Делян Пеевски се среща със зам.-министър на финансите в заведение

Снимката от срещата е предоставена на "Дневник" от редакцията на glasove.com

© Гласове

Снимката от срещата е предоставена на "Дневник" от редакцията на glasove.com"Медийният магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски беше засечен да се среща със зам. министъра на финансите Владислав Горанов в известно столично заведение, няколко дни преди от министерството да оповестят дали голяма част от парите на най-големите държавни дружества са концентрирани в близката до Пеевски Корпоративна банка", съобщи сайтът glasove.com.


Изданието публикува снимка от разговора между двамата, като уточнява, че тя е предоставена на редакцията от читател. Фотографията е направена с мобилен телефон, поради което качеството не е добро. Различава се Делян Пеевски, а мъжът срещу него наистина прилича на Владислав Горанов, въпреки че образът е неясен.


Срещата се е състояла в заведението "Марая", което се намира на ул. "Раковски" в центъра на София, уточни за "Дневник" директорът на glasove.com Явор Дачков. Той заяви, че снимката е правена тази сутрин.
Опитите на Дневник да разбере от зам.-министъра на финансите Владислав Горанов за какво е говорил с Пеевски на неформалната им среща засега са безуспешни, тъй като Горанов не отговаря на мобилния си телефон.


На 22 април главните редактори на най-големите печатни медии в България изпратиха питане до финансовия министър Симеон Дянков в кои банки са сложени на депозит свободните средства на държавни предприятия, каква е сумата на влог на всяко дружество, кога и как се извършва наблюдението на средствата.


Медиите искат да знаят каква е общата сума на депозитите към края на миналата година и към 31 март 2010 г. на всяко от конкретно изброени дружества във всяка банка. Сред тях са "Ръководство на въздушно движение", "Индустриални зони", летище София, "Български пощи", "Булгаргаз", АЕЦ "Козлодуй", НЕК, министерствата и др.


В края на миналата година "Капитал" разкри, че към средата на август 60% от парите на най-големите държавните дружества са били концентрирани в три банки - Корпоративна банка, Инвестбанк и Централна кооперативна банка. Корпоративна банка контролира "Нова българска медийна група", в която влизат вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Уикенд", "Меридиан Мач", "Засада" (преди "Експрес") и великотърновският "Борба". Делян Пеевски е неформален управител на пресгрупата, а официален собственик на повечето издания в нея е майка му Ирена Кръстева.


На 30 април Министерството на финансите удължи с 10 дни срока, в който да предостави исканата от Съюза на издателите информация с аргумента, че "исканата информация е свързана с голям обем от база данни, което изисква технологично време за подготовка и изготвяне на справката". Данните трябва да бъдат огласени до 12 май.


Очаквайте подробности

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"

Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK