ГЕРБ отново се обърка с пушенето

Протест срещу по-либералния режим събра преди месец непушачи пред Народното събрание.

© Надежда Чипева

Протест срещу по-либералния режим събра преди месец непушачи пред Народното събрание.За пореден път депутатите се объркаха при гласуването на текстовете в Закона за здравето, които уреждат въпросите с пушенето на обществени места. Първо те забраниха на непълнолетните да влизат в ресторанти и закусвални, в които се пуши. Малко след това обаче им разрешиха да посещават дискотеки и нощни клубове, въпреки че те са най-задимени. Младежите до 18 години имат право да ходят в нощните заведения с придружител.


Когато разбраха, че са направили поредния гаф, народните представители от мнозинството решиха спешно да свикат извънредно заседание на здравната комисия, за да решат объркания казус.


Маша Гавраилова, началник в дирекция "Опазване на общественото здраве" към здравното министерство каза, че така приетите разпоредби нямат логика. Според нея е нормално да се забрани на децата и тийнейджърите да влизат в малките кафенета и ресторанти, в които се пуши, защото там ще е много задимено. За нощните заведения тя предпочете да не коментира.
Вероятно до две седмици ще бъде приета промяна в Закона за закрила на детето, с която да се забрани присъствието на непълнолетни в нощни заведения, където пушенето е разрешено след 22 часа, дори и ако имат придружител. Това съобщи председателят на парламентарната здравна комисия Лъчезар Иванов след консултациите с колегите си.


Предложението за забраната дойде от Четин Казак /ДПС/ още по време на дискусията по промените в Закона за здравето. В момента в Закона за закрила на детето е записано, че родителите или настойниците са длъжни да придружават на обществени места след 20 часа дете, което не е навършило 14-годишна възраст, а ако е навършило 14 години, но е по-малко от 18 години, трябва да го придружават след 22 часа.


Ако те не са в състояние да го направят, са длъжни да осигурят пълнолетно дееспособно лице за негов придружител на обществени места след 22 часа. Така излиза, че децата над 14 години могат да влязат навсякъде, дори и в заведения, в които се пуши, обясни Лъчезар Иванов.


Според него по сега действащите разпоредби е достатъчно един 19-годишен младеж да придружи 15-годишната си приятелка и тя ще може да влезе в задимената дискотека.


С обмисляната поправка ще се забрани на непълнолетните да влизат в барове, клубове и други нощни заведения, в които се пуши, дори и да са с придружител.


Глобата за нарушител на забраната за пушене е от 200 до 400 лв., а при повторно провинение - от 400 до 800 лв. Ако нарушението е извършено от собственика на заведението, санкцията е от 400 до 800 лв., като също може да се увеличи до 1000 лв., ако в заведението отново има пушачи.


Парламентът прие окончателно вчера да отпадне тоталната забрана за пушене на обществени места, която трябваше да влезе в сила от 1 юни. Депутатите разрешиха цигарите в специални помещения на гарите, летищата, пристанищата и в службата. За ресторантите, които са под 50 кв. м. беше дадено право на собствениците сами да решат дали да се пуши, като това трябва да е обозначено ясно. В по-големите заведения за хранене също се разрешават цигарите, но в отделни салони.


Депутатите решиха, че обособената площ за пушене трябва да е по-малка от половината от общата площ на заведението. Не беше прието предложението на Иван Иванов от Синята коалиция за пушене да се отделя не повече от една трета от площта.

Ключови думи към статията:

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 782 Неутрално

  И после лобизмът не бил вреден за здравето (буквално)...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 2. 2 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 858 Гневно

  В това, че в НС сме пратили поредната пасмина идиоти, вече няма съмнение.

  Лошото е, че те така и не са научават на някои прости законотворчески правила и хитрости, като например да знаят какво гласуват. Поради което превръщат държавното управление в някакъв недодялан водевил, дело на непрокопсан режисьор, изигран от мижитурести некадърници.

 3. 3 Профил на Mickey Mouse Super Стар
  Mickey Mouse Super Стар
  Рейтинг: 229 Гневно

  За това дали да се пуши на определени места и кои да са те може много да се говори , но трябва да е безспорно това , че деца и тинейджъри под 18 години нямат работа в заведения за пушачи и още по-малко в нощни заведения освен ако не са с родителите си . Термина "придружител" трябва да отпадне , защото е доста неясен и се злоупотребява с него . И кога ще започнат да глобяват всички търговци които продават алкохол и цигари на лица под 18 години ?!
  Аз съм пушач и съм против тоталната забрана на пушенето , но изборът дали да пушиш или не трябва да е само за пълнолетните .

 4. 4 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1058 Разстроено

  Закони, закони, закони... Законите у нас са се превърнали в самоцел. А кой и как ще ги спазва?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 5. 5 Профил на Hyren
  Hyren
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тия или са малоумни или не знам... Просто то тряя да си рЕдко ТЪП, за да не можеш да си прокараш далаверката в тоя закон. Ае ако ще омазват.. поне да го направят елегантно, без да се спъват по 20 пъти. Баси некадърниците. Вместо да наложат тотална забрана за пушенето в закрити помещения, си управжяват математиката дето никога не им е била силна страна. Как някой гражданин ще си защити правата или ще алармира в ХЕИ за не спазване на правилата? Това просто никога няма да стане, защото никой гражданин не знае каква терентъ на помещението каква част от цялата собственост е... Смешници. Вместо да направят всичко просто и лесно и за контрол и за данъци, те правят няква ултрасложна система, която в българските условия няма да работи ест, щото няма кой да контролира толкова сложен механизъм и вместо да имаме един закон който ще защитава здравето на нашите деца и на нас самите, ние ще имаме закон който тотално развръзва ръцете на всички за пушене. Ми поне махнете всякви бариери бе господа депутати. Поне да знаем че навсякъде се пуши. За какво са ви тези акробатики. Както се вижда не ви се отдава.. ))) С този закон ГЕРБ определено си ковна много пирони.. ма мн в ковчега Всичко се плаща някой ден.

 6. 6 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 838 Неутрално

  А първи юни наближава хахаха

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 7. 7 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Като се чудиш чий бизнес да крепиш - така се получава.

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 8. 8 Профил на toi
  toi
  Рейтинг: Весело

  Не може да бъде! Дневник нещо сте в грешка, депутатите от ГЕРБ не се бъркат!!!!

 9. 9 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Каква работа имат непълнолетни в нощни заведения?
  До коментар [#2] от "Weingro":
  Напълно съм съгласен за "пасмината идиоти в народното събрание" !

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 10. 10 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Скапана държава ей, ама така ще е щото има 'истински матриал', който гласува под строй: царя, пас, пожарникаря, пас, .....

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 11. 11 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ТОТАЛНА ЗАБРАНА ЗА ПУШЕНЕ НА ЗАКРИТИ МЕСТА

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 12. 12 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Гербаджия ли е - удари му шамар, все има за какво.
  Я за пушене, я за кражби, я за банката на жена му...

 13. 13
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:04 на 20/05/2010 от неговия автор.

 14. 14 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Аз искам друго да "запитам". Това малкото дете на снимката, което явно и да ходи само още не може (или се затруднява) какво ще прави в бар, че "да му пушат"?

 15. 15 Профил на blaze821
  blaze821
  Рейтинг: 8 Неутрално
 16. 16 Профил на Hyren
  Hyren
  Рейтинг: 8 Неутрално

  до "Малката Пица":

  Няма значение гербаджия ли е или не. Вкарайна сметка пушачите не се делят на паритии, социални прослойки, раса, етнос и религия. Ако не друго поне пушачите можеше да помислят за здравето на децата - бъдещето на тази нация. И без тва раждаемостта ние ниска, съсипахме природата, ядем разни полуфабркианти и нитратизирани продукти, въздуха е пълен с отрови както и цялата природа - поне можем да се опитаме да не утежняваме ситуацията. Ако ще вредим на себе си ок.. но поне да не го причиняваме на тези с които нищо не са виновни и които са най-големите потърпевши от нашите вредни навици, нетолерантност и нежелание да се променим към по-добро.

 17. 17 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Коментариите са коректни, макар да не изчерпват проблема. Искам да насоча вниманието ви към следното: независимо дали ще се пуши повсеместно или само на определени места е важно, но някак прикрива същественото /поне от моя гледна точка/, а именно - ние всички, и пушачи, и непушачи, плащаме за лечението на заболели, вследствие на тютюнопушене. Плащаме огромни суми по линия на здравната каса, а и лични средства, за лечение на болни, употребяващи тютюн. Защо трябва моите, вашите средства /независимо, че сред вас има много пушачи/ да покриват едно, меко казано, съмнително удоволствие?! Така че, имам предложение - всички заведения, предлагащи "тютюнев комфорт", да плащат допълнителна такса "места за пушачи" - по 100 лв. на място/месечно. И както се казва, лобистите да го дух..!

 18. 18 Профил на jason
  jason
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Пушете, бе ей! Че вулкани изригват иначе!

  There's no excuse for bullsh!t - Лошо куче в крак с времето
 19. 19 Профил на Kurt
  Kurt
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#1] от "Дон Пенсио де Комуняго":

  За мен лобизмът е по-малкият проблем. Показва се липса на каквато и да била съгласуваност и размисъл.

  Като допълнително следствие, изказванията на ДС агенти като Гоце и Сава звучат разумно. А това е предпоставка да се забрави какво тези изроди направиха срещу българите и България.

  Боко е ясен - върви по стъпките на Царя. Ако не в този парламент, то в следващия ще гледаме двойна или тройна коалиция и ще продължи загробването на България.

 20. 20 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1547 Весело

  От текста дето децата могат да ходат на нощни кръчми с мама и тате прозира трогателна грижа за подраствастващите. Как тъй ще ходи само в стриптийз бара? Ми каките ще го метнат. Требе да иде с тати да го научи кое как е. Даже требе идеята да се доразвие и в други насоки. дори и не съвсем легализираните.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 21. 21 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 542 Весело

  "...така приетите разпоредби нямат логика."
  Не търсете ЛОГИКА там, където има единствено и само РЕЙТИНГ.

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 22. 22 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#3] от "Mickey Mouse":
  Интересно, как би обяснил на детето си, че ти пушиш а то не трябва да пуши.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 23. 23 Профил на conservoir
  conservoir
  Рейтинг: 450 Разстроено

  "Според нея е нормално да се забрани на децата и тийнейджърите да влизат в малките заведения, в които се пуши, защото там ще е много задимено. "

  вместо да регулираме бизнеса, регулираме хората, така ли. И то тийнейджърите. И какво, ще сложат по един полицай пред всяко кафене да ги връща ли ? Тъкмо Цветанов ще избегне съкращения.
  Трагедия !

 24. 24 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Все още ли се гордеете, че сте българи?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 25. 25 Профил на Kick-o
  Kick-o
  Рейтинг: 616 Неутрално

  С тази абсолютна непоследователност и бързи действия как само си личи, че сляпо се следват нечии интереси спуснати отгоре... Мизерия!

  kick-o
 26. 26 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 369 Гневно

  ГЕРБ не само с пушенето се обърка.ГЕРБ обърка цяла България за 10 месеца. ГЕРБ не е нищо повече от димна завеса. ГЕРБ подари България на Турция и ни тласка към ново турско робство, от което всъшност никога не сме излизали.ГЕРБ са продажни проститутки, педерасти и шимейли.

  Да живее България и българският народ.
 27. 27 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  ГЕРБ най-добре
  като партия
  да отмре!

  www.berbenkov.hit.bg
 28. 28 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1535 Гневно

  "Что хуже дурака?
  Дурак с инициативой!"

  ГолЕми тикви, голяма излагация. Лъсната им продажните задници, хора които работата им е да за6титават об6тествения интерес "предпочитат да не коментират".

  Воня на кенеф и угарки - това се носи от Парламента!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 29. 29 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Парламентарната група на герб : няколко активни далавераджии-лобисти , останалите - послушни статисти .

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 30. 30 Профил на Mickey Mouse Super Стар
  Mickey Mouse Super Стар
  Рейтинг: 229 Любопитно

  До коментар [#22] от "Краси":

  По същият начин по който ти би обяснил на твоето , че пиеш - а то не трябва и други подобни неща които трябва да са "привилегия" само на пълнолетните .

 31. 31
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:54 на 20/05/2010 от неговия автор.

 32. 32 Профил на Hyren
  Hyren
  Рейтинг: 8 Весело

  Предлагам на господата от ГЕРБ, да трансформират наименованието на своята партия в едно ново, отговарящо в по-висока степен на тяхните принципи и лобистки интереси, а именно:

  "Граждани за развитие на обществото в България" ... или съкратено ГРОБ.

 33. 33 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  #EPICALISTIC FAIL

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 34. 34 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#29] от "mi6osp":

  Не мисля , че само герб са така . Всички парламентарни групи функционират по този начин . У парламента няма народни представители от близо 20г. , а има лобисти . Тва е на луканов стила , който въведе . За това няма един читав закон , а само закони за ''наши'' хора . Не го отричай , това е факт . Парламента ни функционира , като лобистка частна организация , и ние от джаба си им плащаме луди пари .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 35. 35 Профил на georgedailiev
  georgedailiev
  Рейтинг: 174 Неутрално

  ПЪЛЕН ЦИРК ! Имам чувството, че за да станеш депутат трябва да минеш конкурс за МАЛОУМИЕ като в Биг брадър... Като чете човек всичко, което гласуват се чуди да се смее ли ... да плаче ли.. МЪКА.. МЪКА..

 36. 36 Профил на Kobra
  Kobra
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Така се работи!
  После нали няма да се чудят що младите и кадърни хора бягат от Булгаристан!

  Noone needs the truth.
 37. 37 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Вече официално съм щастлив, че не гласувах за идиотите от ГЕРБ, а за Синята коалиция. Нищо, че симпатизирах на енергията на ГЕРБ. Въпросната енергия се оказа чисто и просто тъпота и некадърност. С малки изключения, разбира се.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 38. 38 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#35] от "georgedailiev":

  Ааааа , я недей да обиждаш фидоска и Калинка от Атака . Ми те двете са ерудити на квадрат . А останалите парцалеси , даже са умни и послушни и на куб .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 39. 39
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:25 на 20/05/2010 от неговия автор.

 40. 39
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:25 на 20/05/2010 от неговия автор.

 41. 40 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 727 Разстроено

  Герберска работа!!!

  Даже няма смисъл да се коментират....

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 42. 41 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 838 Весело

  Мисля че за да стане по приложим закона, за разлика от пълната забрана на тютюнопушене, трябва в четните дни на нечетните месеци, в 3/4 от часовете между 8 и 18 часа в заведенията с квадратура по-голяма от най-малкото отворено заведние отворило точно в 7ч и 23мин. централно европейско време, което се приема за репер за деня, да могат да се пушат не повече от 18 и не по малко от 4 циагри за 28 минути от не повече от15 пушача делено на 2/3 от кубическите метри въздух за час на вентилационната система ... В останалите часове всяко от огранчиенията се умножава по 'пи' дели се на 'е' и важи за лица с лилави очи и зелени уши, които имат по малък братовчед от симитли. Ако има нещо неясно, то ще бъде уточнено в преходните и заключителни разпоредби. Контрола за спазване на забраната в цялата страна се прехвърля и съсредоточава в ДВСК клон "Долно Уйно", чиито щат ще се разшири до 2 човека.
  аз Боко днес. 20.05.2010
  Резолюция : да се сведе за изпълнение и гласуване от безгръбначните в парламента

 43. 42 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 672 Гневно

  уууууууууууууууууууууууу

 44. 43 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#41] от "Добре Облечен Бизнесмен":

  Имам сериозни възражения! Това вашето ми мирише на лобизъм. Естествени лилави очи няма, тази мярка ще стимулира закупуването на цветни контактни лещи, а зелените уши, тъй като не са естествено състояние на ушната мида, ще задължват закупуването на съответните гримове. ЛОБИЗЪМ!

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 45. 44 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Ама те още ли не са го направили задължително за всеки над 3-годишна възраст?

 46. 45 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#43] от "Пловдивски":

  След спешни консултации на здравната комисия с няколко феодални старци от БАН, беше установено, че непълнолетните, въпреки вродената си стабилна атомно-молекулярна структура, ще бъдат разкъсани на материя и антиматерия от противоречията в закона, които ги поставят пред и вътре в заведението по едно и също време. Следствието от този опасен феномен може да бъде допълнителното изхвърляне на опасни позитрони , бозони, и мюони и за да се предпази здравето на останалите граждани а и общинската и държавана собственост в близост се налага въвеждането на задължително присъствие на всички непълнолетни лица в заведенията с разрешителен режим за тютюнопушене. Така освен обществено полезното запазване на неперекъснатостта на време-пространствения континуум, те ще бъдат възпитани в любов и респект към цигарените изделия, което от своя страна ще подпомага десетилетия наред родното тютюнопроизводство....


 47. 46 Профил на Torlak
  Torlak
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#17] от "Мърмор":

  За да не стане някоя грешка, искам да подчертая, че категорично приемам забраната за тютюнопушене на обшествени места!
  Но...
  Уважаеми колега Мърмор, не мога да приема Вашата теза, че Вие плащате на заболелите вследствие на тютюнопушене. Незнам дали Ви е известно, но 90% от стойността на една кутия цигари се формира от данъци, същността на които е пряко свързана с вредния характер на цигарите. От една кутия, която струва напр. 5 лв, 4.50 са данъци, които отиват в РБ. Т.е. един умерен пушач плаща допълнително 135.00 лв на месец ( 1620.00 лв годишно ) данък заради пагубната си страст.
  Друг е въпроса, как държавата изразходва тези средства и дали допуска разпространението на контрабандни цигари. Но в крайна сметка този проблем не е на пушачите, които са приели да платят цената на вредния си навик.
  Та мисълта ми е, че след около 10 годишно пушене един пушач, който е внасял и задължителните за всички здравни осигуровки, е платил авансово лечението си...
  Друг е въпроса с пасивните пушачи и точно затова подкрепям забраната за пушене на обществени места.

  Като съм торлак, да не съм ахмак, да ям зелени краставици!
 48. 47 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 528 Неутрално

  правя процедурно предложение-да се забрани да се пуши в открити помещения -и да се разреши в закрити

  за чиста и свята република-но не с този народ
 49. 48 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#43] от "Пловдивски":

  +++++++++++++++++
  ама то няма как да е иначе - глупав човек няма да си сложи камаро на аватара

  Eff U Greta
 50. 49 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До № 34:ARRI, по принцип съм съгласен с изказването ти, народните ни избранници и в парламента, и в държавното ръководство гледат основно,само и единствено да напълнят гушата.

  Но специално за герб ситуацията е уникална- 116 депутати, а в групата нито един, ама наистина нито един с потенциал и качества за депутат. Специална селекция на майстора. Некомпетентност, некадърност, простотия ,сивота безкрайна. Затова всичката им продукция е шкарто, няма закон ,който да прилича на закон. Никакъв лобизъм, няколкото човека, на които дължим това смехотворно законотворчество, са просто далавераджии, и то най-нагли, използвачи на момента, разчитащи на безнаказаност. Останалите се просто сиво петно, гласуващо за всичко наше ,без влагане на мисъл, доволни, че са докопали благата депутатски- заплата, кола, ....
  А тепърва ще бъдем свидетели и на войнстващата простотия - когато усетят, че времето им свършва.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 51. 50 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Това де факто не означава ли, че всяко квартално заведение за пушачи трябва да си наеме охрана да проверява лични карти на входа?

 52. 51 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#49] от "mi6osp":

  Да Мишел . Съгласен съм с теб . Няма да споря , защото е така . Ти поне ме знаеш , че аз не залитам по определена партия , а си казвам нещата такива , каквито ги виждам . И все пак , ако имаш възможност проследи поне 4 издания на парламентарния контрол . Даже 4 са много . Умно момче си и 2-3 са ти достатъчни . Забележи , как едни и същи депутати се изказват и са навити като механични играчки . Това са около 10 депутата . Останалите или ги няма , или седят и се чудят за какво иде реч . Тва е . 98% от депутатите у парламента не знаят , какво точно правят там , освен да взимат заплати . Ти от тях не можеш да чуеш свестен изказ . Направи си труда , да забележиш . И не говоря само за герб , а за всички . Махни цветните очила и гледай безспристрастно . По-тъпи са и от мен . Аз толкова си мога , но не съм длъжен и повече . До като те са длъжни . Взимат камара кинти , все пак .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 53. 52 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#46] от "Torlak":

  Съгласен. Добър е коментарът, който почива на реални цифри. Но! При наличие на повече от 50% сив, та чак черен пазар, сумата за данъци отива не в РБ, а в джобовете на същите тези лобисти и всякакви други ..исти. Отново плащаме през здравната каса. И както самият вие отбелязвате, не се знае как РБ се разпорежда със събраната част от тези данъци. Нали не мислите, че отиват за здравеопазване!

 54. 53 Профил на grubo
  grubo
  Рейтинг: 229 Весело

  До коментар [#45] от "Добре Облечен Бизнесмен":

  Супер си бе пич!!! ))) Спука ме от смях ... Мега яко - математика и квантова механика във файлетонско усмиване на безмозъчните ...

 55. 54 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 768 Любопитно

  Добре, бе! Защо казва, че по малките ресторанти и кафенета ще е задимено. Не могат ли поне да наложат на заведенията някакъв стандарт за вентилация и който не го спазва да го щавят с глоби. Хем ще има приходи, хем ще замажат очите на хората малко от малко след тая простотия, която направиха.

 56. 55 Профил на greenhawk
  greenhawk
  Рейтинг: Неутрално

  Дано изкупят някога греха си всички, гласували за пушенето, което убива... Алчността не стои по-високо от морала и те ще имат възможността да го научат!

 57. 56 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#41] от "Добре Облечен Бизнесмен":

  Добре казано А аз пък предлагам да не се пуши ако непушачите са корен квадратен от алгоритъм на н-та степен от сбора на комбинираните тегла на относително неизвестните клонящи към безкрайност или да се квадратира кубичната девиация на атмосферното изкукуригване при съобразяване на температурните маржове... на лудост и некадърност на нашите народни представители А още по-добре да се въведе постоянна комисия към народното събрание с численост поне 500 човека, която да следи резултатите събирани от новосъздадената агенция за следене на контрол от поне 5 000 човека, която да контролира новосъздадените звена към областните дирекции от поне 50 000 човека които да се накарат едно хубаво на новосъздадените общински органи и полиции от поне 500 000 човека които да следят как се прилага един неприложим закон на местно ниво...след това да се разпуснат всички възможни предприятия и фирми и да се увеличи броя на съдилищата и персонала в тях десетократно!!! за да може да се справят с обжалванията и делата постъпили от престъпването на закон който така или иначе не може да бъде спазван! Така решаваме въпроса за безработицата на 1000% , превръщаме се в държавата на абсурда и съдебният казус и недоразумението български парламент е завършило задачата си да обърне обратно еволюцията и да ни превърне на маймуни!!!!Браво на отрепките в парламента! Да са ни живи и здрави!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 58. 57 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Искам над всяко заведение, в което пушенето е разрешено да има ОГРОМЕН надпис, подобен на този върху кутиите за цигари, например: "ПОСЕЩАВАНЕТО НА ТОВА ЗАВЕДЕНИЕ ВОДИ ДО ИМПОТЕНТНОСТ" и т.н.

 59. 58 Профил на Mr.Strong
  Mr.Strong
  Рейтинг: 506 Весело

  и на тия да им 'ба майката

 60. 59 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 893 Любопитно

  За пореден път депутатите се объркаха при гласуването на текстовете в Закона за здравето
  Ами че те кога се се оправяли със законодателната материя?!
  Те не са там да разсъждават,а да подкрепят решенията на кабинета на Негово Сиятелство Кралят Слънце!

 61. 60 Профил на karada
  karada
  Рейтинг: Неутрално

  Тъпи, прости селяндури(ориенталци), които въобще не си дават сметка, че България е в челните места на повечето сърдечносъдови, белодробни и ракови заболявания. Скъпи ПУТАТИ, защо направо не разрешите свободната продажба на марихуана, хероин, цианкалиий, арсеник и всякакви подобни гадости. Поне ще е ясно че в България не се мисли за здравето на хората, и ще можем свободно да си се тровим.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK