СДС: МВР да организира акция "Документите" заради хаоса с издаването на нови паспорти

СДС: МВР да организира акция "Документите" заради хаоса с издаването на нови паспорти

© Красимир ЮскеселиевСДС написа писмо на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов, в което поиска акция "Документи". Това съобщи председателят на партията Мартин Димитров на пресконференция.


Причината да подготвят специално писмо са зачестилите оплаквания на граждани заради огромните опашки и хаоса при издаването на лични документи, каза евродепутатът Надежда Нейнски. След "Лапачите" и "Наглите" искаме акция "Документи" от министъра на вътрешните работи, допълни Димитров.


От партията предлагат и нов начин на организация на работата по издаването на нови документи за самоличност. МВР да изработи система за запазване на дата и час по интернет, както и изпращане на готовите документи по куриер, предлагат от СДС. Вътрешното ведомство да изготви и графици за работа в извънработно време, включително събота и неделя, на службите, приемащи формулярите, настояват още от партията. В противен случай гражданите, които трябва да си извадят нов документ за самоличност, трябва да си взимат отпуск, допълни Надежда Нейнски.
Плащането на таксите да става с банкови карти и да се въведе електронният подпис при подаването на формулярите, предлагат още от СДС. МВР може да изпраща писма на всички граждани с определен препоръчителен период за смяна на документите за самоличност и при неспазването на тези срокове, да се заплаща по-висока такса, препоръчват от партията.Искането на СДС за актуализация на бюджета е свързано с намаляване на дефицита, а не с увеличаването му. Това напомни лидерът на СДС Мартин Димитров. От партията настояват да се заложат ясни критерии за актуализация на бюджета. Необходимо е правителството да гарантира възприемането на европейската методология за измерване на бюджетния дефицит, както и бюджетен дефицит под три процента. Надхвърлянето на дефицита над тази стойност ще доведе до отдалечаване от еврозоната, повишаването на лихвите по кредитите, превръщането на държавата в рискова страна, оттеглянето на наши и чужди инвеститори, смятат от СДС. Димитров допълни, че други опасности са влизане в процедура на свръхдефицит и забавяне на излизането от кризата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK