Президентът наложи вето на съкращенията в СЕМ, които засягат и неговата квота

Георги Първанов<br />

© Анелия Николова

Георги ПървановПрезидентът Георги Първанов наложи днес вето на промените в Закона за радиото и телевизията (ЗРТ), съобщиха от прессекретариата на държавния глава. С поправките, гласувани на 19 май в парламента, депутатите намалиха състава на Съвета за електронни медии (СЕМ) от 9 на 5 души.


Досега парламентът имаше квота в регулатора от петима членове, а вече ще избира трима, докато президентската квота намалява от четирима на двама души. Освен това хората на държавния глава ще имат вече мандат от две години вместо три, какъвто е за членовете, изпратени от парламента. С измененията в закона се слага и ограничение за не повече от два последователни мандата за членовете на СЕМ.


Според Първанов този закон е създаден за определени лица. По негово мнение икономиите от намаляване състава на регулаторния орган ще са минимални, а в същото време СЕМ ще бъде затруднен да изпълнява задълженията си по закон.
Ако парламентът прегласува промените в закона в сегашния им вид, от състава на СЕМ ще трябва да излязат членовете, които имат два мандата - Маргарита Пешева, Мария Стефанова, Бойчо Кулински (назначение на президента). А мандатът на един от членовете на СЕМ от президентската квота ще бъде прекратен чрез жребий.Мотиви за връщане за ново обсъждане в Народното събрание на Закона за изменение на Закона за радиото и телевизията, приет от Народното събрание на 19.05.2010 г.


Уважаеми дами и господа народни представители,
Приетият на 19 май 2010 г. Закон за изменение на Закона за радиото и телевизията (ЗИЗРТ) има за цел да уреди обществените отношения, свързани с оптимизация на работата на Съвета за електронни медии (СЕМ).


Подкрепям идеята на вносителите за икономии в бюджета на отделни органи и институции. В случая обаче с промените в Закона за радиото и телевизията средствата, които биха се спестили, са скромни и това може да се постигне чрез оптимизация на техническите служби.
Възразявам срещу разпоредбата на § 1. Съветът за електронни медии няма проблеми с гъвкавостта и бързината. Подобренията трябва да доведат до по-голяма обективност при вземане на решения и недопускане на корупционни практики. Прекомерното съкращаване на състава на регулаторния орган може да го постави в невъзможност да изпълнява предвидените в Закона за радиото и телевизията самостоятелни правомощия.


Възразявам срещу практиката да се правят персонални закони, които се отнасят до определени лица. Параграф 2, т. 2 от ЗИЗРТ въвежда ограничение за членовете на СЕМ да осъществяват повече от два последователни мандата. С § 3 от ПЗР на ЗИЗРТ това правило се прилага към действащи членове на регулаторния орган, като мандатът на всички онези от тях, който е втори последователен, се прекратява от деня на влизане на закона в сила. Въвежда се ново извънредно ограничение извън посочените в чл. 26 от ЗРТ несъвместимости, като то се прилага като основание за предсрочно прекратяване на мандата на членове на съвета извън посочените в чл. 30. В една демократична и правова държава въвеждането на подобни нови ограничения би трябвало да се прилага занапред, а не към заварените случаи. Само преди пет месеца - на 19 януари 2010 г., изпълнявайки изискванията на закона, назначих нов член на СЕМ, без да имам възможността да предвидя, че парламентарното мнозинство ще въведе нови изисквания за назначаване и ще ги приложи към заварения случай. Така по същество Народното събрание със закон прекратява действието на издадения от мен указ.


Спорно е решението на § 3 от ПЗР на ЗИЗРТ чрез въвеждане на ограничение за втори последователен мандат да се редуцира съставът на СЕМ. Парламентарното мнозинство, гласувало закона, по същество въвежда ново условие за избираемост на членовете на СЕМ в допълнение на посочените в чл. 26 и чл. 29, ал. 2 от медийния закон. В същото време това условие се прилага посредством § 3 от ПЗР на ЗИЗРТ като основание за предсрочно прекратяване на мандата в конкретния случай за определени лица. Нещо повече, в решения № 9/1994 г. и №10/1999 г. Конституционният съд приема, че при мандатност основанията за предсрочно прекратяване на индивидуалния мандат не трябва да са продукт или да допускат субективни интерпретации, а да бъдат винаги обективни факти или оставка. Това ново законодателно решение е конституционно оспоримо. Какъв е смисълът от мандати, ако всяко ново парламентарно мнозинство чрез подходящи изменения може да ги прекратява.


Не приемам и решенията по § 4 и по § 5 от ПЗР на ЗИЗРТ, според които въз основа на жребий мандатът на един от членовете на СЕМ от квотата на Народното събрание или президента ще бъде прекратен. Жребият не може да променя или подменя волята, изразена от държавен орган при осъществяване на неговите правомощия. Посредством § 5 от ПЗР от ЗИЗРТ Народното събрание по същество се намесва в упражняването на конституционно правомощие на президента в нарушение на чл. 98, т. 7 от Конституцията на Република България.


В правото съществува принципът, че идентични случаи следва да се уреждат по един и същи начин, т.е. да съществува юридическа симетрия. В дейността на XLІ Народно събрание при сходни закони се прилагат противоречащи си принципи. Със Закона за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения, обн. в ДВ бр. 27/2010 г. в сила от 09.04.2010 г., съставът на Комисията за регулиране на съобщенията бе редуциран, като бяха прекратени мандатите на последните трима, избрани от Народното събрание членове от парламентарната квота в комисията. В този закон квотата на президента в КРС се редуцира, като Президентът на Републиката можеше да освободи с указ по своя преценка член на комисията. Не е ясно защо Народното събрание при съкращаване състава на СЕМ не прилага същия подход както при Комисията за регулиране на съобщенията.


Не споделям практиката на често и прибързано изменение на законите. Това е третото изменение на Закона за радиото и телевизията за шест месеца. Като се отнасям с разбиране към загрижеността на парламентарното мнозинство за развитието на електронните медии и ускоряването процеса на цифровизация, не мога да не отбележа факта, че измененията на закона са твърде чести и издават липсата на ясна политика по отношение на този сектор, правят се "на парче" и са далеч от стандартите за предвидим законодателен процес.


Уважаеми дами и господа народни представители,


Като се ръководя от гореизложените мотиви, свързани с нецелесъобразност и противоконституционност на разпоредбите, и на основание чл. 101, ал. 1 от Конституцията на Република България връщам за ново обсъждане в Народното събрание Закона за изменение на Закона за радиото и телевизията, приет от Народното събрание на 19.05.2010 г.


ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


Георги Първанов

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Отново "червен" директор на БНР
  СКАНДАЛНО! ТОЯ СЪСТАВ НА СЕМ Е СМЕНЕН! КАКТО ВЧЕРА КРС ОТЛОЖИ ИЗБОРА ДО ВЛИЗАНЕТО НА НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ В СИЛА ТАКА И СЕМ ТРЯБВАШЕ ДА ГО НАПРАВИ! ЧЕТИРИМА ОТ 9-мата отпадат а дени трябва да бъде сменен от парламенат и така ГЕРБ ЩЕ ИМА МНОЗИНСТВО! ЗА БНТ ВЕЧЕ ЩЕ ИМ ГО ТУРАТ НА ЧЕРВЕНИТЕ! Смяната влиза в сила от ПОНЕДЕЛНИК! СКАНДАЛНО!

  Тодоров никога не е криел левите си убеждения.

  НАГЛО ГОЦЕ НАГЛО! 20 години КОМУНИСТИТЕ ДЪРЖАТ КОКАЛА БНТ БНР НА ГЪРБА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДОКОГА??????????

 2. 2 Профил на гт
  гт
  Рейтинг: 1416 Весело

  Той е малко, дървено човече.

  Всеки го познава, всеки го познава... Да!

 3. 3 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Ха Поля Станчева е получила САМО 2 гласа сещате ли се от кого Гого Лозанов и тази другата избарана от ГЕРБ И СИНИТЕ....тоест хората на ГОЦЕ ГЛАСУВАТ СРЕЩУ кандидатката на дясното докато хората с дясно мнение подкрепиха левия кандидат.

  НАГЪЛИ КОМУНИСТИ!

 4. 4 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 120 Неутрално

  ГЕРБ и десните САМИ са си виновни. Гоце ги цака ккато си иска.

  ОТдавна трябваше да обединят КРС И СЕМ и така да контролират цифровизацията и от друга страна БНР и БНТ и така да спрат червените и руското влияние което толкова години не може да бъде спряно и обикновено проектите на газпром са водеща новина сАМО за БНТ на пръмова!

 5. 5 Профил на VBT
  VBT
  Рейтинг: 402 Гневно

  ОСТАВКА г-н Президент!!!

  VBT
 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3922 Неутрално

  И този се води президент на всички българи. Без партийни пристрастия.
  Защо до сега не се сети, че тези длъжности бяха заети от ченгесарски подлоги, които именно бяха "определени лица".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на prodanov_
  prodanov_
  Рейтинг: 515 Весело

  Не му е сгодно ,понеже тройната коалиция си отиде.

  До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред! - Тато
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Гневно

  Ах, как заплашително размахва пръъъст! Тази снимка ще остане в историята наред с тези на Сталин и другите комуно-идиоти!

 10. 10 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 684 Любопитно

  Господин Първанов, какво направихте и дадохте на вашия слуга (Давид - по Биг Брадър фемили) Красмир Узунов, по известен като доносника? Защо в края на миналата година гореспоменатото лице ОТКРАДНА радио Франс интер национал и го превърна в местна радиоточка, разбира се под ваша упека, господин Сирищник. Защо ли? Всички хора знаем отговора, защото Ви обслужва. Красимир Узунов знае как да обслужва анални боклуци като вас, господин Сирищник. Вие гореспоменати господа, рушите и продължавате да го правите. Обаче не всички са с кратка памет и забравят, просто да си знаете......

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 11. 11
  незнайния войн
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 12. 12 Профил на bubana
  bubana
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Как няма да върне закона, като мошениците от СЕМ са негови чеда - хрантутници. Те имат за задача да прибират комисионни, да дават лицензии на Гоцевите приятелчета и да назначават Гоцеви марионетки в държавните медии, за да ги източват. Вместо да са в затвора, хора като Маргарита Пешева и Мария Стефанова може да оцелеят и да продължат богоугодното за Гоце дело - тотален медиен разврат.

 13. 13 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Ама Гоцко е селски наглец рубладжия-трябва да налага руския ботуш в страната ни-нали затова му плащат!

  4itatel
 14. 14 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 480 Весело

  Това говедо отново спъва развитието.
  Хак им е на олигофрените - българите били най-нящастни - това е защото са тъпи!

 15. 15 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 625 Гневно

  Искаме оставката на г-н Гоце Първанов!

  4itatel
 16. 16 Профил на Венета
  Венета
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Гоцко е прав, щом може да наложи вето - разбира се, че ще го прави. Той е контра на всички разумни предложения.

 17. 17 Профил на Дайкири
  Дайкири
  Рейтинг: 571 Неутрално
 18. 18 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Оставка. Веднага.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 19. 19
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:03 на 28/05/2010 от неговия автор.

 20. 20 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 684 Весело

  Гоце, аз лично очаквам с невероятно нетърпение твоя селски "политически проект". Не можеш да надскочиш сянката си, и винаги конците се виждат. Те (конците) придържат костюмчето ти, в момента (на снимката) са дръпнали пръсчето ти, и винаги ще те ръководят да не се заблудиш случайно (като Дж Пи Ес). Обаче Гоце, пак да кажа, с трепет очаквам да те видя с "новия ти политически проект". Само да упомена, след година две, електората ще е намалял поне с 100 000 поради природни причини, само се питам, кога ли и ти ще ни освободиш от своето присъствие?!?!? Но ние, малкото читави хора в тази държава имаме търпение............Гоце, Гоце, колко си елементарен. Ама грам изненада не можеш да поднесеш. Клоун!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 21. 21 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 516 Неутрално

  прилича ми на подпийнал бригадир миньор на профсъюзно събрание

  за чиста и свята република-но не с този народ
 22. 22 Профил на kritikar
  kritikar
  Рейтинг: 522 Разстроено

  Г-н президент, в мотивите Ви може и да има логика, но в последните няколко месеца Вие така се държите и така говорите, че дори да погледнете календара на стената и часовника на ръката си и да кажете датата и часа, пак никой няма да Ви повярва. Доверието във Вас е под кота 0 и колкото по-бързо го осъзнаете, признаете и се скриете, толкова по-добре за самия Вас като личност и политик. Да, спечелихте два поредни мандата, но те наистина бяха случайни. По-лошото от това е, че направихте Тройната коалиция, окрала де що можа и направила държавата истинска мафиотска структура. Днес Ви вярват само крадците, мошениците и корумпираните. Новите, честните, истинските граждани на България сменят канала на телевизора когато видят Вас, или някой от обкръжението на Станишев.

 23. 23 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 970 Любопитно

  Манипулацииките свършват и започва плаченето .. плач плач .. още малко остава, после и по БНТ няма да те дават (преднамерено).

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 24. 24 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#21] от "гарга":

  Да, изглежда доста строшен на снимката

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 25. 25 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 684 Весело

  Последно, като цяло българите сме необединени, хаотични, крадливи и зависливи. Но ГОЦЕ, ТИ НИ ОБЕДНИЯВАШ. Всички, или поне читавата част от народонаселението (пролетариата) те мразим, ОБЕДИНЕНО и ЦЕЛЕНАСОЧЕНО. Благодарая, ти Сирищник, че раждаш такива обединители национални. И повярвай ми Гоце, има защо тази народна маса да те "обича". Те и за това са ти бодигардовете от НСО, да те предпазват от националната любов. Красавеца на татко, внучето на ДС. Нямам думи. С една дума БОКЛУК!

  По "народна любов" съм сигурен, че си в първата дестка в света, догодина пожелавам ЛИДЕР!

  А и Ковачки да ти стане секретарка! Та да се обичате пред погледа на пролетариата...

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 26. 26 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Тая физиономия дали е от водата в чашата? Или пък не е вода.

  Да разлая троловете!!
 27. 27 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#6] от "Храбър":
  Води се само по документи - аз не познавам нито един нормален гласувал за него - така че морално е президент на някакви непознати на мен и обществото хора. Че е най-дискредитиралият се президент - спор няма ! Че много народ иска да си ходи вече, като колегата над теб - пак спор няма ! Малко остава - ако го изгоним, ще дойде Ангел Марин - ще бъде забавно а ? Колко много пъти напоследък използва правото си на вето - не знаех, че изобщо може да го прави, но гледай ти - как се активизира в последните месеци Всичко най му пожелавам, сериозно, но нека не се закача със сегашните - за тях поне е сигурно, че ги избра народа (поради липса на алтернативи ) ...

 28. 28 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  Уплашен е дали няма да му резнат приказката с евтините пожелания по БНТ на 31.12. и ще го карат да си плаща ефирно време
  Нямам нищо напротив да му видя препарираната глава на стената до другите трофеи

 29. 29 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 587 Разстроено

  Това определено ...... НЕ е моят социален президент със милиони във Швейцарска банка от държавна зделка със корвети от...... 575 000 000 ....евро си делат.... гоце , станиШЕФ и олигарха .......75 000 000 евро, така и Баба знае да стане Милионер на гърба на Данъкоплатците.

 30. 30 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1637 Весело

  Добре бре,гоце,все се питам като ти свърши мандата с какви очи ще се изтапанчиш пред хората?То е вярно,че комунист срам няма,ама твоя гьонсуратлък надмина и този на серГей-чо!

 31. 31 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 740 Гневно

  Естествено, че ще го направи. Доколкото си спомням от фактите, президента е международен престъпник.
  Да не говорим за това, че абсолютно очевидно работи за интересите на чужди служби и правителства в ущърб на интересите на България. Иначе казано, национален предател, мисля е точния термин.
  Подлец, мръсник, корумпиран тип пък са други изключително прилягащи му епитети..

 32. 32 Профил на vava
  vava
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Гоце, отивай си, ти си ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП! Много неприятен при това.

 33. 33 Профил на Тодоров
  Тодоров
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Малиии, голям наглец е тоя! Не осъзнава ли, че историята ще го запомни като един от най-антибългарските президенти в най-новата ни история?!

  托多羅夫
 34. 34 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#11] от "незнайния войн":

  Бойко трепе мухи като теб само с поглед, а къде съм аз няма как да можеш да видиш, защото отдавна си затънал целият в градкия кенеф!!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 35. 35 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 233 Гневно


  ГОЦЕ-то Е НАГЪЛ ЧЕРВЕН БОКЛУК !!!!

  СЕЛСКИ ХИТРЕЦ И ЦЪРВУЛ - ОТИВАЙ В УКРАЙНА ПРИ ЯНУКОВИЧ

  НАВРЕМЕТО ПРАВЕШЕ МИТИНГИ СРЕЩУ НАТО - ЕС ....

  ХОДИ СИ ПРИ РУСНАЦИТЕ И ГАЗПРОМ - ОСТАВИ НИ В ЕВРОПА !!!

  ПРАВИ СИ ШЛЕМОВЕ ТАМ И ТЪПИ ФИЗИОНОМИИ ....

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 36. 36 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 753 Весело

  Поздравявам "Дневник" за снимката:
  "Гоце с водката"

 37. 37 Профил на Bro
  Bro
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Две са темите по които мненията на всички съвпадат - съдебна система и г-н президента.
  Всички искат да си ходите - не го ли разбирате??

  "Only a government that is rich and safe can afford to be a democracy" - Mark Twain
 38. 38 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1416 Неутрално
 39. 39 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 740 Неутрално

  С това се ичерпва и дейноста на Гоце.Да се чуди човек за какво ни е този президент стуваш на държавата 50 милиона годишно.За нищо не отговаряш,свещенна крава ходяща на лов и разходки в чужбина че си има и вице.Крайно време е конституцията да се промени.Както в много държави.Президентска република -тогава да видим стискали на всеки некадърник да се кандидатира.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 40. 40 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#37] от "bro":

  Да,прав си,така е.
  Нямам търпение обаче нашия"демократично избран"социален президент да стане догодина обикновен гражданин.Да видим дали той ще изненада с нещо или обратно
  И...Марин,нахлупвай фуражката и спри да цъкаш минуси...
  И за това не ставаш

 41. 41 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  едно долно селско Гоце.

  това комунистическо сланинесто боклукчаво създание дори и трипера не може да го събори...

  РЕФОРМИ !
 42. 42 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 2327 Гневно

  Гоце айде за Москва, тук място нямаш дупедавецо, лъжец и агент провокатор...о да не забравим ДОНОСНИК.
  Ако имаш поне 0.0001% съвест трябва да се оттеглиш незабавно и да престанеш да резилиш България.

  На сеКУРити гардове (cgv37662786), малоумни (EUdefender) и тролове (Шака Зулу) не отговарям 😁
 43. 43 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 777 Любопитно

  къде е снимката с лъжицата?

 44. 44 Профил на wiseman
  wiseman
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#26] от "lone_wolf":

  Наистина: Коментара под снимката на Гоце, може да гласи: Ти мен ся уважааш ли мъ.

 45. 45 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 3027 Весело

  Това пред него "бульон трезве " ли е ? Според мен има нужда от нещо такова, иначе трябва да си подпира миглите с клечки.....

 46. 46 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 458 Гневно

  Гоце, що не туриш вето на закона за пушенето, а? Само твойте си дребни интрижки знаеш да плетеш, посредственик нещастен!

 47. 47 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  Гоце се скри от "народната любов" на 24 май? Била му променена програмата в последния момент...........хахахахахахах.......

 48. 48 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Аз пък Ви се чудя , тоя триперливия продажник , какво изобщо сте седнали да го коментирате . Извадете си Хамърите , и го препикайте . Преди да ги преберете си ги отръскайте у муцуната му , че да му се разплискат чевените суполки . Тва е , той повече НЕ заслужава !!!!!!!!!!!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 49. 49 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  За архара:

  http://atanas.fr/articles/categories/investigations/241-arhar

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 50. 50 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Тоя Путьо кой го бръсне за слива?Какво като наложил вето?Кой го интересува?

 51. 51 Профил на bigdick
  bigdick
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  защо ли гоце ми напомня на президента на азербайдажан....
  и двамата комунисти, мафиоти, крадат...
  излезе информация за техния президент че 11 годишният му син има имоти е дубай за $ 44 млн. говорителя на президента отказа да коментира темата. баща му на президента беше президент и го посочи като свой наследник. там няма демокрация, хората нямат права, свободни избори не е имало от 1993. гоце ще посочи кандидат за 2011 за президенстските избори.....сигурно ще е сина му...

 52. 52 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1139 Гневно

  За какво изобщо е тоя СЕМ?
  Да ги хрантутим ли?
  Щом се дава още биг брадър,за мен сем е излишно харчене на данъците ми!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK