Започна делото срещу депутати от ДПС за измама за 370 хил. лв.

Започна делото срещу депутати от ДПС за измама за 370 хил. лв.

© Анелия НиколоваСофийският градски съд даде ход на делото срещу депутатите от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков въпреки исканията на адвокатите то да бъде прекратено заради съществени процесуални нарушения.


Срещу бившия областен управител на Силистра Сефер и бившия кмет на Дулово Табаков са повдигнати обвинения за документна измама. Според прокуратурата те са получили неправомерно над 370 хил. лв от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства относно извършени строително-монтажни работи. Злоупотребите са свързани с две обществени поръчки за строеж на седемкилометрова отсечка от селски път между с. Окорш, община Дулово и главния път Силистра – Шумен в края на 2006 г. Освен депутатите обвиняеми по делото са и инж. Росица Милчева и Веско Пачкински.


Връщане на обвинителния акт на прокуратурата, защото е неясен и съдържа значителни неточности, поиска адвокатът на инж. Милчева, подкрепен от останалите защитници. Според съда обаче искането им е неоснователно, тъй като в обвинителния акт конкретно и точно са посочени кои са документите, чрез които е извършена измамата.


Сефер и Табаков са разследвани и за изграждането на канализационната мрежа в Дулово за 29 млн. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK