Симеон Дянков: Дупката в бюджета ще е по-малко от 2 млрд. лева

Симеон Дянков

© Георги Кожухаров

Симеон ДянковПо-малко от 2 млрд. лева ще е дупката в бюджета в края на годината. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков по Нова телевизия. Той обясни, че е дошъл да извади България от кризата. Знам какво искам да направя, знам как и го направя, категоричен беше той.


На въпрос защо правителството взима пари от фискалния резерв той отговори, че резервът е именно за това - във времена на криза да се вземат оттам пари, вместо да се вземат заеми. Министърът подчерта, че България няма да взема заем от МВФ.


Дянков обясни, че акцизът за цигарите се вдига тази година рязко и така няма да се наложи да бъде вдиган поетапно. Финансовият министър каза, че акцизът така или иначе трябва да е 25% до 2012 г. С директното вдигане обаче се запазва инфлацията.

Един успешен финансов министър се познава по това колко пъти е казал не на искания за изразходване на средства, смята Дянков.

Окончателно съм казал, че до края на 2010 г. няма да вдигам ДДС, категоричен беше министърът. Той обясни, че за него е важно мерките да се обсъждат преди да бъдат приети. Затова беше важно да минем през тристранката и накрая се стигна до това, че не вдигнахме данъка.


Според Симеон Дянков не е достоверно твърдението на бившия вътрешен министър Михаил Миков, че всеки ден се прибират 300 млн. евро от контрабанда. Той призова Миков да разкрие кой прибира тези пари, след като е запознат със ситуацията.


Ваньо Танов, шеф на агенция "Митници", си върши добре работата и ще си я върши още дълго време, подчерта министърът. Контрабандата е повече от минатала година, призна той, но е така заради кризата и освен това се е увеличили в цяла Европа. Според Дянков ако не беше Танов, контрабандата щеше да е повече.


Не сме толкова дисциплинирани колкото Естония или Германия, но сме дисциплинирани, смята министърът, като уточни, че за тази година само Естония и Швеция се справят фискално по-добре от нас.


По думите му единствената грешка, която е допуснало правителството е, че много по-активно и рязко е трябвало да променим администрация. От икономическа и финансова гледна точка обаче не са допускани грешки, смята той.


За мен министерството на околната среда е с най-тежкото наследство, там предишните двама министри такива неща са правили, че на Нона Караджова ще й трябват 2 години, за да достигне кота нула. В края на мандата аз съм сигурен, че Караджова, ще бъде един от трите най-успешни министри, подчерта Дянков.

Ключови думи към статията:

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 470 Неутрално

  НА ВИСОЧЕСТВОТО ВСИЧКИТЕ МУ ОПОНЕНТИ СА ВСЕ ПРОПАДНАЛИ ХОРА,САМО ЕДИН ЛУД МОЖЕ ДА НАМЕРИ ТАКОВА УНЕВЕРСАРНО ОПРАВДАНИЕ.ЕДИН МИЛИОН ЧОВЕЦИ -БЪЛГАРИ ПУШАТ ФЕКАЛИИ ЗАРАДИ ТАЯ СМРАД.

 2. 2 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "че всеки ден се прибират 300 млн. евро от контрабанда."
  Дневник!

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 3. 3 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  ..."единствената грешка, която е допуснало правителството е, че много по-активно и рязко е трябвало да променим администрация"...Към 1.1.2010г. съкращенията трябваше да са вече факт!!

 4. 4 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  ...тази година 2 000 000 000, догодина 4 000 000 000.

 5. 5 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Браво на Дянков, добре се държа.
  Сега очаквам да се развихрят бдителните българи от ДС, ДПС и БСП и да разобличат американските пъклени планове.
  Другари и другарки, товарищи!
  Вие искате да използвате благините на гнилия капитализъм, но да си остане България Народна Република. Дори и вие трябваше да разберете, че те става.

  Миша
 6. 6 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3521 Неутрално
 7. 7 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  ...нищо не може да спре дефицита, не ти ли е ясно това, момче?...България НЕ Е КОНКУРЕНТНО СПОСОБНА СТРАНА, нали ти го казаха и повториха и потретиха...ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ЕКСПОРТНО ОРИЕНТИРАНИ ИКОНОМИКИ ТРЯБВА ДА СЕ СВИЕ ДО ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ...ТОВА Е. не лъжи хората само за да имат празни надежди...

 8. 8 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 597 Разстроено

  Попитали Радио Ереван:
  - Българите кога ще стигнат дъното?
  Радио Ереван отговорило:
  - Те вече го стигнаха, но сега копаят надолу!

 9. 9
  ****

  Този коментар беше изтрит в 06:12 на 24/05/2010 от неговия автор.

 10. 10 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ех , де'а тая тройна коалиция . И калкулаторите са изпокрили д'еа !

 11. 11 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Попитали радио Ереван:
  " Възможно ли е Дянков да върже бюджета с дупка под 2 000 000 000?
  Светкавичния отговор бил: " Трудно ,но не е невъзможно, защото бюджета на Дянков за 2010 ще свърши през юни. После ще е с нов бюджет, и там 2 000 000 000. А може да се наложи и с трети, ама в края на годината и тогава дупката пак ще е под 2 000 000 000."

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 12. 12 Профил на hito
  hito
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Абе този не твърдеше ли през Декември, че по-балансиран бюджет, каквото и да е това животно, България не е виждала?

 13. 13 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 933 Неутрално

  "Според Дянков ако не беше Танов, контрабандата щеше да е повече."
  -------------------
  Според мен ако не беше Дянков контрабандата щеше да е по-малко.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 14. 14 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Вече ми е трудно да повярвам на каквото и да е твърдение на това правителство. Утре ще каже обратното...

 15. 15 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 675 Весело

  Като му чета името на това .............. (нямам думи за С.Д.), ми идва само една песничка на черно фередже в главата:

  Хасково затвора
  на криминалните у дома
  ....

  Айде весело и гербаджийчетата да не прекаляват с цъкането на минусчета, че ще вземат да си докарат някой артрит на кунките

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 16. 16 Профил на k
  k
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Гледах интервюто.

  Дянков беше ОК!

  Ясни, точни отговори, без общи приказки и заучени фрази!

 17. 17 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Първият продънен бюджет от 12 г., а този некадърник има наглостта да нарича всички останали пропаднали политици.
  Бюджетът за 2009 г., правен от пропадналия Орешарски издържа 5-те първи месеца на това правителство. А "най-добрия бюджет", правен от най-добрия икономист в Източна Европа, шести в цяла Европа и деветдесет и някой си в света, се продъни на третия месец.
  Некадърно, нагло, дребно човече с очевидни ментални проблеми. "Непукизмът се изгражда, аз съм работил в Световна банка, в Афганистан, в Зимбабве и съм кален. "

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 18. 18 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Очевидно дянков залага още неколкостотин милиона дефицит.. Защото, след вноската на БНБ от 340 милиона геният изкара априлския на плюс. Гледам, фискалния резрев в БНБ не мърда от критичните 6 милиарда, а това означава че пак ще мусе наложи в края на месеца да бърка вътре. Идвад заплати, осигуровки, общини и помощи...
  Този възторжен оптимизъм на министъра на фантасмагориите ме плаши. Великият "финансист" не казва и дума за реалната икономика. Не продумва и ред за задълженията към фирмите, ни вопъл, ни стон за ситуацията на БФБ. Не продумва за идеята държавния дял в БФБ да бъде приватизиран.. Ние комай сме единствената държава с сериозен дял в този пазарен механизъм..
  Това изречение е безумно: "Контрабандата е повече от минатала година, призна той, но е така заради кризата и освен това се е увеличили в цяла Европа.."
  Министърът на фантасмагориите призанава, че е налице огромна контрабанда, забравил е какви ги плескаше преди една година и е открил виновника - кризата и цяла Европа..
  Да припомним думите му, заящото късата памет е лош слуга:
  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=154980
  31 юли 2009 година. Медиапул.
  "За покриване на останалите 1.3 милиарда очевидно в голяма степен ще се разчита на намаляване на контрабандата през границите, което Дянков определи като "основната задача в Министерството на финансите, за да се запълни дефицитът в държавния бюджет".
  Ако оценките на лицето за 2009 година са били 1.3 милиарда несъбрани от контрабнда, а тази година вика, че се е увеличила, какво ли се получава?
  Ще ви кажа. Пълна катастрофа и невероятен ресурс в подкрепа на организираната престъпност и олигархичните кръгове заинтересовани от този източник на доходи. Ако разчетите на малоумника са верни де..

  Ecrasez l’infâme
 19. 19 Профил на artep
  artep
  Рейтинг: Неутрално

  Ако държавата с това правителство и този финансов министър не потъне ,значи си е много добре на самотек и няма нужда някой кой знае кака да и бере гайлето.

 20. 20 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Мачкай комунистите , Дянков. Пожелавам ти успех, а с Гоце се избъзика много добре в интервюто.

 21. 21 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Неутрално

  какво стана ясно от участието му в предаването:

  1) не може да говори политически и това е, човекът е просто експерт и си върши работата, не разбира от политика и разпъване на лукуми и не се и интересува
  2) затвърди се впечатлението, че е финансист на световно ниво, който през цялата си кариера се е справял успешно с кризи на макро ниво в множество държави ... това, което прави и у нас му кристално ясно и се движи по план
  3) дори в най-бруталната криза и с изключително тежко наследство кризата е овладяна и въпреки, че всички съседни на нас държави (без македония) режат пенсии и заплати и вдигат данъци и са разтърсвани от протести ние ще го избегнем

 22. 22 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Любопитно

  4) работи в синхрон със синдикатите и бизнеса и се вслушва в идеите и препоръките им, това запазва баланса в обществото и така се използва максимално експертния потенциал на обществото
  5) следи ежедневно ситуацията във всички наши съседни държави и въобще в европейската и глобална икономика, за да не ни хванат неподготвени. поддържа постоянни контакти с колегите си министри от другите държави в ЕС
  6) безкомпромисен е в намерението си да прокарва реформи до последно независимо от обществения натиск и инатът на някои негови колеги в правителството

  евала и смело напред, дянков!

 23. 23 Профил на vg
  vg
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Лекеатлета (доколкото имах време да му слушам глупостите) твърдеше ,че е измъкнал от кризата държави ,като Зимбабве и Афганистан.

 24. 24 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "най-големият икономист" за всички времена ,по собствена самооценка,най-напред да се разплати с бизнеса и после да говори за каквито и да е цифри или дупки.защото с безумната си фискална политика тотално съсипа малкият и средният бизнес.

 25. 25 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1334 Весело

  Герберите понеже са нечленоразделни, цъкат минуси мълчаливо и успяват да пуснат някой с ОФ лента да вдигне поредния лозунг...
  Алоуууу, милиционерите, напишете нещо. Нещо смислено, вместо по терлици да минавате през форума и да хващате тендовагенит от цъкане по мненията ... Болезнен е бе. Па и упорит. Трудно се лекува, а предвид грижата на любимеца ви към болничните заведения ще осакатеете бадева. Грижа ме налегна за вас..

  Ecrasez l’infâme
 26. 26 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#25] от "Graf":

  аз не съм 'гербер', но ще ти пиша нещо, за да не се чувстваш пренебрегнат повече - много ти е цигански профила, чърчил, граф на латиница, а ти пропаднал комунист ... тоест ако трябва да обобщя - неграмотност, несъвместимост и тотална обърканост още от старта, а мненията ти няма да ги коментирам - те са под всякаква критика

 27. 27 Профил на Warior
  Warior
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#25] от "Graf":

  Извинявам се за правописа ,предварително . Ама много си прост. Никакви ли други не се въртят във тиквата ти ,само ГЕРБЕРИ. Ами не бе другар има и БЪЛГАРИ сега трябва да ме разбереш ,иначе не ми се обяснява по подробно ,разчитам на собственият ти интелект на теб и другарите от Българската Агенция за Недвижими имоти, съкратено БАН

  Da go duhat bednite / Neizvesten Rimski senator/
 28. 28 Профил на d24
  d24
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Аз съм лекоатлет и тичам много. На мен са ми важни няколко мнения - на премиера, на колегите ми и на бизнеса. Моят коректив е бизнесът. Непукизмът се изгражда, аз съм работил в Световна банка, в Афганистан, в Зимбабве и съм кален. Аз знам какво трябва да се направи и го правя. Самоуверен съм, защото съм работил в много страни, където има кризи, много по-тежки, отколкото в България. Криза има в Гърция, но никой не очакваше в Европа, че ще е толкова сериозна", посочи Дянков.

  е те това е...

 29. 29 Профил на zarkozp
  zarkozp
  Рейтинг: 5 Гневно

  На среща със студентите в края на миналата година,г-н Дянков каза,че ако не се оправят нещата в България до края на м.май
  ще си подаде оставката.Всички виждаме,че те дори се влошават.
  Време е да си изпълни обещанието.
  Колкото за интервюто му в Нова тв.и по-точно за резултатите от
  увеличаването на акциза на цигарите и паралела,който направи за
  "дупките" в бюджета през 2009 и 2010-абсолютен цинизъм.

 30. 30 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Весело

  Тзи път, каза че и администрацията му е виновна. Докога този малоумник ще е министър на финансите?

 31. 31 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 737 Весело

  Отново и както винаги плюят само неграмотните, не че сме очаквали и друго де... Ще ме извиняват, че не им чета мненията ама ги знам на изуст! Резерв оставиха, загробиха държавата и още 2-3 клишета, които вече са толкова употребени, че сами те не им вярват!
  Предполагам обаче скоро да излезе нова мода! 101% съм сигурен, че след няколко месеца ще твърдят същите неграмотници, че всъщност то всичко си е било добре и Дянков всъщност е бил влошил положението и ако го е нямало България въобще нямала да разбере, че има криза! Тази плоча вече е подготвена предполагам и се чакат резултатите. Ако са добри пускат я в ефира яко и до безкрай!

 32. 32 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Открито писмо до Прокопи „Крадеца”
  Николай Бареков
  Кръгът „ Cash & Carry" на Прокопи „Крадеца" се опитва да изнудва и това правителство, само че този път си намери майстора.
  Наскоро Прокопи "Култориста" се прочу в операция "Наглите" на МВР. Кой обаче е по-нагъл !? - Този, който отвлича хора или този, който рекетира цялото общество и е готов да прецака държавния интерес в името на поредната си кражба...

  Господин Крадец, чашата преля!

  Замесвате името ми във Ваша акция за спасение там, където не е нужно. Цяла България знае, че сте затънал в дългове до гуша и сте един фалирал бизнесмен. Краят ви е дошъл, а агонията Ви заслепява и ви кара да правите глупости и да приемате мръсни поръчки за жълти стотинки.

  Прокопи „Крадеца" е дете на няколко правителства. Неговите номера на рекетьор отдавна са известни в българската журналистика. Когато Прокопи поиска да лапне тлъста държавна поръчка или да открадне някое предприятие като „консултант", той отива при поредния премиер и започва да го крънка с някоя гадна поръчкова статия във ведомствения си официоз „Cash & Carry". Кръгът „ Cash & Carry" на Прокопи „Крадеца" се опитва да изнудва и това правителство. Само че този път си намери майстора и премиерът Борисов го изрита със силен шут отзад.

  Ще помоля Прокопи "Крадеца", след като е толкова съзнателен журналист, да отговори публично на следните два въпроса:

  - Изгонен ли е бъдещ министър от това правителство за връзки с него и за среща, на която Прокопи „Крадеца" е обяснявал на въпросния бъдещ министър, че е лично негово назначение и трябва да му е „благодарен"?

  - Рекетирал ли е Прокопи „Крадеца" настоящия премиер със статия, срещу която е искал лиценз за банка?

  Номерата на Прокопи „Крадеца" този път не минават, защото това правителство очевидно не се поддава на изнудване. Ако крадецът не отговори до една седмица публично, ще оповестя отговора на тези два въпроса и ще приключим с темата завинаги.

 33. 33 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Предизвиках отзвук, ама не по темата.. Пак в мен се вторачиха с любов...
  Цела сюрия се припозна, па и призна че са ги заболели сухожилията..
  Warior, по темата. Как ти се струват изявленията на малоумника? Последователни? Пълни със знания и спомени какви ги е плескал по-рано?
  Да те светна. Без да съм овързан с кабелите на НАП, МВР и митниците на Танов, съм наясно, че няма мегдан за такива обеми контрабанда. За обеми от порядъка на милиард и кусур. Това само означава, че малоумника, от който се възхищавате, като види числа с повечко нули зад единиците и започва да губи ориентация.. Този феномен е познат при неграмотните и малограмотните. Загубват се в нулите и става една.. Като с онази журналистка, дето изкара бюджета на държавата ни двеста и няколко милиона... Дето милиони, там и милиарди..
  Трагедия е милият дебил, ама не го осъзнавате.

  Ecrasez l’infâme
 34. 34 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#25] от "Graf":

  Граф ли си,принц ли си,не те знам,обаче виждам,че си много светнат по финансите.По-горе пишеш,че гледаш фискалния резерв,брей да му се не види,къде го видя?А защо не виждаш задълженията към бизнеса,нали и за това питаш?Или ти за определени фирми?Или питаш просто да се правиш на интересен като изкараш Дянков некадърен?Жегнаха те минусчетата... забравяш,че си тигър и половина

 35. 35 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  И само 1 млрд от това е за финансиране на пенсии от НОИ и още 1 млрд доплащания за земеделие.
  Спрете пенсиите и пуснете земеделците да си обработват кое както си намерят без да ги субсидирате и всичко ще си дойде на мястото.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 36. 36 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 737 Весело

  До коментар [#35] от "Десен":

  Относно това земеделие, незнам точно какво става там, но имам един авер голяма хиена, до сега беше на соларни паркове там за 5 години възвращаемост му беше сметката, сега вика новата далавера е земеделие за 4 години... Явно далаверката в земеделието наистина е на ниво А и нали сега лобираме за изравняване на нивата на субсидиите може да стане още по-далаверско

 37. 37 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Дянков е любим гръмоотвод на форумните "гении".

  В интерес на истината, донякъде сам е виновен с резките си и не до там премерени изказвания.

  Ние имаме куп политици, които се справят по-добре от Дянков когато става дума до сладкодумие. С кой от тях бихте го заменили?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 38. 38 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#36] от "nqma zna4ka koi":

  Всичко им е извъртяно. На запад ги субсидират за да НЕ произвеждат, защото ще подбият цената на пазара.
  Тука ги субсидират за да произвеждат.
  Ами виж - те допреди година две за земеделските производители дори нямаше задължение да си внасят осигуровки и данъци.
  Сгеа поне формално имат такова, отделно че никой от тях не плаща НИКАКВИ данъци и никакви осигуровки.
  Еми няма такава система да работи някъде по света.
  Ето това са реформите които ни трябват - необлагаем минимум поне 450 лв и нагоре от 15 до 35% данъци и всеки се оправя сам с пенсиите както намери за добре. Не плаща данък сега а когато ги потребява от ЛИЧНАТА си ОНАСЛЕДЯЕМА партида.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 39. 39 Профил на rivera
  rivera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На Дянков му е весело. За него са важни - премиер няколко приятели и бизнеса, ама кой бизнес - не уточни. Народа не е важен. Предстоят толкова плащания, че не знам как ще се оправи. Очакват големи приходи от летния сезон, но сивата икономика и там е на ниво.

 40. 40 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#37] от "Nikolay UK":
  Със Стоян Александров. Той никога нищо не каза ако знае че няма шанс да си изложи аргументите. Затова не го викат никъде,защото не става за диалог.
  То и икономиката не е разтягане на локуми а чиста математика.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 41. 41 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 737 Весело

  До коментар [#37] от "Nikolay UK":

  Тея "гении" ние си ги знаем! Капацитета им е добре известен на всички. А колкото до това, че Дянков разлайва кучетата прав си! Ама някои пък точно това харесваме в него! Говори прямо, не пести обиди когато от ДС се опитват да му дават наклон на оная работа и хич не му пука, защото нито ще прави политическа кариера, нито експертната му такава се влияе от това какво мислят за него няколко неграмотника! Та Дянков е абсолютно независим от страстите на тиквите, за него е важно да се справи добре, защото това ще даде солиден скок в кариерата му, което пък от своя страна ще увеличи доходите, които той изкарва по честен начин. Това е основната разлика, на него му неизгодно да краде и да се проваля. В този смисъл той е много силно и истински мотивиран!

 42. 42 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Писна ми да слушам колко сме добре, а ВИНАГИ да сме последни по стандарт на живот и доходи . Щом сме добре, защо сме бедни като църковни мишки и купуваме вертолети за по 300млн, . значи не сме добре .

 43. 43 Профил на d24
  d24
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Из стенограмата на Министерски съвет

  http://www.capital.bg/blogove/ot_dondukov_1/2010/05/21/904615_borisov_kum_ministrite_za_koi_li_put_kazvam_-_mislete/

  Точка 19

  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: Господин министър-председател, проблемът донякъде е в това, че тъй като финансовата ситуация е динамична, понякога хората се притесняват да не би това, за което се смята, че днес има пари, утре да няма. В нашето министерство сме приели правилото, че това, което към момента е възможно, значи е възможно. Когато нещо се промени, значи се е променило. Но някои проекти вървят за повече от една година – примерно, за две или за три напред, и тогава след като не знаем какъв ще е бюджетът за следващата или по-следващата година, приемаме по презумпция, ако всичко изглежда разумно, че ще стане. А дали ще стане…

  По едно време говореха за договори с неосигурено финансиране. А какво им се случи?

 44. 44 Профил на rivera
  rivera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#41] от "nqma zna4ka koi":

  Едно е да искаш - друго е да можеш.
  Дянков е некомпетентен и освен това заблуден. Нито познава средата, нито манталитета на българина, нито около него са честни и коректни съветници. Всичко е изкривено. Да не говорим за главите на управляващата и съюзниците.

 45. 45 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  Тоя като си спомня как се гърчеше и се мазнеше на Първанов ми се повдига.

 46. 46 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  значи по-малко говорене му е майката.... това от мен да го знаете. един ден коат аз стана фин. министър ще си трая... и няма да съ излагам пред медиите....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 47. 47 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 624 Разстроено

  До коментар [#29] от "zarkozp":

  трябва да си изтъркаш стъклата на бинокъла, защото нещо са се зацапали и не виждаш добре през него - ако пък случайно си толкова прозорлив, че тук 5-6 грамотни хора ти обясняват във форума /понеже не вярваш на някакви си там капацитети от световната банка, които за нищо не стават, нито пък на статистически данни от институти по икономика и т.н./ но ти имаш повече информация и по-добре я анализира може би. в такъв случай пиши един имейл до министерски съвет да те поканят и да ни изведеш от кризата, цяла българия те чака примряла... аман от ганьовци - казват им безработицата спада, икономиката живва, той виждал разбииш ли, че ставало по-зле..

 48. 48 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 737 Весело

  До коментар [#44] от "rivera":

  И ти как го прецени това, по статиите в пресата ли! Искрено ме забавляват капацитетните ви мнения наистина! Както казват по-умните, пилците се броят на есен! Към момента данъци няма се вдигат, лихвите падат бавно, но сигурно! За тези, които горе долу схващат нещо от икономика им е ясно, че това е важното! Има само още един фактор инфлация, само че той ще стане ясен след месец, два! Ако се запази в приемливи граници в комбинация с дефицит под 3%, това ще значи абсолютен успех за правителството!
  Разбирам, че някои хора ги вълнуват други неща като заплатите, безработицата и други подобни работи, но те се явяват като успех от политиката на правителството, а не че успеха на същото се постига чрез тях. В съседните страни, които се опитаха да го направят по обратния начин, първо да вдигат заплати и да назначават безкрайна администрация за постигане на ниска безработица се вижда до къде стигнаха.

 49. 49 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1202 Любопитно

  До коментар [#28] от "d24":

  "Аз съм лекоатлет и тичам много. На мен са ми важни няколко мнения"

  Сега вече се сетих. Дянков е Forrest Gump.

 50. 50 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 737 Весело

  До коментар [#44] от "rivera":

  "Нито познава средата, нито манталитета на българина, нито около него са честни и коректни съветници. "

  А може би и българина трябва да си промени донякъде манталитета, а не Дянков стратегията, не ти ли е хрумвало?

 51. 51 Профил на rivera
  rivera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много голяма поддръжка има ГЕРБ във форума, но не изразяват мнение, само поставят минусчета. Явно това им е ПР - а.

 52. 52 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Не знам какво има да му се поддържа и възхвалява на Дянков след като за цяла година единственото му постижение е неизпълнението на бюджета и изглозгването на резерва. Това високоперчене, че дошъл за да спаси България е чиста лъжа! Всеки финансист може да свърши неговото с 2 милиарда дупка в бюджета. Не разбирам откъде го черпи това самочувствие при положение, че не е направил нищо супер, дори нищо добро..просто посредствено закърпване. Аз такива наперени хвалипръцковци не ги харесвам и уважавам!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 53. 53 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Много моля форумците които дават мненията си от странство,а знам че те не са малка част тука.Много ви моля спрете да го подържате,или поне елате тука посърбайте му попарата и чак тогава давайте мненията си за тоя човек.

 54. 54 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  ...аз не мога да разбера критикарите на дянков и това е - не сте ли наясно, че той НЯМА ИЗБОР, ПРОСТО НЯМА ПАРИ, НИТО МОЖЕ ДА ПЕчАТИ ,НИТО ЗАЕМИ ИСКА ДА ВЗИМА,КОЕТО Е ДОНЯКЪДЕ ПРАВИЛНО, НИТО ИМА ДОХОДОНОСНИ ОТРАСЛОВИ СТРУКТУРИ, какво искате, дайте му конкретни предложения, но и световен финансов гений да дойде не може да напълни разсъхнатата каца с изгнили лески и ръждиви обръчи. Единствения изход според него е: да се свие потреблението и да се чака, но и това не е стратегия, а ако предприеме нещо започват трусове, така управляваше и КОСТОВ приватизация, непопулярни мерки и стана лош, черен и циганин, но поне не излъга нито веднъж, и този така - от лош, по-лош, както турчина се изказа вече, та нещата никък не са розови. Според мен пари само за пенсии и другото пълна свобода, дори и сива икономока да има повече - тя помага за една година докато се съвземат нещата, а после ще видим... Бизнеса и селското стопанство трябва да се оставят да се съвземат, държавата трябва да обеднее и да съкрати 50% ОТ СЕБЕ СИ, това е. НАЙ-МАЛКО 50%.

 55. 55 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  ...никакви музеии, никакви спортни зали никакви хеликоптери и фрегати и какви ли не щуротии, НИКАКВИ... иначе падаме в джандема...

 56. 56 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Докога народа ще разрешава на частните КУЛТОВИ КОАЛИЦИОННИ И ПРАТИЙНИ ГРУПИРОВКИ, ДА БЪРКАТ НЕНАКАЗАНБО В ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА И ДА КРАДАТ ОТ БЮДЖЕТА ПОД ПРЕТЕКСТ "СРЕДСТВА ЗА РАЗНИ КAМПАНИИ" А БЕЗОТЧГЕТНОСТТА СИ ЩЕ ПРИКРИВАТ С ВДИГАНЕ НА ДДС-то?
  ЗАЩО НЕ СЕ ВДИГНЕ ЧЛЕННСКИЯТ ВНОС НА ЧЛЕНОВЕТЕ В ЧАСТНАТА ИМ ГРУПА, А БЪРКАТ ЗА ЧАСТНИ НУЖДИ В ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА??
  Колко хляба може да си купи един Пенсионирал се Вишист след трудов стаж от 35г, и с пенсия 150лв??

  Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която бърка в ДЪРЖАВНАТA си хазна и вади пари, под претекст "БЮЖЕТНИ стедства за разни КАМПАНИИ", и давани безвъзмездно на всички тези Култови, АМАТЙОРСКИ Фракции, Коалиции, Партии и Идеологo-Мажоритарни (Култ-Групировки)!

  Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която превилегирова държавните си служители като не облагва с данъци, а всички останали, ДА?
  Задавалили сте си въпроса,
  Защо се дават и откъде най-вече, по 60лв хотелски за ден на депутатите?

  Защо?
  Защото нямаме ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ!
  Защото не се ЗАБРАНИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯТ-КУЛТОВ и АМАТЙОРСКИ ФАКТОР;
  ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС,
  ДА СЕ МЕСИ в ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!

  КРАДЕ се за ЧАСТНИ КУЛТ-ФРАКЦИИ, ЧАСТНИ-КУЛТОВИ-ГРУП-КОАЛИЦИ и ПОЛИТИЧЕСКИ ШАЙКИ, под претекст, КАМПАНИЙНИ.
  Един Вид "КОНСТРУКТИВНО" ограбване на ДАНЪЦИТЕ дадени от НАРОДА.

  Свързвайки този факт, с факта какво направихме от РОДИНАТА на Левски и Ботев;
  УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТКА, на Култ-идеологии, Култ-Религиозно и Култ-Етнически, РАЗЕДИНЕНА България,
  ми се иска да повторя че, щом не сме забранили КОНСТИТУЦИОННО на Всички новоизлюпили се Култ-идеологически мажоритетчета, Коалиции, Партии и Фракции, да бъркат безразборно в Бюджета и да вадят събраните от народа среддства, под прикритият претекст "Бюджетно-КЪМПАНИЙНИ", проблемът с дефицита няма да се реши!

  Ето защо, Вишист след трудов стаж от 35г, е с пенсия 150лв??
  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 57. 57 Профил на Ronald
  Ronald
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Д Н Е В Н И К !!!
  Поправете го това 300 млн.евро, Ризова го попита,за 3 млн. лева всеки ден...
  от мухата - слон

 58. 58 Профил на hambo
  hambo
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А дупката в моя джоб ще бъде значително по голяма от тази в държавния бюджет... Кога мистър Дянков ще я запълни?... И как, ако смея да попитам?... Като ми замрази за вечни времена луксозната пенсия от 150 български гроша?...И като компенсация за това свое хуманно дело, тихомълком увеличава мизерните депутатски заплатки... Да не би случайно тези пладнешки разбойници и хаймани да не умрат от глад?...Дерзай Симеоне, давай Дянков! Колкото по бързо обезлюдите България, толкова по добре... Но за кого? За вашите чуждестранни господари или за местните феодали... И на кого ще оставите тази оглозгана до кокъл България? На хлебарките от цигански произход? Да се плодят и множат ли?... Вернописец Храбър

 59. 59 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  До коментар [#34] от "ret":

  "По-горе пишеш,че гледаш фискалния резерв,брей да му се не види,къде го видя?А защо не виждаш задълженията към бизнеса,нали и за това питаш?Или ти за определени фирми?"

  Видях го в отчетите на БНБ. Всеки ден националната банка пуска информация за размерът на валутните резерви на страната. Инфото е известно като баланс на управление емисионно и се публикува на официалния сайт на банката.
  Питам за задълженията към фирмите, защото държавата ги дължи тези пари, а и обеща до края на май да се издължи. Ама май, май... Бе май и през юли няма да стане тяхната.
  Нищо де. Най-ощетени са точно тези, които гласуваха за мутрето. Сега ще чакат благоволението на изцъкления дебил, белким получат стари заплати и нова работа...

  Ecrasez l’infâme
 60. 60 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Изумява ме колко сте зле повечето от горе писаните.

  Дянков бил кретен. Дянков бил некадърник. Дянков щял да разпродаде държавата на МВФ и СБ. Дянков бил по-тъп даже и от Орешарски, и т.н. и т.н. ГЕРБ били ултра тапанари и т.н. и т.н.

  АМИ ЗАЩО НЕ СТЕ НА УЛИЦАТА И НЕ ПРОТЕСТИРАТА?

  Щом е толкова зле положението и държавата загива и ГЕРБ ще разрушат и малкото останало от България, щом ГЕРБ ще ни разипят:

  ЗАЩО НЕ СТЕ НА УЛИЦАТА ДА ПРОТЕСТИРАТЕ, СТРАХЛИВЦИ?

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 61. 61 Профил на anton_delev
  anton_delev
  Рейтинг: Неутрално

  на никой ли не му направи впечатление, че финансовият ни министър няма представа, че Бургас - Александруполис е петролопровод, а не газопровод?

 62. 62 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Как се прави ?!
  Дългове СССР
  http://www.newsru.com/russia/24may2010/heritage.html
  Все пак трябва да се отбележи, че Украйна не са се отказали от неговата част от дълга и затова твърдят, че са част от активите на СССР. Делът на Украйна, според документите, през 1991 г., е 16.37% на дълговете и активите на СССР. Споразумението за "нулев вариант", приет от всички бивши съветски републики през 1994 г. Върховната Рада не го е ратифицирала. Освен това, украинските власти да подчертая, че размерът на дълга и сумата, която могат да бъдат получени от актива, не са сравними. Ако Русия е платил около $ 14 000 000 000 украинския дълг, както е посочено в началото на април, министърът на външните работи Сергей Лавров, на отвъдморските СССР имоти е 300-400 000 000 000 долара. В допълнение, Kostenko казва, че има дългове от бившия Съветски съюз на украински граждани спестяванията , които по текущте валутни курсове достигна до 100 000 000 000 долара.
  Цената на чуждестранната собственост в капитала е мистерия, пише "Ведомости" . През 1991 г. руските власти оцениха чуждестранни активи от 110 млрд. долара. Според счетоводните състав и на Русия, общата стойност на чуждестранната собственост на СССР вече възлиза на 300 милиарда долара. Британската частна агенция Пинкертон дава още по-голям брой - 400 милиарда долара, от които 100 000 000 000 сметки за злато и 300 000 000 000 евро - в недвижими имоти.Външните недвижими имоти е най-вече се появява в съветския период. Според същия Владимир Kozhin, е "хиляди, десетки хиляди квадратни метра, много големи обекти в Германия, в бившия Варшавския договор в Чехословакия, Унгария, Полша,България, Монголия, Виетнам. Но почти всички страни, ние имаме собственост, като се започне от Латинска Америка и се стигне до Югоизточна Азия.
  http://translate.google.bg/translate?js=y&prev=_t&hl=bg&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.newsru.com%2Frussia%2F24may2010%2Fheritage.html&sl=ru&tl=bg

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 63. 63 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Браво на Дянков!

  А на безсмислиците и глупостите на комунистите няма какво да се обръща внимание. Те са окончателно бити карти. Дори и с вечната, братска поддръжка на ДПС.

 64. 64 Профил на dovijdanebojko
  dovijdanebojko
  Рейтинг: Неутрално

  Хайде, освобождавайте го този "министър", че му задържата научната и бизнес кариери! И нека тома да стане преди да стане фатално късно за България!

 65. 65 Профил на dovijdanebojko
  dovijdanebojko
  Рейтинг: Неутрално

  Хайде, освобождавайте го този "министър", че му задържате научната и бизнес кариери! И нека това да стане преди да стане фатално късно за България!

  А тези, които с гласуване ни го натресоха - поне да ни се извинят!

 66. 66
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:15 на 24/05/2010 от неговия автор.

 67. 67 Профил на АК
  АК
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Да, Господ е българин - в тази кошмарна глобална криза имаме Симеон Дянков за финансов министър.

 68. 68 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 604 Неутрално

  - той отговори, че резервът е именно за това... .


  A,posle rezerva? Koy spestyava za
  rezerv,koy har4i.
  Tiya da byaha na vlast u zapada
  i tyah da sa gi previrnali na"prosyatsi".

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 69. 69
  ****

  Мненията на потребителя Слепият Пю бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 70. 70 Профил на rivera
  rivera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "nqma zna4ka koi":

  Ти май му вярваш, както и на онзи, който ни каза да си сменим чипа.
  Явно нямаш голям житейски опит щом не виждаш в Дянков детинщините в поведението и някои психични отклонения, характерни за ... нека това оставим за специалисти.
  Споменаваш в друго си изказване, че били се задържали данъците, че падали лихви и т.н.
  Явно и икономиката не ти е силната черта. Имаш право да коментираш всичко, но бъди по-скромен особено в областите, в които си любител.
  Банките компенсират намалението на лихви по кредити, като намаляват лихвите по депозитите на населението, на фирмите, което си има и добрите страни - ще бъдат изтеглени.
  ДДС не увеличиха, защото рухваше цялото доверие, а това означава крах на Бойко. Косвените данъци и цените на стоките са вече нещо друго. Там пипат, ама ти не пазаруваш, защото май друг го прави и за това не знаеш цените.

 71. 71 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 604 Неутрално

  До коментар [#60] от "abadobata":

  -ЗАЩО НЕ СТЕ .... .

  Поне аз, не чел по време на
  "тато"да е имало протести.
  И как в милиционерска държава?

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 72. 72 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Единственото, което успя да направи е да похарчи фискалния резерв.

 73. 73 Профил на rivera
  rivera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!
  Да пазим нашият език, да пазим в сърцата си спомена за онези, които го създадоха - светите братя Кирил и Методий, Климент Наум и Ангеларий, както и всички други ученици, разпространили знанието.

 74. 74 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#48] от "nqma zna4ka koi":

  Що на есен бря? Гениалното още зимъска обяви, че кризата приключва на 1 април. Ти да не би да кажеш, че то е излъгало? Пардон не е познало? И какъв е резервнио план на генийчето? Основният разчита, че по света знаят що правят и ще ни доведат до растеж. А ако не знаят? И започва нов етап на кризата (или нова криза, както предпочиташ го наречи)? И идиотчето дори заем не взе когато щеше да плаща 5-6%. Сега са към 8%. А като издуха резерва дали ще са под 10%?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 75. 75 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 932 Любопитно

  До коментар [#62] от "AFONIA":

  http://fotos.laprovincia.es/fotos/noticias/646x260/2009-12-06_IMG_2009-12-06_02:25:44_i2.jpg
  Сталин и Хитлер, ЧЛЕНОВЕ НА ПРЕСТЪПНОСТ

  В окупираните страни на нацисткия Гестапо и Съветския НКВД работи ръка за ръка. Немските тайната полиция убитите са в зоната според расови критерии. В региона, съветската тайна полиция са убити от социален или политически стандарти. Само когато двете тоталитарни лидери не успяха да се споразумеят как да разделят света, започна войната между тях. Хитлер напада Съветския съюз през юни 1941 г. и антихитлеристката коалиция помогна на Западна Европа в края на войната и я спаси от тоталитаризма. Но за другата половина на Европа под контрола на комунистите , края на войната е през 1991 г. с разпадането на съветската империя. Смята се, че жертвите на престъпленията на Хитлер и Сталин са повече от 50 милиона души, от които 27 милиона са в съветската територия.
  Престъпленията на нацистка Германия бяха осъдени на Нюрнбергския трибунал. А защо престъпленията на Сталинска Русия са преминали ненаказани? Както се посочва от Март Лаар, основател на фондация за разследване на комунистическите престъпления, ако двама убийци се бият помежду си и убиват един друг, това не означава, че първият въоръжен човек е по-малко престъпник. Комунистическата терор е бил на същата лига на лишаване от граждански права, че престъпленията на Третия райх. В действителност, продължилото 75 години СССР е убило повече хора, отколкото са били убити от нацистите, но това също не ги прави по-добри комунистите от нацистите
  http://www.laprovincia.es/articulos/2009/12/06/stalin-hitler-socios-crimen/273425.html

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 76. 76 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Спрете пенсиите и отменете субсидиите за земеделци и дупка в бюджета няма да има.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 77. 77 Профил на Чупакабра
  Чупакабра
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#61] от "anton_delev":

  Даже Дянката два пъти спомена "Бургас-Александруполис&quot; и "газ". Да не се бърка с американското gas? Не вервам, че може да е толкова зле.

 78. 78 Профил на tumbaka
  tumbaka
  Рейтинг: 219 Неутрално

  До коментар [#1] от "4i4e":

  Ами купувай си цигари с бандерол бе смардлив чичка-нещастник.

 79. 79 Профил на faleri11
  faleri11
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#21] от "Боги":

  с все по- голям итнерес те чета, от скорошното ти появяване) само се притеснявам... а, бе, ти да не си бот... всмисал човек ли си, изкуствен интелект, или естествена тъпота

 80. 80 Профил на faleri11
  faleri11
  Рейтинг: 418 Неутрално

  п.с. с извиние за плагиатството от Пратчет, как да се въздържи "човек"

 81. 81 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 604 Неутрално

  До коментар [#78] от "tumbaka":

  -смардлив чичка-нещастник. ?


  Щастливец , акой ВИ накара да
  опитате от смардтта.?

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 82. 82 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 933 Неутрално

  http://money.ibox.bg/comment/id_438444410
  "В този документ (CONF-BG 22/01), се посочва: "Рязко повишаване на цените на цигарите би довело и до значително увеличаване на дела на нелегалната търговия на тези стоки, като ще се избягва плащането на дължимите акцизи (а вероятно и плащането на други данъци и такси). Така, ако повишаването на акцизите на тези стоки се извърши в кратък времеви период, това най- вероятно ще доведе до рязко нарастване на сивата част от този сектор на икономиката."
  --------------------
  http://news.expert.bg/?id=228676
  "На местата, където Комисията беше предложила увеличения на акцизите на две стъпки, веднъж през 2010 г. и веднъж през 2014 г., депутатите настояват тези увеличения да станат факт съответно през 2012 г. и през 2014 г."
  -------------------
  http://tax.bg/bg/news/view/5223
  "За България и още 7 страни, които не са достигнали сегашния минимален праг на акциза, или са направили това едва в последните месеци, беше даден 4-годишен преходен период да въведат новите ставки - до 1-и януари 2018-а."
  -------------------
  http://www.vsekiden.com/?p=69670
  "Акцизът на цигарите няма да бъде намален. Това обяви финансовият министър Симеон Дянков в отговор на въпрос на “Всеки ден”. “Предложението не е добро, не го разглеждаме сериозно”, категоричен бе той."
  ===========================
  sociopathic dork

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 83. 83 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  ББ дали изобщо подозира, че чрез този инфантилен плъх Дянков много скоро ще си отиде от власт, изритан от изгладнелия и обеднял народ?

 84. 84 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#82] от "wreck":
  В посочената статия се казва:
  Според експерти от Световната банка, контрабандата зависи в по-голяма степен от нивото на корупция, отколкото от цената. Контрабандата от друга страна служи на компаниите производители да разширяват пазарните си ниши в нови страни и по този начин да съхраняват мащабите на производството си, поради факта, че като по-евтини навлизат и в бедните страни.
  Дали Дянков ще вярва на Световната банка или на производителите на цигари. Всяка една акция против пристрастяването е правилна, дори да води до по-малки приходи в бюджета. Статистиката в раковите отделения за похарчени средства и успеваемост сред пациентите е показателна. Няма държава в ЕС с ниска цена на цигарите, просто няма.

 85. 85 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#43] от "d24":


  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: Господин министър-председател, проблемът донякъде е в това, че тъй като финансовата ситуация е динамична, понякога хората се притесняват да не би това, за което се смята, че днес има пари, утре да няма. В нашето министерство сме приели правилото, че това, което към момента е възможно, значи е възможно. Когато нещо се промени, значи се е променило. Но някои проекти вървят за повече от една година – примерно, за две или за три напред, и тогава след като не знаем какъв ще е бюджетът за следващата или по-следващата година, приемаме по презумпция, ако всичко изглежда разумно, че ще стане. А дали ще стане…

  БОЙКО БОРИСОВ: Да, и затова подписвайте договорите така, че контрагентът да знае, че при наличие на финансови средства продължава, ако не, не замразява временно и тогава продължават. Фиксирайте това в договора.
  -------------------------------------------------------------------------------------
  Това си го пропуснал...Айде,не така ку....ската де!
  Айде,малко по-сериозно!Стига сте се опирали на недомлъвки,не е хубаво.

 86. 86 Профил на sabetnik
  sabetnik
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Цитат от тримесечния отчет на бюджета на Министерство на отбраната касаещ прословутите хеликоптери и липсата на средства за тях /оказва се че има блокирани средства като гаранция по сделката/:
  "Поради крайно ограничените капиталови разходи и не извършване в срок на дължимите плащания по договор № УД-03-3/28.01.2005 г. с „Юрокоптер” – ЕАДС, съгласно клаузите на договора банка „Сосиете Женерал” извърши прихващане на сумата от 52 019.4 хил. лв. (за 1-я и 2-я вертолет „AS 565 MB Panther”) по основна програма 3 ”Военноморски сили”. В началото на м.април бяха прихванати и 24 538.7 хил.лв. за 3-я вертолет “AS 565 MB Panther”, при което общата сума на прихванатите средства е в размер на 76 558.1 хил. лв.

 87. 87 Профил на rivera
  rivera
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ГЕРБ щели да изплащат разходите на народните представители, когато ползват личните си автомобили по работа. Щели да спрат използването на служебните автомобили на НС. Статията я свалиха бързо от коментираните в Дневник /стори ми се, че за доста кратко време я задържаха/ та реших и тук да включа едно свое мнение, като моля да ме извините. Мисля, че темата е важна и, ако се четат нашите коментари, нека знаят мнението ни.

  Тези субсидии, които получават партии и депутати за какво се отпускат от държавата. Какво е предназначението на тези средства, ежегодно отпускани на избраниците. Възнагражденията за какво са, нали за извършване на работа, а каква е работата на народния представител – да представлява народа. Как би могъл да го представлявал, ако не се среща с него, за да узнае неговите желания и интереси. Тези близо 3 хил. лв. основно възнаграждение, около 2 хил. лв. за участие в комисии, консултантските не са ли достатъчни за покриване на неговите разходи. Изобщо, колко пъти народа ще плаща за едно и също нещо?!
  Второ: как ще се отчитат тези разходи – с пътни листове или по друг начин. За да няма съмнения държавата осигурява безплатното придвижване там, където тя участва, например – БДЖ, нека народните избраници да пътуват с държавен превоз и така хем ще са по-близо до народа, хем ще се съживи малко този държавен транспорт, изпаднал в колапс, хем ще го финансират, а и, нашите мили народни представители, няма да амортизират личните си автомобили. По този начин народният представител ще може много точно да се отчете и няма да има никакви съмнения, че е използвал държавни пари за личен интерес имитирайки обхождане на страната за срещи с народа, когато не е в състояние да докаже и ще изпълни със съдържание представителството си на народа.

 88. 88 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1295 Неутрално

  Червените влъхви доскоро се кълняха,че Дянков се бил върнал само и само с една цел-да набута България със заем от МВФ.
  След това пищяха,че Дянков искал да вдига ДДС.
  След това,че щял да изхарчи резерва.
  Сега,когато в цяла Европа се вдига ДДС и някои опряха даже до МВФ,когато бюджетните дефицити са много по-големи от нашия,когато цунамито Дянков опроверга всички техни прокоби,червените врачки просто реват кой за каквото се сети,несинхронно,разбито!
  Някой вярва ли още на червените врачки?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK