Цветан Цветанов: МВР няма да промени стила си на работа

Цветан Цветанов<br />

© Анелия Николова

Цветан ЦветановМВР няма да промени мотивацията и стила си на работа да работи в интерес на обществото. Може би ще трябва да бъдем малко по-толерантни при задържането на определени лица, след като начинът на арестите предизвиква такъв коментар. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в интервю за БНТ1 по повод критиките на политици и журналисти, че арестът на бившия военен министър Николай Цонев е бил извършен грубо и показно.


Ще се постараем да сме по-внимателни, но при всяка акция ние взимаме предвид каква е опасността и възможността човекът да избяга или да се укрие, обясни Цветанов. Според него при задържането му Николай Цонев е бил в изключително неблагоприятно ситуация и от него е можело да се очаква всичко. Защо трябва да си правим експерименти, попита вътрешният министър.


Той уточни, че не съжалява за разпространения запис, който показа груби реплики на зам. градския прокурор Роман Василев към бившия министър. Главният прокурор е назначил проверка по случая, а аз съм готов да покажа пълния запис на акцията, за да спрат спекулациите, заяви още Цветанов.
Хората искат промяна, те вече я усещат. Нека да разграничим полицейщината от реда и справедливостта в държавата, призова Цветанов. За мен беше учудващо, че Висшият съдебен съвет се занимава с дейността на министъра на вътрешните работи, а сега бивши министри се занимават с работата на прокурор. Въпросът е, че не трябва да се спира мотивацията и духа да се търси справедливостта, добави Цветанов. Естествено, че част от обществото иска статуквото да се запази и в момента най-неудобните са прокуратурата, МВР и ДАНС - така вътрешният министър обясни нападките срещу стила на работа на МВР.


На въпрос на водещия Цветанов не отрече, че има и други наблюдавани личности, които се опитват да приложат подкуп при разрешаването на делата си. "Подобни схеми са доста елегантни, имаме в полезрението си и други такива, но за да документираш една цялостна схема, трябва да има страна, която да помогне", обясни министърът. По думите му никой град и никоя сфера не са облагодетелствани и това, което се случва във Варна и Ловеч, ще бъде приложено и на други места. "Искаме знаковите лица на прехода да бъдат тези, които да си получат заслуженото. Държавата е длъжна да го направи", заяви Цветанов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK