Първанов притеснен от двоен стандарт в проверките на общините

Първанов притеснен от двоен стандарт в проверките на общините

© Анелия НиколоваСмущаващ е фактът, че има общини, в които се извършват стотици проверки на изпълнителната власт, но имало и такива, в които проверки не са правени или са извършвани символично. Това заяви в Елена президентът Георги Първанов, цитиран от БТА.


Ден, след като той прие представители на местната власт на ДПС в Кърджалийско, които се оплакват от политическо гонение, днес той призова в Елена в условията на криза общините да бъдат оставени да изпълняват задълженията си според волята на избирателите.


Държавата трябва да упражнява контрол върху дейността на местната власт, но не трябва този контрол да придобива политическа окраска, свързана с предстоящите местни избори, посочи Първанов.
На въпрос за най-често поставяните пред него проблеми на местната власт, президентът, който в последната седмица посети Ловеч, Приморско, Варна, Шумен, Смядово, посочил антикризисните мерки и свързаните с тях бюджетни ограничения, които ще се отразят на общинските дейности, както и засилващия се натиск върху кметовете с наближаването на местните избори.


Първанов е в Елена по повод празника на града. Пред участниците в тържеството той заявил, че Елена може да се превърне в център за производство на екологични храни и е готов да стане застъпник за местното сирене и мляко, защото са оригинални български продукти. По думите му нямало друг такъв български град, в който да намират изключително съчетание красивата природа и историята, и в който са създадени възможности за развитието на туризма.


По-късно днес Първанов ще участва в тържествата по случай празника на Исперих, а вечерта ще бъде във Варна за откриването на Четвъртия международен фестивал "Славянска прегръдка".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK