Дянков: Подобряване на инфраструктурата и увеличаване на производството са целите на кабинета

Дянков: Подобряване на инфраструктурата и увеличаване на производството са целите на кабинета

© ДневникДо края на 2013 година усилията на кабинета ще са насочени към подобряване  инфраструктурата на страната, реформа на държавната администрация и увеличаване на българското производство. Това обяви  на среща с предприемачи в Разград  вицепремиерът Симеон Дянков.


В момента  проектите за изграждане на  пътища и магистрали заобикалят Северна България. Тази диспропорция е заложена още от разработките на  правителството на Симеон Сакскобурготски, но това  трябва да се промени. Нужни са пътища, които да свързват северната и южната част на страната и модерна пътна връзка Русе - Варна - Бургас, която да осигури достъп на българските пристанища до европейскатка пътна мрежа, каза Дянков. Затова през следващите три години правителството на ГЕБР ще започне да разработва проекти за нови пътища през Стара планина, чието изграждане се планира за след 2013 година.


България трябва да увеличи  производството на стоки, конкурентни за европейския пазар. Според Дянков ускорено трябва да се инвестира в биоземеделие, защото този вид продукция е много търсена в  Западна Европа. Страната ни има условия да стане и голям производител на стъкло и фаянс. В момента имаме малки промишлени мощности от този бранш, но даденостите позволяват и мащабни проекти. Вече има заявен инвеститорски интерес от западни компании и от страни извън Евросъюза, които искат да произвеждат  промишлено стъкло у нас, както и стъкла за автомобилостроенето, каза финансовият министър.


Увеличаването на бюджетния дефицит няма да доведе до отлив на чужди инвеститори от страната.Сам по себе си дефицитът не плаши бизнеса. Бюджетният недостиг  става опасен, ако  доведе до повишаване на данъците, но в България това няма да се случи, увери Дянков.

Ключови думи към статията:

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 434 Неутрално

  След 2013г. ще видим какво ще кажат новите Управители на нацията.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 2. 2 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 658 Неутрално

  "Нужни са пътища, които да свързват северната и южната част на страната и модерна пътна връзка Русе- Варна- Бургас, която да осигури достъп на българските пристанища до европейскатка пътна мрежа, каза Дянков."

  АМИН!

  I don't want to believe. I want to know.
 3. 3 Профил на nkn123
  nkn123
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Русе е единствената сухопътна и железопътна връзка на България със Североизточна Европа, а градът няма нормална връзка със София, Варна, Бургас и Пловдив.
  Да не говорим, че зимно време северната и южната част на страната са откъснати - няма един мост под Стара Планина - то и през 19 век е било така, няма голямо мърдане напред

 4. 4 Профил на TFH
  TFH
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "nkn123":

  "мост под Стара Планина" - новост в световната практика!

 5. 5 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Този защо не е уволнен вече?
  Даже трябва да е в затвора за крупни щети на Българската икономика.

 6. 6 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Стискам палци да успеете! Това са ключовете към развитие на истинска икономика. Успех!

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 7. 7 Профил на nkn123
  nkn123
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#4] от "TFH":

  ТУНЕЛ

 8. 8 Профил на dnp_m
  dnp_m
  Рейтинг: 403 Неутрално

  абе дянков утиваи си. стига си спирал бизнеса да се развива. Миналата година не знаеше как се изчислява дефицита и утрепа икономиката със своите фикс идеи. в момента ще я доутрепеш.

  до сега имахме малка пица, а сега каква парче, блат, или само кетчуп.

  как можа да прецакаш пловдив в опита си да си изтегли заем за инфаструктура. вашето леке тотев се опитва половин година това да го нашправи и не можа и сега получи поръчка от герб ти да го свършрш . махаи се от българия некадърник. явно едно е да учиш нещо на теория друго е да можеш да го реализираш в перактиката.

 9. 9 Профил на volokin
  volokin
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Точно казано, но едно е да искаш, друго е да можеш и трето е да го направиш.
  То това всеки мислещ човек го знае, аз от 10'ти клас си го мисля, но другите две неща ми липсват. Изобщо цялата североизточна мрежа е ужас. Трябва да видите какви "първокласни" пътища има, един пример- пътя Шумен Силистра. Истински ужас,срамота!
  Да не говорим за състоянието на пътищата в гр. Варна- няма такива дупки на друго място.

  Just below my skin I'm screaming...
 10. 10 Профил на juve
  juve
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Симпатизирам на това правителство, но това, което правят започна да ми напомня един стар виц, които не помня добре, но смисъла му беше, че ако стюардесата покажела едната си цица, единия мотор щял да спре да работи, а ако покажела и другата - и другия мотор щял да спре и т.н......и когато самолетът паднал, бай Ганьо възкликнал "...аман от к.....ски номера...... Така и правителството: ако заявим, че ще строим пътища и магистрали, очаквания бюджетен дефицит ще бъде 3 %, ако заявим, че ще гоним и съдим до дупка виновниците за настоящето положение, бюджетния дефицит ще бъде 4 %, ако заявим, че ще създаваме по-добри условия за чуждите инвеститори, бюджетния дефицит ще бъде 5 % и т.н. - спрелите мотори може и да не са само бюджетния дефицит, но и други аспекти, които показват импотентност и неспособност за справяне. И накрая народа, след подонето, ще се поизтръска и ще каже "....аман от к......ски номера"......и всичко ще си продължи както през последните 20 години. Ако филма 300 се наричаше "Седем милиона и половина" и не разказваше легендата за подвига на спартанците, а за българската реалнаст, нашият Леонид....познайте кой....щеше да извика мощно "Това е Българи-и-и-и-и-я-я-я-я-я" и да бутне в ямата някой чужд инвеститор.

 11. 11 Профил на redneckyt
  redneckyt
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Това, което казва е вярно. Дано да има време и най-вече воля за да не да остане всичко само на хартия. При добро развитие това наистина може да ни помогне не само да отлепим, но и да дръпнем напред, поне на Балканите. Въпреки че сърбите да речем отдавна са помислили за тези неща и ги развиват и поддържат от години, за гърците да не говорим.
  Нашият коз обаче може да е следният:
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=490613

  Дано той и тези, които трябва са прочели внимателно и разбрали добре какво означава тази статията. Това е бъдещето. Може би малко по-червено отколкото на някои хора им се иска, но изкривяването на фактите няма да помогне на никой, и най-лошото - ще направи така че да изпуснем голям шанс.
  Ако не искат дори могат да не четат всичко, но това е задължително:

  "Очевидно дойде времето за някакви по-модерни форми на протекционизъм, за по-национална икономическа политика. Което означава, че г-н премиерът трябва да се обърне към малко по-сериозни, национални икономисти. Времето на международните чиновници изтече."

  http://en.wikipedia.org/wiki/Causes_of_the_Great_Depression
 12. 12 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1341 Весело

  Браво Симеон, Браво Дянков - продължавай в същия дух!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 13. 13 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Дянков е прав, но само не разбирам как един качествен инвеститор, с експортно предприятие ще се уплаши от вдигане на ДДС, например?!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 14. 14 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1409 Весело

  Ма няма пари... не разбира те ли??? Дупка до дупка, добре, че кратери чак такива няма, па може и да има. Да сте доволни, че има магарешки пътечки... па и Бг-то се напълни с щарХщар каручки и нали трябва да си мерят показателите за проходимост... и ако всичко е кат хората какво ще мерят? Тия с ферариратата няма да ги си крат или ще си оставят вентилаторите в тях и без това няма нужда от допълнителна устойчивост, че тука път просто никъде НЯМА, па за скоростни отсечки изобщо не можем и да помислим!!!!!

  Жената е покана за щастие
 15. 15 Профил на volokin
  volokin
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Ама то и Леонид, бисер след бисер реди, не мога да не му го призная- цар е на бисерите, трябва да стане лаурият на късия разказ.
  Струва ми се, че много се забавиха реформите. Не съм гласувал за Герб, но в началото на мандата, когато заявиха намеренията си за здравната реформа и начина по който ще се изпълни, си каза- ето, това ако го направят, ще ми се издигнат в очите. А то какво стана, няколко протестчета и... реформа йок. Това е до сега за всяко предложено разумно нещо, а не мога да си кривя душата- разумни идеи имаше.
  А и тази игра на доброто-лошото ченге вече ми призлява. Днес ще вдигнем ддс, утре добрия бат гойко казва- няма. Толкова протеворичиви изказвания и действия не си спомням до сега да е имало в което и да е правителство. В тази несигурна обстановка, как се привличат инвеститори?

  Just below my skin I'm screaming...
 16. 16 Профил на parche
  parche
  Рейтинг: 434 Неутрално

  целите на правителството трябва да бъдат:
  -наказание на съдий които упорочават съдебната система
  -наказание на държавни служители които пресвояват държавни средства
  -наказание на всички които фалшифицират държавни документи
  а останалото ще го постигнем сами

 17. 17 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 747 Весело

  А през 2015г БГ ще бъде най силната икономика в ЕС,ще имаме
  най-високия стандарт на живот,ще е преборена мафията ,ще сме
  ядрена и супервоенна сила,ще летиме в космоса ,ще бъде Бойко безсмъртен!

 18. 18 Профил на volokin
  volokin
  Рейтинг: 565 Неутрално

  А, забравих да кажа- по над 400 км'то продължение на р. Дунав имаме един мост, строи се още един. Но това е просто смешно, не мислите ли? Ако трябва сами, без румънците да си ги строим, но трябват поне още 2-3 моста като за начало. За бога, само в Лондон на отсечка от 20-30 километра има над 30 моста, 4е може и повече, а и Темза там не е тясна.
  Един мост да струва не пове4е от 300-400 милиона. Направо е трагично за какви други неща се дадоха маса пари(хеликоптери, белене, самолети, огледала и т.н.), за което разбира се не можем да виним сегашното правителство, поне засега.

  Just below my skin I'm screaming...
 19. 19 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#13] от "BBC":

  под данъците се има в предвид данъчната тежест, т.е. всичко - мисля, че сега вече разбираш

 20. 20 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1409 Весело

  До коментар [#17] от "Крез":
  и не забравяй, че наистина българките ще станат хубави

  Жената е покана за щастие
 21. 21 Профил на gelethian
  gelethian
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дянков е абсолютно и на 100% прав в това, което казва. Добре е че има визия. Въпросът е дали и как ще се реализира от правителсвото.

  Alea iacta est!
 22. 22 Профил на Lost
  Lost
  Рейтинг: 259 Весело

  Колеги гледам тука много специалисти. Дайте си и-мейлите за да ви потърся за министерски постове като стана МП. Лек ден!

 23. 23 Профил на volokin
  volokin
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До 21- приятелю, както казах по-рано- тази визия всеки мислещ човек я има.
  И аз искрено се надявам!
  А защо не, България има шансове, нека не се подценяваме толкова.
  Ето ги и според мен най-важните неща:

  1) Борба с корупцията, намаляване на бюрокрацията, която допълнително я подхранва; Създаване на чувство на справедливост сред гражданите, съответно силно правораздавателна система.
  2) Съкращаване на администрацията, модернизация(невероятно е как в 21 век всичко е на хартиени носители и ти тряват 15 хиляди формуляра, печата и там всякакви безумни неща, за бога, има инстанции където още печатат на машини)като съответно останалите на работа имат по-високи заплати, съответно по-висока мотивация. Това трябва да е подковано с добър контрол;
  3) Постоянство в данъчната и икономическата политики;
  4) Инвестициите, дори и с цената на заеми в инфраструктура;
  5) Незабавни реформи в здравеопазването и социялно-пенсионната сфера. Разбиване на монопола на здравната каса, съкращаване, съответно подобряване на условията в блниците.

  Има и още неща, но тези според мен веднага ми изплуваха в главата.

  Just below my skin I'm screaming...
 24. 24 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Явно през нощта Дянков е станал пресаташе на Плевнелиев и Трайков.

  Кой тогава е минансов финистър? Да не е Нона?

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 25. 25 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1128 Весело

  "Дянков каза!" - най-новия виц! Това момче на 40 и няколко не е за Дондуков 1 а за 4-ти километър приятели

 26. 26 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 628 Неутрално

  -"До края на 2013 година усилията
  на кабинета ще са ... ."


  Е. ее, докато има в "резерв"-
  да говори не истини.Фярфам му.

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 27. 27 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 628 Неутрално

  _"до повишаване на данъците,
  но в България това НЯМА да се
  случи, увери Дянков."


  НЯМА но се случи.  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 28. 28 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#22] от "Lost":

  Защо не си гледаш,
  арастуваните а "милиционер".

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 29. 29
  ****

  Мненията на потребителя Слепият Пю бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 30. 30 Профил на sentinel
  sentinel
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво! Откога чакаме това. България не е само София и магистралата на софиянци до южното черноморие. И друго е жшрно - трябва да има производство тази страна, само с полицейски акции, акцизи и данъци живота няма да се оправи.

 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  "Страната ни има условия да стане и голям производител на стъкло и фаянс. В момента имаме малки промишлени мощности от този бранш, но даденостите позволяват и мащбни проекти."

  Глупости, глупости, глупости...
  Този човек се оказва изключителен неграмотник. В страната има мощности за производство на фаянс, които се използват на 40% от капацитета им. За стъкло няма да говорим. Конкуренцията в региона е такава, че даже се закриват мощности.
  Световната индустрия на флоат стъкло е консолидирана. Четири компании - Asahi, Pilkigton, Saint-Gobain и Guardian, държат 62% от производството и 74% от доставките на автомобилно стъкло. Всички те имат заводи в Източна Европа. Европа произвежда годишно около 8 млн. тона, като освен Saint-Gobain, Pilkington, Asahi и Guardian с дялове над 1% от производството на Стария континент са Sisecam, Euroglas и Sangalli.
  Да хване малоумника и да се запита защо ни няма там: http://www.mirstekla.ru/participants.html
  Тоя идиот взел да разтяга хоризонта за след 2013, а не вижда че се е гмурнал в тинята и копа надоло като кърт...

  Ecrasez l’infâme
 32. 32 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не му вярвам на Дянков ,ако разчитам на интуицията си.Знам,че тя не е най добрият съветник,но ако той и Бойко от първия ден се бяха захванали за кризата,бяха изразили ясни и последователни идей за преодоляването й,ако единият не припяваше само за еврозоната,а другият ,де седне и стане не се оплакваше от предшествениците си/не че няма основания/ и не се обяви за първият полицай на републиката /сутрин на него звъняли първо за акцийте на МВР,вместо да му звънят за приходите в бюджета,напр./Та ако всичко не беше така,щях да им вярвам и на двамата.А ако се провалят ,най много ще ме е яд,че комунистите ще излязат прави в критиката си.

 33. 33 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#19] от "Боги":А защо си мислите, че инвеститорите са теоретици, като вас?! Това което ги интересува е инфраструктурата, образованието и пълната цена на работната ръка. какво ги бърк ддс-то?!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 34. 34 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#18] от "volokin":

  Прав си ,че трябва да има повече мостове на Дунав и че в Лондон са много ,но в Лондон от двете страни на Темза се намира Англия/и в Будапеща е така ,но там от двете страни е Унгария/.
  Не можем да строим сами мост на Дунав ако не са съгласни съседите,както не можеш да построиш нещо в двора си на границата на имота ти без да питаш твоят съсед

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 35. 35 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  До коментар [#31] от "Graf":

  Да допълня. Страната ни и сега е голям производител на стъкло и фаянс. В добавка това са енергоемки производства, с малка добавена стойност, особено за такива като нас.
  А да направи справка колко изказвания са направили мин фините на страната от 2000 насам. Колко прави мин фина на ФРГ. И да обясни защо той дрънка толкова много.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 36. 36 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#31] от "Graf":

  Grafе , пак си хулил дянков . Сега ще дойде Значката и ще те насмете . Мери си приказките за тигъра и министрите му , че ще те изкарат пак комунист ........

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 37. 37 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Неутрално

  На посещение в Разград Дянков каза ,че страната ни има условия да стане и голям производител на фаянс и стъкло.
  На посещения в Свищов ще каже ,че страната ни има условия да стане и голям производител на целулоза.
  На посещение в Перник ще каже ,че страната ни има условия да стане и голям производител на кафяви въглища.
  На посещение в Кремиковци ще каже ,че страната ни има условия да стане и голям производител на стомана.....и т.н.
  Само че ми се струва ,че като че ли се намираме в предизборна кампания като чета тези фантасмагории.
  А целта на Дянков/по-точно неговатоа фикс идея е да бъде записан като човекът вкарал България в Еврозоната ,в името на която той е готов да лъже и фалшифицира данни/

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 38. 38 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  До коментар [#35] от "Цецо":

  Да. От гледна точка на мащабите и даденостите ние наистина сме производители.
  Дянков мечтае за "Тежко машиностроене" от Червена могила.. Малоумник...

  Ecrasez l’infâme
 39. 39 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Пицко се оказа едно голямо природно бедствие. Не разбирам защо ББ така яростно го подкрепя, след като е видно на всички че тоя пумпал води страната към катастрофа. Впрочем, от всички министри на "Герб" единствено подкрепям и уважавам Цвъ Цвъ. Не за друго, ами защото е истинско ченге и знае как да се бори с престъпността.

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 40. 40 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Абе как ви се занимава още с тези циркаджии?
  Стискайте палци, ама тези на краката!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 41. 41 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  До коментар [#36] от "ARRI":

  Неам проблеми с етикетчетата. Дянков да си зададе въпроса, защо кредиторите оценяват по-зле държавата от една банка, па била тя и държавна. Защо кредитират ББР на 5%, а дават финанси на държавата срещу 6.6 и 7.4%.
  Като отговори смислено другарят от ловешките сокаци, тогава да размишлява върху отрасловата структура на икономиката и да предлага екологично земеделие в райони с интензивно земеделие...
  Пак ще повторя. Идиот.

  Ecrasez l’infâme
 42. 42 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#35] от "Цецо":

  "Страната ни и сега е голям производител на стъкло и фаянс."

  Мда, и на стомана тоже. И автомобили произвеждаме, и мотокари, и компютри, и кораби..., абе с две думи- един балкански икономически (индустриален) тигър от всякъде сме.

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 43. 43 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Този кретен след 10 месеца напъни май е открил топлата вода и очевидно е доволен от себе си. А не би трябвало. За 10 месеца само провали в областта, за която сам се валеше, че е най добър в Източна Европа, шести в цяла Европа и т.н. Най-добре е да си заминава за Грузия, там сигурно още му се радват за съветите, с които ги направи 149-тата най-развита страна в света.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 44. 44 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Разгеле! Запали! Що ти требеше да ни водиш у еврозоната?
  Започна да разсъждаваш като икоиномист, а не като финансист.
  Ако правим това за което споменаваш, ще влезем в зоната от самосебеси - дори ще ни канят, а не да кандидатстваме.

  pastor
 45. 45 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#41] от "Graf":

  Е па кой ти е казал , че дянков са го турили фин.мин. , за да си задва подобни въпроси ? Той е там , за да изпълнява заповедите на височайшите , и тва е . Все пак не забравяй , че той за това е и учил . Фондация ''Людмила Татова'' го е изучила във Виена , а не някой друг ...... Та какво очакваш от него ??? И не само ....... от него , а и от предишните .....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 46. 46 Профил на lyusien
  lyusien
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Дянков заслужава аплаузи Това е един от малкото политици които имат ясна визия за развитие на България през следващите 5 10 15 години Казва го ясно и разбрано - инфраструктора -която включва не само шосета и магистрали но и ж п транспорт летища терминали воден транспорт Дянков казва че Царя не е заложил на развитието на инфраструктората на Северна България Но наистина по-големите търговски потоци са през Южна България а Северна България има една огромна природна инфраструктора - Река ДУНАВ - която не се използва и на 10% от транспортните ни възможности Дянков не може да не знае че водния транспорт е наи евтин от всички транспорти Дунав ни свързва с много важни за България търговски партньори - Грмания Австрия Хонландия Чехия Унгария Русия и Украина Трябвя незабавно да се дадат на концесия пристанища терминали складове по всички дунавски пристанища Да се използват Ро Ро връзки Черно море - ДунавДа се свърже Видин със Тракия с хубав пътДобре предлага модерен път Русе Варна и Бургас- Супер
  - Земеделие -екологично чисто и висококачествено Ускорено развитие на овцевъдството Отлични условия неограничен пазар на всички продукти от овцевъдството -а те са много В Европа само пет страни развиват овцевъдство
  - Туризъм
  - Газопроводи Нефтопроводи Водопроводи Огромни печалби за държавата
  Корупция в нормално приемливи за обществото граници Наи страшното на корупцията е не че няколкостотин корумпирани боклуци -политици министри полицаи и съдии са взели подкупи от 1 2 100 милиона Майната му Обществото ще ги преглътне и ще движат любимия на Дянков икономически показател Б В П Наи лошото на корупцията че се създават НЕПАЗАРНИ УСЛОВИЯ Никои свестен бизнесмен инвеститор и фирми нямат шанс при високи нива на коорупция и се отказват или напускат страната

  БбРАВО НА дЯНКОВ
  мОГА ДА ВИ НАПИША И ОЩЕ НО ОТИВАМ ДА СИ РАЗВЕДА КУЧЕТО ТО Е НЕТЪРПЕЛИВО

  чАОО жЕЛАЯ ВИ УСПЕХ

 47. 47 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  некой пак си играе с минусите ,немам друго обяснение на това как тоя дебил един ден хората го обичат а на другият го мразят.ОПИТВАТЕ СЕ ДА МУ СПАСИТЕ КОЖИЦАТА А ТОВА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ГО ПЛАЩА С КРЪВ,В САЙТА НА БЛТЦ БГ ВСИКИ ДЕН НЯКОЙ БЪЛГАРИН СЛАГА КРАЙ НА ЖИВОТА СИ ПОРАДИ НИЩЕТА .КУПЕНАТА С НАШИ ПАРИ ПРЕСА МНОГО УМЕЛО ГИ ЗАМАЗВА ТИЯ НЕЩА.МИСЛЯ СТИГА ДА МУ СТИСКА, ОЩЕ НЕ Е КЪСНО БОРИСОВ ДА ОПРАВИ НЕЩАТА,ТОЯ ЩЕ НИ ДОВЪРШИ!!!

 48. 48 Профил на АМИГО
  АМИГО
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Че е криза-криза е. Че Бг е оглозгана- оглозгана е. Ама че и Пицко е, меко казано, неподходящ за този пост- неподходящ е. Няма какво да си кривим душата, уважаеми форумци, ББ трябва да разкара Пицко колкото се може по-скоро.

  “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” - пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22)
 49. 49 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#48] от "АМИГО":

  По-добре и двамата да се разкарат. Единият тъп другият по-тъп.

 50. 50 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#3] от "nkn123":
  Така де - тя Стара планина е там още по-отдавна. Няма как да се прокара мост под планината.

 51. 51 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  До коментар [#46] от "lyusien":

  А офцъта? Земи и нея...

  Ecrasez l’infâme
 52. 52 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#31] от "Graf":
  Какви условия : запаси, качество, цена на добив , цена на продукция , пазар ? Дянкови кьорфишеци !

 53. 53 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 361 Неутрално

  Наглият Дянков не се спира да лъже народа тцтцтц

  Да живее България и българският народ.
 54. 54 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  До коментар [#37] от "navy":
  Че той и Бойко като ходи в Москва обеща на Путин, като ходи в Америка, в Германия, в Италия...Както циганинът " една кола с воловете"

 55. 55 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Като за цели - звучат добре.
  Хубаво е обаче да се кажат и мерките чрез които ще бъдат постигани тези цели защото така си звучи много предизборно и неангажиращо.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 56. 56 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ".......и увеличаване на българското производство."

  Дянков, местното производство се увеличава, когато бъде защитено, чрез стриктното прилагане на множеството европейски норми и стандарти, към евтините вносни стоки.
  Тези норми и стандарти са задължителни и за България! Всяка стока излязла на пазара, трябва да бъде сертифицирана във всяко едно отношение.
  Ако всичко това се прилагаше и контролираше, 60 - 70 % от тези стоки нямаше да ги има по българските пазари и магазини.
  Така се стимулира местно производство!

 57. 57 Профил на Jorko
  Jorko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Адекватно изказване, браво!

  Време е за добрите!
 58. 58 Профил на vevie.ivanov
  vevie.ivanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре бил говорил човекът и надявали сте се били да направел нещо, пак той !
  Аз пък не се надявам - нито от него, нито от цялата им шайка. С действията си, това правителство показа, че не го бива за нищо друго, освен за циркаджилък.

 59. 59 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Правилно! Реда и инфраструктурата са в основата на повишаване на производителността.

 60. 60 Профил на bobby12
  bobby12
  Рейтинг: 221 Неутрално
 61. 61 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Не е работа да един финансов министър да се изказва на тази тема .НИКОЙ и сега НЕ иска от главният счетоводител - да "развива": произвидството..)).Но, няма лошо ..
  Лошото е , че това е работа на ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ, какво и колко да произвеждат , на разните стратегии- държавни - на ДРУГИ министри, на пазари и международни условия и т.н.
  НИКОЙ в САЩ, камо ли финансовият министър, НЕ е "насочвал" строежите на "гаражи ' в Силиконовата долина или..Форд , или Едисон , или фермерите , или Дюпон , или Стандарт ойл и т.н...
  САМО едната НАСА- е зависима от финансовия..))))
  Главното са Закона и неговите УСЛОВИЯ- за всички , без ДС-мутри, рекет и партии- в производството..)
  А тук , може САМО да спорим- КОЕ е доброто произвоодство/а , за страни , като нашата..
  НИЩО лошо не е казал Дянков, в случая..)))

  BIG AL
 62. 62 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  А и Дянков не е виновен за 'усвояването " на мангизите от ЕС , липса или лоши проекти, корупцията и т.н...)
  Достатъчно е , че момчето е идейно "ограмотен" - че с червената, крадлива МАФИЯ, никакъв напредък няма..)) Наясно е ..)
  Наясно е и , че НЕ може така , както досега, да се профукват мангизи - като Трой-мошениците,че трябва да има прозрачност- по американски и т.н...))
  П.С.
  Не съм му приятел и не го познавам..))))

  BIG AL
 63. 63 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#57] от "Jorko":

  Кое е адекватното? Всичко е общи приказки.
  "България трябва да увеличи производството на стоки, конкурентни за европейския пазар." Всяка баба знае това но как да стане?
  "Според Дянков ускорено трябва да се инвестира в биоземеделие, защото този вид продукция е много търсена в Западна Европа." Кой да инвестира? Дянков ли, държавата ли? Той похарчи фонда за заплати и бонуси, с какво може да помогне за инвестиране?
  "Страната ни има условия да стане и голям производител на стъкло и фаянс." Страната няма условия и не произвежда, заводите са частна собственост а не на страната.
  В капиталистическа страна в която собствеността е в ръцете на малцина единсвеното което Дянков и ГЕРБ може да направи е да въведът адекватни закони, но и това не правят.
  Подобни празни приказки говореше в речите си учителя на Данков и ББ - другарят им Т. Живков.

 64. 64 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  А и ако НЕ беше тази червена ДС-БКП-МАФИЯ, която ни изяде поредните 20 години от живота, сега ПОНЕ на нивото на средноевропейските държави щяхме да сме..Помислете малко..То не бяха сик и вис , и милиардерчета- по ДС- линия , банкови банкрути,червен саботаж и грабене,руска агентура с мечти да сме..Молдова или Беларус , изчезнали мангизи от външнотърговските ,луканови лупинги,пирамиди и прочие...И ВСИЧКО това го ДЪЛЖИМ на червената МАФИЯ...Нейна заслуга е..:)))))))

  BIG AL
 65. 65 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#64] от "big_al":

  Съвсем вярно. За съжаление вече е много късно нещо да се направи. От всички соц страни единствено чехите направиха промяната както трябва. Народното/държавно имущество, което беше 97%, най-вискоко сред соц страните, беше раздадено на всички. Най-рано и най-ефективно въведоха лустрацията.
  За съжаление е на английски.
  "The Czech transition to democracy was quite different from that of other countries. Unlike many of the neighbouring states, the new Czech government did not adjudicate under court trials, but rather took a non-judicial approach to ensure changes would be made.The new regime was intended to purify the country of past human rights abusers. All those involved with the Communist Secret Police were blacklisted from holding public office. This included: Upper reaches of the civil service,the judiciary, procuracy, the security service,
  army positions, management of state owned enterprises, the central bank, the railways, high academic positions, the public electronic media. The lustration laws in the Czech Republic were not meant to serve as a form of justice, but rather to ensure that events such as the Communist coup of February 1948 would not happen again."
  http://reason.com/archives/1995/04/01/the-czech-miracle

 66. 66 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Истината е, че Дянков се прецака да е финансов министър в една фалирала държава с фалирал бизнес, където всеки ход е грешен! Затова сега започва да си противоречи, объркан е! Просто няма успешен ход! Затова и Михов офейка!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 67. 67 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#66] от "BBC": Стискам му палци да успее! Успех, за мен означава да спаси банките и спестяванията на хората! Нека олигарсите и държавата фалират!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 68. 68 Профил на Емо Ангелов
  Емо Ангелов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Изтървахме черното прасе в Странджа, а сега ще ставаме лидер по стъкло и керамика
  А във врачанско едни баби правят едно сирене... стои като едра прежда, страхотни вкусови качества и не се разваля. Биотехнология саморасла Това ако беше във Франция, целия свят щеше да се трепе за такова сирене...

 69. 69 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Симо Дянков е статистик а не икономист, още по -малко макроикономист. Тоя , ако беше по байТошово време щеше да му е любимец. Така лъже и чертае светли перспективи ,че званието герой на нещо си ,щеше да му е в кърпа вързано.
  А ние сега ще си платим за годините на безхаберно наблюдение как разграбваха и рушаха заводите вместо да ги реорганизират и модернизират.

 70. 70 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 526 Неутрално  Пазари | Фирма на Цветан Василев е събрала 15 хил. евро с издаване ...
  27 Май 2010 ... "ТЦ-ИМЕ" е пуснала в края на септември емисия при частно предлагане, а днес Комисията за финансов надзор одобри книжата да се търгуват на ...
  www.dnevnik.bg/pazari/.../907451_firma_na_cvetan_vasilev_e_subrala_15_hil_evro_s/ - отпреди 18 минути

  Това е най-скоростно премахваната статия в Дневник.
  Първо сумата е за 15 милиона а не хиляди и второ , от новината се прави извода, че собственика на КТБ, започва да тегли кеш и да се оттегля.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 71. 71 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#48] от "АМИГО":

  "ББ трябва да разкара Пицко колкото се може по-скоро"

  Винаги, когато комунистическият агитпроп плюе по някого, той внезапно ми става симпатичен. Защо да разкарваме Дянков бе, амигувич? Ааа, сетих се - защото е най-големият противник на Големия енергиен шлем на Гуце Сирищника и Матушката ти и каза, че няма да даде и лев за АЕЦ Белене. Там ти е болката, нали, агитпропче...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 72. 72 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#39] от "АМИГО":

  А, този бисер на любимия ми форумен манипулатор и дезинформатор съм го пропуснал:

  "Пицко се оказа едно голямо природно бедствие. Не разбирам защо ББ така яростно го подкрепя, след като е видно на всички че тоя пумпал води страната към катастрофа."

  Ми не, другарче, катастрофата я дохарахте ВИЕ - червените боклуци от БСП(к), ДПС и НДСВ. Наглостта ти е безпределна...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 73. 73 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Главо главооо ... за да повишаваш производителност трябва да имаш производство! Аман от книжни плъхове.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 74. 74 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#72] от "Zoon Politikon":
  Разбираш от политика ,колкото животните в гората.Освен БСП,НДСВ и ДПС не виждаш нищо друго. Къде са цялата плеяда политици от двадесет години. Разбери най-после че всичките са еднакви и са се сговорили да си осигурят взаимна закрила от наказание.
  Както си тръгнал да обясняваш ще изкараш тройната коалиция виновна и за турското робство.

 75. 75 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  до дисидент 65
  Защо мислиш, че само чехите направиха успешен преход? Къде слагаш поляците и унгарците? И източникът ти на английски е доста стар - 1995. Чехите първи започнаха масова приватизация като у нас, но после бързо се отказаха. Ние въпреки техния отказ приехме този модел, който доразграби държавната собственост. За реституция не говорим! Не знам някъде да е имало реституция в бившите соц. страни. Мисля, че сме единствените.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK