Не можело да се разбере кой фалшифицира подписи на Борисов

До лятната ваканция трябва да приключи разследването за над 100 общински имота в София, откраднати с фалшиви подписи, печати и документи.


То започна през 2008 г. след случая с брата на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков Петър Драшков, взел терен с фалшив подпис на тогавашния кмет на София Бойко Борисов. Това съобщи градският прокурор Николай Кокинов. През февруари тази година той беше обещал разследванията да приключат до два месеца.


Кокинов обяви, че вече две седмици прокурори разпитват свидели и замесени в организираната група за кражба на общински имоти.
За случая с Драшков Кокинов каза, че е доказано, че подписът на Бойко Борисов, с който парцел от 14 дка в кв. "Стрелбище" беше откраднат, е фалшив, но не може да се установи кой го е подправил. Градският прокурор отказа да съобщи по време на кои кметове групата е успяла да открадне над 100 имота.


До броени дни ще има развръзка по разследването срещу бившия премиер Сергей Станишев за изчезването на секретна справка на ДАНС, делото срещу бившия здравен министър Божидар Нанев ще влезе в съда наесен, а писането на обвинителния акт срещу "Наглите" ще започне през юни, обяви още Кокинов.


Оказа се обаче, че за някои проверки няма срок - вече два месеца от ДАНС до градската прокуратура пътува докладът на агенцията за разследването на смъртта на бившия шеф на кабинета на Ахмед Доган Ахмед Емин, завършило със заключение за самоубийство.


Кокинов съобщи, че материалите неясно защо са попаднали в районната прокуратура. На градската прокуратура беше възложено да провери работата на районната, след като премиерът Борисов обяви, че ДАНС е открила пропуски в разследването.


Екшън планът


до дни - развръзка по разследването срещу Станишев
юни - започва писането на обвинителния акт срещу "Наглите"
наесен - делото срещу бившия Божидар Нанев влиза в съда
наесен - приключва разследването срещу Красьо Черния за търговия с влияние
без срок - проверка на смъртта на Ахмед Емин

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK