Борисов пред "Тайм": Най-голямото ми предимство е, че нямам приятели

Бойко Борисов

© Надежда Чипева

Бойко БорисовЖурналистката Вивиан Уолт представя българския премиер в интервю, публикувано на интернет сайта на списание "Тайм". Статията е със заглавие "Как да бъде прочистена България".


Българският министър-председател връхлита в кабинета си, закъснял с над час за интервю, запалва до половина изпушена пура Кохиба, лежаща върху масичка за кафе и казва: "Имам само няколко минути". Държането му е може би безцеремонно, но по собственото му признание не го е грижа кого засяга. Това е полезно качество за човек, който заявява, че главната му амбиция е да изкорени широко разпространената корупция, дълбоко вкоренена в живота на България. "Моето най-голямо предимство е, че нямам приятели", казва Борисов. "Не правя това, за да ме харесват хората".


За да успее Борисов, той може да се наложи да си създаде някои силни, дори опасни врагове. Той спечели съкрушителна победа през юли, до голяма степен благодарение на твърдението му, че е "единствеотно решение за престъпността и корупцията". За българите това беше примамливо обещание. Две десетилетия след падането на комунизма в Източна Европа България остава една от най-бедните и най-корумпирани страни в региона.
Членството в Европейския съюз (ЕС) през 2007 г. даде на страната свободен достъп до най-големия икономически пазар в света и перспективата за милиарди от фондовете на ЕС. Но корупцията и подкупите, широко разпространени през ерата на комунизма, се увеличиха. Както и при други съветски сателити, партийни функционери, военни офицери и агенти от службите по сигурността заграбиха фабрики и компании, управлявани от държавата, на цената на символични суми и ръкостискания. Докато някои от новите богаташи изградиха законен бизнес, други създадоха криминални мрежи и защитаваха пазарния си дял със сила - в България има 191 поръчкови убийства от 1992 г. насам. Днес, правителствени служители казват, че е понякога е трудно да различиш двете групи.


За да разреши тази бъркотия, е останал човекът, когото българите наричат Батман. Прякорът датира от годините на Борисов като кмет на София от 2005 г. до 2009 г., когато той редовно се появява на местопрестъпления в столицата - висока, солидна фигура, облечена в отличителните за Борисов черни дрехи. Сега на 50, Борисов изгради имиджа си като безкомпромисен човек на закона. Бивш полицай, той използва своите контакти в правоохранителните органи и политиката, за да изгради успешна частна охранителна компания по време на буйния преход през 90-те.


През 2006 г., след като българите се измориха от години на скандали около управляващата социалистическа партия, Борисов създаде нова партия, наречена Граждани за европейско развитие на България или ГЕРБ. Той пътува до градове и села в цялата страна, убеждавайки хората да го подкрепят, устойчиво изграждайки масово движение. До момента, когато стартира кампанията му за премиер миналата година, той беше най-популярният политик, който България беше виждала от години. "Той играе ролята на аутсайдер много ефективно", казва Огнян Шентов, председател на Центъра за изследване на демокрацията. "Изборите бяха тектоника, вълна тип Обама".


До голяма степен като Обама, обаче, Борисов сега е натоварен с огромните надежди на своите поддръжници. Той стартира с пълна газ борба с корупцията само дни, след като зае поста на премиер миналия юли, давайки инструкции да бъдат разследвани всички държавни министерства и служители. Много митнически директори и 80% от директорите на местните полицейски служби бяха уволнени по подозрения в корупция. Миналия октомври служители започнаха да разследват няколко топ съдии и магистрати по подозрения, че са плащали подкупи, за да си осигурят постовете, като са използвали бизнесмен като посредник. Въпреки че никой от тях не е бил обвинен за действия против закона, 14 служители досега са подали оставка в резултат на скандала.


Прочистването на българските Авгиеви обори е жизнено важно за освобождаването на еврофондовете, от които страната се нуждае, за да изгради модерна икономика. През 2008 г. служителите на ЕС замразиха около 674 млн. долара от фондове за реструктуриране на българските държавни институции и земеделието. Това е голям удар за страна, чиито държавен бюджет за 2009 г. беше около 297 млн. долара. Междувременно, други средства от еврофондовете вече бяха изчезнали в българския корупционен водовъртеж.


На 30 април, когато правителството докладва в Брюксел как в похарчило земеделските субсидии от ЕС за миналата година, разследващи служители установиха, че около 889 хил. долара са били дадени на 27-годишната дъщеря на бивш зам.-министър на земеделието, който е отговарял за разпределяне на средствата. Сега официалните лица в Брюксел чакат да видят дали Борисов може да прати в затвора българските престъпници – нещо, което неговите предшественици не постигнаха.


"Чували сме за реформи в продължение на много, много години от сменящи се правителства", казва Марк Грей, говорител на Европейската комисия в Брюксел. "Искаме да видим арестите да се превърнат в обвинения и присъди".


Решаващ тест за кампанията на Борисов за прочистване се разиграва в провинциалния град Кюстендил, на около час с кола в югозападна посока от София. В облицована с дърво съдебна зала един от най-богатите бизнесмени в областта, Пламен Галев, и четири негови сътрудници са на съд за изнудване и заплахи, след като години са управлявали, както го наричат прокурорите, процъфтяващ бизнес за рекет. Висок, с ниско подстригана коса, Галев, който е на 43 г., не е обикновен заподозрян. Доскоро той е служил като съветник на кмета на близкия град Дупница, китно кметство с около 50 хил. души, сгушено в полите на най-високата българска планина.


Българският търговски регистър показва около 11 компании за инженерни дейности, превози с камиони, сметосъбиране и хазарт, регистрирани на името на Галев, включително няколко регистрирани в Кипър и на Сейшелските острови.


Показанията в съда обаче се въртят около доста по-груби бизнес сделки. Денят, когато "Тайм" посети делото миналия октомври, управител на компания за таксита в Дупница, Пламен Миланов, заяви пред съдията, че Галев е искал от него месечни плащания от около 1500 долара, за да избегне вандализъм и кражби спрямо 100 му автомобила. Когато съдията попита защо той не е отишъл в полицията, той заяви: "Знаехме, че не трябва да говорим".


Галев, който отрича обвиненията, отказа да говори пред "Тайм", посъветван за това от адвоката си Емил Велинов. Велинов заяви, че няма да обсъжда доводите на защитата, "защото тогава няма да имам шанс да се боря в съда.


Галев, разбира се, по закон все още е невинен, а делото може да се проточи още няколко месеца. Но някои от тези, които свидетелстват срещу него, смятат, че може да са изложени на риск от наказание от страна на неговите сътрудници, дори ако обвиняемите бъдат оправдани. "Аз съм много уплашен", казва пред "Тайм" Миланов по време на почивка между съдебните заседания. "Съпругата ми и аз ходим само на места с много хора, както и проверяваме гумите и спирачката преди да запалим колата".


Други свидетели също са уплашени. Лидия Павлова, журналистка от Дупница, известна със своите критични репортажи за корупцията за регионалния вестник "Струма", заяви пред "Тайм" миналия октомври, че се страхува, че ще бъде нападната за това, че е свидетелствала срещу Галев в отделно дело, в което той и неговият ПР мениджър са обвинени, че вербално са я заплашвали. "Няма къде да се скриеш в България", посочва тя. В края на януари гумите на колата й са нарязани – действие, което Павлова вярва, че е предупредителен знак, за да спре тя с репортажите. Това накара регионална медийна организация от Виена да помоли Борисов да я защити.


Експерти в областта на корупцията твърдят, че България спешно има нужда от защита за хората, сигнализиращи нередности, ако Борисов иска да смаже фрапиращата корупция. Миналия ноември проучване на организацията "Трансперънси интернешънъл" показа, че 82% от българите "не желаят да съобщават за случаи, свързани с корупция", защото ги е страх да не станат мишени. Докладът отбелязва, че понеже българите имат свежи спомени от старата комунистическа диктатура, "сигнализиращият нередност твърде често е възприеман като предател или информатор на полицията.


Дори ако Борисов убеди повече хора да му помогнат да се бори с корупцията, той се изправя пред заплашителни предизвикателства при изпращане в затвора на извършителите. За разлика от героя на комикса, този Батман не може самостоятелно да се справи с някои решаващи проблеми в България. Неговото най-голямо препятствие е съдебната система в страната, чиито магистрати и съдии не се избират или назначават от правителството, а си осигуряват постовете в случаен процес на назначения и обикновено ги запазват за цял живот. Няколко души, интервюирани от "Тайм", цитираха широко разпространената корупция в рамките на съдебната система като основния проблем пред Борисов за осъществяване на неговата антикорупционна кампания.


Борисов знае, че българите са нетърпеливи да видят резултати, както са и представителите на ЕС. Съдебни дела като това на Галев "са тест", заяви той пред "Тайм". "Надявам се нашата съдебна система да може да си свърши работата. Все пак докато престъпниците попаднат в затвора, "аз ще правя това, за което съм дошъл, и ще направя, най-доброто, на което съм способен". Българите се надяват, че най-доброто, на което е способен е по-добро от правителството, което имаха досега.

Ключови думи към статията:

Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ТОВА НЕ Е ПРЕДИМСТВО, А ЦЕЛО НЕщАСТИЕ, НО НАЛИ ТРЯБВА ДА СМЕ ПОПУЛИСТИ ОТ КЛАСА, чЕ ИДВАТ ИЗБОРИ САКЪН ДА НЕ КАЖЕ НЯКОЙ, ЕГИ НА БОРИСО ПРИЯТЕЛИТЕ...щото ясно какви ще са те.

 2. 2 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Нямам приятели, но близки съмишленици - ДА, ИМАМ, НО НЯМА ДА ВИ ГИ КАЖА, СЕТЕТЕ СЕ САМИ...

 3. 3 Профил на schutzengel
  schutzengel
  Рейтинг: Неутрално

  "Най-голямото ми предимство е, че нямам приятели". Въпрос на гледна точка както казал прилепа. Според моето нищозначещо мнение, това е по-скоро трагедия, отколкото предимство. И защо се бърка приятелството с обикновения интерес, не занма, не знам.......Онова, което знам е ,че партията-майка никога няма да изпита липса на ентусиасти да изпълняват нейните повели. Напред, другари смело, да браним нашчто велико дело.............Песента продължава - жалкият ни живот също.

 4. 4 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  "ГОУЦЕ", "САВА" и всички под тяхно попечителство, това е голям проблем, но не става с интервюта а с политическа воля, защото другото го имаш, твоя е цялата власт и си упълномощен от народа на България.

 5. 5 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Приеми закона за лустрацията и ще решиш проблемите по-бързо ,ама стиска ли ти?...

 6. 6 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  БОБО забравил поговорката за рибата и от каде тя се вмирисва.

 7. 7 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  ...нямам приятели ...
  То и акъл нямаш но така е по лесно.

  колкото повече,толкова повече
 8. 8 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1497 Любопитно

  "Моето най-голямо предимство е, че нямам приятели", казва Борисов. "Не правя това, за да ме харесват хората".

  Конгратюлейшънс, Борисов.

  И като стигнах до такава опашата лъжа спрях да чета по-надолу...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 9. 9 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#8] от "B52":

  Ако беше спрял и да пишеш цена няамше да имаш

 10. 10 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Всичко добре на думи..но делата са нещо друго! Аз съм българин и наистина ми се иска нещата да тръгнат към нещо по-добро за родината ни. Наистина ми се иска да има добро място за българите в България! Наистина ми се иска да престане тази недосегаемост на мафията, това всекидневие на подкупи, този страх да свидетелстваш в съда, тази безнаказаност, това усещане на безпомощност, което ни е превзело...тази максима..абе не се меси, нищо че виждаш че е престъпно - това течение което ни носи и отнася от живота без да можем го изживеем свободно и истински! Само че не вярвам че ще стане! Това ще са поредните лицемери, които ще оберат за себе си и приближените си каквото е останало, а за останалите...ще има само измамени надежди както винаги.А как ми се иска поне веднъж да не съм прав...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 11. 11 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1346 Весело

  "Моето най-голямо предимство е, че нямам приятели"

  Това ще остане абсолютно неразбираемо за читателите на Тайм. В Америка няма практика да бъдат уреждани приятели и роднини. Ползата от шуробаджанащината е нищожна а веднага се оказваш на проветрение. Затова там се правят далавери само за пари и по-често за много пари. За такъв вид корупция приятели не се изискват.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 12. 12 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#11] от "emil_":

  Точно днес едни приятели се върнаха за малко от САЩ - нека да няма шуробаджанащина! КАто стигне безработицата високо и всичките тези "дефекти" се появявват. Същите тарикатлъци като тук! За престъпността в бедните квартали няма смисъл да говорим... Абе нека да не бъдем нихилисти...

 13. 13 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Най-голямато ти предимство е,че олицетворяваш обществото,
  Простак със непокрито самочувствие!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 14. 14 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#11] от "emil_":
  "Това ще остане абсолютно неразбираемо за читателите на Тайм."
  Ще го разберат. Ако ли не, ще им обяснят на американските читатели. Защото "Time" има и лондонско издание. А там положително знаят думите на лорд Хенри Палмерстон: "GB няма вечни приятели, а вечни интереси."
  пп: GB=the Great Britain! Някой да не помисли, че означава Гойко Борисич.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 15. 15 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#5] от "renegat":

  Когато един лъв завзема чужд прайд убива (гони) другия лъв и малките, за да спечели прайда.. Когато влезе една маймуна, за да вземе превъзходството над другите маймуна убива малките ... Това пропусна Бойко да направи - трябва да се изчистят комунистите, защото те носят гените и убежденията на тази грешна идеология при което те са опасни с това за всички и най-много младото поколение, което е неопетнено, но лесно се влияе от тези.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 16. 16 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#13] от "Бай тоз":

  Какво искаш ти бе залюхан тип. Малко да ви стегне човек и почвате да ревете. Никой не ще да спазва дисциплина ама като отидеш в чужбина не хвърляш фаса дет ти падне, а го хвърляш в кошчето. В България може да седиш до кошчето, но няма да го хвърлиш вътре в него.

  ГЕРБ олицетворява дисциплината и реда, а вашия електорат олицетворява.. нищото!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 17. 17 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#10] от "ostin22":

  Ти голем екстрасенс ми се чиниш. Ми като знаеш какво ще стане, числата от тото виждаш ли ги или червените цайси ти пречат.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 18. 18
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 19. 19 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#17] от "Раз печки, раз кюнци":

  Е, аз ги знам числата, разбира се ..и нямам очила-за разлика от теб!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 20. 20 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ТОВА ТАЙМ МНОГО КАТО ТИИМ МИ ЗВУЧИ БЕ

 21. 21
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:58 на 23/05/2010 от неговия автор.

 22. 22 Профил на Михаил
  Михаил
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До тук 21 коментара от 11 потребителя. Добре, че направиха регистрациите иначе щяхте да сте с различни имена и да изглежда че са писали 21 потребителя.

  Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
 23. 23 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Браво на "Тайм"!
  Отлично се справят в жанра "платен репортаж"

 24. 24 Профил на Бодил
  Бодил
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А някой може ли да ми посочи английската версия на тази статия?

 25. 25
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:45 на 23/05/2010 от неговия автор.

 26. 26
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:45 на 23/05/2010 от неговия автор.

 27. 27 Профил на almistmu
  almistmu
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#24] от "Пръчка":


  How to Clean Up Bulgaria
  By Vivienne Walt / Sofia Monday, May. 31, 2010


  Read more: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1990667,00.html#ixzz0ojCZKXjl

 28. 28 Профил на vtodorov
  vtodorov
  Рейтинг: Неутрално

  "Това е голям удар за страна, чиито държавен бюджет за 2009 г. беше около 297 млн. долара. "Вж. ДВ, закон за държавния бюджет.
  Някой нещо бърка с цифрите за държавния бюджет за 2009 г.
  по около 40 долара на човек/годишно.Къде сме в ЕС или около Сомалия?Грешка ли е или умисъл? Кой ще ни каже ?

 29. 29 Профил на almistmu
  almistmu
  Рейтинг: 434 Неутрално
 30. 30 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#28] от "vtodorov":

  Журналистика.. В момента в който стигнах до там и се отказах да чета повече..
  Най-интересното следваше. Безумието в числото е забелязано от един човек, при 27 постинга..
  Троловете не четат. Троловете се замерят с псувни и любови...

  Ecrasez l’infâme
 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1372 Неутрално
 32. 32 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Добри намерения които премиера неможе да изпълни.Ако можеше вероятно би ги решил ката главен секретар и кмет на София.Ако не се реформира съдебната система нищо добро не ни чака!Възникват съмнения дали премиера е искрен докрай.

 33. 33 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  Тъй ли? На Боко Тиквата носът му расте като на Пинокио. А Ал. Сталийски, който му ходатайства кой да спечели обществени поръчки? А Котараците? А Стенли Сарийски? А Шарлопов?А другите олигарси пред които нашият Пинокио се отчита? А собстовениците на автобусни фирми от ГЕРБ? И още много други

 34. 34 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  "Не правя това, за да ме харесват хората".
  Да се чуди, човек да се смее ли...)

 35. 35 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#32] от "robespier":

  Робеспиерчо, преди шест дни, на 17-ти аз писах под това име. Нищо че се знае, не можеш ли да измислиш нещо друго да се нименуваш. Гледам, и стила гледаш да докараш, защо така?
  Тука всеки си измисля какви ли не комбинации от думички и знаци, за да е различен, че и интересен и забавен, а ти повтаряш, и то твърде скоро. Не е хубаво, да знаеш. Надявам се форумците да ме подкрепят.

 36. 36 Профил на mikereto
  mikereto
  Рейтинг: 114 Разстроено

  офф аман от мошенници

 37. 37 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Да нямаш приятели,
  това не значи,
  че не си в отбор
  от "играчи"!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 38. 38 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1590 Весело

  Хехе... А в окото корабче плува ли?
  Всъщност може пък и да е прав.
  В тая игра няма приятели. Има само служители, съдружници и временни съюзници.
  Но, знае ли човек? ....

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 39. 39 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До 35,уважаеми господине под името "Robespier аз пиша вече над една година.Участниците във форума познават стила на писането ми ,и неутралната позиция която заемам.Много ще си спомнят,че открито съм обявил симпатията си към ДСБ и лидера им Иван Костов.Това не ми пречи да ги критикувам когато действията им несъвпадат с вижданията ми!Аз нечленувам в полетеческа партия.При регистрацията избраното от мен име бе с главна буква но бе регистрирано така както излиза в момента.Съжалявам,но не се чуствам виновен за нищо свързано с регистрацията и Вашите претенции!

 40. 40 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Весело

  По-добре да имаш врагове,
  отколкото да нямаш приятели.
  Казано афористично
  и леко критично!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 41. 41 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1449 Весело

  Това е голям удар за страна, чиито държавен бюджет за 2009 г. беше около 297 млн. долара.
  Това,ако беше вярно,мнозинството българи да са усвоили фотосинтезата.

 42. 42 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#39] от "robespier":

  Аз съм по-нов тука, от няколко месеца и не съм искал да провокирам пререкание. Възможно е да не съм видял, че има друг, който пише и под това име. Не ми дължите никакво обяснение за възгледите си или защо пишете така или иначе, нали за това е форума, да си коментираме и излагаме мненията.Ако смятате, че дължа извинение, на Вас и на другите, че ги занимавах с това, смятайте, че съм го направил.
  Аз ще си търся друг сатрап от Френската революция, има ги много, под чието име да се появява понякога.

 43. 43 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До 42,ОК приятелю,доволен съм от позицията Ви!

 44. 44 Профил на van_helsing
  van_helsing
  Рейтинг: 434 Неутрално

  БиБи е ЛЪЖЕЦ! Той има приятели. Има...

  http://www.bulgaria-news.bg/category/bulgaria/politics/article/post5610.html

  Ето какво ни разкрива най-сетне самият Бойко Борисов в интервю за многотиражния вестник "Шоу", предизвиквайки у читателите умиление и мъка:

  Жалба на деня:

  "Вальо Златев ми е приятел от 20 години. Той казва по този повод - най-тежко ми беше, докато ти беше кмет. Не си ми дал да направя една бензиностанция в София, 16 милиона ми висиш - кметството не ми е платило за горивата - без лихви те кредитирам и съм осветил половината църкви и манастири в София с фасадно осветление. Ето, това съм спечелил от теб - казва той".

  Още помним, драги ми БиБи, как те хванаха да ходиш на инструктаж при генерал-губернатора на Задунайская губерния, кадровика на Министерския съвет, твоя ментор В.Златев!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=WF3HZK1tTZE

 45. 45 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#30] от "Graf":

  - Троловете се замерят с псувни и любови...

  Винаги имате " + ".
  Но,"любови"?

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 46. 46 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  А, що така не му вярвам на Борисов, че "нямал приятели"!? И въобще може ли за нещо да му се вярва на "фурнаджийската лопата"?? ха-ха Днес чета, че неговият приятел, видния министър без портфейл Божидар Димитров развял "бяла кърпа" за примирие с опозицията (сетете се защо?). Иначе припомням, когато тоя беше предложен за министър и се нададе вой срещу него, Борисов лично заяви..."Правят така, защото знаят, че Божидар Димитров ми е ПРИЯТЕЛ"

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 47. 47 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Дали има или няма приятели на мен ми е все едно. Лошото е друго. Това мислят другите за нас.
  "Две десетилетия след падането на комунизма в Източна Европа България остава една от най-бедните и най-корумпирани страни в региона." и "Експерти в областта на корупцията твърдят, че България спешно има нужда от защита за хората, сигнализиращи нередности, ако Борисов иска да смаже фрапиращата корупция. Миналия ноември проучване на организацията "Трансперънси интернешънъл" показа, че 82% от българите "не желаят да съобщават за случаи, свързани с корупция", защото ги е страх да не станат мишени."

  Това посочено по горе са факти. Това е ежедневието ни. прочетете внимателно статията акцента е другаде.
  Но май е по лесно да се коментира заглавието.
  И помислете в кой процент сте в 82та или в останалите 18! Ако сте в 82, то тогава ако обичате задръжте си мненията.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 48. 48 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#47] от "mikewolf":

  Безотговорното "жонглиране с думи" от политик-водач не прави добро впечатление никъде Наподобява на безотговорност и в делата! Няма лошо човека да има приятели, по-лошо е ако няма! А статията, която прегледах в Тайм е 100% платена публикация, вероятно в отговор на неотдавнашната статия в европейския Файнаншъл Таймс (за "Рамбо" и дружинката)

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 49. 49 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#47] от "mikewolf":

  -България остава една от най-бедните ... .

  Най-БЕДНАТА драги, и имаха
  нахалството да вдигнат данаци.
  налози,осигуровки,........... .
  А КОЛКОТО ДО КОРУПЦИЯ, то
  явно е част от "демокрацията".
  Примери мога да приведа мнооого
  и то европейски за "Сиеменс","Мерседес..
  .." които са "осъдени" да заплатят, ми-
  -лиарди долари за подкупи.И забележете
  тия фирми са "мотора" на евро-икономиката.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 50. 50 Профил на ncuxonama
  ncuxonama
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#34] от "stenli1":

  Да плаче....

  Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
 51. 51 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Може да съм наивна, но все още мисля, че има някакъв шанс България да стане сравнително нормална страна при това управление. Е, олигарсите като Валентин Златев и Красимир Гергов разбира се, ще си останат - ако някой си прави илюзии за това, е по-наивен от мен, но поне някаква елементарна система от правила може би ще успее да създаде това правителство.
  Да успее да вкара и в затвора този и онзи от старите министри, да спре два от гоцевите голямошлемови проекти (Бургас-Александруполис и Белене), да успее да опази каквото е останало от природата и да даде реален тласък на ВЕИ-тата - това очакваме от правителството на Бойко Борисов.

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 52. 52 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#51] от "liliakostova":

  Продължавай да мечтаеш . Аз също обичам да мечтая . Например , все още мечтая за демокрация в България , мечтая за лустрация , мечтая да препишем германската конституция , както на времето са направили японците ..... еееххх мечти , мечтиииииии ........

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 53. 53 Профил на nikolaaay
  nikolaaay
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Българският министър-председател ... запалва до половина изпушена пура Кохиба ... Държането му е ... безцеремонно, но по собственото му признание не го е грижа кого засяга.

  Тази картина прекрасно, (1) илюстрира манталитета на много пушачи, и (2) обяснява последните решения на парламента относно пушенето на обществени места

 54. 54 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 648 Любопитно

  Аз не само мечтая, но и действам за сбъдване на тези си мечти. А ти какво правиш, Ари?

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 55. 55 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#54] от "liliakostova":

  Ами и трите ми мечти НЕ зависят от мен . И ми остава само да мечтая . А ти как действаш ???

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 56. 56 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 968 Весело

  Българският министър-председател връхлита в кабинета си, закъснял с над час за интервю, запалва до половина изпушена цигара "Арда", която вади от чекмеджето на бюрото си и казва: "Поддържам родното производство. Но не е лесно да се пуши това нещо. Имате само половин час, докато догори фасът." После вади от долапа до половина изпита бутилка "Плодова" от 1988 година и продължава: "Само това става за пиене още от родните ракии, ментосаха всичко заедно с бандеролите. Ей на, тази я пазя вече двайсет години, вчера я отворих, но сега ще я допия, докато ме интервюирате. Аз ги хващам, те ги пускат, не е лека таз работа. Цяла България сега нази гледа, човек една Кохиба не може да дръпне на спокойствие, веднага реват, че си корумпиран."

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 57. 57 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#49] от "selianin":

  Най идеалното управление за Вас е това на Тодор Живков. така да разбирам коментара Ви?

  До коментар [#48] от "Ганю":

  Това, че е платена какво означава? Написаното не е истина така ли? Няма корупция? Няма мутри? Няма олигарси по руски организирани от БСП? Няма лъжа и измама? Няма страх? Да изреждам ли още?
  Моля, не измествайте внушенията на статията. Те са ясни.
  И не са приятелите на Бойко. Много добре се разбира какво има предвид в изказването си, та да бъде интерпретирано буквално в коментарите. А доброто впечатление...............направте един паралел на поканите и посещенията му с тези на станишев и първанов. веднага ще се види кой е направил добро впечатление.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 58. 58 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#51] от "liliakostova":

  -Може да съм наивна.... .

  А ,през "струята" минахте ли?
  Удоволствието- заместващо "МЪЖА".
  Дали Сте получили удоволствие от
  това мъжско отсъствие от полвек.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 59. 59 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#52] от "ARRI":

  -. Аз също обичам да мечтая ..... .


  Да мечтаеш, е не вредно,вредно
  е,да не МЕчТАЕШ.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 60. 60 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#55] от "ARRI":

  -Ами и трите ми мечти... .

  ARRI ,та нали те бяхме сватосали
  за хубаво и "умно" девойче.А ти
  май за стари "моми" взе да се
  оглеждаш.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 61. 61 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#56] от "Dehumanizer":

  А, линк ? Просто не съм свикнал,
  "Духуми"-Ваш коментар без....... .

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 62. 62 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#57] от "mikewolf":

  -Най идеалното...... .

  За най идеалното имам много
  оскъдни спомени.Но да увърташ
  е по ляво от "кузовото".

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 63. 63 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#60] от "selianin":

  Оооо , ми за какви пък стари моми се оглеждам ???

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 64. 64 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#57] от "mikewolf":

  "Платена" статия означава, че най-малкото сам си поканил журналиста да те изографиса (не той да е направил безпристрастен анализ преди това), .. ама, да те изографиса майсторски с фин мейк-ъп, та мат'риала да си рече (и не само той) ..."Ей го на - Той е Спасителят, Царят-Слънце" (почти Луи XIV)
  А иначе мутри в БГ - бол; една от тях е Царят-Слънце, и олигарсите също са бол - една от тях е любовницата на Царят-Слънце

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 65. 65 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 968 Весело

  Вариант №2:

  Българският министър-председател връхлита в кабинета си, закъснял с над час за интервю и казва: "Е, кво кат съм окъснял, тук да не ви е Швейцария?" После се провиква: "Цецооооо!". Влиза министърът на вътрешните работи - напет момък. Борисов казва: "Заглавичквай тука другарката, дошла е от далеко да ме интервюира, ама аз трябва да отида до едното място." После слага зад ухото си един до половина изпушен фас, взима от бюрото един вестник и бързо хуква надолу по коридора...

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 66. 66 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#62] от "selianin":

  В такъв случай не прави сравнения и не говори за неща които не разбираш.
  Не виждам никакво увъртане в статията.виждам ясно и точно заявено: България е в ръцете на корумпирани политици наследници на БКП и страх и примирение в обикновените хора. И не е необходимо да изсипеш 10 мнения и всяко коментар. Можеш да го направиш в един.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 67. 67 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#63] от "ARRI":

  - стари моми се оглеждам ???

  Ами нашата Костова вече
  пол век мъж не е видяла,
  а се задоволява със "струя",
  нейни изповеди в "Дневник".

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 68. 68 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#64] от "Ганю":

  Извинявай , ти моя Ганю ли си , с когото съм си говорил , или си друг ??? То с тези регистрираници , вече незнам кой кой е .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 69. 69 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#67] от "selianin":

  Еййййй , с какво мръсно подсъзнание си . Ми аз си говоря с нея не във този твоя смисъл .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 70. 70 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#66] от "mikewolf":

  -В такъв случай не прави сравнения.... .


  Никакви сравнения а ФАКТИ.
  Само да ми посочите по-
  -бедна страна в Е.С. и ОК.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 71. 71 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#64] от "Ганю":

  Благодаря, че ми обясни какво разбираш под платена статия.

  Пак повтарям даже и платена да е, написаното в нея е ИСТИНА и не трябва да се крием зад блабла.
  Явно на някой така му харесва или му се плаща. Не знам времето ще покаже.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 72. 72 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#69] от "ARRI":

  -с какво мръсно подсъзнание си... .

  Защо? Нищо подобно и лично.
  Ако Имате съмнения "ровете" се
  в архива на "Дневник".

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 73. 73 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#70] от "selianin":
  Та какво ти беше мнението.
  Май забравяш на какво се дължи бедността ни.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 74. 74 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#72] от "selianin":

  Аз не се съмнявам във нищо . Ти ми каза , че се оглеждам у Костова . И аз ти казах , че не е така . И все пак на сърцето си ми е Нираванчето , ама нея нещо я няма ..... и страдам .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 75. 75 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Гневно

  До коментар [#73] от "mikewolf":

  Бедноста ни се дължи , че от 66 години , власта е в ръцете на червените мърфоли . До като те са на власт България ще е най-бедната в Европа . Сори , мое мнение .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 76. 76 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#73] от "mikewolf":

  -на какво се дължи бедността ни.... .

  Да смятам ли? Намека ВИ,за "забравата"
  също важи за ПАКИСТАН,....... И МНОГО
  БЕДНИ не живели в "развит социализъм".

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 77. 77 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#74] от "ARRI":

  Даааа ,явно с Нираванчето си
  имате "временни" проблеми,
  а "сватосника" защо мълчи?

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 78. 78 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#77] от "selianin":

  Мисля , че не са временни , а хронични . Вече втора седмица ми мълчи и не ми се обажда . Мани го сватовника , той явно се отказа да си пробутва щерката .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 79. 79 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#75] от "ARRI":

  -че от 66 години , власта е в ръцете
  на червените мърфоли ..... .

  Все, пак имайте уважение и щастието
  че СТЕ се родили,имунизирани,образовани
  възпитани.Лично мнение е " +" дори
  по-вече отколкото 70% "пирати".

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 80. 80 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#78] от "ARRI":

  -че не са временни , а хронични .... .

  Жалкоооо .Та вие си бяхте
  лика-прилика,родени един за друг.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 81. 81 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#80] от "selianin":

  Със коя сме си били един за друг ? А от пост #79 , сори ама нищо не разбрах . И кои наричаш пирати ?

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 82. 82 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#78] от "ARRI":

  -пробутва щерката.


  Е, ее ,при негово отсъствие,
  тава си е по-вече от" клюки".

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 83. 83 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#81] от "ARRI":

  -И кои наричаш пирати ?


  Много ми е интересно,ако бяхте
  се родили в Сомалия или друга
  "богата" държава как или кого
  щяхте да вините?

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 84. 84 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 968 Весело

  Вариант №3:

  Българският министър-председател връхлита в кабинета си, закъснял с над час за интервю, запалва до половина изпушена цигара "Стюардеса", която вади от пепелника и промърморва нещо като: "Шъ му... майката." После допълва, вече по-ясно: "Тия, моите пак вдигнаха акциза, ей на глей - фасове пуша. Човек вече цяла цигара не може да запали, камо ли пък да си позволи пура. Хубаво, че е жената..." След това малко неясно изявление, сяда, кръстосва крак връз крак и вика: "Питай каквото ша питаш, че имам половин час само. Пак ша трябва да ходя да ловя разбойниците, че без мене моите са като патета в кълчища. Все аз трябва да им оправям бакиите. Ей го Цецо - оправно момче, по цял ден копае с багера, изкарва по някой труп, ама после в съда ги пускат и той кво да прави, заравя ги обратно..."

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 85. 85 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#83] от "selianin":

  Ти да не твърдиш , че сомалийските пирати и те са дело на демокрацията ?????

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 86. 86 Профил на българин
  българин
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Дарина Павлова е била на срещата Борисов - Берлускони
  -------------------------------------------------------------------------
  Каква случайна среща

 87. 87 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Гневно

  До коментар [#81] от "ARRI":

  Няма по-големи пирати
  от нашите депутати!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 88. 88 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#87] от "berbenkov":

  Ихаааа , ТОЧНО СИ В ДЕСЯТКАТА . Браво !!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 89. 89 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#85] от "ARRI":

  -че сомалийските пирати и те са
  дело на демокрацията ?????


  Поне не съм чел да са живяли
  в "развит социализъм" или пък
  пакистанците да ги наричат
  "комунисти"или афганистанците
  ......... примери многооооо.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 90. 90 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#87] от "berbenkov":

  НУ, иии , "+".

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 91. 91 Профил на vtodorov
  vtodorov
  Рейтинг: Неутрално

  Харизматичното управление се основава на личното очарование на лидера.Политическите платформи, програми, стратегии и т.н. са за обосноваване на личните му амбиции.
  Въпросът е: До какво води реализацията на политики основани на недоверие, презумпция, че всички са престъпници и със средства като постоянни проверки в среда на икономическа криза, задълбочавана от липсата на подкрепа за реформиране на обществото и икономиката и тотална парализа на тези, които по силата на избора си са длъжни да го следват?

 92. 92 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#81] от "ARRI":

  - И кои наричаш пирати ?


  Имах впедвит изостаналите.
  Кой-пират,кой-талибан,кой-
  -комуняга,кой-индианец в резерват.
  Или "човеци" които нямат достъп
  до книга.А за южна Америка да не
  говорим че има специални екскурзии
  за секс с канибалки които и все таки
  са си останали само с две секс-пози,
  или първообитни.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 93. 93 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До 55: Като част от партия, която предлага реална друга възможност. И не се занимава с това колко е лош този или онзи, а просто говори за алтернативни решения - за слънчева и вятърна енергия вместо въпросния АЕЦ Белене, за вредата от Бургас-Александруполис, за промяна на абсолютно недемократичния изборен закон, за повече възможости за пряка демокрация, за по-малко строителство в зелените и защитените територии, за по-грижливо сортиране на боклука...
  Когато подаваш сигнали до прокуратурата за нелегални дейности на министри - имаш повече шанс, отколкото когато си мечтаеш за нещо, което не зависи от теб.
  Та в този ред на мисли ти пожелавам мечтите ти да зависят от теб и наистина да успееш да ги сбъднеш.

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 94. 94 Профил на vtodorov
  vtodorov
  Рейтинг: Неутрално

  До г-жа Костова;
  За боклука -Пример София; Балиране и екскурзия на боклука;
  За ВЕИ - Мораториум и промени в Закона за земеделските земи;
  За Емисиите парникови газове - Нона и Дянков;
  За тютюнопушенето - Министъра на здравеопазването, която не се посвени да си загърби призванието за здрава нация заради лобистки и икономически интереси и личните наици и интереси на депутатите;
  И прочие:
  За еврофондовете - колко млн.евро налични в разплащателния фонд в МФ, бяха върнати в ЕК в края на 2009 г. вместо да се преведат на бенефициентите, които трябваше да бъдат проверени за лоялност;
  Защо не се внася вноската на България по програмите за ТГС и ЮИЕ, това липса на планиране ли е или умисъл или некадърност;
  Какви са механизмите за управление на заема от 700 млн Евро от ЕИБ и как се изпълняват в момента;
  Продължавайте да мечтаете в тоя ред на мисли.Все още имате време за мечти.

 95. 95 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 968 Весело

  Вариант №4:

  Плаж на устието на река. В далечината се вижда джунгла. Камчия? Лонгозът? Горят няколко сламени колиби. По плажа бягат морски пехотинци, мирише на дим и на още нещо. Явно битката още не свършила. В далечината, някъде от въздуха се чува музика. Вагнер? Тук, на това място? Млад човек с очила се опитва да кара сърф, въпреки че около него в реката избухват снаряди и вдигат гейзери в мътната вода. Наоколо въздухът се тресе от рева на двигателите на хеликоптерите, които прелитат на заден план. Наблизо е кацнал един такъв, прибират ранени, слиза снимачен екип, който бяга приведен към един приклекнал, гол до кръста човек. На главата му има черна широкопола шапка със сребърна емблема отпред. Въпреки все още незатихналото сражение и падащите наблизо минометни снаряди, човекът не трепва. Искрено се забавлява на опитите на сърфиста да яхне не особено големите вълни. По всичко си личи, че това е българският министър-председател. В устата си има до половина изпушена пура. Внезапно проговаря, гласът му успява да надвие шумовете на битката, която все още се води на заден план. Говори на английски:
  "I love the smell of Cohíba in the morning... The smell, you know that gasoline smell... Smells like, victory"

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 96. 96 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#94] от "vtodorov":

  Единствено за тютюнопушенето съм съгласен наполовина.Другото е в стил"Кутев".Разликата е,че другаря ги подхвърля такива на журналистите,на които е единствен гост.

 97. 97 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Мда, като гледам какво са написали мнозинството от форумците тук - извън темата, изповедта на Боко не е актуална поради леееки отклонения от действитерността.

  Скука.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 98. 98 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#94] от "vtodorov":

  После того, как советская Красная
  армия покинула в 1947 году Болгарию,
  в этой стране не было никаких
  иностранных войск до тех пор,
  пока госсекретарь США Кондолиза
  Райс не посетила ее спустя два года
  после присоединения к НАТО, чтобы
  подписать соглашение о трех
  военных базах: авиабазе «Безмер»,
  авиабазе «Граф Игнатьев»
  (которая недавно получила сертификат
  «100% соответствия» требованиям НАТО)
  и полигоне «Ново Село».
  США недавно закончили проведение
  военных учений с Болгарией, которые
  прошли с 22 по 28 апреля.
  В этом феврале чиновники болгарского
  правительства заявили, что примут на
  территории страны комплексы
  американских и натовских ракет-
  перехватчиков и войска, которые будут
  их обслуживать.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 99. 99 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Не съм казала, че Бойко Борисов работи адекватно по тези теми.
  Казах, че съм оптимист, че неговото правителство ще очертае законови рамки в държавата, така че кадърните да могат да работят сравнително адекватно. А не господа комунистите да им пречат, заради изкривеното разделяне на хората не на кадърни и некадърни, а на наши и ваши.
  Не си правя илюзии, че Бойко Борисов е много способен политик. Той е просто един пожарникар, завършил полицейското училище в Симеоново. Но вярвам, че има амбицията да въведе правилата, от които тази държава отчаяно се нуждае. Полицията да е полицията, съдът да е съд, а партиите да са партии, а не всички заедно да обслужат партията майка, партията дъщеря (ДПС) и всичките ДС, БСП и ДПС обръчи от фирми.
  И ако успее това да свърши, ще е една важна стъпка в правилната посока. Тогава наред ще са кадърните. Ако още са останали от тях в България.

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 100. 100 Профил на van_helsing
  van_helsing
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Драги форумци,

  нямате ли си профили в скайп или фейсбук, та ни занимавате с личните ви преживявания и нужди. Какви са тия сватосвания и пр.?

  Не ви ли смущава лицемерието на БиБи?

  Защо се срамува от своите приятели олигарси?

  "Казвам ти, Петре, не ще пропее днес петел, преди ти три пъти да се отречеш, че Ме познаваш". (Лука 22:31 - 34)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK