ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Мирослав Найденов: Днес прокуратурата ще образува наказателно дело за незаконните заменки на земи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ха, ха
  *****
  Неутрално

  Хващам се на бас, че всички заменки ще се окажат законни.

 2. 2 Профил на Р
  *****
  Неутрално

  Към №1 - Без съмнение! Както е писал още Ботев: "Сега не убиват никого беззаконно, а законно." Колко му е пък за една заменка!

 3. 3 Профил на ааа
  *****
  Неутрално

  Въпроса е да не се изкарат държавна помощ, че ще трябва да се доплаща

 4. 4 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  По-интересно,ще е ако се види,хората получили по-хубава земя,дали пък не са плащали и те за консултанти?

 5. 5 Профил на Костов
  *****
  Весело

  Ама номерът е именно там, че замените не са 'незаконни', а само 'неизгодни'. Ако бяха незаконни, щяха да имат възможност да ги анулират. Сега могат евентуално да наложат наказания на онези, които са ги извършили.

  Демек - който е успял да се нагуши, като оня депутат от ГЕРБ, ще си запази всичко. Ще има наказания на онези чиновници, които не са успяли овреме да се презапишат в редовете на новата Единствено Правилна Партия.

  Хахаха !

 6. 6 Профил на Мариан
  *****
  Неутрално

  Поздравлениея на министъра, сега е ред на прокуратурата.

  Аз гласувах за възмездие!

 7. 7 Профил на Помнещ
  *****
  Неутрално

  А какво стана с надвзетите земи от мадридския мушеник?

 8. 8 Профил на Помнещ
  *****
  Неутрално

  А какво стана с надвзетите земи от мадридския мушеник?

 9. 9 Профил на tzvetanov
  tzvetanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В правото съществува само "справедливост". Само понякога възмездието и справедливостта се покриват. Ако искаме да сме правова държава справедливостта трябва да е водеща.

 10. 10 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  На мен пък ми е интересно кога тоя мошеник, който спомогна да бъде внесено некачественото ирландско месо ще спре да се занимава с арести и ще започне да прави нещо за земеделието.

 11. 11 Профил на Обещания
  *****
  Неутрално

  Обещания, намерения - ама както казват хората - трай коньо за зелена трева. Комунистите напълниха гушите и си живеят като Симеончо, народеца си гладува, Гоце си царува, Серльо пак се опитва да ви баламосва. Дето казал някой, смея се за да не заплача. А ние, защото така ни най-отива, духаме ли духаме супата. Даже спряхме да се облизваме - разбрахме, че няма сми.

 12. 12 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 458 Весело

  към #10: осигуряването на законност в земеделието е най-съществения принос, който министъра може да осигури.
  Ама това няма как да го знаете на Позитано.

 13. 13 Профил на Заменкоф
  *****
  Весело

  Ха, ха, ха, незаконни били заменките !? А на бас, че всичко ще е законно, а тези, що търпяха четири години тройната мафия и сега верват на батч Бойко, пак ще пият студена вода и ще духат супата !

 14. 14 Профил на симон
  *****
  Неутрално

  Тия освенп да дават материали на прокуратурата работят ли друго нещо!? Представям си един ден от министерския живот на Найденов - ако днес не отиде на лов, отива в министерството. Отваря някакво чекмедже, вижда папка, вади я и преди да я прочете я отива в някаква телевизия, съчинява с болното си въображение някаква история и след това отива при прокурора. Предлагам прокуратурата да назначи на щат двеста-триста прокурори, те да тръгнат по министерствата да изчетат всички папки и да преценят дали има нарушения. През това време тези от Герб ще работят и ще трябва да се справят с кризата. Ако продължават така ще съсипят всичко, ще профукат резерва, ще издънят бюджета и ще дръпнат шалтера на държавата.

 15. 15 Профил на 12
  *****
  Неутрално

  Най-после се действа по въпроса със заменките! Надявам се да започнат и да ги анулират то е ясно че са престъпления!

 16. 16 Профил на Наглата игра продължава.
  *****
  Неутрално

  Двамата шмекери и автори на будалкането на ЕС си продължават играта вместо да предложат на Народното събрание да приеме закон за принудително заплащане на ценовите разлики, анулиране или конфискация на придобитото, защото е ясно на всички и на тях самите, че това е държавна помощ за олигарсите и престъпниците обикалящи властта.

 17. 17 Профил на metaflute
  metaflute
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дали покрай това няма да хванат в крачка още малко съдийски душици наедно с бивши или настоящи политици?

 18. 18 Профил на nai malkoto
  *****
  Неутрално

  заменките осъществени след приемането ни в Европа са незаконни от гледна точка на Европеиските закони, които имат преднина пред националните. С този аргумент могат да анулират практически всички заменки след 2007. Ако не го прилагат значи не искат.

 19. 19 Профил на Demokrat
  *****
  Гневно


  Днес вече ми писна от ГЕРБ!
  Не мога да разбера упорството на ГЕРБ да настояват, че замонките за незаконни. Ами когато съдът реши, че са законни?
  Формално законите са спазени - има оценки, има взето и дадено насреща.

  Проблемът е, че лица и фирми са придобили имущество на цени под пазарните и от това са получили недопустимо пазарно предимство.
  По правилата на ЕС предоставянето на държавни ресурси на частни субекти на цени под пазарните без предварително одобрение от ЕК е "неразрешена държавна помощ".
  Точно това се и заменките - неразрешено от ЕС облагодетелстване на отделни субекти.

  Пак според ЕС ако се открие такава неразрешена помощ то получилият я трябва да я върне в едно е облагите + лихвите или да доплати до пазарната цена + лихвите.

  И пак - ако няма механизъм(закон) това да се случи, то ЕС изисква такъв да се въведе и приложи.
  Значи ако заменките са НЕИЗГОДНИ за държавата. т.е. облагодетелстват недопустимо определени субекти, то България трябва да си промени законите и въведе механизъм за ПРЕМАХВАНЕ на недопустимото предимство, т.е. или да си получи пълната цена или да развали сделките.

  Това е!
  Всичко останало е въздух под налягане! Празни дрънканици!
  Защото се оказва, че министърът се замисля над въпроса, цитирам по памет: "Какво ще стане с хотелите? Защото не е луд, който яде зелника!"

  Не е луд ли!? Ами защо аз нямам плаж с хотел!
  Това, какво ще става с хотелите не е наш проблем.
  Примерно ако собствениците не могат да доплатят до реалната цена на земята, то държавата ще им вземе хотела. Токова елементарно, та чак тъпо!

  Решението е едно - разваляне на сделките или плащането на реалните цени!
  Всичко останало е опита да се нахрани БСП/ДПС/НДСВ вълка с агнето на българските данакопладци. И неминуемо ще озакони грабежът извършен последните 10 години.

 20. 20 Профил на Валентина Петкова
  Валентина Петкова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Болно ми е, като гледам колко обществена енергия губим за каузи пертута! С предаване на папки в прокуратурата нищо няма да стане. Трябва да се действа по друг начин: - така, както е отворена вратичка в закона за извършване на заменките, така да се върне лентата назад и да се постанови да се анулират ВСИЧКИ ЗАМЕНКИ. Да няма правни вратички за силните на деня! Пред Закона всички ДА СА РАВНИ. Не съм юрист, но имам опит като съдебен заседател и знам колко разтегливо понятие е справедливостта в съда.
  "Народното събрание да приеме закон за принудително заплащане на ценовите разлики, анулиране или конфискация на придобитото, защото е ясно на всички и на тях самите, че това е държавна помощ за олигарсите и престъпниците обикалящи властта" - напълно съм съгласен с това предложение.

 21. 21 Профил на До кога ще чакаме равенството пред закона.
  *****
  Неутрално

  Вземете принудително ценовите разлики и ще напълните бюджета. Защо ви е толкова страх от олигарсите и приближените до властта ? Нали уж имате воля честно и почтенно да се справите с проблема или пак ще набутате обикновенният данъкоплатец да плаща за престъпленията на властите ? Европа знае номерата Ви. Спрете да дискредитирате нацията като цяло, защото нарушителите са властниците и тези около тях.

 22. 22 Профил на L
  *****
  Неутрално

  А министър Найденов кога ще го разследват за 20 годишното замразено говеждо,което по негово време вкараха в България?

 23. 23 Профил на zamenka
  *****
  Любопитно

  Не знам защо толкоз форумците се интересуват от заменките? Нито им влиза в джоба, нито им излиза. Проблема на ББ е че заменките не са минали през неговия джоб.

 24. 24 Профил на 78
  *****
  Неутрално

  а заменките, които е направил депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, заради когото дори ловния закон промениха - те законни ли са ? И заради него ли ще плащаме сега, както и за стотицитие други верни на партията , платили си и направили уж незаконните заменки. Прави са хората, всички заменки са абсолютно законни и понеже сега на ГЕРБ не му стиска да ги анулира, а тези които са ги направили са си платили и са "наши и ваши ", затова сега пак начело е Миро Лъжльото. Та той може само да лъже, търчи - лъжи открай време. А ирландското месо ? А хотелите, горите и реките на депутатите от ГЕРБ ? А Калина Илиева и избора и за шеф на ДФ "Земеделие " ? Все законни, нъали.
  Баси наглите от ГЕРБ, дойдоха и те с голямата кошница, ама май ще надминат тройната коалиция. И всеки ден все папки изнасят, разнасят, все предишните крали, все прокуратурата сезирана, само лъгане, мазане, замитане. Е, нищо де, скоро пак идат избори, че си ходите като насрани

 25. 25 Профил на До тъпата заменка
  *****
  Весело

  До коментар [#23] от "zamenka":

  Ти не си много умен, нали?

 26. 26 Профил на zamenka
  *****
  Неутрално

  До коментар [#25] от "До тъпата заменка":
  Да, не съм. Знам само че не ми влиза в джоба. Ако бях по-умен аз щях да съм се включил в заменките. А ти умен ли си?

 27. 27 Профил на Скобелев
  *****
  Неутрално

  Да казваш "заменКи", означава да приемеш за съществуващ глагола "менкам", що за идиотски инфантилизъм? Защо всички журналисти се поддавате на тъпото, неграмотното, просташкото толкова лесно и никога на правилното? Тъй като въпросът е, разбира се, риторичен, отговорът, естествено е драматичен. Но като не владеете езикът, на който се изразявате, не сте способни и да мислите на същия език. Идете си вкъщи и прочетете поне една книга от Йовков или друг български класик. Белким, нещо ви попросветне.

 28. 28 Профил на До тъпата заменка
  *****
  Неутрално

  До коментар [#26] от "zamenka":

  На мен не ми влиза в джоба нищо от защитата на едно кученце с осакатени карчета, но изпитвам ярост към изрода, които го е осакатил.
  И подкрепям, че най-после се криминализира измъчването на животни.

  В живота , неуважаеми празноглавецо, има не само чалга, пачалби, пълнене на джобове и кражби.
  Има и желание за справедиливост, състрадание, ЧОВЕЧНОСТ!

  Апропо, вярвам, че си се облажил от заменките, затова се опитваш да омаловажиш дискусията във форума.

  Ти си не тъп, ами платен или крадец!

 29. 29 Профил на химик
  *****
  Неутрално

  До коментари № 19, 20 , 21
  Браво, напълно съгласен с вас ! Но ме съмнява, дали има желание да се направи това ! Ако ББ наистина смята да се бори с корупцията, трябва да направи точно това и да реши веднага проблема, а не да вдига само пушилка с прокуратурата!

 30. 30 Профил на zamenka
  *****
  Весело

  До коментар [#28] от "До тъпата заменка":

  Смешен си. Продължавай. Забавно е

 31. 31 Профил на NK
  *****
  Неутрално

  Ако знаеш само колко много ти "излиза от джоба" тарикатлъка на мутренските ни управници! Цял живот си патим от тъпанари като теб, заменко.

 32. 32 Профил на patil
  *****
  Неутрално

  формално и народния съд през 1944 г. е законен но в послдствие се оказа геноцит.

 33. 33 Профил на vld
  vld
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Няма да се направи най-логичното и лесно, защото зад официалното лице на политиката и политиците се крие онази истинската власт, която ги кара да казват на бялото - черно и обратно. Вие представяте ли си колко интереси на колко "хора" ще се настъпят ако се направи най-логичното?! Опитват се да намерят варианта, при който и ЕС доволни, и батака със заменките някак си оправен (в смисъл да не се говори повече за тях), и пари от „нашите“ да не вземат и да се направят, че нещо са свършили. Съгласете се, че не им е лесно

 34. 34 Профил на Галев
  *****
  Неутрално

  Найденов, защо направи сина на общинският съветник от мафиотската структора "Нашият град" Стойчо Милев - Крумчо, сам виден ГЕРБаджия защитаващ Галевите, за областен шеф на земеделието в Кюстендил? Сега като излязоха семейните им далавери с община Дупница, няма ли да има арести?

 35. 35 Профил на Ж
  *****
  Неутрално

  Да не би Велчев да се е събудил от многогодишен сън? Мин. година каза, че каквото е могло - го е направил

 36. 36 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  ".....за незаконните заменки на земи у нас."

  Найденов, Найденов, "земи у нас"! Нямате ли си консултанти там? Направил си невероятен гаф! По този начин, би трябвало да се вкарат в прокуратурата и стотиците "заменки" на Столична Община, включително и през четри годишното кметуване на Борисов!
  Трябваше да посочиш подходящите региони, за да не стават такива "грешки"!

 37. 37 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  ...датират от 1997 г...
  Значи и ...
  Сещайте се по-нататък...

 38. 38 Профил на Orenda
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на 00
  *****
  Неутрално

  До коментар [#21] от "До кога ще чакаме равенството пред закона.":

  Щото ако знаеш колко техни хора са се облажили ще разбереш защо се говори и нищо не се прави. Емил Димитров ще ти каже как става това. Той е вещ и как можеш с фалшивия подпис на кмета на София да станеш собственик на декари терен на пъпа на столицата и как после "ставаш депутат от герб" като пострадал от тази покупка за жълти стотинки! Хайде да ги развалят, ама само приказките им ще останат. Колкото като кмет ББ развали договора със "Софийска вода", толкова и сега ще направят нещо. Ще дадат някоя папчица в прокуратурата и ще си измият ръцете. В тях сега е цялата власт - каквото решат, това могат да направят. Но само да плюеш е много лесно!

 40. 40 Профил на ГЕНЕРАЛМАЩАБНА АКАДЕМИЯ
  *****
  Неутрално

  НЕ ИСКАМЕ ЗАМЕНКИ - ИСКАМЕ СИ ЦАРЯТ!

 41. 41 Профил на др. Иванов
  *****
  Неутрално

  Заменките са печеливши за държавата актове. По никакъв начин не може да се докаже каквато и да е вреда, просто защото няма и всяка експертиза ще го докаже.

 42. 42 Профил на Реалист
  *****
  Неутрално

  Ще повярвам в искренността на правителството едва тогава, когато публикува черен спикъс на всички физически лица и фирми, облагодетелствали се от заменките. Другото е прах в очите на хората. Навремето ЕС поиска от правителството на Станишев да изготви такъв черен спикъс за злоупотребилите с еврофондове лица, но вместо да направи това, Станишев почна да имитира дейност, преследвайки разни служители от министерства. Тези черни списъци са истинските икономически досиета на прехода. От тях ще се види, че едни и същи лица и фирми се облагодетелстват при всички правителства и са сред спонсорите на всички партии, включетилно и на ГЕРБ. Е затова не вярвам, че такива списъци ще излязат наяве.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK