Местната власт в Русе отново ще финансира процедури ин витро

Прием на документи по програмата на община Русе "Асистирана репродукция" (ин витро) започва от 1 юни, съобщиха от администрацията. 


Тази година средствата, заделени от бюджета на кметството за лечение на безплодието, са 30 хиляди лева. На всеки одобрен кандидат ще се отпускат по 2500 лева срещу фактура за действително направен разход и медицински документ от специализирана клиника за предстояща асистирана репродукция.


Документите се подават всеки работен ден до 30 юни 2010 г. в деловодството на общината. Втората сесия за финансиране по програмата тази година ще бъде от 1 до 30 септември.  


Русе бе сред първите общини в страната, които приеха да подкрепят опитите за ин витро оплождане на двойки с репродуктивни проблеми. Средствата, които се заделят всяка година, са според възможностите на бюджета.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK