Корпоративна банка - предпочитана и от тази власт

При управлението на ГЕРБ делът на депозираните в КТБ държавни средства се е увеличил от 35 на 48%

Корпоративна банка на Цветан Василев (в средата - зад охраната) финансира покупките на медии на "Нова българска медийна група", която се управлява официално от бившата шефка на тотото Ирена Кръстева, а неофициално от сина й - депутатът от ДПС Делян Пеевски

© списание ТЕМА

Корпоративна банка на Цветан Василев (в средата - зад охраната) финансира покупките на медии на "Нова българска медийна група", която се управлява официално от бившата шефка на тотото Ирена Кръстева, а неофициално от сина й - депутатът от ДПС Делян ПеевскиЕдна банка управлява почти половината пари на 18 от най-големите държавни дружества. Това се потвърди от данните, които финансовото министерство предостави в събота следобед за депозитите на компаниите с преобладаващо държавно участие.


Корпоративна търговска банка (КТБ) управлява 48% от тези средства (408 млн. лева) към март 2010 г. Втората банка след нея има дял по-малко от 10%. Кредитната институция очевидно е станала още по-предпочитана от новата власт, защото сравнения и анализ на цифрите показват, че парите на държавните компании са намалели по време на управлението на кабинета "Борисов", но делът на КТБ се е увеличил.


През август 2009г. той е бил 35%, а през декември - 46%. Към края на март КТБ съхранява поне половината или повече от 50% от парите на 9 от 18-те дружества. Шест от тях всъщност са дъщерни на енергийния холдинг (БЕХ) и разполагат с най-големи парични наличности и депозити.
От парите на някои от компаниите, и то на най-атрактивните - БЕХ, ТЕЦ "Марица-изток 2", "Булгартрансгаз", КТБ държи дори 70-80-90%. От общия пазар на банкови фирмени депозити тази банка притежава едва 6%.


От справката на финансовото министерство стана ясно, че ако самата власт (министерствата) са избрали да депозират парите си в най-големите банки, то държавните компании предпочитат да се договарят с такива извън челната петица по пазарен дял. И въпреки че има посочени някакви принципи, по които държаните фирми избират кой да управлява парите им, не е ясно как точно са се вземали конкретните решения.


Банката, която концентрира все повече държавни средства, е мажоритарна собственост на фирми, свързани с Цветан Василев, който е председател на надзорния й съвет. Кредитната институция през последните две години финансираше покупката на вестници и телевизии. Така беше създадена "Нова българска медийна група", която е собственик на "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Меридиан мач", "Засада", "Борба", "Уикенд" и др. КТБ е и сред най-големите рекламодател в тези медии, въпреки че те са масови, а тя таргетира корпоративни клиенти. Групата има в портфолиото си и ИПК "Родина", и разпространителски фирми. 


Публична тайна е, че Цветан Василев беше (и все още е) приближен до ДПС, като топлата връзка между банкера и партията на Ахмед Доган се осъществява от Делян Пеевски, който неофициално ръководи медийната група, докато неговата майка Ирена Кръстева официално се води управител. 


Комбинирани, тези факти подсказват опасни взаимовръзки между власт, опозиция, финансова институция, медии, които би следвало да се разследват.  


Данните  станаха публични, след като бяха поискани от 11 главни редактори на най-големите печатни медии, членове на Съюза на издателите (сред които "Дневник" и "Капитал") по силата на Закона за достъп до обществена информация.


Финансовото министерство ги предостави в срок, а сега предстои дискусия и решения какви правила да се създадат, за да се избегнат изкушенията на такава концентрация и да има механизми за контрол. Някои министри вече споделиха идеи как, остава да ги използват. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Банката, която КОНЦЕНТРИРА ВСЕ ПОВЕчЕ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА е мажоритарна собственост на фирми, свързани с Цветан Василев...Публична тайна е, че Цветан Василев беше (и все още е) приближен до ДПС, като топлата връзка между банкера и партията на Ахмед Доган се осъществява от Делян Пеевски....."

  Без коментар !

  Свободата Санчо, ....
 2. 2 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Е там е едната глава на октопода другата е Гоце..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 3. 3 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1303 Весело

  Снимката властта ли изобразява?
  Ако е така-право в десетката

 4. 4 Профил на sensini
  sensini
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Без да се впускам във вече банални коментари за ДПС и инструменталната им роля в бг-мафиотския живот... Абе поне да имахме добре изглеждащи мафиоти (като италианците), а то вижте ги тия на снимката - на хора не приличат! Оядени вратове, единият с много тъпа мутра, едвам увил мазно разпасано туловище в кожа, другият пък досущ дребен кафански мошеник, само дето е надянал скъп костюм. Уви, костюмите и кожените якета не могат да маскират миризмата, която се носи от тия двамата. Каква миризма бе, воня, безпощадна воня!

 5. 5 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Неутрално

  От днес обявявам старта на акция "Паяжината" и затова не ми трябва да заемам висш пост. Достатъчно е просто да си обикновен гражданин. Стигат ми само гражданските права и подкрепата, която оказват всички които ще осъществяват и ценят значимоста на тази светиня. Не искам половината ми пари да са само в една банка и оня козел да ми се хвали как си разпределял порции. Защото аз гласувам, аз решавам. Аз съм избирателя, аз съм данъкоплатеца. Аз съм краля.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 6. 6 Профил на rivera
  rivera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има само един критерий и той е - общественият интерес.
  Средствата на държавните фирми и тези с държавно и общинско участие да се управляват само от държавни банки.
  Друго решение изисква изключителна аргументация при доказан положителен ефект и защита на националния интерес.

 7. 7 Профил на Black Dragon
  Black Dragon
  Рейтинг: 581 Весело

  Мдаа... тюфлека си е тюфлек дори и в скъп костюм...
  А за шопара просто е безмислено да се говори.
  Дет се вика, накажи го с презрение и мълчание!

  https://www.facebook.com/Mlekarite
 8. 8 Профил на myspam
  myspam
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Това написаното по-горе в статията е страшно.
  Но по-страшното е нещо друго - това ще го прочетат и разберат не повче от 10-15 хиляди души в тази държава. На останалите човеци дори и да им го прочетат и обяснят - те пак няма да го схванат, дори ще им е отегчително и безинтересно - нямат и не искат да имат никакво отношение и мнение по въпроса!

 9. 9 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#8] от "myspam":

  Нали за това сме избрали Герб да представляват народа. Те са наясно и очаквам нещо по въпроса.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 10. 10 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Тоталната приватизация му е майката.

  Българската държавна собственост само стимулира корупция + шуробаджанащина + самообслужване + безстопанственост

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 11. 11 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  А защо не се споменават другите банки от тройката мисля, че са по интересни СИБанк и ЦКБ.

 12. 12 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Ето и топ 5 на банките където държавата си държи парите :
  1- ДПС банк
  2- банката вземаща такси за преводи в техен клон по тяхна сметка и цакаща във всички институций
  3- ТИМ банк
  4- Булбанк - изп. дир. Левон - помислете какъв е бил и какви познанства има
  5- Банката на Петя Славова .....
  Всъщност фрапираща е разликата между сумата на 1 и 2 в класацията банки . Тва на КТБ си е чист монопол ....
  Той Владко не е виновен ,че говори с Прасчо (оп сори - Пеевски) , има една хубава сентенция гласяща "НА ВСЯКО ПРАСЕ КОЛЕДАТА ИДВА" !

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тая банкя , пардон банка , много вървежна , бе !

 15. 15 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#1] от "Радостина":

  ....А Делян Пеевси се среща с зам. министъра на финансите. Оня зализания, с гелчето.

 16. 16 Профил на kikobg
  kikobg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Корпоративна банка се управлява от хора на ЦКБ и кипърска и люксембурска офшорки от ЕС, а ЦКБ е собственост на Химимпорт и ТИМ, които имат даже свои министри и депутати от ГЕРБ. Сибанк е ясно, че се управлява от премиершата госпожа Борисова. Така излиза, че България сега отново се управлява от мафията чрез марионетки и подставени лица от ГЕРБ като Бойко Борисов, Дянков и другите гербаджии. Корупцията е повсеместна след 1994 г., когато е създадена Корпоративна банка и от когато се редуват на власт ДПС, СДС, НДСВ, БСП-НДСВ-ДПС и ГЕРБ.

 17. 17 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 122 Неутрално

  ИМАМЕ МОНОПОЛ! Това отвсякъде си е монопол! 50% си е огромна като процент!

 18. 18 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Ами то на тази власт, каво и е различното та и банката да е различна?
  А и тази банка дали е направила нещо по различно от "онази банка", сещате се нали!
  То на наш гръб и сто тояги са малко!

  Хитростта пречи на мисълта!
 19. 19 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 696 Неутрално

  E, поне разбрахме какво са си говорили Грозданов и Пеевски, докато уж се черпели. Чудели се как да замажат нещата докато Дянков използва максималния срок да предостави информацията. А Борисов как да вижда нещо нередно в срещата, нали тази свиня и майка му му осигоряват медиен комфорт. Започвам да вярвам на тезата на трактора - от съвестен гражданин се оказа главата на октопода. То това сигурно е вярно, но се е знаело много преди да започнат да издават Галерия. Очевидно са привидели у него основен опонент и са решили да го неутрализират овреме. А останалите, които имат само икономически интереси, макар престъпници са удобни и се чувстват добре. Управляват парите на държавата и си свиркат. А ние лапаме мухите ...

 20. 20 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 473 Весело

  Дневник, не се стеснявайте толкова Кажете кои са втората и третата банка Любопитни сме!

 21. 21 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 473 Весело

  Също е много интересно в какви още "печеливши" проекти, освен в медиите на Пеевски са потъват парите на КТБ ... май освен концентрация на депозити ще се открие и концентрация на инвестиции в определени лица. А защо мълчи по въпроса БНБ ?

 22. 22 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#17] от "popai":
  мутропол

 23. 23 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Ейййй,форумните плъхове с нетърпение чакаха подобна статийка да се нахвърлят като тигри,кой от кой по-голям патриот и родолюбец.Ха,никакви тигри не сте,а гладни импотентни шарани.Тия дни ще се чуе по тоя въпрос,защо се хабите?Конспирациите са далечна мечта за вас,само се правите на умни тук.СПОКО

 24. 24 Профил на Димитър Нанев
  Димитър Нанев
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Това за купуването на медиен комфорт с пари на данъкоплатите е само върха на айсберга.

  Чрез тази схема Доган държи в шах новото правителство и цялата държава.

  Помислете - при изискване от БНБ за капиталова наличност от порядъка на 10%, значи КТБ не разполага в кеш с останалите 90%. Тези пари вероятно са раздадени във вид на кредити за приятелски обръчи, инвестирани са в купуването на медии (които освен губещ, са и неликвиден актив) или са източени към фирмите от обръчите чрез безбройните схеми, които Доган и компания отлично владеят.

  Сега си представете, че в един момент държавата си поиска тези пари ... това просто не може да стане. Парите не са налични. Ако правителството настоятелно си ги поиска - КТБ ще фалира. Ако КТБ фалира - структуроопределящи държавни фирми ще банкрутират, т.е. тотален колапс за икономиката. Да не говорим за банковата паника, която ще настане ('96-97 г., не беше толкова отдавна, всички помним).

  Сега Б. Борисов и Иван Искров дължат спешни публични обяснения за създалата се ситуация!

 25. 25 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#20] от "Джони Ди":

  Втората е СиБанк, а третата ЦКБ

 26. 26 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 122 Неутрално

  От друга страна която и да е банка да беше вде щеше да има критики. Ако беше ПИБ щяха да кажат а ето ТИМ ако беше СИ банк щяха да обвинят пък Борисов нищо че тъпоъгълниците не могат да четат и да видят че банката отдаван е белгийска собственост ако беше уникредит щяфа да се търсят италиански врътки берлускони и течм подобни....го угодия няма.

  Тия дни всички станахМЕ финансити икономисти банкери въобще опасна работа.

 27. 27 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Това е само едната страна на монетата - набраните средства в банката, т.е. парите от нашите данъци.
  А при всяка банка има и втора такава страна - дадените кредити.
  Ако се иска инфо от БНБ за големите кредити по тая банка какво ли ще излезе?
  Да не стане че с парите са строени хотели, сараи и барбекюта?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 28. 28 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 702 Любопитно

  да видим как ще отговорят от правителството - дано предприемат спешни и драстични мерки като серия публични търгове затова къде да се депозират тези пари ... това е и добра антикризисна мярка, защото ще спести пари на данъкоплатците ... въпреки, че след депозитната война от последната година банките едва ли ще са чак толкова нахъсани да се състезават - ако това бяха направили комунистите преди това ползите за държавата щяха да са огромни, но кой комунист ще си спре сам кранчето...

 29. 29 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Любопитно

  От другаде: "а второ място е на СИБанк, в която съдружие има приятелката на премиера Бойко Борисов Цветелина Бориславова, но основен акцониер е белгийската група KBC..."
  Забавното е, че това KBC държи също ДЗИ в БГ, има банки из цяла Източна Европа + още 20на дъщерни банки по света ... Вижда се връзка с напъна на сегашното правителство за влизане в ЕР2 зоната ... но по-скоро с очаквания "домино ефект" от финасовата стагнация из цяла Западна Европа ще си имаме емоции и със СИБанк в БГ ... та затуй е решено първо да "натирят" Корпоративната Банка и да сложат СИБанк като личен трезор на Цар-Бойковия ковчежник - гения, другара Дянков

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 30. 30 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#29] от "Ганю":

  Всъщност, т.н. "запитване" на главните редактори (защо ли пък точно те?!) повече намирисва на застроена далаверка .. една "малка конспирацийка", имаща за цел да обработи общественото мнение преди прехвърляне на държавните средства в частната банка на ГЕРБ и Царя на мат'риала, Б. Борисов. Аз лично нямам банкови сметки ни в Корпоративна, ни в СИБанк, пък и не съм в държавна компания, та не ми пука

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 31. 31 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1040 Гневно

  На тая дебелата свиня май скоро ще ѝ дойде Коледата. Надяваме се и на мама Праска.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 32. 32 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#24] от "dnanev":

  Много си прав. Сега ще се види кой в кой отбор рита топка. И също така искам някой от държавната администрация да излезе пред нас собствениците на тези пари и да обясни причините (плюсовете) НАШИТЕ пари да стоят в тази смешна банка. Ако ме убеди може и личните ми финанси да сложа там, кой знае.
  Смешна е държавата за пореден път.

 33. 33 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#26] от "popai":

  Вярно е някои сме по-грамотни от други. Видно е от коментара ти
  Не е въпроса къде са а защо са там. Има отговори на всеки въпрос, зависи дали искаш да ги кажеш или не но заради такива идиоти като теб повечето резонни въпроси остават без отговор.

 34. 34 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Нямам идея кои са тези на снимката но се сещам за един стар виц - гледа шопа един африкански студент и се пита "ако тоя е толко черен колко ли са им черни циганите?" Та си мисля дали един нормален човек на запад няма да се запита "ако така им изглеждат банкерите как ли им изглеждат простаците?"

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 35. 35 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  По-рано през деня имаше друга заглавна статия - първа по въпроса - и в нея имаше подробна таблица. Макар да излиза в колонката "По темата" - "Корпоративна банка вече държи 48% от държавните пари в банките" - не ми е ясно защо "Дневник" я смениха и сложиха друга, нова статия.

  Ето все пак първата: http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/05/16/901596_korporativna_banka_veche_durji_48_ot_durjavnite_pari_v/

  http://www.gadjokov.com
 36. 36 Профил на press
  press
  Рейтинг: 459 Весело

  Депутати от ГЕРБ и ДПС с общ бизнес

  http://www.mediaclub.tk/

  press
 37. 37 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 122 Неутрално

  Много пъти съм писал във форума на Дневник, че Доган е хитър политик. За това ми слагахте доста минуси. Но сега надявям се ви стана ясно защо е хитър . Ами защото контролира пари и медии. А това си е реална власт.
  Така, че нашитеполитици имат какво да научат от него.
  Адмирирам акциите на Цветанов, но ГЕРБ трябва да бръкне и по надълбоко. Нищо, че там да се бърка е опасно и много миришещо, но без това няма да си оправим държавата.

  Пътят е целта! Конфуций
 38. 38 Профил на gms
  gms
  Рейтинг: 8 Любопитно

  ето и моя коментар:
  В една друга статия от днес по тази тема пише:
  "Най-голям дял от парите на министерствата и ведомствата (първостепенни и второстепенни разпоредители) са в банките от топ 3 - Уникредит Булбанк (43.8%), Банка ДСК (19.8%) и Обединена българска банка (9%)."
  И както написа един човек по-горе, да търсим ли и там под вола теле. Само едно не мога да разбера защо "Иономедия" и по-специално Иво Прокопиев като едни "стожери" на българското икономическо общество, поне за такива претендират, какво ги бърка тази работа???? Или са накърнени някои техни интереси с тези покупки на медии!!!!!!!!!!!!!!!!
  Оставете го Доган то е ясно, че цоца държавата на воля и без тези статии в "Дневник". Човек ако има малко икономическо образование и мислене сам може да сглоби пъзела.
  1. До много скоро КТБ даваше един много добър лихвен процент на депозити за ФЛ и ЮЛ още преди да започне войната за депозитите, и ако ти си си запазил този депозит сега можеш да довнасяш и да печелиш от това, защото другите банки намалят поголовно лихви по депозити.
  2. Ами погледнете печалбата на КТБ, ако беше източвана както пишете, чрез ДПС, Покупка на медии и т.н. щеше ли да я има тази печалба???????? Това говори само едно добре управлявана банка и кредитен портфейл.
  3. Последно но не на последно място! Преди година година и половина (може би повече) един държавен фонд за инвестиции - този на Шейха на Оман, купи около 30% от банката, само си задайта въпроса "Би ли вложил този фонд около 150 млн. в една банка която се управлява по начин не изгоден за вложители й, в една банкя която има лош кредите портфейл, в една банка която не се управлява добре и т.н.

  От мен толкова по тази тема.
  Мисля, че ви дадох достатъчни теми за размисъл.
  Приятен ден

 39. 39 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1702 Разстроено

  До коментар [#10] от "KOBOLD": корупция + шуробаджанащина + самообслужване + безстопанственост

  За голяма жалост това като да е заложено в "генома" на голяма част от матрЯла...
  Ако хората имаха някакви 6то годе нормални ценности, то об6теството би имало имунна система, която не би позволила да се стигне до това което набл*даваме...

  А то всяко чудо за 3 дни, лапкането и мляскането продължава...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 40. 40 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Значи така: Ние даваме нашите пари на КТБ (интересно прикакви лихви), КТБ ги дава (интересно при какви лихви) на Кръстева си да си купува медии, и после медиите на Кръстева, които ние сме и ги купили, ни облъчват и ни обясняват как Доган е най-великия политик.

 41. 41 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Разстроено

  Затова не им вярваме.... заради шибаното им непрозрачно (освен тезта за некадърно) управление.
  Как така безпринципно, ще решавате къде оиват парите на данъкоплатците?! Нали това означава облагодетелстване на собствениците на тези банки, огромната част от които имат тежки, антисоциални, заробващи такси за какво ли не!
  ОТКЪДЕ НАКЪДЕ господа министри?! Вие НОРМАЛНИ ли сте да считате, че може да правите ТОВА през 21ви век, в страна от ЕС?!
  Все повече ме съмнявате, че мислите за нещо друго в момента освен за преразпределение на баница... И нормално, след като не ви виждам да се занимавате с нещо сериозно а вместо това гледам и слушам реториката за "големите успехи" и самопохвали... Жалки ставате, незнам дали се усещате.

 42. 42
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:08 на 17/05/2010 от неговия автор.

 43. 43 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Малко задачи не за решаване, а за по-лесно осъзнаване на тези които се подават на удобни някому заблуждения с подреждането и процентите.

  Ако един хляб е 80 000 000 лева.
  КТБ има 5 (пет) хляба, а всичкия хляб е 7 кг.
  КТБ, КТБ ,КТБ ,КТБ ,КТБ, (5 хляба от 700 гр.)
  КВС, (1 хляб от 700 гр)
  ЦКб, (1 хляб от 500 гр.)
  УНи, (1 хляб от 500 гр.)
  Инв, (1 хляб от 500 гр.)

  Ако една халба бира е 40 000 000 лева.
  КТБ има 10 халби бира, а всичката бира е 10 литра.
  КТБ, КТБ ,КТБ ,КТБ ,КТБ, КТБ, КТБ ,КТБ ,КТБ ,КТБ, (10 халби от 500 мл.)
  КВС, КВС (2 халби от 500 мл.)
  ЦКб, ЦКб (2 чаши от 330 мл.)
  УНи, УНи (2 чаши от 330 мл.)
  Инв, Инв (2 чаши от 330 мл.)

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 44. 44 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 466 Гневно

  Държавата дава на пари на таз банка, а тя дава пари на свинкята и сина й - глигана, да правят вестници, а вестниците изтъпяват до безумие и без друго безумно изтъпелия народ, който пък позволява на държавата да дава пари на таз банка, а тя дава пари на свинкята и сина й .... .
  Много приятен затворен кръг.
  Май трябва да се отвори само със снайпера вече...

 45. 45 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ех,кучетата лаят,а керванът върви ли върви.И още-по банките ще ги познаете...

 46. 46 Профил на nkrivoshiev
  nkrivoshiev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#34] от "kKk":
  Нямам идея кои са тези на снимката но се сещам за един стар виц - гледа шопа един африкански студент и се пита "ако тоя е толко черен колко ли са им черни циганите?"
  ----------
  Ако това е легалната схема, как ли изглеждат полу-легалните?

 47. 47 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Много емоции в коментарите!
  А те пречат за трезво мислене!

  Преценете какво би станало, ако от утре държавните фирми решат да си изтегят парите?

  Що за банка е тази която е допуснала 40% от привлечените средства напрактика да са на един собственик. В момента наистина тази банка може да гръмне по всяко време само с няколко телфонни обаждания!

  И ако наистина това е банката на ДПС - не е ли това начина да се потърси поне минимално възмездие за всичко което си говорим. Нима мислите, че съдебната ни система може да потърси сметка на Доган!

  Всъщност браво на првителството!
  "Дръж приятелите си близо, враговете - още по-близо!"

 48. 48 Профил на Станислав Касчийски
  Станислав Касчийски
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Интерен факт е че във в. Политика главен редактор е (или поне беше) Яне Янев.

  www.kaschiyski.com
 49. 49 Профил на ltk
  ltk
  Рейтинг: 423 Весело

  да разбирам ли, че Пеевски е финия джентълмен отдясно?

  You live and learn. At any rate, you live.
 50. 50 Профил на ltk
  ltk
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#44] от "Станишко":

  не съм съгласен! така няма да стане ясно кой и защо.
  виж, при една публична екзекуция...

  You live and learn. At any rate, you live.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK