Парламентът ще обсъди харчовете и сделките в последната година от мандата на Станишев

Парламентът ще обсъди харчовете и сделките в последната година от мандата на Станишев

© Анелия НиколоваПарламентът ще обсъди днес доклада на временната комисия, която трябваше да извърши проверка как е харчило бюджетните средства през 2009 г. правителството на тройната коалиция, на сделките и назначенията в края на мандата. Очаква се депутатите да вземат и решение за изпращане на доклада и констатациите в него за проверка от прокуратурата.


От ГЕРБ се готвят да използват дебатите, за да наблегнат за пореден път на "тежкото наследство", завещано им от кабинета "Станишев", както и да подчертаят извършените нарушения, които управляващите изнасят от началото на мандата си. Прогнозите са за продължителни дискусии, тъй като критиките надали ще останат без отговор.


В дневния ред на депутатите е и първо четене на промените в Закона за частната охранителна дейност. Следваща точка са измененията в Закона за здравето, предвиждащи отпадане на забраната за пушене в закрити помещения, която трябваше да влезе в сила от 1 юни.

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дедо Андро
  *****
  Весело

  Голяма веселба ще падне! От поместените резултати, де.

  Добро утро и хубав ден!

 2. 2 Профил на ЯСНО Е
  *****
  Любопитно

  Това означава че станиГЕЙ меката китка е и със двата крака във кауша

 3. 3 Профил на НЕКА ДА ДОКАЖЕ
  *****
  Любопитно

  Нека да докаже от каде са му парите във Швейцарска банка и на кой олигарх се е надупил..............

 4. 4 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  добра инициатива. Всички виждахме триглавата ламя какви ги вършеше и какво чудо беше! В момена червенушковците се опитват да потулят случая, но не трябва да им се позволява. Безумията и откровения грабеж с използване на властта трябва да бъдат наказани! Трябва да бъдат подгонени и жълтите, които са едни от основните виновници, но понеже Царят може да се обиди е уместно всички, с доказани престъпления да бъдат показани публично и след разрастване на безобразията им да бъде попитан Негово Величество дали подкрепя престъпниците или е на страната на закона и на народа? И жълтите да бъдат отвяти със страшна сила! тройната коалиция използваше влияние и натиск с подкрепата на Запада, който също ядеше и пиеше от родната софра. Сега, когато кризата е факт също с помощта на чуждите банки Западът го няма никакъв, а тройната коялиция избяга от властта. Парламентарният дебат относно бюджетната политика е най- малкото, което заслужават! И непрестанно трябва да се повтаря на всички, които забравят, че тройната коалиция, нарушаваше принципите на валутния борд и ни остави тежки задължения. Защо няма арести на червени и жълти политици, които са с оцапани ръце от престъпления?

 5. 5 Профил на МиЕС
  *****
  Любопитно

  603 милиарда ЕВРО са щетите от 3ната коалиция, която сумарно си е БКП. Трябва извънреден съд за тях.

 6. 6 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Самото заглавие е смешно.
  ... ще обсъди...
  Да, ще ги обсъди, ще се хулят един друг, ние ще стоим тук и ще плюваме този и онзи и накрая резлутата винаги е един и същи. Случва се едно голямо НИЩО.

  П.С. А да, ГЕРБ пак ще се оплаква...
  Абе нищо ново. Година ще стане, само оплакване.
  Искахте доверие, имате го. Действайте и стига оплакване.

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 7. 7 Профил на не, не-е
  *****
  Неутрално

  как така ще се бъзикат с тази свещенна крава

 8. 8 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 968 Весело

  А сега и със свещ да търсиш не можеш намери човек гласувал за НДСВ. А и не се чуват вече викове: "Искаме си царя! Искаме си царя!"

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 9. 9 Профил на Варненски гагауз
  *****
  Неутрално

  Стига приказки , искаме Гея в панделата ! На него ще му хареса ...

 10. 10 Профил на han
  *****
  Неутрално

  Където погледнеш кражби, тия мръсници дори са плащали болничните на работниците от първия ден!!!

 11. 11 Профил на leni
  *****
  Неутрално

  Още един загубен ден. Здравейте циркаджии!

 12. 12 Профил на Наблюдател
  *****
  Неутрално

  Много мъка има по тоя свят...

 13. 13 Профил на Михайлов
  Михайлов
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А дано не само обсъждат, а реално да вземат някакво решение, което да има положителен за бюджета финансов ефект.

 14. 14 Профил на Киро
  *****
  Неутрално

  Би трябвало да разследват наследството от Костов и Сакскобурготски, понеже Станишев наследи изключително тежко наследство от неизгодни приватизации и реституции.

 15. 15 Профил на Ау,ау,ау.......
  *****
  Весело

  До коментар [#11] от "leni":

  Теб май ти е готино да те псуват на " Да те е,а в г,за! От серГей дружинката ли си?

 16. 16 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 808 Неутрално

  А КОГА ЩЕ ОТМЕНИТЕ ЕЙ-ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ, БЕ, АЛОУ? Онова, с което МС чрез Станишев даде депутатски заплати на така наричащите се академици и член-кореспонденти, които в мнозинството си не са учени, а представители на тлъстата комунистическа номенклатура! По инициатива на Станишев бяха отпуснати доживотни депутатски заплати (1900 лв.) на така наречените академици, член-кореспондентите трябва да вземат 30% от заплатите за академиците. Невероятно гнусно и нагло безобразие на некадърната крадлива пасмина, наречена тройна коалиция, осъществено за сметка на Данъкоплатеца!
  Чрез титлите академик и член-кореспондент безспорно се предоставят привилегии! Те са противоконституционни! Чрез тях грубо се нарушава една от фундаменталните разпоредби в Конституцията, а именно член 6, който гласи: "(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние." Сред академичната общност е известно, че автентичните учени сред гореупоменатите две групи са около 20%. Другите са номенклатурчици и техни асоциати. Постановлението, освен всичко останало, е епохално по своята ЦИНИЧНОСТ И НАГЛОСТ, като се има предвид положението на пенсионерите и бедните! ОТМЕНЕТЕ ТОВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ!

 17. 17 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Ще има бомбастични цифри, обаче накрая ще се окаже, че поредният слон на герб е поредната муха. Така за шумно обявените" намерени по чекмеджетата необезпечени договори на предното правителство " при твърдение за 2 000 000 000лв. герб може да докаже необезпеченост на само една двадесета от тази сума, а дали това е направено незаконно ,ще го решава съда.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 18. 18 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Имам подозрения, че вече само търсят само някакви оправдания! Въртят като мантра едно и също, сключвали договори, ами да не ги изпълняват тея договри, договорите по обществени поръчки могат да се прекратяват, когато възложителя не може да поеме финансирането, скючвали били анекси, ами тези анекси са нищожни да не ги изпълняват и тях, да вземат да действат и да правят нещо конкретно, не само да плещят и да се оправдават, и без тях знаем че предишното управление не струваше, не са избрани да ни го припомнят постоянно!

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 19. 19 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Е сега червените ще нададат вой до небесата, дано да ги дават по ТV голям сеир ще има.

 20. 20 Профил на СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ.....
  *****
  Весело

  До коментар [#6] от "оstavime":

  А КОГА ЩЕ КАЗВАМЕ, ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е Н Е К А Д Ъ Р Н О И ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ и ПРЕЗИДЕНТА ДА СИ ПРАВИ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ.....

 21. 21 Профил на Ода за Станишевата катастрофа
  *****
  Весело

  До коментар [#19] от "bigman1":

  Ода за Станишевата катастрофа.......по житието и през погледа на един българин....
  Пенсионирах се на 1 януари 2007 година с 240 лева.- Катастрофирах на 1 юли 2009 година с 384 лв. пенсия - увеличение с 62.5 %. Мъка!
  През мандата на Станишката ни се родиха 4 внучета. Снахите ми на два пъти катастрофираха с два пъти по-дълъг платен отпуск по майчинство /410 дни/. На всичко отгоре им повишиха два пъти детските надбавки. Заради тази катастрофа 2008 година се оказа рекордна по раждаемост за последните 16 години.
  Страхотна беше и катастрофата на пазара на труда: Намериха работа за нови 300 000 българи. Безработицата спадна от 11 на 7 %. Ужас - накараха безработните да работят!
  Но още по-тежко стана за работещите. Средната им заплата в края на терора на БСП и другите стана с 85 % по-висока в сравнение от при Царя. Ужас!
  А в частния сектор още по-зле -средната заплата им се повиши с 94%. А изненада и фискалните спестявания на държавата увеличил от 4 на 8 милиарда. Е как да го обичаш Станишката с тея катастрофи!? Виж сега вече е друго. Бойко и Дянков ни оправиха. Скоро ще се преселим в Рая! Слава на ГЕРБ!
  Катастрофирал

 22. 22 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#3] от "НЕКА ДА ДОКАЖЕ":

  кой от всичките нещо не става ясно какво питаш?

 23. 23 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ода за Станишевата катастрофа":

  а бе кретен колко пъти ще го пускаш тоя пост стига с това копи
  явно червения ти заоблен мозък не може да измисли нищо ново

 24. 24 Профил на „Безработен гербаджия
  *****
  Весело

  До коментар [#15] от "Ау,ау,ау.......":

  „Безработен гербаджия.......
  Никога не съм гласувал за БСП, но винаги когато гласувам за други партии, оставам без работа и не ми стигат парите за елементарни неща. Така беше със СДС, ОДС, НДСВ и сега с ГЕРБ. А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по – добре. На кого да вярвам на мене си или какво ме манипулират. Ако сравним времето и се върнем назад то при ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ имаше работа и пари и добри заплати и пенсии. Е защо тогава гласувах за ГЕРБ? Сигурно не съм добре, за да повярвах на една мутра! А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително по – добре. Защо става така??”

 25. 25 Профил на доста си тъпичък
  *****
  Весело

  До коментар [#23] от "bigman1":

  Очертаваш се доста тъпичък и трябва повторение....

 26. 26 Профил на madrec
  *****
  Неутрално

  Нека правителството търси пари,нека търси пари отвсичко и от всички които са били на власт и злоупотребили евентуално,но ако не намери или ако намери например липси на документи,а реални пари от Братята-форумци зевзеци ще вземе в краен случай,чрез ДДС-то например.Честито честни патриоти-сеирджии,забавлявайте се,вашето шоу започва!

 27. 27 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  В парламента изглежда незнаят каква им е работата и какво трябва да правят, а може би така им изнася, че вече девет месеца се изживяват като поделение на ДАНС, дознанието, следствието и прокуратурата!
  Да вземат и да си прочетат упътването за дейността им, наречено "Конституция"!

 28. 28 Профил на Костов и бандюги
  *****
  Весело

  До коментар [#22] от "bigman1":

  "кой от всичките нещо не става ясно какво питаш? "
  --------
  Ами на първо време Костов , все пак ме се губят 27 млрд. народна пара, а и бандюгите ВИС, СИК и приятели банкери ...те май че и сега управляват....

 29. 29 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#25] от "доста си тъпичък":

  ДА бе тъп съм ,две мнения няма, че ти чета простотиите и си правя труда да ти отговарям червен олигофрен

 30. 30 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Да докаже, че се е надупил.

 31. 31 Профил на До тъпите...
  *****
  Весело

  До коментар [#29] от "bigman1":

  Станишев ще си остане премиера провел най-успешната икономическа политика през последните 20 г !! Ниска безработица ,устойчив икономически разтеж,увеличение на доходите и пенсиите ! Мало и голямо си накупи апартаменти !! Искаме избори вече !!!

 32. 32 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#31] от "До тъпите...":

  нямам думи......аре пий си хапчетата........
  знаех си че чугуните не сте добре ама ти си върха.....

  боже, божеее пак власт искат!

 33. 33 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  До коментар [#31] от "До тъпите...":

  ти си поредният платен (или малоумен) анонимен коментатор.

  накупили си били апартаменти... 1000 евро/ квадрат, с 10% лихва, честито!

  това ли ти е представата за успех?

  огледай се малко по-далеч от носа си - голяма част от българската природа беше раздадена на червени другари, а ти се радваш на твоята кочинка?!?

 34. 34 Профил на ха ха ха
  *****
  Неутрално

  Впрочем, ако СерГЕЙ попадне в мъжкият затвор, това за него ще бъде като награда, а не като наказание.

 35. 35 Профил на ано
  *****
  Неутрално

  До коментар [#31] от "До тъпите...":

  Изрод, Станишевата "успешна политика" я финансираха всички лапнимухи, дето взеха заеми, накупиха неща, които не бяха за тях залък, и си платиха ДДСто. Само че тези пари ще ги връщат 20 год. Значи Станишев е провел 1-2 год. "успешна политика" с парите за 20 години напред, милиардите за него бяха жълти стотинки и току скриваше по 1-2 всеки декември. Мамицата ви, 65 год. крадете и безчинствате и нямате спирка!

 36. 36 Профил на alex :))))))
  *****
  Весело

  До коментар [#14] от "Киро":

  И милиардерчетата, киро, и милиардерчетата от БКП :))

 37. 37 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 541 Неутрално

  НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГРАБЕЖИ..ЛЕСНО СЕ ПОДРЕЖДАТ ,ТРЯБВА САМО ПАМЕТ, МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ -32% ОТ БЪЛГАРИЯ(ЗАЕДНО СЪС ЗЕМЯТА), 2-ПО КОСТОВО ВРЕМЕ 28% ОТ ИНДУСТРИЯТА( ПОМНИМ КВА ЛУДОСТ БЕШЕ, ФИКТИВНИ РМД-та.КОМПЕСАТОРКИ, ГРОЗНА РАБОТА)ПОСЛЕ ЦАРСКОТО ВРЕМЕ-ВЪНШЕН ДЪЛГ( КОМИСИОННА МОЖЕ БИ ОКОЛО 10% 50-60 МЛН.ЛВ.И ЗАГУБА ЗА БЪЛГАРИЯ 600-700 МЛН.ЛВ,ЗАМЕНКИ,ЕНЕРГО,ХОТЕЛИ И КРАЙ НЯМА И СТИГАМЕ ДО БСП -ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ(КАТАСТРОФА- ЛУКАНОВ,ВИДЕНОВ,СТАНИШЕВ) И НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ ПИПНАТ, ПОМНЕТЕ..ОСВЕН ТРАКТОРА.-ПОМНЕТЕ!!!!!!!!!!!

 38. 38 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2735 Любопитно

  До коментар [#31] от "До тъпите...":

  Не са ли същите апартаментчета от по 200-250 квадрата, които сега банките разпродават, защото секнаха чешмичките , от които "нашите " хора цицаха авоари, за да си изплащат кредитите?

 39. 39 Профил на dnp_m
  dnp_m
  Рейтинг: 391 Неутрално

  До коментар [#24] от "„Безработен гербаджия": защото не мислиш с главата а с нещо друго

 40. 40 Профил на БГов
  *****
  Неутрално

  Шансът на БГ е в това правителство.
  Ясно е и става все по-ясно.

  Ясно е, че лумпените в червено
  ще са последни и в прояснението!

 41. 41 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Станишев в затвора!Защо вече бившата шефка на Здравната каса е дадена на прокурор за неправомерно отклонени пари,а Станишев ще се ползва с превилегии за безобразията,които е направил!

 42. 42 Профил на alex :))))))
  *****
  Весело

  Комунист най- мрази да му поискат сметка и да отговаря на въпроса :
  Защо ЧУЖДИ пари са в неговите джобове ???

 43. 43 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2735 Любопитно

  До коментар [#21] от "Ода за Станишевата катастрофа":

  Прав си, много катастрофи! А аз се чудех защо в последното проучване от вчера рейтингът на Станишев глобално катастрофира! Явно на народа освен катастрофи му е нужно и нещо друго! Какво- това БСП не можа да проумее повече от 100 години и едва ли ще се случи някога!

 44. 44 Профил на нели
  *****
  Весело

  Бойко ,кога ще намериш време за отваряне 3 те плика оставени от Станишев.Ако продължаваш да работиш по същия тертип няма да имаш какво да пишеш в плика който си длъжен да го оставиш на следващите.

 45. 45 Профил на Данъкоплатец
  *****
  Неутрално

  Парламентът ще обсъди харчовете и сделките в последната година от мандата на Станишев

  Като обсъди харчовете на Станишев какво ще стане?
  Съгласен съм, но да има реална полза за обществото от тези обсъждания. В никакъв случай не одобрявам Станишев и кабинета му, но това го дъвчем от 9 месеца резултат никакъв. Трябват действия и реформи съгласен съм с НДСВ, които искат това.

 46. 46 Профил на куршум
  *****
  Неутрално

  Поредния номер на циркаджиите.
  Стига номера и пушилки. Хайде най-после и малко работа.

 47. 47 Профил на opashatko
  opashatko
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Трябваше Борисов да въведе военно положение за 3 месеца. Щеше да ни излезе по-евтино, а за крадлювците по-скоростно да олекнат от товара на ГОЛЯМОТО папане.

 48. 48 Профил на БКП
  *****
  Разстроено

  "„На зла круша - зъл прът, на крива дупка - крив винт"- Боже колко простотия и самонадеяност в един бивш премиер.

 49. 49 Профил на d.
  *****
  Любопитно

  До коментар [#5] от "МиЕС":

  Изключително ми е любопитно как точно ги изчисли тези 603 милиарда евро, при положение че БВП на България за 2009 е 90 милиарда долара??? Нищо лично, просто любопитствам....

 50. 50 Профил на д.
  *****
  Неутрално

  До коментар [#10] от "han":

  а от кой точно ден да се плащат болнични според теб????? или по добре изобщо да не се плащат и болните направо да ги евтаназират???? грипче, инфаркт, няма значение???????

 51. 51 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Чухме по радиото.

  Напълно обосноваха защо Станишев ги посрещна веднъж със

  "Здравейте смешници"

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK