Израелските консултанти и дисертацията на Станишев влязоха в дебата по харчовете на предишния кабинет

Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев напусна парламента веднага след изказването си по доклада на комисията. Докато председателят Стоян Мавродиев докладваше в пленарната зала около час и половина резюме на констатациите, Станишев предпочете кулоарите на парламента.

© Красимир Юскеселиев

Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев напусна парламента веднага след изказването си по доклада на комисията. Докато председателят Стоян Мавродиев докладваше в пленарната зала около час и половина резюме на констатациите, Станишев предпочете кулоарите на парламента.Израелските консултанти и темите на дипломната работа и дисертацията на бившия премиер Сергей Станишев влязоха в дискусията по доклада на временната комисия за проверка на харчовете и сделките на последната година от мандата на тройната коалиция.


Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов препоръча на Станишев да не продължава арогантното и назидателно поведение, за което беше съветван от израелските консултанти GCS преди парламентарните избори м.г. и които са в основата на клипа с брадвата, тъй като то му вреди.


Шефът на временната комисия Стоян Мавродиев (ГЕРБ) посочи, че не вярва на Станишев, когато говори за икономика, тъй като от темите на дипломната му работа ("Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия") и дисертацията му ("Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век") е видно, че не е компетентен.
Повод за коментарите стана "скромната прогноза" на Станишев, че в следващия парламент едно от първите неща, които ще бъдат направени, ще бъде комисия за дейността на това правителство на ГЕРБ, на действията на управляващата коалиция, "не защото ние от левицата сме отмъстителни и злопаметни". Никога няма да бъдем такива елементарни реваншисти, но такава е логиката на живота и колелото се върти, и се върти все по-бързо, и времето върви - така Станишев обясни прецедента, който ГЕРБ и подкрепящите я партии създали. С народната поговорка "На зла круша - зъл прът, на крива дупка - крив винт", бившият премиер предрече скорошен провал на това управление.


В 15-минутното си изказване Станишев повтори, че докладът на комисията е "памфлет, скалъпен по публикации в медиите и констатации на Сметната палата". Позова се на "представител на една от браншовите организации", който занесъл в съответната дирекция на съответното министерство предложения за нормативна уредба, но чиновниците го поканили да дойде след два месеца, защото "сега не се занимаваме с текуща дейност, пишем доноси за предишните управляващи".


Станишев обвини управляващите, че имат сбъркано икономическо мислене - "няма как да убиеш кокошката, която снася яйца - икономиката, и да очакваш, че ще има приходи в бюджета".


За обвиненията в доклада, че тройната коалиция е харчила безконтролно с предизборна цел, бившият премиер заяви: "Съберете и вие приходи и ги похарчете за инфраструктурни обекти и социални нужди". Посочи и справка за обектите, които в последните месеци премиерът Бойко Борисов е открил, а са били финансирани от предишното правителство. "Ако не ви харесва, не ги откривайте", допълни той.


"Комунистът си е комунист", репликира го независимият депутат от РЗС Тодор Великов и попита защо в мазето на Министерския съвет залежават рекламни материали за 150 хил. лв. по повод 100-годишнината от независимостта. "По-добре комунист, отколкото депутат от СДС по времето на Иван Костов и част от цигарената афера", отвърна Станишев и след това си тръгна от парламента.


Съпредседателят на "Синята коалиция" Мартин Димитров използва констатациите в доклада на комисията, разположени на 126 страници, за да призове ГЕРБ за въвеждане на превантивен контрол върху договорите на правителството. За да не научаваме постфактум за сключени договори и анекси без бюджетно обезпечение, трябва да има регистър на всички сделки и да се знае движението по тях, заяви Димитров. Промяна в тази посока беше внесена от десни депутати в Закона за обществените поръчки, но миналата седмица с гласовете на ГЕРБ икономическата комисия отхвърли идеята.


Най-големият грях на тройната коалиция е, че развалиха контролната система и уволниха одиторите, преминали обучение в Еврокомисията за такъв контрол, посочи съпредседателят на десния съюз. Според него липсата на превантивен контрол е позволила на тройната коалиция да похарчи над 4 млрд. лв. от фискалния резерв.


Според депутата от ДПС Алиосман Имамов това, което е вярно в доклада, не е ново, а това, което е ново, не е вярно. Той се оплака от "политическа тенденциозност" на проверките в общините, които сега вървят, тъй като били само в смесени райони. В отговор съпредседателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев посочи,  че са проверявани общини, където са изтекли милиони - при "Цанков камък", "Водното огледало". В кои общини бяха отпуснати пари - в общините с ваши кметове или в тези с кметове на ГЕРБ, попита Велчев.


Цвета Караянчева (ГЕРБ), избрана от Кърджали, посочи, че си струва да бъде проверен ремонт на детска градина за 800 хил. лв. в кърджалийско село, в което има общо 18 деца.


Поради изчерпване на времето днес депутатите ще продължат и утре обсъждането на доклада. Те трябва да гласуват и решение, с което да изпратят на прокуратурата за проверка на целесъобразност и законосъобразност всички събрани материали за сделките и харчовете на предишното правителство.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Неуморен
  *****
  Гневно

  Жалки червени подлоги!

 2. 2 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 785 Неутрално

  "Най-големият грях на тройната коалиция е, че развалиха контролната система и уволниха одиторите, преминали обучение в Еврокомисията за такъв контрол, посочи съпредседателят на десния съюз. Според него липсата на превантивен контрол е позволила на тройната коалиция да похарчи над 4 млрд. лв. от фискалния резерв."

  Чакай, не разбрах - оставиха ли резерв или не оставиха! Тази дългосвиреща плоча за резерва вече ще я махаме ли или форумните комунист-икономисти ще продължават да я въртят!
  Също така искам да знам - ще родите ли нещо ново, а изроди безродни?!? Благодаря за отделената минутка

 3. 3 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Поне си е признал че е комунист.

 4. 4 Профил на 1
  *****
  Любопитно

  в края на управлението на Иван Костов, след приватизация на индустрията, фискалният резерв е бил под 3 млрд. лв., след управлението на кабинета "Сакскобургготски" - около 4,5 млрд. лв., а правителството на тройната коалиция е оставило 8,2 млрд. лв. фискален резерв.

 5. 5 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от "1":

  А Иван Костов какъв резерв е приел - това е интересното.

 6. 6 Профил на Abe 2 - налъм такъв
  *****
  Гневно

  Не разбрали

  "в края на управлението на Иван Костов, след приватизация на индустрията, фискалният резерв е бил под 3 млрд. лв., след управлението на кабинета "Сакскобургготски" - около 4,5 млрд. лв., а правителството на тройната коалиция е оставило 8,2 млрд. лв. фискален резерв."

 7. 7 Профил на дедо Андро
  *****
  Весело

  Циркът продължава и утре.
  Кирливи ризи летят като ята жерави.

 8. 8 Профил на Минувач
  *****
  Неутрално

  Станишев обвини управляващите, че имат сбъркано икономическо мислене - "няма как да убиеш кокошката, която снася яйца - икономиката, и да очакваш, че ще има приходи в бюджета".

  Подобни селскостопански сравнения са именно в стила на "човек", завършил образование с дисертация на тема "за шинела на руския войник". Дори и с просто, невъоръжено око си личи колко е некомпетентен, злобен и крадлив хамстера от снимката. Чудя се, до кога ще му бъде давана трибуна да се изказва?! Като е много уверен във всенародната любов към него, защо не излезе сред народа, да усети малко тази любов отблизо?

 9. 9 Профил на NPaine
  *****
  Гневно

  Не били отмъстителни ли ? Мръсен долен лъжец, гадна 4ервена паразитира6та отрепка!
  Ниурнбергския трибунал осъжда на смърт "само" 12 ду6и...а народният съд на 4ервените илитерати само в една но6т отнема живота на пове4е от 100, а през първите години об6то на хиляди!
  Как не сте отмъстителни бе Димитриеви4, като хора като ба6та ти и ба6тата на Бокова са се гордяли и хвалели наляво и надясно колко "монархо-фа6исти" били избили?
  Или като Цола Драгой4ева която 6тастливо споделяла как си била отдъхнала след разстрела на регентите...
  Долни отрепки!

 10. 10 Профил на Ivan
  *****
  Неутрално

  Да видим какво ще излезе от този доклад. Дали ще се подведат под отговорност тези, които похарчиха с лека ръка тези 4 милиарда лева.Силно се съмнявам.

 11. 11 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Станишев наистина да не се прави на икономист - колкото един специалист по шинелите разбира от икономика толкова и пожарникаря. Поне пожарникарят е създал и развил собствен бизнес (не коментирам как) т.е. има опит.

 12. 12 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 785 Неутрално

  "За обвиненията в доклада, че тройната коалиция е харчила безконтролно с предизборна цел, бившият премиер заяви: "Съберете и вие приходи и ги похарчете за инфраструктурни обекти и социални нужди".

  Да ама форумните ти гъзоблизци още не са разбрали, че си похарчил "събраните пари" или с други думи резерва! Постоянно въртят плочата - резерв оставиха, оставиха резерв! Никакъв резерв не е оставен - всичко е ошушкано и огризано до кокъл! Естествено червените кратуни във форума, някои от които с колосални претенции за компетентност и ерудираност, естествено без капка покритие, отново ще продължават с двуличните си бръщолевения!

 13. 13 Профил на Stevi4
  *****
  Неутрално

  А ТИ станишев, мамка ти, в колко афери си забърканн НЕ Е ИСТИНА... гнусен, долен, жалък национален предател.

 14. 14 Профил на Canada Dry
  *****
  Неутрално

  Сигурно СерГейчо е специалист и по обърната резба след като разбира от криви дупки и винтове.

 15. 15 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 785 Весело

  Митове и легенди на червената агит пропаганда:

  1) Орешарски остави резерв - Орешарски остави огромна дупка в бюджета за около 2 милиарда и половина и договори без осигурено финансиране за над 2 милиарда, което ни обрече до затягане на коланите до степен на задушаване и общо над 4 милиарда задължения по измислени проекти и обществени поръчки с завишени цени, които още не е сигурно колко ще се оскъпят поради естеството на подписваните договори! Светъл пример за това може да откриете в договора за магистрала "Люлин" и турската фирма Лапа Мангиз както и новото "съкровище" "Цанков камък"!
  2) Безработица по време на тройната коалиция нямаше - да по времето на тройната коалиция нямаше безработица и в Гърция, и в Румъния и в редица други държави - явно политиката на тройната коалиция е била доста глобална и е обхващала почти цяла Европа!
  3) Икономиката и доходите растяха по времето на тройната коалиция - да и не само у нас! Навсякъде растяха доходите и икономиката, което вероятно пак е от глобалната стратегия на тройната коалиция! В съседна Румъния примерно нарастнаха неколкократно повече, но там пък автопарка им остана много по скромен! Нямат толкова лимузини и суперколи, палати като прогимназии и броя на яхтите е десетки пъти по малък, въобще назад са много! Е имат някоя и друга магистрала, но това са подробности...
  4) Всичко положително в тази страна се случва заради тройната коалиция, а всичко лошо заради Дянков!
  5) Налозите се вдигат не заради колосалния дефицит и неосигуреното финансиране по проектите с завишени цени на тройната коалиция, които са сключвали с ясното съзнание, че сме в криза, а защото Дянков съществува!
  6) Износа расте заради тройната коалиция, дефицита по текущата сметка се свива заради тройната коалиция, ако евентуално икономиката отчете растеж за тази година - това ще е заради тройната коалиция!
  7) Ако безработицата отчете спад през летните месеци, то това определено ще е заради тройната коалиция!
  8) Ако след края на туристическия сезон безработицата отчете растеж, то това е заради Дянков!
  9) Приходите в бюджета са подценени според тройната коалиция по времето когато се приема бюджета, през март са надценени пак според тройната коалиция!
  10) Бюджета бил продънен - поредната глупост, която спрягат горките червени тиквички. Развитието с дефицита от първите месеци през годината беше многократно заявено още при приемането на бюджета, което не пречи да се рисуват апокалиптични картини, които не се отчитат от световните икономисти, а само от кого - познахте от финансовите аналитици на тройната коалиция!
  11) До скоро си слагаха петолъчки от тройната коалиция, сега вече са на еврозвездички и са евросоциалисти!
  12) Няма по двулични и гьонсурати от тройната коалиция! Цял ден могат да ви вадят графики и да ви убеждават в световната конспирация! Как всичко било в името на народа и как комунистите едва ли не щедро раздавали пари от собствените сметки, а мегаломанските проекти като Белене и Цанков камък откъдето са откраднали милиони били "бъдещето на нацията"!
  13) Ако Европейската комисия отчете някакъв напредък в борбата с корупцията у нас, то това е поради основите на същата изградени още по времето на тройната коалиция!
  14) Ако рейтинговите агенции подобряват прогнозите си въпреки "данните" на тройната коалиция за предстояща икономическа катастрофа, то това е поредното свидетелство за световната конспирация срещу същите!

 16. 16 Профил на БГА БАЛКАН
  *****
  Весело

  Костоф е приел 0
  Предал 3 (похарчил 0 - изкарал похарчил)
  Вервайте ми - 4,5 (похарчил 1 - изкарал похарчил)
  Станишката - 8,5 (похарчил 2,5 - изкарал похарчил)

  Ха събирайте и изваждайте!

 17. 17 Профил на До Дневник
  *****
  Гневно

  "арУгантното" ???? Дневник, моля ви!!!!!!

 18. 18 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 859 Любопитно

  арОгантното?

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 19. 19 Профил на malkata_pica
  malkata_pica
  Рейтинг: 497 Гневно

  При предаването на поста обаче Цонев е съобщил на Младенов, че е сключена сделката за поточната линия, стана ясно от думите на последния. "Имахме съмнения за обстоятелствата по сделката и затова я пратихме на прокуратурата", добави Младенов. Той обаче обясни, че бюджетът на министерството е бил изразходван, преди той да встъпи в длъжност. Някъде в показанията си Младенов все пак призна, че е имало обществена поръчка за линията, но се явил само един кандидат, което не е "морално".

  Показания дадоха и чиновници от военното министерство, които са били в комисията по провеждане на поръчката и сключването на сделката. Те с нищо не уличиха бившия си министър и дори се похвалиха, че са успели да издействат доставката на техниката да е за сметка на фирмата. Хонорарите на експертите също не били поети от бюджета на ведомството, за което настоявали продавачите.

  Свидетелите казаха, че Николай Цонев не се е намесвал в работата им нито за миг. Не им е давал препоръки, те одобрили кандидата и договорът бил сключен.
  ========================
  Герберията цикли все повече и скоро некадърността им и жалките им опити да я прикрият с мутренско - чалгарски акции ще доведе държавата до банкрут

  "В тази неясна материя на Вселената съществува 'нещо', което възприема себе си като 'Аз съм'." :)
 20. 20 Профил на Да ама НЕ
  *****
  Разстроено

  "завършил образование с дисертация на тема "за шинела на руския войник".

  СЕДЕРАСТ

  нещо ти куца в познанията ти

  той има и друго образование
  в Англия
  и там не е стоял на челна стойка!

 21. 21 Профил на Bro
  Bro
  Рейтинг: 536 Весело

  "памфлет - Изобличителна литературна творба с общественополитическа тематика."
  Да разбирам ли че комисията е написала нов "Бай Ганьо"?

  "Only a government that is rich and safe can afford to be a democracy" - Mark Twain
 22. 22 Профил на Мъдър
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "nqma zna4ka koi": Наистина си като Темида, със силно завързани очи и никаква, ама никаква обективност. Единствено те движи тъпа, животинска злоба. Дерзай!!

 23. 23 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Из един следващ доклад-за заслугите на сегашните управляващи :
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/22/891162_kriza_21_spad_na_pechalbite_115_hil_novi_bezrabotni/

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 24. 24 Профил на Има кой - НИЕ МОЖЕМ
  *****
  Весело

  Малко елементарни сметки!

  Резерва е обезпечението на лева, все едно сте могли да си купите и да имате хубав апартамент!

  Бюджета е като да се прибереш при децата и да нямате пари за ядене, и да пратиш женати да изкарва по магистралата!

  Харченето от резерв натрупан от друг, е като да вземеш ипотечен заем за да ядеш, защото женати не става!

 25. 25 Профил на Ха сега де е
  *****
  Весело

  Криза = 21% спад на печалбите + 115 хил. нови безработни

 26. 26 Профил на Ха сега де е
  *****
  Разстроено

  Извинете

  В-к Дневник:
  "Криза = 21% спад на печалбите + 115 хил. нови безработни"

 27. 27 Профил на дедо Андро
  *****
  Неутрално

  До коментар [#16] от "БГА БАЛКАН":
  Малки допълнения:

  Костов прие разрушена държава с актив 0.3 млрд., предаде 3 млрд.

  Мадридският турист прие 3 млрд., предаде 4.5, а колко ограби - не знам, знам, че ограби. В негово време започнаха да работят предприсъединителните фондове, много силно перо, подготвено от предишните! Неограбено - 1.5 млрд.

  Станишката прие 4.5 млрд., остави 8.2 с предварително осъдени от тях 2.2 млрд., значи реално е оставил 6 млрд., сиреч спестил-не ограбил 1.5 млрд. И то във времето, когато царуваха ненаситните банки и раздаваха на авантюристи безкрайни кредити, за които авантюристите си мислеха, че пак някак си ще успеят да ги изплатят, а пък банките - да си ги приберат. Аааа, ама не, не само в България, навсякъде. И се нароиха и международни авантюристи, които в преследване на лесните пари "инвестираха" и тук. За един от тях и за участта му четохме днес в "Дневник" - Торчо, Торчо от Исландия с вулкана бе!

  Май това е реалната картина, а?

 28. 28 Профил на АААААААААА
  *****
  Гневно

  Пропуснато от Дневник ?/ЗАЩО ли/?

  "в края на управлението на Иван Костов, след приватизация на индустрията, фискалният резерв е бил под 3 млрд. лв., след управлението на кабинета "Сакскобургготски" - около 4,5 млрд. лв., а правителството на тройната коалиция е оставило 8,2 млрд. лв. фискален резерв. "

 29. 29 Профил на malkata_pica
  malkata_pica
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#27] от "дедо Андро":

  Абе след тая приватизация и тотална съсипия, костов и 20 милиарда да беше оставил, пак си остава най-голямата отрепка на прехода. С валутен борд и Виденов можеше да излезе от кризата

  "В тази неясна материя на Вселената съществува 'нещо', което възприема себе си като 'Аз съм'." :)
 30. 30 Профил на БГА БАЛКАН
  *****
  Разстроено

  Дедо Андро

  нещо бъркаш

  алчните банки и това че копелдаци са теглили заеми
  няма нищо общо с бюджета, камо ли с резерва!
  Хората са имали пари теглили са!
  Сега защо не теглят заеми!
  Лихвите са по малки!
  ЗАЩОТО нямат пари и работа!

  А онези 2 милиярда похарчени са от онези 12 милиярда натрупан резерв!
  И са останали 8
  Сега Бойко ги докара до 6

  ВЕРВАЙ ми!

 31. 31 Профил на Doko
  *****
  Любопитно

  Прави са депутатите от ГЕРБ, трябва да се проверява. Ама да се проверяват и предизборните харчове в София, ремонтите в детските градини по 1800 лв. квадрата средно, боя за 57 000 лв. за един километър лента. На София принадлежат около 700 млн.лв. необезпечени договори, от които 160 млн.лв вече са директни просрочия. Няма по голяма корупция от софииска община, как ви звучат обезщетения по 5-6 000 лв. за квадратен метър. Ако се проследят прекупвачите на тези земи, дали пак няма да се стигне до обкръжението на сегашния премиер и главния архитект на София?

 32. 32 Профил на наивна
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от "1":

  Извинете, но не разбрах защо при Костов, след приватизацията фиск. резерв е 3 млрд лв., като държавата е продала активи за около 30 млрд долара?

 33. 33 Профил на Denis
  *****
  Неутрално

  До коментар [#27] от "дедо Андро":

  Валутния борд го подготви Димитър Костов, който беше финансов министър на Виденов. Стефан Софиянски го направи, така че стига сте преписвали неща които той завари. Това което представлява Костов се видя през вторите му две години на управление. Иначе за царя вместо да се съчинява "какво казала една жена на пазара" е хубаво да се види какво се направи тогава. Политиците ги съдят по това което са създали и оставили за България, а не по отделните несполуки и внушения на платени медии.

 34. 34 Профил на Недоволен
  *****
  Неутрално

  До коментар [#22] от "Мъдър":

  Драги ми смехурко, следващия път си смени псевдонима на "червено-кафява прашка"! Повече би ти отивало!

 35. 35 Профил на добронамерен
  *****
  Неутрално

  Да се пишат глупости всеки може, но по икономическите въпроси глупости не подхожда да се пишат. При приемането на бюджет 2009 г. проблема който поставяха опозицията беше голямият бюджетен излишък/а не дефицит/ и как тройната коалиция правили бюджета лесно изпълним, за да могат да харчат излишакът безконтрол от Народното събрание.Това е истината а защо е имало в бюджетът излишък и доколко за него има принос тогавашното правителство е друг въпрос. Основната причина за голямият излишък е инфлацията благодарение скокът на енергоносителите/ нефтът стигна 150 долара за барел/ и ръстът на чуждустраните инвестиций.
  Това е причината и за покочване на пенсийте през юни 2009 г. защото пенсийте се индексират след като се отчете ръстът на инфлацията предната година за разлика от частният бизнесът, който може да ги индексира веднага/Друг е въпросът дали желае да го прави/.
  Икономическите трудности който ще срещеме и за в бъдеще ще бъде,че не може да се влияе при сегашната структора на външните ни пазара на икономическите показатели.Вносът ни превишава износът почти двойно и това беше подържано благадарение на чуждустраните инвестиций и приходът на валута от гастърбайтерите.
  При надцененяване на националната валута се покровителства вносът и се игнорира износът.Подценената валута даде възможност азиатските тигри да се настанат трайно на световните пазари.
  Някой би оспорил мойте изводи, но да си спомним стойността на доларът преди няколко години и днес. Нима нашата икономика е толкова стабилна,че долърът се обезцени а левът не губи своят паритет.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на asedrftyuyi
  *****
  Гневно

  До номер 20 и малката пица - тъпи червени гниди , докато има такива боклуци като вас , няма да има управия в тази държава.

 38. 38 Профил на Bebov
  *****
  Весело

  "Съберете и вие приходи и ги похарчете за инфраструктурни обекти и социални нужди". Посочи и справка за обектите, които в последните месеци премиерът Бойко Борисов е открил, а са били финансирани от предишното правителство. "Ако не ви харесва, не ги откривайте",

  Eй това ме изкефи.... 39. 39 Профил на Zla Krusha
  *****
  Весело

  Здрав Прът, Здраво Брули!
  Бой по комунистите, # 20 и всички които ги подържат!
  На Сергея ще му хареса, той е специализирал в Англия, а там има доста отвъртени. Краят ви се вижда драги красавци!

 40. 40 Профил на Xm
  *****
  Весело

  Май великите икономически достижения на Тройната коалиция, оглавявана от Съсела ще се изразят в:
  Гаранция Тройната коалиция, ГЕРБ плаща.

 41. 41 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Почнахме ги!!!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 42. 42 Профил на Призрак
  *****
  Неутрално

  Герберите и техните подлоги да обяснят какви са интелектуалните възможности и постижения на ББ и ЦЦ. Погледнато от страни всичко което говорят е толкова смешно. Да, но всички сме в лай...ника.

 43. 43 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  За да сме точни:
  Костов
  Резерв 300 млн. - предадени 3.0млрд.лв
  Външен дълг приет 16 млрд. предадени 23 млрд. лв.
  Спестявания приети 2 млрд. предадени 3 млрд.
  Чисто получени от приватизацията 6 млрд. лв.

  Увеличението е около 5,7 млрд. а минусът 13 млрд./външен дълг+приватизация. Т.е. при Костов бюджет, фирми и граждани са обеднели със 7,3 млрд. Дори да махнем приватизацията се фижда, че целият прираст в спестяванията и резерва се дължи на натрупаният външен дълг.

  Станишев
  Приел резерв 4,2 млрд - издаден 8,2 млрд.
  Външен дълг - приет 17 млрд. лв. издаден 5 млрд. лв.
  Спестявания приети 11,5 млрд. издадени 36,5 млрд.

  Общо натрупани в държавата, фирми и граждани 41 млрд. лв. за 4 години. Няма по компетентен икономист в България.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 44. 44 Профил на Newbe
  *****
  Гневно

  Когато фактите говорят....

  Връзка към доклада на ЕВРОСТАТ за 2010

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-22042010-BP/EN/2-22042010-BP-EN.PDF


  GDP mp Government deficit (-) / surplus (+)
  2006 49 361 1 485
  2007 56 520 39
  2008 66 728 1 224
  2009 66 256 -2 570

  Обърнете внимание на 2009 - как да не ви нарече човек крадци тогава !? При наличие на излишъци в 3 поредни години....

 45. 45 Профил на СК
  *****
  Неутрално

  Комунистите и турците са си опекли работата - няма да има закононарушения формално. Те знаят как да разпределят за себе си от общи ресурси и пари и това да бъде законно. И задграничните дружества по време на "развития съциализъм" са законни, но не всички са били целесъобразни. Виновен е нашият народ, че през 2001 г. ги избра и им даде държавата в ръцете.

 46. 46 Профил на alex :))))))
  *****
  Весело

  Иванич, търсиш ли ми по поръчката ?
  1 декар на плажа - давам 5 декара, някъде в България !!:)) , като твоите хора , бе..Не искам повече .)

 47. 47 Профил на 1848, 1917, 1939, 1944, 2010
  *****
  Любопитно

  СПОРЕД ВАС

  Фашизъм ли е Марксисткият Социализъм?

  Фашизъм ли е Ленинисткият Социализъм?

  Фашизъм ли е Сталинисткият Социализъм?

  Фашизъм ли е Хитлеристкият Социализъм?


  "Шефът на временната комисия Стоян Мавродиев (ГЕРБ) посочи, че не вярва на Станишев, когато говори за икономика, тъй като от темите на дипломната му работа ("Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия" и дисертацията му ("Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век" е видно, че не е компетентен."


 48. 48 Профил на Шменти Капели
  *****
  Неутрално

  В информациятат днес на МЕДИАПУЛ за доклада е казано - цитирам: "Обемистият документ от 120 страници, изготвен предимно (с) информации от медиите,..." Толкова могат герберите, само да плагиатстват. Но през дългите седмици, през които преписваха, праписваха , охотно лапаха народата пара като високи депутатски заплати.Това как да наречем, творчество или грабеж, анализ или присвояване, собствена мисъл или кражба на чужда? В същото време Цветелина трупаше милиони от винетките, които нейният неформален йсъпруг щедро й подари под формата на "конкурс", без дори за миг да се смути, че това е крестящ пример за конфликт на интереси.А вие лапайте мухите му.

 49. 49 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  До коментар [#42] от "Призрак":

  Призраче, Бойко сигурно не знае разликата между Аида и Виолета обаче е видно че има някакъв поне бакалски поглед върху нещата в държавата. Станишката само мигаше на парцали и нищо не му беше ясно. Накрая вече му беше като на влакче в лунапарк. Влакчето само си върви и някакви неща стават наоколо. Кой какво му прогнозирал, кой какво му обещал. На никой не му дремеше от и за Станишката.

 50. 50 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 768 Весело

  Май е време за следващата показна акция с арести - "ШЕФОВЕТЕ". Главно действащо лице в която би трябвало да е шефа на кабинета с розовите БееМВе-та, сиреч тоя с плъхоподобната мутра, за да може най-после да се сбъдне мечтата му и да папа мамули колкото широката му руска душа (пардон, уста) може да поеме заедно с протеините.

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 51. 51 Профил на петроФ
  *****
  Весело

  Чак сега се досетих защо Сергей Дмитриевич не е ходил войник? С тези "научни трудове" за руските рубашки, фуражки и сапоги, сигурно са му признали поне 2 казарма с чин прапоршчик...

 52. 52 Профил на madrec
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "nqma zna4ka koi":

  Значка да нямаш психопроблематика брат ми,много мъка в душата ти...

 53. 53 Профил на куршум
  *****
  Неутрално

  До коментар [#32] от "наивна":

  Е, 3 млрд. във фискалния резерв, но останалите не са се загубили.
  Сещам се за една банка, която Костов направи по това време за солташака си Славчо Христов, който пък я подари на любовницата на мутрата, когато той стана гл. секретар на МВР.

 54. 54 Профил на shrink
  shrink
  Рейтинг: 489 Неутрално

  ЧЕЕЕР-ВЕЕЕ-НИ БООО-КЛУУУ-ЦИ!

  Не дискутирам с мурзилоиди, живеещи в ЕС и САЩ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK