Природозащитници искат да се инкриминира насилието срещу животните

Природозащитници искат да се инкриминира насилието срещу животните

© Юлия ЛазароваМитинги с искане да бъде инкриминирана жестокостта към животните ще бъдат проведени днес по едно и също време в София, Пловдив и Русе.


Акцията е организирана от група във "Фейсбук", която вече е събрала над 230 хиляди подписа в защита на каузата си.


Митингът в София започва в 10 ч. пред Народното събрание, като на него са поканени да присъстват граждани, представители на природозащитни организации, музикални изпълнители, журналисти и артисти.
В Русе шествието тръгва по същото време от "Вазата" в Парка на възрожденците, а в Пловдив сборният пункт на демонстрантите е на аптека "Марица".


Подписи в защита на животните от насилие се събират в осем града в страната - София, Пловдив, Плевен, Варна, Благоевград, Хасково, Бургас и Русе. Кампанията ще продължи до края на май.


Идеята на организаторите е да бъдат направени промени в Наказателния кодекс, а също и да предизвикат нетърпимост към проявите на жестокост към животни, деца, хора в неравностойно положение.

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vl
  *****
  Неутрално

  Подкрепям този закон.
  Трябва да се създаде и организация, като повечето страни в света, за да се полагат грижи за животните. Съответно и възможност за финансиране както се прави там. Това също трябва да бъде узаконено.

 2. 2 Профил на обективен
  *****
  Разстроено

  Адмирации за кампанията,крайно време е да се приеме такъв закон и всеки който го нарушава да си понесе последствията!

 3. 3 Профил на автор
  *****
  Гневно

  а адвокати за песовете няма ли да си поискат

 4. 4 Профил на Боно
  *****
  Гневно

  Животните НЯМАТ права!!!!

  Тези човекомразция дето се наричат "природозащитници" си нямат друга работа. Що не вземат да направят подписка за затварянето на ТЕЦ "Марица-Изток", дето трови Стара Загора от десетилетия???

  Ама лесно е да раздаваш присъди наляво и надясно, вместо да помислиш как тези психически нестабилни хора, дето измъчват животните, да получат някаква помощ!

  Фашисти...

 5. 5 Профил на Kристалина
  *****
  Неутрално

  Каковто отношението към животните, такова и към събратимите - човеци. Постойте на някое натоварено софийско кръстовище и се заслушайте в заканите на шофьорите, които те си отправят почти автоматично един другиму, към пешеходците и към "онея горе". Онождане на женски роднини, включително въз стари такива, содомисване, завиране на едрогабартни предмети в аналния отвор, сране в устата, изкормване, бесене на червата. Щом стотици хиляди хора в главния град на България могат да си говорят такива неща като грамофонна плоча, то със сигурност 1/100 или 1/1000 ще пристъпи и към действие.

 6. 6 Профил на vox
  *****
  Неутрално

  ЗА съм да се полагат грижи за животните, но преди това трябва да се положат грижи за човека.

  Колко глоби има за ухапване от куче, пуснато от стопанина да се разхожда свободно? - 0
  Колко глоби има за това, че кучетата замърсяват по тротоарите без стопанина да го е грижа? - 0
  .... и още много.

  Това трябва да е първата, по-важна част от дискусията. След това за правата на животните.

  Но като гледам, популизма набира скорост и единствения начин дискусията да започне по същество е някое куче да отхапе нечии крака и ръце. .... и да го дадат по вечерните новини.

 7. 7 Профил на дедо Андро
  *****
  Неутрално

  До # 1 и 2. И аз подкрепям инкриминирането. И затова след около час тръгвам, за да застана пред Народното събрание.

  До # 3 - автор. Адвокати поискаха в една друга държава, в която ми се иска да се превърне нашата просто защото дълго време съм живял там и познавам обстоятелствата. Това, че предложението да се назначават адвокати на животните не мина при референдума, говори достатъчно. А иронията ти ми се струва безпочвена.

  До # 4 Боно. Хе, ами тук става въпрос не за права на животните, а за ограничения за ХОРАТА, които се държат по-лошо и от животни.
  А дали затварянето на ТЕЦ-а е умна стъпка? Не е ли по-правилно да се ограничи абсолютно емитирането на отровни газове с подходяща система за филтриране?
  Фашисти??? Защо бе? Фашисти-комунисти-САДИСТИ са оня Газдов, Циганина и другите в Белене, дето трепеха хората с камъни. Садист е също така и човекоподобното, което отсече краката на едно живо същество!!!!

  А сега, цъкайте минуси!

 8. 8 Профил на Гражданин на България
  *****
  Гневно

  Срамно е да се слагат под един знаменател " животни, деца, хора в неравностойно положение " ! Май съвсем са се побъркали кучкарите!
  Животните са просто част от околната среда, някои от тях пречат на хората; мухите, хлебарките и плъховете са не по-малко животни от помиярите по улиците и еднакво вредни за нормалния човек!

 9. 9 Профил на dgd
  *****
  Неутрално

  Такива природозащитници са хора с празен живот, затова си търсят каузи.
  Истинските природозащитници не се афишират и не разчитат на финансиране отвън. Те просто се грижат и мислят за природата, за разлика от първите - за тях висша грижа за природата е напромер организирането на един семинар в скъп хотел посветен на някакви проблеми, нямащи реална връзка с нищо.

 10. 10 Профил на .|.
  *****
  Неутрално

  До коментар [#7] от "дедо Андро":

  Дедо, по пътя към митинга - ако те нападне озверяла глутница, да не си посмял да хвърлиш камък или да им се сопнеш. Току виж си им нарушил правата или си ги стресирал (ако те захапят за крака, не дай боже да го ритнеш).
  Ще те инкриминираме и пребием с камъни.

 11. 11 Профил на до 7
  *****
  Гневно

  А какви са тия, дето душеха с примки в полицията, режеха глави и ги бучеха по оградите на училищата и разстрелваха седемгодишни деца с картечници бе, боклук ?
  Да ти цъкна минус ли ?
  Друго трябва да ти се цъкне на тебе.

 12. 12 Профил на дедо Андро
  *****
  Разстроено

  До коментар [#9] от "dgd":

  Прав си! И за двата вида. Слава Богу обаче, че май първите са по-малко от вторите, просто защото иначе няма как.

  Вторите ги виждаме как постоянно излизат да почистят боклука на третите, които не могат и не могат да схванат, че самопроизвелият се за "висша брънка" във веригата на живота човек е на път да унищожи природата докрай, с което ще унищожи и самия себе си.

  Скудоумие человеческо...

 13. 13 Профил на дедо Андро
  *****
  Весело

  До коментар [#10] от ".|.":

  Няма, дедовото, не бой се, знам аз как да направя така, че да не ме нападнат кучета, та сетне да ме инкриминирате и пребиете с камъни.

  И ти благодаря за загрижеността.


 14. 14 Профил на тт
  *****
  Неутрално

  До коментар [#10] от ".|.":

  #10 доста добре си разбрал темата. Определено самоотбраната и измъчването на животното е едно и също. Понякога се чудя как ли ще реагират такива разбирачи като теб, ако нещо подобно се случи с ваш близък в ролята на жертвата. Може би тогава ще се сетиш че става дума за нещо съвсем друго. Но се изисква да гледаш по-далеч от носа си.

 15. 15 Профил на ВъВ
  *****
  Неутрално

  Как да се отнасяме ктм кучетата - комунисти.

 16. 16 Профил на а
  *****
  Неутрално

  И да се инкриминира жестокото отношение на животни към човек! На равна нога - едцнакви права, еднакви задължения! Когато бездомно къче ме нападне и нахапе - да бъде арестувано и осъдено!

 17. 17 Профил на vl
  *****
  Неутрално

  Някои неправилно разбират закона за животните. Това ще бъде закон контролиращ животните, а не само да ги защитава. Според този закон трябва да се премахнат уличните и безстопанствени кучета и котки. България отдавна се нуждае от такъв закон. Грозна картина е да гледаш навсякъде безстопанствени кучета и котки. Този закон ще контролира и замърсяването на обществените места от тях. Стопаните на тези животни ще отговарят за всички вреди направени оттях. Ще се премахнат безстопанствените животни, ще ги държат в приюти и ако е необходимо ще ги приспиват- евтаназия.

 18. 18 Профил на до боно и другите кретени
  *****
  Неутрално

  Трябва да се инкриминира раждането на такива като вас.

 19. 19 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Идеята да въведем затвор и за изтезанието на животни,заради едно осакатено куче,ми се струва абсурдна.Не е необходимо да подхождаме талибански към всеки проблем,особено пък такъв.Освен това, в момента като че ли имаме нужда от мерки в обратната посока,с оглед на ситуацията в някои градове.Преди време фанатиците прокараха Закона за защита на животните,с което направиха бездомните кучета недосегаеми. Хайде по-полека...

  Ако сте против поредната талибанска идея, подкрепете ви във Фейсбук: http://www.facebook.com/#!/pages/Az-sm-protiv-zatvora-za-iztezanie-na-zivotni/108822619152653?ref=mf

  www.dobribozhilov.com
 20. 20 Профил на Нормален човек
  *****
  Неутрално

  Айде стига с тия кучета, бе! Колко по-достойни каузи има за митинги, тия с какво се занимават. Първо да изчистят бездомните кучета от улиците, че са нон-стоп гладни и обикалят около хората, а после да защитават кучетата. Това на нищо не прилича. Не стига, че повечето хора са с толкова нехигиенични навици, ами и бездомните песове увеличават липсата на хигиен апо улиците. Но това тия, дето ще митингуват не ги вълнува, те толкова обичат хигината и чистотата. Първо премахнете бездомните кучета от улиците!

 21. 21 Профил на смешници
  *****
  Неутрално

  До коментар [#19] от "Добри Божилов":

  Ти май си за осакатяване капацитетче такова, някой от тия дето тормозят кучета днес, може утре да реши да премине на по-горно ниво с теб например.

 22. 22 Профил на ..
  *****
  Неутрално

  До коментар [#20] от "Нормален човек":

  Ако се зачетеш внимателно в предложените текстове ще видиш че се предлагат и съответните наказания за некадърните стопани, които подхранват постоянно улиците с нови животни. Определено трябва да се въведат регистри и да се наказва пускането/изгонването на домашните животни. Защото там е началото на проблема, никой не казва да оставим 50000 кучета да скитат из улиците, но и кастрация+ умъртвяване не вършат работа ако постоянно прииждат нови.

 23. 23 Профил на "провинциалист"
  *****
  Неутрално

  Писна ми да чета за бездомни песове ! Ако в София имат проблеми с бездомните кучета мен това не ме вълнува !!! Освен това въпросът е за садистичната жестокост към животните, а не за това кой бил ухапан от бездомно куче ! У наше село нема бездомни кучета, но за сметка на това садисти в човешки образ има колкото искате !

 24. 24 Профил на AС
  *****
  Разстроено

  Който посяга на животни, ще посегне и на хора. Това са си комплекси, които се избиват върху по-слабите и беззащитните. Много ритат и замерят пумияри, но я да видим дали ще посмеят да ритнат едно доберманче например.

 25. 25 Профил на до 22
  *****
  Неутрално

  Не бих искала да споря с теб, но в нашия квартал бтояр на бездомните кучета се увеличава с всяка изминала година, и съвсем не става въпрос за изоставени домашни кучета. От Екоравновесие не си вършат работата с какстрирането, сег абило лошо времето, сега не знам какво си. Така че само евтаназия му е майката. Имаме глутница от около 10-15 кучета в квартала от една година, никой не взима никакви мерки. И този проблем не съществува само при нас.
  А ако някой си мисли, че какъвто и закон да се приеме, софиянци ще спрат да си изхвърлят кученцата, родени от домашния любимец по погрешка, щото са го изпъснали с някой помияр, или след приключването на някой строеж няма да си пъснат злите и гладни песове по улицата, дълбоко се лъжат. Но да видим какво ще стане.

 26. 27 Профил на до АС
  *****
  Неутрално

  Това не е доказано, ти да не си психоаналитик, ама завършил в реномиран университет, а не някой измислен.
  Поредните кукувици излизат да протестират днес. Сигурно половината от тях са за психиатът или тормозят психически съседите си с бездомни и домашни кучета, но в България няма как да го осъдиш!

 27. 28 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Какво да кажем на МАЙКАТА на нахапаното до смърт дете.!!!!!!!!Кажете ,пишете,говорете.подписвайе се ...но БОЛКАТА е неуписуема.......ИДИОТИ!!!!!!!!!

 28. 29 Профил на Вечна памет
  *****
  Разстроено

  на разкъсаната от глутница кучета Кристияна.
  Спи спокойно вечния си сън ангелче.

  Ние всички сме виновни за твоята смърт, ние които приравняваме човешкия живот към този на глутницата псета и ние които допускаме ненормалните да ни налагат нечовешки правила от изкуфелите си глави.

  Дами и Господа,

  знаете ли, какво е майка да загуби дете?!?  http://freshnewsbg.com/novini_1391_

  http://www.dnes.bg/crime/2009/10/19/ne-edno-glutnica-pesove-razkysali-kristina.79449

  Бившата учителка, която е гледала 20 помиара в двора си е душевно болно същество, такова като повечето искрени поддръжници на лудия проектозакон.

  Трябва ветеринарен закон. За жалост децата на управляващите в чужбина.

 29. 30 Профил на Кирилка Роси
  *****
  Разстроено

  Баба Гена няма никога да става сама, краката и са изядени и ампутирани!!!
  http://www.slusham.com/14525

  Какъв ужас е изживяла, докато са и ръфали краката.

 30. 31 Профил на Англичанка
  *****
  Разстроено

  Англичанка на 51 години е била намерена мъртва към обяд във вторник.
  Тя е била разкъсана от кучета в края на село Недялско, община Стралджа.

  http://www.dnes.bg/crime/2007/11/27/kucheta-razkysaha-anglichanka.44313

 31. 32 Профил на Инкриминатор
  *****
  Неутрално

  Такива кривозащитници са една от причините държавата ни да е на тоя хал. Да си построят приют и сами да влязат в него.

 32. 33 Профил на pinot
  *****
  Неутрално

  Винаги, от дете, съм имала домашно ку4е, за което сме се грижили като добри и възпитани хора!От друга страна съм 4-то покление, което не е клало прасе, кокошка и други домашни животни.Питам-ще се преследват ли хората, които колят прасе, кокощка, домашен заек и др. Това би било ОГРОМНА ГЛУПОСТ! Страхувм се, оба4е, 4е у нас законите са неособено умно направени и могат да инкриминират и такива деяния!
  Не съм психоаналитик, но най малкото бих прекратила контакт с 4овек, способен на такова хладнокръвно, подготвено зверство!

 33. 34 Профил на Дете на една година
  *****
  Разстроено

  Три кучета разкъсаха до смърт едногодишно момченце във великотърновското село Самоводене. Инцидентът станал снощи в кравеферма извън селото. Детето е нападнато буквално пред очите на майка си и е починало от силен кръвоизлив и откъснати крайници.


  http://ggbit.info/forum/index.php?showtopic=27968&mode=threaded&pid=289719

 34. 36 Профил на гост
  *****
  Неутрално

  До коментар [#27] от "до АС":

  Всъщност е доказано (донякъде). Има изследване на американски институт, базирано на драстични случаи точно от България. Става дума за насилие както над хора, така и над животни, а също и за връзката между тях. В типичен за тях стил завъртат нещата около сексуалната неспособност на извършителя.

 35. 37 Профил на ВЕТЕРИНАРЕН ЗАКОН
  *****
  Неутрално

  за бездомните кучета, т.к. има епидемия от кучешка трения.

  защитете децата,
  защитете майките,
  нормалните,
  те ще емигрират и няма кой да плаща пенсии и данъци.

  Спешно да се гласува ветеринарен закон и да се проведе евтаназия на глутниците.

  Да се увеличат данъците за домашните кучета, да се засили контролът към кучкарите за каишки, намордници, дефекации, нарушаване на обществения ред (лай и вой от балкон),
  както е по света.

  След това, когато няма глутници, може да се гласува закон за защита на животните.

 36. 38 Профил на Господи
  *****
  Неутрално

  Кой може да сложи минус на паметта на дете?!?

  Може би тези, които нямат деца, мразят децата на другите и им слагат минуси на некролозите.

  Те често казват, че кучетата били по-добри от хората....

  Сигурно други с деца в далечна чужбина, също слагат минуси..

  Господи, прости им, те не знаят какво правят.

 37. 39 Профил на dobre
  *****
  Неутрално

  До коментар [#37] от "ВЕТЕРИНАРЕН ЗАКОН":

  О.К. съгласен съм, но колко пъти бяха евтаназирани глутниците? Иначе за тенията си нямаш идея

 38. 40 Профил на klecho
  *****
  Неутрално

  Значи, ако жена ми ме наклепе пред властите че измъчвам кучката, с цел да се разведе с мен не по Семейния кодекс, ами по наказателен път, защото на нея така и е по-изгодно, вече ще съществува съвсем реалната възможност да бъда опандизен!
  Ами че то по-добре в такъв случай да платя 5.000 евро на някой чеченец и да се отърва и от жената, и от кучката!

  Пишман природозащитници, казуса е съвсем реален, не се опитвам да се докарвам остроумен.

 39. 41 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Има явно много тъпанари , които не са разбрали ,че престъпленията на хора към други хора са в съотношение милиони пъти повече отколкото тези на домашни животни към хора:

  Сталин - Комунистическа Партия на Съветския Съюз– 62 милиона жертви на режима
  Мао - Китайска Комунистическа Партия -49 милиона жертви на режима
  Хитлер - Национал-Социалистическа Народна Партия на Германия- 21 милиона жертви на режима

  Обикновено мразещите природата и живота принадлежат към горната категория социалисти и комунисти . Те никога не са давали права на хората , камо ли да мислят за правата на друг биологичен вид.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 40. 42 Профил на Ухапан от куче
  *****
  Неутрално

  Недопустимо е да има свободно движещи се безстопанствени кучета по улиците.

 41. 43 Профил на любопитно
  *****
  Любопитно

  Дали ще обявят за криминален престъпник баба Пена от село, ако зоополицията я видят да си коли петела.

 42. 44 Профил на дедо Андро
  *****
  Неутрално

  До коментар [#41] от "Dr_Doolittle":

  Колкото и да бях против политизирането на тази тема, фактите, които ти посочваш и логичните ти размишления накрая като че ли говорят за това, че не съм бил прав.

  Всъщност в изложението ти май изобщо няма и намек за политика, независимо, че посочваш принадлежността на тези сатрапи към партиите им.

  Същността на позицията ти е посочена в последното ти изречение, на което аз не мога да се сдържа да сваля шапка!

  Сполай ти, докторе!
  +++++++++++++++++

  И накрая - да наведем глава за минута, за да почетем загиналите в самолетната катастрофа - полския президент, съпругата му и всички останали 130 човека!

 43. 45 Профил на Light
  *****
  Гневно

  ДА, ДА, ДА!!! Отдавна трябваше да се приемат строги и безкомпромисни мерки срещу такива престъпници-садисти, вкл. непълнолетни и психясали!!!

 44. 46 Профил на klecho
  *****
  Неутрално

  До коментар [#41] от "Dr_Doolittle":
  С копие до коментар [#44] от "дедо Андро"

  ДоХторе,
  то е ясно че тия закони не ги мислят с цел "утвърждаване на правата на другите биологични видове", ами преди всичко с цел "изнамрирането на нови начини за репресии и полицейско (пардон милиционерско) преследване на себеподобните"!

 45. 47 Профил на Зоополицай
  *****
  Неутрално

  Трябва да се въведе висок данък за домашно куче, например - 50 лева годишно. На следващо място - зоополицаи да тръгнат сутрин и вечер по паркове, градинки и междублокови пространства и да искат от всеки, който е извел куче, документ за платен данък. Ако извелият кучето не покаже такъв документ - глоба 100 лева. За всеки случай може да му поиска и личната карта. При непредставяне на такава - глоба 50 лева.Част от събираните по този начин средства могат да се използват за кучкарници или да се внасят в НЗОК за клинична пътека за лечение на кучешка тения.

 46. 48 Профил на dino
  *****
  Неутрално

  В цял свят http://www2.parliament.bg/students/index.php?action=displays&id=135 проблема отдавна е решен със закони, само ние гяволетата още се ослушваме.
  Когато твоето животно нарани човек си плащаш, кагато ти ми нараниш животното си плащаш, като не можеш да осигуриш условия за живот на домашния си любимец си плащаш.
  Нали се сещате че уличните кучета преди да станат улични са били домашни ама на некой му писнало вече да го гледа и хайде на улицата.

 47. 49 Профил на ??
  *****
  Неутрално

  Дано с този закон просто да наказват хората извършили действия на садизъм към животни. И много точно да се дефинират тези действия. Иначе ще гледаме как на каруцарите им прибират камшиците, на овчарите гегите и на воловарите остените. И ухапани от куче с глоби, защото след като кучето ги ухапало те го ритали при самозащита.

 48. 50 Профил на Тошко
  *****
  Неутрално

  Жестоко! Кучета се разкъсват, собствениците им въртят бизнес

  http://razkritia.com/жестоко-кучета-е-разкъсват-собствен/

 49. 51 Профил на ?!
  *****
  Неутрално

  Според мен отговорни и съответно виновните са хората:
  Който изтезава животно, наказание;
  Който не се грижи за животното си, наказание;
  Който не му плаща данъците и го насъсква срещу други хора, наказание;
  Ако куче нападне друг човек, наказание за стопанина;
  Ако някой е нападнат от безстопанствени кучета, да си търси правата от кмета, който не се е погрижил да реши проблема.
  Стига толкова призказки, просто ПРЕПИШЕТЕ някой чужд закон. Топлата вода е открита.

 50. 52 Профил на ?!
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от "Боно":

  Ами вземи и организирай подписка срещу ТЕЦ-а като искаш. Предложи начин да се помегне на тези, както ги наричаш "психически нестабилни хора". Според мен ако са психически нестабилни хората, може да им се помогне в лудницата, или с обществено полезен труд ако се окаже, че не са психичеки нестабилни
  Много е лесно да стоиш на уютно пред компютъра и да лееш злоба и омраза на около. Ако искаш нещо, направи го.
  Единственото, което ти пречи е глупост, мързел и липса на качествено образование. От там идва и злобата ти.

 51. 53 Профил на ispor
  ispor
  Рейтинг: 479 Гневно

  Болни мозъци!Скоро ще трябва човек да получи указ от президента,за да си заколи прасето!

 52. 54 Профил на Колев
  *****
  Неутрално

  За садистично отношение срещу животните се обявяват тежко комплексирани хора с робска злоба търсейки по-беззащитното от тях същество за да излеят изродската си робско подчинена злоба.Това са престъпници по рождение.Може да не обичаш животните но да ги мразиш-това разкрива твоята нищожественност.

 53. 55 Профил на и още нещо
  *****
  Неутрално

  Садистите към животни наистина заслужават наказание. Те наистина ще бъдат садистични и към хората, защото психиката им е извратена. Едно дете което беси кучета и дере котки може наистина като порасне да убие човек.
  Но това не значи че хуманонността към животните е по-приоритетна от хуманността към хората. Ще кажете че не е така ли, "природозащитници"? Ето фактите тогава: Отрязаха краката на кучето Мима и скочихте да протестирате, да искате нови закони. А къде бяхте когато три овчарки разкъсаха 21-годишната Даниела от Севлиево? Защо тогава не показахте великата си, благородна милост и не излязохте? Що за хора сте вие, изобщо? Оставете садистите на правосъдието и недейте покрай тях да искате повече права за гадните си кучета!

 54. 56 Профил на Зоофил
  *****
  Неутрално

  Аз мисля,че идеята е толкова идиотска,че няма накъде повече!!!Само кучетата ли са животни?Май кучкарите ептен изпростяха...Да защитим тогава и клането на овце,крави,телета,кокошки и всякакви други животни!Отношението към тях е още по-нехуманно-не само се колят ами се и ядат.Закона да е за всички животни-не само кучетата.Птиемаме го и ставаме вегетарианци-всички.Да видя тогава кучкарите как ще хранят псетата си със зеленчуци Направо ще си умра от кеф!

 55. 57 Профил на до 55 и другите първосигнални индивиди
  *****
  Неутрално

  А имаше ли следствие за случая в Севлиево? А имало ли е поне едно истинско следствие за подобни случаи? Така и не се разбра как кучетата са преодоляли невъзможна за преодоляване ограда и после пак я преодоляли и се върнали зад нея. Като сте тъпи поне не си отваряйте устата. Зад подобни случаи винаги има човешка вина или дори зла умисъл. Обвинявайте себеподобните си.

 56. 58 Профил на Искам
  *****
  Неутрално

  Искам закон за инкреминиране на природозащитната дейност. Тези лумпени, неуспяли в живота комплексари мислят за защита на природата колкото подметките на обувките на дървосекач в Рила. Каква защита на природата какви 5 лева???? Бездомните псета в София ебаха майката на цялата фауна около столицата, а тея ще ги защитават. Баси и малоумниците. Що не се разходят извън софия, що не идат до Раднево, стара загора, до откритите рудници и там да протестират. Щото така им е по-лесно гледат помиярите от балкона и се подмокрят от умиление.

 57. 59 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  ИСТИНАТА ЗА КУЧЕТО МИМА: ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ СА ПРИЗНАЛИ, ЧЕ СА ОТРЯЗАЛИ КРАКАТА НА КУЧЕТО НАРОЧНО САМО И САМО ДА СПЕЧЕЛЯТ ВНИМАНИЕ И ПАРИ ОТ ЧУЖБИНА. ТАКА ЧРЕЗ ЖЕСТОКОСТ КАТО ПРОВОКИРАТ ЖЕЛАНАТА ОТВЕТНА РЕАКЦИЯ СЕГА ТЕЗИ ИЗРОДИ И ИЗВЕРГИ ВИ СЕ ПРИСМИВАТ

 58. 60 Профил на Say
  Say
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абсолютно - ЗА инкриминацията. Част от сегашната полиция да бъде преобразувана в "Животинска полиция" (тя и без това й е рано да се занимава с хора - така, че без нов щат, Цветанов да поеме и "Анимал полис" - с по-малки заплати, без коли а с велосипеди, с детски пищови и кучета - пинчери) и да разследват подобни престъпления срещу животни. Не е шега - това с кучето трябва да се наказва със затвор. Извършителят със сигурност е комплексирано долно създание, страхливо, проявява жестокост и към хора.

  А във форума едни хора [#57] и други "природозащитници" - определено в събота още спят - не различават престъплението от храната.

 59. 61 Профил на baba55
  baba55
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Съд за тези който захвърлят любимцитеси на улицата и потози начин създават условия за инцидентите с нахапани деца и хора.Съд за изродите които тровят обиват и осъкатяват животни.Този който така садистично осъкати кучето Мима утре безнаказано ще посегне и на дете.Съдистите нямат съвест и няма да направят разлика дали е дете или човек.Трябва да има закони в нашата държава .Стига беззкония.

 60. 62 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1321 Гневно

  УЖАСИ НА УЛИЦА КРАЙРЕЧНА

  18-ти юли сутринта. Отвъд Околовръстното шосе в Горубляне, на улица Крайречна – на самия край на София. Шест и половина сутринта. Истеричен кучешки лай и суматоха. Събудихме се стреснати и изтичахме на прозореца, който гледа към улицата. Гледката беше поразителна.

  Нашият съсед Петър Логинов налагаше каракачанското куче на име Мечо с брадва. Удряше отново и отново и отново… кучето със сигурност беше мъртво, но той продължаваше да удря.

  ПРОНИЗАН ОТ СТРЕЛА КОТАРАК

  На 29 януари 2009 г. случайно открихме този котарак, докато спасявахме куче, блъснато от кола. Стрелата е била в тялото на животното поне 2-3 дена, защото ръбовете на раната бяха забрали. Извадихме стрелата и изтеглихме въздуха от гръдния кош, за да възстановим нормалното дишане.
  Той вече си има подобаващо име: Лазарус!
  Лази се възстановява. Какво ли е преживял? Вижда се, че липсва долната му устна. Но на клипчетата можете да видите, че е най-гальовният котарак на света! Когато оздравее напълно ще стане германски гражданин

  ПЛАМЕНА – КОТКА, ПОДПАЛЕНА ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ

  На 30.11.2007 г. в столичния комплекс Зона Б-5 горяща котка тича в ужас като факла в нощта. Подгонват я две жени, за да я изгасят. Едната изгаря якето си, за да потуши огъня. Котката е подпалена за забавление от деца на възраст между 15 и 17 години. Върху горящото тяло е имало и пластмаса, която да се разтопи.

  Приета е в тежък шок в клиника “Добро хрумване”. В продължение на 3 дни е в кома. След като се събужда прави около 40 гърча в рамките на два дни. Болките са неописуеми. При всеки допир до кожата с цел обработка котката изпада в гърч или пищи. Пораженията – цялата задница е с тежки изгаряния, най-вече заради разтопената пластмаса. Козина липсва по почти цялото тяло. Ушите са с изгорени хрущяли, формата им е променена. Няма мустаци, изгорели са.
  Следва период от 3 месеца на възстановяване. Остават малко белези. Едното ухо е леко изкривено, присъстват и част от нервните признаци – при малко по-голям стрес губи равновесие, разширява зеници и пада назад.
  На четвъртия месец е осиновена. Пламена престава да пищи и подскача по време на сън 8 месеца след преживения ужас. Днес живее с още 1 котка и 4 кучета.

  Питбулка, залята с киселина

  По обаждане намират куче – питбул, в мното лошо състояние. Явно е било залято със сярна киселина или друг химичен препарат. В момента то се намира при ветеринари, които го лекуват. След рехабилитацията то ще се нуждае от дом и стопанин. То е много мило, добро и дружелюбно.

  Тези и още много други подобни истории можете да намерите в този сайт – http://www.city4people.eu/кампания-среу-насилието/истории

  Истории и снимки, които ще ви накарат да намразите човешкият род. Защото никое живо същество не заслужава подобно отношение.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 61. 63 Профил на vl
  *****
  Неутрално

  Защо когато коментираме тези случаи се държим като, че ли ние сме първите които откриват Америка. Такива закони има във всички цивилизовани страни. Достатъчно е да се приложат и нас. Действително положението е сериозно. Навсякъде бездомни кучета и котки- опасни са и като нападатели и като преносители на зараза. Трябва да се реши въпроса с безстопанствените животни, а след това и с правилното гледане на домашни любимци. Почти всички "любители" на бездомни животни са напълно неграмотни как трябва да се грижат за тях и им причиняват повече страдания. Достатъчно е да се гледа TV "ANIMAL PLANET"

 62. 64 Профил на shadowhunter
  shadowhunter
  Рейтинг: 8 Гневно

  Е тфа, не моем го разберем. Всички Вие природозащитни и животнолюбци, първо направете нещо смислено, покажете го и тогава подскачайте, митингувайте и крякайте за права. Колко пъти отидохте да изчистите някъде, фе природозащитници? А вие защитаващи правата на животните, колко пъти отидохте в снега да занесете храна на сърните, елените и все други горски и полски твари? Колко хранилки и навеси построихте? Колко бездомни кучета и котки приютихте и гледате? Или дойде пролет, хубаво време е навън, за какво да стоя в къщи и да се чудя какво да правя. Я малко разходка, малко сеир да гледам, може да се запозная с некой/некоя, може ме върже... Тотално не съм съгласен със съдизма срещу животните, но НЕ МОЖЕ да поставяте животното преди човека !!! Не на садизма, но НЕ МОЖЕ:
  1. Децата ми да си играят в кучешки фекалии
  2. Жена ми 3 пъти да е хапана от бездомни песове.
  3. Не е изнасилвана от песове, така че ..... сори, кастрация не върви.
  4. Гонеха да вземат на детето ми баничката

  И много други причини има драги кучелюбци. Първо трябва да осигурим развитието на децата си, тяхното детство и чак когато го направим да мислим за кучета и други същества. Пак повтарям, НЕ на малтретирането на животни, но и НЕ приемам че те са по важни от хората. А това че всеки, който посяга на животни, ще посегне на хора е абсолютна идиотска формулировка. Надали някой убиец първо се е упражнявал на животни...

  Когато си ПроЗ е завинаги....
 63. 65 Профил на природозащитник
  *****
  Неутрално

  никой не оспорва, че има и по-достойни каузи. Който наистина го вярва обаче, да се хване да организира той протест, а не да дава наставление кое е правилно и кое не в интернет. Така и баба знае!!! На живо, моля, да видим колко ви е голяма бройката или само си пишете - организирайте се, за да могат и природозащитниците да ви оплюят хубаво.

 64. 66 Профил на Чисто и просто
  *****
  Гневно

  Вие, българите, сте най-гнусните и всъщност истинските помияри и е естествено и дори радостно, че сте най-бързо изчезващия народ в света. Изроди сте, защото пред по-силните се гънете като глисти, по-слабите и беззащитни мачкате безмилостно. Хуманизма ви е "човек за човека е брат, разбра ли бе гад". Такова е отношението ви и към инвалидите и (изоставените) децата. Понеже 66 години най-тъпите, но наглите от вас: АБПФК, милиционерите-мутри, ви тъпчат и дерат безпощадно, нали като мангалски народ чалгата и комунизма ви лепнат на душата, то вие няма на кого друг да си изливате уродливостта, извираща от същността ви, освен на беззащитните същества.

 65. 67 Профил на JL
  *****
  Неутрално

  Българина е странно същество. Като развален телефон. Говориш му едно, но той чува нещо съвсем друго. Води се кампания за инкриминиране на проявите на особена жестокост към животните. Това означава, никой да не може да си позволи да размаже главата на котка, куче, гълъб пред очите ви, пред очите на вашето дете и след това да се измъкне безнаказано и че никой не може да си позволи да тренира садизма си с животни - най-вероятно, преди да го прояви към хората. На това нещо той отговаря с факта, че хора са били ухапани от улични кучета. Което няма нищо общо с темата. Агресивните улични кучета се евтаназират, а двете неща нямат нищо общо помежду си. Също така българинът обвинява хората, които водят тази кампания, защо те се занимават с това, а не отиват да решат този и онзи негов проблем. С присъщата си убеденост, че другите са длъжни да решат проблемите му, той пита - защо се борят за кауза, която той не подкрепя, а не за неговата.

 66. 68 Профил на vl
  *****
  Неутрално

  До №66 "чисто и просто"
  Благодаря за пълната характериктика за нас българите, но кажи, ти от кои си, за да се прекланяме пред такива величия. Та когато се срещнем с твоята нация да сме спокойни, че няма опасност нещо лошо да ни се случи.

 67. 69 Профил на Боно
  *****
  Гневно

  До коментар [#67] от "JL":

  Всекидневно на доста хора им се НАЛАГА да разбият главата на куче, за да не нахапе тях или децата им, или техните домашни любимци. Аз лично съм ЗА това право на хората, и да не бъда вкарван в затвора за това.

  Ако говорим за психически тормоз чрез причиняване на болка на животно, това е друго. Тук ти/детето ти сте жертви на насилие над психиката и може да говорим за инкриминиране. Но да става въпрос за изрично доказване на това, а не просто защото някой си заколил някакво си животно.

  Затова такъв хипотетичен закон като предложения от човекомразците би бил поредното малоумно творение на шайката популисти, имащи се за политици в България.

 68. 70 Профил на JL до 69
  *****
  Неутрално

  "Всекидневно на доста хора им се НАЛАГА да разбият главата на куче, за да не нахапе тях или децата им, или техните домашни любимци. "
  Ако на тебе това ти се налага всекидневно, мисля че си или за затвора или за друго заведение. Честно.
  А иначе, за да може да се докаже нещо, както сам казваш, - изрично - трябва да може да се разследва от компетентните органи, т.е., трябва да се възприема като престъпление

 69. 71 Профил на ??
  *****
  Неутрално

  Хора, наистина ли не можете да мислите или само се правите?! Протестът НЕ е срещу евтаназията (безболезнена и бърза, разбира се) на уличните кучета. НЕ е е срещу отстраняването на опасните животни от улицата. НЕ е срещу законното право на всеки да се защити срещу нападение. Протестът Е срещу безсмисленото и непровокирано причиняване на адски, дълги страдания на безсловесно животно, които само задоволяват социопатичните пориви на някакъв психопат. Бъдете сигурни, че ако мъчителят на кучето Мима имаше на разположение човек, дори дете и беше сигурен че ще му се размине, щеше да направи АБСОЛЮТНО същото и с него, защото тоя тип патология не подбира. Ако подкрепяте действията му, значи е крайно време да прескочите до личния лекар за едно направление за 4ти - доказано е че садизма към животни е симптом на опасно разстройство, отворете който искате учебник по психиатрия. Този протест е срещу ИЗТЕЗАВАНЕ на животни, което означава УМИШЛЕНО причиняване на болка. Когато глутница улични кучета те...

  Прочитане на целия коментар нападне и ти нараниш неволно някое не е изтезание, а самозащита.

 70. 72 Профил на Име
  *****
  Неутрално

  Пишман психолозите отново извадиха старата си изтъркана теза, че "който посягал на животно, щял да посегне и на човек". Това е доста спорно, да не кажа налудничаво заключение, но определено ми прави впечатление една друга зависимост, че най-изтъкнатите природозащитници/кучезащиници се явяват най-големите човекомразци. Само бегъл преглед на някои от по-горните мнения е достатъчно красноречиво доказателство на това наблюдение - то не е жлъч, то не е злоба, то не са заплахи за саморазправа и всичко това облечено в изтупаните одежди на милосърдието и хуманизма. Да ви пикам и на лицемерието!

 71. 73 Профил на JL до Име
  *****
  Неутрално

  Приятелю, мили,
  да ти напомня, че само животните използват "пикането" като символ на просперитет и надмощие. Хората използват други средства.

 72. 74 Профил на Верно?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#72] от "Име":

  ..изтъркана теза, че "който посягал на животно, щял да посегне и на човек".. Верно?! Айде сега виж какво пише още в първото изречение на определението за социопатично разтройство: http://www.answers.com/topic/antisocial-personality-disorder . Тоя дето реже краката на животни нямало да посегне на човек? Де да беше така..

 73. 75 Профил на Име
  *****
  Неутрално

  Пък може и да сте прави - като трепате хлебарките в кухнята, после сигурно го пренасяте с чехлите по главата на жената. Как го наричат психолозите? Битова социопатия?

  Сега поредният Дж(ъмбо)Л(ицемер) да не контрира с другата изтъркана теза, че хлебарките не били животни, ами вредители. Ама то така ще излезе накрая - едните са вредители, другите са храна, третите са кожа, четвъртите са трофеи. Накрая остават само два-три богоизбрани вида, които да попадат под защитата на лелеяния закон, останалите - на палта и пържоли, или пък като мръсно петно на тапета. Типичен екофашизъм в действие...

  Между другото, господа и госпожи лицемери, знаете ли, че малките тюлени се убиват с бухалки по главата или се дерат живи, за да не се поврежда стоката (кожата). И това се случва в странит, които се дават като пример за подражание за хуманно (?!?) отношение към животните. С този факт имате ли морални проблеми и как се третира това деяние по скалата на изкривените ви природозащитни разбирания - като садизъм в действие или като добра грижа за стоката?

 74. 76 Профил на Име
  *****
  Неутрално

  До коментар [#64] от "shadowhunter":

  Браво, Човеко! Напълно споделям мнението ти!

  Нека всички онези "природозащитници", дето опитват да учат другите на хуманно отношение към животните, първо себе си да научат на хуманно отношение към ХОРАТА!

 75. 77 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#75] от "Име":

  Аха. След това тюленът се дави във кръвта си цяло денонощие и остава инвалид. Толкова ли е трудно да се схване разликата? От една страна стои безпричинно, обмислено и планирано измъчване, действие, което няма за цел набавяне на храна, кожа или защита, а от другата - евтнизирането на опасни бездомни животни или отглеждането на животни за храна. Защо постоянно някой се опитва да ме убеди че да запалиш една котка и да я оставиш да издъхне в мъки е същото като да ядеш телешко от магазина (телетата ги убиват за секунди с ток). ЖЕСТОКОСТ не е същото като нужда.

 76. 78 Профил на Не искам бездомни кучета
  *****
  Гневно

  Всъщност имаше една статия от Едуард Папазян в 24 яаса, която кучелюбците юнашки оплюха. Между другото автора беше написал, че според него се вдига много шум за живото куче с отрязаните крака, а изобщо не се говори за правата на бебето, което 19 годишната ученичка беше убила. И познайте какъв беше един от коментарите във форума на калдата (http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=152364&st=150 коментара от ice_ion, коментиран от MRDari по средата на страницата)?:

  "Как може да не ти е жал за горкото животинче и да се възмуштаваш, че получава повече популярност от някакво си наръгано бебе което вече не е между живите заразлика от кучето. Онова момиче дето си е убила детето изобщо не ме трогна.То си е найно нека го прави каквото си иска. "

  Честно казано, това ме шокира повече, отколкото самия факт на убийството. Сами си правете извода на какво би посегнал идиота, който може да напише такъв коментар, нищо че му е жал за кучетата.

  Преди за си играете с евтина психология (който днес посяга на куче, утре ще посегне на човек) си отговорете на следните въпроси:

  1. Колко кучета сте прибрали/осиновили/настанили в приют? А колко храните всеки ден на улицата (като видния "природозащитник" дето спасил Мима, който гордо заяви че хранел няколко улични кучета)?
  2. Защо няма нито едно куче, което да се разхожда с намордник (което по мои спомени е задължително на територията на София)?
  3. Защо миналата седмица пред очите ми до бившия царски дворец една глутница "кастрирани" помияри бодро зяпаше как две от глутницата се чифтосваха?
  4. Защо никой (или почти никой) не си плаща таксата за кучето?
  5. Защо трябва да газя непрекъснато кучешки лайна по улиците?
  6. Защо, когато някой дружелюбно настроен доберман, висок колкото дъщеря ми, каже едно дружелюбно БАУ в лицето й, аз трябва да я успокоявам половин час след това, и да й обяснявам, че кучето е било добронамерено?
  7. Защом като сте такива любители на животните, не вземете да си съберете уличните кучета и да си ги гледате у вас, аз към уличните котки нямам претенции, улична котка нито ме е гонила, нито ме е хапала.
  8. Защо, когато ме ухапе улично куче, аз трябва сам да си плащам противобясната ваксина, а тя не се удържа от вашите заплати (или от таксата куче, която така или иначе не плащате)?
  9. Като толкова милеете за кучетата, дарили ли сте нещо, каквото и да е, на бедно/бездомно/болно дете или възрастен човек (без да броим SMS-те, които се цъкат по всевъзможни инициативи, те са просто символ на мързел)?
  10. Защо, когато бездомно куче разкъса човек, се образува дело срещу неизвестен извършител, а кучето се прибира в приют, ако гато някой удари куче, всички реввват - затвор, затвор? Кучетата ли са по-важни или хората?

  Продължавам да смятам, че улияните кучета като безстопанствени животно, би следвало да подлежат на отстрел, като вълците например. Вярно, че това е крайно мнение, но сме стигнали дотам, че в туристическите пътеводители за посещение на България пише "пазете се от уличните кучета". Е в Индия кравите поне са свещени и се разхождат свободно по улиците, и тук ли е така?

  И обърнете внимание, в държавите, които цитирате по-горе бездомни кучета НЯМА! Всяко животно си има ясен собственик с ясни отговорности, бездомните кучета се ПРИБИРАТ ОТ УЛИЦИТЕ И СЕ ПРАЩАТ В ПРИЮТИ! А не като тука, обратно на улицата. Госпожи господа кучелюбци, първо премахнете бездомните кучета, а след това си прекарвайте законопроекта срещу насилие над жовитни. Иначе в пътеводителите ще пише "пазете се от улчините кучета, освен че може да ви ухапят, може да влезете в затвора ако се защитавате".

 77. 79 Профил на дедо Андро
  *****
  Любопитно

  Добро утро!

  Аз ще си позволя да се съглася с всички изказани дотук мнения, с изключение на онези, в които фигурират обиди.

  И хайде сега да помислим още малко... Нима не стоим всички от една и съща страна на барикадата??? Нима не ни се иска животът да навлезе в нормално русло?! Никой не опровергава факта, че бездомните четириноги идват в повече и че естественият регулатор на броя им е единствено човекът (нека тук си спомним за таралежите, които бяха населени по дюните на Слънчев бряг, за да намалят по естествен път популацията от змии, но нека си спомним и за безмозъчното бетониране на същите тези дюни).

  И като такъв (регулатор), а и като човеци, да се съгласим, че това регулиране трябва да се извършва по определен със закон начин. И че живеем, слава Богу, най-сетне, във времена, в които се заражда гражданско общество, което изтъква своите доводи и аргументи, както и че след като те бъдат обсъдени от всичките им страни, трябва да се вземе решение, което да задоволи всички страни.

  Смятам, че страната, на която стоя аз в момента, се противопоставя с право на едно качество, което се отрича от човека априори и квалифицира като нечовешко - садизма. И че именно той трябва да бъде дефиниран в отношенията на човека към животните. Едновременно с това обаче съм на мнение, че бездомните кучета са наистина в повече и че трябва да се намери хуманно решение на проблема с тях.

  Хора, дайте да се разберем, бе!!!

  П.П. Днес внучето ми става на 8 години, да му е честит рожденият ден, дано то да се радва на живот в по-добре организиран свят, основите на който би трябвало да положим ние, днес.

  Хубав ден на всички!

 78. 80 Профил на Ambient
  *****
  Неутрално

  Купете си велосипед и бъдете екологично настроени граждани. Когато ви нападнат на втората пресечка стадо псета или домашен любимец, който "е кротко животно и нищо не може да ви направи", бъдете благодарни ако се отървете без ухапвания, травми или стрес. Бъдете готови да бъдете обвинени, че вие сте виновни задето карате велосипед и така стресирате животните. Или пък потърсете една тревна площ неосрана от домашните любимци на урбанизираните егоисти, на която да пуснете децата си да играят.

  Цялата тази истерия е за да може урбанизираните егоисти да могат да развъждат помиарите си и да осират живота в градовете. Ако им пукаше толкова за животните, щяха да простестират срещу президента-ловец и срещу изсичането на горите от объчи фирми, което унищожи цели популации животни. Да бъдеш "природозащитник" за да може помиара ти да осира градове и да напада хора е субкултура педерастия.

 79. 81 Профил на Вай, вай
  *****
  Неутрално

  Няма ли да се организират протести за насилието на животните над хората. Вярно е, че те животните не са виновни, но животните дето се смятат за хора хич не са малко. Няма време, побързайте, че скоро ще се появи и друг протест и отново нормалните ще се окажат от страната на атакуваните, даже няма да им се даде възможност да се отбраняват. На оръжие братя, срещу животните, дето уж са хора.

 80. 82 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#81] от "Вай, вай":

  Едно не разбирам, това е свободна държава, защо не организирате протести по "важните теми", наместо да поучавате останалите за какво да протестират? "Как може да протестирате за псетата (въпреки че протеста въобще не е за бездомните кучета, даже обратното, но в някои дебели глави очевидно нищо не може да влезе), като имало било корупция, пък насилие над деца, пък едно, пък друго..." Протестите са разрешени. Събирате се хора, правите плакати и отивате пред парламента с нещата, които ви вълнуват. Наместо да седите пред компютрите и да се правите на ментори.

 81. 83 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#81] от "Вай, вай":

  И кои са нормалните хора? Тия които изтезават животни? Хората с клиничен садизъм ли са нормални? То наистина по улиците имаш чувството че е пълно с психопати, но очевидно епидемията е нараснала неудържимо.

 82. 84 Профил на Зоофил
  *****
  Неутрално

  Аз мисля,че идеята е толкова идиотска,че няма накъде повече!!!Само кучетата ли са животни?Май кучкарите ептен изпростяха...Да защитим тогава и клането на овце,крави,телета,кокошки и всякакви други животни!Отношението към тях е още по-нехуманно-не само се колят ами се и ядат.Закона да е за всички животни-не само кучетата.Приемаме го и ставаме вегетарианци-всички.Да видя тогава кучкарите как ще хранят псетата си със зеленчуци Направо ще си умра от кеф!

 83. 85 Профил на ли
  *****
  Весело

  До коментар [#83]шш от "?":

  келеша не си ти тоя дето да каже кой е нормален и кой не. помиярите дразнят и пречат, помиярите нямат права, зщото ако помиярте имаха права от юридическа гледна точка същите биха важали и за плховете.

  а това вашето си е чиста проба еко фашизъм настроен срещу човешките свободи.

  сигурен съм, че повечето от вас са също така против свободото притежане на оржие

  нищо ново, зелени соц фашистки идиоти

 84. 86 Профил на ли
  *****
  Весело

  До коментар [#84] от "Зоофил":

  да брато нали знаеш какво казва оруел “всички животни са равни, но в едните (в случя псетата) са по равни отдругите”

  доста тематично btw.

 85. 87 Профил на Иван Иванов
  *****
  Разстроено

  Прочетох само първите три мнения и се потресох от отретото. Тоя БОНО иска помощ за милите беззащитни хора, които отсичат краката на злобните, ужасни, психически лабилни КУЧЕТА! Дано скоро и ти да получиш професионална помощ! Мислих такива като тоя МНОГО МНОГО да ги псувам, но няма да ме приемете на сериозно. Ако някой от тея се дави а аз мога за му помогна с минимални усилия, ще гледам с усмивка и няма да помръдна! ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ ЗАСЛУЖАВАТ И ГЛУПАЦИТЕ, КОИТО ЗАЩИТАВАТ ИЗВЕРГИТЕ И ИЗВЕРГИТЕ, КОИТО ОСАКАТЯВАТ ЖИВОТНИ!

 86. 88 Профил на Nusha
  *****
  Весело

  До коментар [#3] от "автор":

  Задължително е, предвид такива като теб 87. 89 Профил на разумен
  *****
  Неутрално

  "Вие не разбрахте ли, че протеста...?"
  Това е в продължение на вечната теза на кучелюбителите (умишлено не казвам природолубители, те биха разбирали повече от нещата; кучетата в града не са природа, те са нещо неестествено от природна гледна точка и самите нанасят доста щети на дивите животни в околностите на градовете), че който е против тяхната позиция е срещу живот, мразещ животните садист и асоциален тип.
  А вие не разбрахте ли, че съпротивата срещу този безумен закон не е от желание да режем краката на кучета и котки.
  Съпротивата е защото законът е ненавременен, поставя животните пред хората (огромна глоба и затвор за насилие срещу животно, но нищо дори доближаващо се до това при насилие срещу човек; и преди да кажете, че не е вярно, сетете се за случаите на условна присъда за убит човек) и се приема заради един конкретен случай. Частните закони не са добри закони. И тези, приемани под натиска на емоцията.
  До Ven Rus #62
  "Приета е в тежък шок...В продължение на 3 дни е в кома. ...прави около 40 гърча .... Болките са неописуеми. При всеки допир до кожата с цел обработка котката изпада в гърч или пищи. Пораженията – цялата задница е с тежки изгаряния, най-вече заради разтопената пластмаса. Козина липсва по почти цялото тяло. Ушите са с изгорени хрущяли, формата им е променена. ....Следва период от 3 месеца на възстановяване. ... присъстват и част от нервните признаци – при малко по-голям стрес губи равновесие, разширява зеници и пада назад...."
  Болки, гърчове, нервни поражения... с една дума - агония.
  И оставихте животното да изстрада всичко това, за да можете после да кажете, че сте помогнали?!
  И ПОСЛЕ СЕ БИЕШ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ ОБИЧАШ ЖИВОТНИТЕ?!?
  Не сте по-добри от този, който я е запалил. Той го е направил за развлечение, за да си достави някакво болно и неразбираемо за нас удоволствие. А вие сте "помогнали" за да подхраните болното си его. Да, сега котката е жива. Но е дълго време е търпяла неописуеми мъки... Много по на място щеше да е евтаназията.

 88. 90 Профил на Temerut
  *****
  Неутрално

  До #82 и не само, просто той е последния такъв
  Не е точен цитата, а събирателен, по смисъл:
  "Ами съберете се и вие, бъдете и вие граждански активни и прокарайте закон за хората!"
  Ето, поставяте въпроса на ниво НИЕ-ВИЕ. Т.е. ние, защитаващите правата на човека и вие, за които кучетата са преди хората...
  Даааа, определено е граждански отговорна позиция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK