Министър Дончев: Задачата ми е да направя поста си излишен

Министър Дончев: Задачата ми е да направя поста си излишен

© ДневникФункцията ми не е да гася пожари, както беше при Меглена Плугчиева, заяви новият министър без портфейл, който ще отговаря за управлението на европейските средства, Томислав Дончев в сутрешния блок на Канал 1 на БНТ.


Той коментира, че неговата задача ще бъде да направи поста излишен. "Когато в България бъдат усвоени 2/3 от европейските средства, които са безалтернативни за нас, постът ще стане излишен," каза министърът.


Административните звена предстои да бъдат структурирани, а като основни задачи той определи три. Първата е да се поддържа един нормален диалог с ЕК и да сме готови да разчитаме всички сигнали.
Втората задача е свързана с координацията, а на трето място идват бенефициентите - общините, бизнеса, неправителствените организации – без тяхната активност реално използването на средствата не може да се повиши, каза Дончев.


Според него трябва да се промени нормативната уредба, свързана с усвояването на европейските пари. Трябва контрол, но и по-малко бюрокрация, каза още Томислав Дончев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Че то май си е излишен.

  Orda
 2. 2 Профил на Legal Eagle
  *****
  Неутрално

  Когато замразят окончателно плащанията по всички фондове постът наистина ще стане излишен.

 3. 3 Профил на КауБойко
  *****
  Неутрално

  Хаха, този малко мяза на Чичо Фестър .

 4. 4 Профил на Seemann
  Seemann
  Рейтинг: 8 Неутрално

  доста двусмислено изказване

 5. 5 Профил на Киро
  *****
  Неутрално

  Щом като има такава поставена задача от Бойко, най-лесният и най-бързият начин да я изпълни, е да си подаде оставката.

 6. 6 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Харесвам човека и съм изказването - когато работата приключи поста ще стане излишен наистина. Успех. България има нужда от тези пари.

 7. 7 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1291 Весело


  Ако успее да го направи, ще е за"Нобелова награда" - по Икономика, или по Политика!

  ; - )

  Хитростта пречи на мисълта!
 8. 8 Профил на Ние
  *****
  Неутрално

  Ами тръгвай си какво чакаш още.

 9. 9 Профил на Pro-european
  Pro-european
  Рейтинг: 418 Неутрално


  Гледах интервюто с този господин,
  доста съм впечатлен от него, бивш мениджър в Отворено общество, има опит "на терен" като кмет -
  изглежда като отличния човек за този пост!
  Дано има успех!

 10. 10 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Я виж ти, каква задача?!
  Решил е ББ да надскача!

  www.berbenkov.hit.bg
 11. 11 Профил на ОО Общество
  *****
  Любопитно

  Пак ли Сорос, "Отворено общество", интербригадисти, капиталисти, антикапиталисти, комунисти, чифутисти, феодални старци, дърти комсомолци и так далее?

  Pro-european
  * 9

  Гледах интервюто с този господин,
  доста съм впечатлен от него, бивш мениджър в Отворено общество, има опит "на терен" като кмет -

 12. 12 Профил на Борис Иванов
  Борис Иванов
  Рейтинг: 440 Весело

  Бербенков, май си ЧЕРВЕНков.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на Kpuc
  Kpuc
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Отдавна не се казва Канал 1, а БНТ1. А, и Мусала от към 1954г. вече не е Сталин.

  Never argue with idiots - they bring you down to their level and then beat you with experience.
 15. 15 Профил на Михайлов
  Михайлов
  Рейтинг: 213 Неутрално

  С този нов пост г-н Дончев става най-важния министър в правителството.Успее ли той да си свърши работата както трябва, то хубави дни чакат държавата.Ако пък не успее...

 16. 16 Профил на 777
  *****
  Неутрално

  Най-после един качествен и доказан човек с ясни позиции.

 17. 17 Профил на madrec
  *****
  Неутрално

  Днес, 19 март 2010 г. Политическият съвет на РЗС внесе сигнал до Президента на Република България относно: Несъвместимост с държавна служба на членове на правителството с министър-председател Бойко Борисов.
  Поради големия обществен интерес по темата пресцентърът на РЗС е упълномощен да публикува целия текст на сигнала.


  ДО
  ПРЕЗИДЕНТА
  НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ  С И Г Н А Л


  От: Политическия съвет на ПП “Ред, законност и справедливост”, София, ул. «Врабча» № 12а

  Относно: Несъвместимост с държавна служба на членове на правителството с министър-председател Бойко Борисов


  УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

  Още през есента на миналата година ПП „Ред, законност и справедливост” постави на общественото внимание въпроса с длъжностната несъвместимост на повечето министри от правителството на г-н Бойко Борисов. Тези наши действия едва ли бяха изненада за управляващите от ГЕРБ, тъй като в дух на коректност премиерът бе предварително уведомен за проблемите от тогавашния председател на парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Яне Янев. Вместо някаква адекватна реакция, чрез недопустими за една демокрация методи и в резултат на лично вмешателство на премиера в работите на законодателната власт, се стигна до заличаване на парламентарната група на РЗС, а всички наши народни представители бяха освободени без гласуване от заеманите ръководни постове в Народното събрание. Това явно се превръща в трайна практика, тъй като неотдавна на подобен род натиск бе подложена и съдебната власт, Припомняме също така, че срещу нас последва безпрецедентна клеветническа кампания, на каквато досега не е била подлагана нито една партия през целия двадесет-годишен преход.
  Ние сме загрижени не толкова от настъпилите за нас неблагоприятни последици, тъй като „Ред, законност и справедливост” е дългосрочен и жизнеспособен политически проект и твърде скоро ще стане ясно, че нашите опоненти са основна част от политическата мафия на целия преход. Притеснени сме обаче от обстоятелството, че в страна-член на ЕС е възможно без никакви правни и политически последици да заглъхне една тема, която във всяка демократична държава би довела ако не до незабавна оставка на правителството, то поне до един сериозен и задълбочен обществен дебат. Ние не можем да си представим, че е възможно в някоя от старите страни-членки министър да се намира в конфликт на интереси или длъжностна несъвместимост, без да бъде разпънат на кръст в медиите и без компетентните държавни институции да започнат незабавно да действат. Оказва се обаче, че у нас това е възможно. Дължи се, вероятно, на недостатъчната ни демократична култура и традиции, на изжълтяването на голям сегмент от медиите, които са собственост на политически ангажирани лица, както и на липсата на специфични граждански рецептори, които в напредналите общества са особено чувствителни.
  Именно тук, според нас, е ролята на институциите, включително президентската, които са призвани да съдействат за компенсиране на някои недостатъци на младата ни демокрация, пък и заради обективната истина и елементарната справедливост.
  Припомняме накратко казуса:
  1. Съгласно чл. 5 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси (ЗПРКИ), лицата, заемащи публични длъжности, не могат да извършват дейности, които съгласно специален закон са НЕСЪВМЕСТИМИ с тяхното положение. Специален закон се явява този за администрацията (ЗА), а разпоредбата на неговия чл. 19 ал. 6 прогласява, че министър-председателят, заместник министър-председателите и министрите, наред и с други ограничения, не могатда упражняват търговска дейност или да са управители, търговски пълномощници, търговски представители, прокуристи, търговски посредници, ликвидатори или синдици, както и да са членове на орган на управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел или търговско дружество.
  Наличието на някое от горните обстоятелства се тълкува по действащото законодателство като НЕСЪВМЕСТИМОСТ, която е пречка пред съответното лице за държавна служба. В този смисъл моногократно се е произнасял ВАС, поради което съдебната практика може да се счита за константна.
  2. С оглед предотвратяване и избягване на НЕСЪВМЕСТИМОСТ и тежките правни и политически последици от нея, законодателят е предвидил лицата на държавна служба, включително заемащите длъжности на министър-председател, заместник министър-председатели и министри, да подават нарочна декларация по чл. 12 т.1 от ЗПРКИ. Нейният смисъл е липсата на НЕСЪВМЕСТИМОСТ да бъде изрично декларирана от самия висш държавен чиновник, за да се гарантира приоритет на обществения интерес над личния. А ако НЕСЪВМЕСТИМОСТ все пак е налице – да бъде тя своевременно заявена, с оглед нейното последващо отстраняване по съответния ред.
  В този смисъл трябва да се прави разлика с декларацията за конфликт на интереси по чл. 12 т.2 от ЗПРКИ, чието наличие поражда съвсем различни правни последици.
  3. Своевременното и вярно деклариране на НЕСЪВМЕСТИМОСТ по чл. 12 т.1 от ЗПРКИ е задължително, в противен случай настъпват две изключително важни и непреодолими правни последици:
  а) Невярно деклариращият реализира състав на престъпление от общ характер по чл. 313 ал.1 от Наказателния кодекс, за което се предвижда лишаване от свобода, тъй като по този начин потвърждава неистина или затаява истина в писмена декларация, която по силата на закон се дава пред орган на властта (в случая Народното събрание на Република България) за удостоверяване истинността на някои обстоятелства.
  б) Невярно деклариращият се лишава от възможността да отстрани впоследствие НЕСЪВМЕСТИМОСТТА, каквато възможност му дава разпоредбата на чл. 13 ал.2 от ЗПРКИ, т. е. единствено и само вярно деклариращият може да отстрани пречките, които има, за да изпълнява държавна служба. И обратното – укритата НЕСЪВМЕСТИМОСТ не подлежи на отстраняване. И това е съвършено правилен законодателен подход, тъй като противното би се приравнило на „саниране” на общественоопасните последици от извършено престъпление по Наказателния кодекс, което е недопустимо в една правова и демократична държава.
  4. НЕСЪВМЕСТИМОСТТА обаче поражда негативни правни последици не само по отношение на лицата, които са я укрили. Тя резонира в цялата обществена сфера.
  Съществува съвсем реална опасност в производства пред ВАС да започнат да падат всички актове на министрите с длъжностна НЕСЪВМЕСТИМОСТ – от заповедите за назначаване или уволняване на служители до договорите за многомилионни обществени поръчки. Според мнението на редица уважавани юристи, с които консултирахме казуса, министрите с длъжностна НЕСЪВМЕСТИМОСТ от правителството на г-н Бойко Борисов не могат да издадат и не са издали досега нито един легитимен акт на държавно управление, а подписаните досега от тях са изначално нищожни и непораждащи правни последици. Говорим запо-голямата част от членовете на кабинета, вкл. по отношение разпореждането с бюджетни средства в особено големи размери. НЕСЪВМЕСТИМОСТТА на отделни министри компрометира и приетите актове от страна на Министерски съвет, като колективен орган.
  5. Видно от информацията в Търговския регистър (с две подразделения – фирмените отделения на окръжните съдилища и СГС и Агенцията по вписвания към МП), който е публичен, към 27.07.2009 г., когато е гласувано решението на Народното събрание за избиране на правителството, както и към 30.07.2009 г., когато министрите са попълнили декларациите си по чл. 12 т.1 от ЗПРКИ, повечето от тях са били управляващи в търговски дружества и юридически лица с нестопанска цел. Без длъжностна несъвместимост според нас са само трима министри – бившият военен, а сега външен министър Николай Младенов, правосъдният Маргарита Попова и спортният Свилен Нейков. Всички останали са били управляващи в общо около 50 (петдесет) търговски и неправителствени организации. Някои само в една, а други – в по над десет. Въпреки това собственоръчно са написали в сочените декларации, които също са публични и са качени на интернет-страницата на Народното събрание, че спрямо тях не са налице обстоятелства за НЕСЪВМЕСТИМОСТ, което не е вярно. Прави впечатление, че сравнено с другата декларация за конфликт на интереси, някои министри декларират едни и същи обстоятелства по различен начин. Както например бившият министър Румяна Желева, която в декларацията си по чл. 12 т.1 от ЗПРКИ не сочи обстоятелства за несъвместимост (укрива ги), а в другата си декларация по чл. 12 т.2 от ЗПРКИ сочи, че е управител в търговското дружество „Етко Шнайдерс”, което изключва съвместимостта й с държавна служба. Нещо повече, след като ПГ „Ред, законност и справедливост” постави официално този въпрос в публичното пространство, някои от министрите, като например Симеон Дянков, Росен Плевнелиев и Нона Караджова, започнаха действия по освобождаването си от ръководни постове в съответните търговски дружества, което е по същество самопризнание за сочените от нас проблеми с длъжностната им НЕСЪВМЕСТИМОСТ. Очевидно те не са знаели или са се направили на незнаещи, че при хипотезата на невярно деклариране длъжностната несъвместимост не подлежи на отстраняване.
  По наша неофициална информация, в която е възможно да има неточности, към датата на декларирането по чл. 12 т.1 и т.2 от ЗПРКИ и в едногодишен срок преди това, посочените долу бивши и настоящи членове на кабинета са били собственици и/или управляващи в едно или повече от следните юридически лица:
  -„Глобал консулт” ЕООД /”Ауто Спа” ООД/
  -„Етко Шнайдерс” ООД
  -Фондация „Демократичен проект за Източна Европа”
  -Сдружение „Национален център за нова социална политика”
  -Сдружение „Институт за социални анализи и политики”
  -Сдружение „Асоциация за извънсъдебно решаване на споровете”
  -„Екопроект – Априлци” ООД
  -Народно читалище „Димитър Динев”
  -Сдружение „Българо-германски форум”
  -Сдружение „Столична спортна асоциация”
  -„Проекти – консулт” ЕООД
  -„ЕВН България Топлофикация” ЕАД
  -„ЕВН България Енергоразпределение”АД
  -Сдружение „Българска асоциация за културен, екологичен и селски туризъм”
  -Сдружение „Българско историческо общество”
  -Сдружение „Общество „Децата на България”
  -Сдружение „Плиска”
  -Сдружение „Форум България – Русия”
  -Сдружение „Авиореликви”
  -”Рашидов” АД
  -”Айтиар” ООД
  -Гражданско обединение „Св. Георги Софийски”
  -Сдружение „Алфа клуб да оцелееш”
  -Сдружение за насърчаване на двустранните отношения с Либия
  -Фондация „Хомо луденс”
  -”Български лекар” ЕООД
  -Български лекарси съюз
  -”Резиденшъл парк София” ООД
  -”Лозен консулт” ООД
  -”Плевнелиеви” ООД
  -”Ирис инженеринг” ООД
  -”Линднер имобилиен мениджмънт” ЕООД
  -”Резиденшъл парк София фасилити мениджмънт” АД
  -”Конфедерация на работодателите и индустриалците в България”
  -Сдружение „Американска търговска камара в България”
  -Фондация „Дом за нашите деца”
  -Бизнес парк София 2” ЕООД
  -Сдружение „Асоциация за висши изследвания, иновации и предприемачество”
  -Нов български университет
  -Сдружение „Епископ Йосиф Щросмаер”
  -Фондация „Аутуърд Баунд”
  -Фондация „Образование чрез предизвикателства Аутуърд Баунд”
  -Фондация „Веритас”
  -Фондация „Мелник”
  -Общинската фирма „Екоравновесие”
  -Общинската фирма „Паркинги и гаражи”
  Този списък не претендира за изчерпателност. Предвид горните обстоятелства, ние се обърнахме към парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, която е компетентен орган по ЗПРКИ, с искане да констатира НЕСЪВМЕСТИМОСТ с държавна служба на посочените министри от правителството на г-н Бойко Борисов. Без обсъждане, още в деня на внасяне на нашия сигнал, комисията излезе с отказ да започне проверка. Формалният мотив бе, че в ЗПРКИ липсва изрична процедура за установяване на НЕСЪВМЕСТИМОСТ и такава е предвидена само за конфликта на интереси. Това ни принуди да внесем сигнал за извършени от министри престъпления по чл. 313 ал.1 от Наказателния кодекс до Главния прокурор на Република България. Поискали сме да се извърши проверка по изнесените факти, в т. ч.:
  1. Да се изискат от Агенцията по вписвания при МП и от фирмените отделения при окръжните съдилища и СГС справки относно търговските дружества, ЕТ и неправителствените организации, в които вицепремиерите и министрите от правителството на Бойко Борисов са били управляващи или членове на управителни и контролни органи към 30.07.2009 г. - датата на попълнените от тях декларации по ЗПРКИ.
  2. Да се изискат от Председателя на Народното събрание заверени преписи от двете декларации на министрите и вицепремиерите по чл. 12 т.1 и т.2 от ЗПРКИ.
  3. Да се сравнят получените по т.1 данни с декларираното по чл. 12 т.1 и т.2 от ЗПРКИ и да се констатира несъответствие при повечето от министрите и вицепремиерите с действителното фактическо положение.
  4. Да се констатират различия в декларираното от някои министри и вицепремиери в двете декларации по чл. 12 т.1 и т.2 от ЗПРКИ.
  5. Да се вземат обясненията на членовете на правителството, относно констатираните несъответствия, а именно: Бойко Борисов – министър-председател, Цветан Цветанов – министър на вътрешните работи, Румяна Желева – бивш министър на външните работи, Симеон Дянков – министър на финансите, Йорданка Фандъкова бивш министър на образованието, Нона Караджова – министър на екологията, Трайчо Трайков – министър на икономиката, Божидар Димитров – министър без портфейл, Вежди Рашидов – министър на културата, Тотю Младенов – социален министър, Божидар Нанев – министър на здравеопазването, Росен Плевнелиев – министър на регионалното развитие, Сергей Игнатов - министър на образованието, Мирослав Найденов – министър на земеделието, Александър Цветков - министър на транспорта.
  6. Да се ангажира наказателната отговорност на виновните лица по чл. 313 ал.1 от НК.
  7. Да се изследва евентуалното извършване и на длъжностни престъпления по чл. 282 от НК, доколкото тези министри са продължавали да извършват разпоредителни действия, въпреки че са съзнавали състоянието си на НЕСЪВМЕСТИМОСТ.
  8. В рамките на правомощията на Главния прокурор за общ надзор за законност да се предприемат действия за отстраняване на длъжностната несъвместимост на посочените лица.
  9. Не на последно място, ние поискахме от Главния прокурор да се проучат възможностите за сезиране на Конституционния съд относно длъжностната несъвместимост на посочените по-горе членове на кабинета, вкл. задължително тълкуване на текстове от Конституцията, в контекста на разпоредбите на ЗПРКИ.
  Доколкото ни е известно, проверката на ВКП и понастоящем е в ход.

  Предвид изложеното, очакваме Президентът на Републиката в кратък срок да се ангажира със становище по въпроса за НЕСЪВМЕСТИМОСТТА с държавна служба на министри от правителството на Бойко Борисов, както и в рамките на правомощията си по чл. 150 ал.1 от Конституцията:
  Да сезира Конституционния съд с искане за задължително тълкуване на чл. 113 ал. 2 от Конституцията при хипотеза на недекларирана (укривана) длъжностна несъвместимост на членове на кабинета по чл. 5 вр. с чл. 13 ал. 2 от ЗПРКИ вр. чл. 19 ал. 6 от ЗА, респ. дали несъвместимостта настъпва направо по силата на цитираните правни норми, доколкото в специалния закон не е предвидена изрична процедура за нейното установяване и какви задължения се следват за Народното събрание по чл. 84 т.6 от Конституцията, в качеството му орган, който избира и освобождава министър-председателя и правителството, съответно, дали премиерът е длъжен сам да поиска освобождаване на онези министри, за които е налице недекларирана (укривана) несъвместимост с държавна служба.  Председател на РЗС:


  Яне Янев

 18. 18 Профил на madrec
  *****
  Неутрално

  В Гърция разпродават правителствени лимузини на смешни цени
  Луксозните министерски коли, използвани от предишното гръцко правителство, бяха продадени на търг на смешно ниски цени, съобщи в. „Вима".

  Лимузините на кабинета на Костас Караманлис трябваше да бъдат разпродадени, след като сегашните министри бяха задължени да използват коли с по-малка кубатура. В налегнатата от криза Гърция обаче цените на употребяваните автомобили катастрофално паднаха. Така правителството взе смешни пари и за луксозните министерски коли, въпреки че те разполагат с множество екстри, включително плазмени телевизори.

  Например "Мерцедес" на стойност 65 000 евро е бил продаден за 14 000 евро. Много от предложените коли бяха почти неупотребявани.

  Предстои втори търг - за бронираните автомобили.

  Най-безотговорни били политиците. Парламентът се състои от 300 депутати, което е 4 пъти повече на глава от населението, отколкото в Германия. Те получават 16 заплати, безплатен офис и служебна кола. 50 000 лимузини обслужват парламента и държавните институции.

  Публикуването на текстове от електронното издание и съответните форуми е разрешено само след писмено съгласие от редакцията.

 19. 19 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 723 Весело

  До коментар [#13] от "Барби-курвата":

  +++++++++++

  Eff U Greta
 20. 20 Профил на +
  *****
  Неутрално

  Средствата от европейските програми са единствените (засега) свежи пари, които могат да подпомогнат бизнеса.
  Не е важно кой кога ще си тръгне.
  Важното е да вземем колкото може повече от тези пари.
  Нека заедно да вземем повече:
  http://redor.bg/#/Article/id=739624

 21. 21 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#13] от "Барби-курвата":

  С твойта мозъчна клетка
  не можеш да се удариш
  на мойта подметка!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 22. 22 Профил на Реално
  *****
  Разстроено

  Изкараха този господинчо супер успял кмет на Габрово с стотици милиони привлечени средстава от ЕС.
  Истината е малко по-различна. Проектът за сто милиона и малко отгоре е по предприсъединителната програма ИСПА за водния цикъл на Габрово. Проектите по тази програма се разбработваха на национално ниво и още преди въпросния господин да е кмет на града.
  Реално, ръководената от него администрация има едва няколко проекта за 2-3 милиона лева по оперативните програми, които се финансират от структурните и кохезионен фондове на ЕС и толкова.
  Но навсякъде се тръбеше, че е супер успеше.
  Истината е, че в тази страна има кметове, които много по-добре се представят в тази област и ръководените от тях администрации имат одобрени и в процес на изпълнение инвестиционни проекти за по 10 - 30 милиона лева по оперативните програми.

 23. 23 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Като няма пари в бюджета и е криза, ЗАЩО НЕ ПОГНАТ КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ, ДА СИ ВЪРНАТ БОРЧОВЕТЕ?
  Нека популяризираме тази идея!

  Хитростта пречи на мисълта!
 24. 24 Профил на перо
  *****
  Гневно

  Добър ден "Дневник"!
  "Позитано" е вкарало много комунистическа измет във форумите!
  Чакат с нетърпение да се напише нещо и са първи!
  Мрете боклуци!
  Оставете тази държава малко да се съвземе бе еееееей, кретени!!!
  Майка ви да ..........!!!
  :@

 25. 25 Профил на realno
  *****
  Неутрално

  Много скоро ще си проличи как се справя.
  Няма смисъл да го плюем предварително - по-добре е да му дадем шанс да покаже какво може!!!

 26. 26 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#22] от "Реално":

  Не го познавам човека, но знам, че в България много проекти започват и малко приключват, още по-малко приключват успешно.

  Ако той е приключил тези сделки, тогава е много по-ценен от всички други, които "идват като тигри и бягат като овци".

  Да му дадем шанс, че то май друго не ни и остава...

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 27. 27 Профил на Реално
  *****
  Неутрално

  Въпросът е, че не ги е приключил. Проектите са одобрени, започнало е да се работи по тях, но не са приключени.
  Или ако има приключени такива, то те са от вида "гъзовейски" проекти или както им казват меки мерки.
  Няма как да има приключен инвестиционен проект поради простата причина, че не е имало технологично време за това.
  Големите инвестиционни проекти по оперативните програми са обикновенно със срокове на реализация между 24 и 36 месеца и при условие, че са одобрени в края на 2008 или през 2009 няма как да са приключени.

 28. 28 Профил на Само идиотизми от ГЕРБ
  *****
  Весело

  Перо,

  Явно си прекалено елементарен представител на герберино-аспиринската и седерасто-педерастката сган предвид идиотско малоумното ти изказване, което си направил публично достояние.
  Явно ще трябва да свикваме с ниското интелектуално ниво и посредствената култура на онази част от българското общество, която сляпо вярва на празната банкянска тиква Боко.

 29. 29 Профил на Не виждате ли....
  *****
  Неутрално

  Не виждате ли, че е лика прилика с ББ - прилича на мутра.
  То и за СД в началото какви ли не суперлативи имаше, а сега всички ревете.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 32 Профил на о
  *****
  Неутрално

  Задачата ти е да докараш единствените реални пари до
  нормалните хора, за да има бъдеще в България средна класа.

 32. 33 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 418 Гневно

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДЪТ В НЕЯ.
  Какъвто е народът такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  Уважаеми сънародници,

   Задавалили сте си въпроса КОЛКО ХЛЯБ МОЖЕ ДА КУПИ Вишист след трудов стаж от 35г, с пенсия 150лв?
   Задавали ли сте си въпросът защо и докога ще РАЗРЕШАВАМЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ САМОИМУНИЗИРАНИ КУЛТ-ПАРТИЙНИ КОАЛИЦИИ, ФРАКЦИИ И МАЖОРИТИРАНИ ЧАСТНИ ГРУПИРОВКИ, ДА КРАДАТ БЮДЖЕТА И ДАНЪЦИТЕ НА НАРОДА, ПОД ПРЕСТЪПНИЯТ ПРЕТЕКСТ "БЮДЖЕТ-КAМПАНИЙНИ СРЕДСТВА"?
   Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която превилегирова държавните си служители като не облагва с данъци, а всички останали, ДА?
   Задавалили сте си въпроса,
  Защо се дават и откъде най-вече, по 60лв хотелски за ден на депутатите?
   Задавали ли сте си въпросът защо и докога ще е тази двойно-тройна СЧЕТОВОДНА система и това Непланирано ревизиране в България, подозиращ всеки ни за престъпници?
  КРАДЕ се за ЧАСТНИ КУЛТ-ФРАКЦИИ, ЧАСТНИ-КУЛТОВИ-ГРУП-КОАЛИЦ и ПОЛИТИЧЕСКИ МАЖОРИТИРАНЖИ И САМООЦВЕТЕНИ ШАЙКИ, под претекст, "КАМПАНИЙНИ-СРЕДСТВА".
  Един Вид "КОНСТРУКТИВНО" ограбване на ДАНЪЦИТЕ дадени от НАРОДА.

  Защото не се ЗАБРАНИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯТ КУЛТОВO-ГРУПИРАН, АМАТЙОРСКИ ФАКТОР;
  ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС,
  ДА СЕ БЪРКА в ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!
  Всяка една ЧАСТНA Култова, АМАТЙОРСКА Фракция, Коалиция, Партия и Идеологическа (Култ-Групировка), трябва да се задължат Конституционно да обявяват официално, ежегодният си паричен членски доход, върху които да им се начислява ДОД и да си плащат те на Държавата, данък-приходи, към Държавният Бюджет.

  Свързвайки този факт, с факта какво направихме от РОДИНАТА на Левски и Ботев;
  УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТКА, на Култ-идеологии, Култ-Религиозно и Култ-Етнически, РАЗЕДИНЕНА България,
  ми се иска да повторя че, щом не сме забранили КОНСТИТУЦИОННО на Всички новоизлюпили се Култ-идеологически мажоритетчета, Коалиции, Партии и Фракции, да бъркат безразборно в Бюджета и да вадят събраните от народа среддства, под прикритият претекст "Бюджетно-КЪМПАНИЙНИ", проблемът няма да се реши!
  КАТО ГЛЕДАМ КАКВА ЕВРО-БИЗНЕС-ФИНАНС АНАРХИЯ Е НАСТАНАЛА В БЪЛГАРИЯ СЛЕД НАВЛИЗАНЕТО НА ГОРБАЧЕВСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ, УЖАС МЕ ОБХВАЩА.

  РАЗПРОДАДОХМЕ ЦЯЛАТА СИ ИКОНОМИКА НА ЧУЖДЕНЦИ А СЕГА ПРОСИМЕ ПАРИЧНИ ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ.
  НАРОД КОИТО РАЗПОЛАГА САМО С ДЖОБНИ ПАРИ И Е БЕЗ ГОЛЯМИ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА, НЕ МУ СА НУЖНИ ДЕСЕТКИ БАНКИ, НАЙ ВЕЧЕ ЧУЖДИ!!
  СРАМ И ПОЗОР ЗА НАС ПРЕД ТАКИВА БЪЛГАРСКИ ГЕНИИ, КОИТО СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, ЗА СВЯТА И ЧИСТА РЕПУБЛИКА, А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, ЕДНА,
  ултра-дяснo центриска, просеща потдаяния от чужбина, евро-марионетка.
  Да, именно Евро-марионетка-Просяк, с вътре поляризирано и на култови-групи мажоритирано общество е Родината и на ЛЕВСКИ, БОТЕВ
  "Да повярваш на банкер, че ти отпуска заем, за да ти помогне, е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  "Премиерът Бойко Борисов заяви, че с бюджета за 2010 г. на практика стартира изпълнението на политиката на правителството за €вропейската икономическа зависимост на България".
  ТО И ИМЕТО НА ГРУПАТА МУ ХИПНОТИЗИРАНИ ПОСЛУШНИЦИ НЕ СЛУЧАЙНО Е "ГЕРБ";
  (Група за Европейско Робство на България)да!
  Не е ли ОБИДНО за честният ДЪРЖАВЕН работник, Ръководител или Служител, да се САМОИМУНИЗИРА
  !!СТОП на САМОИМУНИЗИРАЛИТЕ се Полит-престъпления-КРАЖБИ!!
  Трябва да забраним Мандатите, Имунитетите, и Ветото!!
  ( Не е Демократично вече под закрилата на МАНДАТА да държим и храним имунизирано, ЛЕНТЯИ, ЛЪЖЦИ и КРАДЦИ, злоупотребяващи с Народното доверие! )

  Ето защо, Вишист след трудов стаж от 35г, е с пенсия 150лв??

  Ето защо ИМА ДУПКИ ПО УЛИЦИТЕ.
  Ето защо СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ГАЗ,ТОК,ВОДА.
  Ето защо ИМА БЕЗРАБОТИЦА.
  Ето защо РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БЕДНИ И БОГАТИ В РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ, Е НАЙ-ДРАСТИЧНА ОТ КАКТО БЪЛГАРИЯ СЪЩЕСТВУВА.


  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."

  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 33. 34 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 418 Гневно

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДЪТ В НЕЯ.
  Какъвто е народът такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  Уважаеми сънародници,

   Задавалили сте си въпроса КОЛКО ХЛЯБ МОЖЕ ДА КУПИ Вишист след трудов стаж от 35г, с пенсия 150лв?
   Задавали ли сте си въпросът защо и докога ще РАЗРЕШАВАМЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ САМОИМУНИЗИРАНИ КУЛТ-ПАРТИЙНИ КОАЛИЦИИ, ФРАКЦИИ И МАЖОРИТИРАНИ ЧАСТНИ ГРУПИРОВКИ, ДА КРАДАТ БЮДЖЕТА И ДАНЪЦИТЕ НА НАРОДА, ПОД ПРЕСТЪПНИЯТ ПРЕТЕКСТ "БЮДЖЕТ-КAМПАНИЙНИ СРЕДСТВА"?
   Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която превилегирова държавните си служители като не облагва с данъци, а всички останали, ДА?
   Задавалили сте си въпроса,
  Защо се дават и откъде най-вече, по 60лв хотелски за ден на депутатите?
   Задавали ли сте си въпросът защо и докога ще е тази двойно-тройна СЧЕТОВОДНА система и това Непланирано ревизиране в България, подозиращ всеки ни за престъпници?
  КРАДЕ се за ЧАСТНИ КУЛТ-ФРАКЦИИ, ЧАСТНИ-КУЛТОВИ-ГРУП-КОАЛИЦ и ПОЛИТИЧЕСКИ МАЖОРИТИРАНЖИ И САМООЦВЕТЕНИ ШАЙКИ, под претекст, "КАМПАНИЙНИ-СРЕДСТВА".
  Един Вид "КОНСТРУКТИВНО" ограбване на ДАНЪЦИТЕ дадени от НАРОДА.

  Защото не се ЗАБРАНИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯТ КУЛТОВO-ГРУПИРАН, АМАТЙОРСКИ ФАКТОР;
  ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС,
  ДА СЕ БЪРКА в ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!
  Всяка една ЧАСТНA Култова, АМАТЙОРСКА Фракция, Коалиция, Партия и Идеологическа (Култ-Групировка), трябва да се задължат Конституционно да обявяват официално, ежегодният си паричен членски доход, върху които да им се начислява ДОД и да си плащат те на Държавата, данък-приходи, към Държавният Бюджет.

  Свързвайки този факт, с факта какво направихме от РОДИНАТА на Левски и Ботев;
  УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТКА, на Култ-идеологии, Култ-Религиозно и Култ-Етнически, РАЗЕДИНЕНА България,
  ми се иска да повторя че, щом не сме забранили КОНСТИТУЦИОННО на Всички новоизлюпили се Култ-идеологически мажоритетчета, Коалиции, Партии и Фракции, да бъркат безразборно в Бюджета и да вадят събраните от народа среддства, под прикритият претекст "Бюджетно-КЪМПАНИЙНИ", проблемът няма да се реши!
  КАТО ГЛЕДАМ КАКВА ЕВРО-БИЗНЕС-ФИНАНС АНАРХИЯ Е НАСТАНАЛА В БЪЛГАРИЯ СЛЕД НАВЛИЗАНЕТО НА ГОРБАЧЕВСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ, УЖАС МЕ ОБХВАЩА.

  РАЗПРОДАДОХМЕ ЦЯЛАТА СИ ИКОНОМИКА НА ЧУЖДЕНЦИ А СЕГА ПРОСИМЕ ПАРИЧНИ ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ.
  НАРОД КОИТО РАЗПОЛАГА САМО С ДЖОБНИ ПАРИ И Е БЕЗ ГОЛЯМИ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА, НЕ МУ СА НУЖНИ ДЕСЕТКИ БАНКИ, НАЙ ВЕЧЕ ЧУЖДИ!!
  СРАМ И ПОЗОР ЗА НАС ПРЕД ТАКИВА БЪЛГАРСКИ ГЕНИИ, КОИТО СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, ЗА СВЯТА И ЧИСТА РЕПУБЛИКА, А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, ЕДНА,
  ултра-дяснo центриска, просеща потдаяния от чужбина, евро-марионетка.
  Да, именно Евро-марионетка-Просяк, с вътре поляризирано и на култови-групи мажоритирано общество е Родината и на ЛЕВСКИ, БОТЕВ
  "Да повярваш на банкер, че ти отпуска заем, за да ти помогне, е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  "Премиерът Бойко Борисов заяви, че с бюджета за 2010 г. на практика стартира изпълнението на политиката на правителството за €вропейската икономическа зависимост на България".
  ТО И ИМЕТО НА ГРУПАТА МУ ХИПНОТИЗИРАНИ ПОСЛУШНИЦИ НЕ СЛУЧАЙНО Е "ГЕРБ";
  (Група за Европейско Робство на България)да!
  Не е ли ОБИДНО за честният ДЪРЖАВЕН работник, Ръководител или Служител, да се САМОИМУНИЗИРА
  !!СТОП на САМОИМУНИЗИРАЛИТЕ се Полит-престъпления-КРАЖБИ!!
  Трябва да забраним Мандатите, Имунитетите, и Ветото!!
  ( Не е Демократично вече под закрилата на МАНДАТА да държим и храним имунизирано, ЛЕНТЯИ, ЛЪЖЦИ и КРАДЦИ, злоупотребяващи с Народното доверие! )

  Ето защо, Вишист след трудов стаж от 35г, е с пенсия 150лв??

  Ето защо ИМА ДУПКИ ПО УЛИЦИТЕ.
  Ето защо СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ГАЗ,ТОК,ВОДА.
  Ето защо ИМА БЕЗРАБОТИЦА.
  Ето защо РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БЕДНИ И БОГАТИ В РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ, Е НАЙ-ДРАСТИЧНА ОТ КАКТО БЪЛГАРИЯ СЪЩЕСТВУВА.


  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."

  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK