Природозащитници искат да се инкриминира насилието срещу животните

Природозащитници искат да се инкриминира насилието срещу животните

© Юлия ЛазароваМитинги с искане да бъде инкриминирана жестокостта към животните ще бъдат проведени днес по едно и също време в София, Пловдив и Русе.


Акцията е организирана от група във "Фейсбук", която вече е събрала над 230 хиляди подписа в защита на каузата си.


Митингът в София започва в 10 ч. пред Народното събрание, като на него са поканени да присъстват граждани, представители на природозащитни организации, музикални изпълнители, журналисти и артисти.
В Русе шествието тръгва по същото време от "Вазата" в Парка на възрожденците, а в Пловдив сборният пункт на демонстрантите е на аптека "Марица".


Подписи в защита на животните от насилие се събират в осем града в страната - София, Пловдив, Плевен, Варна, Благоевград, Хасково, Бургас и Русе. Кампанията ще продължи до края на май.


Идеята на организаторите е да бъдат направени промени в Наказателния кодекс, а също и да предизвикат нетърпимост към проявите на жестокост към животни, деца, хора в неравностойно положение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK