Роман Василев може да бъде наказан за репликата при ареста на Николай Цонев

Роман Василев<br />

© Дневник

Роман ВасилевВъзможно е Висшият съдебен съвет (ВСС) да образува дисциплинарно производство срещу зам. градския прокурор на София Роман Василев заради репликите му към бившия военен министър Николай Цонев по време на арестуването му. Това стана ясно от интервю на БНР с Божидар Сукнаров - член на Етичната комисия към ВСС.


Ако Роман Василев е нарушил етичните правила, ще предложим на ВСС да образува дисциплинарно производство срещу него, обясни Сукнаров. По думите му в хода на това производство вече ще се установи дали той е извършил действително нарушение, дали то е умишлено и следва ли да понесе дисциплинарна отговорност и каква да бъде тя.


"Аз не можах да идентифицирам неговия глас, защото лично не го познавам, но след като самият той казва, че е изрекъл тези думи, за които вече съжалява, значи нещата според мен са в доста напреднала фаза на доказване", поясни Сукнаров.
Етичната комисия към ВСС се събира утре по случая със зам. градския прокурор Роман Василев.


Според Сукнаров само съдът може да реши каква да е съдбата на арестувания магистрат Петър В. Сантиров, защото са използвани специални разузнавателни средства. По думите му обаче е редно да бъде отстранен от длъжност, ако излезе от ареста.

Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на AAAAAAAAAA
  AAAAAAAAAA
  Рейтинг: Любопитно
 2. 2 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: Неутрално

  Цялата тази история ми прилича на съшит с бели конци сценарий за възвръщане доверието в тотално деградиралия и оплел се в корупция ВСС. Доста подозрително стоят тезите за пристрастност на този иначе толкова 'уважаван' и 'доказал се професионалист'. Отдавна е известно, че другарите от етичната комисия при въпросния съвет нямат навика да хвърлят свои на вълците, а по-скоро да ги местят на по-доходоносни постове с цел поощрение. Предполагам сега магистрата ще бъде демонстративно наказан - видиш ли, ние не жалим никого! Нагли, по-нагли, най-нагли, български магистрати!

 3. 3 Профил на хайде стига номера
  хайде стига номера
  Рейтинг: Неутрално

  хайде,хайде, не се правете на щипани госпойци, по-добре осъдете Цонев и компания, ама солидно ги осъдете и ги накарайте да върнат откраднатите пари. Накарайте и останалите лапачи и крадци да върнат откраднатото, стига сте ни занимавали с репликите на този или онзи. Ама не ви стиска някого да осъдите и да накарате да върне парите, зер май и вие от ВСС ядете и пиете с тях. И цялата ви история е само медийна програма. Жалки душици сте вие от ВСС

 4. 4 Профил на Змей Горянин
  Змей Горянин
  Рейтинг: Неутрално

  Престъпниците трябва да бъдат съдени и осъждани, но такава наглост от страна на прокурора, това просто е беззаконие. Вината първо се доказва..... Защо обаче покриха Свинаров и Близнаков, след като и те имат дял в мръсотиите. Ако се поразровят прокурори и следователи, ще намерят в архивите на военното министерство документи, за това как Свинаров продава бойни самолети в ембаргови страни за 22 000 и 29 000 евро и обяснява разсипването на авиацията ни с политическо решение. Карайте наред господа управници, съдете всички, а не избирателно. Искам да видя всички престъпници в затвора и тогава ще повярвам във вашата безпристрастност.

 5. 5 Профил на etranger
  etranger
  Рейтинг: Неутрално

  Надявам се когато започнат да валят от Strasbourg осъдителните присъди към България за начина на арестите/да не забравяме ,че Европа не споделя методите на Guantanamo/ще ги плати от джоб си Цецо и компания.В Европейското правосъдие всеки е невинен до доказване на противното.Но за Южно Американските диктатори и за българските милиционери от Симеоново явно Европа е много далече.

 6. 6 Профил на ЕЙ 5
  ЕЙ 5
  Рейтинг: Любопитно

  НИЙ ще ги платим ДЪНАКОПЛАТЦИТЕ

  БГА БАЛКАН кой плати!

 7. 7 Профил на 365
  365
  Рейтинг: Неутрално

  Наказан?..... И какво от това?

 8. 8 Профил на МЕТЛА
  МЕТЛА
  Рейтинг: Весело

  Партия МЕТЛА

  призовава да ги изметем

  вси некъдърни!

  ЗАДА не плащаме чужди масрафи!

 9. 9 Профил на BG
  BG
  Рейтинг: Неутрално

  Така ще бъде с тия полуграмотни милиционери.От тях фаида няма само ядове береш .Една работа не могат да ти свършат само проблеми.

 10. 10 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1469 Гневно

  Ха-ха!
  Въобще да се маха!

  www.berbenkov.hit.bg
 11. 11 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Да подготви и да внесе обвинението той, а ако не издържи в съда - дисциплинарно бай бай.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 12. 12 Профил на наблюдател
  наблюдател
  Рейтинг: Неутрално

  Тази сутрин по националното радио Хоризон в продължение на няколко часа Силвия Великова води предаване, в което заради последните действия на полицията по арестуването на високопоставени престъпници, полицията и прокурора, ръководил задържането на Цонев, бяха подложени на жестока критика.Нито дума да се похвали правителството,че най-сетне виждаме арестувани корумпирани съдии и министри.В крайна сметка по косвен начин се защитаваха задържаните престъпници и се оплюваше полицията и правителството заради смелите им действия в борбата срещу престъпността.Още едно доказателство,че нашите медии защитават българската мафия.

 13. 13 Профил на Анализатор
  Анализатор
  Рейтинг: Неутрално

  По принцип нашите магистрати заслужават да бъдат натирени в някоя африканска държава - там да упражняват професията си. И да престанат да се мислят за шефове над народа - това тяхното си е ПРОФЕСИЯ. И ако искат да бъдат добри професионалисти, да формулират и предложат в НС единен стандартен текст при арестуване. За да няма самодейност, за да няма ръмжене над едни арестувани(от рода на "Гаден престъпник, ей сега ща опандизя..." и мъркане към други(от рода на "Извинете господине, май ще трябва да ви поарестувам...". Няма какво да откриваме топлата вода - тя е открита и функционира: В САЩ при арест на всекиму прочитат правата в стандартен текст, без лирични отклонения.

 14. 14 Профил на BG
  BG
  Рейтинг: Неутрално

  Остави ги Американците , ама в Европа сигурно има процедура дето е стандартна и без да се влагат лични неща.А за това ,че са крали то е ясно ама те всичките са в играта.Това са банди от много години.То за да се издигнеш и в прокуратурата как става да не е по заслуги?А за министър на отбраната да не говориме.Страшно е.

 15. 15 Профил на Змей Горянин
  Змей Горянин
  Рейтинг: Неутрално

  Снимката на това недоразумение с ромско име, показва човек, който най-вероятно е напълнил гащите и се чуди какво да прави, за да се придвижи до вкъщи, без да разберат заобикалящите го.... Ще ми се да поразровят и неговото минало, данъчни декларации, доходи и разходи и наличните имоти и банкови сметки, защото най-вероятно ще намерят доста интересни нещица, но надали, защото "гарван, гарвану - око не вади" и колегите му ще си направят самоотвод от делото срещу него........

 16. 16 Профил на Анализатор
  Анализатор
  Рейтинг: Неутрално

  За миг си представете, че Р. Василев се беше държал по същия начин към произволно избрана мутра от рода на Гущера, Компира, Скелета, Изрода и т.н... Щеше ли сега да ги има същите тези скандални последици за него? Със сигурност не! Те полицаи в Благоевград убиха мутра при задържане, а после се оказа, че тази мутра деляла територия на престъпния си бизнес с местния шеф на МВР... Е да ама сега става въпрос за бивш министър...И то от правителството на Станишев... А магистратските институции у нас са гнездо на оси, т.е. на бивши и настоящи комуноиди...И цялата врява е на политическа основа. Много подозрително и много нечистоплътно звучи призива да бъдем хуманни и възпитани към престъпниците в този случай. Щото са "от нашите" престъпници...
  Лично на мен ми е много трудно да бъда хуманен и възпитан с човек, окрал държавата с милиони, при мисълта, че точно заради липсата на тези милиони, умират наши близки - било от рак, било от туберкулоза, при мисълта, че заради липсата на тези пари детето ми иска да учи не тук в Бг, а в чужбина, при мисълта, че заради липсата на тези пари родителите ми гаснат безпомощно в последните си дни, вместо да им се радват в заслужени почивки, екскурзии, квалифицирано мед. обслужване и т.н....

 17. 17 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: Неутрално

  Всички съдии на въжето..

 18. 18 Профил на СЕДЯНКАТА
  СЕДЯНКАТА
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С този показен арест,Бойко много преигра.Нямаше нужда.Политиката на това правителство,се основава на зрелищата.Без хляб!

  САМО ЛИТЕКС
 19. 19 Профил на митичната комисия към ВСС.
  митичната комисия към ВСС.
  Рейтинг: Неутрално

  ..."Ако Роман Василев е нарушил етичните правила,.." - ами аз го приветствам, дори и да ги е нарушил - едно показно за един крадец и престъпник от голяма класа !
  Жалко че Роман Василев ще отнесе сам всичко - той не го е направил това на своя глава - така са му казали ....За назидание...

 20. 20 Профил на Lyusien
  Lyusien
  Рейтинг: Неутрално

  За да се държи по този начин Роман . Василев вероятно прокуратурата има много солидни доказателства че арестувания е сериозен крадец Доказателства вероятно има не само за оптичните кабели Доказателства вероятно има и за сериозни кражби при покупката на апартаментиза военните в София В Търново и особенно в Сливен Доказателства има и вероятно за други сделки и харчене на пари Когато един прокурор отива да арестува някои тои е твърдо убеден че този човек е виновен Адвоката които го защитава защо не го преследва адвокатската колегия когато загуби дело Това просто е смешно В С С да го вика Роман Василев когато съдът реши че Цонев е невинен а адвоката му /маи пак се казва Василев да съди българската държава когато незевисимият съд реши че Цонев е невинен

  Чаоо Желая ви успех

 21. 21 Профил на плашило
  плашило
  Рейтинг: Весело

  Това,че малкия се е направил на страшен-чудо голямо!Ще се научи!То в България от 20 год. цирка е пълен,така че,къв е проблема!?

 22. 22 Профил на Параванов
  Параванов
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#12] от "наблюдател":

  ...ами президентска република, медиите са част от властта....

 23. 23 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Ето, така се говори "може да бъде наказан", защото преди това трябва да му се снемат обяснения, да се проверят останалите доказателства и чак след това да се преценява дали да бъде наказан. Така трябва да говори и Роман Василев, и Бойко Борисов, и Цветан Цветанов. Защото РБ е правова държава, а не полицейска, бойкова или прокурорска!

 24. 24 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Много последователи има Роман Василев и в този форум.
  Има само една малка разлика. Р.Василев не е инкогнито и стои с името си зад това което е казал. Етичната комисия ще прецени репликите му и дали това не е предизвикано от голямото психическо напрежение, което съпътства работата на прокурора или е чисто и просто простотия и наглост на зле възпитан и политизиран хулиган.
  Истинско бедствие са нашите форумни лекета, скрити зад съчетания от букви и цифри и за чиято безпределна агресивна простотия и наглост няма тъпобойни патрони открити.

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 25. 25 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Съгласен съм да платя за такъв масраф.Не е хубаво така да се потъпкват правата,но на мен лично ми стана драго да чуя най после така да се говори и на политици.А и си е виновен Цонев.
  Да видят и те какво е да си унижаван.Защото те от 20 години само това правят с нас...

 26. 26 Профил на &gt;&gt;&gt;
  &gt;&gt;&gt;
  Рейтинг: Неутрално

  в световната литература има образ на прокурор: Дьо Вилфор

 27. 27 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#24] от "Венко":

  Ами ще стои, нали го излъчиха по телевията!

 28. 28 Профил на Reb Klimrod
  Reb Klimrod
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#17] от "Раз печки, раз кюнци":

  Всички печки на вторични суровини

  Е, може ли, като пишеш, да не мислиш грам

 29. 29 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#28] от "Reb Klimrod":

  Е как, обмислил го е добре. Сега мисли да осъществи идеите си и от къде мамка му да намери пари за въже!

 30. 30 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#13] от "Анализатор":

  Ами погледни в КРБ, може и да ти се изясни кой има законодателна инициатива. А защо ни е да ходим в Африка? Това тук да ти прилича на Европа!

 31. 31 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Какво бил казал прокурора. Цонев е ощетил държавата ,т.е нас ,данъкоплатците ,с милиони лева от неизгодна сделка, един корумпиран съдия му помага да се измъкне от справедливо наказание, а какво бил казал прокурора. Големи сме царе да дъвчем маловажните работи.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 32. 32 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#31] от "Song":

  Така е, царе сме! Виж сега момче, не само каза, но и разпореди, оматан в белезници човек да бъде повален на земята. При това изрично се аргументира - "тъй като си ...". В това е проблема! Не ми пука ни за Цонев, ни за Сантиров. Пука ми за произвола от страна на държавни органи с властнически правомощия. Недопустимо е!!! И въпросът е принципен. Това е!

 33. 33 Профил на Кристиян
  Кристиян
  Рейтинг: Неутрално

  Ами ако наистина осъдят Цонев и бандата около него,тогава ще излезе,че Р.Василев просто е казал нещо предварително,преди съдът да го назове,като присъда.Според мен трбва да се изчака с наказанието на прокурора.Кой знае какво е станало.Нарушили му правата.Той опасва екватора с оптични кабели за 110 млн.лева ,които взема от нашите данъци,а ние да си бършим сълзите и да вдигаме черни знамена за него.Хайде няма нужда.Като е правова държавата,да бъде правова за всички.Не хайдуците с парички да подкупват и да мамят,за да отървават наказания,а този който казва истината,да отнася всичко.

 34. 34 Профил на Шменти Капели
  Шменти Капели
  Рейтинг: Неутрално

  Несъмнено Роман Василев е лично отговорен за поведението си и е справедливо да заплати за него, но нека не си затваряме очите и назовем открито кой е инициаторът на това поведение.Този, който формира у нас атмосферата на ненавист, правеща възможно подобно поведение, който се издигна на вълната на насъскването,на ругатнята, на клеветата, който няма друг език, освен езикът на омразата , който упражнява системен психически терор над всички, които не му харесват, се казва Бойко Борисов с подгласник послушният му Цветан Цветанов. Тях, тях кой и кога ще разследва и осъди?

 35. 35 Профил на кофти
  кофти
  Рейтинг: Неутрално

  господа тази отрепка като не знае да си държи езика пред камера да си го завре отзад,длъжен е да спазва законноста на ареста като прокурор а не да прави констатации да ли някои е виновен или не,явно не си е доучил на времето в някои новооткрит факултет по право

 36. 36 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#33] от "Кристиян":

  А ти как достигна до тези правни изводи? Аз като признавам някого за виновен пиша мотиви. Твоите да не би да са "Борисов така каза"?

 37. 37 Профил на наказани сме всички ние
  наказани сме всички ние
  Рейтинг: Неутрално

  Нито Б.Борисов, нито прокурорът Роман Василев, нито Цв.Цветанов могат да му убедят, че нещастният човек заслужава такова задържане. За пореден път преиграването и простащината ни излизат на преден план. Истинските престъпнци, и то много на едро, тези, които ни тласкаха години наред към пропастта, остават необезпокоявани, хилещи се гадно от екраните на различни телевизии, нагло заявяващи, че са недосегаеми и най-важното - предявяващи претенции и щедро раздаващи съвети. Злобата, с която е унизен този човек, настройва хората в негова защита, което е и нормално. И все пак, съдебният процес тепърва предстои, ще видим! България е била и си остава ПРОСТАШКА ДЪРЖАВА, макар и вече европейска! Жалка история!

 38. 38 Профил на нерегистриран патрон
  нерегистриран патрон
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#24] от "Венко":

  Ето един открито регистриран тъпобоен патрон .....

 39. 39 Профил на Ех, наблюдателю
  Ех, наблюдателю
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#12] от "наблюдател": Загрижил си се наблюдателю, че няма "Нито дума да се похвали правителството" ли?
  9 месеца хвалби не ти ли стигнаха? На мен ей до тука ми дойдоха хвалбите им.

 40. 40 Профил на Данъкоплатец
  Данъкоплатец
  Рейтинг: Гневно

  Най-голямата глупост, която ще направим! Полицаите отиват да арестуват и да не проявяват агресия!?!??? А бе господа магистрати, защо не отидите във Франция и там да видите как арестуват???? Или в САЩ, Германия??????????? Да не би да искате полицаите да отиват с покани и разрешеително да не обиждат или нещо подобно. Този е крадец и мошенник как да зная как ще реагира?!? Нали за това в Казанлъшко едно семейство остана без баща и съпру????? ЗАщОТО БЕшЕ МНОГО ВНИМАТЕЛЕН И УчТИВ ТА МУ ПРЕРЯЗАХА АРТЕРИЯТА.........аЙ СТИГА С МИЛОСЪРДИЕТО. аКО ИМА НЕщО СЛЕД ТОВА МОЖЕ ДА МУ СЕ ИЗВИНИ. И в библията е казано "прощавай', а вие ще ми ходите в Стразбург???? Ами ако излезе виновен ВИЕ на кой ще се извините?????????????????

 41. 41 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#32] от "potrebitel1":

  Това не е произвол,момче! От една страна Цонев е разследван за т.н. неизгодна сделка и очевидно ,че е виновен след като извършва и второ престъпление опитвайки се да подкупи следователя. Никой нямаше да го арестува, ако не беше опита за подкуп. За какъв произвол говориш? Хем ни е прецакал с милиони, хем се опитва да подкупи длъжностно лица за да се измъкне от наказание, с перце ли да го галят при ареста?!?!

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 42. 42 Профил на Въпрос за 1 лев
  Въпрос за 1 лев
  Рейтинг: Любопитно

  Как може да се обясни тази симпатия към простащината и полицейщината сред форумците?
  А. С натрупана злоба и комплекси
  Б. По служебно задължение

 43. 43 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Няма значение дали е крадец или не! Правителството да престане с тия циркове. А вие, хора се осъзнайте!
  Днес прокурор се прави на мутра и унижава заподозрян по време на задържане. И много хора ръкопляскат - така му се пада, мръсен крадец.
  Утре вместо прокурор ще ходи един чичко с хладен разум, горещо сърце и маузер в ръка. Направо ще го отстреля. И пак много хора ще ръкопляскат - така му се пада, мръсен крадец, не си струва да се харчат пари за да се осъди.

  А после ще чакате 50-100 години и ще плачете по загубената свобода.

 44. 44 Профил на КАЗЕПА
  КАЗЕПА
  Рейтинг: Неутрално

  нали го виждате--господ го е наказал това момче. интересно министъра -хлебар( БУШОН ЛИ Е ?) много сила и срс-та хвърлиха по него , а той беше във власта 3-6 месеца. БОЙКО НЕЩО НЕ СИ МИ ЯСЕН. СВИНАРОВ ПРОДАДЕ В ГР. СТ ЗАГОРА ПЕТ ЕТАЖНА ЗГРАДА НА БИВШЕТО ОСО-"ВОИН -ТЕКС" В СУПЕР ЦЕНТЪРА НА ГРАДА.С ПОДЗЕМНИ ПОМЕЩЕНИЯ, СТРЕЛБИЩЕ САЛ ЗА 123 000 ЛВ. КОЛКОТО ЕДИН АПАРТАМЕНТ. СЕГА ГЛЕДАМ В ТАЯ ЗГРАДА "ЦЪФНАЛА СИ БАНК " И НИ ПРАВИТЕ НА ШАРАНИ С ТОЗИ ЦОНЕВ.

 45. 45 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 3465 Неутрално

  нерегистриран патрон 38

  Венко не винаги говори "умни" работи, обаче е прав за регистрацията. Като знаеш на мене колко ми е акъла просто ми прескачаш коментара, както и за неговите.
  Ето за тебе не знам кой си, а при всяко положение сме разменяли мнения.
  Анонимно, както снощи някой беше казал можеш да се обадиш за кражба, за катастрофа, за пожар, но да даваш мнение под сто ника губи време - и твоето, и нашето

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на ЛЕТЕЦ
  ЛЕТЕЦ
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#44] от "КАЗЕПА":

  АБЕ ГЛУПАК МРЪСЕН. ПРЕСТАНИ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С Г-Н БОРИСОВ. АКО ТЕ НАБАРАМ САМО ВЕДНЪЖ ЩЕ ТИ СЕДНА И ЩЕ КАЖЕШ "ВРЯК " И ЩЕ НАХРАНЯ РИБИТЕ В ШАДАРВАНА С ТЕБЕ.

 47. 47 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 3465 Неутрално

  КАЗЕПА 44

  Може и да ни правят, а може и да излязат 120 милиона. Ако съдя по подкупа ще да са 120. Много пари са, а този цонев наистина е от най-дребните крадци /ако е такъв разбира се/.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 48. 48 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 3465 Неутрално

  Въпрос за 1 лев 42

  Въпросът не струва е 1 стотинка, защото е глупав.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 49. 49 Профил на КАЗЕПА
  КАЗЕПА
  Рейтинг: Неутрално

  А МОЖЕШЕ ДА ГО НАПРАВИ ОЩЕ С ИДВАНЕТО СИ НА ВЛАСТ:-- СЪЗДАВА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ПЕНСИОННА БАНКА. ПРЕЗ ТАЗИ БАНКА ДА МИНАВАТ ВСИЧКИ ПРЕВОДИ И ПЛАЩАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ОТНОСНО ДЪРЖАВНИТЕ ВЗЕМАНИЯ. ПЕНСИИТЕ ДО СЕГА БЕЗ ДА СЕ НАТОВАРВА ХАЗНАТА ЩЯХА ДА СА ВЕЧЕ ПО 400 ЕВРА. НИЕ ГО ДЪЛЖИМ ТОВА НА ОТРУДЕНИТЕ СИ БАЩИ И МАЙКИ. ВАШИЯ ЛЮБИМЕЦ БОЙКО И ПУДЕЛА МУ ЦЕЦО СА ЕДНИ БЕЗХАБЕРНИЦИ. НЕГРАМОТНИЦИ БЕЗ ЕЛЕМЕНТАРЕН ЖИТЕЙСКИ ОПИТ , НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА С ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН МИЛИЦИОНЕРСКО- ФАТМАШКИ АМБИЦИИ. ХА ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ.

 50. 50 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#40] от "Данъкоплатец":

  Ама стига си повтарял глупостите на психолога от МВР, че видите ли заподозрения можел да извади базука, да взриви неутронна бомба и да предизвика втория ГОЛЯМ ВЗРИВ. Нали си гледал материала - нямаше такава опасност! Борисов пък допълни, че Цонев можел да скочи от прозореца и всъщност го спасили! Аз на очите си ли да вярвам или на подобни глупости? А тук не става въпрос за полицейско насилие - полицаите се държаха адекватно. Неадекватен беше прокурора! Не може да се обощават всички арести и обстоятелствата при един от тях да служат като основание за друг, освен ако очевидното не го налага. Във всеки отделен случай е различно

 51. 51 Профил на седесар от люлин
  седесар от люлин
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#46] от "ЛЕТЕЦ":

  Ей летеца. Комуняго . Сигурно си с тавана на пенсиите и клечиш алчно долно- метрополийско говедо край банката на любимата ти Цветалинка Бориславова. Не плюй Казепа. Много е прав.

 52. 52 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: Неутрално

  Прост народ- слаба държава! Ако не беше жалко, щеше да е смешно. Но- уви!! Прокурор... Намирисва ми на времето на Народния съд- народни обвинители, простаци разни.

 53. 53 Профил на Анонимно
  Анонимно
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#45] от "Руслан 21":

  Нощес имаше демонстрация, че един единствен войн е останал да спори с теб - около половин час беше блокирал,
  че отговаряше на елементарни въпроси и никой не цъкаше минуси и плюсове. Припомни си с колко различни ника ти се опита да спориш, а се оказа че насреща е само един реален човек (доколкото мое да е човек).

 54. 54 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#40] от "Данъкоплатец":

  Ние не сме обидили никого и няма защо да се извиняваме! Ако излезе виновен, ще бъде осъден на наказание "лишаване от свобода", което ще се изпълни по предвидения от закона ред. А сме били и във Франция и в Германия и в САЩ. А сме виждали в един случай и как се задържа човек. Но сме виждали и как живеят свободните хора, и как могат да разчитат на полицията за съдействие, не само за задържане. Господа полицаи, не се сравнявайте с полицията в изброените държави - няма база за сравнение. Който си мисли, че полицията трябва да действа като в щатите, да съобрази най-напред, че държавното ни управление е на нивото на това в Хаити.

 55. 55 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 3465 Весело

  Анонимно 53

  Аз се отказах и легнах, защото стана голяма бъркотия и не беше ясно един човек ли има или 20.
  Преди малко погледнах статията, явно войната е продължила доста, а може и някой прекалил с алкохола да е воювал сам със себе си. Знаеш ли.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 56. 56 Профил на анонимен
  анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Каква полиция в България ? Угоени селски шопари без мозък. Сега виждаме , че и прокурорите са като тях. Старшини от НМ--завършили задочно право в северозападнала България.

 57. 57 Профил на СЕНЕГАЛЕЦ
  СЕНЕГАЛЕЦ
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#49] от "КАЗЕПА ":

  Можеше. Ама кой ще дърпа от парите в своята банка ? това са винетки, здравни осигуровки --милиони са брат.

 58. 58 Профил на Българин
  Българин
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#10] от "berbenkov":

  Дай му време да ти окошари работодателите от Позитано и тогава.

 59. 59 Профил на анонимен
  анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  простотията не трябва да се поощрява

 60. 60 Профил на анонимен
  анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  роман василев е завършил в МОСКВА,аман от гузни

 61. 61 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  Булгаристан!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 62. 62 Профил на анализатор
  анализатор
  Рейтинг: Неутрално

  Нали го виждате--Господ го е наказал това момче. Интересно министъра -хлебар( БУШОН ЛИ Е ?) много сила и срс-та хвърлиха по него , а той беше във власта 3-6 месеца. БОЙКО НЕЩО НЕ СИ МИ ЯСЕН. СВИНАРОВ ПРОДАДЕ В ГР. СТ ЗАГОРА ПЕТ ЕТАЖНА ЗГРАДА НА БИВШЕТО ОСО-"ВОИН -ТЕКС" В СУПЕР ЦЕНТЪРА НА ГРАДА.С ПОДЗЕМНИ ПОМЕЩЕНИЯ, СТРЕЛБИЩЕ САЛ ЗА 123 000 ЛВ. КОЛКОТО ЕДИН АПАРТАМЕНТ. СЕГА ГЛЕДАМ В ТАЯ ЗГРАДА "ЦЪФНАЛА СИ БАНК " И НИ ПРАВИТЕ НА ШАРАНИ С ТОЗИ ЦОНЕВ. ПОДМЕНЯШ В МОМЕНТА В МАРИЦА ИЗТОК СТАРИТЕ БКП КАДРИ СЪС СВОИ КРАЙ ПАВЕЛ БАНЯ И КЮСТЕНДИЛСКО СИ ЗАГРАБИЛ АПЕТИТНИ ИМОТИ. ЛАТИФУНДИСТ СИ ТИ ПОЖАРНИКАРЮ.

 63. 63 Профил на седесар от люлин
  седесар от люлин
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#60] от "анонимен":

  ТИ ,.....Москва какво....? да не би да е по различна от Коньовица

 64. 64 Профил на indigo
  indigo
  Рейтинг: Неутрално

  КАКВА Е ТАЗИ ЕТИ4НА КОМИСИЯ БЕ,АКО МОЖЕ6Е ДА САДИ ЗА МОРАЛ ТО ТОГАВА НЕЗНАМ Ж ТАЗИ ДУРЖАВА ДАЛИ 6ТЕ6Е ДА ОСТАНЕ СВОБОДНО МЯСТО ПО ЗАТВОРИТЕ!!!

 65. 65 Профил на телевизионер
  телевизионер
  Рейтинг: Неутрално

  Ефектът от акцията по зъдържането е ,че е започнало "спирането на течовете",т.е.спирането на източването на държавата от БСП и компания и удовлетворяване на желанието на президента Първанов да се работи НА СВЕТЛО.Излишното респектиране е резултат от арогантността на президента и продуктът на ДС и БКП/БСП-РЗС,която те демонстрираха по време на импийчмънта.

 66. 66 Профил на Ангел
  Ангел
  Рейтинг: Неутрално

  Цялото поведение на прокурора според мен си е чисто избиване на комплекси. С какъв акъл, при положение, че има камера, която те записва, с едно отделение полицаи с маски и въоръжени до зъби си, този, който трябва да арестуваш вече е с белезници и не дава и признак на съпротива , а ти да му издаваш присъда в стил "Народен съд" и да го караш да коленичи на земята. Ако така ще се раздават присъдите, то по-добре да закрием всички съдилища, да уволним всички съдии, адвокатите да си намерят ново занимание и цялата работа да се върши само от прокурори. Дори и престъпник да е Н. Цонев не е този начинът да се подхожда към него и да се унижава. Има начин как да се докаже, че е престъпил закона, но това трябва да стане в съда. Все пак утре някой от нас, които пишем по форумите, може да бъде унижен по същия начин. Всяка сутрин с нетърпение гледам и слушам новините, за да видя кой е поредният "заловен по бели гащи крупен престъпник".

 67. 67 Профил на xeon4o
  xeon4o
  Рейтинг: Неутрално

  Абсолютно съм против наказанието на Роман Василев. Цонев е престъпник и като такъв, трябва да му се каже в очите за какво го арестуват. И като престъпник - долу на земята. Освен това Цонев е имал разрешително за оръжие и вероятно е носел такова у себе си. Може би е трябвало да му се помолят да легне на земята, като преди това му постелят червено килимче да легне на него, защото да не изцапа скъпия си костюм за хиляди евро, който е купен с откраднати пари, за да го арестуват? Такива, които крадат пари на народа, защото тези пари са точно от данъците и налозите на българина, заслужават подобаващо отношение. Крайно време е такава практика да се прекрати и министрите като служители, защото министър означава точно това - служител, - трябва да почнат да работят за държавата, просперитета й и народа, който съставлява тази държава, а не сядайки в министерките кресла, да се самозабравят и да се чудят какви делавери да измислят за собствена облага. Престъпници от такъв ранг трябва да бъдат навреме арестувани и осъждани, защото след време се обграждат с все повече охрана и мутри, които да ги пазят и съответно стават все по-нагли и опасни.

 68. 68 Профил на Шмънц
  Шмънц
  Рейтинг: Неутрално

  ЖИВОТ БЕЗ КАНАП Е ХАОС!!!

 69. 69 Профил на Батман
  Батман
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#13] от "Анализатор":

  България не е САЩ,освен,че Румен Петков зовеше/докато беше министър/, да се действа "на ръба на закона".И в САЩ се случва да се изкаже лично мнение на магистрат-примери в холивудските екшъни-колкото искаш!По-важни са делата...а в случая имаме задържан престъпник от голяма класа.Това е пътят да се спре източването на държавата от БСП и колпания.Заради техните щражби сега страдат всички бългали!

 70. 70 Профил на Жокера
  Жокера
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#69] от "Батман":
  А, ти опрай Готам, сега в Софето ли ще ми пречиш. Глупава летяща мишко ...

 71. 71 Профил на Аланколу
  Аланколу
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#20] от "Lyusien":
  Абе оня дал подкуп за да не го съдят и все още има нагледци да го защитават. Червените мафиоти са толкова нахални, че сами си търсят недемократичен съд и ако продължават по същия начин гореспоменатият съд ще им падне на главата със страшна сила.

 72. 72 Профил на Пулицър
  Пулицър
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#12] от "наблюдател":

  Г-жа Силвия Великова е треторазрядна журналистка,чието място е в библиотеката.Там няма непременно да я научат да говори граматически правилно/да не говорим за дикция/,но поне ше бъде по-полезна,отколкото е сега.Тя е пример,как от библиотекарския факултет, студент може да "прелети"във факултет Българска филолоия без приемен изпит,и как от предпоследната дивизия журналисти, такъв може да "прелети" до водещ в програма Хоризонт на БНР?!Впрочем да си спомним и шефката й Поля Станчева-бивш директор на БНР и протеже на Иван Соколов и,оказва се и на БКП/БСП,която беше спрягана в медиите,че си е "купила" диплома по право в Северозападния университет.За съжаление,и до сега в националната медия работят доносници на ДС и хора,чието място не там.Ето затова докладите на ЕС и САЩ ще определят българската журналистика,като "купена" и "зависима".

 73. 73 Профил на Един прокурор ли е най-големият престъпник в държавата?
  Един прокурор ли е най-големият престъпник в държавата?
  Рейтинг: Неутрално

  http://www.bnews.bg/article-7991

  Вместо да коментираме грандиозната корупция на политиците и продажността на магистрати, ние дискутираме дали един прокурор, който накара арестантът да клекне, е най-големият престъпник в държавата
  Вътрешният министър Цветан Цветанов обеща да арестува подкупен съдия и го направи с удивителна лекота. Само че през последните дни дебатът тръгна в неочаквана посока.

  Вместо да коментираме грандиозната корупция на политиците и продажността на магистрати, ние дискутираме дали един прокурор, който накара арестантът да клекне, е най-големият престъпник в държавата.

  Интересно е дали Висшият съдебен съвет ще накаже прокурор Роман Василев при положение, че май оправда съдията Панайот Генков, който яде и пи на една маса с човек, чийто отнет лиценз за производство на алкохол гледа неговият съд. На всичкото отгоре съдия Генков беше във VIP-зоната на ресторанта заедно с подсъдимия брат Галев.

  Кой сега е по-големият нарушител - съдията с явен конфликт на интереси или превъзбудения прокурор?

  Прав е премиерът Борисов, който зададе следния въпрос: Защо не се питаме колко човешки живота и колко болни деца биха спасили откраднатите от Николай Цонев 120 млн. лв. от бюджета. И още един въпрос: Кое престъпление е по-голямото - да убиеш човек или да откраднеш надеждата на хиляди онкоболни деца, чийто живот можехме да спасим с милиардите потънали в далаверите на военните министри.

  Господа български съдии и депутати, поне един път можете да вземете за пример китайските закони

  Там корупцията е приравнена до престъпление като посегателството срещу личността. Там наказват с едно и също наказание - смърт и този, който е убил човек, и този който е посегнал на обществените пари.

  Bnews припомня по-емблематичните случаи, при които прокурор Роман Василев е задържал обвиняеми за корупция и престъпления срещу личността. След като е толкова загрижен за правата на престъпниците, редно е да попитаме ВСС дали е готов да разследва и тези слуачи:

  - операция "Октопод"

  - опиреация "Наглите"

  - Задържането на Големия Маргин в Царско село

  - Задържането на служителят на МВР Йордан Костов, съпричастен към групата на "Наглите"

  - Задържането на окръжен съдия от Кюстендил заедно със служител на МВР за подкуп в края на 2009 г.

  - Задържането на братя Галеви при мащабна операция на МВР

  - Задържането на Росен Маринов и зам.-министъра на МВР Раим Мустафа за предлагане на подкуп

  - Задържането на бившия зам.-министър на бедствията и авариите Александър Филипов за търговия с влияние

  - Задържането на двама шефове от Пътния фонд за подкуп през 2008 г.

  - Задържането на аерогара София на китайски гражданин и служител на сигурността на летището за контрабанда

  - Задържането на бившия шеф на БОП Иван Иванов за престъпление по служба

 74. 74 Профил на ??
  ??
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#32] от "potrebitel1":
  Като си толкова "честен", що не кажеш човек, който е дал подкуп престъпник ли е?

 75. 75 Профил на Шикалка
  Шикалка
  Рейтинг: Неутрално

  Прокурорът Роман Василев не може да бъде наказан за репликата при арестуването на Николай Цонев, защото към момента на деянието може да е бил яко напушен и да не е осъзнавал действията си. Освен това на съмнение се подлага и дееспособността му сам да извърши арест на бивш военен министър.

 76. 76 Профил на НАРОДА Е УНИЗЕН ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, КОРУПЦИЯ И ПОДКУПИ
  НАРОДА Е УНИЗЕН ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, КОРУПЦИЯ И ПОДКУПИ
  Рейтинг: Неутрално

  НАРОДА Е УНИЗЕН ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, КОРУПЦИЯ И ПОДКУПИ

  Първо да поздравя коментара на Б нюз за прокурор Ромян Василев! Само един пропуск имат. Забравили са да добавят и американският посланик Джейвс Уорлик който още в първият ден на ареста на трактора заяви е той е "опасен престъпник"!!!

  Понеже някой червени медии не спират да коментират как мафиотите са унизине от арестите и за първи път от 20 години започващата борба с тях аз пък от името на ИЗСТРАДАЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД държа да кажа ясно и категорично:

  Г-жи и г-да журналисти народа СЪЩО Е УНИЗЕН от ГАВРАТА на която беше подложен 20 години от същите тези министри съдии и мафиоти!

  И ние сме УНИЗЕНИ!

  Унизени сме от подкупни съдии които се продават за 100 00 евро. Не случайно вече върви майтапа че съдиите са евтини проститутки и дори не могат да се мерят с елитните такива които пак б нюз разкрива!

  Уинзени сме хора без един работен ден да имат чрез офшорни компании и подставени лица стотици милиони в хотели вили къщи коли фирми и т.н.

  Унизени сме да ни правят на маймуни и омертата да се спазва вече 20години!

  Унизени сме от червените масони(за повече четете версия бг)

  И КАЗВАМЕ ТВЪРДО И КАТЕГОРИЧНО СТИГА! НЕ! НАС НЕ НИ Е СТРАХ! ДАВАЙ ЦВЕТАНОВ НАКОВИ МАФИЯТА НАРОДА Е С ТЕБ!

 77. 77 Профил на РАЗКОЛНИКОВ
  РАЗКОЛНИКОВ
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#67] от "xeon4o":

  За кой ли път вече вече оплескваме и малкото добри неща,като ареста на човек, заподозрян в кражба на милиони! Ако някой счита ,че думите и държането на прокурора са ни въздействали изключително възпитателно ,много се лъже.Може и да сме "кофти матерял", ама все можем да направим разлика между шоу и истина.Като че ли нарочно Р.Василев изръси тези тъпотии , та да даде възможност за дискусия по въпрос, които се решава в съда ,а не по вестниците. И дискусията започна. Вече забравихме коя е новината, дали задържане на вероятен престъпник, или публично унижение на невинен до доказване на противното,български гражданин ,в случая офицер.
  Сега трябва да наказват прокурора, вместо той да се концентрира върху обвинението, за да не се провали в съда! Че и Цонев май не е крал точно от тези 120 млн. и следователя не е много читав човек, та остава Темида да си вдигне леко превръзката, иначе пасианса пак няма да ни излезе!

 78. 78 Профил на richard
  richard
  Рейтинг: Неутрално

  Вече се знае и какво е наложеното наказание.
  Строго мъмрене!
  Към всички във форума:
  На Вас харесва ли Ви наложеното наказание?

 79. 79 Профил на Сигурен
  Сигурен
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#32] от "potrebitel1":
  Повече от сигурен съм, че ти пука! Самият факт, че за толкова явно престъпление, като това на Цонев, се прави такава разравия е показателен.

 80. 80 Профил на 6789
  6789
  Рейтинг: Неутрално

  БГ журналистите са неграмотни, обладани от ком. пари неграмотни селски ергени и моми.

 81. 81 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: Неутрално

  Малко ми е странно, че всички говорят за глупостите на Роман, а не и за полицая, който е насочил пистолет в тила на човек с белезници, с ръце на гърба и на колене! То бива бива комплексарщина, ама това си е вече медицински случай. Предполагам, че полицаят не си го е измислил сам, а водачите на хунтата са дали указания, но пак не трябва да се оставя без внимание такова олигофренско поведение.

 82. 82 Профил на GB
  GB
  Рейтинг: Неутрално

  За това че Роман Василев е изрекъл една истина ще бъде наказан от ВСС а съдята взел подкуп от 60,000 лв ще продължава да съдийства.

 83. 83 Профил на Mockey
  Mockey
  Рейтинг: Неутрално

  Kaзах ли ви, че след имПИЧването, ще ви зарадват с друг ЦИРК ???
  Така е от самото начало на това поредно комунистическо управление! Помните барбекюто на Доган, докладите на Станишев, бизнеспартньра на Боце, Алексей и т.н.!
  А през това време кожа след кожа дерат от Народа и ком-олигархията блаженства с нови еФтини приватизацийки по терлици!

 84. 84 Профил на Хесапов
  Хесапов
  Рейтинг: Весело

  Прокурора направо в затвора!
  Свобода за Цонев!
  Да живее ВСС!!!

 85. 85 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: Неутрално

  Изжинения за сбътканото име! Този пост е мой:

  Kaзах ли ви, че след имПИЧването, ще ви зарадват с друг ЦИРК ???
  Така е от самото начало на това поредно комунистическо управление! Помните барбекюто на Доган, докладите на Станишев, бизнеспартньра на Боце, Алексей и т.н.!
  А през това време кожа след кожа дерат от Народа и ком-олигархията блаженства с нови еФтини приватизацийки по терлици!

 86. 86 Профил на бии журналистите!
  бии журналистите!
  Рейтинг: Неутрално

  Свалете на колене журналистическата мафия! Тя манипулира хората и защитава престъпниците! Вместо да покажат как един министър се опитва да подкупи правораздаващите те се нахвърлиха на прокурора

 87. 87 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#74] от "??":

  Ама честно ли! Добре, далият подкуп е извършител на престъпление. А сега ти отговори на следния въпрос: Ако някой каже/извърши нещо глупаво, глупак ли е?

 88. 88 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1118 Неутрално


  Случаят е класически тест за ВСС. Ако не образува дисциплинарно производство срещу прокурор, демонстрирал пълно незачитане на закона, ВСС не може да иска това от когото и да е ,или по-вероятно- че е под силен натиск. Защото от кого получи подкрепа прокурорът РВ- от мутрата -премиер, на когото законите само пречат, от отчайващо неукия юридически ЦЦ и подобни.
  Въпреки лошата слава на съдебната ни система, смятам, че в случая наистина ще има дисциплинарно производство срещу прокурора . Което ще е показател ,че има надежда в това, съдебната система да си прочисти и да върши това, което трябва да прави- да дава правосъдие.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 89. 89 Профил на ППО
  ППО
  Рейтинг: Неутрално

  Другари трябваше да ги поканят на кафе и там да си направят приказката След което да им се извинят и да ги пуснат защото са невинни Така каза другаря Сергей

 90. 90 Профил на ВВВ
  ВВВ
  Рейтинг: Разстроено

  където не са разровили - там няма далавери! въпрос на организация на прокуратурата / и на желание - интерес / да ги осъди ...

 91. 91 Профил на Журнализъм
  Журнализъм
  Рейтинг: Неутрално

  Справедливо тук се четат упреци срещу журналистите, които по инерция хукнаха да защитават престъпниците. Спомена се и Силвия Великова от националното радио. Коя е тази дама? Прочу се основно с антиправителствения радиопуч в навечерието на изборите през 2001 г. Писателят Александър Томов, който по онова време беше шеф на НСРТ, описва случая в трилогията си "Четвъртата власт". Картинно и убедително, с пределна автентичност /той е бил вътре в нещата, естествено/ писателят ни въвежда в заговора и интригите, заплетени от тогавашната медийна съветничка на президента Нери Терзиева. Силвия Великова беше ресорна репортерка за президентството по онова време и е получавала указания за пуча срещу новото ръководство на националното радио директно от Терзиева. Не е за пренебрегване фактът, че по-късно, та и до днес Нери Терзиева се изявява като медийна експертка на дъщерните фирми на Газпром в България. Така се навръзват любопитни зависимости. Някак по-ясна става ролята на въпросната радиозвезда /Силвия Великова/, която наистина тази сутрин се пенеше от злоба и страст. Имаше сериозно преиграване в полза на бившите властници. Безкористно ли?

 92. 92 Профил на Мечката
  Мечката
  Рейтинг: Разстроено

  Нито думите на г-н Прокурора (по адрес на задържания), нито думите на Министъра на Финансите (по адрес на Президента) са проява на добър тон. Изглежда че и прокурорът и министърът са прави (макар че съдът има последната дума!), но някои неща не се казват публично, или поне без да има произнесена присъда.
  И не е правилно прокурор да квалифицира личност за престъпник, преди съдът да се е произнесъл.
  Просто ни е слаба "А"нтилЕгенцията (интелигенцията)!
  Не е правилно и филмът за ареста да се "пуска по екраните". Унизява достойнството...... Става само в арабските страни.

 93. 93 Профил на Анализатор
  Анализатор
  Рейтинг: Неутрално

  Според Божидар Сукнаров от ВСС поведението на Р. Василев може да се третира като престъпление по служба??? Ха! Интересно по кой точно член на Наказателния Кодекс???
  Този май си е изтъкал при комуноидите сукното и сега рита кросното...

  Крайно време е статута на съдийското съсловие да се преразгледа! СЪДИИТЕ ТРЯБВА ДА СА ЗАВИСИМИ ОТ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО, А НЕ ОБРАТНО. С ЕДНА ДУМА - ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ! Иначе червени плужеци като този Сукнаров ще налагат на полицаите да се държат към бандюгите при залавянето им като към госпожички. И да получават в отговор куршуми. Защото престъпниците са техни - ЧЕРВЕНИ! И точно поради това, че и престъпници и съдии са от една и съща политическа боя, у нас престъпността е с такива чудовищни размери.

 94. 94 Профил на Българин
  Българин
  Рейтинг: Неутрално

  До редакцията на Дневник - Казвате "реплика", ама като се замислим имаше ли в случая нещо, по повод на което въпросният прокурор да отговори с реплика. Няма и това е странното. Това си бе клевета, ако не е в състояние да докаже твърдяното. На мястото на Цонев ще го съдя този за клевета /при положение, че е невинен/.
  Прокурора е за уволнение и 10 годишна забрана за практикуване в юридическата област!

 95. 95 Профил на Един съвет
  Един съвет
  Рейтинг: Неутрално

  Ако у нас се намери нов Пиночет, нека освен престъпниците и комунистите, не забравя и помощниците им - съдиите! А след като се очистим от тях, да градим демокрация…

 96. 96 Профил на Анализатор
  Анализатор
  Рейтинг: Неутрално

  За миг си представете, че Р. Василев се беше държал по същия начин към произволно избрана мутра от рода на Гущера, Компира, Скелета, Изрода и т.н… Щеше ли сега да ги има същите тези скандални последици за него? Със сигурност не! Ами те полицаи в Благоевград убиха мутра при задържане, а после се оказа, че тази мутра деляла територия на престъпния си бизнес с местния шеф на МВР… Е да, ама сега става въпрос за бивш министър…И то от правителството на Станишев… А магистратските институции у нас са гнездо на оси, т.е. на бивши и настоящи комуноиди…И цялата врява е на политическа основа. Много подозрително и много нечистоплътно звучи призива да бъдем хуманни и възпитани към престъпниците в този случай. Щото са “от нашите” престъпници…
  Лично на мен ми е много трудно да бъда хуманен и възпитан с човек, окрал държавата с милиони, при мисълта, че точно заради липсата на тези милиони, умират наши близки - било от рак, било от туберкулоза, при мисълта, че заради липсата на тези пари детето ми иска да учи не тук в Бг, а в чужбина, при мисълта, че заради липсата на тези пари родителите ми гаснат безпомощно в последните си дни, вместо да им се радват в заслужени почивки, екскурзии, квалифицирано мед. обслужване и т.н….

 97. 97 Профил на Анализатор
  Анализатор
  Рейтинг: Неутрално

  По принцип нашите магистрати заслужават да бъдат натирени в някоя африканска държава - там да упражняват професията си. И да престанат да се изживяват като шефове над народа си - това тяхното си е ПРОФЕСИЯ. И ако искат да бъдат добри професионалисти, да формулират и предложат в НС единен стандартен текст и процедура при арестуване. За да няма самодейност, за да няма ръмжене над едни арестувани(от рода на “Гаден престъпник, ей сега ща опандизя…”) и мъркане към други(от рода на “Извинете Уважаеми Господине, бихте ли позволили да ви поарестувам…”). Няма какво да откриваме топлата вода - тя е открита и функционира: В САЩ ареста протича по стандартна процедура и на всекиму прочитат правата в стандартен текст, без лирични отклонения.

 98. 98 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#93] от "Анализатор":

  Ти къде го видя това "гражданско общество"? А за избора на съдии - няма състема, в която всички съдийски длъжности са избираеми. На определено ниво съдии се избират в щатите, но не на всички. То е нещо като избора на шериф по селата - това е избора на съдии, за който се застъпваш. А избора по принцип предполага кампания, а тя пари и лоби. Та това не се вписва в понятието "независим". Но на теб и това не ти харесва - искаш съдиите да са зависими от гражданите. Ами добре, ако вземем за пример либийския съд - либийските граждани бяха убедени във виновността на българските медици. Причините за това са ясни - нисък интелект и политическа пропаганда. Така или иначе, либийците очакваха техния съд да признае за виновни медиците. Стори го, т.е. съобрази се със гражданското общество, но според теб това справедлив съд ли е?

 99. 99 Профил на потребител2
  потребител2
  Рейтинг: Неутрално

  завиждам на търпението на колегите които се опитват да налеят малко ум разум и осъзнаване на собствените им граждански права на чугуненотиквените електорални единици докарали сегашния ни перфектен \или може би абсолютен ще питам Роман\ министър- председател

 100. 100 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: Неутрално

  До потребител 1 и 2


  Такъв СЪД е създаван вече! Където "съдът" се произнася по желание на някакво си "общество"! Нарича се НАРОДЕН СЪД!
  Една от черните страници на историята ни!

  Иначе ако този МИНИСТЪР е крал и има доказателства - да го вкарат в затвора! И съм убеден че е! Както всички останали министри на Тройната!
  Ама не ми се вярва да стане ! Щом тази акция е толкова показна ЦЕЛИ ДРУГО! Логично е!
  ГЕРБ и БСП са едно и също!
  Най-много да хвърлят жертва някоя дребна риба заради натислка на Брюксел!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK