливо е мамицата му..

  Ecrasez l’infâme
 78. 78 Профил на мен
  *****
  Неутрално

  И аз искам тази справка да я видя!

 79. 79 Профил на гражданин
  *****
  Неутрално

  МУТРО, МУТРООО, САМО БОЙ ТЕ ОПРАВЯ ТЕБ!

 80. 80 Профил на znayko
  *****
  Неутрално

  Бат Боко да вземе да свърши накрая нещо от начало до край, че вече не се трае. В момента в много фирми се говори за съкращения, намаляване на заплатите и т.н. и т.н. Интересно като останат на улицата тези хора дали ще се кефят на ГЕРБ и Бочко?
  Да си понесат отговорността виновните и да се отпуши бизнеса на невинните, защото освен зрелища народа иска и хляб

 81. 81 Профил на ХА ХА
  *****
  Неутрално

  НЕ СТРЕЛЯЙТЕ ПО ОХРАНИТЕЛЯ - ТОЙ ТОЛКОВА СИ МОЖЕ!

 82. 82 Профил на BIGMAN
  *****
  Неутрално

  БАХ МАМА МУ СТАРА ТУКА СА СЕ СЪБРАЛИ САМО ЧЕРВЕНИ ЛАЙНОМЕТИ.
  А БЕ ДА НЕ ИМАТЕ ПАРТИЙНО СЪБРАНИЕ ?

 83. 83 Профил на НИЕ МОЖЕМ
  *****
  Гневно

  Дянков най после си е платил усигуровките!
  ЗАЩО чак сега се е разплатил с НАП!
  Той вече 8 месеца е министър на финансите - началник на НАП

  Чакал е цели 9 години!

 84. 84 Профил на gigov
  *****
  Неутрално

  Губене на време е това.Трябват действия измъкващи ни от кризата, а не отнова оправдания !!!

 85. 85 Профил на фурнаджия
  *****
  Любопитно

  Къде ми е лопатата
  Вчера оставка,днес в атака.

 86. 86 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Pochti vsichko koeto pishe tuk e vqrno.No da vi pitam-vie kade viveete?Na mars?Nali znaete che s pari mojete da kupite zadnika na vseki advokat,prokuror i s6diq.Ami za s6jalenoe nqmame s6debna sistema kato v belite d6rjavi.Tochno taka e edni gi hvashtat,drugi gi puskat.Edin os6den nqma da ima dokato ne se izchisti sistemata ot horata na chernichkiq belichkiq i j6ltechkiq
 87. 87 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Pochti vsichko koeto pishe tuk e vqrno.No da vi pitam-vie kade viveete?Na mars?Nali znaete che s pari mojete da kupite zadnika na vseki advokat,prokuror i s6diq.Ami za s6jalenoe nqmame s6debna sistema kato v belite d6rjavi.Tochno taka e edni gi hvashtat,drugi gi puskat.Edin os6den nqma da ima dokato ne se izchisti sistemata ot horata na chernichkiq belichkiq i j6ltechkiq
 88. 88 Профил на Чукча
  *****
  Неутрално

  Браво Бойко!

  А сега КОМИСИЯТА КУШЛЕВ ДА НЕ СЕ ОСЛУШВА, А ВЕДНАГА ДА КОНФИСКУВА ИМОТИ, БАНКОВИ СМЕТКИ, БЕНТЛИТА!!!

  А дрОгарите имат право да ДОКАЗВАТ НЕВИННОСТТА СИ пред Кушлев!!!

  и не забравяй:

  Л У С Т Р А Ц И Я!!!

  И РЕФЕРЕНДУМ за КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО на всички ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ и нагоре в ерархията на БКП, както на техните деца, внуци, правнуци и агенти и офицери от ДС!!!

  НИКОЙ ОТ ТЯХ 50 г. да не може да заема длъжност в ДЪРЖАВНА или ОБЩИНСКА СЛУЖБА!!!

  Също - да се разсекретят ВСИЧКИ стенограми и ЗАПОВЕДИ от времето на ПОБОИЩАТА през 1997 г!!!

  Там Първанов ДИРЕКТНО НАРЕЖДАШЕ на Николай Добрев да "СМАЖЕ ОПОЗИЦИЯТА ВКЛЮЧИТЕЛНО С РАЗСТРЕЛИ"!!!

 89. 89 Профил на Захари
  *****
  Весело

  До коментар [#82] от "BIGMAN":

  Червените лайномети не могат да ни спрат.Утре Костов е в Нова от 8:00 и ще мачка здраво червените.Гледай само какво става!Костов ще прави показно на Дянков и на Бойко!Костов не е като тия женки.Сигурно ще вади направо документи.Лъсва вече края на Първанов и всякакви с партийни събрания.

 90. 90 Профил на Овълчен
  *****
  Гневно

  До коментар [#88] от "Чукча":

  Каква невинност бе?Ти съвсем си изперкал с либералничене.
  Направо арести, бой до сто и едно и обратно и директно в дрънголника.Там могат само да доказват колко са виновни.Като им сложиш подходящи надзиратели, всичко ще са съгласни да припяват!

 91. 91 Профил на Стенли - Метрото
  *****
  Гневно

  Това е най-некадърното правителство за последните 20 години. Вече е научно доказано.

 92. 92 Профил на Stanly
  *****
  Весело

  До коментар [#82] от "BIGMAN": Какво значение има цвета на лайномета? Продукта който мята е един и същ и смърди и цапа еднакво. Време е да насочим стрелбата срещу мутрите, а не един срещу друг!!!

 93. 93 Профил на До Захари
  *****
  Неутрално

  До коментар [#89] от "Захари":
  Захари,Захари,
  щях да пиша ,когато гръм удари,
  ама то се вижда че вече удари,
  не само Костов,но и глупаците стари.

 94. 94 Профил на Стенли
  *****
  Неутрално

  До коментар [#89] от "Захари": Щом скочи като опарен Костов, значи този път изкочи нещо истинско! Не ми трябват никакви документи- просто си припомнете откога мутрите в България се засилиха? Точно от негово време те станаха собственици на материални активи за които не бяха сънували, с пари от наркотици, проституция и рекет. И тук няма партийни цветове. Тогава плеснаха и се прегърнаха червени и сини барони!

 95. 95 Профил на Сеирджия
  *****
  Неутрално

  БГ-то ще търси поредния талант за...... министър-председател.

 96. 96 Профил на Знаещ
  *****
  Весело

  До коментар [#92] от "Stanly":

  Аааа, има голямо значение.Червеният лайномет мята червени лайна.Синият лайномет мята сини лайна.Гербаджийският лайномет мята сиви лайна.Всеки си избира премяната.
  Миризмата им е също различна.Червената и синята са противоположни.Гербаджийсата е кумулативна.От всички "цветове".

 97. 97 Профил на Дани бой
  *****
  Неутрално

  До коментар [#83] от "НИЕ МОЖЕМ":

  не е длъжен да плаща за времето, когато е живял в чужбина. А за времето откакто е в БГ, човекът е платил. Сега е ред на всички онези 2-3 милиона българи, цигани и турци, дето ползват медицински услуги, а не си плащат здравните вноски, и те да си платят.

 98. 98 Профил на НАПРЕД
  *****
  Неутрално

  Боико просяци ги направи ,курбан да паднат не ни интересуват.Помогни на невинните да преживеят спаси хората които искат да живеят и работят честно и достоино

 99. 99 Профил на ohu bohu
  *****
  Гневно

  Абе, тъпанар, а ти тази година ще сключваш ли договори? Ако не, за какъв чеп си там? И осигурил ли си финансиране на проектите?

 100. 100 Профил на Знаещ
  *****
  Весело

  До коментар [#98] от "НАПРЕД":

  Не така!Други са правилата на тази игра.
  Виж как трябва да е:

  "Боико просяци ги направи!!!Курбан да паднат, не ни интересуват!
  Помогни на ДЪРЖАВАТ чрез невинните хора, които искат да живеят и работят честно и достоино за НЕЯ.Нека да преживяват някакси, но да спасят държавата и да има повече за управляващите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK