Бизнесът препоръча да се спрат реклами на "Пентхаус" и водка "Оргазъм"

Бизнесът препоръча да се спрат реклами на "Пентхаус" и водка "Оргазъм"

© Асен ТоневЕтичната комисия към Националния съвет по саморегулация в рекламата препоръча на списание "Пентхаус" и водка "Оргазъм" да не разпространяват рекламните си послания във вид, който е в разрез с нравствените възгледи, ценности и  морални и законови норми.  


Препоръката е в отговор на жалби от граждани срещу търговските съобщения на двете марки - външна реклама на списанието и реклама на водката в печатни издания. "След като стана известно, че е възможно подаването на жалба в Националния съвет за саморегулация срещу реклама, която не отговаря на етичните стандарти, започнаха и реакциите на гражданите по различни казуси", уточняват от съвета по саморегулация.


В коментарите си жалбоподателите казват: "Независимо от разбирането, че човешките свободи (в това число свободата на словото) трябва да се зачитат, не мога да скрия погнусата и възмущението си от билборда на списание "Пентхаус". То изобразява "око" според твърдението на заместник-главния му редактор Теодор Михайлов, но недвусмислено търсенето у целевата група възприятие, е за вагина". Второто оплакване гласи следното:"В някои печатни издания неколкократно се публикува реклама на водка "Оргазъм". Същата комуникация фигурира във фирмения сайт на продукта. В нарушение на добрите обществени нрави, формата на бутилката има директен намек за мъжки полов орган и посланието гласи "споделете оргазма".  
Според съобщението етичната комисия счита, че има нарушение на Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в Република България. Тя е на мнение, че рекламите са "неблагоприлични, тъй като съдържат визуални елементи и вербални послания и внушения, които са в разрез с общоприетите в българското общество морални норми".


В Националния съвет за саморегулация постъпиха жалби относно външна реклама на списание "Пентхаус" и реклама на водка "Оргазъм", разпространявана в печатни издания. Етичната комисия към съвета намери жалбите за основателни по отношение на нарушение на Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в Република България.


Освен това рекламата е в нарушение на Закона за здравето, който не допуска директната реклама на спиртни напитки.


Етичната комисия е поискала становища от двете засегнати страни - списание "Пентхаус" и "Тера Трейдинг" ООД, които обаче са се въздържали от официална позиция по казуса. Националният съвет за саморегулация (НСС) е учреден от Българската асоциация на рекламодателите (БАР), Асоциацията на рекламните агенции - България (АРА) и Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО). На сайта на Националния съвет по саморегулация (НСС) могат да бъдат видени случаите на неетични и подвеждащи рекламни послания и кампании, по които Етичната комисия към НСС се е произнесла: www.nss-bg.org.
 

Ключови думи към статията:

Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АЗ
  АЗ
  Рейтинг: Неутрално

  Аз пък ви препоръчвам да спрете реклама на алкохол освен бира!
  И да спрете радио-рекламите на долнопробни к**венски заведения. Колко пъти работодателят ми ме принуждаваше да слушам реклами за бар-бард*ци в работно време по радиото! Не на всеки му е приятно задължително да слуша заедно с музиката и реклами, включващи подобни заведения!

 2. 2 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Жалко, че не съм знаела, че мога да подам жалба в тази комисия срещу рекламата на въпросното списанийце. Този връх на визуалното изкуство и свободата на словто беше изплющян месеци наред точно срещу прозорците на апартамента ми и никак не ми беше приятно всеки път като погледна навън да ми се дзвери това "око".
  Направо е изумително каква тотална простотия и вулгарност се шири в рекламния бизнес в милата ни татковина.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 3. 3 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 760 Гневно

  А кога ще спрат експлоатацията на бебета и малки деца в реклами?

 4. 4 Профил на ANTI
  ANTI
  Рейтинг: Гневно

  Време беше,сложете край на безкруполните рекламни лозунги корумпиращи най-вече българската младеж.
  Следва затваряне на всички софииски секс клубове и чалга заведения до второ нареждане.

 5. 5 Профил на НЦ
  НЦ
  Рейтинг: Гневно

  АБЕ Я САМО ПОГЛЕДНЕТЕ СНИМКАТА, НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ НАПРАВИ ЛИ ТАКАВА РЕКЛАМА??? ТИЯ ЗАСЛУЖАВАТ САМО БЕСИЛО!
  ИСКАТ ДА РАЗВРАТЯТ И ОПРОПАСТЯТ И МАЛКОТО ОСТАНАЛА МЛАДЕЖ В БЪЛГАРИЯ.... НАПРАВО.... НЯМАМ ДУМИ

 6. 6 Профил на Коцаки
  Коцаки
  Рейтинг: Неутрално

  Трябва да се забранят и рекламите със шумове от спирачки, клаксони и катастрофи по радиата!! Незнам за вас, но на мен ми се обръща всичко всеки път, когато някой тапанар реши да рекламира аларма или поредния ксенон за 100 лв, а аз седя на светофар и се чудя откаде ще ме удари някой.

 7. 7 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Рекламата на Пентхаус е майсторска идея и изпълнение. На нея има ясно изобразено око - виждат се дори миглите. Ако някой има проблем с приликата между окото и вагината, може да се обърне с оплакване към господ или да пише протестно писмо до еволюцията. Точно това се очаква от рекламата на списание С ГОЛИ ЖЕНИ - да бъде по ръба на бръснача, но все пак законна. Освен всичко друго рекламата е комплимент към дамите - ако някой очаква вагините да изглеждат така, ще остане неприятно изненадан след като се разрови между краката на средностатистическата българка.

  gradinko.bg
 8. 8 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  ... ох аиде аман от хпокритични псевдоморалисти, погледнете се как живеете и какво правите и как се държите едни с други пък после се заяждаите със съвсем невинни реклами. Това е свобода на словото и не трябва да се нарушава.

  като стожер на морала казах

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 9. 9 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#1] от "АЗ":

  евъла, готин коментар! и АЗ СЪМ ЗА )))

  Forza Lazio!!!
 10. 10 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 924 Любопитно

  До коментар [#8] от "ivanchoLA":

  Братле, ти си у Щатите и даваш акъл, айде моля ти се! Всеки знае коя е държавата с най много брачни консултанти и психо аналитици на галава на населението! И у Кариери винаги си компетентен, писна ми еми или ими - гранти да ни поучават.

  До коментар [#7] от "gradinko": Перфектен пост, поздравления ))

  Forza Lazio!!!
 11. 11 Профил на Neznam
  Neznam
  Рейтинг: Неутрално


  Незнам какво да споделя по въпроса - според мен цензурата нищо не променя, защото - как да го кажа - и ние не сме си виновни, че 'секса' най-общо го асоциираме само с нелепи български реклами на водки и вулгарни фолк-певици ...

  Плейбой и Пентхаус са две знаменателни в културно отношение издания (говоря за оригиналните издания). Също и Хастлър. В тях се говори и комуникира за една от най-важните съставни части на живота ни - Това е източник на радост, любопитство, едни от най-скъпите и ценни емоции на всички нас - Когато си говорим за това - не би следвало веднага да го асоциираме с "тотална простотия и вулгарност", реклами на водка, които много от нас не пият, или фолк-певици, които много от нас не познават и не слушат...

  За съжаление гражданката по-горе явно няма нужда да говори за това по начина по който това се прави в другите страни, или дори да се снима естетично, и ние хем да сме я видяли хем да продължим да я уважаваме ... Тя просто е решила, че това изначално е "простотия". Извода е, че когато ние НЕ си го направим така, че да ни харесва - има достатъчно активни хора в днешно време, които ще запълнят тази празнина - но както те си я разбират. В страните с автентичен процес - просто се ражда друг тип списание - кудето хората си следват разбирането - и други хора го купуват -

  И от въпросната комисия да махнат рекламата - това няма да промени смешния криворазбран манталитет на местни рекламисти, които наистина имитират тъпо, няма да запълни празнотата на липсващото говорене за "това" за което всички мислим всеки ден, няма да направи "простите" по-интелигентни, пак ще е същата зейнала културна и социална дупка...т.е. действително цензурата нищо не решава !

  Аз ако съм шеф в Пентхаус - ще го питам пак местния гл. редактор какво е имал предвид ...

 12. 12 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1465 Весело

  До коментар [#7] от "gradinko":

  Градинко, най-добре иди си удари една "злобарка", вместо да се правиш на много умен по форумите.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 13. 13 Профил на USA
  USA
  Рейтинг: Неутрално

  Това е ужас! Как може такава голяма реклама с "вагина" да сложат в центърът на София? Абсолютна простотия и безчовечие!

 14. 14 Профил на Запознат
  Запознат
  Рейтинг: Гневно

  Интересното в случая е друго.
  Кой е издател на "Пентхаус"?
  Отговор: Радослав Тошев, общински съветник от ГЕРБ. Председател на постоянната комисия по транспорт и инфраструктура към СО.
  И интересно как рекламата на издаваното точно от него списание беше цъфнала на някои от най-ключовите кръстовища в София, примерно кръстовището на бул. Пенчо Славейков - Витоша, бул. България - бул. Петко Тодоров .. Мен в случая не ме интересува, че въпросният Тошев рекламира порнографското си списание. Интересува ме как така точно на ключови и натоварени кръстовища в София е сложена точно неговата реклама. Интересува ме също и по какви тарифи са го таксували, ако въобще са го таксували. Защото ако аз поискам да рекламирам продукт на моята фирма например, едва ли ще мога да се уредя току-така с билборд на пъпа на София, дори да имам пари да си платя.
  Иначе въпросите от рода на морал, етика и прочее безспорно са важни, но за мен лично в случая като данъкоплатец не са единствените важни.
  Далеч по-съществен и тревожен е въпросът как подобни хора като въпросният Тошев биват избирани за общински съветници от партия, която уж се бори за "европейско развитие на България".

 15. 15 Профил на ANTI
  ANTI
  Рейтинг: Неутрално

  За щастие някои от нас се стараят да запазят благоприличие и да не се ровят между краката на средностатистчческата бългагарка,още по-малко,да го споменават публично.
  Ако прадедите ни видят в какво сме се превърнали,най-вече,разврата която озаконихме,биха се обърнали в гроба.
  Докъто сексуалните теми бяха табу,преди около 50 години,съвестта у хората все още беше неопетнена,до момента в който сексуалната революция или тъпаци като Кингсли например,не ги озакониха и естествено,превърнаха в разврат,темите в кафенетата и ресторантите все още бяха на социални,културни и политически ,за разлика от сегашните,които в по-голямата си част са сексуални.

 16. 16 Профил на еБай Каскетко
  еБай Каскетко
  Рейтинг: Неутрално

  Тия списания трябва да сa изложени и да се продават на най-горния рафт на будките за вестници. Аман от ц*ци и от ваг*ни. То и без друго всичко вече е силикон, колаген и фотошоп.

 17. 17 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#10] от "gyndi":

  Като си немате акъл ще ви поучаваме докато се научите не стига че толкова пари внасям в БГ, не само ще слушате ами ще козирувате като минавам от летище ... какво такава простотия и селения е БГ и менталитета на хората (повечето) рекламата ви е исик и проблем.
  Правите се на много морани и всъщност живеете точно на обратното, точно като щатите за прелитане (Bush's Moral Majority) те затова както и вие сте цъфнали та вързали ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 18. 18 Профил на разкрепостен
  разкрепостен
  Рейтинг: Неутрално

  Както са я подкарали да забраняват на тема морал утре може да забранят парада на меките китки и мъжките момичета.

 19. 19 Профил на Инспектор Дюдю
  Инспектор Дюдю
  Рейтинг: Любопитно

  Ако има някой неразбрал, да уточним - българското издание на Пентхаус се издава от синчето на агент Бор - Радослав Тошев, столичен общински съветник от венцехвалената от споменатия дървесен вид управляващата пасмина.
  Та, очаквате ли нещо да се случи?
  Друг е въпросът, че подобни списания са перфектната перачница.

  Иначе рекламката е качествено направена, безспорно, макар че рустикално тъпото уточнение "и за четене" е напълно излишно.
  Отделно, че точно подобен скандал най-вероятно се е търсил - нищо чудно и жалбата да е от некой Тошев служител

  Що се отнася до поредната тъпа българска водка, която залага на скандала като стратегия за навлизане на пазара, то и там най-вероятно жалбата е услужливо подадена. Иначе нямаше и да разберем, че родната алхимия е създала и този си излишен продукт.
  Единственият неясен въпрос за момента е кой е реалният й производител, щото "Тера трейдинг" ООД може да е всеки, още повече че точно такова дружество според Търговския регистър нема. Има ЕООД, което не изглежда да е това.

  Залагам два и пеесе, че зад несъществуващото ООД стоят собствениците на "Етап Адрес".

  Други предложения?

 20. 20 Профил на реклама
  реклама
  Рейтинг: Весело

  с тази статия рекламодателите изпълниха целите си - да се говори максимално много за списанието ПЕНТХАУС, което е ново на пазара. Няма лоша реклама и парите не миришат. НАй-страшното, което можеше да се случи за рекламодателите е да си мълчим и да не обръщаме внимание, да не говорим за рекламата. Безразличието и липсата ан аинтерес към дадена реклама е истинската секира за нея.

 21. 21 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#17] от "ivanchoLA":

  Иванчо, в повечето моменти съм съгласен с теб, обаче почваш вече да се самозабраяш. Отстрани е грозно.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 22. 22 Профил на Moseikin
  Moseikin
  Рейтинг: Неутрално

  Градинко, ти изби рибата с твоя коментар. Надявам се, че той е проява на чувството ти за хумор, а не на начина ти на мислене. Примитивно е!

 23. 23 Профил на Чепинцифил
  Чепинцифил
  Рейтинг: Весело

  То пък кой остана да кълве на "Пентхаус"?
  Веднъж вече Интернет ги "изяде", и втори път няма да им прости - особено у нас... Първият брой още се размята тук-там по сергиите, когато вече има и втори - т.е., няма чак толкова голям наплив от търсещи "и за четене", май...

 24. 24 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#15] от "ANTI":

  Били те на бабати друнките, цялата еволюция на човечеството се върти около кои как да се оправи общо взето. Тва че сега се говори открито е позитивно, само прочети приказнки български народни песни архетипите са едни и същи.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 25. 25 Профил на Инспектор Дюдю
  Инспектор Дюдю
  Рейтинг: Любопитно

  Г-н Запознат (№ 14) ме е изпреварил досежно тов. Тошев, простете за повторението на част от информацията!

  Но, да се върнем към водката.
  Други предположения за производител освен "Етап Адрес"?

  Споделяте ли също подозренията ми, че жалбите са подадени от хора на самите производители?

 26. 26 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#17] от "ivanchoLA": Ще ти го кажа с две изречения : Не искам да ме поучават от Америка!!! Ти си българин, не те познавам и те уважавам, ама да ми нарежда и даваш съвети отвъд океана...доста несериозно не мислиш ли? Ела си в Бг през отпуската па се обади да се напием, като сръбски ергени и ще ти олекне ))
  За простотията и селянията съм абсолютно съгласен с теб.

  Forza Lazio!!!
 27. 27 Профил на още
  още
  Рейтинг: Неутрално

  Дотук добре,почти еднакви и абсолютно точни оценки за тази отврат.Давайте в същия дух да пометем и още по-голямата простотия и абсолютна диващина наречена Биг Брадър фемили!

 28. 28 Профил на VX
  VX
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Аз пък изобщо се чудя защо се рекламира това списание
  Съществува от дълги години, знае се какво е, за какво е и за кого е... Ама да не пропуснат те да създадат поредният скандал. Макар и в България пак си остава скандал.

 29. 29 Профил на the Onion
  the Onion
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#17] от "ivanchoLA":

  Пич, разбрахме всички които четем Дневник онлайн, че живееш в ЕлЕй и че си експерт по всичко. Не знам от кога си там, но независимо от кога и какво правиш, за теб има един много точен лаф: "Кога стана циганин, кога му почерня гъзо..." Аман от хамериканци като теб ха-ха

  Tu Stultus Es
 30. 30 Профил на Мъка
  Мъка
  Рейтинг: Неутрално

  Рекламите са най много безвкусни и пошли, но реакциите са направо просташки и примитивни. Сексуалните комплекси на родните Пижо и Пенда могат да заемат цял том в "Енциклопедия Британика".

 31. 31 Профил на Neznam (2)
  Neznam (2)
  Рейтинг: Неутрално


  Хриси - сега забелязах какво пише под коментарите ти и разбирам сякаш по-добре нетърпимостта ти - - - аз не мисля, че бягащите на специални олимпиади са "ретардид' - напротив, те са много щастливи, защото тези олимпиади са единственото място където могат да бягат - Как може да си слагаш подобно нелепо изречение под коментарите си незнам - ти дори не можеш да схванеш съвършената му недопустимос -

 32. 32 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#21] от "Пловдивски":

  ... докато ядосвам хипокритичните псевдоморалисти е весело, да не говорим че нищо от това което казвам е неистина и е хубаво да им се показва какво всъщност е, и понякога трябва да си супер брутален каквато е реалността.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 33. 33 Профил на Трубадурите
  Трубадурите
  Рейтинг: 418 Весело

  "12 festival international de cine erotico de Barcelona" 2004 година. Копи пейст криейтив

  http://2.bp.blogspot.com/_uMS0poaseZY/Rv6cYM7V98I/AAAAAAAABNY/HyjbJPojPSA/s400/publicidad063.jpg

  Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets.
 34. 34 Профил на aefan
  aefan
  Рейтинг: Неутрално

  не знам, но може би проблемът е у вас. аз виждам само око

 35. 35 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: Неутрално

  Айде пак синдромът на турската тоалетна. Биг Брадър е поне 100 пъти по-вулгарен от рекламата на Пентхау, ама го гледате като "Робинята Изаура" едно време.

  Драги морализатори, няма ли най-после да си признаете, че онанирате, че зяпате жените по тротоарите в задниците, че имате по 100 гигабайта порно на компютрите, от които поне половината е с някаква форма на "извращения".

 36. 36 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#29] от "the Onion":

  точно това е силата на Америка, че щом имаш същите идеали си Американец (et pluribus unum), което е причината да ви бием по всички параграфи като мече у дере и бсички искат да са тук не у БГто. Много повече нация отколкото БГ някога е била или ще бъде

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 37. 37 Профил на hmm
  hmm
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#33] от "lens":
  Не стига, че е противно, ами е и крадено

 38. 38 Профил на ANTI
  ANTI
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#36] от "ivanchoLA":

  Иванчо....................ЖАЛЪК СИ.

 39. 39 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#35] от "Петър":
  Много точно, но се премълчава! Няма нормален мъж, който да не се заглежда по хубави дупета (женски).

  До коментар [#36] от "ivanchoLA":
  А, ти братле си заблуден! Откъде тази неизчерпаема енергия да ни убеждаваш за УСА - та нали знаеш златното правило : Не прави това, което не би искал да ти направят. Цитирам : Много повече нация отколкото БГ някога е била или ще бъде - По твоите думи ти не си българин... затова марш от тука

  Forza Lazio!!!
 40. 40 Профил на the Onion
  the Onion
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#36] от "ivanchoLA":

  Отишъл Иванчо в LA и хванъл Господ за шлифера Много хляб има да изядеш моето момче, много... И като за начало не цитирай неща които не разбираш ха-ха

  Tu Stultus Es
 41. 41 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#39] от "gyndi":

  Истината боли ама кво да се прави трябва дасе каже

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 42. 42 Профил на Ani Kodzhaivanova
  Ani Kodzhaivanova
  Рейтинг: 421 Неутрално

  идеята, че една реклама може да "разврати" иначе чистата като роса българска младеж, е пълна глупост. даже не смятам за необходимо да обяснявам защо и колко е абсурдно. рекламата на пентхаус и на водка оргазъм са просто доста грозни и неестетични, но с тази тема много трябва да се внимава. защото експлоатацията на мотиви като неморално, нравствени ценности и т.н. е доста опасна. сексът не трябва да е тема табу. живеем в 21 век. и ако за леля Пена е вагината е "неморален" орган, мене това не ме интересува. но има интелигентни начини да бъдат направени тези асоциации. некадърността и простотията не мога да ги оправдая, но да свалят реклами с мотив неморално....не знам. каква е гаранцията, че утре няма да свалят нещо красиво, защото някои са решили, че пак е "неморално". и въобще като видя решения мотивирани по този начин и ми се изправя косата: "неблагоприлични, тъй като съдържат визуални елементи и вербални послания и внушения, които са в разрез с общоприетите в българското общество морални норми"
  какво точно значи това? къде и как в това определение е конкретно поставена границата между еротично изкуство и простотия? няма я. а някой мисли ли за възможностите за злоупотреба? за подмолни удари между конкуренти? за щастастие този орган засега раздава само "препоръки"...в нормалния пазарен случай, когато продажбите на тези продукти не потръгнат и направят анализ защо, би трябвало да видят, че рекламата им отблъсква, а не продава. и така пазарът да регулира сам нещата. у нас не знам доколко се действа по тази схема, но аз съм против да се забраняват неща с мотива за неморалност.

 43. 43 Профил на вай-вай-вай
  вай-вай-вай
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#6] от "Коцаки":

  А също и реклама със сирена !


 44. 44 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: Неутрално

  Тая реклама МЯСТОТО Й НЕ Е НА УЛИЦАТА! Ако не го разбирате, толкова по-зле за вас. Щото иначе може да рекламираме и канала Хустлер на билборд, нали?! Профанацията няма дъно - тя е като ентропията.

 45. 45 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#41] от "ivanchoLA":
  БРато, изнервяш и изместваш темата покрай мен и колегата
  the Onion! Пак питам (риторично) Коя е държавата с най много на брой на глава от населението брачни консултанти и лични психо - аналатици? В България мой човек НИЕ БЪЛГАРИТЕ мислим, страдаме, падаме и пак се изправяме и се борим и се веселим така, както никой друг! ЕДИН ПЪТ СЕ ЖИВЕЕ МОЙ ЧОВЕК! Ти у Америка можеш ли ненадейно да отидеш на гости или да се опитваш сам да си решаваш проблемите? Съмнявам се... Затова ти предлагам да не даваш акъл на нас, чети си и давай сравнения така ще си много по готин за четене

  Forza Lazio!!!
 46. 46 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#42] от "findley":

  Правино казано, но прекалено сдържано с каквото е БГ трябва брутано и в лицето ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 47. 47 Профил на ...
  ...
  Рейтинг: Любопитно

  тъй като някой спомена така м/у другото този биг брадър фемили,от който сборно съм станал свидетел на не повече от 2-3 мин.какво да ви кажа за впечатленията ми - потресаващо.просто този път явно са надминали себе си.фрапиращо отвратителни скотове.някакви шопари-тъпунгери,няколко селски курвентии и още няколко бройки градски чалгарчета-голфаджий.обичайните сценарии прозиращи зад плитката режисура и всичко това се представя с фанфари и сумати конферансиета по това медийно падение - НоваТв.

  тези риалити боклуци на запад още ли вървят?

 48. 48 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#45] от "gyndi":
  Първо това е индустрия за милиони, така че щом хората мислят че им помога ще търсят такава услуга, дали всъщност помага или не е много спорно и не съм аз този които трябва да съди. Другото което страшно ме дразни е че в БГ постоянно се оплаквате от нормални за живота неща, което чесно казано не ме интересува и не искам да го слушам. Заради това освен с приатели от детинство тука от 13 години с никакви други Българи не подържам и не опитвам да подържам връзка ... Примерно латиноамериканците са много готини хора и те се разправат постоянно, но не злобеят, поради кйоето аз контактувам с тях и си живея супер (освен като трябва да бия Лондонския офис като сега).

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 49. 49 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Нали знаете стария виц за директора на училището. Като влязал в стаята за да се скара на Иванчо, вогреднал към черната дъска и казал "какъв е този х.....Й на дъската".

  ATX
 50. 50 Профил на еБай Каскетко
  еБай Каскетко
  Рейтинг: Неутрално

  #20 , колкото по-рекламирана е една стока, толкова по-МАЛКО я купувам, ако ВЪОБЩЕ я купувам.
  Рекламата ми действа СПИРАЩО. Добрата стока НЕ се нуждае от реклама.

 51. 51 Профил на Хммм
  Хммм
  Рейтинг: Неутрално

  Аз като гледам рекламата на Пентхаус виждам око.
  Ако някой вижда нещо друго това означва само, че има мръсно подсъзание!

 52. 52
  хи хи
  Рейтинг: Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 53. 53 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#48] от "ivanchoLA": Цитирам : Другото което страшно ме дразни е че в БГ постоянно се оплаквате от нормални за живота неща, което чесно казано не ме интересува и не искам да го слушам. Брато, що ни занимаваш? Ти си противоречиш, не си тъп какво целиш не зная? Не мислиш ли, че и другите съфорумци се дразнят някой, като теб да дава акъл?
  Омръзна ми вече---
  пич, приключвам с теб с фразата " Убий простака с мълчание"!

  Forza Lazio!!!
 54. 54 Профил на еБай Каскетко
  еБай Каскетко
  Рейтинг: Весело

  иванчо/#48/, аре баце пиши си душевните терзания в някой еЛ-еЙ-ски форум. Ако не знаеш хИспански - питай Камата...мамата.

 55. 55 Профил на Дайкири
  Дайкири
  Рейтинг: Неутрално

  Че сме нация от псевдоморалисти съм 100% съгласен. Но все пак, кажете ми, виждали ли сте в някой друг град от билбордове да ви се усмихва жена с долната си уста? Трябва да има някаква граница. Ако тази реклама я няма, не значи, че сексът ще е табу.
  Просто трябва да има някаква представителност. Не може сергиите с вестници да изглеждат като 90те години по гарите(до масата с кръстословици цяла маса надлежно подредена с вестници "аз и ти", "чук-чук", "прас-прас", "врът-врът". И съответно първата ти мисъл е "май трябва да се разхождам с железни гащи в тоя град".

 56. 56 Профил на Хммм
  Хммм
  Рейтинг: Весело

  И тая приказка "сливи за смет" да вземат да я махнат от сборниците с народни приказки. Както и разказа " Приключенията на бялата патка". Що за морал е това?

 57. 57 Профил на чифут
  чифут
  Рейтинг: Весело

  до #25

  и от мен една парА за същото, а бутилката е доста бездарна като дизайн, но може би за целевата група ще е "мнооо якооо". мисля че ще отхапят парченце ниския сегмент с промоции по прашки в баровете.

  а за пентхауса, като го видях за първи път ми увисна устата, доста играчка е паднала да го докарат да изглежда като пут.а, за всички горепишещи че било върхът на дизайна и рекламата, да си снимат окото с ГСМ, да повъртят снимката, па да видим дали така изглежда. залагане на първосигналното от най-елементарно ниво в рекламна стратегия е изключителна бездарност от към идеи и подценяване на отвращението което може да предизвика в търсения сегмент. мисля, че налагането на някаква глоба по препоръка от етичната комисия е необходима. този билборд, роден от болния мозък на синчето е в пъти по вулгарен от "голият гъз" на азис, дето го свалиха на втория ден.

  да ме извиняват всички четящи за написаните нецензурни думи.

  а градинко, за обща култура пич, не е зле и ти да погледнеш под некоя истинска фуста за какво иде реч, щото само от монитора на компа не става.

 58. 58 Профил на Хелзингчанин
  Хелзингчанин
  Рейтинг: Весело

  Рещението е признак на вероломно мракобесие и е дискриминационно по своята същност!
  Под псевдозагриженост за морала се атакува обичая на жените от близкоизточен и малоазийски произход да се носят бръснати отдолу под бурката.
  Решението носи послание за културен империялизъм и е неправилно.

 59. 59 Профил на slavy
  slavy
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Рекламата е изключително хитро направена. Колкото повече добри идеи виждат бял свят България, толкова повече ще се отдалечаваме от състоянието на безидейно псевдо-морализаторстване, което цари в момента. Рестрикцията на сексуалното води само до отклонения и ако някой има проблем с аналогията с вагина, да си потърси добър психоаналитик - проблемът не е в картинката.

  Direct action gets satisfaction!
 60. 60 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#47] от "...":

  И целият този анализ на базата на 2-3 мин. сумарно гледане?! Или сте гений, или сте лицемер. Аз бих заложил на отговор "б".

 61. 61 Профил на I
  I
  Рейтинг: Неутрално

  За разкрепостените в тоя форум ще кажа: помислете как въздейства тези няща на децата...тия невинни душички...това си е един вид духовно убийство...заради печалбите.

 62. 62 Профил на Пейзан
  Пейзан
  Рейтинг: Разстроено

  Аман от псевдоморалисти, които в свободното си, от защита на обществения морал, време, обикалят из градските писоари и разглеждат в захлас народното творчество по стените им.

 63. 63 Профил на Гицка
  Гицка
  Рейтинг: Весело

  Правилно.

  Любов Да, секс Да, разврат Не!

  Бизнесът препоръча да се спрат реклами на "Пентхаус" и водка "Оргазъм"

 64. 64 Профил на Култура
  Култура
  Рейтинг: Неутрално

  Едно не мога да разбера - по реакцията тук изглежда че повечето нормални хора са против затъпяващата и гнусна "култура" която се наложи в БГ. Тогава защо предавания от рода на Биг Брадър са толкова популярни? И защо като се прибера (живея в САЩ), само ци**и и т.н. навсякъде, вкл. и в масови издания като 168 часа? За да ги има, значи има пазар за тях.

  Не съм моралист, и мисля например че псевдо моралистиката в САЩ е също толкова противна колкото и липсата на морални задръжки, но това изпростяване на нацията, чиито израз са безкрайните силикони, чалги, и т.н. е пагубно за нормалното развитие на общвеството и трябва да бъде спряно.

 65. 65 Профил на slavy
  slavy
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#61] от "I":

  Как действат според теб?

  Direct action gets satisfaction!
 66. 66 Профил на Летвата
  Летвата
  Рейтинг: Неутрално

  Когато видях рекламата на Пентхаус точно пред Шератон и Булбанк се зачудих какво ли впечатление оставя у туристите.

  Не стига че са напляскали билборди в централната част на града, а и всеки може да си сложи каквото поиска, нали не нарушава закона. Нямат ли вътрешни норми/регулации българските рекламисти? За таланта е ясно.

 67. 67 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#61] от "I":

  За децата - те са хиперсексуални по най-естествен начин още от най-ранна възраст и ние можем само да им навредим, като ги натоварваме със собствените си предразсъдъци за това кое е от нещата, свързани със секса, е "гнусно", "лошо" и пр.

 68. 68 Профил на Дайкири
  Дайкири
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#64] от "Култура":

  Аз живея тук в България, а се питам същото. Защо? Как? Нали ...
  И си отговарям - не знам. Смятам, че опираме в дъното на посредствеността и ни трябва Ново възраждане.

 69. 69 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: Весело

  До lens #33,

  Ха-ха-ха-ха-хааааа!!!

 70. 70 Профил на ... до #60
  ... до #60
  Рейтинг: Неутрално

  2-3 мин. изпълнени със следните сюжети са достатъчни.нужно е да чуеш как някакви льохмани тип шопар-гъзар се карат за ала "ауе ти шо сложи леба тука уе,а не там уе",да улучиш момента когато някакво голфаджийче предлага брак (естествено,че всичко е по елементарен сценарии)на някакво момиче тип - мечтаната булка на всеки пазарджиклия.някакви пачи се карат и общо взето не съм засичал с хронометър,но при всички положения не повече от 2-3мин.
  това драги дами и господа е интервенция спрямо българското население.

 71. 71 Профил на до ivanchoLA
  до ivanchoLA
  Рейтинг: Неутрално

  Не предполагах, че дрисльовци като теб могат да бъдат приети в Америка. То и затова Америка върви надолу. Що не си живееш с проблемите а се грижиш да даваш съвети на други? По всяка вероятност не си в Америка защото си писал когато в LA е 5 часът сутринта, освен ако не си pimp или hooker и работиш през ноща.

 72. 72 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Ауу, като чете тук човек има да се чуди как така тея умни и морални хора имат за президент лице от село Сирищник и за премиер - пожарникар бивш охранител! реклмата си е чудесна, няма спор, ако високите морални изисквания на обществото намираха приложение другаде, а не когато става въпрос на някаква реклама, положението щеше да е доста по-чистоплътно, значи нямате нищо против да се събуждате и да виждате това "око", но с охота се заравяте във всякакви риалитита и прчее, аз лично нямам нищо против тези "очи" да ме следват навсякъде!

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 73. 73 Профил на лалала
  лалала
  Рейтинг: Гневно

  До коментар [#2] от "Хриси":
  Напълно съгласна съм с Вас, че в рекламния бизнес се вихри тотална простотия и вулгарност, за съжаление...
  И най-глупавото е, че за някои това "изкуство" минава за креативно и модерно. За съжаление си е проява на комплексарщина от страна на авторите...
  А ние сме просто затъпели, щщом толкова време го търпим!

 74. 74 Профил на Ха, ха
  Ха, ха
  Рейтинг: Неутрално

  В страната на Пентхаус такива реклами НЯМА.

 75. 75 Профил на Seeder
  Seeder
  Рейтинг: Неутрално

  хм, на мен ми харесва рекламата на пентхаус.
  да спрат рекламата на чалгата и ориенталщината по-добре.

 76. 76 Профил на ProRok
  ProRok
  Рейтинг: Гневно

  Всички моралисти, които тук квичат против рекламата, вечер примират от удоволствие пред върховната простотия, пошлост, гадост и порнография наречена Биг брадър. Която между другото е забранена в Гърция от парламента. Айде стига двуличие!

 77. 77 Профил на пак лалала
  пак лалала
  Рейтинг: Гневно

  До коментар [#76] от "ProRok":
  Абсолютно грешите! Същите шитс са и брадърите.
  Не мислете, че моралист е равно на скапаняк и задръстеняк. Нека обаче не допускаме поведение на тотално разложение да се хилим безмозъчно на всяка изцепка на недоопрашен рекламист...

 78. 78 Профил на ANTI
  ANTI
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#76] от "ProRok":

  Кратко оточнение до за.итниците на ''стилните'' билбордове.
  Въпросния билборда съдържа толкова изкуство колкото и американските ''bondage'' страници където жени са завързани и изнасилвани чисто голи на публични места и където един голям процент американски и не-американски дегенерати ги одобрават и защитават под предтекста за един вид ''изкуство'' за да задоволят собствените си икономèски или лични нужди.
  Същото важи и за постановки като ''Гол-Гола''.където къвченията на една гола жена се представят като вид изкуство,ДА НО НЕ.
  Ако не сложим граници и то веднага,в близко бъде.е сме напът да одобрим дори.................ПЕДОФИЛИЯТА.

 79. 79 Профил на ANTI
  ANTI
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#76] от "ProRok":

  Момент,момент...............на база проценти колко голяма част от населението следи Биг Брадър................наистина ли мислиш че един средно интелигентен индивид с минимална култура и възпитание е способен да следи изцепките на БТВ и НОВА???

 80. 80 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 709 Любопитно

  Аман от моралисти. Точно за тази реклама на Penthouse ли се хванаха, при наличието на цялата тази гнус в стил мастика "Пещера".

 81. 81 Профил на анонимен
  анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  ДА ВИ СЕРА НА ЖИВОТА, "МОРАЛИСТИ"!

 82. 82 Профил на нннн
  нннн
  Рейтинг: Неутрално

  Лошото е,че такива похвати се използват от някои фирми за да предизвикат скандал в медиите,което пък им прави чудесна реклама на продукта,след това бързо свалят плакатите,но рекламате вече им е направена и то не само на мястото където е плакатът,а из всички медии.За да няма такива мераклии трябва да има чудовищни глоби.Тогава нека да разправят,че искали да провокират еди какво си у хората с въпросната реклама.

 83. 83 Профил на ххх
  ххх
  Рейтинг: Неутрално

  Полезно ще бъда ако някой повдигне въпросът с рекламите по радиото,които съдържат шум от спирачки и вой на полицейски сирени и удар от катастрофи.Както по-горе е написано и аз почти винаги изтръпвам като карам колата и чуя свирене на гуми.Такива реклами трябва да бъдат забранени като опасни за живота на хората.
  Друг момент от рекламната агресия е когато тръгне рекламен блок телевизора сам да увеличава звукът си.Това също е вид намеса в личния живот на хората,защото всеки си е избрал с каква сила да си пусне звукът на телевизора и изведнъж по вроме на реклама се увеличава.

 84. 84 Профил на Дайкири
  Дайкири
  Рейтинг: Весело

  Неморалисти, купете си по един Пентхаус и се затворете в тоалетната. Може да помогне временно. Като се поуспокоите може и да не сте толкова крайни в оценките си към хората, които не одобряват въпросната реклама.

 85. 85 Профил на фотограф
  фотограф
  Рейтинг: Весело

  Тия от Пентхаус снимали око,поставили го вертикално и рекламират нещо си.Какво ще стане обаче ако някой снима една пичка,сложи я хоризонтално и почне да рекламира очила например.И не на последно място компетентните органи трябва да се произнесат по въпроса окото ли прилича на пичка или пичката прилича на око.

 86. 86 Профил на реклами
  реклами
  Рейтинг: Неутрално

  Живея в Англия и тази простотия с рекламите не съществува. Няма както в Бг пана с реклами навсякъде. Единствените пана са на гарите, на земя собственост на железниците. Никой не може да постави пано на обществена земя. В Лондон ще видите хора с реклами държащи ги в ръце защото е забранено да се монтират за постоянно. Телевизиите за които се плаща лиценз - BBC, изобщо не излъчват реклами. Много мощни фирми, като производителите на тютюн, не можаха да се преборят с общественото мнение и рекламите във F1 бяха спряни, въпреки че се отрази сериозно на Фрмула 1 като цяло.
  И отново, българската простотия е уникална. А тези дето дават примери за Америка ядът лайна. Там рекламите са в частни имоти и дори тогава не могат да поставят каквото си искат защото съседите им ще ги съдят.

 87. 87 Профил на Подкрепям
  Подкрепям
  Рейтинг: Весело

  Подкрепям забраняването на тези порнографски реклами. Ще живеем по-добре без тях.

 88. 88 Профил на KR
  KR
  Рейтинг: Весело

  Абе, само се чудя кви ли са тия олигофрени, дето четат списания с голи жени и пият водка Оргазъм?

 89. 89 Профил на Мики Маус
  Мики Маус
  Рейтинг: Неутрално

  Ха-ха, много добра реклама, даже отлична.

  Смешно е, че някой се възмущава от нея на фона на силиконовите разголени клонинги, които ни заливат от телевизиатя, "Биг брадър" и тоновете простотия, която бълва от всякъде. На фона на пълната и безобразна свинщина, която се лее от народния ефир, тази реклама е висша форма на изкуство.

 90. 90 Профил на luda krava
  luda krava
  Рейтинг: Неутрално

  Прадедите ни щели да се обърнат в гроба? От това по-голям майтап надали има. Абе хора, не знаете ли че фолклора на всяка държава е 90% на секс основа?

  Не знаете ли че такова ебане и кръвосмешение дето е ставало по малките "идилични" селца и паланки през цялата човешка история го няма на днешно време?

  Не знаете ли че най-високия процент на глава от населението относно битово насилие, изнасилвания между роднини и кръвосмешение се случва безотказно в най-консервативните и най-религиозни общества - справка американския среден запад.

  Бога ми, в Холандия единственните хора на които на физиономията им е изписано "кръвосмешение" са все от най-религиозните затворени малки общества (и тука си имат библейски пояс). Има цели селища с по 3 фамилни имена!!

  Да не ми говори никой за морала на бабите ни, че от бабите на село каквито съм ги чувал......и най-модерните и отворени пичове и пички не могат да си мечтаят за такова повсеместно ебане...

  Както винаги, първосигналните реакции си казаха думата. Да, в БГ рекламите наблягат яко на секса. Да, вулгаризъм се шири по телевизията. Но точно тая реклама на Пентхаус е много яка и не може да стъпи на малкия пръст по вулгарност на 99% от останалото.

  Хора, миналата година като се прибрах, чух и видях плоски секс вулгаризми по "Сблъсък", "Стани богат (уот дъ фък?!!!!)" , "Шоуто на Слави" и прочие....нямаше предаване по телевизията с изключение на новините където да не се вихреха вулгаризми. Ники Кънчев, по дяволите, Ники Кънчев на шоу за отговаряне на въпроси изпростяваше....а са се хванали за една провокативна но много добра от гледна точка на изкуството реклама....

  Чудя се как така в Холандия, където секс шоповете са открити и явни, проститутките са на витрини, списанията с голи жени са изложени наред с другите на рафта така че и пеленачетата могат да ги видят и имат разни други "упадъчни" неща като евтаназия, аборти и леки дроги ------ как така тая държава няма проблеми с морала, как така има 5 пъти по-малко хероинисти на глава от населението спрямо БГ? Как не са измрели и западнали, загнили като един Содом?! А?! Някакви мисли?

  Я малко да вземете да мислите, че иначе ще си останете цял живот "електорат" а не "нация".

 91. 91 Профил на хххх
  хххх
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#85] от "фотограф":
  Ако използват женския орган хоризонтално за някаква реклама по-добре ще е да не бъде реклама за очила.Предлагам да се рекламират капки за очи против конюнктивит.Защото "окото"по принцип си е зачервено като от възпаление.

 92. 92 Профил на BUSINESS
  BUSINESS
  Рейтинг: Неутрално

  Да спре първо СЕМ, органът, който само лапка пари от бюджета, а порнографията по всички медии вече ни залива!

 93. 93 Профил на mm40
  mm40
  Рейтинг: Гневно

  а някой дава ли си сметка, какви последствия би имало подобно рекламно мероприятие в Европа ( тук не е Европа за мен)??
  Знаете ли, че щяха да ги съсипят от съдебни дела?

 94. 94 Профил на kr do 90
  kr do 90
  Рейтинг: Неутрално

  за повечето неща си прав. Само не разбрах какво и е якото на рекламата - елементарна и плоска закачка тип "селски хумор на мегдана"

 95. 95 Профил на Летвата
  Летвата
  Рейтинг: Неутрално

  Стига с тези псевдо куул мнения. Трябва да има ред в рекламите. Не може крадена, лошо направена и пошла снимка да се изтипоса навсякъде и после да се мисли дали била оргинална или вулгарна. Ако имаше поне малко себеуважение в тази индустрия в България, може би и клиентите ще ценят повече труда им. Утре да очакваме осрана тоалетна за реклама на разхлабителни?!

  И не, лоша реклама има, иначе щяхте да ходите на ексурзия в Афганистан на самолети ТУ-154.

 96. 96 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#91] от "хххх":

  За капки за лещи тип "изкуствени сълзи" също става. Слоганът е готов - "няма нужда да ги търкате, за да се овлажнят".

  gradinko.bg
 97. 97 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 770 Гневно

  До коментар [#2] от "Хриси":
  Ти си абсолютен изрод. Подписът ти наистина трудно може да бъде по жалък и обиждащ. А наглостта ти стига до там да пишеш за "тотална простотия и вулгарност". В случая определено поговорката "виждаш треската в окото на другия а гредата в собтвеното ти, не". Бих призовал модераторите веднага да премахната акаунта ти, поради обидните валификации, които има в подписа ти -"Arguing on the internet is like running at the special Olympics. Even if you win, you're still retarded."

 98. 98 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  въпросното око от рекламата на penthouse е толкова гадно (притворено, кървясало и т.н.), че рекламата предизвиква по-скоро отвращение и на мястото на списанието не бих чакал да ме подканят да я махна, защото предизвиква обратен ефект.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 99. 99 Профил на The End
  The End
  Рейтинг: Весело

  Станахме като американските моралисти - реклами с пистолети и насилие може (напр. билборда на в. 24 часа - огромен пистолет, полегнал върху вестник), никой няма проблем с това. С това селяндури да си показват непрестанно селянията по телевизията и другите медии също сме ОК. Но стане ли въпрос за естествено нещо като секса - аууу, анатема!

 100. 100 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 709 Весело

  [#85] фотограф, точно това имам предвид. Това за мен е реклама-шедьовър, защото показва нещо тривиално (човешко око), по начин, който провокира. Това е изкуство.

  И наистина ми е интересно как точно ще бъде забранен подобен тип реклами - трябва да забранят изобразяването на човешко око, завъртяно на 90 градуса ли?! Пълна малоумщина.

  Жалко, че има толкова хора, които искат да убият различното, интересното, провокиращото. И предпочитат да се задоволяват с порнография от типа на мастика "Пещера" и сие.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK