Цвета Маркова: Трябва да се засили ролята на ДАНС при определяне на грифовете класифицирана информация

Цвета Маркова<br />

© Анелия Николова

Цвета МарковаТрябва да се засили, включително със законодателни промени, ролята на ДАНС при определяне на грифовете на класифицираната информация. Това каза председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) Цвета Маркова след съвместното заседание с комисията за контрол на ДАНС, предаде БТА.


Според Маркова трябва да се дадат повече правомощия на ДАНС, която е орган по прекия контрол, да проверява документите в регистратурите на институциите и да дава задължителни указания на авторите им относно намаляването на грифовете.


Ротационният председател на комисията за контрол на ДАНС Иван Костов поясни, че не са дискутирали направените от ДКСИ предложения за промени в Закона за класифицираната информация. Той посочи, че сред основните проблеми е липсата на цялостна система за регистриране на класифицираната информация. Искаме да имаме гаранции, че не се злоупотребява с класифицираната информация - да не се създава, складира някъде и след това да става източник на компромати, поясни Костов.
Според него една от основните задачи на комисията е да провери как ДАНС извършва задълженията си по контрола на класифицираната информация. Личното ми мнение е, че България трябва да извърви много дълъг път, докато гарантира същата сигурност на класифицираната информация, произвеждана на национално ниво, като тази на НАТО, каза той.


На заседанието на комисията идния четвъртък ще предам на Волен Сидеров председателството й с отчет, каза Костов в отговор на репортерски въпрос. Ще му пожелая да вдига авторитета на ДАНС и на нейния политически контрол в лицето на нашата комисия, поясни Костов. Мисля, че аз донякъде успях да направя това, заключи той.

Ключови думи към статията:

Коментари (14)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  *****
  Неутрално

  Аз слагам,на сметката от кръчмата, гриф:"СЛЕД ПРОЧИТАНЕ ДА СЕ УНИЩОЖИ!"

 2. 2 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Цвета като фея от приказките се опитва да се подмаже.
  Още се чудя защо тя още е оставена на поста.
  Дали има нередности при строителството на сградата на ДКСИ - не знам. Но, че класифицирана информация е изнесена от ДАНС е ясно. Какво е свършила тя?
  Какви са заплатите в ДКСИ? Колко служебни коли имат? Защо имат буркани?
  Някой трябва да каже на Цвета, че освен да показва тоалети трябва и да се работи.

  Миша
 3. 3 Профил на Тяната
  *****
  Неутрално

  Функциите на ДКСИ могат да се поемат от ДАНС. Това веднага облекчава бюджета на страната. На всичко отгоре повечето важни административни органи си имат офицери по сигурноста / правилно / . Тогава защо е този харч за излишна администрация по сигурността на информацията в ДКСИ, а? Така било в натовските страни? Ами, то в натовските страни има и други нещо, ама ние не можем да си ги позволим като икономика. Колко е бюджета на тази излишна структура? За какви икономии говорим в условията на криза ? Какви палати се ремонтират и какви харчове са направени за тази сграда на ДКСИ ?
  Има МВР, НРС , ДАНС - нека там момчетата се изказват по въпросите на сигурността на информацията - това им е работата. И са специалисти в тази област.
  От малките неща започват мерките в условията на криза.

 4. 4 Профил на б
  *****
  Неутрално

  бойко бойко до къде е докара????????????????

 5. 5 Профил на Скретни работи
  *****
  Неутрално

  В милата ми Родина, секретни работи са - колко са държавните ни служители, каква е динамиката на увеличаване на броя им, колко пари получават по документи и каква е издръжката им за пътувания в страната и чужбина, колко пари са похарчени семинари и повишаване на "квалификацията" им, каква работа вършат и т.н. и т.н. Секретни работи са - какви са помощите за роми в лева и на колко роми се изплащат по пера - трайна незаетост, детски надбавки, социални помощи и всички социални "екстри" за тази пасмина. Още от сега се питам, когато ГЕРБ си отидат с или без ексцесии от страна на т.н. български народ, кой ще пита ДАНС, МВР, прокуратура и т.н. - къде спаха и защо вземат заплати, при условие, че партийни назначения са извършвали преспъления...

 6. 6 Профил на BIG AL ::)))))
  *****
  Весело

  Тази варненска шунта, гоце протеже , се опитва "нещ да каже и ...предложения даже прави ..)
  Я и ебе.. майката ...))

 7. 7 Профил на тази жена от снимката...
  *****
  Неутрално

  Тази жена от снимката има някои психочерти, които не са най-положителни. Това в частен план.
  За каква роля на ДАНС става дума госпожо ? Вие не сте ли чели за функциите на ДАНС ?? Не се правете на повече от това, което сте....

 8. 8 Профил на Бай Желязко
  *****
  Неутрално

  Учудвам се че това човече пряко свързано с ДС мафията е още на този отговорен пост . Но толкова по зле за ГЕРБ.

 9. 9 Профил на Tyl
  *****
  Неутрално

  Кума Лиса казала - трябва да се разширят правата на Кумчо Вълчо.

 10. 10 Профил на Спас Леков
  *****
  Неутрално

  ДС са били профита - държава са оставили и днешните още не могат да я разкрадат. 20 години кражби. Тези хора отдавна са в небитието или по пейките с памперси.
  Мита за ДС обслужва тези, които днес не искат да им дишат във врата докато крадат.

 11. 11 Профил на кмет в сянка
  *****
  Неутрално

  ЦВЕТЕ МОЕ ДОЙДЕ ТИ ВРЕМЕТО ДА СИ ПУБЛИКУВАШ ДОКЛАДА ЗА ДЕЙНОСТТА И ДОГОВОРИТЕ ЗА СТРОИТЕЛСТВО. НАЛИ ТЕ НЕ СА СЕКРЕТНИ СЪГЛАСНО ЗАКОНИТЕ.
  ХАЙДЕ- ДОКЛАДВАЙ И СДАВАЙ

 12. 12 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  А "класифицирана" информация ли са кражбите на другара Костуфф? Дали бат' Гjavascript:void(0);оце има право да ги знай, или или пък ний?

 13. 13 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДЪТ В НЕЯ.
  Какъвто е народът такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  Уважаеми сънародници,

   Задавалили сте си въпроса КОЛКО ХЛЯБ МОЖЕ ДА КУПИ Вишист след трудов стаж от 35г, с пенсия 150лв?
   Задавали ли сте си въпросът защо и докога ще РАЗРЕШАВАМЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ САМОИМУНИЗИРАНИ КУЛТ-ПАРТИЙНИ КОАЛИЦИИ, ФРАКЦИИ И МАЖОРИТИРАНИ ЧАСТНИ ГРУПИРОВКИ, ДА КРАДАТ БЮДЖЕТА И ДАНЪЦИТЕ НА НАРОДА, ПОД ПРЕСТЪПНИЯТ ПРЕТЕКСТ "БЮДЖЕТ-КAМПАНИЙНИ СРЕДСТВА"?
   Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която превилегирова държавните си служители като не облагва с данъци, а всички останали, ДА?
   Задавалили сте си въпроса,
  Защо се дават и откъде най-вече, по 60лв хотелски за ден на депутатите?
   Задавали ли сте си въпросът защо и докога ще е тази двойно-тройна СЧЕТОВОДНА система и това Непланирано ревизиране в България, подозиращ всеки ни за престъпници?
  КРАДЕ се за ЧАСТНИ КУЛТ-ФРАКЦИИ, ЧАСТНИ-КУЛТОВИ-ГРУП-КОАЛИЦИ и ПОЛИТИЧЕСКИ МАЖОРИТИРАНЖИ И САМООЦВЕТЕНИ ШАЙКИ, под претекст, "КАМПАНИЙНИ-СРЕДСТВА".
  Един Вид "КОНСТРУКТИВНО" ограбване на ДАНЪЦИТЕ дадени от НАРОДА.

  Защото не се ЗАБРАНИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯТ КУЛТОВO-ГРУПИРАН, АМАТЙОРСКИ ФАКТОР;
  ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС,
  ДА СЕ БЪРКА в ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!
  Всяка една ЧАСТНA Култова, АМАТЙОРСКА Фракция, Коалиция, Партия и Идеологическа (Култ-Групировка), трябва да се задължат Конституционно да обявяват официално, ежегодният си паричен членски доход, върху които да им се начислява ДОД и да си плащат те на Държавата, данък-приходи, към Държавният Бюджет.

  Свързвайки този факт, с факта какво направихме от РОДИНАТА на Левски и Ботев;
  УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТКА, на Култ-идеологии, Култ-Религиозно и Култ-Етнически, РАЗЕДИНЕНА България,
  ми се иска да повторя че, щом не сме забранили КОНСТИТУЦИОННО на Всички новоизлюпили се Култ-идеологически мажоритетчета, Коалиции, Партии и Фракции, да бъркат безразборно в Бюджета и да вадят събраните от народа среддства, под прикритият претекст "Бюджетно-КЪМПАНИЙНИ", проблемът няма да се реши!
  КАТО ГЛЕДАМ КАКВА ЕВРО-БИЗНЕС-ФИНАНС АНАРХИЯ Е НАСТАНАЛА В БЪЛГАРИЯ СЛЕД НАВЛИЗАНЕТО НА ГОРБАЧЕВСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ, УЖАС МЕ ОБХВАЩА.

  РАЗПРОДАДОХМЕ ЦЯЛАТА СИ ИКОНОМИКА НА ЧУЖДЕНЦИ А СЕГА ПРОСИМЕ ПАРИЧНИ ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ.
  НАРОД КОИТО РАЗПОЛАГА САМО С ДЖОБНИ ПАРИ И Е БЕЗ ГОЛЯМИ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА, НЕ МУ СА НУЖНИ ДЕСЕТКИ БАНКИ, НАЙ ВЕЧЕ ЧУЖДИ!!
  СРАМ И ПОЗОР ЗА НАС ПРЕД ТАКИВА БЪЛГАРСКИ ГЕНИИ, КОИТО СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, ЗА СВЯТА И ЧИСТА РЕПУБЛИКА, А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, ЕДНА,
  ултра-дяснo центриска, просеща потдаяния от чужбина, евро-марионетка.
  Да, именно Евро-марионетка-Просяк, с вътре поляризирано и на култови-групи мажоритирано общество е Родината и на ЛЕВСКИ, БОТЕВ
  "Да повярваш на банкер, че ти отпуска заем, за да ти помогне, е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  "Премиерът Бойко Борисов заяви, че с бюджета за 2010 г. на практика стартира изпълнението на политиката на правителството за €вропейската икономическа зависимост на България".
  ТО И ИМЕТО НА ГРУПАТА МУ ХИПНОТИЗИРАНИ ПОСЛУШНИЦИ НЕ СЛУЧАЙНО Е "ГЕРБ";
  (Група за Европейско Робство на България)да!
  Не е ли ОБИДНО за честният ДЪРЖАВЕН работник, Ръководител или Служител, да се САМОИМУНИЗИРА
  !!СТОП на САМОИМУНИЗИРАЛИТЕ се Полит-престъпления-КРАЖБИ!!
  Трябва да забраним Мандатите, Имунитетите, и Ветото!!
  ( Не е Демократично вече под закрилата на МАНДАТА да държим и храним имунизирано, ЛЕНТЯИ, ЛЪЖЦИ и КРАДЦИ, злоупотребяващи с Народното доверие! )

  Ето защо, Вишист след трудов стаж от 35г, е с пенсия 150лв??

  Ето защо ИМА ДУПКИ ПО УЛИЦИТЕ.
  Ето защо СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ГАЗ,ТОК,ВОДА.
  Ето защо ИМА БЕЗРАБОТИЦА.
  Ето защо РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БЕДНИ И БОГАТИ В РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ, Е НАЙ-ДРАСТИЧНА ОТ КАКТО БЪЛГАРИЯ СЪЩЕСТВУВА.


  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."

  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 14. 14 Профил на joko
  *****
  Неутрално

  а кой ще проверява иван костов

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK