Скандалният клип срещу ГЕРБ по изборите бил платен от бюджета

Скандалният клип срещу ГЕРБ по изборите бил платен от бюджета

© Надежда ЧипеваИзлъчването на клипа "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов", който агитира да не се гласува за ГЕРБ преди изборите за европейски и национален парламент, е било платено с пари на данъкоплатците, показва одит на Сметната палата за финансовите отчети на партиите.


С по над 1 млн. лв. са несъответствията между декларираните и реално изразходваните от партиите средства за предизборните кампании за евровота и за гласуването за депутати през лятото на миналата година. Това сочи одит на Сметната палата, публикуван днес от институцията. В резултат на извършените насрещни проверки е установено, че основната част от неотчетените разходи са за реклама – формациите не са декларирали част от разходите си за медийна кампания, билбордове, листовки, плакати. Сред водещите партии няма формация, чийто отчет да е изряден, показва още одитът.


Установените реално извършени разходи за предизборната кампания за настоящия парламент са в общ размер на 11 331 139 лв., а отчетените от партиите разходи са 10 215 503 лв. или с 1 115 636 лв. по-малко от установените от Сметната палата.
Най-сериозно е нарушението при Националното движение за спасение на отечеството /НДСО/ – за 257 143 лв. При проверката за евроизборите Сметната палата установява, че средствата, с които е излъчвана рекламата "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов", са предоставени от "НДСО". НДСО от своя страна финансира ПП "Нова зора" (която е част от Коалиция за България) със средства от държавната си субсидия. В отчета на коалиция "Коалиция за България" ПП "Нова зора" участва с извършени разходи за предизборната кампания в размер на 100 лв., а разходите за рекламната кампания не са отчетени. По обяснение на председателя на ПП "Нова зора" изразходваните средства не са включени в отчета на коалицията, защото са за реклама "за излизане на партията от състояние на анонимност и нейното популяризиране в страната."


Три политически партии са ползвали рекламни услуги от "Пиеро 97 МА" АД за излъчване на реклама в частни медии, като част от направените разходи не са включени в отчетите. Това означава, че партиите са си купували рекламно време и площи с посредничеството на агенцията. "Пиеро 97 МА" в момента е най-голямата медиа агенция, която е свързана с "Пиеро 97" - чрез общ управител Иво Цеков. "Пиеро 97" се притежаваше от Красимир Гергов, който не присъства в "Пиеро 97 МА". Медиа агенциите се използват за покупка на реклама, за да се постигнат отстъпки от цената и някой да осъществи логистиката по кампаниите. 


ГЕРБ също е купувала реклама през "Пиеро 97" за около 50 хил. лв. и не ги е отчела. РЗС пък не е декларирала 28 152 лв., дадени на същата фирма.  


За покупка на реклама са ползвани услугите и на "Аргент 2002" АД, през който ПП "Нова зора" е възложила именно кампанията с атаката "Борисов - Костов". "Аргент 2002" АД е друга голяма медиа агенция на пазара и е собственост на Владимир Денев. 


Самото изработване на клиповете, каретата и банерите е било "безвъзмездно от симпатизанти на партията" е обяснил председателят на "Нова Зора" пред Сметната палата. 


Не са отчетени разходи за рекламни табла и съоръжения от НДСВ в размер на 50 000 лв. и "Синята коалиция" – 37 008 лв. От ДПС не са отчетени средства за реклама в частни телевизии и радиа в размер 31 445 лв. От две партии не са отчетени извършени разходи за реклама в печатни издания ("Синята коалиция" – 24 028 лв. и ДПС – 24 743 лв.) 


ГЕРБ не е посочила извършени над 50 хил. лв. разходи за реклама на територията на страната, "Синята коалиция - 43 482 лв., Коалиция за България – 27 347 лв., НДСВ – 19 305 лв., "Атака" – 7 056 лв.


От Коалиция за България не са декларирали 182 160 лв. за отпечатване на предизборни брошури, а "Синята коалиция" – 50 хил. лв. за масови прояви.


При две партии е установено превишение на определения праг за финансиране на кампания на партия (1 млн. лв.) – ДПС с 37 013 лв. и от НДСВ с 12 075 лв. Лимитът за кампанията на коалиция от 2 млн. лв. е превишен от Коалиция за България с 208 559 лв. и от "Синята коалиция" със 114 894 лв.


За предизборната кампания за евроизборите Сметната палата установява реални извършени разходи от 10 073 087 лв., като декларираните средства са 9 067 462 лв. или с 1 005 625 лв. по-малко от установените при одита.


Сред посочените тук нарушения е поръчаното от БСП излъчване на рекламни клипове в частни национални телевизии, за които са дадени 236 688 лв., но не са включени в отчета на коалиция Коалиция за България. Партя "Нова зора" възлага провеждането на рекламна кампания с предизборен характер, като публикува в медиите обръщение "Ако подкрепиш Бойко, получаваш Костов и изразходва за това 221 627,42 лв. Кампанията на"Нова зора" е финансирана в нарушение на закона от юридическо лице (партия НДСО), констатират одиторите. Агитацията се води след решението за образуване на Коалиция за България с участието на "Нова зора" и следва разходите да бъдат отчетени от коалицията, но това не е направено и така е нарушен закона, посочват от Сметната палата.


ОтРЗС пък са отчели шест дарения в натура  - 270 билбордове на обща стойност 46 800 лв. Средствата са получени въз основа на шест договора, с които отделни физически лица правят дарения на РЗС за целите на предизборната кампания за Европейски парламент. В случая обаче одиторите посочват, че са налице основателни съмнения за заобикаляне на закона относно забраната за финансиране на предизборната кампания на РЗС със средства от юридически лица.


Палатата е проверила и основанията за ползване от РЗС на имота на ул. "Г.С. Раковски" 108 в столицата, който в момента е централа на партията. Установено е, че имотът е ползван от партията в предизборните кампании на основание сключен договор за съвместна дейност между партията и "Уорлд Инвестмънт Кепитълс" ЕАД. "Като се вземе предвид, че договорът е сключен непосредствено преди започването на предизборната кампания, срокът на действие на договора (до края на 2009 г.), обстоятелството, че партията практически ползва помещението безвъзмездно, както и изявленията на председателя на партията в печата, може да се направи изводът, че е налице дарение за партията от страна на юридическо лице за предизборната й кампания", се казва в одита. Дарението, което извън закона е направено от юридическо лице, не е и включено в отчетите за изборите за Европейски и национален парламент.


Според закона дарените средства на стойност над 5000 лв. трябва да се  правят по банков път. В нарушение на тази разпоредба ЛИДЕР е получило пет дарения на обща стойност 36 500 лв., а "Синята коалиция" едно дарение на стойност 7 840 лв.


Според Сметната палата има и косвено финансиране на някои формации от нерегистрираните от ЦИК политически партии, което нарушава принципа на публичност и прозрачност. "Движение Гергьовден" например декларира изразходвани 145 521 лв. в подкрепа на "Синята коалиция". Представляващите коалиция "Синята коалиция" са обяснили пред палатата, че " Гергьовден" не ги е уведомила, че е извършила разходи за предизборната кампания на коалицията. ВМРО-БНД пък дала 289 520 лв. в подкрепа на РЗС съгласно сключено споразумение. Земеделски народен съюз също спонсорирала кампанията за парламентарния вот на хората на Яне Янев с 10 082 лв.


При извършения одит по двата изборни закона политическите партии заявяват, че причина за несъответствието между декларираните и реално извършените разходи е краткият едномесечен срок за представяне на отчетите, както и едномесечният срок между провеждането на двата вида избори. Тези кратки срокове според партиите са и причина за невъзможността да бъдат включени всички извършени разходи за предизборната кампания от регионалните им структури. Одиторите също споделят тези твърдения.


Сметната палата за първи път прави такъв одит, тъй като той беше въведен със законови промени от 2009 г. Одитният екип извежда разходите за реклама за съществени по характер поради наличието на засилен обществен интерес към тях и поради факта, че са важни за потребителите на информацията от одитния доклад. Затова докладва всички установени при одита грешки по отношение на разходите за реклама, независимо от стойността им. За останалите видове разходи се определя праг на същественост по стойност като абсолютна сума 1000 лв., отбелязват от палатата.


В предизборната кампания за избиране на членове на Европейския парламент от участват 25 политически партии, от които 10 партии - самостоятелно, 15 партии – включени в три коалиции, и един независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. В кампания за избиране на народни представители са участвали 31 политически партии, от които 14 партии - самостоятелно, 17 партии – включени в 4 коалиции, и 4 независими кандидата, издигнати от инициативни комитети.

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ИМА ПАРТИЯ-ИМА ПРОБЛЕМ
  *****
  Гневно

  ТАКА ЩЕ БЪДЕ, ДОКАТО ГО ИМА ЗАКОНА ЗА ПАРТИИТЕ! ЩЕ СИ ГИ ОТГЛЕЖДАМЕ И ИЗХРАНВАМЕ!

 2. 2 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Какво четем по-горе:

  1. АБСОЛЮТНО всички партии имат нарушения, но се оправдават с краткия срок между изборите и одиторите приемат оправданията за основателни (ние пък не им вярваме);

  и

  2. Клипът със секирата, който уж не беше на БСП, се оказва, че е пуснат след решението за образуване на Коалиция за България, т.е. си е най-официално политика на БСП и компания. Само че те тогава пак излъгаха народа... дето се вика "за сефте".

  Въпрос: Що така бе Станишко?
  Отговор: Защото сме цоциалисти!!!

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 3. 3 Профил на Дрън Дрън
  *****
  Неутрално

  Причината за това е, че законите не се спазват. Ако сега всички ръководители на партии бъдат наказани със сумите, които са скрили, следващите избори всичко ще е наред.

 4. 4 Профил на Социален партньор
  *****
  Неутрално

  До следващите изори БСП направо да се забрани. Няма смисъл да се трошат още пари за един червен файтон хора на Гей и Гоце.

 5. 5 Профил на БлизАк
  *****
  Неутрално

  Нека си припомним поръчителя на клипа - Азер Прашката - шев на борда на "Информационно обслужване"АД.
  Същият назначи сегашния директор на фирмата Чавдар Тодоров, за да прикрие далаверите му - прехвърляне на средства към БСП и към себе си през рекламни материали, фиктивни поръчки, подизпълнители, смяна на логото и тим билдинги (за по 30 хил лв. единия)

  Вече е ясно, че Чавдар-чето си е свършило работата-няма никакви дела. Така се успява - лижеш и пълзиш и ББ те държи !!!

 6. 6
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 7. 7 Профил на BNB
  *****
  Неутрално

  "ГЕРБ също е получила услуги от "Пиеро 97" за около 50 хил. лв. и не ги е отчела. РЗС пък не е декларирала 28 152 лв., дадени на същата фирма".-е то излиза че РЗС е финансирало ГЕРБ

 8. 8 Профил на Глей са
  *****
  Неутрално

  Прави ли ви впечатление ,че ГЕРБ почти не се споменава тук ........мирише на поръчка....

 9. 9 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  тези дето са спонсорирали са си доказали доходите, нали, паричките са чистички, и са ОК,
 10. 10 Профил на Грубо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "TAPAKO":
  Кой те излъга, че можеш да римуваш бе мушморок? Тези строфи, дето ги постваш навсякъде, са изтерзани и жалки, пропити от напъна на плоския ти мозък .. пфу. Не съм адвокат на бербенков, ама ти си последния дето можеш да му се ежиш с тъпото си стихче ...

 11. 12 Профил на ЦМО
  *****
  Весело

  До коментар [#10] от "Грубо":
  Грубо, Красе... Наистина грубо...

  И аз на теб също

 12. 13 Профил на ha ha
  *****
  Весело


  Даа - за това мутрата е сърдит и не прави нищо.

  Матриала да цвили от кеф - сега.

 13. 14 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Мръсни долни комунистчета

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 14. 15 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 932 Любопитно

  А защо не се споменава, че въпросната "Пиеро 97" е на Красимир Гергов?

  http://www.guergov.com/news_dejnost.php?id=8&page=1

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 15. 16 Профил на Piranka
  *****
  Весело

  Всичко в името на Проспиеро9x, нъл тъй ?!

 16. 17 Профил на mariika
  *****
  Неутрално

  уффффффффф айде стига статистики ние това го знаем чакаме присъди това заслужаваме да виждаме вече да връщат пари и в панделата
  то е ясно че за комунягите всичо държавно е и тяхно лично естественно и нормално е за тяхна лична изгода да харчат с лекота парите народни

 17. 18 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#15] от "Dehumanizer":

  Давам линка пак, защото "случайно" започна да води някъде другаде...

  http://www.guergov.com/news_dejnost.php?id=5&page=1

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 18. 19 Профил на y.yon
  *****
  Неутрално

  И понеже сдава дума за пропаганда, дали и кога Дневник ще публикува писмото на Н. Василев, с което опровергава внушенията на Дневник, от вчера, за "безобразното източване" на ОПАК?! Или бай Ганювският стил на омаскаряване отново ще вземе връх?!

 19. 20 Профил на VB
  *****
  Гневно

  И какво се оказва, комунягите + ДПС дори не са си платили за това недоразумение, а сметкатката е платил българският данъкоплатец.

 20. 21 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  До коментар [#15] от "Dehumanizer":

  А "Дневник", също ли е негов? В био-то на сайта пише, че е "голфаджия" от ВИФ , дали не е съвипусник на Цецко - оплаквача? Знай ли някой ?

 21. 22 Профил на АLISANDYR
  *****
  Весело

  Към,,социален партниор,'',коментар 4.
  Запази файтона,за ГЕРБ,на следващите избори ,точно толкова депутати ще имате дори без файтонджията.БСП колкото и зле да изглеждат пак ще съберат депутати поне за една ,,МОЛОТОВКА""/ГАЗ-51/,а ГЕРБ и за файтон няма да има .
  И Костов така мислеше и се изхвърляше и накрая ДСБ заедно с СДС едва събраха депутати за файтона.То вие избирателите на ГЕРБ нямате проблем тогава сигурно ще гласувате за Ц.Кънчев вие от 20 години имате опит ,не сте гласували само за Бин Ладен.

 22. 23 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  И к'во му е на клипа "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов", да не е лъжа? ха-ха ...

 23. 24 Профил на Alis Kupar
  *****
  Весело

  До коментар [#6] от "TAPAKO":

  има една песен на Алис Купьр-казва се ХЕЙ ТЬПАКО-тя май за теб е писана!марш от тук с глупавите си стих4ета!

 24. 25 Профил на наблюдатеел
  *****
  Неутрално

  Вижда се ,че в България всичко е престъпно,лъжи, измами,покритие на престъпност,кражби,и накрая политическа проституция и пр.

 25. 26 Профил на Сашо
  *****
  Неутрално

  Ще съдя БСП. Никога не съм желал да гласувам за червените. Не желая да плащам за глупавите им изцепки. Предлагам да го направим заедно.

 26. 27 Профил на новия еретик
  *****
  Неутрално

  До коментар [#8] от "Глей са": Направи ми. Определено. Уж всичките били в кюпа, обаче една от тях не се споменава.

 27. 28 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Весело

  А сега нека разбулим и как се стигна и до измишльотината "котараците":
  Посетете и прочетете този анализ.
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2009/09/09/782087_ne_e_samo_nahalstvo/
  Влезте на този сайт и изберете анатомията на една илюзия.
  http://video.movies.go.com/theprestige/
  Така става ясно всъщност кой е най-големия котарак и къде му е мястото.
  След това изгледайте този спот на германския спортен концерн
  http://www.youtube.com/watch?v=mBHyaKlYx08
  и спомнете си за кутията на премиера с английски в колата му, спомнете си искрата от запалката изстреляла генерала в политиката, спомнете си за предизвикателствата в енергетиката, за предизборната синьо-бяла тениска на премиера, за изборната му победа и на куц крак дори, спомнете си кой поред е 50 годишния премиер на България. Толкова съвпадения не могат да бъдат случайни. Чиста магия, няма фокуси.

  Помислете какво представлява емблемата на другия най-популярен конкурентен спортен немски концерн и първия рекламен спот за котешка храна за който се сещате.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 28. 29 Профил на Пеперлиев
  *****
  Неутрално

  До коментар [#25] от "наблюдатеел":
  Не всички приятелю. Тук явно става дума за червените мошеници.

 29. 30 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 770 Гневно

  До коментар [#2] от "NK":

  Да, докато по време на изборите ВСИЧКИ ни обясняват колко ще държат на законността, същите ВСИЧКИ здраво газят закона, който урежда (уж) въпросните избори.

  Значи за един депутат са похарчени средно по 47.213 лева! Е, на някои им е излязал по-скъп, на други - обратното. А и има ли някой, който се съмнява, че са похарчени по съвсем подмасов метод още доста над 11 милиона?

  А моята счетоводителка ме преследва като империалист за 5 стотинки!

  Представяте ли си какъв КЕЛЕПИР има в тая работа, щом толкова се натискат да слугуват на народа! Милите те!

 30. 31 Профил на Секача
  *****
  Неутрално

  Винаги предпочитам да "получа" Костов за държавник! От БСП са ТОЛКОВА ТЪПИ И ОТВРАТИТЕЛНИ. Костов измъква държавата след Луканов и след Виденов от калта, и брадвата е за мафиотите - комунисти. Костов, нацепи с брадвата тази долна партия!

 31. 32 Профил на КЕФ
  *****
  Весело

  До коментар [#23] от "Ганю":

  Много ми е гот, че си получил Костов, червен ганювец!

 32. 33 Профил на Среднист
  *****
  Неутрално

  От първите седмици на демокрацията има един лозунг, който ни най-малко не е загубил силата, актуалността и красотата си:

  ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!

 33. 34 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#15] от "Dehumanizer":

  Пише го. Браво на сметната палата. както е описано бая бачкане е паднало. Само не схванах има ли наказания за всичките партии? Я Дянков да ги одруса със задна дата. Да понапълни бюджета. Че на момченцето нещо му се свиха бузките.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 34. 35 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1396 Весело

  До коментар [#30] от "Weingro":

  Здрасти. А ако знаеш кви пари издухват по света... Бе пак на ползу роду. Да не си помислиш нещо.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 35. 36 Профил на еБай Каскетко
  *****
  Неутрално

  Ето с какво другарите-цоциалисти си плащат масрафите - с НАШИТЕ пари.
  Затова няма пари за заплати, пенсии, здраве, образование и пътища.
  Разбрахте ли червени каскети и забрадки?

 36. 37 Профил на перо
  *****
  Неутрално

  бай петко,
  къде си ве дърт педал
  кажи нещо за гроздето

 37. 38 Профил на kikot
  *****
  Неутрално

  И от цялата работа, не е ясно за дереджето на РЗС! Що ли си мисля,че от там още повече намирисва?!

 38. 39 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 770 Гневно

  До коментар [#35] от "Цецо":

  Ама как, те всичко е на ползу роду. Е, нямаше да е лошо да е на ползу НАроду, не само на конкретната родА, ама то пък не може съвсем нали...

  Помня примерно в началото на престъплението... пардон - управлението на Сакскобургготски бяха ходили в Китай - делегация от около 150 души, по-голямата част от тях политическа гад. Тогава леко се вдигна пушилка, защото освен всички останали, един от заместник министрите на икономиката беше завел там - познайте за чия сметка - годеницата си!

  Явно цялата политпасмина твърде добре е усвоила и прилага поговорката за лудия и зелника. Особено в частта за зелника.

  А като имаме предвид откъде произхождат почти всички "политически" субекти, можем да обобщим:
  защото са социалисти, тяхната кожа мръсна!

 39. 40 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Какви ще са наказанията питам аз?

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 40. 41 Профил на Ню Уейв В Пиара
  *****
  Неутрално

  Доказа се, че клипът "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов" е лъжовен.
  Практиката се оказа "Гласуваш за Бойко, получаваш същата простотия"
  На следващите избори може да се появи клип " С червени или сини прашки, дупето е ваше, а пък х... наш"

 41. 42 Профил на COPY
  *****
  Неутрално

  До коментар [#28] от "Reveal":

  Добре казано Русева..))
  Гоце се 'грижи" за "приемственост" на рускате агентура в България..
  "Грижи" се и за евро- фондовете - да има за ДС- другарите.
  .Все пак след 3 месеца лежане в Евксиноград, трябва да сподели някои свои "идеи" и 'мисли"..))

 42. 43 Профил на Emil
  *****
  Неутрално

  Клипчето е уцелило в десятката с малко префразиране: "Гласуваш за Бойко-получаваш прост пожарникар и доунищожена икономика!"
  Колко жалко за страната,че и поредния "месия" се осра тотално!

 43. 44 Профил на на ползу роду....
  *****
  Весело

  До коментар [#40] от "Боян Юруков":

  Ами от тоя клип печели само НАРОДА, той е общодържавен, на ползу роду....

 44. 45 Профил на Баш пладнешки обирджия
  *****
  Весело

  До коментар [#31] от "Секача":

  Костов, Ваньо - Командира
  тука умен го намират.
  Куха драгалевска бука
  е на “сините” боклука.

  Баш пладнешки обирджия
  е драгалевската мъстия.
  Що завлече туй магаре…
  Та надмина даже царя!

 45. 46 Профил на Седесари и гербари
  *****
  Весело

  До коментар [#24] от "Alis Kupar":

  Седесари и гербари,
  политически шопари,
  я си дигайте дърмите,
  че ужасно ни смърдите!

  Виждате, че Виктор, Чарли
  и мнимия Анализатор,
  са заели всички квоти,
  предвидени за идиоти.

 46. 47 Профил на Епа така си е..
  *****
  Весело

  До коментар [#23] от "Ганю":  ""И к'во му е на клипа "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов", да не е лъжа? ха-ха ...""

  Епа така си е...

 47. 48 Профил на Убрееее
  *****
  Весело

  До коментар [#22] от "АLISANDYR":

  "Към,,социален партниор,'',коментар 4.
  Запази файтона,за ГЕРБ,на следващите избори ,точно толкова депутати ще имате дори без файтонджията.БСП колкото и зле да изглеждат пак ще съберат депутати поне за една ,,МОЛОТОВКА""/ГАЗ-51/,а ГЕРБ и за файтон няма да има .
  И Костов така мислеше и се изхвърляше и накрая ДСБ заедно с СДС едва събраха депутати за файтона.То вие избирателите на ГЕРБ нямате проблем тогава сигурно ще гласувате за Ц.Кънчев вие от 20 години имате опит ,не сте гласували само за Бин Ладен. "

  Да даааа

 48. 49 Профил на НЕКАДЪРНИЦИ
  *****
  Весело

  До коментар [#14] от "Десен":

  НЕКАДЪРНИЦИ

  С голям мерак, но с малко мозък
  ГЕРБ е колос с глинени крака.
  С капацитет, за общо съжаление
  колкото за малка махала.

  Се е бивало тъпаци да ни яхат,
  но толкова нещастници на куп,
  с глупости безумни и безкрайни
  могат всеки да направят луд.

  Дали да махаме глупаците веднага,
  или да чакаме, да се уморят?
  Докторите от 4-ти километър,
  изглежда трябва бързо да решат.

 49. 50 Профил на десятката
  *****
  Весело

  До коментар [#2] от "NK":
  Важното, че е верен и цели десятката....

 50. 51 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  До коментар [#32] от "КЕФ":

  Получила баба ти, и аз като дъщерите на другара Костуфф не живея в БГ, бе КИФ-те

 51. 52 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#24] от "Alis Kupar":

  Теле,как се пише Купър на английски??

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 52. 53 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Каква излезе тя? За да облъчва с манипулации данъкоплатците БСП е присвоила пари…от самите данъкоплатци. Крадат, за да могат да лъжат - ей това само комунистите го умеят…

 53. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 55 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#50] от "десятката":

  Ех де да беше верен... БамБам си знае само неговото си и няма да послуша други преди доста да е оплел конците.

  Виж вярното в случая е, че цициалистите остават верни до гроб на Гьобелсовата идея за дезинформация и публично омаскаряване на политическите им съперници... което ги прави ни повече, ни по малко от ... ПОЛИТ-ШУПУМИГИ!!!

  Във всеки случай по-добре да са завряни на тъмно за 15-на години поне докато се пооправим.

  ...А да, за малко да забравя - остават верни и на ком-партията, и на матушка Рус, но не и на българите и на България.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 55. 56 Профил на Æ
  *****
  Неутрално

  С клипа "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов" бюджета е искал да се защити, но ние не разбирахме, а и можеше ли да предположим ,че ще получим и Дянков в добавка.
  Но в България винаги е така. Първо правим онова, после се чудим за това.
  Възрастните хора правилно казват: Няколко сити поколения, ще бъдат последвани от няколко гладни. С това разбира се ние не сме съгласни и чакаме с нетърпението на недоучили борсуци да се свършат възрастните за да се "оправим". Само забравяме, че междувременно и ние остаряхме и нас ни чакат борсуците. А тези борсуци, от които днес се нуждае "държавата" не знаят притчата за гладът, зърната и мравуняците. Напред към "риформата" на образованието и здравеопазването в името на "балансо".

 56. 57 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Прося извинение:

  цИциалисти = цОциалисти = ПОЛИТ-ШУШУМИГИ!!!

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 57. 58 Профил на ИСТОРИЯ
  *****
  Любопитно

  Дълбокото разочарование през годините на прехода в България идва от съзнанието, че червените не помръдват от своите позиции, а причината за това се крие и в неспособността на новите демократични политически сили да ги прогонят трайно оттам.

  Старите връзки на комунистическата партия и Държавна сигурност пронизват почти всички области на публичния живот в България

  Специфично за България е особено интензивното преплитане на силите на миналото със съветските им – днес руски - колеги.

  България разполага с много бизнесмени, но с много малко държавници. Най-активните, динамични и талантливи – вече над 1 милион души - са напуснали страната и само малцина се завръщат.

  Кой можеше да си представи в зората на промените, че властта ще попадне в ръцете на олигархическа прослойка от бившата номенклатура, от служители на Държавна сигурност-престъпници, която ще вкара България в тресавището от където много трудно може да излезе...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK