Дянков обясни нарасналите бюджетни разходи с по-високите пенсии

Дянков обясни нарасналите бюджетни разходи с по-високите пенсии

© Георги КожухаровПоловината от номиналния ръст на разходите по консолидираната фискална програма през първото тримесечие се дължи на увеличените социални и здравноосигурителни плащания, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по време на парламентарния контрол. Той отговори на въпрос на бившия финансов министър и депутат от левицата Пламен Орешарски.


От общо 955 млн. лв., колкото представлява ръстът на разходите спрямо същия период на предходната година, около 300 млн. са само за пенсии, отделно повече пари са дадени за обезщетения за безработица и здравноосигурителни плащания, каза Дянков. 


Той припомни, че през 2009 г. пенсиите бяха увеличени от 1 юли, малко преди съставянето на правителството на ГЕРБ.
В същото време усвояването на пари по европейски програми, заедно с националното съфинансиране е 200% от резултата, постигнат през първото тримесечие на 2009 г. За три месеца усвоихме толкова, колкото за първото полугодие на миналата, каза той.


Общият размер на разходите между януари и март е 6.84 млрд. лв., с 16% по-голям отколкото през същите месеци на 2009 г. и е една четвърт от годишния разчет, посочи Дянков.Вицепремиерът похвали и връзката НАП - митници


След изграждането на електронна връзка между Националната агенция за приходите и агенция "Митници" в края на юли 2009 г., приходите от ДДС, мита и акцизи са се увеличили с 2.1% спрямо предходните седем месеца, съобщи Дянков.


По думите му приходите от акциз върху бензина са нараснали с 13%, а върху твърдия алкохол - с 24%. През 2010 г. са предотвратени  измами с ДДС за 6 млн. лв.


Пряк достъп до системата за обмен на данни имат 150 митничари и 500 данъчни служители, създаден е и нов отдел за анализ и последващ контрол.
 


за субс - 170 млн. лв. 426 млн. лв.

Ключови думи към статията:

Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:32 на 21/05/2010 от неговия автор.

 2. 2 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#1] от "berbenkov":

  На почти всички от форума е известно, че си перверзен тип!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 3. 3 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Крива българска картинка - колко работят и колко след това им броят и преразпределят стотинките. И на всичкото отгоре се пишат големи специалисти и международно признати експерти.
  А самият Дянков колко ли ще ни струва?

 4. 4 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Дянков каза:"В същото време усвояването на пари по европейски програми, заедно с националното съфинансиране е 200% от резултата, постигнат през първото тримесечие на 2009 г. За три месеца усвоихме толкова, колкото за първото полугодие на миналата."
  А Брюксел каза:
  Дата: 21-05-2010 08:08

  Читатели : 69

  Бавите усвояването на евросредствата, предупреждават от Европейската комисия министъра по еврофондовете Томислав Дончев с писмо от 26 април. То е подписано от шефа на генерална дирекция “Регионална политика” Дирк Анер.  За последните 8 месеца броят на сключените договори по програма “Транспорт” е нараснал само с 1% и е станал 25 %, се сочи в документа. Там се казва също, че половината от екипа на БДЖ, работил по еврофондовете, бил уволнен.

  На заседанието на парламентарната комисия по транспорт вчера соцдепутатът Петър Мутафчиев попита министър Александър Цветков знае ли за забележките на Брюксел. Министърът отговори, че знае за писмото от ЕК, но не може да го цитира по памет. И приключи въпроса.

  Мутафчиев обвини ГЕРБ, че крият писмото. Петър Мутафчиев попита още министър Цветков дали е вярно, че са спрени парите от Японската банка за модернизацията на пристанища Бургас и Варна. Според социалистите кабинетът се отказал да строи нов терминал на пристанище Бургас. Зам.-министърът на транспорта Ивайло Московски, който също бе на заседанието, отрече това и каза, че работата продължавала. Дори се очаквал екип от японски специалисти, който да направи нова оценка на проектите.

  В документа от Брюксел се казва още, че усвояването на евросредствата по програма “Транспорт” се е повишило едва от 0,6 на 1,9 %. От парите за железниците били усвоени само 6 на сто. Нямало как да стартира модернизацията на отсечките по жп линиите Пловдив - Бургас, София - Пловдив, София - Драгоман и Мездра - Горна Оряховица. Не била подадена апликационна форма за магистрала “Тракия”, имало проблем и със завода за боклук.

  “Твърдя откровено, че няма политически уволнения в НК “Железопътна инфраструктура”, каза министър Цветков. Апликационната форма за “Тракия” се подготвя и щяла да бъде изпратена в Брюксел скоро.

  В края на април министър Томислав Дончев съобщи на пресконференция в Министерския съвет, че е получил писмо от Дирк Анер. Тогава той коментира, че най-много критики има по Оперативна програма “Транспорт”. Според Дончев обаче писмото съдържало и някои похвали.

  afera.bg


  Някой лъже. Пак. И пак.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 5. 5 Профил на danielson
  danielson
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До mi6osp
  Ясно е кой лъже, но по-гадното е, че един човек дето един завод за боклук не можа да построи в София сега е министър-председател. Естествено, че назначава себеподобни послушници и мазни и прикрити лобисти.

 6. 6
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:05 на 21/05/2010 от неговия автор.

 7. 7
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:42 на 21/05/2010 от неговия автор.

 8. 8 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Блажени са вярващите! Колко лъжи лъсват от приказките на управляващите! Когато им е угодно "те са увеличили пенсиите"; когато пак им е угодно, за да оправдаят своето невежество - пак пенсиите са виновни, но този път, че са увеличени от предното правителство! Иди ги разбери! Въртят гъза, както им отърва! И тези еврофондове - прясно изтипосана лъжа - Брюксел казва едно, Дянков - точно обратното! Еми то е видно, че не се работи! Стига вече празни приказки! Народът не е глупав!

 9. 9 Профил на vg
  vg
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Пълният отличник Дянков твърдеше преди няколко месеца , че е съставил консервативен бюджет за разлика от оптимистичния бюджет за миналата година ,а сега се оказа ,че е точно обратното.Не трябва да пропускаме и откровеното жонглиране с числа и проценти ,чиято единствена цел е да покаже някакви практически резултати от работата му , когато фактически няма такива .

 10. 10 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#8] от "danakoplatec":
  Май е глупав . Защо ги тури на власт ? Не беше ли ясно , че ББ е един надуван балон ? Никаква програма не показа. Може ли калпав кмет да стане министър-председател ? Тоя муньо Дянков ден не е работил в България. През 1988 е специализирал във Виена като стипендиант на "Знаме на мира" и от там - в Америка.

 11. 11 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 675 Разстроено

  Много е тъп, завалийката...

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 12. 12 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Тая гад още ли не са я махнали бе,изрод ниеден.

 13. 13 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 110 Неутрално

  АМ Тракия - най-евтината автомагистрала в целия ЕВропейски съюз!!!
  Тракия ще се окаже не само най-евтината автомагистрала в ЕС но цената и ще е с над 400 милиона лева по-ниска от тази на която НДСВ и после БСП искаха да я строят!!! Да не говорим че въобще дори не извадиха строително разрешение за строеж!

  УНИКАЛНО! Уникален Плевнелиев-най-успешние министър и надявам се бъдещ вицепремиер! Той трябва да е лицето на иконоическата политика на кабинета!

 14. 14
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:39 на 21/05/2010 от неговия автор.

 15. 15 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Ето какво пише Дневник в статията "През юни 2010 г. ще се мисли за увеличение на пенсиите" от Стефан Антонов публикувана на 26 август 2009г, един месец след идване на власт на ГЕРБ:
  "През следващата година няма да има намаление на обезщетенията за безработица, обявиха премиерът Бойко Борисов, министърът на труда Тотю Младенов и министърът на финансите Симеон Дянков. Освен това още на 15 юни 2010 г ще бъде направен преглед на развитието на икономиката изпълнението на бюджета и след като станат ясни резултатите, ще се разговаря със социалните партньори за това доколко е възможно повишение на пенсиите и другите социални плащания."
  "Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков обясни, че предизборната програма на ГЕРБ се изпълнява. Като пример той посочи че вдовишките пенсии ще се увеличат, както и добавките за възрастни пенсионери още от 1 януари следващата година. Това ще струва на държавата 770 млн. лв. но ще се изпълни. "Ако погледнете първите ни 15 стъпки, които огласих през юли, ще видите, че половината от тях вече са изпълнени. До изтичането на първите 100 дни ще се изпълнят напълно, а междувременно подготвяме и план за целия мандат", посочи Дянков."
  Имаше ли увеличение на 1 януари че не помня? Помня само, че депутатите си увеличиха заплатите с 8% на 3 март тази година.

  ГЕРБ, начело с Дянков, напълно изкукурига.

 16. 16 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Спрете всички пенсии!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 17. 17 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Любопитно

  тоест крадецът /комунистите/ вика дръжте крадеца /сегашното правителство с наследени раздути разходи/ ... но комунисти и жаден за власт нещастник, който изритаха от сдс за корупция ... какво да ги правиш

 18. 18 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#16] от "Десен":

  Не знам доколко си десен, съдейки по коментарите ти си просто един дълбоко дезориентиран човек. Но това както и да е. Но последният ти коментар е такъв, дето с тия неща дори човек не трябва да се шегува. Вземи се преименувай от дЕсен на десЕн, така или иначе вов форума единствената работа ти е да внасяш по някоя глупост за пъстрота.

  ___________________

  А иначе по темата. На сегашното правителство му е твърде удобно все да си измива ръчичките с предишната тройна глупост, която се изживяваше като правителство. Мигар не знаеха, че ще трябва да се съобразяват с така заложените пари? Пенсиите им били виновни. Все едно тия пенсии идват от въздуха. Всеки един пенсионер, и ние като бъдещи пенсионери, сме внасяли, внасяме и ще продължаваме да го правим, част от доходите си за пенсионно осигуряване. На мен ми се струва, че внесеното е доста повече от това, което сега се раздава като пенсии. Къде са тия пари, е ясно, но това не е основание тези пари да бъдат занулени. Все едно аз да взема от теб 100 кинта и да кажа, че няма да ти ги дам, понеже някоий ми ги е взел и ги е похарчил за друго.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 19. 19 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Разстроено

  До коментар [#3] от "danielson":

  ще ти струва, че с издънен бюджет и разсипана държава в тежка криза ти спести със смели и решителни действия да ти вдигнат данъците, това ще ти струва - но на ганьо му дай да се оплаква и да псува, той е разбирач по всяка една тема

 20. 20 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Бах тез пенсии! Човек би помислил, че пенсионерите вземат по 2000 евро, а не по 120лв. То бива безочие и нахалство! Не стига, че таванът е все още в сила и много пенсионери не получават това, за което са се осигурявали, т.е. държавата се субсидира от най-бедните и лишени от възможност да полагат труд, ами и те били виновни, че не излизат сметките на тоя малоумник. Абе пенсионери, вие до кога ще търпите да ви тъпчат по най-бруталния начин! Искайте си парите и по цял ден лопайте с чарпаци и тенджери на Батенбрг! Да излизат и майките, и инвалидите, и лекарите, и студентите, и учените и всички с признати, но пренебрегнати от това управление права! Как е възможно тези некадърници да се оправдават с най-онеправданите? На студентите казаха, че сами си били виновни, като не излезли на протест, след като увеличили пенсиите. Просто недоумявам как е възможно здравомислещ човек да каже подобно нещо. Че то и 200% да увеличите пенсиите на хората, пак ще е малко. Има ли луд, който да смята, че пенсионерите тънат в охолство и всяко увеличение на дохода им е безобразно!

 21. 21 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 737 Весело

  Пак на некадърните тикви Дянков им е виновен! Абе тикви, вършете си там от каквото разбирате, какво сте седнали да бистрите финансите! Няколко милиарда повече ще бъдат раздадени тази година под формата на социални плащания за да може тиквите да има какво да ядат! Строят ви магистрали, метро за да може да пътувате безопасно и комфортно. Всичко това в период на криза.
  На тиквите дето бистрят еврофондовете искам да кажа, че четирикратно се е увеличило усвояването на еврофондовете и в близките месеци ще има и количествено отражение като амбициите да се удесеторят! Ама товая тиквата е кухо нещо! Вътре само семки!
  За останалите тикви, които плюят просто ей така да им минава времето искам да им кажа, че конкурентноспособността на страната е спднала дръстично поради предходни управления, които ВИЕ ТИКВИ избрахте! Това го казват хора умни и не от Република на Тиквите! Ама то е ясно, че тиквата няма как да влезе вътре нищо полезно! Тиквата само тя си е виновна за дереджето, но по стар тиквен обичай правителството и е виновно! Плюйте тикви, пишете си тиквените глупости, избивайте си комплексите и се радвайте на живота! ЗА винаги ще си останете тикви - това е злощастанта истина...

 22. 22 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 737 Весело

  До коментар [#20] от "potrebitel1":

  Ето това е еталон за червена тиква, презряла и доста мека!

 23. 23 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#4] от "mi6osp":

  Абе адски сте тъп: Ами от европейските данни, които представяте излиза точно, че плащанията по европрограми са се овеличили с колкото казва правителството. При 0,6% усвояване за 2009 на 1,9% за момента по програма транспорт има повече то двойно нарастване.
  А че като цяло нещата не вървят блестящо е всеизвестно и Дончев го каза още когато пое поста си. Ако няма подготвени проекти няма как да започне и работа. Просто българята трябва да разберът, че състоянието на всяка една държава е резултат от дългосрочно развитие и за това на едно правителство може да се даде обективна оценка едва на края на мандата му. Няма как някой да дойде и с магическа пръчка изведнъж да ви оправи! Ама българите все това чакат и за това са все недоволни че не става....

 24. 24 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#22] от "nqma zna4ka koi":

  А на теб все тикви ти се привиждат. То Бойко е вездесъщ, но не всички коментари са от него!

 25. 25 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#18] от "Гилгамеш":

  Ти явно си пенсионер?
  Аз не мога да разбера защо аз вместо да си внеса парите по МОЯ партида, която НОИ да инвестира в първокласни СВЕТОВНИ ценни книжа, тя трябва да ги даде на некъв вмирисан пенсионер само защото "бил работил".
  Па като си работил и си плащал - търси си парите от тоя който си ги е изхарчил, а не от моите пари, от моите вноски от моята ПАРТИДА.

  Пенсионно осигуряване без партиди на осигуряващите се не е имало, няма, и няма и да има Н-И-К-О-Г-А никъде по света.

  Затова - без пенсии.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 26. 26 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#25] от "Десен":

  А по темата за бездомните псета си писал какви злобни били хората в тоя куптор! Сега "без пенсии", а! Нека ти кажа нещо - и си израстнал, и си се обраязовал, а може и стипендия да си получавал благодарение ная тези хора, които сега са пенсионери. Солидарност му е майката и така е в цяла Европа. Щеш не щеш, сега ще плащаш. Ще плащаш така, както всички останали ще плащат, за да отгледаш детето си, или ако изпаднеш в трайна неработоспособност, да ти осигурим елементарни грижи и доход. Никой не е самодостатъчен и всеки е ползвал блага, предоставени му чрез преразпределение. Нали не смяташ, че когато си ходил на ясла и градина, вашите са плащали пълната издръжка. Нали не си мислиш, че си получил образованието си безплатно, понеже е било по програма на ЕС. Не вярвам, че нещо би променило съзнанието ти, пък и не е това целта ми. Радва ме фактът, че плащаш, пък ти пак не искай, но се надявай, че когато се пенсионираш, таванът ще е отпаднал

 27. 27 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Весело

  До № 23: Гневът ви не е насочен правилно. Тъпият е шефът на генерална дирекция “Регионална политика” Дирк Анер от Европейската комисия , който си е позволил да прати предупредително писмо на отличниците по усвояване на евросредствата , постигнали увеличение на усвояването на пари по европейски програми от двеста/!!!!/ процента .

  Драги ми не-тъп, ако Дянков бе прав, нямаше да крие писмото, а щеше да вдигне шум до бога, че са го обвинили неправилно.


  Впрочем, усвоявайки през януари-март рекордните с 200% растеж евросредства, същия този Дянков регистрира истински рекорден бюджетен дефицит.
  Защото, когато не се говори с числа- хиляди, милиони, милиарди, а с проценти, значи има нещо гнило. Защото 200% от един лев са два лева. Но са си двеста процента, ехеееее!
  Драги ми не-тъп, я си помисли, дали не те води някой за носа.  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 28. 28 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#25] от "Десен":

  В момента част от осигуровките ти отиват в частен фонд, който сам си си избрал. Там си имаш индивидуална партида и всяка година ти пращат текущия баланс по нея. Но не можеш да искаш от един човек, който се е пенсионирал, преди тази процедура да е задействана, да има такава партида, което, разбира се, не означава, че той не е внасял. Внасял е.

  БКП изяде внесеното още през 1980-те, но задължението на държавата си остава. Ти като десен би трябвало най-добре да го разбираш, иначе не си десен, а си мракобесник.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 29. 29 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#26] от "potrebitel1":
  "Солидарност му е майката"
  Да бе да, комунизъма свърши!
  Пари няма и никой няма да ви плаща масрафа и пенсиите да клявкате. Не е злоба да не искаш да те крадат. Това е ред и закон.
  И не говори глупости за детски градини и подобни. Става дума за пенсии. за 22% от националния доход, ако изобщо специалноста ти позволява да знаеш какво е това.
  Системата на солидарно застраховане необлагаемо е система която е фалирала първо в своя замисъл и сега и тук - на истина.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 30. 30 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#25] от "Десен":

  Стига си демонстрирал пълна неосведоменост. Това и ще е по-добър ник за теб. Повтарянето на кухи лозунги по нищо не се различава от марксизъма и комунизъма. Ако искаш да надминеш значката ще трябва да вложиш повече усилия.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 31. 31 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#21] от "nqma zna4ka koi":

  Я ми разтълкувай малко числата отгоре.

  От общо 955 млн. лв., колкото представлява ръстът на разходите спрямо същия период на предходната година, около 300 млн. са само за пенсии,

  50% били за социални плащания. т.е 470 млн. без 300 ще рече 170 млн помощи за безработни в повече. Част от тях са заслуга на любимото ти дебилче. Резултат от политиката дето и тиквата призна, че е била грешна. Или това го пропусна. А сега ми кажи де отидоха другите 470 млн. Като нито е платил дълговете нито нищо. Не ми пей за магистрали защото по тях пари не са харчени. Например защото не са започнати.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 32. 32 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#26] от "potrebitel1":

  Да не мислиш, че знае кой е измислил солидарната система? Сигурно си мисли, че са разни левичари. Вероятно с твърд марксистко-ленински уклон.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 33. 33 Профил на lackofmotivation
  lackofmotivation
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това лято туризма ще е показателен за икономиката като цяло.

 34. 34 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Десен, ще ти повторя отново- десен си защото онанираш с дясната ръка. А иначе си пълен глупак.

 35. 35 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#32] от "Цецо":

  Ще остане силно изненадан, че е Otto Eduard Leopold von Bismarck-Schönhausen, Херцогът на Лауенбург, когото не може да обвиним в никакво левичарство е създателя на разходопокривната пенсионна система.

  Ecrasez l’infâme
 36. 36 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#35] от "Graf":

  Бе знае ли човек. Тез евреи са много потайни. И все левичари. И хич не им се връзвай, че имената не били еврейски и тем подобни. Това е заради конспирацията.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 37. 37 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 737 Весело

  До коментар [#31] от "Цецо":

  Ами всичко го пише в сайта на МФ, сега какво не може да четеш ли? Ако трябва да се учим и на азбуката сега по добре тръгни на училище!

 38. 38 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Весело

  До № № 35,36: недейте така, давате информация без характерния за вас линк. Ще помислим, че е онзи Bismarck от форума, който също не може да бъде обвинен в левичарство , а може и да е потаен евреин.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 39. 39 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#27] от "mi6osp":

  Какво се пънете толкова? Както казах нещата не са розови и това положение го казват всички от правителство до опозиция. Но това не променя нещата че се усвоява повече от двойно повече от преди една година, и не се правете че сега процентите ви са криви! Да, да направиш от 1 лев 2 лева са 100% овеличение, но и това си е страхотно, щом досега са правили само по 1 лев!
  А истински скандалното е че за 3 години!!! са били усвоени само споменатите 0,6%. И дори се наложи да ни спрат фондовете заради главоломното крадене. И не само че предишното правителство нищо не усвои но дори не направиха проекти по които да кандидатстваме сега. Ето за това закъсняваме и затова пише Анер. Защото уважаеми никого извън БГ не го интересува кой тук е на власт а какво върши. И съответно никой не пише оценки на това или онова правителство а дава оценка на ситуацията. И никой в европа или кадето и да е не би си променил оценката заради това че сега са други на власт. Затова и казвам, че оценка може да се дава чак след мандата на едно управление.
  Та само пълен идиот гледа на такова писмо като "оценка на правителството" особено когато то е от няма и година на власт. По тази ваша логика "Европата" писа 100 двойки на правителството на Папандреу в Гърция и пак същото се е провалило в борбата с дълговете. Но това е и логиката на безмозъчната гръцка зган, която сега пали банки.

 40. 40 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#29] от "Десен":Този "десен" е някой агитатор от Позитано да плаши червените форумни бабички! няма какво да се обяснявате! Всеки нормален човек знае, че сегашната пенсионна система е ограбване на голяма част от пенсионерите и ако се въведат партиди, държавата трябва да емитира такъв дълг, че лихвите да изтърбушат бюджета и ддс 22% ще ви се види направо песен!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 41. 41 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#35] от "Graf":

  Графе, осведомете се тогава първо как е изглеждала пенсионната система на Бисмарк. А тя е била пенсиониране на 70 години и минимум 30 години плащане на вноски, при средна продължителност на живота около 45 години и средна работна седмица от 60 часа. И това при савсем друга демографска картина от сега.

  http://de.wikipedia.org/wiki/Gesetzliche_Rentenversicherung_(Deutschland)#Anf.C3.A4nge

  Затова и системата няма бъдеще и ще гълта все повече пари. Направена е за съвсем друга демографска ситуация.

 42. 42 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#37] от "nqma zna4ka koi":


  До коментар [#39] от "antikommunist":

  Айде накратко да ви обединя. Някой да е казал, че предишните бяха цвете? порови се в този сайт и прочети мненията ни отпреди година. Ма да се хвалиш, че от лев си стигнал 2 .... е не е за хвалене. Поне според мен. Все едно да кажеш гордо ама аз скочих 50 см. А баба само 30.

  Значка ма ти си стигнал до официални сайтове? Би ли ми прочел що пише НСИ по въпроса за строителството. Че тия дни разправяше че имало голем скок там. Та кажи като си чел обясненията на изцъкленото. Къде се дянаха парите ни? Че аз така и не разбрах. Нали съм проста електорална и данъчна единица. Ако може без гръмки думи, така по-простичко, с примери, та белким вдене простата ми илекторално-таксувана главица.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 43. 43 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#41] от "antikommunist":

  Ти прочете ли за какво си говорим? Май не. Между другото не оспорвам необходимостта от повишаване на пенсионната възраст. Оспорвам отказването от солидарната система. По нашата сегашна система за мъжете се изискват май доста над 30 години работа. Не влизам в подробности защото имам още доста и по сегашната. А дали ще доживеем бъдещата... Някой трябва да плати светката с безумията. И май ще е нашето поколение. А наздраве. Още сме здрави.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 44. 44 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#29] от "Десен":

  Ех, аз колко имам до пенсия ... Но искам, искам да плащаш! Изпълнявай и не разсъждавай! Крада ли те, а! Подай жалба в прокуратурата!

 45. 45 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#44] от "potrebitel1":

  Добра идея. Да плаща и да не мърка. Ако мърка пак да плаща, както се казваше в старата песен. Така в съвременен вариант.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 46. 46 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Проблема е изключително сериозен и решението му е комплексен / и комплексиран /проблем. Ако трябва да съм честен, ако ГЕРБ намерят смелост и направят реителна и правилна промяна бих ги приветствал /без да съм фен/, но с ясното съзнание, че нещата трябва да се променят съдбоносно.
  Макар да се съмнявам. че имат тази смелост...
  От една страна на фона на застаряващото население у нас, става все по трудно работещите да издържат все по- вече пенсионери- резултата от от досегашната разходно-покривна/солидарна/ система. От друга страна всеки става пенсионер - рано или късно, и заслужава достойни старини.Изхода едва ли би бил максимално справедлив за всички и това го прави много трагичен,
  Мисля, че ГЕРБ нямат тази смелост и решителност. Самото непрекъснато оправдание, че пенсиите били увеличени в последния момент - АБСОЛЮТНА лъжа - е достатъчно основание за това. Решението за увеличението на пенсиите бе взето още м. декември 2009. Т. е , много е глупаво да се смята, че Станишев е "предал знамето" толкова рано и едва ли не е гениален играч, и преднамерено изгубил изборите. Въобще странно е непрекъснатото повтаряне, че увеличението на пенсиите е причина за дупката в бюджета /днес, Дянков / и да не си го предвидил при приемането му - и съответните управленски решения.
  Това ме прави песимист.

 47. 47 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До №39: Да ви открехна нещо за тези 200/двеста!!!!/ процента, гордостта на Дянков. Защото и вие сте го казали, ама не сте се усетили.
  Та на предното правителство спряха европарите от началото на февруари 2009 http://newsletter.slavibinev.com/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%83%D0%B1%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%B8-%D0%BE%D0%BF-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0/.
  Та сега Дянков сравнява усвоените за три/!/ месеца пари през 2010 с усвоените за един месец за 2009. И констатира увеличение 200%.
  И го отчита за успех . И балъците пляскат и викат ура.


  Написах ви го бавно, защото е ясно ,че не можете да четете бързо.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 48. 48 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#42] от "Цецо":

  Ама то така е най-лесно бе! Предните не ставаха, тия не стават! Седиш и плюеш отстрани! Ти да не мислиш, че аз съм екзалтиран привърженик! Обяснявал съм го десетки пъти вече това! Алтернатива няма! До някаква степен това правителство олицетворява моето желание за промяна на статуквото и промяна ниастина има. Ама не било достатъчно ама незнам си какво! При всички случаи е много по-добре сега, чува се гласа на народа. Едно по едно се оправят нещата! Само като си спомня за заменките и просто незнам нормален човек, който би одобрявал предишното управление! А колкото до политиката, тя почти не е фактор! Най-важното е да има правила, които важат за всички. Бавно се възстановява държавността! На този фон постоянно изплуват злоупотреби от миали години от всички сфери и се взимат мерки за отстраяняването им. Държава не се гради за ден или два, дори не е година или две! Истината е, че ние сме съсипана държава и за това не е виновно сегашното правителство!

 49. 49 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#28] от "Гилгамеш":
  Това няма нищо общо. Дясната политика казва:
  Облагането е
  Необлагаем минимум - 5,000 лв на година
  От 5,000 до 15,000 - 15%
  От 15,000 до 35,000 - 20%
  От 35,000 до 65,000 - 25%
  Над 65,000 - 30%
  Пенсиите не се облагат при заделянето им В ПАРТИДА и ФОНД (частен или държавен), а се облагат при потребяването им.

  Това е справедливата система. Това е осигуряване.
  Това което е тука в момента е социално прерадпределяне на доход но не е осигуряване. Тия хора не получават пенсии а социални помощи, и това ще продължава до тогава до когато не бъдат въведени пенсионните партиди.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 50. 50 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#30] от "Цецо":

  Ти може да искаш да крепиш една куха система която е източена.
  То може и да искаш да получиш утре толкова колкто благоволят да ти ДАДАТ, а не толкова колкото си ВНЕСЪЛ.
  Това може да ти харесва, защото си един ратай, но ние ГРАЖДАНИТЕ искаме да получим своите пари, а не огризки и подаяния.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 51. 51 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#48] от "nqma zna4ka koi":

  Попитах само за какво издуха парите НИ дебилчето. Агитацията я остави за предизборно време. Ако не знаеш просто кажи не знам. Защото аз не вденах къде отидоха. А за политиките на идиота, той и най-цитиран и по-по-най хубав и т.н. съм си казал мнението. А, оправданието на днешни тъпотии с предишни не е смислено. Поне за мен.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 52. 52 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Любопитно

  До коментар [#50] от "Десен":

  А бре. Гражданино. Ти майка, баща имаш ли? Или трябва да ти обяснявам, о свободни и необразовани за що иде реч?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 53. 53 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#52] от "Цецо":
  Всички имат и майки и бащи.
  Но и тая система все някога трябва да тръгне по начина по който се предполага да е защото сега никой няма да внася и ще крие доход. По твоята логика - до веки веков.
  Така е в ЕВРОПА.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 54. 54 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#50] от "Десен":

  Няма да ти обяснявам. Не се плаши. Поне прочете ли кой, кога и защо е въвел тази система? И кой и защо въведе сегашната? И тук има изненада.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 55. 55 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#54] от "Цецо":

  Ма какво ще ми обясняваш? Та ти нямаш аргументи да ми кажеш копче дори!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 56. 56 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Разстроено

  До коментар [#53] от "Десен":

  Кое, къде и как е в европата бе. Ба си. А пробвайте на друг да разтягате кухи лозунги. Не на мен.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 57. 57 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#47] от "mi6osp":

  комунистите имат едно такова дълбоко вътрешно убеждение (и тук мишо-социалистическата-партия го демонстрира явно), че хората са пълни балъци и трябва да сведат глава и да им дадат властта завинаги, защото те са богове.

  в това си убеждение те стигат до абсурдната и смехотворна за един нормален човек да повтарят една и съща изкривена дивотия до втръсване, представяйки я за факти, смятайки, че хората наистина не знаят къде се намират и ще повярват на лъжите им.

  а то всъщност: на комунистите и турците понеже са крадливи им спряха всички пари, те не усвоиха нищо, а каквото усвоиха беше насочено към кръговете им и после ЕК ги блокира тези пари и ги платихме всички ние. това е простата и тъжна истина, но дай му на илич ленин да реве по площадите до припадък и да зарибява, който му се хване

 58. 58 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#56] от "Цецо":

  Кое как било в Европата?!? WTF
  Mи като не знаеш чети бе, чукча.
  Аз да не съм ти училище?!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 59. 59 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#58] от "Десен":

  И що рече УТФ? Кажи даскале. Що е то и защо требе да му се кланям? Или вече не е разрешено да мислим? Щото не е десно? Или хал хабер си немаме? Изплачи се. Нема лошо. Ша ти мине.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 60. 60 Профил на борко
  борко
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Не се косете, поне има по-зле от нас по отношение на бюджетния дефицит: http://blogs.telegraph.co.uk/finance/files/2010/05/eurodeficits.jpg

  If you want to kiss the sky, better learn how to kneel.
 61. 61 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#59] от "Цецо":

  Чукча не читател, чукча писател, а?
  Кой ти е казал да заемаш познатата ти позиция бе ратай?
  Кой ти е казал да се кланяш? Или показваш рефлекс?
  Чети чети, досега добре си се ориентирал - четеш правилната медия, сложил си правилното знаменце, може и да вденеш нещо, кой ли знае.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 62. 62 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#61] от "Десен":

  Десен, виждам че си бесен, но ще требе да плащаш! Така е. Не плащат само циганите, но и те в крайна сметка лежат на наш гръб. Та въпросът не е в това, че всички плащаме, а как да се управляват парите ни така, че като дойде време за пенсия да сме спокойни и обезпечени. Не знам как ти хрумна да оспорваш това право на настоящите пенсионери. Ако предлагаш да ги вкараме в лагери и да измрат в тях та да облекчат системата, това не може да стане. Може и да си извратеняк, но предполагам можеш да мислиш рационално. А това означава - плащай и не се оплаквай. Ако не щеш - хващай гората и минавай в нелегалност. Каквото си изработиш там си го кътай за старини и не го давай на никого! Ако пък много закъсаш, ние не сме толкова коравосърдечни, ще ти помогнем!

 63. 63 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Радвайте се че Бсп не са на власт че държавате щеше да фалира за 6-и път при тяхни управление. След Бсп иде потоп.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 64. 64 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#63] от "Раз печки, раз кюнци":

  Радваме се, колкото ухапан от пепелянка, че не е го е нападнала мечка!

 65. 65 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Весело

  До №57:" комунистите имат едно такова дълбоко вътрешно убеждение (и тук мишо-социалистическата-партия го демонстрира явно), че хората са пълни балъци и трябва да сведат глава и да им дадат властта завинаги, защото те са богове. итн итн."
  Абе ,Боги, ами аз точно това ти показвам, как те лъжат и те правят на балък. Ама то и да си балък е за дълго.
  Радвам се все пак, че си прозрял, че Боко и компания са откровени комунисти.
  Впрочем, Дянков просто си е лъжец с очевидна липса на първите седем години.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 66. 66 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#62] от "potrebitel1":
  "но ще требе да плащаш! Така е."

  Да, ама не, както казваше един известен журналяга.
  Затова ли въведоха минималните осигурителни прагове, щото е така?
  Ти си малцинство, аз това което казвам е желанието на мнозинството - никой да не се разпорежда с парите от ТЕХНИТЕ вноски, освен ТЕ САМИТЕ!
  Това което ти казваш че запазването на разхопокривния принцип е единствената възможна алтернатива няма нищо общо със истината.
  Точно обратното - разходпокривния принцип е отживелица която води до фалит на националните пенсионни фондове и неслучайно е заменена с партидната, или влогонабирателна система навсякъде по света. Време е и тук да я заменят.
  Държавата да покрие пенсиите от резерва, а всички останали да си внасят личните осигуровки в ЛИЧНИ партиди.
  Така правим освен фискален и пенсионен резерв.
  Разберете, без реформа в пенсиите €-съюз - да, ама само през крив макарон.
  Това е пътя през който да се изгради работещо пенсионно осигуряване вместо зачатъците на социална система на пенсии както е сега.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 67. 67 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#66] от "Десен":

  Добре, съгласявам се, но сега за сега действа тази система. Не знам коя е по-добра, но призива "спрете пенсиите" не е адекватен. Къде в Европа действа изключително влогонабирателна система? Въведоха я и у нас с допълнителното задължително осигуряване. А ако се въведе такава система, тогава неосигурените пак ще получават нещо под формата на помощи. Парите ще дойдат от данъци в тоя случай. Аз не ги разбирам нещата - имам обща представа, тъй като работя в друга област, но не ми се вижда нормално да се обвиняват клетите пенсионери за лошите сметки на правителството. Още по-стряскащо ми звучи твоят призив да не им се плащат пенсии. Та за това и с ясното съзнание, че няма вариант, при който да не плащаш осигуровки при сега действащата система, се закачам с тебе.

 68. 68 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#67] от "potrebitel1":

  Ми като не знаеш коя е по-добра вземи прочети бе джанъм.
  Това което ти описах горе е 1:1 системата в САЩ. В Англия, Германия е подобно,във Франция също. В Испания също.
  Няма страни заложили на разходопокривния принцип за основно пенсионно осигуряване.
  В САЩ имат подобно, но процентите са много ниски и наистина отива за социални пенсии, т.е за помощи, а не за реално пенсионно осигуряване.
  След като имаме фонд на НОИ който 50% е на червено, и тука очевидно нещата са така. А именно - плащаме акциз от горивата за да покрием тия 50%. Плащаме ДДС и не ни връщат данъчния кредит защото иозплащат пенсии.
  Това общество не е за да слугува на едни пенсии и да им плаща масрафа.
  Като НОИ е фалирал - това следва да се обяви и да се търсят начини за справяне, а не да се замита под килима и обществения дневен ред.
  Сега е момента да влезем в релсите и да имаме честни отношения между осигуряващи се и държава. Инак - както досега - те лъжат че изплащат пенсии, а ние че получаваме заплати.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 69. 69 Профил на schutzengel
  schutzengel
  Рейтинг: Неутрално

  Чета коментарите и между политическите разсъждения, личните нападки, дежурните недоказани обвинения в злоупотреби, жалкото герберско лизане, дива емоциалност и нито дума за отговорност, никъде не виждам някой да споменава, да речем, трите стълба на пенсионната система. Защо ли? Може би, защото към проблемите на пенсионната система и принципите на бъдещата реформа май няма особено голям интерес. Или е въпрос на капацитет, да не дава господ.

 70. 70 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#13] от "popai":
  Хората ти обясниха ка к се прави търг . Елиминират се най-високата и най- ниската оферти като несериозни. Избира се от останалите. Оферта, два пъти по-ниска от другите ще донесе по-късен резил пред света. Щом пътят не се вдига над нивото на високите води няма да трае дълго. Лошото е ,че специалистите мълчат , решават невежите и подкупените. Така забъркаха бетона на Хемус с шлака от Кремиковци. Тя съдържа елементно желязо, което после се окислява , а полученият окис има обем по-голям от началния и бетонът се разрушава. Защо пясъка и чакъла се наричат инертни материали ? Защото не се променят с времето . Химически неактивни са. Пренебрегването на елементарни истини води до бъдещи дивотии, които ще тежат на следващите поколения.

 71. 71 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#16] от "Десен":
  Да спрат и заплатите, предлагам. От работа като твойта едва ли има файда, а това, което пенсионерите построиха, още се продава.

 72. 72 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#21] от "nqma zna4ka koi":
  В тиквите има поне семки, а в кратуна като твоята и това няма.

 73. 73 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#25] от "Десен":
  Глупостта е до гроб ! Няма смисъл да ти се обяснява каквото и да е. Родители нямаш ли ? Смяташ ,че си безсмъртен ? В Раднево имало едно заведение за теб.

 74. 74 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#46] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  Илия , че те съзнателно лъжат ! Оня ден Бойко каза ,че четири години пенсиите не били повишавани, а ги повишили малко преди смяната на правителството. За тия четири години 5 пъти повишаваха пенсиите, общо над 80 %. Да не говорим за коледните добавки , които 2008 година бяха по сто лева на човек.

 75. 75 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#63] от "Раз печки, раз кюнци":
  Потопът се казва Бойко Борисов.

 76. 76 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#73] от "ahasver":

  Абе не знам дали е до гроб ама на запад вноските за пенсия се ОНАСЛЕДЯВАТ. А тука утре като си умреш на сина ти или на дъщеря ти ще и кажат същото каквото и на теб - а именно - бачкай до гроб.
  Абе ратаи си бяхте, ратаи си останахте.
  На таквизи ни пенсии, ни заплати. Муай по един комат леп и уук и сиуенье и не се обаждай там.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 77. 77 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 418 Гневно

  Докога народа ще разрешава на частните КУЛТОВИ КОАЛИЦИОННИ И ПРАТИЙНИ ГРУПИРОВКИ, ДА БЪРКАТ НЕНАКАЗАНБО В ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА И ДА КРАДАТ ОТ БЮДЖЕТА ПОД ПРЕТЕКСТ "СРЕДСТВА ЗА РАЗНИ КAМПАНИИ" А БЕЗОТЧГЕТНОСТТА СИ ЩЕ ПРИКРИВАТ С ВДИГАНЕ НА ДДС-то?
  ЗАЩО НЕ СЕ ВДИГНЕ ЧЛЕННСКИЯТ ВНОС НА ЧЛЕНОВЕТЕ В ЧАСТНАТА ИМ ГРУПА, А БЪРКАТ ЗА ЧАСТНИ НУЖДИ В ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА??
  Колко хляба може да си купи един Пенсионирал се Вишист след трудов стаж от 35г, и с пенсия 150лв??

  Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която бърка в ДЪРЖАВНАТA си хазна и вади пари, под претекст "БЮЖЕТНИ стедства за разни КАМПАНИИ", и давани безвъзмездно на всички тези Култови, АМАТЙОРСКИ Фракции, Коалиции, Партии и Идеологo-Мажоритарни (Култ-Групировки)!

  Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която превилегирова държавните си служители като не облагва с данъци, а всички останали, ДА?
  Задавалили сте си въпроса,
  Защо се дават и откъде най-вече, по 60лв хотелски за ден на депутатите?

  Защо?
  Защото нямаме ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ!
  Защото не се ЗАБРАНИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯТ-КУЛТОВ и АМАТЙОРСКИ ФАКТОР;
  ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС,
  ДА СЕ МЕСИ в ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!

  КРАДЕ се за ЧАСТНИ КУЛТ-ФРАКЦИИ, ЧАСТНИ-КУЛТОВИ-ГРУП-КОАЛИЦИ и ПОЛИТИЧЕСКИ ШАЙКИ, под претекст, КАМПАНИЙНИ.
  Един Вид "КОНСТРУКТИВНО" ограбване на ДАНЪЦИТЕ дадени от НАРОДА.

  Свързвайки този факт, с факта какво направихме от РОДИНАТА на Левски и Ботев;
  УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТКА, на Култ-идеологии, Култ-Религиозно и Култ-Етнически, РАЗЕДИНЕНА България,
  ми се иска да повторя че, щом не сме забранили КОНСТИТУЦИОННО на Всички новоизлюпили се Култ-идеологически мажоритетчета, Коалиции, Партии и Фракции, да бъркат безразборно в Бюджета и да вадят събраните от народа среддства, под прикритият претекст "Бюджетно-КЪМПАНИЙНИ", проблемът с дефицита няма да се реши!

  Ето защо, Вишист след трудов стаж от 35г, е с пенсия 150лв??
  И.П.Енчев / [email protected]
  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДЪТ В НЕЯ.
  Какъвто е народът такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!
  Ето защо, Вишист след трудов стаж от 35г, е с пенсия 150лв??
  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 78. 78 Профил на Carmina BULGARANA
  Carmina BULGARANA
  Рейтинг: 572 Неутрално

  ТОВА МОМЧЕ СЕ ДЪРЖИ ВСЕ ПО-БЕЗСРАМНО - ДА НЕ Е ЗАЧЕНАТ В ЕПРУВЕТКА? НЯМА КАК ДА НЕ Е РОДЕН НА УОЛСТРИЙТ. ЩО ТЪРСИ ТОГАВА В МИЛАТА НИ ТАТКОВИНА? ИСКАМЕ СИ ЦАРЯТ! ПО-ИКОНОМИЧНО Е - С НАЦИОНАЛЕН ХИТРЕЦ - ОТКОЛКОТО С ФИНАНСИСТ-БРОДЯГА.

  ЛОЯЛНОСТТА Е ДВУПОСОЧНА УЛИЦА!
 79. 79 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Отдавна стана ясно , че първия проблем на България е Дянков, а по-големият неговите началнишци!

 80. 80 Профил на ilian
  ilian
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дянков е циник и въобще няма представа къде се намира. Това е най-слабия ни министър на финанси, който сме имали през последните 20 години.

  http://skandalno.net/
 81. 81 Профил на blag009
  blag009
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Интересна, оня ден ДАДОХ на бабката ЕДНА стотинка в магазина, когато плащах кафето и СВИХ 3 стотинки ??? Въпрос с колко ПРОЦЕНТА съм ограбил бабето???
  Абе ботев го е казал най-добре:
  -Вий, вий сте идиоти!
  Кибик Блаже
  ПП.Китайска мъдрост:
  1. Ако мислиш за една година-сееш жито!
  2.Ако мислиш за десет години-садиш овошки!
  3.Ако мислиш за СТО години-отваряш УЧИЛИЩА!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK