Първанов: Поправка без президентски указ е прецедент в историята на конституцията

Първанов: Поправка без президентски указ е прецедент в историята на конституцията

© Красимир ЮскеселиевПрезидентът Георги Първанов е възложил на юридическия си екип проверка на случая с обнародваната в Държавен вестник поправка в закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, без да е издаден президентски указ. Това каза в Петрич президентът, цитиран от агенция "Фокус".


"Възложил съм проверка на случая и ще коментирам, когато разполагам с необходимите резултати", посочи той.


Това е прецедент в историята на конституцията, заяви Първанов. По думите му не просто е прескочена една редакция, която променя по същество закона, а е прескочен и самият парламент, защото обнародваната поправка не е гласува от депутатите в пленарната зала.
Според Първанов това може да се тълкува като нарушение на конституцията. Надявам се този въпрос да бъде своевременно изчистен, за да избегнем напрежението и да не се допускат подобни прецеденти, добави той.


С приетата от парламента поправка в закона, за която Първанов е издал указ, се забранява "всяка форма на търговско послание, съобщение, препоръка или действие, която използва име и/или изображение, представляващо или наподобяващо наркотично вещество". В новия текст, обнародван в Държавен вестник, без да е издаден президентски указ, забраната е само за назоваване на описаните в закона наркотични вещества.


За случая съобщиха вчера от прессекретариата на държавния глава. Главният секретар на президента Красимир Стоянови е изпратил писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, в което пита как така е дописан законът след указа на Първанов. "Важно е да се разбере дали промяната е от технически характер, или отразява определени бизнес интереси", пише Стоянов.


Писмото на Красимир Стоянов дойде ден след като в петък 162 депутати от ГЕРБ, "Синята коалиция", "Атака" и независими внесоха мотиви за предсрочно прекратяване на пълномощията на Първанов като президент.


Очаква се по-късно днес Цачева да даде отговор.

Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на петрич-калифорния
  *****
  Весело

  то с гоциту ,без гоциту все тая...

 3. 3 Профил на странджата
  *****
  Весело

  Аиде гонете го тоя изрод ,че не става за гледане .Изкривил се е от церебрална парализа

 4. 4 Профил на Duncan
  *****
  Разстроено

  Днес е ЦВЕТНИЦА
  ЦВЕТЕЛИНА, раздай две-три милиончета на бедстващите българи. Няма да обеднееш.
  Боко, кажи й !

 5. 5 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Стринка Цонка се е объркала.
  Добре си и беше като си правеше компоти в Плевен.
  Що и требваше на байр лозе.

 6. 6 Профил на ХХХL
  *****
  Неутрално

  Цецка пак сговни.
  И осмърдя орталъка.
  Първанов, питай Конституционния съд.

 7. 7 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Президент доносник сигурно е прецедент в световната история! Няма друг случай в света в демократична република да има президент агент, който да лъже публично, че не е такъв и да се има за обединител на нацията!
  Общо взето ДС номерцата и руската школовка вече прозират цялостно от институцията!
  Махни се говедо освободи президентството изчадие мръсно!

 8. 8 Профил на към тъпанарите
  *****
  Неутрално

  малоумни простаци , какво ви е виновен Президента , че гербаджийте са тъпанари и невежи , ей това немога да разбера в нашата мила родна страна , всеобхватния мазохизъм на населението , те те шибат отвсякъде , ти викаш УРА , давай носим още и не е важно на мене да ми е добпе , важно е на Вуте да е зле , но ще ви кажа едно - обикновенно на Вуте не му е зле , на вас тапанарите , без оглед на партийна принаслежност , разсъждавайки първосигнално винаги ви влиза

 9. 9 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Тия комуняги от ГЕРБ ще ни съсипат.

  Толкова пари даде навремето държавата да се изучи Борисов в ДС школата в Симеоново и пак нищо не е научил.

  Държата пропада ....
  А иначе успяха да направят един милиард с кака Цветелина, а?

 10. 10 Профил на Duncan do #7
  *****
  Гневно

  "Махни се говедо освободи президентството изчадие мръсно!"

  Той е избран на тази длъжност от НАРОДА на преки,честни,свободни избори !!!

 11. 11 Профил на ГОЦЕ ЦЪРВУЛА
  *****
  Неутрално

  НЕЩАСТЕН СЕЛЯНДУР, МОЛЯ ОТ ИМЕТО НА НОРМАЛНАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, ДА НЕ НИ ЗАНИМАВАТА ПОВЕЧЕ С ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ. БЪЛГАРИЯ, ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ОТ СЕДЕМ ГОДИНИ НЯМА ПРЕЗИДЕНТ.

  Гоце нелегал в БСП 10 г. преди създаването й
  Техническа грешка, манипулация, или конспирация обясняват мистерията с президентската автобиография

  Стойко Стоянов

  Държавният глава Георги Първанов е бил нелегален член на БСП цели 10 години, преди партията да бъде създадена и официално обявена! Няма майтап - до този извод, без много усилия може да стигне всеки непредубеден, който попадне на интернет страницата на президента. В официалната му биографична справка, в сектора „Политическа кариера” дословно е записано на първо място: „Член е на Българската социалистическа партия от 1981 до 2001 г.”.

  100% това твърдение не може да е вярно и въвежда читателите в заблуждение. В сайта на въпросната партия пък е отбелязано, че БСП е създадена в началото на 1990 г. Тази метаморфоза на комунистите в социалисти не е забравена от българите, а и в учебниците по история пише, че до края на 1989 г. в страната са съществували само БКП и васалното й БЗНС. Но шашът става тотален, защото пак в тази биография, в раздела „Квалификация и научна кариера” четем: „През 1981 г. постъпва на работа в Института по история на БКП като научен сътрудник.” Излиза, че от същата година едновременно е член на несъществуващата БСП, но работи в Института на БКП.

  Исторически коректно е биографията на първия мъж на държавата да уточнява ясно, че от 1981 до 1990 г. е членувал в тоталитарната БКП, а след това - до 2001 е принадлежал към БСП.


  Биографията на президента с фактологичните мистерии

  Мистерията с 10-годишната служба на Първанов на социалдемокрацията и то в период, когато в България тя е забранена и преследвана като буржоазна и класово чужда, може да има няколко примерни обяснения:

  - техническа грешка,
  - манипулация
  - конспирация

  Версията за техническа грешка не е сериозна. Огромен екип следи всяка дума, изписана за държавния глава. А и дори да има такъв фал, хората от тази институция нямат право на подобно оправдание.

  Идеята за манипулация изглежда по-близка до вероятната истина. Много е кофти да си държавник в 21 век на натовска и европейска държава, а в биографията ти да се мъдрят цели 10 г. в „плен” на комунизма – отречен строй, осъден като престъпен от модерния свят. Тази подробност от президентското минало стои тъпо, като мазно леке след преяждане, но белина за подобно изпиране още не е открита. Единственият начин това да не смущава и впечатлява хората, а оцапаният да не гледа гузно е, ако се самоиронизира и открито да говори за петното с усмивка. Като Ангела Меркел, например.
  Източногерманката не скри, че в годините на двете Германии е членувала във FDJ (Свободно движение на немските младежи, еквивалент на българския ДКМС) и дори, че е била член на окръжния съвет и на „Агитпроп”.

  В нашия случай по-притеснителният симптом е, че Георги Първанов май има имиджов комплекс от стажа си като комунист. Поне на публично ниво грешката в биографията му може да бъде разчетена и така. Иначе, в личен план, пред другарите президентът сигурно се гордее, че е наследник на 100-годишна партия и има право. Ясно е, че преходът раздвои до болестно състояние съзнанието на родните ленинисти, та затова постоянно се бъркат какви са всъщност и за какво се борят?
  Именно заради това пиарите на Първанов са измислили като алиби членската му принадлежност към социалдемокрацията и то още по времето на диктаторите Живков и Брежнев. Престижно е, но такъв евтин пиниз едва ли минава метър пред чуждите партньори и дипломати. За тях сме прочетена страница и подобна манипулация няма да стопли чувствата им към Първанов.

  Хляб има и във версията „конспирация”. Те и комунистите, и социалистите са майстори на тези работи, та нищо чудно още преди повея на перестройката в България да е действал таен революционен план „БСП”? Нещо като политически Ноев ковчег, който трябва да съхрани правоверните и да ги пренесе невредими в бъдещето на демокрацията и пазарния капитализъм. Ако е било така, може да се окаже, че Първанов е белият гълъб, стигнал пръв до обетованата земя, ас в родното дисидентство. Тогава какъв ти Илия Минев, Едуард Захариев, Благой Тупозлиев, Петър Бояджиев, д-р Тренчев и други мераклии за антикомунисти? Даже през 1981 г. покойният патриарх на българската социалдемокрация д-р Петър Дертлиев не е сънувал, че идеите заради които е лежал по лагерите и затворите на комунизма ще възкръснат? Но Първанов е бил правилно ориентиран, така излиза от биографията му.

  Ако пък човек я препрочете няколко пъти, ще се натъкне и на други пропуски и странни несъответствия. Публична тайна е, че младият Първанов през смътната 1990 г. е бил кандидат за депутат във Великото народно събрание, но от националистическата партия ОПТ (Отечествена партия на труда) и то в листата й за Перник.

  Преди дни един приятел, знаещ достатъчно за политическия елит, разказваше как през пролетта на далечната 1990 г. ходел в хотел „Славянска беседа” в столицата, където се помещаваха офисите на ОПТ, за да си бъбри с лидерите й Минчо Минчев и Митко Арнаудов. Там някакъв младок им носел кафетата, а след четири години в него разпознал наследника на Жан Виденов - Георги Първанов. Това страстно, но премълчано привличане с националистите прилича на абортирала гимназистка, за която родата тръби, че е още девствена. За това и президентът потъва в свян и не иска да си спомня за тези спорни времена. Въпреки това проблемът с непорочността му остава не се връзва никак и с прилежно изгладената му биографията в сайта на „Дондуков”2. След като се хвали, че 20 г. е бил непрекъснато член на БСП, как през 90-а е издигнат за депутат от друга партия. Уставът на социалистите не позволява такива забежки. Или Първанов е бил пуснат като нелегал на прикритие в ОПТ, или като млад кариерист е изневерил на столетницата и е пробвал къде ще му изгрее първо депутатската звезда? Но достоверността в политическата му биография пак куца.

  Същата манджа е и с миналото на президента като агент на Първо главно управление на комунистическата Държавна сигурност. След като се процеди през няколко комисии, осветяващи досиетата на политици и отричаше години наред за връзките си с комунистическите тайни служби, Първанов най-накрая призна. Той обаче се оправда, че е работил за родината, държавата и за българската кауза по македонския въпрос. И сигурно всички щяха да повярват, че е така, ако беше добавил тези думи в настоящата си президентска биография. И вицепремиерът Цветанов сега нямаше да го атакува, че е морално дискредитиран, заради битието му като Гоце. Но явно и ДС не пасва на европейско-натовския костюм на президента, както членството в БКП и връзките с националистите от ОПТ.

  Като говорим за комплексите на Първанов, се сещам за Буш Старши. Той не се притесняваше да каже, че преди да се изкачи по президентската стълба в САЩ, е минал през ЦРУ. Разликата сигурно е в това, че Буш винаги е бил убеден, че ЦРУ е един от стълбовете на независимостта на САЩ. А за 8 г. в президентството Гоце не успя да признае, че ДС е работило за световното комунистическо мракобесие и е съсипало хиляди съдби, нито пък можа да докаже на обществото обратното.

  До края на мандата на днешния президент остават по-малко от 18 месеца и вече няма никакво значение дали и как ще промени биографията си. От нея хората винаги ще се убеждават колко верни са думите на Симеон Дянков, казани в „Шоуто на Иван и Андрей” - „президентът не е млад”.

 12. 12 Профил на Бедни дечица
  *****
  Разстроено

  А иначе успяха да направят един милиард с кака Цветелина, а?

  Како Цвети, чичо Бойко, дай малко парички на мама и на тате. Няма да обеднейте

 13. 13 Профил на kostadin_ziev
  kostadin_ziev
  Рейтинг: Весело

  Я какаво прави тоя стар милионер тука .

 14. 14 Профил на "Право в десятката" по Иво Инджев
  *****
  Неутрално

  Ха така, Точен Мерник, давай по герберинките с прицелна стрелба.

 15. 15 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Ама и Стринка Цонка значи как може такива работи да прави!

  Хем, стар партиен кадър на БКП, стабилна школовка , и пак се излага.

  Няма кадри в тази държава и това си е.

 16. 16 Профил на tikvata
  *****
  Весело

  Адреналинката на ББ пак се е омазала... Явно от рано е започнала да празнува Цветница...

 17. 17 Профил на Хм !
  *****
  Гневно

  Как Цветелина Бориславова е станала собственик на тези активи от Славчо Христов? Как ги е прехвърлил, бил ли е притискан, доброволно ли ги е дал. Платено ли е и ако ги е платила, откъде е взела тези пари.
  Преходът свършва, но за да свърши, ние трябва да дадем присъдата над това, което стана. След като всички ще са обект на проверка, ще е катастрофа, ако Бойко Борисов не приложи същите аршини към собствената си жена

 18. 18 Профил на l
  *****
  Неутрално

  До коментар [#7] от "nqma zna4ka koi":

  Не е първият агент на висок пост, няма и да е последният. Справка- Хелмут Кол.

 19. 19 Профил на Странджата
  *****
  Весело

  Браво Дневник .Тоя е първанов ,нито господин нито президен .Не заслужава да му се преписват пред името не заслувени титли.Може следващата статия да го именувате парванкооглу или парванкинщаин ,няма да збъркате

 20. 20 Профил на Констатация
  *****
  Неутрално

  До коментар [#15] от "Малката Пица":

  Тя е от враговете с партиен билет.

 21. 21 Профил на киро бетона
  *****
  Неутрално

  браво на комунистическата агитка --добри минуси са нацъкали!!!А ПАРАВАНЕ Доган СОПОЛА един път право в ефир ти каза да си мълчиш щото...............беше те подпрял с циганите и турците и те направи ЕНИЧАР!!! а ТРИПЕРА КАК Е!???дано не си заразил ВЕСЕЛКА ЛЕЧЕВАТА и тя да постреля на пушкалото ти за 50 000 ЛВ

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на до &4 (Дънкан)
  *****
  Неутрално

  ЦВЕТЕЛИНА, раздай две-три милиончета на бедстващите българи. Няма да обеднееш.
  ----------------------------------------
  Тя няма да обеднее и от десет-дванадесет милиона !

 24. 24 Профил на A.K
  A.K
  Рейтинг: 754 Весело

  Ох този президент и този негов секретар , защо продължават да се излагат. Как така ще се публикува поправка на закон в ДВ просто ей така и особено другаря президент да не знае. Това да не е аз да си нащракам на лт законче и да го принтирам на домашното ми принтерче.Или президентчето казва, че изобщо няма представа какво се случва в държавата, или някой нещо е свършил без Той да помни.

 25. 25 Профил на копеле
  *****
  Неутрално

  До коментар [#11] от "ГОЦЕ ЦЪРВУЛА":Първанов трябва да излезе и по-най бързия начин да поиска оставката на най-тъпото правителство в историята на България , което ще ни завлече на дъното , ако не го направи и аз ще поискам оставката му

 26. 26 Профил на КИРО БЕТОНА
  *****
  Неутрално

  Гоце нали бяхте против НАТО даже щяхте референдум да правите после станахте първите дето подкрепихте САЛОМОН ПАСИ за шеф на НАТО!???малко като курвите сте в БКП-БСП МИЛИОНЕРИ!!!!!

 27. 27 Профил на до #24
  *****
  Неутрално

  До коментар [#24] от "garga_ro6ava":много си тъп за да разбереш

 28. 28 Профил на педагог
  *****
  Неутрално

  Докога този подлец и интригант, пък и отявлен лъжец ще замърсява политическото пространство в страната?

 29. 29 Профил на ИЗБИРАТЕЛИ
  *****
  Гневно

  ЦВЕТЕЛИНА, честит имен ден !
  ТЕЗИ, КОИТО ВИЕ (с Бойко) ОГРАБИХТЕ, ВИ ПОЗДРАВЯВАТ !

 30. 30 Профил на Pi4 Do:nqma zna4ka koi
  *****
  Неутрално

  Симпатяга, пак ли пуснаха интернета в лудницата и ти реши да се възпшолзваш .

 31. 31 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Гоце още ли е президент?

 32. 32 Профил на Фиууу
  *****
  Неутрално

  Гоце е в основата на сриването на държавата по корупционни, мафиотски, престъпни и морални причини. Махайте го селянина!

 33. 33 Профил на към ПРОС
  *****
  Неутрално

  До коментар [#22] от "рут 66":"ПРОС" - бравос , ясно

 34. 34 Профил на ax
  *****
  Весело

  Президент- агент,Премиер-пожарникар от милиционерското училище в Симеоново,Шеф на Парламента-партиен секретар.Депутати -бивши членове или кандидат членове на БКП.За какво спорите изобщо?Всички които са над 30-35 години са тоталитарни продукти.С тоталитарна мая-демокрация няма да стане./поне още 40 години!/

 35. 35 Профил на КОСТОВ СПАСЯВАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  *****
  Неутрално

  КОСТОВ ДА ИДВА ДА СПАСЯВА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!

 36. 36 Профил на киро бетона
  *****
  Неутрално

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ГОЦЕВИТЕ СПОНСОРИТЕ НИКОЛОВ И СТОЙКОВ!!!Народни будители от ПЕРНИШКО по случайност познати с ПРЕЗИДЕНТА на циганите и турците ПАРАВАНОВ!!

 37. 37 Профил на поправката
  *****
  Неутрално

  Не разбрах само какво пише в поправката

 38. 38 Профил на Чекай малко!
  *****
  Неутрално

  До коментар [#25] от "копеле":

  Имай малко търпение, де. Нека Боко поработи още малко за нас и тогава. Нали виждаш, че е по-полезен за партията от нас самите. Няма по-добра реклама за БСП от него.

 39. 39 Профил на Румен ПеткоФ1
  *****
  Неутрално

  До коментар [#8] от "към тъпанарите":

  Абе другарю,

  нии от БеСеПе-то сме си ибали мамата...... деге...

  Само Тал Зилберщайн можи да ни управи... къде се загуби тоз чувек, дагооба....

 40. 40 Профил на киро бетона
  *****
  Неутрално

  ха четете за Гоцку-Президентът Георги Първанов пипнал трипер от 15-годишна девойка. Болестта била диагностицирана от лекари в правителствена болника в кв. „Лозенец” в София преди около два месеца. Екипът медици изпаднал в паника, защото не знаел как да съобщи на държавния глава неприятната новина. Наложило се първо да се посъветват с началника на канцеларията на президента генерал Никола Колев, бивш началник на Генералния щаб. Именно на него се паднала честта да уведоми върховния главнокомндващ, че е заразен.

 41. 41 Профил на рут67
  *****
  Гневно

  До коментар [#33] от "към ПРОС":

  Като ти е ястно си затваряи керливия плювалник ,мършляк

 42. 42 Профил на EOS
  *****
  Неутрално

  Въпросът е и принципен. Това е недопустимо и е редно да има оставки в Народното събрание . Да почваме ли да правим подписка за това

 43. 43 Профил на 007
  *****
  Весело

  Поредното активно мероприятие на бившето ДС.

 44. 44 Профил на Гоуце
  *****
  Неутрално

  "Възложил съм проверка на случая и ще коментирам, когато разполагам с необходимите резултати", посочи той (Гоце).
  Гоце наистина много се вживява....

 45. 45 Профил на БКПБСП
  *****
  Весело

  ГоцЭ Параваноглу,
  професионален мошевик фалшификаторе,
  злоупотребяващ с доверие на народна маса

  Покай се публично и оттегли в сараите на Доган,
  вместе с Гэй Станишеф, до края на дните си!

  Партията има Голэма нужда от катарзис.

 46. 46 Профил на Оферта за младежите
  *****
  Неутрално

  Младежите, които се чудят кой път да хванат, да потърсят младежките организации на БСП в района си и да наминат през тях. Ей така, от едно голо любопитство.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на ZRITELL
  *****
  Неутрално

  Голямо ръководство имаме! Цял свят може да ни завижда и на президент и на правителство
  Но учителите са виновни че малко са ги били по главите!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на mrvip
  mrvip
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Не мога да понасям другаря ПарАванов, но в случая ако наистина е приета поправка на закон, без да е гласувана от парламента и подписана от президента, си е беззаконие. Също така тази поправка ми се вижда излишно ограничаване на свободата на изразяването. Излиза, че в реклама не можеш да покажеш листо марихуана, което си е просто закачка и няма да накара никого да я употребява.

  "Защото много се оплакват от външен вид, ама никой, никога, не се е оплаквал от малко акъл."
 51. 51 Профил на ЕДИН НАРОД СРЕЩУ ЕДНО ЧЕНГЕ С ПРОЗВИЩЕТО ПРЕЗИДЕНТ!
  *****
  Неутрално

  НЕЩАСТЕН СЕЛЯНДУР, МОЛЯ ОТ ИМЕТО НА НОРМАЛНАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, ДА НЕ НИ ЗАНИМАВАТА ПОВЕЧЕ С ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ. БЪЛГАРИЯ, ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ОТ СЕДЕМ ГОДИНИ НЯМА ПРЕЗИДЕНТ
  ДОНОСНИК ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И КГБ, ДОСКОРО ЯРОСТЕН ПРОТИВНИК НА НАТО, ИНИЦИАТОР СТРАНАТА ДА БЪДЕ ВКАРАНА В ЧУДОВИЩНО ЗАРОБВАЩИ ЕНЕРГИЙНИ ДОГОВОРИ С ПУТИНСКА РУСИЯ, ЧАДЪР ЗА ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ ОГРАБИЛИ ДО ШУШКА НАРОДА, ПЕРСОНА НОН ГРАТА В ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, А КАМО ЛИ ПРЕЗИДЕНТ.

  ЕДИН НАРОД СРЕЩУ ЕДНО ЧЕНГЕ С ПРОЗВИЩЕТО ПРЕЗИДЕНТ!

 52. 52 Профил на КауБойко
  *****
  Неутрално

  Гоцето хич не ми се нрави, но на бойковците номерата са не по-малко пошли. За всичко си има ред и правила, а тези най-безцеремонно ги нарушават и то на високо ниво.
  Добър или лош обаче Гоцето е избран от 1 780 119, а целия ГЕРБ от 1 677 870 души и е много по легитимен от тези мижетурски, шлосери, посредсвени водещи, пожарникари, полицаи, даскали и всякакви други отрепки биващи такива не поради професиите си, а поради ниския си морал.

 53. 53 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Гоце, ходи си благо и со кротце, за да нема кютек.

 54. 54 Профил на Стамбо
  *****
  Неутрално

  А Сырыщнычкият цървул- кремълски клозетолизец-хрантутник на мафията и пациент на венерологията Гоцэ е прецедент в съвременна ЕВропа Време е да бъде изритан и съден като национален престъпник!

 55. 55 Профил на дядо Иван
  *****
  Неутрално

  на селяни - селянин президент с хубав алаброс.

 56. 56 Профил на GERB
  *****
  Неутрално

  ами тогава няама смисъл и от парламент,щото ГЕРБ вече и без гласуване поправя законите

 57. 57 Профил на Имаш ок
  *****
  Неутрално

  До коментар [#53] от "...":

  Добре, кажи си адрезо, да ти дойдем на крака.

 58. 58 Профил на ruark
  *****
  Неутрално

  според мен президента трябва да си ходи и да се разследва за корупция и измами, както и костов и доган

 59. 59 Профил на 007
  *****
  Неутрално

  ПЕТИЦИЯ ПРОТИВ ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

  http://bgpetition.com/protest-upravlenie/index.html

  Подпиши и разпространи!

 60. 60 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Весело

  Ами, ако е прав!
  Абе, балкански нрав!

  www.berbenkov.hit.bg
 61. 61 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  към дрисльото № 47

  Ти нещо много лесно пукаш гъзове по нета. Да можеше и на улицата да си смел. Комунетата тук се мачкат и тикат обратно в кочината им. Имате си вестник "чУМА", върви там по ще те разберат.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 62. 62
  *****
  Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 63. 63 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  Основната пречка за успешното управление на герб са законите. От незнание и от тъпота, от некадърност, а и от чувство за недосегаемост държавници- гербери газят законите.
  Пиша го вече няколко пъти, защото се очертава да се осъществи мечтата на матрияла- да бъде вкаран в затвора държавник ,сгазил закона. Със сигурност ще е гербер. И не един. Със още по -голяма сигурност съдебната процедура ще е бърза, ефикасна и справедлива- съдът ще опровергае с кеф обвинениеята , че не си върши работата.
  Кандидат-подсъдимите се увеличават бързо- Въпросът е с кого ще направят сефтето?

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 64. 64 Профил на xyz
  *****
  Неутрално

  ОЧЕВИДНО става въпрос за техническа грешка. Само кръгъл идиот може да предприеме умишлено подобен ход, където всичко е документирано, при това е ясно, че без указ самата поправка е невалидна.

  В случая става въпрос отново за облъчване на публиката с ДС-артки трикове, които обаче хващат все по-малко декиш.
  Една техническа грешка се раздухва до ниво на скандал между институциите. При това крястането идва от един доказан агент на ДС, национален предател и организатор на мафията!

  Първанов, иди си с мир, иначе ще бъдеш изхвърлен като
  мръсно копеле от тези, които обичат България!

 65. 65 Профил на БКПБСП
  *****
  Весело

  Току-що обезпаразитихме. Първият, върховен и най-първи гоноряса, но социологическите проучвания сочат че вероятността случката да се повтори тези дни е космически дребна.

  Лошо би станало, ако след тоталитарния комунизъм сложат извън закона и нашта иначе реформирана партия. Ама... риск Пичели, риск губи.

  Столетницата ви чака с Разтворени обятия!

  Оферта за младежите
  * 46

  Младежите, които се чудят кой път да хванат, да потърсят младежките организации на БСП в района си и да наминат през тях. Ей така, от едно голо любопитство.

 66. 66 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Нова още по-стриктна забрана ще доведе до нов, по-засилен интерес, особено от страна на невръстни и млади хора.
  Успех с лова на вещици в сумрачната балкански здрач!

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 67. 67 Профил на Alterin
  *****
  Неутрално

  Е, какъвто и да е Първанов, въпросът е резонен.

 68. 68 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Ако подобен текст не е гласуван в пленарна зала, това е пряко посегателство срещу народния суверенитет. Пряко посегателство срещу правовия ред и форма на преврат. Утре, с подобен гьонсуратлък ще бъде променен Наказателният кодекс. Без да бъде гласуван в пленарна зала и без санкцията на народните представители. Утре, на някой ще му скимне че Държавен съвет е по-удачна форма от съществуващата и ще си го въведе. С Полицията, или армията, или пък с прокуратурата.
  Отношението към правовата държава е отношение към ценности, които очевидн вслед пишещото и виещот тук мнозинство са на последно място в ценностната им ситема. Днес вия,т че една от институциите в държавата си гледа работата. Ако институцията беше проспала публикацията, същата пасмина щеше пак да вие. Тогав щеше да е с право, а днес воят е жарлък и срамен. Лумпениада на квадрат. Охлосът е навмерил себеподобните си и им се възхищава. А не знае какъв го чака...

  Ecrasez l’infâme
 69. 69 Профил на Лупи
  *****
  Неутрално

  Обама поиска нови 100 милиарда долара от бюджета, за да се плащат на банките кредитите отпуснати по ипотеки на къщи в САЩ. Досега САЩ похарчиха над 800 милиарда долара, за да изплатят заеми на собственици на къщи към банки и затвориха над 300 банки през 2009-2010 г.

 70. 70 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  ..........."Възложил съм проверка на случая и ще коментирам, когато разполагам с необходимите резултати"...........

  Докато се натуткаш, може и от позитано да ги правиш коментарите като "пичнат" президент.

  Иначе, ако всичко е 100% вярно е нарушен законът наистина, ама на тоя как да му вярваш, дори да каже, че вече няма да вали сняг.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на Мерки и теглилки
  *****
  Неутрално

  До коментар [#63] от "mi6osp":

  На този свят няма държавник, който да не е допускал грешки или компромиси със закона. Някои го допускат неволно, други го правят в интерес на държавата, трети, за да постигнат определено благополучие и комфорт за себе си. Едни си признават прегрешенията, други ги оправдават. И едните и другите се ползват с мълчаливото разбиране на обществото, че това е допустимо до определена граница за държавните мъже. Няма, обаче, друго правителство като това в момента, което така преднамерено и целенасочено да преследва своите предшественици- за реални или измислени прегрешения,- и да използва всички похвати- допустими и открито неетични,- за да набута политическите си опоненти в затвора. Нещо повече, то демонстрира завидна упоритост в преследването на тази не особено морална цел. Е, нека бъде по тяхному, нека следващите управляващи ги съдят по техните мерки, теглилки и критерии.

 72. 72 Профил на Фани Каплан
  *****
  Весело

  Параванов, успокой топката! Подготвя се вече леталото ти за Москва. Скоро ще отпътуваш при лЬОбимия си ментор. Там ще се нагласуваш и назабраняваш, както навремето съименника ти -Гошо мастиката, в московския коминтерн...

 73. 73 Профил на Гоце и Гуци
  *****
  Неутрално

  Президент и Вицепрезидент
  Първанов и Марин
  Гоце и Гуци

 74. 74 Профил на vlado
  *****
  Неутрално

  Ми то ти Седефчов тай и тай за нищо не ставаш - освен за посмешище,тай че какъв е проблема?В Пернишко се скъсали да събират червени подписи за теб- що не отидеш да им станеш градоначалник - много ще те харесват и никой няма да ти опонира - нали това искаш червено копеле такова

 75. 75 Профил на Криза
  *****
  Неутрално

  След Андрей Луканов - криза.
  След Жан Виденов - криза.
  След Сергей Станишев - криза.
  СРАМЕТЕ СЕ ЧЕРВЕНИ БАБИ, ЧЕРВЕНИ ДЯДОВЦИ И ЧЕРВЕНИ ПОТОМЦИ!
  20г пускайки червени бюлетини бяхте употребени в манипулирането и поддържането на прехода от Червения Октопод!

 76. 76 Профил на Ө
  *****
  Неутрално

  Една конституция е суспендирана и когато не се спазва от която и да е от държавните институции.
  В такъв момент няма необходимост от укази, а от указанията и декретите на едноличната власт.
  Въпроса е една държава без основен закон , действителен член ли е на Европейския съюз.

 77. 77 Профил на Уморен
  *****
  Неутрално

  Писна ми от активни мероприятия..........
  Гоце да се скрие до сряда, а после да подава оставка!

 78. 78 Профил на setih se
  *****
  Неутрално

  щом гоце лично се занимава с тази работа, значи е активно мероприятие, преди да е ясно дали не е виновен техническия персонал, гоце се изказва

 79. 79 Профил на до графа
  *****
  Весело

  Ало, пишман-аристократчето, къв суверенитет, кви пет лева при тая фасадна демокрация, бе... Не се ли нагледахме на уж демократичните гласувания на бг партизаните в Народното събрание... Който има мнозинство, той командва парада... Престани с тая куха фразеология. Не върви при нашите феодално-патриархално-ориенталски рефлекси...

 80. 80 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  До коментар [#74] от "vlado":

  е това, Фоце кмет на Перник е гениално, истински завидях за идеята, та той е роден за това, там,

 81. 81 Профил на УСИН
  *****
  Весело

  Приличате ми на оня мъж дето женаму го подгонила да го бие и той се наврял под леглото тя му вика ,,излизай бе'' а той казва ,,няма аз мъж ли съм в тази къща или не''.Говоря за дясната агитка в форума.Хем вашите лидери се осират вече на всеки час не всеки ден ,хем вие имате дебелиочието да плюете по другите ,огледайте се малко.Тук става на въпрос че партийната секретарка от/БКП/обнародва вече закони без да се съобразява нито с парламент нито спрезидент нито с конституция.Та нали за това искаме импичмънт на президента,хайде сега Цецка да ми обясни това нарушение лие или не.А вие дори не сте прочели статията и ревнахте,,злобари'',не разбрахте ли че злобата ви няма покритие ,президента ще си тръгне като му изтече мандата/втория/,и по всичко личи че ще си тръгне след Бойко.А на вас ще ви остане това което ви оставиха ,Филчо ,Костов ,царчето,и техните копои.Двадесет години лижете дирници ту на тоя ту на оня,и сега съдбата ви няма да е по различна,всеки момент ще си получите дивидентите за безкрайната любов към Бойко ,Костов Цецка Цецко Воленчо ,има ли смисъл да изброявам още.

 82. 82 Профил на СРАМ!
  *****
  Неутрално

  СРАМ! СРАМ! СРАМ!
  Всички червени бабички и червени потомци, които 20г. гласуваха за БСП поддържаха Червената Мафия - Октопода на власт и манипулирането на прехода!.
  Сега трябва да МЪЛЧАТ от СРАМ, а КРЯК и ВРЯК!
  Вие бяхте УПОТРЕБЕНИ и поддържахте манипулирането на прехода.

 83. 83 Профил на Ку-Ку
  *****
  Неутрално

  Ку-Ку Бенд.
  Ку-Ку Президент.

 84. 84 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Принципно е прав, трябва да има президетски указ, така е по Конституция.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 85. 85 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 445 Неутрално

  да го духате седерерасти пак се осрахте,колко трябва да ви чукат за да разберете кви нещастници сте бе смешници ,май накрая трябва едно радикално ебане до смърт за гнусната ви сектичка да организира народа,щото иначе сте като тъпан бе боклуци колкото повече ви бият толко повече шум дигате ,да ви еба в нещастните евнухи долни

  България над всичко!
 86. 86 Профил на Ти, момче, в ред ли си?
  *****
  Любопитно

  До коментар [#82] от "СРАМ!":

  Какъв срам, бе, аланкоолу, ние се готвим да взимаме властта!

 87. 87 Профил на Kon de monte kristo
  *****
  Весело

  До коментар [#79] от "до графа":

  Еееееееееее я не обиждаите граФУ цигански първи братовчет на Цар Киру

 88. 88 Профил на Тодор Живков
  *****
  Неутрално

  А как импийчнахте другаря Тодор Живков?

  Живков може, а Първанов не! Така ли?

 89. 89 Профил на 7000
  *****
  Весело

  До коментар [#86] от "Ти, момче, в ред ли си?":

  Влст ще вземате и ще имате ама във гробищата

 90. 90 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 445 Неутрално

  некадърници разсипахте страната и се оправдавате с некво ДС за пред вас си за тва и имате 100 000 бюлетини на изборите 10 000 седераста и 90 000 мангала евангелисти дееба и смешниците добре ,че го има тоя форум да ви видим несретници и да ми започне добре деня,просто само като ви вида зомбираните тикви с назубрените фрази ми става ясно че в БГ колкото и да е мизерия клоуни вяинаги ше има

  България над всичко!
 91. 91 Профил на Божо
  *****
  Весело

  Посраният Гоце триперчето да се маха от президентството защото мирише ущастно гадно.......МАРШ...

 92. 92 Профил на запалката
  *****
  Любопитно

  Пътник си Гоце.........никакъв морал нямаш и достойнство............излагаш ни пред света...........

 93. 93 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Трябва да се поразрови и да се види кой има интерес от новата поправка-със сигурност не са толкова много стоките на пазара,които имат нужда да бъдат легализирани чрез новата поправка!!!

 94. 94 Профил на Констатация
  *****
  Неутрално

  До коментар [#90] от "Борис Тодоров":

  Прав си, този форум с "десните" си форумци е нескончаем извор на комизъм, който развеселява. Ама за мангалите, как да ти кажа... Тези от тях, които посещават евангелските църкви, стават по-хигиенични и започват да се окултуряват. Друг е въпросът, че БСП трябва да провежда работа с тях, а да не ги оставя в лапите на вампири като Костов и Мартинчо.

 95. 95 Профил на Привърженик на Борисов
  *****
  Неутрално

  Прав е президента в случая, а на тая Цецка мястото и определно не е в парламента даже.

 96. 96 Профил на ПИЛАТ
  *****
  Гневно

  Затова че е спал със малолетна и стреля по животни и прави тайни записи на послнници каде трябва да отиде, ЕСТЕСТВЕННО ВЪВ ЗАТВОРА.

 97. 97 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#18] от "l":

  Ама и Борисов не е първата мутра премиер. Справка - Косово.
  Все пак като че ли мутрата надделява. Мощно е повел България по пътя на Косово.

 98. 98 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 445 Неутрално

  колкоооо сте доооолни седерастииите вие живеете в приказките на братя грим 2 том бе утрепки,Първанката е президент избран с абсолютно мнозинство бе сектанти кой сте вие тука ,че да го наричате трипера и т.н ти имаш ли доказателства ,че е имал трипер бе утрепка аз се чуда що не ви почне по и.п и съд за клевета ,щото е ясно от къде и от кое ай пи се пишат по 1000 коментара на ден с различни никове ви еба у бригадирите на нета

  България над всичко!
 99. 99 Профил на ЗА ЗАТВОРА
  *****
  Гневно

  Гоце откаде са ти парите във Швейцарска банка , и кой ти даде мезонета от 212 кв.м. и откаде са апартаментите на синовете ти които нямат и 30 години, Направо си за затвор.

 100. 100 Профил на Jelev
  *****
  Неутрално

  Оставете този цирк господа управлява6ти и погледнете към границата.Хората с хиляди бягат в 4ужбина преди края на март.Знаете за6то нали? Заради безумния закон за здр.осигуряване.За себе си нямат средства,трябва да пла6тат и за многохилядната администрация.Обезл´дихте страната.Нямате срам,нямате свян,камо ли грях.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK