БСП свиква пленум за изпълнението на бюджета

Националният съвет на БСП ще обсъди на заседание днес изпълнението на бюджета и финансовото състояние на страната, съобщиха от пресцентъра на партията.


Очаква се днес да бъде повдигнат и дискутираният от изборната загуба на социалистите миналата година въпрос за смяна на лидера на партията. Още миналата седмица на "Позитано" 20 плъзна слух за поредна подписка сред социалисти за свикване на извънреден конгрес през лятото, който да избере нов председател.


За нейни автори бяха набедени членовете на партийното ръководство - депутатите Корнелия Нинова и Антон Кутев, както и смятаните до скоро за близки до Станишев - Кирил Добрев и Ивелин Николов. По-късно и четиримата отрекоха.
Кой обаче ще постави въпроса - Станишев или опонентите му, зависи от премерването на силите в началото на заседанието, когато е известно численото превъзходство на лобитата според дошлите на заседанието членове на Националния съвет. Очаква се този път пълен кворум и заради организирания от левицата в събота протестен митинг по повод 1 май.


В началото на заседанието лидерът Сергей Станишев ще направи анализ на актуалната политическа обстановка и произтичащите от това действия.


Националният съвет ще обсъди ситуацията в българските общини и какви са предизвикателствата пред местната власт. Ръководството на БСП ще излезе и с позиция по стратегията за сигурност.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK