Полицаите стягат социален протест

При отчета на ГДБОП беше демонстрирано взаимодействието между МВР, ДАНС и прокуратурата. От ляво на дясно: главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на ГДБОП Станимир Флоров, министър Цветан Цветанов, зам. главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Бойко Найденов, председателят на ДАНС Цветлин Йовчев, зам. градският прокурор Роман Василев

© Анелия Николова

При отчета на ГДБОП беше демонстрирано взаимодействието между МВР, ДАНС и прокуратурата. От ляво на дясно: главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на ГДБОП Станимир Флоров, министър Цветан Цветанов, зам. главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Бойко Найденов, председателят на ДАНС Цветлин Йовчев, зам. градският прокурор Роман Василев
407 организирани престъпни групи са били наблюдавани през 2009 г. от ГДБОП, 176 са разкрити, отчете службата в петък


"Не зная дали Алексей Петров е имал отношение към политиката, но той имаше връзка с РЗС. Виждал съм го един-два пъти с Яне Янев"
Димитър Абаджиев, бивш зам.-председател на РЗС, който беше назначен от кабинета за член на борда на международната компания за изграждането на газопровода "Набуко"

Синдикалната федерация на служителите в МВР се закани да протестира отново тази седмица, този път под мотото "Да върнем МВР на хората". От профсъюза обясниха, че недоволството сега е предизвикано от неизпълнени ангажименти от ръководството на МВР и от липсата на конкретни резултати от срещата с премиера Бойко Борисов на 10 февруари.


Тогава според полицаите той обещал, щом постъпят някакви пари в бюджета, на първо място да бъдат осъвременени материално-техническата база и социалните условия във вътрешното министерство. Засега полицейският синдикат не коментира идеята униформените да си плащат осигуровките.
Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов продължи с нападките към Висшия съдебен съвет (ВСС). След като в петък министърът окачестви тона на писмото на ВСС, с което го канят да посети съвета, като "вдигане на пръст", което не кореспондира с толерантността и уважението между институциите, в събота пред радио "Дарик" Цветанов още повече втвърди тона.


Той заяви, че Алексей Петров и Черничкият Красьо са имали "определено влияние" във Висшия съдебен съвет. Цветанов уточни, че прави изводите си на основата на информация, която има като вътрешен министър.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ташаклийски
  *****
  Гневно

  Къде са форумните талибани?
  Защо тази тишина?
  Защо не защитавате олигофрена-министър? Нали вчера ревяхте ура-да живей-майката, а сега си кютате?

 2. 2 Профил на ташаклийски
  *****
  Весело

  "Да върнем МВР на хората". От профсъюза обясниха, че недоволството сега е предизвикано от неизпълнени ангажименти от ръководството на МВР и от липсата на конкретни резултати от срещата с премиера Бойко Борисов на 10 февруари."
  > коментирайте бре, пак ли тройната ви е виновна - що обещавате като не може да си изпълните обещанията?
  -----
  Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов продължи с нападките към Висшия съдебен съвет (ВСС).

 3. 3 Профил на Батальонът се строява
  *****
  Неутрално

  В болшинството си полицаите са прости хора. Тази констатация не е моя и тя е безспорна.
  Тази паплач от баламурници дружно гласува за пожарникаря.
  Сега охранителя им бил виновен. Но циркаджията е прав в едно, че всички тези неграмотници трябва да си плащат осигуровките. Ние повече не можем да вършим това вместо тях. Но полицаите трябва да бъдат наполовина съкратени. Без такива измекяри държавата може. Да отиват да копаят и след това с песен на уста направо в цирк "ГЕРБ". Песента е посочена горе в ляво. Тя е любима песен и на шефа на цирка.

 4. 4 Профил на Привилегиите
  *****
  Неутрално

  Всички са равни пред закона!
  Мина времето на привилегиите.
  Парите на държавата са на всички нас!

 5. 5 Профил на Ще има
  *****
  Неутрално

  То няма пари бе хора, не виждате, ли че бюджета тези 3 месеца е много на минус.Като излезе на плюс, ще получите пари.

 6. 6 Профил на подкрепящ
  *****
  Гневно

  Господа, защо изливате гнева си на полицаите за нередностите в страната и в семействата си. Помислете си само, че при най-малкото посегателство към вас и семействата ви търсите помощта на полицията. Не знам защо е тази омраза, но разберете, че не всеки желае да стане полицай. Това е призвание. Но когато тези хора са поставени да работят не според законите в страната е естествено те да искат да защитят правата си. Помислете си, че не трябва да се противопоставяме едни срещу други. От това печелят управляващите. А същите тези управляващи вече осем месеца обещават без да изпълняват, а страдащите сме всички ние.

 7. 7 Профил на iiii
  *****
  Неутрално
 8. 8 Профил на Читател
  *****
  Неутрално

  На полицаите също им писна да ги разиграва един нереализирал се даскал по физическо възпитание.

 9. 9 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Полицейският протест -
  срещу Цв. Цв.
  предупредителен тест!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 10. 10 Профил на Емигрант
  *****
  Разстроено

  До коментар [#6] от "подкрепящ":

  Кой търси полицията ? Ти или аз ? Кой....
  Нямам спомен някой да е казал, че е доволен от държавните институции,каквото е МВР !!! Всички знаем как се работи държавна работа.....да тече там стажа пък кво става на вън...боли ги...!
  Ако на тебе ти е помогнала полицията лично на мене не...Бил съм свидетел на много нарушения относно носителите на значки и белезници...
  Да прав си ние сме потърпевшите...но какво правим по въпроса...нищо..седим и чакаме...да дойде някой и да ни подаде ръка да се изправим....
  Срам ме е да се нарека поданика на тая Държава, срам ме е да погледна чужденец в очите и да изрека "Аз съм българин"!!!

 11. 11 Профил на подкрепящ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#10] от "Емигрант":
  Ами човече, това, че си слаб си го показал вече. Българите си стоят в България, а продажниците емигрират.

 12. 12 Профил на Нахакали се
  *****
  Разстроено

  Хак да им е. Га гласуваха за пожарникари и физкултурници не риваха. Хак да ни е на всички.

 13. 13 Профил на mmm, w toaletnata sa
  *****
  Неутрално

  ХАХАХАХА.

  Уважение към институцията Виш Съдебен Съвет. Тия съвсем изкукавели. Аз така си наричам задника, ВСС. А тоалетната ми хартия е или 'Корнезов' или 'Филчев'. Сега съм на 'Филчев.'

  А те, с каква хартия си бършат гъза? Със зелени долари ли, които те взимат от моите данъци и от кражби ли???

 14. 14 Профил на toaletnata...
  *****
  Неутрално

  До коментар [#13] от "mmm, w toaletnata sa":

  това ми беше за писмото на ВСС което прочетох накрая...

 15. 15 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  На майка ми и разбиха колата.
  Обажда се тя на 166 и от там и викат, ами ние нищо не можем да направим. Ако имате застраховка - елате да ви напишем протокол, ако не - няма нужда.
  Дори не регистрираха престъплението.
  И тя трябва да плати на тия шебеци осигуровките?!
  Що за наглост вселенска!
  Я марш на работа.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 16. 16 Профил на ляв
  *****
  Неутрално

  До коментар [#15] от "Десен":

  а бе, шибаняк ? ти що си мислиш, че сега като накарат полицаите да си плащат сами осигуровките и те ще ти обърнат повече внимание ? Досега поне отговорили на мйка ти по телефона, сега и телефона няма да вдигнат. И моного правилно, на теб ако ти намалят заплатата с 15 % с какъв кеф ше заработиш ? От утре ще гледаме сеира на ББ и Дянков с тези лезумни предложения.

 17. 17 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Заглавието на протеста ми се струва доста лошо подбрано. "Да върнем МВР на Българите". Къде е точно МВР щом не е на Българите и трябва да се връща? И как точно служителите на МВР имат отношение към това връщане, и най-вече защо не са го върнали преди, щом сега трябва и могат да го върнат? И не на последно място, как обещанията на правителството имат отношение с връщането? Повече пари ли връщат МВР на Българите? И тъй като тези пари се взимат от бюджета по време на криза, когато никой няма, а парите се взимат от Българите, как точно взимането на допълнителни пари от Българите връща МВР-то на Българите? Аз съм Българин и усещам, че това доста ме засяга, за това търся обяснения от всички страни как точно ме засяга?

 18. 18 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  До коментар [#15] от "Десен":

  Ако регистрират престъплението в новата статистика ще излезе, че разкриваемостта е по-ниска. Тъй като под ЕС натиск МВР бе принудено от тази година да не отчита прекратяване на преписка (по каквито и да е причини, включително и по давност) като разкрито престъпление, а за такива да се считат само тези, които са влезли в прокуратурата, и не са връщани за доразследване, то сега натиска е върху завеждането на нови престъпления.

 19. 19 Профил на МИРИС на ВИДЕНОВ
  *****
  Любопитно

  Както е тръгнало с тия протести, ще го докараме до Виденовата зима + гръцка трагедия и до пълен фалит на държавата. Откъде пари, другари протестиращи? Да ги напечатаме набързо, за да си купувате хляба по 15 лева след месец ли?
  Или БКП -то пак е почнало с партизанските прояви с цел "да вземем властта, дето с кръв я взехме през 1944 г."

 20. 20 Профил на До подкрепящ № 11
  *****
  Неутрално

  Подкрепящ, умните отдавна си заминаха от България, останаха лумпени като тебе!

 21. 21 Профил на До лявата резба
  *****
  Неутрално

  Ляв, айде къш в мазето на "Позитано" при червените плъхове! Келеш!

 22. 22 Профил на Хммм
  *****
  Неутрално

  90 % от полицаите не вършат никаква работа освен да разхождат фурашките си. Никаква защита на обикновения човек от кражби, рекет и др. Масово хората вече не се и оплакват в МВР защото не виждат смисъл. А тези, които се оплакват не се регистрират за да не им се разваля статистиката.

  Наскоро подадох жалба в МВР и отказаха да ми дадат входящ номер. Сигурен съм, че са я хвърлили в коша за боклук още преди да изляза от сградата. И на тия хора ние им плащаме заплати и осигуровки.Защо???

 23. 23 Профил на anon
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "ташаклийски":

  всеки си има право на мнение. Наред си е министъра, няма много кадри с които да работи, самата организация издъхва, но трябва и е важно той да се старае да работи.

  По-добре е от предишният, забравих му името... онзи дет изпрати полицаи срещу хора от ТЕЦа и почна да обяснява как един от работниците сам си се бил ударил.

 24. 24 Профил на предпоследното място по IQ
  *****
  Весело

  „”След като беше избран за политик на годината (???), ЦЦ е номиниран и от някаква фондация за най-сексапилен мъж. Но в момента е в люта битка с Лъчо мозъка за предпоследното място по IQ сред политиците...””

 25. 25 Профил на Десният екстремизъм
  *****
  Разстроено

  „”Десният екстремизъм "търсен" в България
  Докато в Западна Европа десният екстремизъм залязва, в някои страни от Източна Европа възходът му продължава. Особено предразположена към дясноекстремистки идеологии е България, сочи изследване на унгарски институт, цитирано от "Дойче веле".В България редом с Турция, Украйна и Унгария има най-голямо „търсене" на дискриминационни, антиестаблишмент и авторитарни идеологии. До това заключение е стигнал унгарският институт за политически изследвания и консултинг Political Capital в актуалния анализ на своя Индекс за търсене на десен екстремизъм (DEREX).Според тях, правителството на Бойко Борисов често излиза извън демократичните граници, опитвайки се да разчиства сметки със своите опоненти. Реториката му за законност и ред, ако би била приложена на практика, би направила България да изглежда повече като полицейска държава, отколкото като демокрация.””

 26. 26 Профил на САЛФЕТКА ЦвЦв
  *****
  Весело

  До коментар [#13] от "mmm, w toaletnata sa":

  Смени хартията с "временна САЛФЕТКА ЦвЦв", много ще си доволен... има и още една но нея по късно.....

 27. 27 Профил на Колега
  *****
  Весело

  До коментар [#12] от "Нахакали се":

  Така е колега.....

  Цитат: ""Хак да им е. Га гласуваха за пожарникари и физкултурници не риваха. Хак да ни е на всички. ""

 28. 28 Профил на Мдаааа....
  *****
  Весело

  До коментар [#8] от "Читател":

  ""На полицаите също им писна да ги разиграва един нереализирал се даскал по физическо възпитание. ""

  Мдаааа.....

 29. 29 Профил на и началниците им са прости
  *****
  Разстроено

  До коментар [#3] от "Батальонът се строява":

  Е па те и началниците им са прости, нали са от кол и въже да даже и масажисти и физкултурници...

 30. 30 Профил на отново Абсурдистан
  *****
  Неутрално

  Факт е, че всички от МВР подкрепиха ГЕРБ, а ГЕРБ от своя страна не направи абсолютно нищо за полицаите, за сега има само празни обещания. Дано това не се обарне срещу ГЕРБ.
  Има места където все още се пише на пишещи машини, няма компютри, консумативи.
  После говорим за резултати, повечето като обикновенни граждани си помислете да отидеш на работа в офис на частна фирма и шефа да ти каже да си купиш компютър, принтер и листи. Аз тоз вариант не го виждам. Инъче полицията си бачка добре, даже върши чудеса, съпоставимо с условията на труд и заплащането. Липсата на елементарни условия на труд кара полицейските началници да търсят т. нар. "спонсори". А кои мислите са "спонсори", ами местните "олигарси", дето дават на полицията пари, не заради красивите очи на министъра, а заради "протекция". Къде е сега "КОНФЛИКТА НА ИНТЕРЕСИ ЗА КОЙТО ГОВОРИТЕ г-н Министър" ?

 31. 31 Профил на atman
  *****
  Неутрално

  Имаме най-много полицаи на глава от населението. А ползата от тях - никаква. Ако разпуснат полицията ще има повече ред и законност отколкото в момента. А сега само лапат и едно най обикновенно разследване ги мързи да направят. Когато направят констативен протокол за извършена кражба, смятат че вече са приключили случая.
  Така че да върви на майната си цялата полиция.

 32. 32 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 965 Любопитно

  За кои полицаи става точно дума !?

  Ако и КАТ са вътре, няма смисъл и е нелеп протест. Полицаите от КАТ са едно особено племе ( само по нашите земи ), което се търкаля в крайпътните храсти и тежката мараня и онанира усърдно, докато не се появи някой балама да го пита " Има ли нещо за кълцане"...

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 33. 33 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 965 Неутрално

  И да си припомним за да не забравяме

  от "бивша презряна кука" 20:46 09 мар, 2010

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/09/870580_prestupnostta_v_sofiia_raste_razkrivaemostta_-_ne/

  Проблемите на МВР се наричат кадрова политика. За да станеш офицер от полицията, кандидатстваш в Академията на МВР, известна като "школата в Симеоново" или направо като "магнаурската школа". Единствената цел на тази школа е да се промият мозъците на "учащите" в нея, за да се превърнат в безропотни изпълнители. След завършването си тези момчета и момичета, имат едно единствено умение: да вият като полицейска сирена в случай , че тази в патрулката е развалена. Но те не са виновни. Това е целта на въпросната Академия. За да влезеш там трябва да минеш психотест и изпит проверяващ интелектуалното ниво. Тук е първото препятствие, наложено от ДС олигархията пред интелигентните и мислещи хора, за да не влязат в редиците на МВР. Ако си мислите, че критерият за постъпване на служба е мотивираност и психична годност, то горчиво се лъжете. Критерият е ПОСЛУШАНИЕ, РОБСКА ДУШЕВНОСТ И НИСЪК КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ. Същият критерий се използва и когато се наемат хор а, незавършили Симеоновската школа. Ето защо кадрите се търсят сред бивши спортисти: гюлетласкачи ,борци, щангисти и други признати светли умове Сега разбирате ли защо се прави всичко възможно, за да не се изпълни едно от основните изисквания на Европа, а именно разследващи полицаи да бъдат само юристи ?(обясняват ви , че няма желаещи юристи, а е факт , че България има най-много юридически факултети и безработни юристи на глава от населението в СВЕТА. ) След така проведената "кадрова политика" МВР се състои от 10 % корумпирани "началници" 80 % дебили и 10 % хора имащи нужда от работа, които са били достатъчно умни, за да успеят да убедят назначаващата комисия, че са достатъчно тъпи, за да станат полицаи. Целта на мероприятието е да се наемат най-послушните и сляпо изпълняващи заповедите хора. Причините са две: 1 тези "кадри" като им кажеш "бий жените и децата по главата и хич да не ти пука" те слушат и изпълняват и даже се забавляват. 2 такива "кадри" сляпо изпълняват нарежданията на принадлежащите към ДС олигархията полицейски началници и то без да претендират за парче от баницата. Правят го или от тъпота или за да запазят мизерната заплатка, която храни децата им. За да си изясните по ясно картинката, представете си една маса, на която дружно и приятелски хапват и пийват ДС олигархията, назначените от ДС олигархията "престъпни босове" и назначените от ДС олигархията "полицейски началници" ( под "началник "разбирайте всяка личност на длъжност началник на РПУ, зам. началник на РПУ, ръководител на група, сектор и така нататък, нагоре чак до регионалните дирекции и министерството) Всички тези хора на тази маса имат за цел да осигурят безпроблемното развитие на бизнеса на ДС олигархията, а именно продажба на наркотици, проституция, рекет, препродаване на крадени в Европа коли, джебчийство. "Босовете" организират кадрово нещата (дребни пласьори ,доставки
  , пренасяне на печалбите до ДС олигархията...) а "началниците" мачкат евентуалната конкуренция (това обяснява рядко случващите се успешни акции за залавяне на дрога, крадени коли и др. подобни) и пазят олигарсите от " народната любов". За да изпълняват тези свои задачи "началниците" имат нужда от най-дебилната част от българското население, която ТЕ са назначили на работа в полицията. Ако се питате какво стана с 10-те процента, дето уж имаха нещо в главата и искаха да си хранят семействата с честен труд, ще ви опиша някои от механизмите, с които тези хора се смачкват. 1 Раздават им се неимоверен брой дела и преписки по които да работят( в нормативната база на МВР няма норма уреждаща максималния брой дела, по които един разследващ полицай например може да работи) След като е затрупан с дела той няма физическо време да се занимае дори и с половината. Обаче по всяко дело има срок за разследване и неспазването на този срок представлява ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ПРАВОСЪДИЕТО , следователно въпросният разследващ полицай ( ако е имал неблагоразумието да откаже да играе по гайдата на корумпирания си "началник" , не само ще бъде отстранен дисциплинарно , но и ПРЕДАДЕН НА СЪД за извършеното престъпление "забавяне и пречене на разкриването на обективната истина". Има и други способи , по-прости и по-бързи напр.: началникът бърка в касата на полицая ( на 6-7 полицая се пада една руска каса от 60-те години и всички каси могат да се отварят с един ключ, следователно дори всяка чистачка, във всяко районно има по всяко време достъп до всички дела...и служебно оръжие). Не мислете че този пропуск в обезпечаването на материално- техническата база е случаен). По този начин "началнико" може да открадне и изгори всяко дело заведено срещу "наш човек". Полицаят отговарящ за делото(на чието име делото е записано в деловодството) отива на съд , а "началникът" отива да си вземе заслужения подкуп. Още по лесно е да се накара някой обвиняем да напише лъжлива жалба срещу някой непослушен полицай, че е бил бит например и непокорният отива на военен съд и бива уволнен. Друг вариант е да се изпрати непослушният на реподбор (да му се направи нов психо-тест). В Психо-центъра на МВР, пристигне ли изпратен от "началнико" полицай за реподбор, на всички е ясно, че този човек се опитва да вкара прът в добре смазаната машина за мръсни пари. Следователно " психолозите" след обстоен и задълбочен 20 секунден психо-анализ стигат до извода, че лицето е негодно да изпълнява служебните си задължения и ако не го уволнят, то го изпращат да пази честта на кокошката Минка от набезите на петела Геновев в общинския курник на село "Ръгни Колец". Друг способ са веществените доказателства. Ако сте гледали по филмите как ВД-тата ( веществените доказателства) се съхраняват от специални хора в специални стаи, то в турския кенеф на Европа не е така. Помещения няма, каси още по-малко. ВД-тата се съхраняват ...на пода, под бюрото, в коридора... и всеки може да си отмъкне каквото му трябва. Когато става дума за гуми или джанти - добре , но когато става дума за златни накити пари в брой или мобилни телефони и друга техника- лошо. Нали се сещате кой носи отговорност за изчезването,( въпреки, че не е виновен за това , че УМИШЛЕНО не е осигурена материална база и помещения)- водещият разследването полицай. Между другото изчезне ли ВД почти е сигурно , че делото ще остане недоказано в съда и обвиняемия ще бъде освободен. Ето ви още един начин за "припечелване" от началниците. Способите за смачкване на читавите служители са хиляди, мисля, че схванахте принципа. Ако питате защо никой от тези достойни 10% не се оплаква, отговарям веднага: оплакването от "началника" става с докладна записка или рапорт, който се дава на... "началника".(ако се опиташ да го прескочиш отивайки при по-голям началник, става страшно на тема военна субординация) Пред такава жалба има два пътя: 1 "началникът " я хвърля в кофата. 2 "началникът" първо си избърсва гъза с нея и чааак след това я хвърля в кофата. Следователно жалбата трябва да бъде заведена в деловодството и да получи входящ номер. Но деловодителките по заповед на "началника", отказват да завеждат рапорти БЕЗ одобрението на " началника". Мислите ли , че някой ще позволи завеждането на рапорт, в който има оплакване срещу самия него. Друго интересно за данъкоплатеца нещо е как "началниците" оправдават съществуването на подобна язва наречена " полиция"? Оправдават я чрез куха статистика. Позволяват си да убеждават обществеността че разкриват 50- 60 % от престъпленията заведени в полицията, като на практика разкриват 1 % и то на престъпления извършени от конкурентите на техните ДС покровители. Как става това : хваща се някой беден човек клошар или ром ( за да са сигурни, че не може да си позволи адвокат) пребива се и се принуждава да подпише един бял лист на който после "началниците" дописват на пишеща машина десетки "самопризнания" за престъпления, за които подписалият се изобщо не е чувал. Според БГ наказателното право , никой не може да бъде осъден само въз основата на самопризнание, следователно човекът не бива осъждан. Сега изясни ли ви се откъде идва разликата между "разкритите" престъпления на МВР и реално осъдените лица. Някои "началници" не си правят дори и този труд. Те просто нареждат на подчинените си ( тия послушните с празните глави) да напишат в графата извършител на престъплението (върху бланката съпътстваща всяко заведено престъпление) името на някое живо лице ( някой който е минал през районното, било като свидетел, жалбоподател или като заподозрян, по което и да е производство) По този начин, няма защо да се учудвате, ако баба Ви Гицка дето се е жалвала някога си в полицията, че са и откраднали саксията, фигурира в полицейските бази данни , като извършител на въоръжен грабеж срещу чуждестранен гражданин , на магистрала "Тракия". Сега виждате ли колко тъпо звучат в ушите на един професионалист изказвания от сорта " Ние ги хващаме, те ги пускат ". Ако някой случайно потърси отговорност от такъв " разкривач" за подобно " разкриване ", "разкривача" гори, ако никой не потърси отговорност от него ( както обикновено става), "началникът" почва да лъже обществото, подкрепяйки се с кухи цифри, колко много престъпления е разкрило неговото РПУ, дирекция , група , хайдушка дружинка и т.н. Целта е "министъро" да може да се изтъпани по телевизията, да размаха листче с фалшива статистика и да каже:" Гледай, данъкоплатецо, колко много престъпления сме разкрили, значи ако ни няма нас ти си загинал, я торбалан ще те отмъкне, я баба Меца ще те изяде, я Ламята Спаска ще ти се изтропа на главата...но ние с "началнико" сме тук , за твое щастие, така че плащай данъци, целувай ръка и ТРАЙ ". Като казах "министъро" та се сетих...не е вярно, че няма пари за МВР. Пари има, но неправилно разпределени. Напр. по районните почти няма бензин. Полицаите слагат бензин със собствени пари, защото напр. не може да се транспортира задържано лице с градски транспорт, трябва кола, служебна. Ако не го транспортираш в определен срок получаваш обвинение за противозаконно задържане, следователно по добре да сложиш бензин за 5 лева отколкото тия от вътрешния отдел да пълнят тяхната си статистика с тебе. Полицаите нямат радиостанции, тези които ги виждате да носят, са си техни и струват горе - долу една заплата. Защо си купуват ли? Ами за да си осигурят връзка с дежурните, за тяхната лична сигурност по време на дежурствата. Полицаите си купуват компютри , принтери, хартия. Ако откажат да работят по липса на средства ,биват наказвани за неизпълнение на служебните задължения. На фона на тази мизерия на всеки редови полицай се падат по един статистик по един администратор и половин началник. За да има реформа в МВР е достатъчно да се съкратят тези дублиращи се длъжности и лицата(около 30 хил.), които не правят нищо. Сега ясно ли ви е, защо нищо хубаво не се случва и няма да се случи в България.

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 34. 34 Профил на Коко
  *****
  Неутрално

  Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията. (Тодор Живков)

 35. 35 Профил на Коко
  *****
  Неутрално

  Народната милиция – биещото сърце на Партията

 36. 36 Профил на Мислете!
  *****
  Неутрално

  Веднага прави впечатление срещу кого се активираха критиките, провокациите и активните мероприятия - срещу най-дейните министри - Дянков и Цветанов.
  Първият им бърка в парите, вторият им подкара спонсорите и кукловодите. Борбата наистина е на живот и смърт, но за държавата ни. Ако пак се оставим да ни изманипулират, с държавността ни е свършено. Ще си останем проазиатска губерния
  с безумно богати олигарси и безкрайно беден народ. Да се надяваме, че Европа няма да го позволи този път.

 37. 37 Профил на Ани
  *****
  Неутрално

  "Да върнем МВР на хората" или "Да върнем хората на МВР"?

 38. 38 Профил на Ромео и Жулиета
  *****
  Весело

  Млад съдебен полицай, влюбен в проститутка, откри огън по банда сводници, които го нападнали.
  Екшънът се разигра около 19,50 ч в събота на Околовръстното шосе в София, в района на квартал “Младост 4”.
  Както правел често от седмици, в събота вечер 24-годишният В. К., служител на Главна дирекция “Охрана” към Министерството на правосъдието, отишъл да търси сексуслуги от русата Тотка. След няколко сеанса платена любов между тях вече имало силна връзка. Сводниците на Тотка обаче били разярени от появилите се лични отношения. Заподозрели, че не всеки път този клиент си плаща и го чакали, за да му отмъстят.
  Когато съдебното ченге пристигнало при Тотка и двамата се усамотили в храстите край клада от горящи гуми, трима мургави сутеньори пристигнали с “Мерцедес”. Изскочили от колата и се нахвърлили да бият любовника. Те не знаели каква е професията му и че носи пистолет.

 39. 39 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  Пичове, не знам да ли гледахте Междузвездни войни 3 в събота...
  Във филма се случи нещо, което тревожно напомня за сегашното положение. Там, поради опасността за Републиката, сенатът предаде всички правомощия на канцлера, който всъщност стана император, на който бяха възложни всички права на трите власти. Един от персонажитие каза нещо много показателно - "Не знаех, че демокрацията умира сред аплодисменти".....
  Та, у нас за съжаление напоследък се говори само за ограничаване на свободи, в интерес на борбата срещу престъпността, от което няма да дойде нищо добро....

 40. 40 Профил на хан
  *****
  Неутрално

  браво " 4" таке но кои располага с тях пак вишестоящите тапанари така че големия паи е сигорно за тях...

 41. 41 Профил на ссс
  *****
  Неутрално

  "Да върнем МВР на хората"

  Наистина, крайно време е МВР да престане да бъде лична милиция на мутрата за разчистване на мутренски територии и оръдие срещи конкурентни мутри.

 42. 42 Профил на ааа
  *****
  Неутрално

  хм, не могат ли да се предложат бонуси за полицаите, които си вършат работата. хем така те ще са спокойни, че не са "прецакани", хем ние ще знаем, че е за свършена работа?

 43. 43 Профил на Камен
  *****
  Неутрално

  Браво на полицаите!!!! Явно в тях само е останала гражданска осъзнатост
  Браво момци, военните ще ви последват! Дайте им пример!

 44. 44 Профил на MVR sux
  *****
  Неутрално

  МВР за мен не работи! Имаше скандал за място в студентски град пред блок 54, преди около 2-3 месеца. Някакъв луд със синъо фиатче нападна човек и , бях с автомобила ми и веднага спрях до патрулката зад зимния дворец казах им какво стана и се върнах полицаите минаха на мястото на инцидента след 10 мин от съобщаването ми, обърнаха с патрулката и заминаха. И на тея им плащат заплати и осигуровки с пари от моите данаци, аз уча и работя за да плащам данаци, скапана система.

 45. 45 Профил на чук
  *****
  Гневно

  Хайде ,съкращавайте ги и да си ходят!

 46. 46 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#16] от "ляв":
  "а бе, шибаняк?"

  А вий господине, сте полицай или военен?


  До коментар [#18] от "delian":
  Аха, ама то тогава за какво връщане става дума? Ами то си е чисто "взимане"! Да не кажа че мяза на пладнешки рекет даже.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 47. 47 Профил на христо
  *****
  Неутрално

  по добре да ме крадат 10 нагли отколкото 70 000 полицая , кат данс дознатели и други подобни.

 48. 48 Профил на Борко
  *****
  Весело  Леле най после някой да се разсърди на бате Боко и на Цецко! То всички жени и женски мъже са ги залюбили и само да си отворт устата-браво,браво!Леле какви мъжаги!
  Боже пази България от неграмотни смотаняци-абе как ще управлява държавата един боригрд на Тато Тодор Живков,ами по татовски,с "Цецо с един багер ги копа закланите....... я им викам да се скатаят в миши дупки ..........." и цяла Европа се киска.......Умен бе боко си,имаш изказ,имаш управленчески подход,не вечер едно а на сутринта го сменяш с друго..ха ха

 49. 49 Профил на ???
  *****
  Гневно

  Е.сега е момента за стачка няма ченгета =и няма кои да ни бие...или пък да вземем по една сопа и дги набием тях..

 50. 50 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  "Да върнем МВР на хората"

  Кой измисли това мото, защото вече сме го виждали?

  http://www.youtube.com/watch?v=BwrRp9F4QlI&feature=related

  http://www.vbox7.com/play:9e5296f8

 51. 51 Профил на Bone
  *****
  Неутрално

  От това съсловие съм видял само скандали, корупция, освен да бият ученици, студенти, пенсионери, и да ни изнудват по пътищата за пари друго не мисля, че правят. Да ги разпускат направо и като в КНР армията да се включи в опазването на реда в мирно време. Да спестим пари от 60 хиляди палицеиски заплати.

 52. 52 Профил на Sux
  *****
  Неутрално

  http://www.youtube.com/watch?v=BwrRp9F4QlI&feature=related
  http://www.vbox7.com/play:9e5296f8
  До коментар [#50] от "Musashi":

  Колега благодаря ти, че ги постна моето мнение за тях се припокрива на 100% с този видео материал. При такива защитници на реда според мен по-добре без тях.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK