Цветанов предложи информацията от службите да се използва при назначенията на магистрати

Цветан Цветанов<br />

© Анелия Николова

Цветан Цветанов"Много е важно съдебната система да използва информацията, която има в службите," заяви вътрешния министър Цветан Цветанов на конференция за борба с корупцията. Цветанов определи информацията от службите като много мощен инструмент при назначенията на магистрати.


Когато член на Висшия съдебен съвет дава гласа си за назначението на даден пост, той го прави по вътрешно убеждение, но данните от службите ще му помогнат да даде и допълнителна аргументация на вота си, разви тезата си вътрешният министър. Той подчерта, че отговорността на всеки избор е на тези, които го правят.


За първи път от месеци Цветанов не нападна съдебната власт, а напротив заяви: "Има много неща за споделяне а не за противопоставяне."
Трябва да успеем да си кажем много неща и да започнем един оздравителен и конструктивен диалог, добави министърът.


Пред събралите се на конференцията прокурори той повтори обещанието на премиера Бойко Борисов, че никой няма намерение да прави прокуратурата част от изпълнителната власт. Напоследък имаше нападки, че МВР иска да изземе прокуратурата в изпълнителната власт, но тя ще си остане там, където е сега и това, че има добро взаимодействие с МВР говори само за волята ни за борба с престъпността и води до ефективност на съвместните ни действия, каза Цветанов.

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Киро
  *****
  Неутрално

  Цветанов се провали и търси извинения с обвинения към съда, но така само показва колко ГЕРБ са жалки. Вероятно ГЕРБ ще се опитат да наложат полицейска хунта върху съдилищата и президенството.

 2. 2 Профил на zashto ne publkywate!
  *****
  Неутрално

  Абсол. правилно!
  Оказва се, че кадруването е повсеместно и е общото правило за назначения.
  Хиляди кадърни хора са извън системата, заради порока на ходатайството в България.
  Основано на връзки, от хомосексуални, през курвентийството на работното място, до директния политически шприц - на определеното място се настанява обичайния простак, дърво и-или откровен некадърник, ала най - често курва и-или педераст.

 3. 3 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Невероятно!

  Интересно е като как МВР "разполага с информация за магистрати" - по какъв ред е събирана тя: в рамките на разследвания, водени по НПК, или така, както действа частният детектив, натоварен да закове някоя изневяра между богати съпрузи. Ако е първото, защо въпросните следствия не влизат в съда с обвинителни актове, ако е второто... - въпросите са много, но поне трябва да е ясно от кой предвиден за МВР бюджет се харчи за въпросната дейност.

  Изказването на министъра е ценно с това, че възможно най-неподправено издава начин на мислене: вместо управляващата партия да дирижира нещата със закони (вклц и за избора на магистрати) и контрол по изпълнението им, къде-къде по-лесно е с "разработки". На последите в МВР са царе.

 4. 4 Профил на osnowen zakon
  *****
  Неутрално

  Цветанов определи информацията от службите като много мощен инструмент при назначенията на магистрати.

  ????
  Значи така - службите скалъпват някъква информация за някои неудобен, която никога няма да мине през съда защото не е доказана но за целите да не бъде назначен или избран някой някъде е достатъчна.
  А би трябвало да се ползва само информация потвърдена от съд

 5. 5 Профил на Киро
  *****
  Неутрално

  ГЕРБ и Атака водят България към налагане на фашистка диктатура подобна на тази преди 9 септември 1944 г.

 6. 6 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 2020 Весело

  Направо службите да назначават, не че сега е по различно.

  ум море, глава шамандура
 7. 7 Профил на BIG AL ::)))))
  *****
  Весело

  Добра идея , за условията в България :)
  Като имаме предвид ЗАХАРОСАНИТЕ автобиографии, CV-ta, "начини" на назначаване ,семейственост , комуно връзки , подкупи , красьовции , любен гоцевци ,КДС-арщина и днес , и прочие 'аксесоари" на комуно мафията ...

 8. 8 Профил на мечтата на милиционера
  *****
  Неутрално

  Както са я подкарали накрая ще я докарат дотам за всеки пост да се иска служебна бележка от вътрешния министър дали кандидатът е благонадежден.

 9. 9 Профил на George
  *****
  Неутрално

  Цветанов е първият министър на вътрешните работи, който разрови кълбото със змиите и те започнаха да съскат отвсякъде. Да припомня ли какво направи мин.Румен Петков, завършил за учител по математика в Пловдив и определен за министър на МВР: май сме го запомнили със скандала с братя Галеви и интервюто за Куйович, когато очите му бляскаха като въглени, а словото му беше нечленоразделно. Що се касае до ВСС, този орган е явно недоразумение - да заместиш Министерството на правосъдието с хора, голяма част от които се оказаха нечистоплътни и/или бяха избрани с протекцията на хора като Красьо Черничкия. Съдиите от ВСС пък избраха ползващи се с лошо реноме и впоследствие доказали, че са такива хора като Пенгезов - скандала с избора му, банкета вечерта в деня, когато изгоряха 8 човека във влака София-Кардам, записа със СРС на подследствените по операция "Октопод" и т.н. Въобще, съдебната ни система е под всякаква критика, а част от нейните представители (говорители) са и нагли.

 10. 10 Профил на BIG AL ::)))))
  *****
  Весело

  До коментар [#5] от "Киро":

  Киро, кирил добревче , НИКОЙ , ама НИКОЙ не може да ви задмине в "извайването" на тоталитарната държава..Запомно го , бе ..Номер едно сте комунистите- в "джелатщината " и преди , и сега - като наследници на татковците си ..)))

 11. 11 Профил на Xopx
  *****
  Неутрално

  То и сега повечето "магистрати" са ченгета, вербувани на принципа на прегрешението и прошката, ама закачени вече. В това число прегрешения от всякакъв род! МВР няма място в кадруване на съдии, трябва да излезе незабавно, както от ВСС, така и да бъдат отстранени всички съдии-полицаи! Те са проблема, защото се смятат за недосегаеми и под чадър. Случаят Сантиров е симптоматичен за това!

 12. 12 Профил на Ж
  *****
  Неутрално

  Кое е по-добро: полицейщина или шуробаджанащина при назначаванията на магистрати?

 13. 13 Профил на BIG AL ::)))))
  *****
  Весело

  До коментар [#3] от "inn":

  Интересно е като как МВР "разполага с информация за магистрати..))))
  Ами , ИНН, просто е и НИЕ , а не само МВР - го виждаме ,..Когато хотелът ти на "магистрат: е с "дарени" пари от леля ти- от Германия или "благотворителна " офшьорка или...толкова НЕ-доказуеми пари има в България ..) Ако си юрист, би трябвало да го знаеш...-за лелите от Германия или "инвеститорите- от Марс..)) Все пак - НЕ можеш да станеш магистрат , а ВСИЧКО друго- можеш ...))
  Защо ли почтеното Стойковче- на Гоце спонсора , ВЕДНАГА си прехвърли " ДЮНИ"- на жена си и оттам на офшьорка ????

 14. 14 Профил на korekt
  *****
  Неутрално  До коментар [#9] от "George":

  виж си календара на събитията че нещо има няколко години разместване

 15. 15 Профил на Dimi
  *****
  Неутрално

  До коментар [#5] от "Киро":

  след 9.9.44 си искал да кажеш нали?

 16. 16 Профил на 9988
  *****
  Неутрално

  След реакцийте на медийте , по повод на това, как МВР погазва закона в работата си, Цветанов явно сменя тона. Съгласен съм, че колкото повече информация има за даден човек, толкова по-правилно решение би се взело за него. Въпросът е обаче, дали след всичко което видяхме и чухме, можем да имаме пълно доверие в това, което МВР ще изнася? Или то ще се опитва чрез "информацийте, с който разполага, да манипулира кадровите решения на ВСС в една или друга посока? Не е ли по-честно, вместо цялята тази помия, която изляха върху съдебната система, за щяло и не щяло, на базата на "информацийте" който имат, да образуват предв. производства срещу уличените съдий. Така и обществото щеше да получе желаното от всички възмездие за корумпираните и подкупни съдий, а тези съдий, които си вършат добре работата, ще имат по-добра мотивация да работят по-ефективно.

 17. 17 Профил на Киро
  *****
  Неутрално

  До коментар [#15] от "Dimi":

  Не, имам предвид точно преди 9 септември 1944 г.. Защото фашизмът се задържа точно 20 години в България и е период на избиване на над 3 милиона българи без съд и присъда, за разлика от народната власт след 9 септември 1944, която остава 45 години и през която фашистите получават справедливи смъртни присъди от Народния съд. Но доста бързо се забравиха поуките на историята преди 9 септември 1944 г.

 18. 18 Профил на Надблюдател
  *****
  Неутрално

  Може и ВСС да мине направо към МВР. Въобще нашата полиция и нашите служби, който както стана известно, са най-многобройни в ЕС спрямо населението и имат потенциал да ръководят и други сектори. Освен в сивата икономика и контрабандните каналити, където имат огромен опит, могат да поемат още Сметната палата, НАП, ДАИ и т.н. и т.н.. А какво става в същност с реформата в МВР? Ще има ли въобще промяна или обществото ни ще заприличва все по-вече на онази банкетна маса от един стар български филм, където гостите бяха подредени по формулата: милиционер-роднина, милиционер-роднина.

 19. 19 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  До коментар [#17] от "Киро":

  ти луд ли си? Или ти плащат да плещиш глупости? А прочети що е то фашизъм поне. И дай името на фашистката партия управлявала страната. За останалото хич няма и да коментирам. Изпаднал политагитатор.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 20. 20 Профил на Информация от службите
  *****
  Неутрално

  По информация от службите, подслушали разговор в килията Алексей Петров - Трактора се канел да убие Цветан Цветанов - Багера.
  За повече информация - в. 24 часа.

 21. 21 Профил на az
  *****
  Неутрално

  Що пък не се вдигнем всички да защитаваме тези,които 20 г. ни скубаха.Да излезем всички на площада и да крякаме против МВР.Откъде накъде ще се ровят мамка им......................леле-малееееее-защо се чудиме после,че сме на тоя хал......къде съм се родил????????

 22. 22 Профил на az
  *****
  Неутрално

  Що пък не се вдигнем всички да защитаваме тези,които 20 г. ни скубаха.Да излезем всички на площада и да крякаме против МВР.Откъде накъде ще се ровят ......................леле-малееееее-защо се чудиме после,че сме на тоя хал......къде съм се родил????????

 23. 23 Профил на Киро
  *****
  Неутрално

  Към Цецо Лудия от коментар #19:

  Прочети повечко история на България за зверствата на Демократичен сговор и неговите фашисти Андрей Ляпчев и Александър Цанков например.

 24. 24 Профил на Ь
  *****
  Неутрално

  До коментар [#11] от "Xopx": Погледнах в държавен вестник, не са 76 а са 108 милиона лева!!! За Национална спортна база ЕАД - Постановление № 76 от 06 април 2010г. Ето, това е икономиката, глупако!

 25. 25 Профил на aha
  *****
  Неутрално

  Демек милиционерски доноси и клевети...

 26. 26 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Киро прочети "Фашизмът" на комуниста Ж.Желев.

 27. 27 Профил на steerbear
  *****
  Любопитно

  До коментар [#3] от "inn":

  Ей мухъл По принцип всеки български гражданин си има досие (се6та6 се за свидетелствата за съдимост). Ина4е как е събрано инфото във форума ли да ти го напи6ат или на 6те даде6 ли4на по6та. Аман от 'компетентни по вси4ко' в тази държава...

 28. 28 Профил на steerbear
  *****
  Неутрално

  Естественно не само кандидата но и роднини то второ коляно поне трябва да се проверяват(съдимост, антиоб6тествни прояви, вися6ти дела...) какви са, 6тото кру6ата не пада по дале4е от дървото....

 29. 29 Профил на Чочо
  *****
  Гневно

  Този Киро 1,5 17 и 23 дето се е писал да отиде да ебе майка си откъде на къде Герб ще налага фашистка диктатура бе мръсен комуняга .от такива отрепки като тебе страда майка България.

 30. 30 Профил на Doko
  *****
  Неутрално

  Беларусия и Северна Корея явно са хубав модел на подражание!!! Успех на ГЕРБ в това им начинание!

 31. 31 Профил на Колега
  *****
  Гневно

  Цецо, не само за магистрати, а и за всички в държавната администрация, защото парите са на данъкоплатеца!

 32. 32 Профил на Хм ...
  *****
  Гневно

  А защо не и при приемане на децата в забавачка?

  Да в **ба в милиционерите нагли!

  Абе, Цецо, ако има информация в службите тя не е за да си кадрувате по ваше усмотрение, а за да започвате следствие и да събирате доказателства и да ги съдите и осъждате бе, тъпанари!

  Бах ви в идиотите!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на ОФ - бележки
  *****
  Неутрално

  След 44г. за да учиш и да докажеш, че си "благонадежден" е трябвало да си вземеш т.н. "ОФ-бележка" от местните власти. И така новоизлюпените властимащи /обикновено неуки/ са решавали това.

 35. 35 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Ако се представи информацията, трудно ще се избере читав съдия. Всички висши магистрати (до един!) са или бивши комунисти или ДС. На този етап всичко е един голям компромис с правото.

 36. 36 Профил на navara
  *****
  Гневно

  Урааа победи комунизма! Сега и Митьо Гестапото да вземе да върнем.Мйаната и на презумцията за невинност.Да живее написаното от ОР на МВР. Тоя се оля..Утре МВР ще пише за всеки които не му слугува някакъв доинос.Няма ред с които да докажеш невинноста си защото не си обвинен в нищо.Просто някъде там някой е написал нещо.За свойте хора хубаво, за тия дето не са наши само обосновани сигнали.Е това ако не е милиционерщина, здаве му кажи.АПРОПО КОЙ АДЖЕБА ЩЕ ПРОВЕРЯВА МИЛИЦИОНЕРИТЕ ?

 37. 37 Профил на kikot
  *****
  Весело

  Демек, Це Це иска, службите да заместят "черничкият Красьо, с ланците"! Умник!

 38. 38 Профил на До комунигата Киро
  *****
  Весело

  Младеж, на теб в главата ти май още кънти Аврора!!!ЗАПОМНИ: в България НИКОГА не е имало фашизъм!!!Разбирам, че щом дедо ти е довел родата в града, си възпитан с червени идеали, но историческата истина е такава!!!

 39. 39 Профил на steerbear
  *****
  Неутрално

  Айде сега някой от червените форумни въшки да обясни долната статия побликувана в СТАНДАРТ. Как така бащицата Гоце дето защитава "гражданските" ви права, за демогратична Европа и не само, означава откровенно протакане и замазване на следи И как само на вас ви се привижда че ви орязват правата. Или ако някой случайно ви потърси сметка това си е политическо гонение

  " ЕС и САЩ дават рамо на Бойко за НПК Атакуваният у нас проектозаконът бил стъпил на европейските норми

  Докато българските институции си подхвърлят топката по повод спорни текстове в новия Наказателно-процесуален кодекс (НПК), Европа и САЩ изпратиха до София недвусмислен външнополитически сигнал, че не гледат с добро око на това протакане, а законът, лансиран от правителството Борисов, да бъде приет. Това е категоричният извод от специалният коментар по повод НПК на посланиците на САЩ, Джеймс Уорлик, и на Испания, която председателства в момента ЕС, Хорхе Фуентес, в София."

 40. 40 Профил на comment
  *****
  Неутрално

  абсолютно правилно. такава проверка и задължителнa.

 41. 41 Профил на comment
  *****
  Любопитно

  До коментар [#8] от "мечтата на милиционера":

  предварителна проверка преди назначаване на всеки държавен служител е задължителна и се прави във всяка правова държава. проверката е за последните 5 до 1о г. в зависимост от това дали позицията е свързана с националната сигурност или не.

 42. 42 Профил на comment
  *****
  Любопитно

  абсолютно правилно. такава проверка е задължителнa за всички държавни служители.

 43. 43 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 490 Неутрално

  АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО-ЗА ДА НЯМА ИЗНЕНАДИ!

  4itatel
 44. 44 Профил на не само проверка...
  *****
  Неутрално

  а за по-сигурно трябва пълна смяна на всички след провеждането на всички избори. избираш нов парламент и ново правителство - уволняваш всички чиновници и роднините им от държавна служба и на тяхно място назначаваш нови до следващите избори. и никакво назначаване на тия дето са били някога на държавна служба.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK