Съдебният съвет ще търси брат Галев в телефоните на магистрат

ВСС се презастрахова, като задълба в случай, изяснен още преди дни

Ангел Христов дойде пеша и без охрана за изслушването във ВСС

© Красимир Юскеселиев

Ангел Христов дойде пеша и без охрана за изслушването във ВСС
ВСС се презастрахова, като задълба в случай, изяснен още преди дни

Висшият съдебен съвет (ВСС) безпрецедентно се задълбочи в изясняването на казус, чиято несъстоятелност самият той установи още преди дни. "Ще проверим разпечатките от телефоните на единия от братя Галеви - Ангел Христов-Геле, и на Панайот Генков от Върховния административен съд, за да установим дали двамата са разговаряли", съобщи шефът на етичната комисия на ВСС Цони Цонев.


Вчера Христов беше извикан на изслушване в съвета, на каквото не беше призован дори Красьо Черния. ВСС няма право да изисква подобна информация, но съдията сам ще даде данните за разговорите си, а брат Галев вече е съобщил всичките си телефонни номера.
Историята започна точно преди седмица от bnews.bg на Николай Бареков. Анонимни очевидци сигнализирали сайта, че "Христов бе забелязан да гуляе" с върховния съдия Панайот Генков в ресторант "Проя" в столичния кв. "Лозенец". Освободеният срещу гаранция Христов е на т.нар. външно наблюдение от МВР, което означава, че службите следят всичките му излизания, съобщиха източници на "Дневник".


Екип на медията отишъл на място, но заварил само подсъдимия за рекет и изнудване събрат на Пламен Галев, описва сайтът ситуацията, но в bnews.bg последваха много коментари и призиви. Бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов, който е представен като депутат от ДСБ, призовава съдията да бъде уволнен, а думите му, че Христов е търсел покровителство, са изведени от името на партията. Градският прокурор Николай Кокинов е цитиран, че е нарушен етичният кодекс на магистратите.


Коментарите завършва премиерът Бойко Борисов: "При подобен сигнал, ако това е вярно и ако аз съм председател на ВСС, ще го свикам веднага да питам как е възможно и защо?! И бих предложил някаква мярка, например отстраняване на съдията." Вътрешният министър Цветан Цветанов пък заяви, че ще отиде на среща във ВСС само когато има какво да съобщи, "например за арестуван съдия".


ВСС реагира почти светкавично на думите на премиера със съобщение, че ще провери всичко, а още на следващия ден етичната комисия на съвета извика Генков, Бареков и Сашо Диков от "Канал 3". От изслушването стана ясно, че съдията и брат Галев не са били на една маса, а на съседни с гръб един към друг и никой не е разпознал другия.


Bnews.bg цитира Бареков и Диков, които заявяват, че е "недопустимо и нереално висш съдия да не забележи, че стои в близост до подсъдим в заведение". Следват публикации, в които вечерята и съдия Генков са окачествени  като скандални. Вчера Бареков заяви пред сайта си, че "обявява война в името на хилядите честни магистрати" в отговор на изявлението на Генков, че ще съди bnews.bg за клевета.


Ангел Христов напусна вчера ВСС в пълно мълчание, след като говори с членовете му десетина минути. Цонев съобщи, че Геле е обяснил, че не познава Генков, никога не го е виждал и въобще не го разпознава като съдия. Т.нар. възстановка на събитията, направена от ВСС два дни след вечерята, установи, че съдията и подсъдимият са дошли и са напуснали ресторанта по различно време, не са стояли на една маса и всеки сам е платил сметката си, но са се засекли в заведението за около 2 часа.


Проверена беше и разпечатката на кредитната карта, с която е платил Генков. Той е вечерял със сина си и шефа на баскетболната федерация Михаил Михов. От Върховния административен съд съобщиха, че Генков никога не е гледал дела на Галеви и техни фирми. Съдията е шеф на отделението, което се занимава с данъчни и митнически дела.


Сега предстои ВСС да провери разпечатките от телефоните на съдията и Геле и се очаква да сложи точка на случая.

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Някой
  *****
  Неутрално

  Много хитро! Сега ще се окаже, че брат Галев си е общувал по телефона я с Бареков, я с Бойко Борисов и всичко ще си дойде на мястото.

 2. 2 Профил на Жоро
  *****
  Неутрално

  Само простотий ли ще четем напоследък. Цялата Мара втасала, че да създаваме и измислени ситуаций. Май за по-сериозни неща не ни бива.

 3. 3 Профил на Красота
  *****
  Неутрално

  Какъв снажен момък ! Чак маникените от витрината му се възхищават.

 4. 4 Профил на ВСС да си ходи!
  *****
  Неутрално
 5. 5 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  Стига глупости! Няма толкова безумен съдия (особено върховен), който да седне на една маса с този. Точно пък, ако Генков има да взема нещо от Галев и/или да му обещава, ще го направи в ресторант!?

  ВСС усеща прекрасно, че не е имало такава "среща", затова и атакува със здрава проверка докрай. Ще спечели чист имидж. Така някои медии, в стремежа си да изобличават съдебната корупция, направиха прекрасна услига на ВСС.

  Но определено съдията е в пълното си право да гони до дупка, всеки който си е поволил да публично да говори измислици по негов адрес. Отговорността трябва да е за всеки, вкл. и за журналистите.

 6. 6 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  До коментар [#5] от "inn":

  Много точно го обяснихте.
  Имам чувството че т.нар. "скандал" е измислен и раздухан изкуствено

 7. 7 Профил на +)))))
  *****
  Любопитно

  Съдебния съвет ни доказва на нас "балъците",че уж прави нещо,а всъщност НЕ ПРАВИ НИЩО...
  Назначените от Красьо с ланците,кога ще бъдат уволнени?
  Всичко е "шменти капели" ...Иди ми...доди ми...И така ...до края на света...

 8. 8 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Ако помините във филмите от 90-те гангстерите винаги разговаряха по улични телефони, точно защото полицаите могат да проверят с кой разговарят от домашните им телефони или направо да ги подслушват. Та едва ли сега става нещо различно. Аз ако вършех някакви незаконни неща едва ли щях да си звъня от регистрирания на мое име телефон на телефона на този, с когото правя "бизнес".

 9. 9 Профил на К.
  *****
  Неутрално

  Това си мяза на нескопосан рекет от ранните 90ет.
  Някои хора май са се самозабравили и са загубили рефлекс как се правят тия работи.
  Тъпото си личи.

 10. 10 Профил на Размисли
  *****
  Неутрално

  България е много малка. Хубавите заведения, където ходят и съдиите, и богатите, са малко. Няма как да не се засекат. Бареков казва че е "недопустимо и нереално висш съдия да не забележи, че стои в близост до подсъдим в заведение".
  Добре де, съдията изглежда е влязъл пръв. Бил е със сина си и приятел. Вечерят. Влиза подсъдимия и сяда на съседната маса. Какво точно според Бареков е трябвало да направи съдията? Да каже на сина и приятеля "тръгваме си, защото зад нас седна Галев"? И да идат да си търсят друго място да вечерят? Или да стане и каже на Галев да си търси друго място за тая вечер? И двете са ненормални реакции. Аз мисля че той е видял Галев. Държал се е мъжки, спокойно си е завършил вечерта без да показва че се притеснява от феодала. И все пак е трябвало като свършат с вечерята да си тръгнат, а не да останат още 2 часа. Това е неправилно поведение за съдия. Обаче за това началникът му трябва да го скастри.

 11. 11 Профил на $
  *****
  Неутрално

  До коментар [#10] от "Размисли":

  Не ми е ясно защо сте се хванали да защитавате съдията,след като знаете колко са корумпирани тези съдии и как са назначавани с подкупи или с дебели връзки...Да са осъдили до сега някой от мафиотите и крадците от властта?!

 12. 12 Профил на gun4o
  *****
  Неутрално

  ами не разбирам кое с кое се връзва в тази статия
  те нито са били по едно и също време в ресторанта нито са разговаряли всеки сам си е пил ял платил за какво точно се пише или намеква нещо в статията
  и аз бях в еди кой си ресторант миналата година в четвъртък а 6 месца 5 дена и 3 часа по късно доган беше там ама аз си платих моита тои своиата сметка ама не се познаваме лично ама това ама онова абе някои иска да запалва стрнница или да пуска преиначен слух тука или кво кажете че не схващам

 13. 13 Профил на Там Мафани
  *****
  Неутрално

  От тая трънка няма да изкочи заек. Освен ако някой не го е сложил там!

 14. 14 Профил на mariika
  *****
  Неутрално

  когато започне да се борави с доказателства тогава има смисъл да се публикува нещо и да се обвинява някой иначе си губим времето да четем глупости,то всеки може да ги пуска или обвинява тоз и онзи чул не дочул разбрал не разбрал видиял не видял
  искараите черно на бяло че има доказано нарушение и стига с този принцип на догатките
  те май товаааа ама те май онвааа чух че тоз товаааааа за онзи се говори че оновааааа аи сектир аман от кухи малоумномислещи

 15. 15 Профил на К.
  *****
  Неутрално

  До коментар [#11] от "$":
  Въобще не защитаваме някой си Генков.
  Нит го знам нит съм го чувал.
  Не е бил в тефтера на Красьо доколкото проверих.
  Принципът е важен, обаче.
  Не може коскоджамити Висш Съдебен Съвет да се хване на милиционерските постановки на пловдивска плиткоумна майна, изгонен от национална телевизия за далавери, готов да продаде и жена си на тоя който му плати месечната сметка по кредитите, очевадно свързан с трактористи и прочие далавераджии да разиграва държавата.
  Защото изкараха едно нещастно двайсегодишно младо момче да снима с камера и казаха, че са видяли как Генков "ГУЛЯЕ" с дупнишката тиква. Ама сега той не "гулял" - ами седял с гръб.
  Ама къде точно седял и как е гулял - Бареков е ни причьом.
  Трябвало съдията да се озърта и да бройка кой влиза в кръчмето и да се изнесе одма.
  Атанасов, сол ташака на Костов, който пък разписваше на коляно митнически декларации кой солко мито да дава тръгнал да уволнява отраз.
  Верно, че е криза. Верно, че парите не стигат да си поддържате стандарта и топлите басейните, ама айде спрете се малко.
  То бива, бива ама цял бивол за мезе не бива...
  Алооу, кво става тука, бе. 16. 16 Профил на Ямболлия
  *****
  Гневно

  П.Генков е от Ямбол. Тук през мутраджийския период същия този Панайот Генков беше Председател на Ямболския окръжен съд. Още тогава се носеше мълвата за съмнителните му връзки.
  Така ,че не е изненада - вълка кожата си мени , но нрава не... е казал народа.

 17. 17 Профил на К.
  *****
  Неутрално

  Нерде Ямбол, нерде Стамбол.
  Я да видим тогава кой къде е роден и къде е нямало мутри?
  И за него "мълвата" мълчи.
  Бареков и спонсорите му наистина са си помислили, че още имат звук и образ от национална телевизия.
  Горките

 18. 18 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Е, и какво ако са се срещали?!
  От всичко което наблюдаваме, в България мутрите от типа братя Галеви, са с далеч по-голямо достойнство и човешки качества, отколкото 90% от продажните ни корумпирани съдии!
  Това обаче съвсем не означава, че "качествата" на мутрите ни, са достойни за уважение...

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 19. 19 Профил на лолита
  *****
  Неутрално

  Е,това държава ли е ,или какво, ВСС да използва фразата брат,братя галеви,това няма юридическа стойност, а за фактологическа да не говорим. Братя Галеви има в Самоков-Юри и Сашо. Бре че тъпа държава,ако въобще е държава.

 20. 20 Профил на Вижан Даскалов
  *****
  Весело

  "Фотограф: Красимир Юскеселиев" - Отличен 6 ти давам,
  нищо, че гАлев ти показва дискретно средния си пръст

 21. 21 Профил на аз не знам
  *****
  Разстроено

  Нямам идея как ли живее и как ли се чувства, собственикът на таксиметровата фирма дето братята го рекетирали ли, искали да я присвоят ли? Как да свидетелства човек после.

  за този човек става дума:

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=217234

  ето какво излиза и от Дневник за него:

  http://www.dnevnik.bg/search.php?stext=%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD+%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2&x=13&y=4


  В каква държава сме се превърнали по модел на феодална русия. Добре, че сме в ЕС, че иначе не искам и да си представям какво щеше да бъде. Не мога да не се сетя и да съм благодарен на Ванката Костов за което!

 22. 22 Профил на Бареков - марш в чалгатеката
  *****
  Неутрално

  Ами осъдете Бареков и тъпия му сайт за клевета - ама той май това и иска - да си прави реклама на всяка цена.Това момче се взе много насериозно с идиотския си сайт .Интернет е свободна зона , не е БТВ - няма как да ме накара да да му чета чалга "новините". Колкото и банери да слага в Арена и Замунда като влезеш 2 пъти и виждаш за какво става въпрос. Новинарски сайтове много , не е като телевизията само Нова и БТВ да промиваш мозъци. Бареков ще духаш супата моето момче , сменяй професията докато още имаш парички , богатите чичковци няма да ти снасят вечно .

 23. 23 Профил на brat pit
  *****
  Неутрално

  къв е тоя Брат Галев алоооо. В кой филм се е снимал, че го кометирате толкова. Питах Анджелина, ама и тя не знае (или се прави мръсницата).

 24. 24 Профил на Питащ
  *****
  Неутрално

  А имал ли е Михов дело във ВАС - в отделението, което ръководи Генков?!

 25. 25 Профил на ФБР
  *****
  Неутрално

  ВСС да не се опитва да заблуждава простолюдието, а да провери какви интереси е имал Михов във ВАС!

 26. 26 Профил на gele
  *****
  Неутрално

  Не мога да повярвам, Геле прилича на човек на снимката.

 27. 27 Профил на gun4o
  *****
  Неутрално  ами не разбирам кое с кое се връзва в тази статия
  те нито са били по едно и също време в ресторанта нито са разговаряли всеки сам си е пил ял платил за какво точно се пише или намеква нещо в статията
  и аз бях в еди кой си ресторант миналата година в четвъртък а 6 месца 5 дена и 3 часа по късно доган беше там ама аз си платих моита тои своиата сметка ама не се познаваме лично ама това ама онова абе някои иска да запалва стрнница или да пуска преиначен слух тука или кво кажете че не схващам

 28. 28 Профил на mariika
  *****
  Неутрално

  До коментар [#26] от "gele":

  да бе сам се търкалия по улицата вместо с обичайните 20 лоени топки

 29. 29 Профил на sedmokril petohuinikow
  *****
  Неутрално

  ами тои си объркал професията ако упражни малко по приятелски поглед и може да заработи като манекен на размер XXL

 30. 30 Профил на Някой
  *****
  Неутрално

  "От изслушването стана ясно, че съдията и брат Галев не са били на една маса, а на съседни с гръб един към друг и никой не е разпознал другия."
  Тук има грешка в логиката - след като не са се видели как знаят, че са били на съседни маси с гръб един към друг???

 31. 31 Профил на Ха, ха
  *****
  Весело

  Колко са умни само! Възхитен съм!
  Впрочем у убития Доктор откриха над 100 предплатени карти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK