Цветанов: Започваме акции срещу т.нар мутри, финансовите злоупотреби и ощетяването на бюджета

Цветан Цветанов

© Надежда Чипева

Цветан ЦветановОт следващата седмица, от понеделник, започваме акции срещу т.нар мутри, финансовите злоупотреби и ощетяването на бюджета, както и срещу всички които тормозят държавата. Нашата цел е да гарантираме стабилността и сигурността на всеки гражданин". Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.


Цветанов заяви, че при "Сводниците" - акцията, която започна тази нощ , засягаща предлагането на секс услуги, са били иззети 8-9 хил. лв. Попитан как точно операцията е свързана с групата на "Октопода", вътрешният министър заяви, че "това е една от схемите за финансирането и влиянието, което е имал Октопода".


"Влиянието и възможността на функционират подобни увеселителни домове, не е без протекцията и покровителството на определени хора, които са във високата йерархия на организираната престъпност. Всички знаят, че Октопода има част от всичко, което се е случвало, но естествено ние трябва да бъдем изцяло обстоятелствени и да можем да имаме конкретни доказателства за всичко това, което говорим. Работим по хипотези, но всичко е въпрос на разследване, разпити и самопризнания на участниците", заяви още Цветанов.
Освен "Сводниците', тази нощ в София и Благоевград, беше проведена и операция "Цигарите" насочена срещу контрабандата на цигари. По време на нея са претърсени адреси в столичния кв. "Надежда 1" и Световрачане и са били открити 40 мастербокса цигари и 60 хил.евро.


"Колкото и да има политически привкус в говореното на някои хора, според които се превръщаме в полицейска държава, аз мога отговорно да заявя, че с колегите от МВР и ДАНС не искаме да превърнем държавата си в полицейска, но искаме да гарантираме сигурността. Всеки който е направил нарушения, ограбва и съсипва имиджът на страната й, естествено ще има съответният респект. Полицейщина няма, а всеки един от нас трябва да се чувства по-спокоен", заяви Цветанов.


"При вчерашната операция на едно от заведения имаше осъществяване на полов акт, извършване на услугата, но с колегите се разбрахме тези неща да останат табу", каза още вътрешният министър. При акцията "Сводниците", един човек се е опитал да скочи от втория етаж. "Бързите действия на колегите, които влязоха в съответния адрес, успяха да не позволят лицето да се намира в болница. Бяха отнети и три пистички с кокаин, готов за сексуалните подвизи, които трябваше да направи тази вечер лицето, което вече се намира в ареста", каза Цветанов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK