Сергей Игнатов: Няма да има отмяна на матурите

Сергей Игнатов

© Надежда Чипева

Сергей ИгнатовОт гледна точка на министерството всичко документално е чисто, няма изтичане на информация във връзка с матурите. Взети са всички мерки да се ограничи достъпа до информация, обясни просветният министър Сергей Игнатов по Би Ти Ви.


Той посочи, че образователното министерство се е обърнало към вътрешното по случая и в момента ГДБОП провежда разследване. Знае се списъкът на хората, които са имали  достъп до тази информация, уточни министърът. Той отказа да коментира нещо повече, докато ГДБОП не си свърши работата.


Нямаме основания да твърдим, че ще има отмяна на матурите. Ще се анулират работите на тези ученици, за които се установи, че са се възползвали от изтичане на информация, защото това е равносилно на преписване.


На въпрос дали се чувства бламиран от премиера, Игнатов заяви, че няма такова усещане, защото Борисов го е подкрепил за основното и от БАН са се съгласили да се назначи представител на правителството в академията, който да отговаря за финансово-стопанската дейност.

Коментари (15)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Дори да е имало някакво изтичане на информация, то е било в много по-малки размери от досега. Не знаем ли как беше досега?
  В това отношение шумът е политически.
  Често съм критикувал министър Игнатов, но смятам, че той не получава подкрепата от Бойко. Подкрепя го само Дянков - "любимеца" на червените медии и ДС агентите. Което в случая само създава допълнителни трудности на Игнатов.
  Дано Игнатов да успее с реформите.

  Миша
 2. 2 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  А БАН кога ще го закрива министъра? Нали е подкрепен за основното? А то е - незабавно закриване на тоя кошер с търтеи.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 3. 3 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Хайде де, другари. Не се правете на маймуни. Защо приехте закона с който примерно мобилните оператори до 72 часа трябва да ви дадат информация? Е толкова ли е трудно да разберете дали има пратен СМС или не? Поне един закон вкарайте в действие. Поне този. Стига смешни изказвания. Елементарен казус с един скапан СМС и 5 деца, които са "преписвали" не може да разрешите, да не говорим за справяне с кризата (като цяло).

  До Десен:
  Напоследък забелязвам пишеш доста глупости. Що не оставиш компютъра за момент и не се разходиш малко, докато е хубаво времето още. А може и следобяд, тъкмо дъжда ще те ободри.

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 4. 4 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1274 Весело

  "Знае се списъкът на хората, които са имали достъп до тази информация, уточни министърът"...Ами като се знае - вън!!! Нали трябва да се правят съкращения?

 5. 5 Профил на bigdick
  bigdick
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Трябва реформа в образованието. 20 години хората очакват промяна и реформа

 6. 6 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#3] от "оstavime":

  Кое е глупости бе моме? Глупост е че тия още съществуват и всички им плащаме заплатите. А след като задължение на министъра е да следи за правилното и ефективно разходване на средствата, то той трябва да им тегли шута по максимално ефективния и бърз начин.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 7. 7 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#6] от "Десен":

  Десен, отдавна ми прави впечатление, че имаш зъб на БАН. И очевидно си лично нещо настъпен по мазола, съвсем като прословутия дфн Кебапчиев, щото иначе щеше да знаеш или по-скоро да признаваш, че освен търтеи, там има и читави хора.

  Само дето, заради непрекъснатото теглене на чергата между двата отбора на бивши номенклатурчици и техните издънки -- а именно ЦУ с отбора си ДС-ари, и такива като Игнатов, който добре се знае от чие котило е, а и най-вече сам какъв е -- заради това теглене на чергата кадърните почти не останаха.

  Не знам за продаването на имотите на БАН, но знам, че доста хора имат зъб на това, че се печелят там проекти. Проблемът е, че едни (тея кадърните -- и млади, и стари, впрочем) работят като луди, докато други (сред тях също има млади) прибирират парите -- класика за България.

  Та, ако не си и ти самият от тая втората група, дето си мислят, че като зинат с уста, и парите по научни проекти сами ще потекат, по-скоро трябва да искаш не закриване на БАН, ами превръщането му в модерна научна институция, в която се цени не да си "наш" човек, ами да си способен и работлив.

  Същото, впрочем, важи за университетите, които са още по-зле. Винаги като чуя как щяла там да се прави науката, и ме напушва смях. Каква наука, бре -- то вижте, че излизат студенти, дето дори не могат да пишат правилно, вие наука очаквате от там. Кой ще я прави науката? Красьо Черничкия, сигурно. Впрочем, в България всичко е възможно.

  "The Internet is an insecure place."
 8. 8 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#7] от "Kerberos":

  Прав си, само с една забележка - не може да сравняваш дфн-то с десния!

  Кабакчиев не настоява за закриване на БАН, а за неговото прочистване и въвеждане на минимум правила. И е абсолютно прав! Даваш ли си сметка, какво означава 20 години без какъвто и да е било критерий кой какво върши в научната част? А сега си представи каква тиня е в административната. Чак да изкарат а.к.а. учените на манифестация в защита на статуквото!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 9. 9 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#5] от "bigdick":

  То да е само в образованието . Трябват реформи във всеки сектор . 20 години нищо не е пипнато .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 10. 10 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#7] от "Kerberos":Трябва да се помисли за закриване на БАН щом се намериха 2000 зомбита, с 300 лева заплата, да отидат да защитават сегашното статуктво!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 11. 11 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Весело

  Сталин е казвал:

  Има човек - има проблем.
  Няма човек - няма проблем.


  "Десен", "BBC" казват:

  Има БАН - има проблем.
  Няма БАН - няма проблем.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 12. 12 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#10] от "BBC":

  Не, ВВС, щото по същата причина трябва да се закрие България, след като се намериха не знам колко милиона зомбита да гласуват последователно за Царо, БСП и Бойко -- всеки от които защитава досегашното статукво в ЦЯЛА България.

  Решението, ВВС, е да се унищожат не зомбираните, ами зомбираЩИТЕ! Ето затова всички бивши номенклатурни кадри, всички ченгета от ДС и прочие "сволоч" трябва да бъдат разкарани веднъж завинаги: от науката, от образованието, от администрацията, от полицията, от съда... И категорично да не се допуска да се връщат там.

  Иначе, ВВС, докато имат власт, зомбиращите винаги ще създават нови и нови зомбита. И тогава наистина някой ден след БАН ще закрием и България -- защото сме сякли съхнещото дърво, вместо да унищожим червеите, които са го гризали!

  "The Internet is an insecure place."
 13. 13 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#12] от "Kerberos":Именно това казвам! С този митинг се циментира номенклатурата в БАН. Просто остава всичко по старому, само дето някой друг неудобен може да изхвърчи в процеса на "реформи"!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 14. 14 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Демокрацията, дава възможност на всеки да има мнение и да го изказва явно! Също толкова демократично е, ако някой твърди самоотвержено, че земята е плоска, да може да го прави свободно и необезпокоявано. Всички подобни мнения си имат и съответните поддръжници, в някои случаи са много, в други малко или съвсем липсват! Това разбира се е нормално, защото никой на нищо не може да бъде научен, ако той самият не пожелае! Доста хора не разбират това и нищо не ги интересува, но не им пречи да бъдат "щастливи" и да изказват мнение, защото сме демократично общество!

 15. 15 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#7] от "Kerberos":

  Ква ти наука в БГ бе, Кеби? Ти в реалността излизал ли си скоро или само виртуален живот живееш?
  Кога си потребявал ти научен продукт от България или негова производна?
  Кви проекти? След като имат проекти значи държавно финансиране не им трябва, даже и може да си изплащат разходите по наем на имотите които заемат.
  Нали така?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK