ВСС се заема с Роман Василев

Не съм присъствал на всички моменти от ареста - така прокурорът се оправдал пред магистратите за пистолета в главата на Цонев

След заседанието на етичната комисия Роман Василев отново заяви, че искрено съжалява "за неудачните реплики"

© Анелия Николова

След заседанието на етичната комисия Роман Василев отново заяви, че искрено съжалява "за неудачните реплики"Нарушение на основни принципа на конституцията, уронване на престижа на съдебната власт и нарушение на етичния кодекс на магистратите - това е "обвинението" на етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) към зам. градския прокурор Роман Василев.


Повече от час продължи вчера изслушването на Василев пред комисията за поведението му при ареста на бившия военен министър Николай Цонев. Комисията реши да предложи на ВСС да образува дисциплинарно производство по случая, съобщи Цони Цонев, председател на звеното. Очаква се съветът да разгледа случая на утрешното си заседание.


При задържането на Цонев миналия четвъртък от видеозапис на МВР стана ясно, че Василев се е обърнал към него с думите: "Тъй като сте си абсолютен престъпник - колеги, като за всеки престъпник, долу на земята."
След това на записа се вижда как полицай опира пистолет в главата на бившия военен министър, който е застанал на колене. Думите на Василев от същия ден - че Велики четвъртък "е един хубав ден преди Разпети петък... ще разпънем трима", също ще бъдат взети предвид в дисциплинарното производство.


Според Цони Цонев в случая прокурорът не се е съобразил с две конституционни разпоредби - презумпцията за невиновност и това, че никой не може да бъде унижаван публично. Според комисията Роман Василев е нарушил и етичния кодекс на магистратите и с действията си е накърнил престижа на съдебната власт. Срещу зам. градския прокурор е образувана и проверка от инспектората на прокуратурата. Цонев напомни, че наказанието на прокурора може да е от забележка до дисциплинарно уволнение, но отказа да прогнозира резултата.


"Николай Цонев дори не е имал качеството обвиняем, когато е задържан. От записа се вижда, че след като са му поставени белезници, той е бил принуден да застане на колене и мъж е насочил пистолет в тила му. Това по никакъв начин няма връзка с евентуалното съмнение, че Николай Цонев може да окаже съпротива", обясни председателят на етичната комисия.


Попитан от магистратите за този момент от видеото, Василев отговорил, че не е присъствал  на част от нещата, които са са случили. Затова от съвета ще изискат пълния запис от ареста, "ако има такъв", каза Цонев.


И пред комисията Роман Василев няколко пъти повторил, че изключително много съжалява, и обяснил поведението си с "огромното напрежение от последните 10 дни", разказа още Цонев. Цонев, Попов и Сантиров обжалват мярката си


Бившият военен министър Николай Цонев, бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов и съдията Петър В.Сантиров ще поискат утре от апелативния съд да промени мярката им в по-лека. Според обвинението Цонев чрез посредниците Сантиров и Попов предложил на следователя Петьо Петров подкуп, за да промени подхода си към дело, по което бившият министър е разследван. Вчера пък стана известно, че при Попов преди време е открито откраднатото от Котел копие на Рибния буквар, съобщи "Дарик", като се позова на информация на PRO.BG. Изданието било намерено в нотариалната кантора на съпругата на Попов - Антоанета, която е сестра на Сантиров.

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 770 Неутрално
 2. 2 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Става по-лошо
  от времето на Бай Тошо!

  www.berbenkov.hit.bg
 3. 3 Профил на православен
  *****
  Гневно

  трябва да бъде уволнен!юрист съм ,и не желая прокуратурата да се превръща в сс подразделение на управляващите,без значение кои са те.студент в 1 курс знае,виновен е онзи, който съда посочи с влязла в сила присъда.ако е мъж,сам да подаде оставка,а не да се извинява.

 4. 4 Профил на 4e,
  *****
  Неутрално

  Като нищо ще го рарпнат до петък. Мафиата не прощава ейййййй.............

 5. 5 Профил на анонимен
  *****
  Неутрално

  Ще го посмъмрят. Политическата ситуация е такава, че няма да посмеят да направят нищо повече. ВСС не е независим. А и той е от малкото прокурори, посмели да работят по дела от подобен тип. Друите разкарват делата между прокуратурата и полицията, и се ослушват за някой рушвет да закърпят за нова кола.

 6. 6 Профил на KL
  *****
  Неутрално

  Аз не споделям мнението, че който и да е магистрат трябва да бъде уволнен, само заради нещо, което е казал. И аз съм юрист, но смятам за правилно, че трябва да се наложи наказание, което съответства на характера и тежеста на извършеното нарушение.

 7. 7 Профил на АНДРЕШКО
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "Малката Пица":

  ОСРАНИЯ СМЕЛЧАГА!?! НЕЩО МЪНКА КАТО "НААКАНО ДЕТЕ У КИШЕТУ"

 8. 8 Профил на ГЛАДЕН, ГРОЗЕН , НЕДОСПАЛ И БОЛЕН
  *****
  Неутрално


  До коментар [#2] от "berbenkov":

  КАК ПЪК ЧАК СЕГА ГО УСЕТИХТЕ

 9. 9 Профил на ivan
  *****
  Неутрално

  всс вие знаете ли какво е сьвест за да давате обвинение или ни познават като наи подкупната страна колко лисимери има роман се извини какво искате а според вас можеби тои е за затвора за затвора са много от вас на4ело с главата на тази подкупна хаика бандити

 10. 10 Профил на Красьо Черния
  *****
  Весело

  Сори, Романе, не ме кефиш!

 11. 11 Профил на дедо Андро
  *****
  Любопитно

  До коментар [#9] от "ivan":

  Иванчо бе, извинявай, ама тежко може да се разбере какво искаш да кажеш. Я пробвай пак, моля те! 12. 12 Профил на *)))))))
  *****
  Любопитно

  ВСС са много наперени в мръсотията А защо не вземат да си прочистат къщичката от назначените с подкупите свързани с назначения от крсьо с ланците?

 13. 13 Профил на Без ник
  *****
  Неутрално

  ББ просто е сбъркал жестоко, като е предположил, че електоратът ще започне да цвили от удоволствие, като види клипчето. Лош PR.

 14. 14 Профил на vlado
  *****
  Неутрално

  Бой за престъпниците! Германия е Германия щото там не можеш да се нацупиш на полицай, а тука полицаите да пипат с бели ръкавички? Държавата загубила милиони ,а говедата искат да му се целува задника ли?
  Точно така - да им се пръска сърцето от страх на всички надменно крали толкова години тъпи комунисти и турци! А на всички подкрепящи ги мухльовци едно въпросчи - къде по света "господа" можеш отявлено да крадеш и после никой да не те барне с перце - само в комунистическа България е отговоро! Е аз не ща да живея повече в подобна държава, а който не иска-да го духа!

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на Отпор
  *****
  Неутрално

  Репликата на прокурора дойде като манна небесна за трубадурите на мафията и магистратите Й. Уникалният, безпримерен удар на МВР и прокуратурата, които сгащиха съдия, главния секретар на Орешарски и бившия военен министър в тежко престъпление, медийно беше неутрализиран. В първия окоп бяха националната ТВ и националното радио. Не случайно мнозина подозират, че те заедно с ВСС са последното убежище на мафията. Тук става дума за реплика на прокурор и за логичния и професионален завършек на сложна и безкрайно отговорна операция. А когато при управлението на Кобурготев полицаи влачеха за брадите свещеници и ги изратаха от храмовето по заръка на въпросния и с разпореждането на лудия Фирлчев? Тогава медиите правеха ли кръгли маси за полицейската бруталност? ВСС занимава ли се с Филчев? Не, разбира се. Но сега мафията беше ударена лошо. И най-неприятното - сгащиха съдия, станал инициатор на тежкото престъпление подкуп, за да се спре разследване на далавера и то от знакова фигура на тройната...

  Прочитане на целия коментар банда. Ще правят, ще струват, но ще извличат до последно дивиденти и ще размиват случая, ще прехвърлят проблема от болната глава на здравата, ще лаят и вият. И, все пак... Не е ли прокурорът човекът който в досъдебното производство изгражда своята убеденост дали някой е престъпник или не. Той е адвокат на държавата, нейн обвинител и наш, също. Нали въз основа на процесуално-следствените действия, на събраните доказателства той решава, че някой е престъпник и го предава на съда. Може да му каже, че е престъпник, и при ареста, включително. Той е обвинител и в съда ще отстоява убеждението си. Да видим дали виещите на умряло /и журналисти включително/, ще се извинят на Роман Василев, когато съдията, главсека на Орешарски и Цонев бъдат осъдени. Засега остават под стража, което говори, че доказателствата на МВР и прокуратурата са съкрушителни.

 17. 17 Профил на неутрално
  *****
  Неутрално

  Да предположим че го уволнят, което естествено няма да стане, какво става, ами става адвокат отива от другата страна на барикадата. И на тези кото командва да залягат започва да ги защитава.

 18. 18 Профил на дедо Андро
  *****
  Неутрално

  До коментар [#16] от "Отпор":

  Прекрасен анализ, браво!

  ++++++++++++++++!

 19. 19 Профил на дучето
  *****
  Неутрално

  Пълно с некадърници в милиционерската държава, никнат като гъби.

 20. 20 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Цитат "Думите на Василев от същия ден - че Велики четвъртък "е един хубав ден преди Разпети петък... ще разпънем трима"

  са образец на изказване на съветски политкомисар-чекист възпитан в атеизъм и богохулство.

  И трябва по-скоро да бъде разследван за саботаж и провокация, защото резултатът от подобни показни арести е точно такъв. Общественото внимание се отклони от предмета на престъпление, а Цонев стана едва ли не жертва..

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 21. 21 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Може ли да бъде арестуван човек, който не е смятан за престъпник? Защо са арестували Цонев - защото са го мислели за зарзаватчия ли? И какво толкова от репликата на Василев, в която го нарича престъпник? Тук някои "другари" забравят, че ролята на прокурора е да обвинява някого като престъпник, ролята на адвоката е да отхвърля обвинението, че е престъпник, а ролята на съдията е да отсъжда дали е престъпник. Съда не е единствено монопол на съдията. И ако той започне да си затваря очите пред фактите заради пълния джоб, ще се намери и него кой да го осъди...

 22. 22 Профил на тъп
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от "4e,":

  Тъп си. Какво общо има тук мафията? Мафията ли му отвори устата? Мафията ли е виновна, че е прост като гъбено семе? Явно тоя човек не става затази работа

 23. 23 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Василев ще бъде наказан от ВСС. Но не заради острите си думи по време на ареста. А защото схемата за корумпиране на съдии стана обществено достояние. Едва ли това е първия случай…За колко ставаше въпрос? - първоначална “вноска” в корупционната схема за заличаване на престъпление в случая с Цонев беше 20 000 Е. От кога ли тече този поток на благоденствието към съдиите? И само на централно ниво ли? А сега може и да секне. Или поне ще намалее. Ето затова ще бъде наказан Василев - защото по този начин “зашива” джобовете на съдиите. А не заради приказките си по време на ареста.
  Пп - Тук някои червени шушумиги, едва ли не влюбени в ПРЕСТЪПНИКА цонев, твърдят, че Василев нямал право да го нарича престъпник. Празноглавци! Точно работа на прокурора е да изправи пред съда някого и да го обвини като престъпник. А дали съда ще го признае за престъпник, т.е. дали ще присъди обвинението на прокурора или ще го отхвърли, това е вече отделен въпрос. И в случая вината за репликата не е във Василев. Охранените от подкупи съдии не намериха време да изработят стандартна процедура за арестуване, която да се прилага във всички случаи, да бъде балансирана и юридически издържана. А сега ще търсят под вола теле… Преди всичко защото са на път да изгубят златната кокошка…

 24. 24 Профил на COPY
  *****
  Любопитно

  Най-богатият министър от кабинета „Станишев“ е Николай Цонев, който беше арестуван преди няколко дни.

  Според последната му декларация пред Сметната палата той е оставил на банков депозит 172 хил. лева. Подобно на Доган и Сакскобурготски, и той е казал, че парите са спестени от хонорари, заплати и дивиденти. Цонев се облажил и с близо 390 000 лева от продажба на дялове в дружества.

  Арестуваният министър е горд собственик на две луксозни къщи, два апартамента и два парцела. Освен тях, той притежава и „скромен” парцел в столицата от 2152 кв. м. На същата тази местност, намиращ се в квартал „Горна Баня“, той е построил къща, чиято стойност възлиза на повече от един милион лева. Жилището-бижу е на два етажа и вътре е с всякакви екстри: фитнес, басейн, джакузи и т.н.

  Арестантът, освен в София, има имоти и в Перник – два апартамента, получени по наследство. Но това не е всичко: бившият министър е купил и огромни къщи с дворове в селата Медвен и Стефаново.

  Разследващите органи вече започнали щателни проверки за това с какви пари е купил всичките тези имоти. Проверяват и банковите му сметки.

  Николай Цонев бе арестуван на 01.04 т.г. заедно с бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов и съдия Петър Сантиров. Те са задържани за уреждане на схема за даване на рушвет на следователя Петьо Сертов в размер на 59 хил. евро, за да може той да осуети наказателно преследване срещу Цонев, който ощетил държавата с цели 120 млн. лева – пари, които той уж използвал за изграждане на комуникационната система „Странджа“.

  Разследващите органи имат доказателства за „покупко-продажбата“ между Цонев и Петров. Те са имали шест срещи, за да се разберат за сделката. Всичките им срещи са снимани, подслушвани и документирани.

  В момента, освен финансовото състояние на министъра, се проверяват и тези на членовете на семейството му.

  Вторият арестуван – Петър Сантиров, не може да се похвали с богатството на „брат“ си по килия. От последната му декларация пред Сметната палата става ясно, че той е спестил от заплати само 11 000 лева и наскоро е купил две ливади в село Стойките, Смолян. Той казал пред съда, че следователят Петров е бил този, който постоянно настоявал за срещи.

  А третият арестуван – Тенчо Попов, е известен със слабостта си към старопечатни книги и дори преди време е купил откраднатия оригинал на „Рибния буквар“ от антиквар. Попов е и този, който през 2005 г. се опитал да продаде по интернет български ордени и медали.

 25. 25 Профил на Ulia_BUL
  *****
  Гневно

  Как така стана...забравиха се всички знакови дела, престъпления, корупционни сделки и др. и всички дъвчат Роман Василев...Да си получи заслуженото от моралната комисия и толкова. Всички "другари" в хор запяха за съд в Страсбург, за дисциплинарни наказания и какви ли не глупости с едничката мисъл да забравим за техните "престъпления без наказания". То бива наглост, тези хора наистина нямат морал .

 26. 26 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  Запали им се юргана на съдиите и се разбързаха с ответни мерки. Тази работа с ВСС май революционно ще трябва да се решава. Ако чакаме на час по лъжичка ще трябва да чакаме още 20 години. Цецо и Бойко не им се плашете на продажните съдии. Не им се хващайте и на продажните журналисти. Дори и да не съществуваше Роман Василев те пак щяха да го измислят защото са неподражаеми демагози.

  Бой по оная работа! Ние сме с вас!

 27. 27 Профил на INFO
  *****
  Любопитно

  Главният редактор на „168 часа” Николай Пенчев
  Новината за „мекото перо” на главния редактор на ВАЦ-овия вестник дойде от в. „Атака” и респективно – Волен Сидеров. Преди време изданието на партията беше излязло с публикация, уличаваща Николай Пенчев в хомосексуална ориентация. Наскоро пък самият вожд на атакистите заяви публично, че Трактора плашел шефа на „168 часа” с гей компромати. Според Сидеров това била и една от причините Пенчев рязко да смени курса на редакционната си политика, галейки с перце Алексей Петров.

  Номер 4 – главният прокурор Борис Велчев
  Малцина знаят, че главният прокурор Борис Велчев всъщност е хомосексуален. За пикантната клюка ни разказа наш доверен източник. Всъщност интригата тук е много дебела не само защото Велчев е обществена личност. Той е прокурор номер 1 в България и ключови дела в държавата зависят от него. Знаейки за тайната му сексуална принадлежност много лидери от подземния свят са се възползвали от слабото му място, за да го изнудват. Сред тях е и Алексей Петров, който държал Велчев в ръцете си с гей компромати – снимки от оргии на гръцки остров. Да ви звучи познато?! Всичко това нямаше да се случи, ако главният прокурор си бе признал, че е гей.

  Номер 3 – ексшефът на ДАНС Петко Сертов
  Връзката между Алексей Петров и Петко Сертов е очевадна и всичко се напасва, имайки предвид, че Трактор е бивш служител на Агенцията. Още тогава баретата се хвалил, че притежава доказателства, с които да уличи Сертов в гей афери. Трактора изнудвал председателя на ДАНС, като Сертов буквално станал неговата кукла на конци. Точно по това време Алексей Петров се намъкна и в агенция „Митници”, където започна да вършее, организирайки канали за контрабанда. Сертов всячески прикриваше аферите на Трактора, докато накрая не подаде оставка. Излишно е да казваме, че всичко щеше да бъде по-лесно, ако беше признал с гордост, че е гей.

  Номер 2 – експремиерът Сергей Станишев
  Накъде без Станишев? Тук няма да ви изненадаме – и децата знаят, че бившият премиер на България беше отявлен хомосексуалист, но той самият явно никога няма да си признае. Връзката между Станишев и Петров пък е толкова здрава и засукана, че не знаем откъде да започнем. Както Razkritia.com писа, Трактора има гей снимки от оргии и на Сергей. Неслучайно бившият премиер е мълчал за далаверите на бившата барета в ДАНС. Наскоро пък дори се заговори, че Петров е спонсорирал БСП. На практика Трактора е управлявал в сянка държавата чрез Станишев по време на тройната коалиция. Бившият премиер се е страхувал за репутацията и поста си, ако се разбере за ориентацията му.

  Номер 1 – лидерът на РЗС Яне Янев
  Нямаше как да не отделим първото място на Яне Янев. Отново Razkritia.com първи съобщиха за съмнителната ориентация на „глашатая на корупцията”. И той е в кюпа, както се казва, като също е участвал в оргиите на гръцкия остров, твърди нашият източник. И тъй като РЗС е проект на Алексей Петров, възможно е именно тези снимки да са повод за създаване на партията.

 28. 28 Профил на неутрално
  *****
  Неутрално

  До коментар [#20] от "Dr_Doolittle":

  А ти какво очакваш човекът е завършил в СССР

 29. 29 Профил на Някой
  *****
  Неутрално

  До коментар [#14] от "vlado":

  А на теб ако ти дойдат в къщи и те проснат на земята с пистолет опрян в тила за разпалване на етническа омраза с това изказване, друга песен ще запееш

 30. 30 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  ВСС се зае с Роман. А кога народът ще се заеме с ВСС? Кога ВСС ще има техния 14 декември?

 31. 32 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  Това да наречеш престъпника престъпник в България е най-голям грях и не се прощава. Всички институции моментално скачат.

 32. 33 Профил на Xopx
  *****
  Неутрално

  Всеки един от арестуваните е абсолютен престъпник, освен ако съдии не са са Георги Колев или Мариян Марков (оправдалия семейство Лачеви). А само за протокола: Петър Сантиров е бивш прокурор, участвал в скандала на тримата прокурори при бар "Текила" в София. Тази гад, вместо да бъде уволнена, е повишена в ранг съдия, представяте ли си наглостта и на бившия ВСС. А пък там какви мръсни гадове имаше, никой от тъпите журналисти не му и идва на акъла да разрови...

 33. 34 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  До коментар [#29] от "Някой":

  Виж какво драги когато тези престъпници ги осъдят извинението на Роман ще стане излишно и всичко ще си дойде на мястото. Работата на прокурора е да обвинява и ако той не е сигурен че един престъпник е ПРЕСТЪПНИК тогава няма да има кой да обвинява преступниците.

  Целта на целия тоз съдийско-журналистически спектакъл е да бъде скопена прокаратурата. Запали им се плевнята на съдиите и се хвърлиха да се спасяват взаимно.

  Бойко и Цецо не се отричайте от хората си за да угодите на комунистическите фарисеи. Стойте зад хората си и ги подкрепяйте за да си вършат работата!

 34. 35 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 889 Неутрално

  facebook/group.php?v=info&gid=111051902249816

  meto76.blog.bg/politika/2010/04/06/kevork-kevorkian-razberete-i-podkrepete-prokuror-roman-vasil.524048

 35. 36 Профил на Important
  *****
  Неутрално

  НАЙ - НАПРЕД ВСС ДА СЕ ЗАЕМЕ СЪС СЕБЕ СИ,
  А СЛЕД ТОВА С ВСИЧКО ОСТАНАЛО

 36. 38 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  До коментар [#22] от "тъп":

  Абе тъпанар, този прокурор ли е проблема на държавата и съдебната система та сте се разпенили. Досега хората от грубите прокурори ли ги болеше или от корумпираните съдии които са уродливите деца на прехода.

 37. 39 Профил на zavisimi
  *****
  Неутрално

  Другарите партизани с огромна готовност ще осъдят жестоката постъпка на прокурора.Де да показваха същото и по въпроса с реформата в съдебната ситема.
  Целият ВСС да си ходи.

 38. 40 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  До коментар [#16] от "Отпор":

  Прав си за медиите. Къде освен в държавните БНТ и БНР може да виреят последните огнища на посредствеността и поръчковата журналистика. Къде освен в БНТ ще виреят плазмодии като Виктор Николаев и колегата му Марин.

 39. 41 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Защо се спестява, че Роман василев е казал и:

  "Днес е велики Четвъртък. Чудесен ден да разпънем тримцата" имайки предвид тримата арестувани - Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 40. 42 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  А извинявам се на авторката за прибързаната си реакция - посочила го е точ в точ!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 41. 43 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  До защитниците на Василев:Какво толкова го защитавате,бе хора? Не виждате ли евтиния ПР,който си прави г-н прокурорът във филмчето.Като в евтин български филм...

 42. 44 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  Някой обърна ли внимание на ситния текст под статията?

  "Вчера пък стана известно, че при Попов преди време е открито откраднатото от Котел копие на Рибния буквар..."

  Ей, душманска държава. Сега ще се окаже че буквара са го намерили на улицата и са си увивали салам и сирене в него.

  Да пукнат всички от ВСС станали част от днешния срамен сценарий!!!

 43. 45 Профил на BIG MAN*)
  *****
  Любопитно

  Аз препоръчвам на ВСС да разследват Роман Василев за "ЛИАНИ",а изцепката му е едно на ръка...
  От "ЛИАНИ" ще изкочи вълчо Вярвайте ми

 44. 46 Профил на zaza
  *****
  Любопитно

  Не сме забравили,как Роман Василев "припкаше" по задачки зададени от ДПС!? Изпълняваше тяхни поръчки

 45. 47 Профил на artep
  artep
  Рейтинг: Неутрално

  Тоя тарикат как хитро се изсули да не го емнат по това дело !!!!!Всички го смятата за прост ,ама това дето го направи уж изтървал се си е виш пилотаж на скътавка!!!!хахахахахаха

 46. 48 Профил на К.
  *****
  Неутрално

  А кога етичната комисия към Съюза на журналистите ще се заеме със случая Бареков, излъгал че висш магистрат е вечерял на една маса със следствен?

 47. 49 Профил на CMEXYPKO
  *****
  Гневно

  Боже- колко злоба и помия се излива върху един прокурор, който в общи линии... си е свършил работата!!!

  Скоро очаквам митинги и демонстрации с плакати: "Цмърт за прокурора!" и "Свобода за министъра!"...

  Абе- другарите- забравихте за следователя бе! Оплюйте и него- нали той ви издаде... и си свърши работата! Я се сетете там за някой член или алинея, по която можете да подберете и него- простака му с простак Например- рапортът му срещу тези, дето го подкупвали- не трябва ли да е със синьо мастило, а не с черно И ако рапортът е с черно- не става, баце- бързо да пускат министъра

  Да е6и и глупаците да е...

 48. 50 Профил на 7
  *****
  Неутрално

  А ние кога ще се заемем с отрепките от ВСС ?

 49. 51 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  Като гледам муцунката на Ромчо (вероятно от ромски призход), много ми мяза на тая на Цецко-трътката (прякор, даден му от колегите му във ВИФ) ... а иначе, какво ли може да се очаква от полу-грамотни милиционери (прокурори). От комунистическо, и до сега: в ЮФ, отличниците ставаха адвокати, полу-отличниците - съдии, а тройкаджиите - следователи и прокурори (последните се произвеждаха също и на конвейр в "Магнурската" школа- Симеоново, също, както и помпиери-вишисти (каквито надали има другаде по света)

 50. 52 Профил на 4ovek
  *****
  Неутрално

  До коментар [#16] от "Отпор":

  АБЕ, ЗНАЙКО, КАКВО СЕ ОВАЙКВАШ,ЧЕ НЯКОЙ ИЗПОЛЗВА ПРОСТАШКИЯ ЗАПИС ЗА ОМАСКАРЯВАНЕ НА УСИЛИЯТА СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА!
  КОЙ ГИ КАРА НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ МВР ДА ПУБЛИКУВАТ ТАЯ ИЗЛАГАЦИЯ В САЙТА СИ И ДАЖЕ ДА СЕ ХВАЛЯТ?
  АМИ ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ИЗГАВРИ!
  ТЕ СЕ ИЗДЪНЯТ, А ПОСЛЕ -"КОЙ НИ СРА В ГАЩИТЕ?

  До коментар [#32] от "Емил":

  аМИ ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ДА НАРЕЧЕШ НЯКОАГО ПРЕСТЪНИК ПРЕДИ ДА Е ОСЪДЕН Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - ПИШЕ ГО В КОНСТИТУЦИЯТА И НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС - ЧЕТИ ПОВЕЧЕ КНИЖКИ, ЕМИЛЕ

 51. 53 Профил на Ганю
  *****
  Любопитно

  До коментар [#42] от "Десен":

  А бре момче (дет' се опиква ту - у лявото ушо, ту - в дясното
  Тоя тоя мангал (РВ) много голям "християнин" бре ...

  Христос и двама още (уж крадци) са разпънати от римляните, на тоя ден (ПасОувър). Но всички знаят, че римляните (военна диктатура) са окупатори на Палестина и целия тогавашен значим свят.... т.е. думите на тъпака РВ, водят до аналогията, ... че МВР (и агентите) са окупатори-антихристи, нали? .. анъ'дън'му, или амана'мъдън? .. айде пикай тоя път у лево

 52. 54 Профил на Ганю
  *****
  Любопитно

  До коментар [#20] от "Dr_Doolittle":

  Доктореее .. (макар и до'литл) май е така ..хахах

 53. 55 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#23] от "Анализатор":

  А ти престани с лековатите "анализи"! Въпросът е принципен и в случая ВСС е длъжен да вземе решение. Това решение не обслужва мафията и престъпниците, в чиято група включваш и съдиите, а всички граждани. За да си наясно - ВСС е кадровия орган на съдебната власт, част от която е прокуратурата и следствието. Същия този Роман е преместен от следствието, назначен и после повишен до сегашния си ранг от ВСС. Когато представител на съдебната власт си позволи по подобен начин да потъпче нечии права - трябва да бъде наказан. Василев добре осъзнава това и няколкократно се извини. Заяви също, че ще бъде наказан. За гражданите, които не разбират в детайли основните принципи, на които почива правото, склонни са непрестанно да заобикалят или грубо нарушават правилата и смятат, че извършват нещо нередно само когато бъдат хванати, но и в тези случаи отричат до последно извършеното, предполагам е трудно да разберат реакцията на юристите. Аз лично съм доволен, че имаше реакция. Доволен съм, че Василев ще бъде наказан /може да е със забележка/, и ще съм доволен да докажат престъплението и в крайна сметка - осъдят извършителите на престъплението, за което са повдигнали обвинение. И Василев и Сантиров са ми колеги и не се гордея с постъпката им, но всеки трябва да понесе отговорността си.

 54. 56 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#34] от "Емил":

  Не ти е ясна структората на съдебната власт, нали! Прокуратурата не е част от изпълнителната власт и се предполага, че прокурор не може да е от "хората на Бойко и Цецо". Независимо от присъдата, извинението не е излишно, тъй като действията на прокурора, предмет на обсъждане от ЕК при ВСС, нямат нищо общо с деянието, за което са задържани 3-та. Речника, с който боравиш, предполага ниска култура, липса на толерантност и малка вероятност да се вслушаш в мнението на другите, следователно и да научиш нещо, което някога може и да ти е от полза - напр. че правата трябва да се спазват.

 55. 57 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Добре, че се въздържах от коментар за гламотността ти! И аз съм неграмотен - струкУра се пише!

 56. 58 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ганю":

  Това не е поведение на прокурор. Както и Бъба каза той е там именно да следи за спазването на закона. А в същото време именно той не го спазва.
  Куцкова по Референдувм казва че така проваля разследването.
  Ами ако нарочно го проваля за да даде коз на защитата да обжалва?
  Тогава пак ли ще ми кажеш че си опикавам теориите за конспирацията?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 57. 59 Профил на Ганю
  *****
  Любопитно

  До коментар [#58] от "Десен":

  Браво момче, ха-така! И да знайш, това, че ненавиждаш КомунизЪма не та прай автоматично"десен"! "Дясното" е условно, най-вече означава "конерватизъм", т.е. неприямане на промени от статуквото (дошло преди 4-5 века от В. Британия). Ти можеш безусловно да си "ляв" (без да бъдеш упрекнат в симпатия на комунизЪма). А про'пос БСП трудно може да бъде лява партия, след като от редовете и са излъчени 100% милиардери в България

 58. 60 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  Ганю 59

  .........А про'пос БСП трудно може да бъде лява партия, след като от редовете и са излъчени 100% милиардери в България ...........

  Абсолютно вярно. Все казвам, че ако се кръстят бсп-ООД/ЕООД бих се присъединил към тях

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 61 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#59] от "Ганю":

  бсп не е лява партия ,но в никакъв случай не е дясна .......то и дясна партия няма .......

 60. 62 Профил на ЯДОСАН
  *****
  Неутрално

  МАФИЯТА МИНАВА В НАСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ОПИТИТЕ ДА СЕ СЛОЖИ РЕД В ДЪРЖАВАТА. ЧРЕЗ КУПЕНИ ЖУРНАЛИСТИ, ЧРЕЗ КРАСЬОВЦИТЕ....

 61. 63 Профил на Bay Hasan
  *****
  Неутрално

  "При задържането на Цонев миналия четвъртък от видеозапис на МВР стана ясно, че Василев се е обърнал към него с думите: "Тъй като сте си абсолютен престъпник - колеги, като за всеки престъпник, долу на земята."

  След това на записа се вижда как полицай опира пистолет в главата на бившия военен министър, който е застанал на колене. Думите на Василев от същия ден - че Велики четвъртък "е един хубав ден преди Разпети петък... ще разпънем трима", също ще бъдат взети предвид в дисциплинарното производство."
  ***
  Милата България...
  Преди ден-два,кат видох у кво ги обвиняват братята Йорданови от Славяново,си помислих,че дебилите в наща прокуратура са по-скоро изключение,ама...май нормалните тама са по-скоро изключение.
  Милата България !

 62. 64 Профил на Ганю
  *****
  Любопитно

  До коментар [#60] от "Руслан 21":

  еми една ученичка по "Право-Криво" (Лорчето Филева) ви го е написала в прав текст, от а-до-зет....но кат' мат'риала е буен(тъп), и не зима от дума .. к'во ша го прайм?

 63. 65 Профил на КОГА???
  *****
  Неутрално

  "ПАРЛАМЕНТА СЕ ЗАЕМА С ВСС" - кога ще прочетем това заглавие?

 64. 66 Профил на Долно сборище.
  *****
  Неутрално

  За назидание на фсички които посегнат на мафията. ВСС забрави, че трябваше да разглежда участието на съдия в корупционната престъпна схема.

 65. 67 Профил на Ганю
  *****
  Разстроено

  До коментар [#61] от "capitalist":

  ами, то ги няма дори и в САЩ (бащицата наш,т.е. на ББ) ..хахаха .. Нали сме за "Новия(либерален) Световн Ред" (казано иначе, новия СССР).. е, нищо че .....последна брънка във веригата (преди банановите републики) ...хаххаха, ама ей го на... с отворен анус за "помощ", ... я от евнуската СБ, я от "пичовете" в МВФ .... нали ти е кеф, а?

 66. 68 Профил на Ганю
  *****
  Любопитно

  А бе, я се стройте ГъРБвите в 2 редици .. та да разберем "у лево ли сте или у десно", т.е. с КаГеБьето ли сте (другара Цеско), или сте с ДьеСьеПету (другара Костуф)? .. тъй да се каже, у лево ли сте, или - у десно, еми редно е да знайм, нали? ...хаххахаха

 67. 69 Профил на Ганю
  *****
  Весело

  До коментар [#65] от "КОГА???":

  Аз настоявам за моратотиум в публичното пространство, т.е. :
  Да бъде забранено физиономии на трътки, като на пресс-аташето на МВР- Цецко Цвяткоф, зам. прокурора на София РВ (не-изтрезнял), или на агента на ДС (Танев)- Директор на митниците, вкл. и брадясалата мутра на МП, дето я показват в черна тениска, но незнайно защо без златни ланци ... Апелирам към гражданското съзнание, вкл. и на мат'риала, дето се научил да чука по клавиатура (тук-там) в тоя форум.. Това е за ваше добро, веравайте ми...! хеххеех

 68. 70 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Сега ще им осигурят комфорт при арестите на мутрите и корумираните!Това е перверзия!

 69. 71 Профил на ТНТ
  *****
  Гневно

  "...прокурорът не се е съобразил с конституционна разпоредба - презумпцията за невиновност..."

  Малеее... Баси логиката! Ми че то така никой, ама НИКОЙ няма да може да бъде арестуван бе! Комунягите хептен го удариха през просото в защита на своите и оплюване на останалите!

 70. 72 Профил на bebeto
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "KL":

  Айде колега, споделете в този случай какво да бъде съответното наказание за провинилия се прокурор. Според мен Етичната Комисия към ВСС правилно е квалифицирла от юридическа гледна точка вида на провинението. Сега, остава да видим само, дали същата ще излезе с решение по този въпрос или ще омаловажи вината му. За мен е недопустимо блюстителят на закона, каквато е фигурата на прокурора в наказателното производство да се държи като най-долна мутра. Това показва по безспорен начин нивото на съдебната ни система и хората, които я представляват. А, такова нещо като служебно начало и дирене на обективната истина в наказателния процес, явно за този "така наречен висш магистрат" не съществуват. Изводите трябва да си ги правим самите ние.

 71. 73 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Добре би било този прокурор да бъде изхвърлен иот системата и осъден за направеното престъпление по служба.
  Но това става в демократичните държави.
  А нашата е далеч от тях- държава на мафията, с милиционерско-фатмашко мутренско управление .

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 72. 74 Профил на мишо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#14] от "vlado":

  ти пък откъде знаеш к'во е в Германия? Я, отиди първо там поживей и после ми разправяй. Запознай се с цялостното поведение на полицаите, отношението им към гражданите и чак тогава давай оценки и мнение по въпроси, за които не си сведующ. Айде и със здраве.

 73. 75 Профил на бебето
  *****
  Неутрално

  До коментар [#70] от "bg":

  не, просто ще трябва да ги арестуват по съответния законов начин. Не бива държавата чрез нейните изпълнително-разпоредители органи да проявява поведение на юридически произвол, само защото видите ли, арестуваният бил престъпник. Ами докажете го бре, нали затова българският данъкоплатец Ви плаща заплатите, които в някои случаи надхвърлят тази на премиера. Задачата на органите на досъдебното производство е да съберат максимален брой годни доказателства и доказателствени средства, чрез които обвинението да издържи логиката си в съда. Иначе другото си е чиста Пи Ар акция за пред обществото, която не води до нищо добро, а само до хвърляне на прах в очите на обикновения и непросветен български гражданин.

 74. 76 Профил на Цирк
  *****
  Неутрално

  Какво друго можеше да се очаква от "интелектуалеца" Роман Василиевич ?
  Но не е само той - има цяла плеяда възпитаници на Магнаурската школа в Симеоново, които са на "топли места" в прокуратурата и един от тях вече се кипри като зам.-главен прокурор...мечтае и очаква да стане и главен прокурор в скоро време с помощта на бат Бойко ?!
  Жална майка България...

 75. 77 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  Еййй.. червените кхмери , голям рев...
  Я гледайте малко по дискавъри за полицията и затворите по света и тогава пак лайте.

 76. 78 Профил на doni
  *****
  Любопитно

  Дали прокуратурата ще повдигне обвинения срещу прокурорите и полицаите държали пистолети срещу деца във Варна и изстъпленията срещу оперирания Цонев? Друг път, нали трябваше да арестуват и половината правителство! Само, че имсе чудя като дойде ново правителство тези хора какво ще обясняват?

 77. 79 Профил на BIG AL ::)))))
  *****
  Весело

  Цони, театрото което правите, е . за да останете на КЛОНА-колкото по- дълго , толкова по-добре .за вас.)
  Това е цялата ви философия , на ЧЕРВЕНА , корумпирана съдебна върхушка..Отдавна нямате и чест , и достойнство..)
  Негоден продукт на червената мафия сте..Боклуци сте .
  Направихте цяла България за смях пред Европа .
  Отдавна трябваше да се махнете, но сте нагли , нахални , корумпирани ,червени мутанти..))
  Сами сте се направили такива, под крилото на най- криминалната партия в България ..ФАКТ ..:)

 78. 80 Профил на А10
  *****
  Любопитно

  Роман Василев да не би нарочно да е изговорил всичко??
  Просто е играл за противниковият отбор??

 79. 81 Профил на leb2.0
  leb2.0
  Рейтинг: 213 Весело

  Егати и прокуратурата дето Роман Василев и е прокурор!

  леб2.0 - залеби ли?
 80. 82 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  До коментар [#56] от "potrebitel1":

  Понятието стрУктУра се използва толкова често от юристите, така че стигам до извода, че ти си юрист точно толкова, колкото на дядо ми магарето харесва музиката на Моцарт...

 81. 83 Профил на Уточнение
  *****
  Неутрално

  До коментар [#61] от "capitalist":

  БСП е бандитска партия!

 82. 84 Профил на Мун4о
  *****
  Весело

  На тоя ще му лепнат повече пандиз, отколкото на батьо му Цонев. Ако на батьо му не се извинят и не го пуснат по живо по здраво.

 83. 85 Профил на ОбЕКТИВЕН
  *****
  Неутрално

  До 16. Има верни неща в тезата Ви, но безпринципното пренасяне на похватите на сталинската прокуратура от времената на Вишински нито решава проблемите с престъпността, нито прави услуга на справедливата кауза на правителството и некорумпираните магистрати. Тъкмо напротив, налива вода в мелницата на престъпниците, особено тези с бели якички. Затова трябва да си вземат поука - и правителството, и прокуратурата, и да не повтарят тази груба грешка!

 84. 86 Профил на edin
  *****
  Неутрално

  То този Р. Василев го обсъждат и съдят повече от престъпника Цонев! Смех и ужас!

 85. 87 Профил на Сеирджия
  *****
  Разстроено

  Поздравления на Потребител1 и на Десен! Явно има все още интелигентни хора в БГ!
  Този прокурор е превъртял, явно се е насмукал с холивудски клипове. Жалкото е, че заради неговото дилетантско поведение цялата истинска дискусия за евентуалната вина на арестуваните се пренесе в някакво сюрреално пространство. Като нищо могат сега да ги освободят - заради процедурални грешки при арестуването, примерно (и аз гледам Холивуд ). Тогава извиненията на г-н Василев ще бъдат особено горчиви, макар и да са правилни, макар и да са минимумът, който дължи на обществото.
  Надявам се, вината да се докаже и виновните да бъдат осъдени! А г-н прокурорът да си е осъзнал грешката и извиненията му да са искрени!

 86. 88 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#82] от "Анализатор":

  Явно магарето на дядо ти МЛОООГО харесва Моцарт

 87. 89 Профил на цайса
  *****
  Любопитно

  В общата суматоха и оплюване на прокурора ,цонев едва ли не беше оправдан .Каква държава,какъв народ помиярски сме.

 88. 90 Профил на mmmmm
  *****
  Неутрално

  Изпълзяха красовчета..........

 89. 91 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  ....77 по 7 прощаваите...
  ..прости им господи те не знаят какво правят....

 90. 92 Профил на Стефан Василев (vassilev12)
  Стефан Василев (vassilev12)
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А някой ще се заеме ли с ченгетата, които нямат никакво уважение към обикновения гражданин?
  Хората, които подлежат на арест, не са доказани престъпници. Не е основателно да бъдат третирани като такива. При последните няколко гръмки ареста, се перчеха колко престъпници, убийци и похитители са прибрали на топло - и то в национален ефир. А след 3 дни ги пуснаха, без достатъчно доказателства...

  Хората имат права, които могат да бъдат нарушавани само ако съда постанови, че са съгрешили. Иначе ще продължаваме да се чувстваме като в руска република.

  www.vassilev12.blogspot.com
 91. 93 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Хайде да видим сега, след тази саморазправа, кой ще е следващия прокурор, който ще се усмели на знаков арест...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK