Военното и външното разузнаване се обединяват

Военното и външното разузнаване се обединяват

© Цветелина АнгеловаДо две години военното и външнополитическото разузнаване ще се обединят в една агенция. Това предвижда новата Стратегия за национална сигурност, която Съветът по сигурността към министър-председателя ще обсъди днес, съобщи www.dariknews.bg.


Стратегията е подготвена от експерти на съвета и ще бъде представена от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Очаква се до края на май тя да бъде внесена в Народното събрание и до бъде приета до лятната ваканция на депутатите.


Новата стратегия по сигурността е написана от Центъра за изследване на националната сигурност, чийто предишен председател беше министърът на отбраната Аню Ангелов.


Съветът по сигурността се председателства от премиера и от вицепремиера, който координира дейността на отбраната и вътрешните работи. В състава му влизат още министрите на външните работи, на отбраната, на вътрешните работи, главният секретар на МВР, началникът на Генералния щаб на армията и ръководителите на разузнавателните и контраразузнавателните служби. Президентът може да участва във всяко от заседанията на съвета.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK