Кърджали се жалва в парламента от политическо гонение

Кърджали се жалва в парламента от политическо гонение

© Цветелина НиколаеваПредставители на местната власт от област Кърджали, обединени в инициативен комитет, сезираха председателя на парламента Цецка Цачева за тенденциозни според тях политически проверки на определени проекти.


За 10 дни в подписката, внесена в Народното събрание, са се включили 53 400 души, съобщи председателят на комитета Ниязи Шакир, цитиран от БТА. Той обясни, че това са представители на бизнеса и на неправителствени организации, повечето от които нямат определена политическа ангажираност. Ние не сме съгласни с опитите да се формират обществени нагласи на недоверие към кметове и общински съветници, подчерта Шакир. По думите му областният управител на Кърджали се опитва да спре проекти за 17 млн. лв. само по политически причини. Става дума за изграждането на център за деца с церебрална парализа, откриването на парк и на социален патронаж за 200 възрастни хора.По време на откриването на сесията на Европарламента в Страсбург на 17 май евродепутатът Метин Казак съобщи за събраните подписи. "Хората подкрепят борбата срещу корупцията, но са против силовите методи, чрез които изпълнителната власт изземва функциите на съда и прокуратурата", подчерта пред евродепутатите Казак.От комитета обаче подчертаха, че подкрепят всички действия на управляващите, насочени към борба с корупцията, за обективен и взаимен контрол и безпристрастни проверки на всички нива, за гарантиране на сигурността и спазването на човешките права на българските граждани.


Парламентарната група и политическото ръководство на ДПС застават зад инициативния комитет, заяви депутатът от движението Янко Янков, като уточни, че борбата с корупцията трябва да става съгласно законите. Подписката "Нормални условия за работа - силна местна власт" ще бъде връчена също на президента, премиера и националния омбудсман.По време на откриването на сесията на Европарламента в Страсбург на 17 май евродепутатът Метин Казак съобщи за събраните подписи. "Хората подкрепят борбата срещу корупцията, но са против силовите методи, чрез които изпълнителната власт изземва функциите на съда и прокуратурата", подчерта пред евродепутатите Казак.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK