С приятелско-роднинска схема Николай Цонев се опитал да подкупи честен следовател

МВР&nbsp;разпространи и снимка от задържането на бившия министър на отбраната Николай Цонев във Военна болница.<br />

© Пресцентър на МВР

МВР разпространи и снимка от задържането на бившия министър на отбраната Николай Цонев във Военна болница.Следовател от Националната следствена служба е бил помолен от съдията в Софийския градски съд Петър В. Сантиров да осуети наказателно преследване срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев. Разследващият, на когото е бил предложен подкуп, веднага уведомил органите на реда и на базата на неговия сигнал МВР, ДАНС и прокуратурата 3 седмици са подготвяли операцията, довела днес до ареста на Цонев, съдията Сантиров и бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов.


Подробности по случая бяха оповестени днес следобед от главния секретар на МВР Калин Георгиев и зам. главния прокурор Бойко Найденов.


Военният министър в правителството на Станишев е следствен по едно от серията дела за сделки, сключени в ущърб на държавата. Конкретният случай е за поръчката на МО за изграждането на оптичен кабел (т.нар. "Странджа 2") на стойност 120 млн. лв, което по думите на Найденов е не само неизгодно, но и безсмислено от гледна точка на държавните нужди. Делото се води от края на миналата година и в момента е на фаза досъдебно производство.
Чрез посредничеството на съдията Петър В. Сантиров и Тенчо Попов, Николай Цонев е предложил на следователя подкуп от няколко десетки хиляди евро. Първоначално сумата е била 60 хил. евро плюс евентуално още 20 хиляди за експерти (които да дадат неверни експертни заключения в разследването), но по-късно сумата е била намалена с 10 хил. евро. В продължение на 3 седмици органите на реда са проследили и документирали няколко срещи между засегнатите лица, в които са били уточнени конкретните параметри - какво се иска от следователя, какво му се предлага, кой предлага подкупа, какви са посредниците, обясни още Найденов.


По думите на зам. главния прокурор МВР, ДАНС и прокуратурата са имали готовност да осъществят арестите още преди 2 дни, но възникнал пазарлък в последния момент и в крайна сметка днес сутринта следователят е бил привикан в нотариална кантора в центъра на София, където са му били предадени 20 хил. евро. При предаването е арестуван Тенчо Попов, бивш главен секретар в Министерството на финансите.


Николай Цонев пък е бил задържан във Военна болница, в момент, в който е получавал болничен лист. Цонев е трябвало да се яви във вторник на разпит по делото срещу него, но било договорено да представи болничен и затова той е отишъл в лечебното заведение. Найденов обясни, че всичко това е било уговорено "под контрол", т.е. със знанието на органите на реда.


Заподозрените са задържани, а в момента се извършват процесуални-следствени действия и обиски в домовете и офисите на лицата. Според Найденов прокуратурата в максимално кратки срокове ще поиска постоянна мярка задържане под стража.


"Имаме достатъчно основания да повдигнем обвинение срещу Цонев за това, че е предложил на длъжностното лице следовател подкуп, за да не изпълни своите задължения, използвайки посредничеството на бившия главен секретар на министерството на финансите Тенчо Попов и на съдията от СГС Петър Сантиров", разясни зам. главният прокурор.


Той допълни, съдията има приятелски отношения със следователя, заради което се ползва с неговото доверие, а Попов бил близък по партийна линия с Цонев, тъй като и двамата били членове на НДСВ. Попов и Сантиров пък били роднини по сватовство.


Интересен момент е, че Сантиров досега се е ползвал с добро име сред колегите си. Найденов съобщи, че пред съдията са били водени разпити по важни дела, например "Наглите". Петър В. Сантиров е работил преди години в Софийската районна прокуратура, след което отива в Софийския районен съд, а после и в СГС.


"За нас е първи случай, в което задържаме действащ магистрат, бивш министър и бивш главен секретар на ведомство в такава схема", каза още заместник-главният прокурор. Той изрази специални благодарности на следователя, чието име предпочете да запази в тайна, като обясни, че именно с подобни хора и постъпки може да се спечели битката срещу корупцията.

Коментари (236)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на faso
  faso
  Рейтинг: Неутрално
 2. 2 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 937 Весело

  РЕПРЕСИЯ! ПОЛИЦЕЙЩИНА!

 3. 3 Профил на neutral
  neutral
  Рейтинг: Неутрално

  До в. "Дневник":
  Колеги, съдията Сантиров НИКОГА НЕ Е РАБОТИЛ В СГП! Работил е в СРП!!! После преминава на работа в СРС като съдия! И от там е командирован в СГС от около 1,5 години. Бил е кандидат да шеф на РАЙОННИЯ СЪД в гр.София!!! Моля, проверявайте информацията, преди да я пускате като статии!

 4. 4 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  ,,Той изрази специални благодарности на следователя, чието име предпочете да запази в тайна, като обясни, че именно с подобни хора и постъпки може да се спечели битката срещу корупцията.,,

  И от нас голямо благодаря.Връща ни се доверието с системата.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 5. 5 Профил на Philibeto
  Philibeto
  Рейтинг: Неутрално

  Куцкова къде е да контрира нападките срещу тъпата им система сега?

 6. 6 Профил на ***
  ***
  Рейтинг: Неутрално

  Много интересно как ще извъртят нещата за да им заменят присъдите с условни

 7. 7 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 937 Весело

  Пиар! Политическо гонение! Саморазправа!

 8. 8 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1498 Весело

  До коментар [#7] от "nqma zna4ka koi":

  РАЗСМЯН

  ЕЙЙЙ,голям шемет сиииии....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 9. 9 Профил на 263i
  263i
  Рейтинг: 256 Неутрално

  До коментар [#3] от "neutral":

  И аз да попитам - нали беше адвокатска кантора , сега стана нотариална кантора, какво става г-да журналисти.

 10. 10 Профил на Започна се!
  Започна се!
  Рейтинг: Неутрално

  Започна се!
  Следват по азбучен ред Гоце, Р. Овч. Р. Пет. С. Ст.....
  Това е Велик ден за българската демокрация!!!

 11. 11 Профил на Philibeto
  Philibeto
  Рейтинг: Весело

  А, пропуснах, че съм замаен от сирените още... сега да му проверят всички идиотски дела, в които както се изразяват служителите на съдебната система: "бяха разпитани много свидетели, но доказателства така и не бяха намерени..."

 12. 12 Профил на Leko akoto ...
  Leko akoto ...
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#7] от "nqma zna4ka koi":
  Че получи оргазъм разбрахме.
  Леко да не се и наакаш.

 13. 13 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Цонев досега можеше и да се отърве от обвинението, но след този случай нещата лъснаха като тиган на месечина. Сега се добавя и още едно обвинение - в опит за подкуп на длъжностно лице. Дори само по това обвинение да го осъдят - берекет-версин.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 14. 14 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#10] от "Започна се!":

  ..и така до милион некъде..

 15. 15 Профил на Alex
  Alex
  Рейтинг: Неутрално

  Браво!
  Чудесна новина. Карайте ги наред и всичката крадлива пасмина да разбере че комунизма си отиде заедно с шуробадженащината!
  А тези съдии да не ми се пенят а да виждат за какво става дума и каква наглост е сред тях

 16. 16 Профил на мхм
  мхм
  Рейтинг: Весело

  МВР направи Голям шлем!

 17. 17 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 782 Весело

  Колко е хубаво след дълъг ден да се прибереш вкъщи, да 'отвориш' вестника и да видиш такава новина! Нека ги хващат! И поздравления за този, който се е лишил от няколко хиляди евро заради морал и човешко достойнство! Малко са честните хора, но ги има

  Stupidity should be painful
 18. 18 Профил на Дуро
  Дуро
  Рейтинг: Неутрално

  Лицата бяха арестувани на Бул. Патриарх Евтимий 54, в нотариалната кантора на нотариус Антония Попова. Вероятно е съпруга на Тенчо Попов

 19. 19 Профил на Михайлов
  Михайлов
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Малко съм банален, ама ще повторя: Ей хора, няма да е толкова лесно.Комунистите тая власт с кръв са я взели и с кръв ще я дадат!Успех на МВР!

 20. 20 Профил на Арата
  Арата
  Рейтинг: Неутрално

  Имам гадното усещане че съдията не е от "постоянното присъствие" на подкупните магистрати и този акт му е по скоро случаен. Тези които го правят всекидневно са много по опитни в подобни процеси и доста по трудно ще ги хванат. Но само такъв е начина. Времената трябва да се сменят, хората също.

 21. 21 Профил на meo
  meo
  Рейтинг: Неутрално
 22. 22 Профил на Цоцко Цицащия
  Цоцко Цицащия
  Рейтинг: Весело

  Другарю Първанов - ЗАЩИТЕТЕ ни!
  Ваше Величество - ПОМОГНЕТЕ!
  Доган Ага - нарушават ни ЕТНИЧЕСКИЯ мир!

 23. 23 Профил на Цветанов се зарече и арестува съдия
  Цветанов се зарече и арестува съдия
  Рейтинг: Неутрално

  Цветанов се зарече и арестува съдия

  http://www.bnews.bg/article-7882


  Николай Цонев стана първият арестуван ексминистър
  http://www.bnews.bg/article-7888

 24. 24 Профил на Апо
  Апо
  Рейтинг: Неутрално

  Браво на следователя! Достойна постъпка! Браво! Все пак има свестни хора в България!

 25. 25 Профил на Голям шлем за Цветанов
  Голям шлем за Цветанов
  Рейтинг: Неутрално

  Ето на това се вика ГОЛЯМ ШЛЕМ а не както ГОЦЕ!

  БРАВО НА ЦВЕТАНОВ!

 26. 26 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1498 Весело

  това да е за урок на стиснатите рушветчии - спящата съвест на "честните следователи" си има цена, и ако предложиш по-малко рискуваш да я събудиш

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 27. 27 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  бе достатъчно смазка машините засичат, независимо дали са механични или корупционни.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 28. 28 Профил на Emo
  Emo
  Рейтинг: Неутрално

  Каква чудесна новина !! Жив и здрав да е момчето, което ги "измете" !!
  Дано да го стимулират както трябва.

 29. 29 Профил на Цайса
  Цайса
  Рейтинг: Любопитно

  Знаех си аз ,че някъде там има и честни и почтенни хора,за които е само въпрос на време да се появят.Няма начин всички да са корумпирани.

 30. 30 Профил на суьо
  суьо
  Рейтинг: Неутрално

  Сега е момента, ако има поне един честен съдия в България да поеме делото и да наложи МАКСИМАЛНА ПРИСЪДА на Сантиров.

  Иначе ще стане ясно и на умрелите, че "честен съдия в България" е оксиморон.

 31. 31 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#20] от "Арата":

  Случаен, неслучаен има закони. Ако не иска да ги спазва не му е мястото в съда, а в затвора. Или да отива да работи в завода на поточната линия, където щетата, която ще нанесе няма да е в такива размери. Който не понася да гледа кръв, да не става хирург...

  Stupidity should be painful
 32. 32 Профил на еи
  еи
  Рейтинг: Неутрално

  хахахахахаха......честен следовател играе на едро.....

 33. 33 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Ами ако всичко беше минало по мед и масло? Щеше да има един оправдан министър-крадец, говорения от опозицията, че обвиненията са кухи и няма доказателства и народно недоволство към Борисов, че не си спазва обещанията.

  Кой знае колко подобни случки има, които ще минат или са минали безпроблемно.

 34. 34 Профил на hjaspo
  hjaspo
  Рейтинг: Неутрално

  Всичко е супер, обаче нека да изчакаме евентуалните присъди и нещо, което е изключително важно - приемането на нови и по-радикални закони в борабата с корупцията и организираната престъпност. А в тази борба без активното участие на гражданите нищо няма да се получи.

 35. 35 Профил на най-бай Петко
  най-бай Петко
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#7] от "nqma zna4ka koi":

  Браво колега,от кога им разправяме,че ГЕРБ за нищо не стават.

 36. 36 Профил на В системата.
  В системата.
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#4] от "ARRI":

  А ти няма ли,да се научиш вече ,да пишеш правилно?

 37. 37 Профил на Учуден
  Учуден
  Рейтинг: Неутрално

  Найден Бойков какво се пъчи - заслугата не е негова...
  В такива ситуации той досега само се е провалял...

 38. 38 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#35] от "най-бай Петко":

  Чакай, чакай, още не са се появили най-червните антикомунисти социопата Мики и едни други другари! Те ще обяснят как ГЕРБ са комунисти и как всичко е кьорфишеци и ченгеджийска работа, а тея тримата са били бушони на олигархията!

 39. 39 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1498 Весело

  До коментар [#23] от "Цветанов се зарече и арестува съдия":

  Обаче коментарите на ,,атакист,, от форума,направо трепат рибата.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 40. 40 Профил на brain
  brain
  Рейтинг: Неутрално

  Доста време беше нужно на Цветанов исие да пдготвят новият си пропаганден кьорфишек! Този път са решили с един куршум да убият пет заека! Хем уж се борят с курупцията, хем удрят съдебната система, хем, видите ли, колко са доблестни и неподкупни следователите, хем, арестуваните са от НДСВ т.е. -да си го върнем за провала на "ценната" грберка Р. Желева, хем е арестуван бивш министър който "раздава подкупи на пазара" т.е. бием по високото! Интересен детайл е, че този път Цветанов не се изявява като звезда на шоуто!

 41. 41 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Ами, никак не е случаен. Ако схемата е вярна, с такъв родственик по сватство и близките отношения с адвокатската кантора, по-вероятно е самозабравил се глупак, решил да се облагодетелства /в случай че това е целял/. Но е рано да се правят изводи. МВР има отработена тактика и знае каква част от информацията и по какъв начин да поднесе. Като се стигне до съд, ще стане ясно - кой с кого, какво, защо и как

 42. 42 Профил на бг
  бг
  Рейтинг: Неутрално

  Кои са лекарите във Военна болница,които са издали нередовния болничен лист?!Трябва да се разследват лекарите,които осигуряват на мутри и престъпници фалшиви болнични листове,с което се отлагат дела с години!

 43. 43 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1498 Любопитно

  До коментар [#38] от "nqma zna4ka koi":

  Значка,аз не съм искал да те обидя.Знам,че си заклет герберист и се радваш.Нали ме разбра правилно?

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 44. 44 Профил на 4
  4
  Рейтинг: Неутрално

  Браво на следователя.Стиска му явно на човека.На думи акцията изглежда перфектна.

 45. 45 Профил на СК
  СК
  Рейтинг: Неутрално

  Тенчо Попов и Цонев са съпартийци на Милен Велчев и Симеон Сакскобурготски. С идването на Симеон у нас започна стихийно грабене и създаването на олигарсите. "Да благодарим" на онези, които загърбиха СДС и гласуваха за Негово Величество Симеон Втори през 2001 г.!

 46. 46 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: Неутрално

  Чудесни новини. И от допълнителна инфо се разбира, как така съдът казва, че доказателствата са нефелни.

  Поздравления за следователя!

  За мен това е най-добрата новина от всичките. Време е свестните хора, каквито безспорно има навсякъде, да бъдат уважавани. И да имат реална възможност да си вършат работата професионално, а не да бъдат тъпкани от настанилите се на възлови места престъпници.

 47. 47 Профил на razbral
  razbral
  Рейтинг: Неутрално

  Понеже са се усетили, че няма да им издържат обвиненията към Цонев за "далавери", като военен министър, Боковците са решили да му направят постановката, "как се раздават подкупи на килограм"! Смех!

 48. 48 Профил на maini4ka
  maini4ka
  Рейтинг: Неутрално

  А доктора, готов да издаде документ с невярно съдържание (болничен лист), защо не е закопчан?

 49. 49 Профил на зрител
  зрител
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#5] от "Philibeto":

  Уви,г-жа Куцкова смята,че ако някога си бил опонент на Филчев,това те оневинява автоматично при следващи твои провинения,забравяйки,че човек може да смени позициите си, пък бил той и магистрат/от нийни изявления по Нова телевизия наскоро/.

 50. 50 Профил на yorik
  yorik
  Рейтинг: Неутрално

  Понеже, вчера, балонът с импийчмънта се спука, днеска започва надуването на новият балон за малоумници! Зрелища (без хляб)! Щеше да е смешно, ако не беше тъжно! Щото корабът си потъъъъва!

 51. 51 Профил на ki
  ki
  Рейтинг: Неутрално

  много се кефя... а сега вече си мисля, че същият този министър е дръпнал парите за унищожение на боеприпасите, после е цакнал на някого да драсне клечката (ско си спомняте "зарята" в София), както и на някой от "експертите" да си затваря устата за това колко и какви боеприпаси са гръмлани и така... милионче в джобче сигурно има стотици схеми за точене на парички и не един или двама са се възползвали в името на собственото им благо!

 52. 52 Профил на 2+2
  2+2
  Рейтинг: Неутрално

  до другаря Павлик Морозов - кофти ли е, Павка? Не се бой, има предостатъчно мърша навсякъде да и се радваш на миризмата!

 53. 53 Профил на ThUnDeR
  ThUnDeR
  Рейтинг: 8 Неутрално
 54. 54 Профил на К
  К
  Рейтинг: Неутрално

  ХА ДАНО ПОВЛЕЧАТ КРАК! След тия гадове и други - ГОЦЕ, СЕР-ГЕЙ, ДОГАН, и много други знайни и незнайни ДРУГАРИ...

 55. 55 Профил на СК
  СК
  Рейтинг: Неутрално

  Относно "yorik" № 50: Не беше балон а тактически ход, в резултат от който рубладжиите - БСП, ДпС и РЗС бяха принудени да "активират" т.н. консерватор Яне Янев в защита на агента на ДС Гоце и така един техен зъб - РЗС падна покосен и беше неутрализиран. И за публиката е ясно че за реформирането на България Не може да се разчита на РЗС. Това е все пак успех, когато извадиш от строя "част" на противника.

 56. 56 Профил на Порнография
  Порнография
  Рейтинг: Неутрално

  Омръзнаха ми сценариите и циркаджийските намера на управляващите. Всичките им действия все се въртят около това да дебнат скрити в храстите, да обвиняват. Нищо съществено не са предложили, никаква реформа. Министрите им са толкова зле и знаят само да лъжат. Едно от обвиненията към Цонев са, че поръчал хеликоптери, които били ненужни. А преди дни управляващите се хвалиха, че снабдили гранични войски с хеликотер за 40 милиона. Нанев пък твърдеше, че ще извозват болните с хеликоптери, значи едно от обвиненията няма тежест. Да не говорим пък и за твърденията, че МВР шантажират и плащат на "свидетели", за да издържат обвиненията им в съда.

 57. 57 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: Весело

  До 48 маини4ка
  Доктора не са го задържали, щото е "свидетел под прикритие", демек от тайните свидетели, и поради "съображения за сигурност"!

 58. 58 Профил на песимист
  песимист
  Рейтинг: Неутрално

  Специално до Алекс.
  Комунизма никога не си е отивал и никога няма да си отиде.
  Години вярваш на някой политик или партия и накрая се оказва , че и тя е....... комунистическа.
  Не комунизма, ние трябва да си отидеме, кой в чужбина, кой в Орландовци.
  Жалко ми е и на мен, но е истина.

 59. 59 Профил на ТЪПАНАР!
  ТЪПАНАР!
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#2] от "nqma zna4ka koi":

  "Професоре", много си зле, ама много!!!

 60. 60 Профил на yorik
  yorik
  Рейтинг: Весело

  До # 55 СК
  Забравил си да споменеш световната конспирация!

 61. 61 Профил на Кук
  Кук
  Рейтинг: Неутрално

  Доживяхме! Звучи като добре изпипана акция. Е, можело значи!

 62. 62 Профил на liubo
  liubo
  Рейтинг: 246 Весело

  Хора да не забравяме кой ден е днес ? Прекалено е хубаво за да е истина.

 63. 63 Профил на Chitatel
  Chitatel
  Рейтинг: Неутрално

  Хващането добре, но защо му натиска главата надолу както са гледали по филмите, че на Запад им държат главите като ги вкарват в колата? Тук къде е колата?
  И разпространение на такива снимки само показва колко години назад от Европа сме. Като след Втората световна война, снимките с Мусолини на площада... Но това да е проблемът. Нека вкарат малко ред в разградения двор, пък снимките ще се оправят. Добре че не съобщиха "Арестуван е Н.Ц., бивш министър" каквито тъпотии понякога чуваме (като онзи граничар, в някаква застава с трима души, те му пишат инициалите .

 64. 64 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Гледах филмчето на http://www.bnews.bg/article-7908

  Добре е че ги арестуваха, но филмчето си е просташка демонстрация на сила. Идеята е че всички сме идиоти и трябва грубо да ни се внуши, че тези хора са виновни, като ги видим унизени. Много се радвам че е разкрита корупционна схема, но като гледам как ги блъскат, нагрубяват, карат ги да лягат по земята очевидно без нужда, почва да ми бие на преиграване. Да не говорим че единият полицай казва "тъй като сте абсолютен престъпник, като на всеки един престъпник, както трябва, колеги, долу на земята...” и т.н. Къде се намираме, в Русия или в Европа? В цивилизованите страни не се прави така. В любимата на Н. Бареков Америка например, за такова отношение, че и записано на филм дори, директно целият процес отива на кино. Да не мислите че случайно им четат правата и през цялото време ги наричат „заподозрени”, а не „престъпници”, докато не ги осъдят? Ако ще и да са ги хванали с димящ пистолет в ръка.

 65. 65 Профил на Цветанов се хвана корумпиран съдия
  Цветанов се хвана корумпиран съдия
  Рейтинг: Неутрално
 66. 66 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: Неутрално

  Очевидно си имаме "режисьор" на тези снимки!

 67. 67 Профил на Позиция
  Позиция
  Рейтинг: Неутрално

  Превенцията на корупцията е много просто нещо. Сигурно пак няма да ми повярвате. Е добре, слушайте. На следователя са предлагани първоначално 60 хиляди. Той е съобщил за подкупа и виновните са уловени на място. Бойко Найденов сега да му брои на това момче 20 хилядарки- една трета от предлагания подкуп. Чисти законни пари! И така да е при всеки уловен подкуп. Ако гражданин подаде сигнал за корупция и се окаже прав, по същия начин да получава една трета от размера на подкупа. Хем ще си получи подаръка от държавата, хем ще си свърши работата.

 68. 68 Профил на Ти луд ли си?
  Ти луд ли си?
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#56] от "Порнография":

  Или гледаш някое филмче от твоите и го коментираш?

 69. 69 Профил на България
  България
  Рейтинг: Неутрално

  Днес се пише история. Най-после започна българското възраждане. Давай Бойко, давай Цецо. Имате моя глас и за следващите избори.

 70. 70 Профил на от квартала
  от квартала
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#5] от "Philibeto":

  ааа, Куцкова е отсреща в блока. Одеве пазаруваше в кварталното магазинче. Ще й предам много здраве от феновете й като Вас, когатоя видя следващия път.

 71. 71 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#64] от "kman":

  Ако не ги осъдят емиграцията е задължителна!

 72. 72 Профил на 777
  777
  Рейтинг: Любопитно

  нещо Милен Велчев не му върви с кадрите май, главният му секретар арестуван, шефът му на АДВ се издирва за поръчково убийство..... Дали ще доживеем и шефът им да видим в ареста?

 73. 73 Профил на Психолог
  Психолог
  Рейтинг: Неутрално

  Разясняващият подробностите е подла кариеристична душичка с неосветени покровители още от самото начало на стълбата!

 74. 74 Профил на Ana
  Ana
  Рейтинг: Неутрално

  Браво! Хубав пример за всички!

 75. 75 Профил на перо
  перо
  Рейтинг: Неутрално

  yorik(50),
  А ти никога не си бил на повърхността!!!
  ----------------------------------------------------
  И бъди сигурен, че там ще си останеш завинаги!
  Шматароци!

 76. 76 Профил на D24
  D24
  Рейтинг: Неутрално

  Гледайки снимката - тия преиграват с полицейщината и демонстративността. Така са го натиснали и окопчали, все едно са заловили чеченски терорист.

 77. 77 Профил на opaaa
  opaaa
  Рейтинг: Весело

  Това НИКОГА досега не е правено в Кочината. Така обикновено действат в Европа и Щатите. Такава акция плюс с тежки присъди е най- добрата превантивна мярка.
  Добър прецедент. Дай боже да хване корен и да почнат тия отгоре да се прочистват малко, защото заради тях сме на това дередже.
  Само заради тази акция ще гласувам пак за ГЕРБ.
  Друг въпрос е, дали съдята ще бъде осъден. Най- вероятно ще му се размине. Което ще провали всичко...

 78. 78 Профил на Позиция
  Позиция
  Рейтинг: Любопитно

  Дори предлагам на правителството да създаде фонд "Корупця". Да, да, точно фонд "Корупция", в който ще се трупат всички уловени и конфискувани подкупи, с които държавата ще се разплаща на хората, спомогнали за разкриване на корупционни действия.

 79. 79 Профил на СК
  СК
  Рейтинг: Неутрално

  Държавните служители винаги служат на Правителството. Докато управляваше ДпС през последните 2 мандата служителите помагаха на Правителството да корумпира и да се обогатяват Доган, Симеон, батковците и т.н. Сега когато правителството показва воля за борба с корупцията започват да се появяват и държавни служители помагащи на борбата срещу корупцията, като този следовател. Така че всичко зависи от "главата", ако е развалена, развалена е и държавността.

 80. 80 Профил на гневен
  гневен
  Рейтинг: Гневно

  До коментар [#50] от "yorik":
  Коръбът потъва, защото престъпното БКП ( БСП-ДПС ) ни зароби с непосилни задължения пред болшевишка русия и краде и с гъза. Сегашното правителство няма вина за мизерията. Вината е ваша , другари, червени хемороиди. Единственият начин да излезем от кризата е да си върнем ограбеното от червените"бизнесмени"по време на турско - социалистическото управление. И точно това се случва в момента. Треперете продажни, безродници, синове на кашкавалокрадци недоклатени.

 81. 81 Профил на pivot
  pivot
  Рейтинг: Неутрално

  "Следовател от Националната следствена служба е бил помолен от съдията в Софийския градски съд Петър Сантиров да осуети наказателно преследване срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев." Още тука, нещо намирисва! Значи делото, срещу Цонев, се води от дълги месеци, от значим обществен интерес е, засяга публична личност, и е много интересно, как въпросният "следовател" би могъл да го "осуети"?! Трябва да си пълен идиот, в такава ситуация да даваш подкуп! А доколкото се вижда, арестуваните са далеч от категорията "идиоти"!

 82. 82 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Вижте какво, аз съм първият който иска да арестуват и окошарят такива крадливи типове. Ама така няма да стане. Спомнете си убийците на Луканов, как ги пуснаха не защото са невинни, а защото самопризнанията са изкарани с бой! Или пък всичките цигани дето осъдиха БГ в Страсбург. Това е подобен случай. С тоя непрофесионализъм ченгетата сами си подкопават разследванията.

 83. 83 Профил на yorik
  yorik
  Рейтинг: Неутрално

  До 75 Перо
  Както е известно, на повърхността изплуват леките неща, вкл. и лайната!

 84. 84 Профил на Фаетон
  Фаетон
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#38] от "nqma zna4ka koi":

  МИКИ няма да се появи!
  Говорих с водещия му офицер-разжалван е за слаба дейност,папагалско повторение и спамене във форума,спрени му са премиалните!
  Сега се е затворил в къщи и преговаря"Световния еврейски заговор".

 85. 85 Профил на Позиция
  Позиция
  Рейтинг: Весело

  Вие питате къде е Доган. Невероятно, но факт: Доган лети в космоса-
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=433777

 86. 86 Профил на АНТИКОМУНИСТ!
  АНТИКОМУНИСТ!
  Рейтинг: Весело

  "Бившите" комунета влизат един след друг в пандиза...Това е много радостно...и обнадеждаващо

 87. 87 Профил на ZG
  ZG
  Рейтинг: Неутрално

  Мен лично разпространяването на подобни снимки не ме изпълва с възторг. Каква е целта? По-силни стават доказателствата ли?

 88. 88 Профил на Фаетон
  Фаетон
  Рейтинг: Неутрално

  Бойко,Цецо,питайте го тоя откъде има толкова много евра за подкупи,бе?
  Не ви трябва друго-ако не може да докаже доход-в кауша!

 89. 89 Профил на GAY
  GAY
  Рейтинг: Весело

  браво! Пак ще гласувам за ГЕРБ
  а тоя кадър либерален на НДСВ да го осъдат на 20 години поне, след това министрите на дпс и бсп....
  от ндсв защо не казват ние се либерали ...не казват нищо защото знаят че 8 години крадяха като луди и хората ги изритаха на бонището и сега ндсв се надява пак да влезе в парламента.....те са ненормални, наглостта им граници няма, ако пък арестуват симеон сакскобърготски заради далвери.....
  но тоя либералния цонев е първия министър арестуван и съден за кражби за последните 80 години....

 90. 90 Профил на Фаетон
  Фаетон
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#87] от "ZG":

  Мен пък мноо ма кефят!

  На тоя свят има и други неща,освен доказателства!

  Например-възмездие,Видов ден,Бог и т.н.

 91. 91 Профил на бдс
  бдс
  Рейтинг: Неутрално

  Каква фотосесия са отснимали само. Племето кокошо ще е доволно! Силно се надявам това наистина да е справедливост, а не полицейщина. И ако се справят с арестите, дано започнат да се справят и с бюджета, че вече ме е страх.

 92. 92 Профил на капитан
  капитан
  Рейтинг: Неутрално

  Филмчето с арестите много ме изкефи.

 93. 93 Профил на Точен
  Точен
  Рейтинг: Неутрално

  Цонев е съден и оправдан, още преди да стане министър когато беше още директор в същото министерство. Не забравяйте, че и миналата година по време на изборите се опитаха да го обвинят в даване на подкуп за купуване на гласове. Беше замесен и някакъв циганин на висок пост. Е, какво стана измъкна се. Гърмян заек е и то не един път. Много е опитен в измъкването от такива ситуации, а и знае къде да смаже, така че сигурно пак ще се размине само с влачене по следователи и съдилища.
  Хубавото е, че нещата при него все пак почват да се разплитат полека, лека, но за сега се вижда само върхът на айсберга. Дано този да си получи заслуженото.
  Обърнете внимание на снимката. Тия с качулките не се ли усещат, че почват да преиграват. Както са го притиснали на снимката, още малко ще си помислим, че и съпротива им е оказал. Явно и тука не е минало без няколко дубъла. При цялото ми неуважение към Цонев, не мога да кажа, че е такъв глупак за да оказва съпротива при арест. Вече ми се повръща и от кадъра по телевизията, в който арестуват Алексей Петров. Проснали го на пода в безпомощно състояние по корем с белезници на гърба. Той не е в състояние да се изправи, а ако се опита е достатъчно само да бъде натиснат леко по гърба с крак. Въпреки това една качулка стои над него с насочен пистолет, като че ли арестуваният всеки момент може да застраши живота на някого или ще хукне да бяга. Защо е нужен този цирк ?

 94. 94 Профил на ЦЕЦО С ТЕБ СМЕ!
  ЦЕЦО С ТЕБ СМЕ!
  Рейтинг: Любопитно

  Цветанов е истински ПРОФЕСИОНАЛИСТ! Браво
  ИМА ОЩЕ:
  По списъка на ЦК на БКП : Кюлеви: МИЛИАРДИ.. Мултитата: МИЛИАРДИ; ЧЕРЕПА - около 2 милиарда; Любен Гоцев – червен САТАНА; ТИМ - варненската мафия - Химимпорт – адмирал Д.Павлов - МИЛИАРДИ ! Братя Диневи – МАФИЯ; Норчето Ананиева - ЛИТЕКС - ловешката МАФИЯ -червена ; Банкера на СИК- в политбюрото на БКП-БСП... ГОЦЕ-спонсори - МИЛИАРДИ : герговци, гиговци, стойковци; манджуковци; велчеви - дойнови и луканови: МИЛИАРДИ …; Монтерейци - червеняковци; маджовци, батко и новите - братя Домусчиеви - Пещерска и Галеви - МИЛИАРДИ; Гущеров-комсомолчето- мултимилионер – МАФИЯ ; Р.Овч. мафиот-крадец от класа и други руски агенти - Златевци - Лук-ойл, Комсомолеца Банев – Петрол и приватизация ; и aндрей-голф-pайчевци - потомствени руски агенти (баща – КГБ- мултимилионер) - МИЛИАРДИ !!!; Лужковци - СТОТИЦИ декари до устието на р.Камчия - за стотинки !! ДПС-стотици милиони - ДЪРЖАВЕН резерв; Миленчо и други другарски синчета - хотели - СТОТИЦИ милиони.; СВИНАРИ и други ГОЦЕ спонсори - СТОТИЦИ МИЛИОНИ !!.. По нататък по списъка на ДС - БКП - ивановци, светлин русевци, ДС-Tоплото и… последния ‘неизвестен ” - пак от ДС-мутрите - САМО 14 декара - НЕ в Добруджа…

 95. 95 Профил на Водолаз
  Водолаз
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Не пишете такива лоши неща за съдиите! Има опасност да се обидят отново!

  dragoon
 96. 96 Профил на Позиция
  Позиция
  Рейтинг: Неутрално

  То се знае, че Цонев няма да тръгне да бяга, но този трик с полагането на ръце върху главата и врата явно са част от някаква техника, която има за цел да потисне достойнството на задържания и да го накара да се почувства виновна отрепка.

 97. 97 Профил на Gen. Augusto Pinochet
  Gen. Augusto Pinochet
  Рейтинг: Неутрално

  До тук нещата вървят добре. Сега трябва и присъда , която да бъде изпълнена 100 %. Нека пак да напомня , че Борисов дойде на власт не да направи българската икономика като германската, а да доведе корупцията до приемливия минимум по стандартите на Запада. Хората в България понасят големи икономически несгоди и биха оправдали всичко това като необходима мярка за заздравяване на икономиката в период на световна рецесия, но крадците трябва да си понесат заслуженото. Иначе всичкото си губи смисъла. Не може един да рови в кофите за боклук, защото нямало пари, а друг да трупа милиарди, защото е крал от данъкоплатеца.

 98. 98 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: Неутрално

  "Редакционен: Да се готвим за следващия спектакъл" Брей! Дневник се оказаха пророк # 1!

 99. 99 Профил на доволен
  доволен
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#87] от "ZG":
  Целта е да ви се разтреперят комунистическите гащи, нещастни пуски гъзолизци

 100. 100 Профил на Гърч
  Гърч
  Рейтинг: Неутрално

  Като го арестуваха се оглеждаше като бит п....раст! Трябваше да го наритат!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK