Полицаите: Плащаме осигуровки, но искаме и повече права

Полицаите: Плащаме осигуровки, но искаме и повече права

© Красимир ЮскеселиевНамерението на правителството държавните служители, в това число и служителите в МВР да плащат сами осигуровките си, "звучи, меко казано, цинично". Това коментира днес Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).


Вярно е, че като държавни служители в МВР сме освободени от задължението да плащаме осигуровки - вместо нас го прави държавата. Срещу освобождаването от това задължение обаче ние сме лишени от ред права, на които се радват останалите граждани в България, заявяват полицаите. Те посочват като пример, че нямат право да напускат страната, без да уведомят работодателя си, нямат право на колективен трудов договор и на ефективна стачка. "Нямаме право да работим и на друго място, нямаме право да членуваме в политически партии", допълват от синдиката в МВР.


Полицаите изтъкват и някои свои предимства, с които се ползват пред останалите редови граждани в страната, като например: "Правото да носим оръжие - "Макаров" със стоп патрони срещу "Калашников" с бойни", а също и формалното право на неприкосновеност при изпълнение на служебните им задължения, което обаче не е дефинирано в нито един нормативен акт.
"Едва ли има служител на МВР, който да има нещо против да се изравнят задълженията ни с тези на останалите граждани на Р България. Но при условие че се изравнят и правата ни!", заявяват от синдиката в МВР.


Според полицаите плащането на осигуровките ще намали доходите им с 10-15% и не е ясно дали то ще бъде компенсирано по някакъв начин. Затова те настояват до 20 март този въпрос да бъде уточнен. За тази дата още миналата седмица служителите на МВР насрочиха поредния си протест, с който да демонстрират исканията си за по-добри условия на труд.


Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов се обяви срещу идеята служителите на МВР да плащат осигуровките си. Той обаче заяви, че това е негово лично мнение и при взимането на решението от правителството ще се съобрази с общата воля на ГЕРБ.


В същото време обаче премиерът Бойко Борисов заяви, че подкрепя варианта държавните служители да плащат и здравните, и пенсионните си осигуровки сами. 

Коментари (176)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на добрич
  *****
  Неутрално

  Повече за тези които хващат престъпници - за останалите по малко!

 2. 2 Профил на Права
  *****
  Неутрално

  Имат право да не работят или ако работят, да работят за себе си - КАТ. Имат право в работно време да хапват и пият питиета (без пари) по заведения на слагачи. Имат право, когато се пенсионират на 50-55 години да получат 20 заплати на куп.

 3. 3 Профил на Шмекер
  *****
  Весело

  Аз съм за много повече права, силна полиция и нова силна армия - за нея да се въведе донаборна военна служба и взаимопомощ с полицията. Да се увеличи заплащането петорно за тях. Много млади юноши да имат възможност да станат истински мъже, а не както Вили Вуцов вика куци коне.

 4. 4 Профил на qq
  *****
  Неутрално

  Правото им да искат и да вземат рушвети безнаказано не компенсира ли липсата на някои други права?

 5. 5 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 680 Неутрално

  А пък аз искам:

  1. 30% съкращаване на щата в полицията.
  2. Повишаване на професионализма.
  3. По-строги санкции за прегрешили полицаи.
  4. Физически тестове за редовите полицаи.

  Като се изпълнят тези условия хората ще подкрепят вашите протести. За сега - против

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 6. 6 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  Браво на синдиката.Не всички са корумпирани и вземат подкуп.И какво-заради тази част които са такива да страдат и лоялните служители ли?Замислете се всички-от политици до граждани

 7. 7 Профил на pushach
  *****
  Неутрално

  що не пушите бре, серсеми?

 8. 8 Профил на хан
  *****
  Неутрално

  много сте НАГЛИ ченгета само искате да лапате но свърши ще плащате както всички да неби да сте промазани тапанари??

 9. 9 Профил на predi da si podam dokumentite
  *****
  Неутрално

  От всяко дърво свирка не става, и от всеки човек полицай също, ама като и задруго не ставам шо да не стана полицай?

 10. 10 Профил на 55 до 9
  *****
  Неутрално

  щото сие брозд бе тъпако

 11. 11 Профил на popov
  *****
  Неутрално

  Подкрепям полицайте аз съм бил свидетел как полицай сам си купува принтера примерно това са елементарни неща

 12. 12 Профил на fotograf
  *****
  Неутрално

  НЯКОЙ ОТ ВАС ДА Е ВИЖДАЛ СНИМКА НА АМЕРИКАНСКИ ПОЛИЦАЙ? АКО НЕ Е, ДА ПОТЪРСИ И ДА Я СРАВНИ СЪС СВОЯТА.

 13. 13 Профил на 55
  *****
  Неутрално

  дянков довиждане,не не , просто сбогом завинаги.връщай се в държавата откъдето дойде,ама забирай Боко,Цветлин ,Костофффф а може и още 3-4 отрепки

 14. 14 Профил на 55
  *****
  Неутрално

  забравих и онзи мухъл- сидероффф,от Луфтханза

 15. 15 Профил на Уволнете всички от КАТ
  *****
  Неутрално

  Те получават много повече от колкото са им официалните заплати. Публична тайна е че за да се премине от охранителна полиция в КАТ се плащат по няколко хиляди евро. След това инвестицията се възвръща естествено.
  Някакви си осигуровки - муха ги ухапала. Да напуснат полицията и да изкарват повече пари в частния сектор като са недоволни.

 16. 16 Профил на design
  *****
  Неутрално

  Много са ми интересни с тези БЕЙЗБОЛНИ шапки! И това ако е униформа, ама е наследена от мутренския спортсменския период на полицията тогава и шивачите на униформите се повлияха да са в унисон с настроенията, внушени от БСП/к/ и сие.

 17. 17 Профил на ченге
  *****
  Неутрално

  До коментар [#15] от "Уволнете всички от КАТ":

  и ти да отидеш на тяхното място така ли посерко?

 18. 18 Профил на diagnoza
  *****
  Неутрално

  Мързеливци ДО ЕДИН няма РЕД и ЗАКОННОСТ в ПОЛИЦИЯТА

 19. 19 Профил на Гражданска позиция
  Гражданска позиция
  Рейтинг: Неутрално

  ГЕРБ знаят ли какво е колективна отговорност на правителството? Не може всеки министър да си изказва мнението по всеки въпрос, това да не е форум. Когато се вземе решение на правителството или мълчиш и се съгласяваш, или си подаваш оставката и говориш. За всеки въпрос, всеки министър си има различно мнение и всеки го казва, без да се съобразява с каквото и да било. Позицията на правителството трябва да е една, за да има единен фронт. На когото не му харесва някое решение и иска народа да разбере, че той не подкрепя дадена позиция, то той трябва да си подаде оставката и тогава да говори.
  И не, аз не съм платен писач от БСП. Така че, преди да ми нацъкате минусите проверете в Google Collective ministerial responsibility

 20. 20 Профил на Бумеранг
  *****
  Неутрално

  Подкрепям!
  Ако МВР си плаща осигуровките, или равни права с другите държавни служители, или техните права да се редуцират, вкл. да нямат право да работят на друго място и пр.
  Дянков вместо да се чуди как да орязвам парите на обикновените полициа, да ореже премиите на безкрайно многото си служители (териториални поделеня на НАп, митници, държави вземание). Знаете ли там за какви ПРЕМИИ става въпрос? Премиите са четирицифрени, а в МВР премии -йок!

 21. 21 Профил на ogan po prestapnosta
  *****
  Неутрално

  За НЕПОДчИНЕНИЕ на УСТНА ПОЛИЦЕЙСКА ЗАПОВЕД в сащ се стреля незабавно НЕ СЪС СТОП ПАТРОНИ.

 22. 22 Профил на Сеирджия
  *****
  Неутрално

  Да, и ги убиват по време на работа. Да им се отнеме това право!

 23. 23 Профил на Noname
  *****
  Неутрално

  Да но се пенсионират на 55 г. и вземат по 20 заплати на куп.

 24. 24 Профил на прл
  *****
  Неутрално

  "В същото време обаче премиерът Бойко Борисов заяви, че подкрепя варианта държавните служители да плащат и здравните, и пенсионните си осигуровки сами. "
  ние пък подкрепяме варианта ББ да си подава оставката и да си ходи. Нагледахме му се, барабар с Дянков

 25. 25 Профил на q
  *****
  Весело

  да закрием полицията и да видим тия смелите дето пишат глупости как ще се наакат.

 26. 26 Профил на полицай
  *****
  Неутрално

  До коментар [#23] от "Noname":

  ами стани и ти полицай, нищо нема да работиш, ще се пенсионираш на 55 год. с 20 заплати и държавата ще ти плаща осигуровските. Ама требе да имаш дупе и то не само за сране.

 27. 27 Профил на за революция
  *****
  Неутрално

  Полицията върши всичко друго само не и осигуяването на реда и спокйствието на гражданите! Много пъти съм виждал пешеходец как пресича на червено пред полицай и той се прави, че не вижда, а е точно срещу нарушителя. Много пъти съм виждал как полицаи хвърлят боклук на земята. Повечето полицай са ДЕБЕЛИ, НЕУЧТИВИ, със смачкани и овехтели дрехи...и въобще не приличат на полицаи. Полицаите не вдъхват доверие! За корупцията да не говориме. Германия е 82млн и има 40 000 полицаи, ние 60 000(http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Police_%28Germany%29). Дянков може да спести няколко десетки милиона от съкращения от свръхраздутия полицейски щат. Добре ще е икономиите да останат в МВР, за да се подобри материалната база и да се вложат пари в обучение на съществуващия състав. В условия на криза заплатите трябва да се замразят, защото бюджета пари няма. Полицаите имат достатъчно права. Как човек може да се защити от полицейски произвол??? Това е огромна тема.

 28. 28 Профил на q
  *****
  Весело

  аз съм за ефективна стачка щото съм за разделяне на благините по-равно те докато стачакуват ние ще..................................... хахахахахахахахаха

 29. 29 Профил на Бокородо
  *****
  Неутрално

  Трайчо Трайков е най-голямата трагедия в правителството. Но понеже си ТРАЕ, никой не го закача

 30. 30 Профил на orajeinik
  *****
  Неутрално

  За НЕПОДчИНЕНИЕ на ПОДАДЕН светлинен и звуков сигнал от ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ проверявания шофьор няма право да излиза от колата, а трябва да си сложи ръцете на волана и да не се движи, ако има подозрения за нещо полицаят издава УСТНА ЗАПОВЕД и при неизпълнение ВЕДНАГА Е ДЛЪЖЕН ДА УПОТРЕБИ ОРЪЖИЕ не със стоп патрони.

 31. 31 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Още нищо не са платили,
  а реват: безправни били!!

  www.berbenkov.hit.bg
 32. 32 Профил на Мутрицай
  *****
  Неутрално

  Няма драма, сменяме си местата и им даваме всички наши права - да бъдем бити, да ни искат рушвети, да не ни пазят от мутрите. А, и да не забравя - да ни забавят заплатата с месеци. Да ги видя тогава какво пак ще искат.

 33. 33 Профил на дознател
  *****
  Неутрално

  Тъпи падари от МВР проблема с правата ви е лесно решим. Марш на пазара на труда , че права търсете тоГЪЗ???????????

 34. 34 Профил на АБЕ
  *****
  Неутрално

  К,ВТО ИМ ФИНМИНИСТЪРА ТАКВИЗ СА И ТИЯ ДЕБЕЛОГЪЗЦИ,К,ВИ ПРАВА ПОВЕЧЕ БЕ ХАЙЛАЗИ,СРАСНАЛИ СТЕ С МАФИОТИТЕ И РАЗБОЙНИЦИТЕ И ПРЕКИЯ ИМ ВЪТРЕШМИНИСТЪР И ТОЙ ОТ СТАРОТО КОТИЛО НА НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ ХА ХА ХА ХА

 35. 35 Профил на Интригант
  *****
  Гневно

  Стига сте се джафкали бедняци! Да се премахне плоския данък! Да се вдигнат данъците на богатите, те предизвикаха кризата, с тяхната алчвност!!!

 36. 36 Профил на q
  *****
  Весело

  До коментар [#31] от "berbenkov":
  май като те барна ти ще снесеш

 37. 37 Профил на сиси
  *****
  Неутрално

  ДОСТОЙНО Е ДА СИ ПЛАЩАШ И ОСИГУРОВКИТЕ-КАКВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ ДЪРЖАВАТА ДА ТИ ПЛАЩА-ТАКИВА ИЗМИСЛИЦИ ГИ НЯМА НА ЗАПАД-КАКВО СЕ СТРАХУВАТ ВСИЧКИ-ЕДНИ ЩЕ ПЛАЩАТ,ДРУГИ НЕ-ТА ВСИЧКИ СА ЖИВИ ХОРА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА СОЦИАЛНА НЕПРАВДА.А ДЪРЖАВАТА ДА ПОДПОМАГА СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ,КОИТО НЯМАТ И ЛЕВ ДА СЕ НАХРАНЯТ.НЯМА ДРАМИ ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ

 38. 38 Профил на sadebnata sistema
  *****
  Неутрално

  НЕПРИКОСНОВЕНОСТ ЗА ПОЛИЦАЙ. Който сътрудничи на ПОЛИЦИЯТА за това: кой е употребил оръжие срещу полицай в сащ му се дава награда от 10 000 $ веднага и му се осигурява анонимност и правна защита.

 39. 39 Профил на NK
  *****
  Неутрално

  Аз искам полицаите да открият лицата, които на два пъти ми обираха жилището!!!

  Искам всички от тях, които са свързани с криминалния контингент да бъдат изхвърлени от системата!!!

  Искам да срещам вежливи полицаи, които всяват респект, но и помагат на изпадналите в нужда!!!

  Искам, искам, искааам ... и все така заспивам!!!

 40. 40 Профил на KAK E V USA
  *****
  Неутрално

  ВСЕКИ САМ СЕ ГРИЖИ ЗА ОСИГУРЯВАНЕТО СИ, АКО ИСКА СЕ УСИГУРЯВА АКО ИСКА НЕ СЕ ОСИГУРЯВА - ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ПРОСТО И ЯСНО.

 41. 41 Профил на stupidon
  stupidon
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Полицаите знаят- с правата идват и отговорностите! Щом искат- нека да им ги дадат! Едва ли някой е станал полицай за да носи шапка само...

  "Животът е като стълба на кокошарник - къс и осран." - Есхил
 42. 42 Профил на хех
  *****
  Неутрално

  повече убити ловджии има отколкото полицаи, ко искат тия пикльовци

 43. 43 Профил на PREHODNA INSTITUCIA
  *****
  Неутрално

  ТОВА НЕ Е ПОЛИЦИЯ, ТОВА Е НЕщО МЕЖДУ МИЛИЦИЯ И ПОЛИЦИЯ И ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВИ СА И ДЕЙСТВАТ СПОРЕД СЛУчАЯ ТУ КАТО МИЛИЦИЯ ТУ КАТО ПОЛИЦИЯ

 44. 44 Профил на държавен в САЩ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#40] от "KAK E V USA":

  лъжеш, така е за обикновените служители, но не и за държавните такива. Държавните служители ив САЩ ив Канада имат права, които и при комунизма нямаше да имаме. Едно от тях е напълно безплатното, т.е. платено образование на децата им в държавни училища и университети, другото е правото на двукратна почимка-курорт, напълно безплатна, със семействата им, но в национални курорти. Осигуровките ги поема държавата напълно, не само задължителните, но и процент от доброволните, плаща им и процент от данъците. Да изброявам ли, има и още?
  Хайде стига сте говорили със злоба и омраза, затова тези служители са държавни, щото ги е поела държавата и те и служат. Затова има да се оплаквате от обслужването тук,когато човек не е заинтересован, той ви ебе майката ежедневно. Скоро ще го почувствате.

 45. 45 Профил на сисо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#37] от "сиси":

  не е вярно, лъжеш, навсякъде по света, дори и в третия свят държавните служители не плащат осигуровки. Затова е много изгодно да си държавен служител. Освен осигуровките има и други привилегии- нисколихвени заеми, по-ниски данъци. Не говори с гъза си , защото те е яд и умираш от кеф, че държавните ще ги натаковат, защото може накрая натакования да си ти.

 46. 46 Профил на ха ха
  *****
  Неутрално

  като искаш повече права стани пазач на гробищата ще имаш от всеки поме4н локумче и питка хляб как не ви е срам др2угари стражари аз като безработен нямам ли права че не мога да сложа хляб на масата за децата си и вие пищите пред конституцията всички са равни и цветанов да не се прави на ощиппана госпожица имах друго мнение за него или иска да е добър на подчинените си кожйто не му изнася вън от полицията трябва да се плаща и точка не можел да напуска страната без да уведоми работодателя си а ние въобще не можем да отидем до родното си място защотоНЯМАМЕ ПАРИ СТРАЖАРЮ а нежели да излезем в чужбина и въпреки всичко си плащам осигуровките си всяка професия си има своите предимства тебе кат спира ли те за шофиране в пияно състояние или за превишена скорост НЕ и няма да те спре затова си налягайте парцалите и не компроментирайте професията си ако ли не вън и в бюрото за безработни ДО МЕН

 47. 47 Профил на змей горянин
  *****
  Неутрално

  У нас "органите" на МВР са обикновено по над 120 килограма, сигурно защото им са малки заплатите и им е много работата нали??
  като добавим и факта , че повечето мутрри са бивши ченгета , а повечето ченгета са бивши мутри, то за каква солидарност с тия тулупи си говорим??

  да се разширят пределите на "законната самоотбрана" и да се намали личният състав на полицита според мен ще е много по- полезно за борбата с престъпността... сами ще си се пазим!!

 48. 48 Профил на TONINO
  TONINO
  Рейтинг: 8 Гневно

  Не им се радвайте на куките.Утре,ако се надигнем,от тях ще го отнесем.И ще стане,с наще пари по наще глави.

 49. 49 Профил на .
  *****
  Неутрално

  До коментар [#46] от "ха ха ":

  а защо си безработен бе ? Щото те мързи да гледаш и щото немаш образование и за нищо не ставаш, смотан некадърник. Щото бил безработен и давай всички като него да нямаме хляб на масата си.
  Къв мъж си те, бе, като не можеш да нахраниш децата си ? Намери си работа, стига си лежал по креватите, научи се да работиш. А, като си безработен и без хляб, как имаш пари за компютър и интернет ? Егати тариката, научи се и върви да работиш, не да гледаш в чуждите канчена. От осигуровките на полицията ли искаш да те хрантутим ?

 50. 50 Профил на конституция
  *****
  Неутрално

  До коментар [#46] от "ха ха ":

  това което пише в конституцията, че всички са равни означава, че са равни пред закона. Това не означава, че аз трябва да работя като държавен служители да ми намалят заплатата, заради осигуровката върху реалния ми доход, а ти да лежиш и пърдиш и да ползваш същоте права в болница, като си се осигурил на 240 лева и си краднал още три пъти по толкоз. Освен това безработните - вървете и работете, стига сте ревали. Има места за метачи по улицата, като сте некадърни, ще метете !

 51. 51 Профил на POLICIA
  *****
  Неутрално

  "ПОЛИЦИЯ" - ТОВА ИМЕ ИДВА ОТ ЛАТИНСКОТО "ПОЛИС" КОЕТО ОЗНАчАВА "ГРАД", "ПОЛИЦАЙ" - ТОВ ЗНАчИ "ГРАДСКИ" - сиеч човек, който се грижи за града за реда в града сиреч "блюстител на реда и закона в града", това е ПОЛИЦАЯ ГРИЪИ СЕ ЗА РЕДА И ЗАКОНА В ГРАДА, А НЕ ЗА ДРУГО. Заплатата му я дават ГРАЖДАНИТЕ за да спят спокойно. И ако това не се РАЗБИРА то всичко е загубено.

 52. 52 Профил на TEST
  *****
  Неутрално

  Всеки месец ТЕСТ физическа подготовка, стрелба, коъто не покрие три тестс ВЪН ОТ ПОЛИЦИЯТА

 53. 53 Профил на ха ха
  *****
  Неутрално

  до точката и конституцията да ви еба майксата

 54. 54 Профил на неутрално
  *****
  Неутрално

  Да се даде възможност на служителите на МВР да работят допълнителна работа. Защо например депутатите особенно юристи работят допълнително. Преподават най малко в три университета където се учи право, а пък служителите на МВР и на отбраната пък и тези към финансите да не могат да работя.
  Да се регламентират професии, които да могат да работят държавните служители допълнително.
  Например професионален войник, приключил мисия в Афганистан, дава ден наряд или седмица и има свободно време защо да не упражнява допълнителна професия или пък пожарникар на дежурство след дежурството почивните дни защо да не работи допълнително, например в Англия и САЩ пожарникарите в свободното време работят допълнително, нима там е по - малка демокрация.
  Защо например държавните служители например инженер, работещ в администрация в свободното време да не работи като проектант или пък икономист да не работи.
  Щом депутатите имат право да имат и държавните служители тези права иначе, започвам да си мисля едни Ленинови постулати от преди 20 години за голямата и малка правда.
  Разбира се това да се прецизира със закон и да се направи така че да няма конфликт на интереси.
  В противен случай какви държавни служители са тези като държавата започва да абдикира от своите служители.

 55. 55 Профил на nikoga kato ALEKSEI
  *****
  Неутрално

  Разбира се ,че в сащ държавта плаща и то много за осигуряването, но ако полицаят иска да бъде наистина осигурен и той си плаща. РАЗБИРА СЕ чЕ ПОЛИЦАЯТ Е ОБЕЗПЕчЕН С ТЕХНИКА И УНИФОРМА, РАЗБИРА СЕ, чЕ Е НЕПРИКОСНОВЕН ТОЙ И СЕМЕЙСТВОТО МУ И ИМА МНОГО ПРИВИЛЕГИИ - НО ТОВА Е ПОЛИЦИЯ В ПЪЛНИЯ СМИСЪЛ НА ТАЗИ ДУМА. в българия няма полиция и държавност, защото всички въздишт по ТАТОВОТО ВРЕМЕ, ВРЕМЕТО НА МИЛИЦИЯТА - ЕДИН РЕПРЕСИВЕН АПАРАТ СЪЗДАДЕН ОТ ДРУГАРЯ ТОДОР ЖИВКОВ И ПРОДЪЛЖЕН ДО ДЕН ДНЕшЕН ОТ ВСИчКИ ПОСТ КОМУНИСТИчЕСКИ ПРАВИТЕЛСТВА И ДОКАРАЛИ ДО НАЛУДНИчЕВОСТ ВСИчКИ ИНСТИТУЦИИ, С ПОСТ КОМУНИСТИчЕСКИЯ ЗАКОН ЗА ПЛОИЦИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОчНЕ,а който иска да се осигурява жреме е да започне сам , като вижда ,че дъргавата го е оставила, НО ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СВЪРЗВА С МОРАЛА НА ПОЛИЦАЯ НИКОГА, но той трябва да го има още при подаване на документите, А НЕ КАТО ДРУГАРЯ АЛЕКСЕЙ...

 56. 56 Профил на БЕЕХ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#55] от "nikoga kato ALEKSEI":

  Разпит на заподозрян в полицията.
  - Познат ли ви е този пистолет?
  - Да, познат ми е.
  - Охо, ще си признаеш ти! И откъде ти е познат?
  - Ами вече трети ден ми го показвате.

  ***

  Катаджия спира кола с пийнал шофьор. Шофьорът излиза от колата и жално казва:
  - Това е, прецахак се. Сега ще ми вземете книжката, нали?
  Катаджията:
  - На бас на три стотака, че няма?!

  ***

  Попитали Радио Ереван:
  - Възможно ли е от десет квадратни метра бял плат да се направят долни гащи?
  От радиото помълчали няколко минути и отговорили:
  - Къф е тоя гъз бе!

 57. 57 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  Тези на снимката към статията, повече приличат на мутри, отколкото на полицаи!
  Нищо общо с колегите им по света!

  http://www.bezhaberie.com/45/1403.jpg

  http://www.bezhaberie.com/45/1404.jpg

  http://www.bezhaberie.com/45/1408.jpg

  http://www.bezhaberie.com/45/1412.jpg

  http://www.bezhaberie.com/45/1401.jpg

  А когато са със форма, не само не биха си позволили да седят, да се подпират, да са си бръкнали в джобовете и т.н., техните колеги по света, камо ли да правят такива жестове!

  http://www.bezhaberie.com/37/37_43.jpg

  http://www.bezhaberie.com/37/37_40.jpg

  http://www.bezhaberie.com/37/37_41.jpg

 58. 58 Профил на полицай
  *****
  Неутрално

  Вие прочетохте ли някъде, че искаме по-високи заплати? Защото такива искания за момента нямаме. Американските полицаи и пожарникари имат право на частен бизнес, на допълнителна работа, на платени допълнителни дежурства и какво ли не. Като полицай смятам че трябва да си плащам всички осигуровки както всички други граждани. Ако държавата ми даде 800 лева заплата и ми приспадне 150 лева за осигуровки или 650 лева заплата и ми плати осигуровките, каква е разликата за мен и за вас? Марш на пазара на труда...Ами ние бяхме там преди да станем полицаи! А вие явно още сте там, но сте трудно продаваем и там ще си висите. Искаме закона да определи точно правата ни при самозащита и защита срещу посегателство върху гражданите и имуществото им. Защото сега ако видя как някой разбива кола или извършва обир над някой от вас, трябва да го помоля да почака докато премеря ножчето му с линийка защото ако моето ножче се окаже по-дълго ще го лежа цял живот и ще се чудя що ми е трябвало да си изпълня дълга. Подкрепете ни поне за тези законодателни промени, които смятате че са във ваш интерес като граждани. Изискайте от правителството оптимизиране на щата ни, изпити на всички нива. Така ще ни помогнете да се прочистим, ще е добре за всички нас. Искайте от правителството да сме защитени при изпълнение на задълженията и да се завишат двойно наказанията при неизпълнение на тези задължения. Дайте ни право да свидетелстваме в съдебния процес, защото много често сме единствените Ви свидетели. И това с дебелия полицай не се ли поизтърка? Като се огледам около мен има едни момченца наистина по сто-сто и десет кила и по метър и 90 та много не им личат килата. Като седнем четирима в патрулката тя няма сили да тръгне. И трудничко излизаме оттам че и е ниско таванчето. Наминете насам да си премерим коремчетата. Да поговорим. А като не ни харесвате както сме сега, помогнете ни да станем такива каквито ни искате.

 59. 59 Профил на uzur
  uzur
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Идеята от 1 април всички държавни служители сами да поемат осигуровките си за здраве и пенсия е друго нещо,реални пари в хазната.При тях заради по-малкия стаж и по-малките осигуровки, които държавата плаща, системата губи около 250 млн. лв.Става въпрос за пари и само за парил
  http://yphalachev.blogspot.com/2010/03/blog-post_1680.html

 60. 60 Профил на Равенството
  *****
  Неутрално

  В тази държава ВСИЧКИ СА РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА!
  Така пише в Конституцията!
  Това, че комунистите прилагаха и прилагат правилото, че "...НЯКОИ СА ПО РАВНИ..." означава някои да взема за сметка на други.
  ВСЕКИ В БЕДНАТА БЪЛГАРИЯ ИСКА ПРИВИЛЕГИИ!
  Нама ли край на това?

 61. 61 Профил на Æ
  *****
  Неутрално

  Разбира се,че е възможно полицая да получава 300лв. месечно и сам да се осигурява за този си доход. Но трябва да приемем и това, че най вероятно ще се намерят и "добри хора", които ще им доплащат по 1300 лв. месечно. Ние това ли искаме , или сме съгласни да си плащаме за професионална полиция и специални служби, които ще осигурят ред и спокойствие за нас , а не за октоподите, наглите, мутрите и мутресите.
  Искаме ли силите на реда да обслужват силните на деня, които дори предложиха да се намалят санкциите за продажба на незаконни стоки на пазара? Искаме ли контрабандата и недостига на животоспасяващи лекарства да бъде узаконено.
  Не е ли време българина да разбере, че главата на раменете му е не за сперматозоиди?

 62. 62 Профил на зир
  *****
  Неутрално

  До коментар [#59] от "uzur":

  държавните служители винаги досега са си плащали осигурителните вноски. Преди назначаването им като държавни служители им бяха намалени заплатите с процент, колкото е осигурителната вноска. Престанете да плещите глупости !
  Държавните служители следва да си получат отнетото им преди време увеличение на заплатите и след това да се иска от тях новата осигуровка. В противен случай ще се получи второ намаление на заплатите им и тогава те ще станат още по-демотивирани и корумпирани, от което частниците, които сега умират от кеф, най-много ше пострадат.
  Парите за здравеопазване няма да се променят, ако държавните почнат сами да си ги плащат, просто вместо от едното чекмедже ще се вземат от другото. номерът е, че Дянков не желае да си плаща задълженията и това му е проблема. Т.е. само хората да поемат здравеопазването, не и държавата. Какво ви гарантира, че от първи май Дянков няма да реши родителите сами да си плащат вноските за здраве и пенсионерите сами да си плащат вноската. Не само работещите обаче, всички. А през тези месеци защо Дянков не е изплащал парите за държавните служители на НЗОК ?

 63. 63 Профил на щерю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#54] от "неутрално
  Че никой не им пречи ,а и те си работят!
  Забелязали ли сте ,че по време на избори няма никъкви леки престъпления. Защо? Ами защото всички полицаи дежурят пред изборните секции и не могат да работят допълнително.

 64. 64 Профил на корукция на текст
  *****
  Неутрално

  "Какво ви гарантира, че от първи май Дянков няма да реши родителите сами да си плащат вноските за здраве и пенсионерите сами да си плащат вноската."
  да се чете - родителите на непълнолетните деца сами да си поемат здравните вноски за децата, така държавата ще се освободи и от това бреме. А в това време за какво ще си харчи парите тази държава ?

 65. 65 Профил на до щерю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#63] от "щерю":

  много простотии плещиш цял ден по форумиге. Много ти е плитък акъла драги, и много злоба си събрал. Май е време да те опънат някъде

 66. 66 Профил на 888
  *****
  Неутрално

  До коментар [#61] от "Æ":

  прав си, ама не е изгодно българинът да разбере, че главата му не е само за сперматозоиди. И не само полицаите ще намерят "добри хора " да им дават допълнително, и държавните служители могат да се осигуравят сами и да почнат да получават по 300 лева. А в това време вече законно ще си прибират комисионките от добре облечените ни бизнесмени, за прокарване на проектите и получаване на субсидиите по европейските програми. Щом масовото население исак да е така, няма проблем. Просто после да не се оплакват от държавните и полицаите.

 67. 67 Профил на спас
  *****
  Неутрално

  До коментар [#64] от "корукция на текст":
  "А в това време за какво ще си харчи парите тази държава ? "
  Как за кво бе?Ще субсидира тютюнопроизводителите,ще строи "Белене" итн....

 68. 68 Профил на полицаите
  *****
  Неутрално

  няма нищо цинично да си плащащ осигуровките. в условия на криза това е напълно възможно. цинично беше управлението на предишното правителство, последствията от което ще се плащат от всеки. истина е, че през последните месеци, полицаите се представиха отлично, и заслужават нашите адмирации.

 69. 69 Профил на цинично ли е
  *****
  Неутрално

  До коментар [#68] от "полицаите":

  да, полицаите наистина заслужават адмирации и уважение напоследък.
  Циничното в плащането на осигуравките от полицаите и държавните служители е в това, че първо на тези хора им намаляваш заплатите за сметка на осигуровките и им забраняваш други доходи, а после от намалените им заплати още веднъж искаш пари т.е. пак ги намаляваш. Циничен е и аргумента, че по този начин ще се финансира здравеопазването. Ами нали досега държавата "уж" е плащала тези пари ? Сега тези пари пак ще са същите., но друг ще ги плаща. Е, как така парите стават повече тогава ?
  Или май е вярно, че тези пари са заложени някъде или изхарчени за друго - къде са ?

 70. 70 Профил на щерю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#65] от "до щерю":
  Значи пич на тебе ,така редовно ти източват злобата?Ха Ха


 71. 71 Профил на до щерю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#70] от "щерю":

  както винаги доказа колко си прост. Отивай да те натаковат още сега. Много злоба имаш, ама по простотия не падаш по-долу. Едва ли има по-неграмотни и тъпи коментари от твоите по форумите. Сигурно си селския чукач

 72. 72 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1513 Разстроено

  До коментар [#58] от "полицай":

  Тия няма да те чуят. Тия са малоумни. За тях ти си враг. Ако излезнат да протестират, ще те замерят с лед, камъни и дърве, щото си на работа. Тия си нямат представа от твоята работа. Тъй че, остави.

  Ecrasez l’infâme
 73. 73 Профил на 14 март
  *****
  Весело

  До коментар [#5] от "Чоко и Боко":

  Напълно те подкрепям пич!!!

  Бих добавил и значително увеличаване на възнагражденията на останалите /кадърни/ полицаи!

  Ех мечтииииииииии!
 74. 74 Профил на от .
  *****
  Неутрално

  До коментар [#53] от "ха ха ":

  хайде де, ела по-бързо. Ама първо ние ще те ебем, щото като ни накарат да си плащаме осигуровките , ние ще намерим начин да ти стъжним животеца и сам ще ходищ да молиш да не плащаме
  Алооо, ебача, чакаме те!

 75. 75 Профил на Мухлио
  *****
  Неутрално

  Ако искаме качествена полиция и трябва качествено заплащане.Това е проста истина.За да може да има каяествен избор , трябва да има и такива кандидати.Не можем само да ревем , че полицайте ни били такива или онакива и да не предлагаме нищо.

 76. 76 Профил на чочо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#58] от "полицай":

  евала пич радвам се че има такива полицаи
  няма стадо без мърша е казал народа важното е да се очистите от тях щото цапат всички ви, а пък на лайнометите те такава им е работата да плюят всички и всичко

 77. 77 Профил на шшшшшт
  *****
  Любопитно

  извинете,но вашата власт на умрели ли се гради или на болни.като ви гледам как се движите между хората сякаш искате да сте им господари и ви принадлежат още от малки,когато сте ги биели и побеждавали.И по тоя начин сте им крали живота.Не се ли наубивахте,елементарни кучета с кучешка организация?

 78. 78 Профил на :)
  *****
  Неутрално

  Подигравайте се на Гърция... ама ние, ако изпаднем в подобна криза ще си ебе мамата..

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на ффф
  *****
  Неутрално

  Лошото е,че дори и да си плащат осигуровките,здравеопазваето ще си остане същата бездънна яма ,в която потъват милиарди.И ще продължи плащането под масата ,както и доплащането на лечение и скъпи лекарства.

 81. 81 Профил на mozokolok
  *****
  Неутрално

  Много некомпетентни и неморални хора има в полицията.,които петнът униформата и пагона.Ако искате да ви уважаваме махнетеги, стигасте търпяли една шепа самозабравилисе(ченгета)
  Когато отивате в пенсия ште видите че неса само парите ....!

 82. 82 Профил на хххх
  *****
  Неутрално

  Полицаите и сега финансират държавата като си закупуват с лични средства консумативите и си плащат бензина.

 83. 83 Профил на mariozap
  mariozap
  Рейтинг: 5 Любопитно

  Има ли кои да проверява полицейските коли имат ли винетки-законът е за всички равен.

 84. 84 Профил на Призрак
  *****
  Неутрално

  Всички коментатори за осигуровките не са в час. В другите държави от ЕС полицаите не се осигуряват за пенсия чрез внасяне на вноски в пенсионен фонд. А когато им дойде времето за пенсия пенсиите им се изплащат от държавния бюджет. За размера на пенсията има правила и те не са така унизителни както е сега в България. Прехвърлянето на пари от един държавен джоб в друг е глупаво. Само се създава ненужна администация и процедури и се изразходват излишни пари. Така, че всички идеолози за пенсиите на държавните служители са със сбъркана логика.

 85. 85 Профил на гражданин
  *****
  Неутрално

  Много станахте ченгетата в тая страна. не може да ви изхраним!

 86. 86 Профил на Гоце-Триперливия
  *****
  Неутрално

  Президентът Георги Първанов пипнал трипер от 15-годишна девойка. Болестта била диагностицирана от лекари в правителствена болника в кв. „Лозенец” в София преди около два месеца. Екипът медици изпаднал в паника, защото не знаел как да съобщи на държавния глава неприятната новина. Наложило се първо да се посъветват с началника на канцеларията на президента генерал Никола Колев, бивш началник на Генералния щаб. Именно на него се паднала честта да уведоми върховния главнокомндващ, че е заразен.
  Като научил лошата вест Първанов се разпсувал като каруцар, разказвали по-късно свидетели на реакцията. Поведението му нямало нищо общо с образа, който хората са свикнали да виждат по телевизията.

 87. 87 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Позволявам си да предложа на Вашето внимание ,следния пост:
  "бивша презряна кука"
  Неутрално
  • 11
  • 20:46
  • 09 мар, 2010

  Проблемите на МВР се наричат кадрова политика. За да станеш офицер от полицията, кандидатстваш в Академията на МВР, известна като "школата в Симеоново" или направо като "магнаурската школа". Единствената цел на тази школа е да се промият мозъците на "учащите" в нея, за да се превърнат в безропотни изпълнители. След завършването си тези момчета и момичета, имат едно единствено умение: да вият като полицейска сирена в случай , че тази в патрулката е развалена. Но те не са виновни. Това е целта на въпросната Академия. За да влезеш там трябва да минеш психотест и изпит проверяващ интелектуалното ниво. Тук е първото препятствие, наложено от ДС олигархията пред интелигентните и мислещи хора, за да не влязат в редиците на МВР. Ако си мислите, че критерият за постъпване на служба е мотивираност и психична годност, то горчиво се лъжете. Критерият е ПОСЛУШАНИЕ, РОБСКА ДУШЕВНОСТ И НИСЪК КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ. Същият критерий се използва и когато се наемат хор а, незавършили Симеоновската школа. Ето защо кадрите се търсят сред бивши спортисти: гюлетласкачи ,борци, щангисти и други признати светли умове Сега разбирате ли защо се прави всичко възможно, за да не се изпълни едно от основните изисквания на Европа, а именно разследващи полицаи да бъдат само юристи ?(обясняват ви , че няма желаещи юристи, а е факт , че България има най-много юридически факултети и безработни юристи на глава от населението в СВЕТА. ) След така проведената "кадрова политика" МВР се състои от 10 % корумпирани "началници" 80 % дебили и 10 % хора имащи нужда от работа, които са били достатъчно умни, за да успеят да убедят назначаващата комисия, че са достатъчно тъпи, за да станат полицаи. Целта на мероприятието е да се наемат най-послушните и сляпо изпълняващи заповедите хора. Причините са две: 1 тези "кадри" като им кажеш "бий жените и децата по главата и хич да не ти пука" те слушат и изпълняват и даже се забавляват. 2 такива "кадри" сляпо изпълняват нарежданията на принадлежащите към ДС олигархията полицейски началници и то без да претендират за парче от баницата. Правят го или от тъпота или за да запазят мизерната заплатка, която храни децата им. За да си изясните по ясно картинката, представете си една маса, на която дружно и приятелски хапват и пийват ДС олигархията, назначените от ДС олигархията "престъпни босове" и назначените от ДС олигархията "полицейски началници" ( под "началник "разбирайте всяка личност на длъжност началник на РПУ, зам. началник на РПУ, ръководител на група, сектор и така нататък, нагоре чак до регионалните дирекции и министерството) Всички тези хора на тази маса имат за цел да осигурят безпроблемното развитие на бизнеса на ДС олигархията, а именно продажба на наркотици, проституция, рекет, препродаване на крадени в Европа коли, джебчийство. "Босовете" организират кадрово нещата (дребни пласьори ,доставки
  , пренасяне на печалбите до ДС олигархията...) а "началниците" мачкат евентуалната конкуренция (това обяснява рядко случващите се успешни акции за залавяне на дрога, крадени коли и др. подобни) и пазят олигарсите от " народната любов". За да изпълняват тези свои задачи "началниците" имат нужда от най-дебилната част от българското население, която ТЕ са назначили на работа в полицията. Ако се питате какво стана с 10-те процента, дето уж имаха нещо в главата и искаха да си хранят семействата с честен труд, ще ви опиша някои от механизмите, с които тези хора се смачкват. 1 Раздават им се неимоверен брой дела и преписки по които да работят( в нормативната база на МВР няма норма уреждаща максималния брой дела, по които един разследващ полицай например може да работи) След като е затрупан с дела той няма физическо време да се занимае дори и с половината. Обаче по всяко дело има срок за разследване и неспазването на този срок представлява ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ПРАВОСЪДИЕТО , следователно въпросният разследващ полицай ( ако е имал неблагоразумието да откаже да играе по гайдата на корумпирания си "началник" , не само ще бъде отстранен дисциплинарно , но и ПРЕДАДЕН НА СЪД за извършеното престъпление "забавяне и пречене на разкриването на обективната истина". Има и други способи , по-прости и по-бързи напр.: началникът бърка в касата на полицая ( на 6-7 полицая се пада една руска каса от 60-те години и всички каси могат да се отварят с един ключ, следователно дори всяка чистачка, във всяко районно има по всяко време достъп до всички дела...и служебно оръжие). Не мислете че този пропуск в обезпечаването на материално- техническата база е случаен). По този начин "началнико" може да открадне и изгори всяко дело заведено срещу "наш човек". Полицаят отговарящ за делото(на чието име делото е записано в деловодството) отива на съд , а "началникът" отива да си вземе заслужения подкуп. Още по лесно е да се накара някой обвиняем да напише лъжлива жалба срещу някой непослушен полицай, че е бил бит например и непокорният отива на военен съд и бива уволнен. Друг вариант е да се изпрати непослушният на реподбор (да му се направи нов психо-тест). В Психо-центъра на МВР, пристигне ли изпратен от "началнико" полицай за реподбор, на всички е ясно, че този човек се опитва да вкара прът в добре смазаната машина за мръсни пари. Следователно " психолозите" след обстоен и задълбочен 20 секунден психо-анализ стигат до извода, че лицето е негодно да изпълнява служебните си задължения и ако не го уволнят, то го изпращат да пази честта на кокошката Минка от набезите на петела Геновев в общинския курник на село "Ръгни Колец". Друг способ са веществените доказателства. Ако сте гледали по филмите как ВД-тата ( веществените доказателства) се съхраняват от специални хора в специални стаи, то в турския кенеф на Европа не е така. Помещения няма, каси още по-малко. ВД-тата се съхраняват ...на пода, под бюрото, в коридора... и всеки може да си отмъкне каквото му трябва. Когато става дума за гуми или джанти - добре , но когато става дума за златни накити пари в брой или мобилни телефони и друга техника- лошо. Нали се сещате кой носи отговорност за изчезването,( въпреки, че не е виновен за това , че УМИШЛЕНО не е осигурена материална база и помещения)- водещият разследването полицай. Между другото изчезне ли ВД почти е сигурно , че делото ще остане недоказано в съда и обвиняемия ще бъде освободен. Ето ви още един начин за "припечелване" от началниците. Способите за смачкване на читавите служители са хиляди, мисля, че схванахте принципа. Ако питате защо никой от тези достойни 10% не се оплаква, отговарям веднага: оплакването от "началника" става с докладна записка или рапорт, който се дава на... "началника".(ако се опиташ да го прескочиш отивайки при по-голям началник, става страшно на тема военна субординация) Пред такава жалба има два пътя: 1 "началникът " я хвърля в кофата. 2 "началникът" първо си избърсва гъза с нея и чааак след това я хвърля в кофата. Следователно жалбата трябва да бъде заведена в деловодството и да получи входящ номер. Но деловодителките по заповед на "началника", отказват да завеждат рапорти БЕЗ одобрението на " началника". Мислите ли , че някой ще позволи завеждането на рапорт, в който има оплакване срещу самия него. Друго интересно за данъкоплатеца нещо е как "началниците" оправдават съществуването на подобна язва наречена " полиция"? Оправдават я чрез куха статистика. Позволяват си да убеждават обществеността че разкриват 50- 60 % от престъпленията заведени в полицията, като на практика разкриват 1 % и то на престъпления извършени от конкурентите на техните ДС покровители. Как става това : хваща се някой беден човек клошар или ром ( за да са сигурни, че не може да си позволи адвокат) пребива се и се принуждава да подпише един бял лист на който после "началниците" дописват на пишеща машина десетки "самопризнания" за престъпления, за които подписалият се изобщо не е чувал. Според БГ наказателното право , никой не може да бъде осъден само въз основата на самопризнание, следователно човекът не бива осъждан. Сега изясни ли ви се откъде идва разликата между "разкритите" престъпления на МВР и реално осъдените лица. Някои "началници" не си правят дори и този труд. Те просто нареждат на подчинените си ( тия послушните с празните глави) да напишат в графата извършител на престъплението (върху бланката съпътстваща всяко заведено престъпление) името на някое живо лице ( някой който е минал през районното, било като свидетел, жалбоподател или като заподозрян, по което и да е производство) По този начин, няма защо да се учудвате, ако баба Ви Гицка дето се е жалвала някога си в полицията, че са и откраднали саксията, фигурира в полицейските бази данни , като извършител на въоръжен грабеж срещу чуждестранен гражданин , на магистрала "Тракия". Сега виждате ли колко тъпо звучат в ушите на един професионалист изказвания от сорта " Ние ги хващаме, те ги пускат ". Ако някой случайно потърси отговорност от такъв " разкривач" за подобно " разкриване ", "разкривача" гори, ако никой не потърси отговорност от него ( както обикновено става), "началникът" почва да лъже обществото, подкрепяйки се с кухи цифри, колко много престъпления е разкрило неговото РПУ, дирекция , група , хайдушка дружинка и т.н. Целта е "министъро" да може да се изтъпани по телевизията, да размаха листче с фалшива статистика и да каже:" Гледай, данъкоплатецо, колко много престъпления сме разкрили, значи ако ни няма нас ти си загинал, я торбалан ще те отмъкне, я баба Меца ще те изяде, я Ламята Спаска ще ти се изтропа на главата...но ние с "началнико" сме тук , за твое щастие, така че плащай данъци, целувай ръка и ТРАЙ ". Като казах "министъро" та се сетих...не е вярно, че няма пари за МВР. Пари има, но неправилно разпределени. Напр. по районните почти няма бензин. Полицаите слагат бензин със собствени пари, защото напр. не може да се транспортира задържано лице с градски транспорт, трябва кола, служебна. Ако не го транспортираш в определен срок получаваш обвинение за противозаконно задържане, следователно по добре да сложиш бензин за 5 лева отколкото тия от вътрешния отдел да пълнят тяхната си статистика с тебе. Полицаите нямат радиостанции, тези които ги виждате да носят, са си техни и струват горе - долу една заплата. Защо си купуват ли? Ами за да си осигурят връзка с дежурните, за тяхната лична сигурност по време на дежурствата. Полицаите си купуват компютри , принтери, хартия. Ако откажат да работят по липса на средства ,биват наказвани за неизпълнение на служебните задължения. На фона на тази мизерия на всеки редови полицай се падат по един статистик по един администратор и половин началник. За да има реформа в МВР е достатъчно да се съкратят тези дублиращи се длъжности и лицата(около 30 хил.), които не правят нищо. Сега ясно ли ви е, защо нищо хубаво не се случва и няма да се случи в България.

  • -
  • +
  • !
  Одобрение 47
  от 53 гласа

  От форума ва в.”Дневник” Престъпността в София расте, разкриваемостта - не
  От Лора Филева Павлина Желева
  Последна промяна в 19:50 на 09 мар 2010, 2347 прочитания, 41 коментара

  Хитростта пречи на мисълта!
 88. 88 Профил на Бай Уй
  *****
  Неутрално

  И аз искам да си ходя с пищов ама не ми дават защото не съм ченге ама си плащам осигуровките !

 89. 89 Профил на баща на полидай
  *****
  Неутрално

  и син на полицай съм! Когато ви пре.бат, да не би да ходите да се оплаквате на попа, а ? Ходите в полицията, дето моят син и колегите му си залагат живота за вас отрепки! И затова че варди задника на дянков ще требва да си плащат! За идишоти ли ги смятате!

 90. 90 Профил на Fun
  *****
  Весело

  Катаджия спира кола за проверка. Поглежда в колата. Вижда, че всички са поставили предпазните си колани и процежда през зъби:
  - Ей, за пет лева ще се издушите, бе!

 91. 91 Профил на ПакЛиТиБе
  ПакЛиТиБе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На милицаите Свирулкин и Ботуш Кайшев никакво повече права! Те и сега творят глупости и са некадърди! Дефашизиране на системата е необходима и да им се набие в манерките, че служат на обществото и на данакоплатците, а не на политиците и мутрите! При забелязана промяна и ефективност може и повече права иначе и без това се имат за недосегаеми! Може да стане много опасно!

 92. 92 Профил на не се бой
  *****
  Неутрално

  До коментар [#89] от "баща на полидай":

  не се притеснявай, сега като накарат полицаите да си плащат осигуровките нито сина ти, нито колегите му ще се мръднат да защитят населението. И правилно,нека ги ебат и крадат ежедневно простаците, а народът да вие от кеф, че са накарали полицаите да си плащат осигуровките. После като отидат в данъчното пред гишетата пък, ще им го наврат служигелките, също държавни служители с намалени заплати от осигуровки
  Щом полицаите и държавните ще си плащат осигуровките, значи те вече нямат ангажимент към работодателя си - държавата. Затова - майната и, гражданите да си плащат на полицаите и на държадните да ги обслужват. Стига са се кефили ! Дълг вече няма.

 93. 93 Профил на blue_sky
  blue_sky
  Рейтинг: Весело

  от статията излиза че гражданите имат прая да носят ''калашников'' а полицаите не

 94. 94 Профил на ПакЛиТиБе
  ПакЛиТиБе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#89] от "баща на полидай и до умника не се бой: тогаз народът се въоръжава и ще има трупове, кога с униформи, кога без униформи. Не се правете на умници. Има държави минали и през това! Когато даскалите искаха пари и права, тогава медиите и форумите ги пращаха да се дирят друга работа! Сега казвам същото на Свирулкин и Ботуш Кайшев - аре мъна! ако ще работите-работете, ако не - мъна! Други ще дойдат! И само не плашете народа! Ние и тако и вако знаем!


 95. 95 Профил на дагеротип
  *****
  Неутрално

  До коментар [#57] от "Musashi":

  +1000
  една снимка е по-красноречива от хиляда думи. сполай.

 96. 96 Профил на Батальонът се строява
  *****
  Неутрално

  В болшинството си полицаите са прости хора. Тази констатация не е моя и тя е безспорна.
  Тази паплач от баламурници дружно гласува за пожарникаря.
  Сега охранителя им бил виновен. Но циркаджията е прав в едно, че всички тези неграмотници трябва да си плащат осигуровките. Ние повече не можем да вършим това вместо тях. Но полицаите трябва да бъдат наполовина съкратени. Без такива измекяри държавата може. Да отиват да копаят и след това с песен на уста направо в цирк "ГЕРБ". Песента е посочена горе в ляво. Тя е любима песен и на шефа на цирка.

 97. 97 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Гневно

  До коментар [#92] от "не се бой":

  Само не ни плашете! Че повече от това няма накъде. И без това само се подпирате и лафите смутрите по кръстовищата. Вдругите страни като хванат полицай в издънка лежи двоино и му отнемати пенсията даже.
  Тук само въртите далавери и рекетирате по заведенията за почерпка.
  Държавната слжителка на гишето... ,че тя и без това ни прави на маймуни.

  Знаеш ли какви били двете състояния на държавния служител?
  До обяд бил гладен,а след обяд му се спяло!

  Чети предния ми пост, как го е казал твой бивш колега и не мрънкай. Защото както сте отвикнали да работите, какво друго ще правите освен да сте полицаи?

  И без това сте над 60 хиляди а полза никаква.

  Хитростта пречи на мисълта!
 98. 98 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#89] от "баща на полидай":

  Не ги смятаме а е така. И в това сме убедени.

  Хитростта пречи на мисълта!
 99. 99 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Весело

  Нека да популяризираме непопулярната мярка "държавните служители да започнат да си поемат здравните вноски"!

  ПОДКРЕПЯМ!

  Хитростта пречи на мисълта!
 100. 100 Профил на ``
  *****
  Неутрално

  Моите права са:заплата -350лв /не ми и минава през ум за ходене в чужбина,дори и да уведомя шефа си/,плащам плосък данък 10% на тая голяма заплата/, здравна осигуровка 8% и сега +още 2%/и ред други данъци ,имам право да работя на друго място/ при тая безработица,къде ?/,колективен трудов договор/файда нямам /вдигане на пенсионната възраст/я достигна до пенсия , я-не/,мерак да членувам в партия нямям,при пенсионирне-
  6 заплати.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK