Цветанов: Полицейщина ли е да арестуваме "Наглите"?

Цветанов: Полицейщина ли е да арестуваме "Наглите"?

© Анелия НиколоваСигналът, че търгът, организиран от Игор Марковски вчера, не е по всички процедурни правила, бил достатъчно основание полицията на посети събитието. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Би Ти Ви.


По думите му преди събитието е станало известно, че няма надлежни документи, но е трябвало търгът да се проведе, за да се докаже.


На въпрос това престъпление ли е или административно нарушение, Цветанов отговори: "Престъпление. Представете си, че има откраднати или с неясен произход. Не смятам, че тук има толкова какво да се коментира. Има законодателство и то трябва да се спазва. Всеки се опитва да се възползва от евентуално управление или да запази статуквото".
Вътрешният министър поясни, че не проваленият търг, а акцията с название "Далаверата", е акцентът от последния ден. В тази операция се събират допълнителни данни за схеми в митницата, които подкрепят доклада, даден на премиера преди дни.


"От вчера стартирахме операция "Далаверата", която е в допълнение към доклада, който изготвихме за премиера. Има схема за плащане на пари. Всеки на трасе плаща определена сума, която се отчита нагоре, както е било дълги години. В момента текат разпитите и се събират допълнителни свидетелски показания", каза още Цветанов.


"Виждаме, че има повтаряемост на същите фирми от предишното правителство. И действат и днес. И това е схема, която трябва да предотвратим", допълни още той.


На въпрос как възприема анализа, че България може да кривне към полицейщина с увеличения брой акции, вътрешният министър заяви: "Това е добра, угодна теза за политическите субекти, участвали в управлението през последните години. Според вас полицейщина ли е да арестуваме "Наглите". И тези, които изсмукват всичко, според вас тези лихвари, които тормозят, и превръщат хората в роби, това полицейщина ли е? Операцията "Мутрите" в Ямбол и Кърджали - това са хора, оказвали натиск върху хората, които са се чувствали безсилни, виждайки, че това се толерира от политическите партии".


По-късно днес Цветанов заяви пред БНТ1: "Толкова много хора преядоха с власт, преядоха с корупция и създадоха добра хранителна среда за корупция. Това трябваше да бъде спряно. Ние работим за промяна на всичко, което се случваше през последните 20 години".

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  БРАВО,ЦЕЦО! ДЕЙСТВАЙ !!!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Полицейщина е да гоните престъпниците без в крайна сметка да влизат в затвора.

  С други думи - ПАРОДИЯ!

 3. 3 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ПОЛИЦЕЙЩИНА Е ДА НАРУШАВАШ ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА, И ДА НАЛАГАШ ОВЛАСТЕНА ВОЛЯ ИЗВЪН ТЯХ!
  Що ли се хабя да му обяснявам?!

 4. 4 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Защо акциите на полицията подминават червеният град Шумен в който има участници в почти всички престъпни схеми от Красьо Черния до лихварите?

 5. 5 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 648 Любопитно

  Г-н Вицепремиер и шеф на МВР, защо им се вързваш на комунетата? Пробутаха ти стара статия от 11 юли 2009 г. САЩ списание Економист и писана от рекламния "бизнесмен" Кр. Гергов - същата 1 година по късно!?

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 6. 6 Профил на ndsbg
  ndsbg
  Рейтинг: 541 Неутрално

  тоя пък олигофрен не му ли омръзна тъпите му акции.Вместо да се прави на медийна звезда и да предопреждава всички кукумяфки, които са прекрачили закона. Да си арестува тихичко, да събират солидни доказателства с които бързо и лесно да осъдят престъпилите законите. А не да ми наловят еднакамара мухи да ги съдят 12312 години и накрая 1-2 ма оберат калая да полежат зад решетките, а останалите гадинки да правят пачки незаконно.

 7. 7 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#5] от "AFONIA":
  Ето още една от б,ат Ламбо пак скоро я пробутаха-
  http://www.europe.bg/upload/docs/danailow.jpg
  http://www.europe.bg/de/htmls/page.php?id=11207&category=5
  27-11-2007
  "ИМАТ MUTRI ЦИВИЛИЗОВАНО" /DE/
  (Марк Bernath, Стандарт печатното издание 11.27.2007)
  Политическият стил се променя, казва министърът на културата Стефан Данаилов в стандартни Интервю - Днес е сенчести бизнесмени в политиката
  Политическият стил в България се променя. Влизането на популисти и сенчести бизнесмени - на "Mutri" - казва Стефан Данаилов, министър на културата на Република България и популярен актьор в интервю за Markus Bernath.
  http://translate.google.bg/translate?js=y&prev=_t&hl=bg&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http://www.europe.bg/de/htmls/page.php%3Fid%3D11207%26category%3D5&sl=de&tl=bg

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 8. 8 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Весело

  МВР играе на стражари и апаши,
  където всичките са наши!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 9. 9 Профил на psmid
  psmid
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Полицейщина е,защото акция "Далаверата" цели не да се пресече далаверата,а да се преразпределят каналите по митниците.И не каналите за внос на контрабандни цигари,които са на ГЕРБ.Запомнете ми думата,че от тези акции нищо няма да излезе,както се оказа,че шумно рекламирания арест на Гейзо е бил неправилен,защото за неговото престъпление се предвижда глоба от 100 лева. Арестуваните за подкуп Николай Цонев,Сантиров и Тенчо Попов също ще излязат невинни,защото няма доказателства.Да изреждам ли още акции,при които балонът или е спукан или ще се спука.Баста.Стига зрелища от които никой няма нужда,а дайте хляб на народа.Идете си.Видяхме,че толкова можете.Не ни мъчете.

 10. 10 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  МНОГО ДОБРЕ Е ИЗВЕСТНО НА ХОРАТА, КАКВО Е И КАКВО НЕ Е, НО да градиш ПОЛИТИКА ВЪРХУ ТЕАТРАЛНИ ПОСТАНОВКИ - ТОВА Е НАЙ-МАЛКО ПРОЯВА НА НЕСЪСТОЯТЕЛНА НЕДАЛНОВИДНОСТ, ХОРАТА НЕ СА БУДАЛИ, КОЛКОТО И ДА Е ТРУДНО, НУЖНА Е МНОГО СИЛНА политическа воля, която май е не е много силна, защото досега трябваше да се променят законите, а ПРИЯТЕЛЯТ БОЙКО НЯМА ТАКАВА, защото страха не е добър съветник. ЛИПСАТА НА ЛУСТРАЦИОНИ МЕРКИ И ЗАКОНИ ВОДЯТ САМО ДО ЕДНО: Забавяне на реформирането и демократизирането на България.

 11. 11 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Чиста полицейщина , щом никой не е осъден.
  Оказва се ,че бившият министър Цонев , дето го арестуваха с театрални изпълнения, с бронежилетки, пистолети и белезници , въобще не е знаел за т.н. подкуп. Бдителният следовател бил с тройна самоличност и най-вероятно провокатор. Да , ама това не е филм, че да върнеш картината обратно.

 12. 12 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 594 Весело

  Комунетата пищят - крадци и престъпници по своя произход и съществуване, те не желаят законова държава.
  Мачкай, Цецо!

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 13. 13 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 594 Неутрално

  мутрите демонстрират сила, всички мълчат.
  държавата демонстрира сила, всички пищят.
  не сме народ, а мърша.

 14. 14 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Знаковите и не толкова операции на МВР вършат много добра даже работа, много фактология ще се разчепка, но проблемът е, че в досъдебното производство не се работи добре. Оперативниците събират информацията, МВР организира операциите по задържане и събиране на първоначалните доказателства, ако е имало и преди това при сигналите, добавя и тях, но после нещо става и то е в досъдебното производство, не в съдебната фаза. Ако съдът точно спазва закона, така трябва да е и имам наблюдения, че е така, то доказателствената част на обвинението някъде частично не издържа или се срива. Напоследък често се говори за т. нар.
  "негодни доказателства", т.е., такива, на които не може да се опре една осъдителна присъда - несъхранявани правилно, не е спазен процесуалния ред, по който са събрани, или просто погинали поради нечия немърливост или естеството на самата вещ. Налага се производствата да се връщат за доразследване, а задържани да се пускат от арестите. Отстрани това изглежда доста зле, прибързано и как ли не.
  Работата на досъсебното производство трябва значително да повиши ефективността си, но тук проблемът не е само в човешкия фактор, а и в базата по места, сиреч пак опираме до парите.

 15. 15 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Полицейщина е ,г-н вицепремиер.Полицейщина е и то с груба политическа цел,непонятна за страна,членка на ЕС,да нахлувате с маски м жилището на председзателя на общ.съвет в гр.Варна рано сутрин и пред очите на неговата съпруга и деца да го слагате на колене с пистолет в тила.Виже само кои ви ръкопляскат!ТХези,които крещут,че "на комунягите така им се полага"!Те дават много точна оценка в политическия характер на акцията ви.Вие действиштелноливярвате ,че може да уледите трезвомислещите хора,не румпените,че този човек неможеше да бъде арестуван вработния му кабинет,или да бъде извикан в полицейскотоу-ние на МВР?Вие трябва да се притеснявате,че навасви ръкопляскат лумпени,слабограмотни хора,наследници на реститути,неудачници в живота,онзи лош материал,за който тартора ви говореше в Чикаго?Защо вие,синът на обикновения служител-шоюьор в МВР,сте на страната на тази откровена и озлобена сган?

 16. 16 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Абе , че не е полицейщина не е . По-скоро е показност . ''Лошо няма'' да се ловят водорасли , и тук там някоя цаца , която днес беше пусната с/у ''СКРОМНА'' цифра да си плува в морето . Също така ''лошо няма'' да се оневиняват разни Ангелинки и камара други като нея . То ''лошо няма'' , но все пак не искайте от НЕзомбираните и НЕслепи да ви аплодират . Когато хванете наистина някой червен олигарх и го осъдят , чак тогава очаквайте аплодисменти .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 17. 17
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 18. 18 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 434 Неутрално


  Полицейщина ли е да проснеш на земята човек в болница , който току що е изписам ( вместо да го изчакаш да се прибере и да го аретуваш у тях си ? ) ?

  Полицейщина ли е да правиш акции с дузини маскирани полицаи , арестуващи местния лихвар в Берковица ?

  Полицейщина ли е НИТО ЕДНО твое обвинение да не е издържало в съда , но все пак да си провел множество акции ?

  Полицейщина ли е да правиш полу-амтьорски клипчета с арести и да ги пускаш в нета , вместо да си вършиш работата тихомълком и да съобщаваш на хората РЕАЛНИТЕ резултати ?

  Не само че е полицейщина , но и е НЕПРОФЕСИОНАЛНО !!

 19. 19 Профил на Danail
  Danail
  Рейтинг: 8 Гневно

  Цялата работа е, че заради несвършената работа на мин. на културата, за което на сутрешното интервю г-н министъра - Рашидов, се чудеше как да се измъкне и изговори куп глупости, вие свършихте още по-голяма тъпотия - защо бе , г-н "Хипотетичен"... не ви ли омръзна и на вас тази показност?! Всъщност какво целите и докъде смятате да стигнете, защото и нашето търпение не е безкрайно!!!......ГЛУПОТЕВИНИ БЕЗКРАЙНИ

  dandenev
 20. 20 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Абе човека си действа, бавно и настоятелно. Ето хванали са и петима митничари днес. Тая мръсотия няма да може да се изчисти с едно премитане защото всичко е толкова изгнило че в началото няма и на кого да се доверят да свърши изчистването.

  Ако съда продължава да пуска или да дава смешни присъди накрая и той ще го отнесе, хем по новия НПК. Те и без това почнаха и съдиите да ги ловят.

  Плачковците, вместо да мърморите и да се вайкате, помогнете с нещо. Ако неможете да помогнете поне си трайте. Ако някой може да посочи друг човек който да е направил или да може да направи колкото ЦЦ и ББ за преборване на престъпността да го направи веднага! Иначе акъл много ни бива да даваме.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 21. 21
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 22. 22 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Случаят с Максим Савов:

  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=164515

  е нагла полицейщина, съчетана с безподобен съдебен произвол!

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 23. 23
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 24. 24 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Тия от икономист да ги отвлекат наглите дано........

  Това би трябвало да е новия лаф.
  А иначе ако на тая авторка в икономист Прокопи отреже пръсчето орталъка ще ореве ама те и идея си нямат за ков иде реч.

  Трактора ако тръгне да я рекетира и заплашва лошо ще и стане но ккаво знаят те за мафия престъпност и т.н.

 25. 25 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Тоя неграмотник бил вицепремиер, то бива бива простотия ама после питаме, защо се скапва всичко в държавата. Едва ли не всеки ден прокуратурата повдига обвинения на полицаи и митничари, а шефовете им се тупат в гърдите и ни приказват за триглавата ламя.

 26. 26 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#23] от "Щутгарт":

  Колко хора , свързани с тройната коалиция и мафията получиха присъди ?

 27. 27 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 434 Неутрално

  нека има малко полицейщина.. мисля България има остра нужда..

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 28. 28 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  За Полицейщината или добро или нищо.
  За акциите на ЦЦ или добро или нищо.
  За реални резултати..........

 29. 29 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Атмосферата на безнаказаност, която беше превзела България, в общи линии си отиде, пише сп. "Икономист" в свой анализ, озаглавен "Да опазиш пазачите".

  Миналата година българите гласуваха мускулестия бивш полицейски началник Бойко Борисов да стане техен премиер.
  Той им беше обещал, че няма да жали никой и нищо в борбата с организираната престъпност. Със сигурност успя да постигне нещо различно.

  Сега новините по телевизията информират за полицейски операции с ярки имена като "Октопод" и арестуването на хора със зловещи прякори като "Трактора".

  Бившият премиер Сергей Станишев е обект на две разследвания, включително за загубата на секретни документи. Някои негови бивши министри са разпитвани за корупция, небрежност и злоупотреба с власт.

  Една от видните "жертви" е бившият министър на отбраната Николай Цонев, който беше арестуван през април. Той беше окован в белезници, докато прокурор крещеше обиди към него.

  Всички обвиняеми отричат да са извършили нередности и до момента никой не е изправен пред съд.
  Новият стил със сигурност се харесва на обикновените българи. Твърдолинейният вътрешен министър Цветан Цветанов измести Борисов като най-популярен политик в страната.

  Но някои се опасяват, че цената на борбата с корупцията може да се окаже лошо управление от друг порядък: все още слабо върховенство на закона и дори завой към нещо като полицейска държава, отбелязва изданието.

  Сега службите проверяват всеки, които се кандидатира за висок държавен пост с цел във властта да попадат само хора с чисти ръце. Но на практика това развързва ръцете на информаторите и на апаратчиците от службите за сигурност.
  Мерките за справяне с престъпността парализират и публичната администрация.

  "Преди администрацията не правеше нищо без подкуп. Сега тя просто не прави нищо", казва директорът за Центъра за либерални стратегии в София Иван Кръстев.

  Наред с всичко останало това забавя и вече отчайващо бавното усвояване на средствата от Европейския съюз, пише още изданието.

  Най-голямото предизвикателство е да се пазят пазачите, като се създаде строга законова рамка за антикорупционната кампания, отбелязва "Икономист". Предишните опити за реформиране на разнебитената съдебна система в България в общи линии бяха безплодни. Европейските наблюдатели, които преди предупреждаваха гласовито, сега изглежда са се отказали.

  Арестите на знакови фигури са едно, а действителното осъждане на престъпник в навременен и прозрачен процес е съвсем друго. Съдилищата в България продължават да работят отчайващо бавно и когато ги обвиняват за това, съдиите отговарят, че събираните от полицията доказателства издишат.

  Но когато беше разкрито, че лобист с много връзки е можел на практика да назначава висши съдии, малцина от споменатите бяха принудени да подадат оставка и не беше предприето никакво разследване, припомня изданието. Нещо повече, малко от това получава публичното внимание, което заслужава.

  Повечето големи медии са с неясна собственост, което прави журналистите им уязвими към външен натиск и с незначително влияние. Новините по телевизията може да изглеждат като реклама за гангстерски филм. Но правосъдието и шоубизнесът са две съвсем различни неща, завършва коментара си авторитетното издание.

 30. 30 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Не е полицейщина да арестуваш "Наглите". Полицейщина е да кръстиш някого и да го арестуваш, и половин година да не можеш да докажеш, че не ти си кръстника.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
 31. 31 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Тъпанарщина е непрекъснато да критикувате, каквото и да прави правителството, все сте недоволни. Нали искахте борба срещу престъпността, по дяволите, всички я искахме! Е как да стане? Еми естествено, че е трудно да осъдиш някого, естествено, че е бавно. Писна ми от тъпи мърморковци, които не знаят какво искат. Изберете си Доган или Яне да ви управляват, те са ви лика-прилика. НАй-добре да съживите Бай Тошо - и без това ви е в душите и жалеете за ТАТО.

 32. 32 Профил на bggozo
  bggozo
  Рейтинг: 8 Гневно

  Всички на които им се отнема кокалът на далаверата ревнаха, че държавата е полицейска. Ами когато държавата ни е изтъкана от далавера, какво очакваме да стане ??? Лично, аз в "демокрация" не желая да живея. Демокрацията е такова обществено устрйство, при което парите вечно ги няма и шепа политико-икономически бандити, живеят паразитно на гърба на народа. Писнало ми е от "демокрацията" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 33. 33 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Любопитно

  До коментар [#7] от "AFONIA":
  Къде е заровено кучето на БСП/БКП-
  ИВАН ХАДЖИЙСКИ // януари 29, 2008 at 7:29 pm | Отговор
  ТАЗИ НЕВЯНА МАЛЧЕВА Е ИЗПЕЧЕНА КРАДЛА, БЕШЕ ИЗГОНЕНА ЗА КРАЖБИ ОТ ОК НА ДКМС ОЩЕ КОГАТО РАБОТЕШЕ КАТО ШЕФ НА МЛАДЕЖКИЯ ДОМ В ГРАДА, ПОСЛЕ В ПОГРЕБАЛНОТО БЮРО И КАТО ЗАМ КМЕТ ОТ БКП В РУСЕ, СЕГА КРАДЕ ЗАЕДНО С МЪЖА СИ МАЛЧЕВ, ДЪЩЕРЯ СИ, ПОЛУГРАМОТНАТА РОСИ МАЛЧЕВА ЗЛАТКОВА, ОГРАБИЛА ТРУДОВЕТЕ НА ДВАМА КРАЕВЕДИ ОТ РУСЕ И БАЛЧИК, И ЗАЕДНО С БЕЗДАРНИЯ ХУДОЖНИК- КОМУНИСТ ИВАН ТОКАДЖИЕВ!

  http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2856&sectionid=5&id=0001201
  РЕВИЗИЯ
  Докладът на Сметната палата от 2004 г. констатира още, че в НИПК липсва актуална инвентаризация на състоянието на недвижимите културни паметници, което е причина за провеждане на допълнителни процедури, водещи до харчене на излишни пари. Институтът освен това няма програма за мониторинг и такъв не е провеждан, което пък не позволява да се изготви програма за нуждаещите се от консервация обекти и да се предвидят нужните пари. Отбелязано е и че НИПК няма виждане за развитие на информационните си технологии. Възможност за корупция създава и наредбата за обявяване на недвижимите паметници на културата, която не разписва критерии за определяне дали даден паметник е от национално или от местно значение. Така НИПК може да ги определя както му е угодно. Двойният стандарт на института ясно личи и в центъра на столицата, където буквално пред очите на експертите му се съсипва паметник на културата. Красива сграда на бул. "Дондукoв", на няколко крачки от тази, в която се помещава НИПК, в момента е замаскирана с американска топлоизолационна система. Друг е въпросът, че паметник на културата по закон не трябва да се санира. Засегнатите от НИПК се оплакват и от друг прийом на експертите му - че обикновено боравят с "декларирани паметници на културата", които са само предложени за такива, а не с тези, за които действително е излязло решение, че са културни паметници. Това обърква хората и позволява на института да оказва натиск върху инвеститори и собственици.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 34. 34 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 114 Неутрално

  http://www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=16219865

  BE CAREFUL what you wish for: you may get it. Last year Bulgarians voted to make Boyko Borisov, a burly former police chief, their prime minister. He had promised to spare nobody and nothing in tackling organised crime. He has certainly made a difference. The television news now features police operations with such flashy labels as “Octopus”, arresting people with such ominous names as “the Tractor”. The culture of impunity that once plagued Bulgaria has largely gone.

  A former prime minister, Sergei Stanishev, is under two investigations involving the loss of secret documents. Some of his former colleagues face questions about corruption, negligence and abuse of power. One prominent casualty is Nicolay Tsonev, a former defence minister, who was arrested in April in a hospital. As he was being handcuffed, a prosecutor screamed insults at him. All those charged deny wrongdoing, and none of their cases has come to trial.

  The new style is certainly going down well with ordinary Bulgarians. The hardline interior minister, Tsvetan Tsvetanov, has now replaced Mr Borisov as the country’s most popular politician.

 35. 35 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#30] от "КУМЧО ВЪЛЧО":

  Браво Кумчо,
  супер!! синтезирано си преразказал събитята, разстрисащи "българската общественост" (мат'риала де) вече повече от половин година

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 36. 36 Профил на dinoss
  dinoss
  Рейтинг: Неутрално

  Г- н Цветанов моля ВИ що искате правете само евтиния-генномодифициран салам и алкохола не барайте тая утеха ни остана.А забравих, не барайте шкембе чорбата и киселото млеко все пак от време на време требе да отрезнеем та па да се напием, че трезвен не може да издеяни в тая държава.Ха наздраве и по малко главоболие сутрин сабайле.

 37. 37 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  dinoss №36

  Ами то в киселото мляко няма мляко, пък шкембето е холандско. Нищо наше не ни остана.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 38. 38 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ПОПУЛИЗЪМ Е ТОВА ,а не полцейщина, тези от списанието, нищо не разбират от ПОЛИТИКА.

 39. 39 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  "Героите на нашето време" ... Боку дето на младини чел само книжките за Винету и неговият разсилен, Цеко-физкултурника се изживяват като 3-то разрядни "екшън герои" ... много боклук видео-трилъри са изгледали тия двамцата, еей .. а кога са учили/работили? ... не се знай

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 40. 40 Профил на dinoss
  dinoss
  Рейтинг: Неутрално

  А при мен менте нема, консумирам само млекото на баба(на мойта баба)и ям шкембе дет си го купувам от селяните дето идват в среда и събота на животинския пазар(трудно е за миене ама после удоволствието при консумация е на макс)

 41. 41 Профил на dinoss
  dinoss
  Рейтинг: Неутрално

  Ганю не обиждай г-н Цветанов че е "физкултурник" човека е завършил ВИФ което ще рече Виш Институт по Философия.

 42. 42 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "popai":

  Защо нещо нищо не ти се разбира, бе момче?
  Ти българския нещо май не го употребяваш много!

 43. 43 Профил на dinoss
  dinoss
  Рейтинг: Неутрално

  Внимавай какво си пожелаваш: можете да го получите. Миналата година българите гласуваха да Бойко Борисов, един едър бивш шеф на полицията, техните министър-председател. Той е обещал да пощади никого и нищо за справяне с организираната престъпност. Той със сигурност направи разликата. В телевизионни новини сега функции полицейски операции с такива наперен етикети като "Октопод", арестува хора с такива имена като зловещ "трактора". Културата на безнаказаност, че след като порази България е до голяма степен няма.

  Бившият министър-председател Сергей Станишев, е под две разследвания, включващи загуба на секретни документи. Някои от бившите му колеги лицето въпроси за корупцията, небрежност и злоупотреба с власт. Един виден произшествие е Николай Цонев, бивш министър на отбраната, който бе арестуван през април в болница. Тъй като той е бил с белезници, прокурор крещеше обиди към него. Всички таксуват тези отрече неправомерни действия, и нито един от техните случаи стигна до съдебен процес.

  Новият стил със сигурност ще надолу и с обикновени българи. В твърдолинейни министър на вътрешните работи, Цветан Цветанов, сега заменя г-н Борисов като най-популярният политик в страната. Но някои се опасяват, че цената на репресиите могат да бъдат лошото управление на различен вид: една все още слабата върховенството на закона, и дори преминаване към това, което може да изглежда като една полицейска държава.

  Правозащитните органи, сега на екрана всеки, който работи за висока обществена длъжност. Това би трябвало да помогне за резервна мощност за невиновен. Но на практика това би могло да привидения и сигурността услуга апаратчици воля. Сегашните мерки идват, също е завел парализа в публичната администрация. "Преди, администрацията не направи нищо без подкуп. Сега те просто не правят нищо ", казва Иван Кръстев, директор на Центъра за либерални стратегии, един мозъчен тръст в София. Това се забавя, наред с други неща, които вече deplorably закъснял изразходването на европейските средства съюз.

  Най-голямото предизвикателство е да се пазят настойници чрез създаване на стабилна правна рамка за борба с корупцията кампания. Последни усилия за реформиране на скърцащ правосъдието на България система като цяло са безплодни. ЕС наблюдатели, че след като изрева предупреждения изглежда сега, за да са се отказали. Ключови фигури в ареста едно нещо: действително присъдата един престъпник по своевременен и прозрачен начин, съвсем друго. Съдилищата все още се движат мъчително бавно. Когато те са виновни за това, съдиите отговори, че полицията събирането на информация е помия. Но когато се окаже, че един добре свързан лобист е бил в състояние, в смисъл да назначи старши съдии, някои от тези, на име трябваше да подаде оставка и да не последва разследване.

  Освен това, малко от това получава общественото внимание, което заслужава. Най-големите медии тъмен собственост, които напускат техните журналисти уязвими за външен натиск и влияние-маловажен. Новината телевизор може да изглежда като ремаркето за гангстерски филм. Но справедливостта и шоубизнеса са различни.

 44. 44 Профил на dinoss
  dinoss
  Рейтинг: Неутрално

  това е материала на Икономист с превод на гугъл преводача

 45. 45 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  АКЦИИТЕ на ЦВЕТАНОВ съгласувани с БОРИСОВ са ПОСЛЕДНИЯТ завършващ етап от утвърждаването на комунистическата олигархия в страната. Те целят да се създаде ПИТОМНО ЛИЦЕ НА КОМУНИСТИТЕ ОЛИГАРСИ УСВОИЛИ СОБСТВЕНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ построена от народа за изминалия ПОЛОВИН ВЕК, основната и съществената работа на това правителство се свежда до разчистване пътя от дребните конкуренти и дребните ежедневни битови престъпници, НО НЕ И ЗАЛАВЯНЕТО И НАКАЗВАНЕТО НА ЕДРАТА ОЛИГАРХИчНА НОВА НОМЕНКЛАТУРА БКП/БСП/к/ Имаше нужда от това за да се осигури спокойствие, за гигантските усвоявания на собственост. С това се оправдава създаването на "ГЕРБ" - бившите МЛАДИ МИЛИЦИОНЕРСКИ КАДРИ трябваше да осигурят спокойствие и отвърждаване и донякъде да измият лицето на полузаконите трансформирания на собственоста, да подтиснат създаващото се напрежение на малките престъпни групировки, които пречеха за развитието на капитала в страната и така популистки да завършат изграждането на новия- стар обществен строй - КАПИТАЛИЗМЪТ,защото по последните думи на Т. Живков ..."социализъмът другарки и другари се оказа , ща жи кажа какжо се оказа... социализъмът се оказа едно "недоносче"..., та повелите и заветите на любимеца на народа се изпълняват стриктно и последователно. Няма полицейщина - има само изпълнение на постановлението на последния пленум на ЦК на БКП.

 46. 46 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "dinoss":

  При мен не се отвори, па камо ли с превод, затова го написах.

 47. 47 Профил на dinoss
  dinoss
  Рейтинг: Неутрално

  охоо намекваш за цензура, сакън вече сме у европата та таквиз ми ти работи нема.

 48. 48 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  АКО ВЗЕМЕШ ВЕЩ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА НЕЙНИЯТ СОБСТВЕННИК,ЗА МЕНЕ ТОВА СИ Е ЧИСТА КРАЖБА.ЩЕ ПОПИТАМ НЯКОЙ ОТКРАДНАЛ ЛИ Е КАСЕТАТА НА КАНАЛ 3, ИМА ЛИ СВИДЕТЕЛИ И ЗАЩО КРАДЕЦА НЕ Е АРЕСТУВАН!!!

 49. 49 Профил на tekomashinist
  tekomashinist
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Не мога да разбера какво точно искаме ние българите! Все пак по арестите са прибрани хора, които едва ли някога са ходили първа, втора или нощна смяна на работа. За сметка на това обаче години наред са рекетирали дребния бизнес, принуждавали са момичета да се продават , наркозависими да извършват престъпления вместо тях и т.н. Всички бяхме отвратени от пошлата показност на бързозабогателите дебеловрати, но сега се страхуваме да не би държавата да ограничи прекалено свободите ни и едва ли не съчустваме на тези по арестите. Като , че ли досега сме били свободни в сивото си ежедневие принудени да гледаме безпомощно как пошлостта и порока заразяват немощното ни общество?! За съжаление думите на Бойко за "матрияла" се отнасят в еднаква степен и за политическата ни класа. Нямаме избор! Всичките ни политици се компрометираха в някаква степен. За това ни остава само да се надяваме, че няма скрито съглашение между Бойко,ДПС и кардиналите в БСП. Без кръв пътят е дълъг.

 50. 50 Профил на stefanski
  stefanski
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Мачкай те г-н Цветанов
  Пътя към народното добруване е осеен с престъпници,вас морално ви поткрепя всеки честен Българин.

 51. 51 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Стефански, ти българин ли си? Защото май си писал на цигански. Три реда - 15 грешки. Ама карай. За Цецо и мутрата е важно да се грухти одобрително. Справяш се.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 52. 52 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До 45,уважаеми колега,като че ли сте много прав!Тази промяна която ние с Вас искаме неможе да бъде осъществена без ЛУСТРАЦИЯ!

 53. 53 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До 45,уважаеми колега,като че ли сте много прав!Тази промяна която ние с Вас искаме неможе да бъде осъществена без ЛУСТРАЦИЯ!

 54. 54 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Любопитно

  До коментар [#43] от "dinoss":

  http://www.economist.com/node/16219865/comments

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 55. 55 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Любопитно

  Картини продадени зад граница с печата на Мин. на Култура /по СТ. Данаилов/от -
  http://goodnews.actualno.com/news_104761.html
  НЕВЯНА МАЛЧЕВА Е ЕДНО ПРЕСТЪПНО СЪЩЕСТВО, КОЕТО ГОДИНИ НАРЕД ПРАВИ ЗУЛУМИ В РУСЕ, БЕШЕ ДЯСНА РЪКА НА КРАДЕЦА- КМЕТ ДИМИТЪР КАЛЧЕВ, СЕГА КРАДЕ, ЗАЕДНО С МЪЖА СИ, БИВШИЯ БАЛЕТИСТ И ПЕДЕРАСТ САШО МАЛЧЕВ, В КУЛТУРАТА, А ТЪПАТА ИМ ДЪЩЕРЯ ПРЕПИСВА КНИГИ НА КРАЕВЕДИ ОТ РУСЕ И БАЛЧИК И ГИ ИЗДАВА КАТО СВОИ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ И ИМ ПРАВИ ПРЕМИЕРИ В СОФИЯ И БУКУРЕЩ!
  НЯКОИ ВЕСТНИЦИ ВЕЧЕ ПИСАХА ЗА ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!
  А СТЕФАН ДАНАИЛОВ КАКВО НАПРАВИ ?

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 56. 56 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 587 Разстроено

  Преди месец във Румъния въведоха ...ЛУСТРАЦИЯТА... защо още се бавят във България , ... Премиера Явно го е ...СТРАХ.. а и ...Министрите , е затова ще сме винаги на ...ДЪНОТО...

 57. 57 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#23] от "Щутгарт":
  Ти не е зле да питаш там, в Щутгард, с какво започва полицейщината и как се развива по-нататък. В тая държава ,дето се спотайваш, това са го преживяли преди 70-80 години.

 58. 58 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 587 Любопитно

  До коментар [#45] от "renegat":

  Хареса ми написаното ,... Да така е Клановате Мафиоти Олигарси ограбиха България със Милиярди и никой не ... СМЕЕ ... да ги Арестува и да им Конфискува ... Милиярдите ... на Черепа , Кюлева , Павлова , Златев и така до 100 .

 59. 59 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Пълно объркване в главата на българина, какво всъщност иска.

 60. 60 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  До коментар [#2] от "Раковски":

  Виновните да не влизат в затвора са многоуважаемите ни съдии.

 61. 61 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  До коментар [#3] от "kikot":

  А ако законите са създадени за прилагането на корупционни схеми?

 62. 62 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  До коментар [#49] от "teko":

  Мъдро казано.

 63. 63 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 434 Гневно

  Ех Цецко , ех тъпако ,
  АКО ИМАЛО ОТНКРАДНАТА КАРТИНА ... Ами първо докажи , че ИМА открадната картина и тогава плещи глупости !
  Ние искаме ли мъст без съд? Присъди, постановени или предрешени от полицията или "службите"? ”ГЕРБЕРСКАТА” полицейщина иска и цели точно това !!! А се намират и такива, които да ги подкрепят, за съжаление ! За тях точно ще кажа : И понеже много сте знаещи , пожелавам ви с анонимен свидетел , че сте „ сгазили лука” , да ви пратят в затвора . Ама нищо, че той би глух или кьорав , ама нищо, че той ви бил обиден, че сте чукали жена му , ама нищо, че той просто искал да ви отмъкне бизнеса, защото ви е конкурент , ама нищо , че ченгетата са ви вдигнали мерника, защото не сте им симпатични , ама нищо че ... ПРОБЛЕМЪТ ВИ Е, че изобщо нямате мисловна дейност и не се замисляте, че няма оправдан престъпник, когато ИМА безспорни и категорични доказателства по което и да е дело !!! Когато ПОЛИЦЕЙСКАТА НЕКАДЪРНОСТ Е НАДДЕЛЯЛА , когато няма доказателства , а само клюки и празни приказки , когато ... НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ , че важни за гаранциите на всички са и твърденията че не е нужно да си бандюга, за да те сгази милиционeрщината , както това не веднъж се е случвало !!! И дано го усетите на собствения си гръб, че тогава да тръгнете да доказвате, че „ нямате сестра” , а още по-малко сестра ,която е курва ... Ще е безкрайно късно !

  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 64. 64 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ако дори и да има елементи на полицейщина сега, то след 20 години МУТРЕЩИНА, това е неизбежно, преди да се възстанови нормалното състояние на правовата държава. Още повече, че някои "другари" направиха така, че съдебната ни система да не функционира - за да се стигне до разцвет на мутрещината. Истинските престъпници са точно там, в съдебната система, която използва мутрите като марионетки и генерира престъпност. Докато тя не се реформира тотално, ще гледаме цирка "Ние ги хващаме, те ги пускат".

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 65. 65 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#10] от "renegat":

  Това за театралните постановки на полицейските акции е определено умишлена показност. Защото засега май само тази показност има възпиращ ефект. След като съдебната система не признава очевадни факти за налицие на престъпление, какво друго остава за възпиране на престъпността? А всички знаем колко са ненаситни гърлата на съдиите. Между впрочем Бг е една от малкото страни в Европа, в която управляващите съдии се назначават от политиците, а не се избират от гражданите. Явно там е заровен корена на злото.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 66. 66 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#65] от "baracuda":

  Допълнение: Взаимодействието корумпиран политик - корумпиран съдия - мутренски лидер в България не е нещо екзотично, а по-скоро типично...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 67. 67 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 648 Любопитно

  До коментар [#34] от "popai":

  Адрес за връзка със списанието Економист-
  Русия
  The Economist (editorial) The Economist (редакционна)
  Moscow bureau Московското бюро
  Gazetny pereulok 13, Apt 23 Gazetny pereulok 13, ап 23
  Moscow 125009 Москва 125009
  Russia Русия
  Tel: +7 (4) 95 627 3501 Тел: +7 (4) 95 627 3501

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 68. 68 Профил на nmemory
  nmemory
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Давай бат Цецо искам да ги влачиш по земята ако трябва, за да се научат че скромносста караси човека. Трябва да преусмислят живота си да научат езици и да произвеждат нещо или поне охрана на градските кенефи.

  рам памет решения
 69. 69 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#65] от "baracuda":


  До коментар [#63] от "Naschenec":

  Искам да поясня, че влизането на полицията при самото провеждане на търга, пред купувачите в самата зала, е направено вероятно с цел да се докаже извършването на деянието /престъплението/. Ако ги бяха изловили преди провеждането на търга, въпреки че същият е бил обявен на страницата на организатора на търга в нета и по друг начин,
  каква е гаранцията, че търгът щеше да е проведен, ако бяха усетили, че полицията души около тях. Докато при влизането в залата, когато търгът вече е започнал и ВСИЧКИ КАРТИНИ са там и са предмет на тоя търг, тогава имаме осъществено деяние, според мен "като недовършен опит", което се наказва от съда като завършено престъпление - продажбата на картините е започнала, но не е завършила поради влизането на полицията, което е прекъснало търга - виж чл. 18 и 19 Наказателния кодекс.
  Спецификата на търговията с предмети на изкуството и пр.,
  е деликатна работа и често връзката между фактите се къса.
  Ако търгът не беше проведен изобщо - не беше започнал, тогава нямаше да се стигне до картините и търговците. А така, вече ще
  проверяват и картините, собствениците и купувачите.
  Затова, за да има доказателство за извършено деяние-опит, влязоха на търга, и правилно. Въпросът е доколко е нужно да е показно, шумно и дали е спазен закона.


 70. 70 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  До коментар [#69] от "noshtna_straja":

  bullshit. Ако просто се бяха обадили на Марковски преди търга и му бяха изискали документите за картинките, превенцията щеше да е факт. Щяха да спестят времето и унижението на хората дошли на търга, ама де тоз акъл. Само че така нямаше да има падни-стани и ау, колко сме страшни.

  По думите на Цветанов имало основания да се смята, че може да се реализира продажба на картини с неясен произход, а може дори да са откраднати. "Досега всички търгове, които са проверявани, не винаги са съответствали на законодателството, но просто не е имало осъществяване на съответния контролен механизъм. В тази посока искаме да видим по някакъв начин дали действително е имало откраднати картини. Ще бъдат назначени експертизи за картините – произхода, начина, по който са предложени за продажба", каза министърът.

  Демек, ние не знаем за какво става въпрос, но що да не пратим джандарите и да се покажем по телевизора.


  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 71. 71 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Дали са били пак с бронежилетки и пищови ?

 72. 72 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#70] от "wreck":

  Ако картините са с "неизвестен произход" и има инфолмация, най-общо казано, за нещо нередно /извинявайте за неперфектния изказ/, да се обадят на Марковски и да изискат документите, е малко наивно. Ами ако има фалшификати с "редовни документи".
  Ако не си на търга, може и да не стигнеш до картините. А по въпроса за унижението на гражданите, мисля, че те ще разберат, потенциалните купувачи, защото, в Б-я няма утвърдени тържни къщи на предмети на изкуствата, за да си спокоен, че всичко е наред. Не е редно това да се възприема като унижение.
  Виж, ако Марковски и сие, се окажат не просто невинни, а и документация и всичко им е наред, тогава МВР да им плаща обезщетенията и да се извини публично.

 73. 73 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  До коментар [#72] от "noshtna_straja":

  Въпросът е, може ли Цецо да върши работа без да бие тъпан, и дали всъщност биенето на тъпана не е единственото работа, на която е способен?  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 74. 74 Профил на noshtna_straja
  noshtna_straja
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#73] от "wreck":


  До коментар [#70] от "wreck":

  Може, разбира се, да върши работа и без да бие тъпан.
  Не забравяйте, че преди да дойдат на власт ГЕРБ, премиерът беше главен секретар на МВР, съответно информацията на всичката тая разкриваемост е събирана години наред, сега се изважда и се привежда в действие. Важното е, че се привежда в действие обаче, дано да са успешни разследванията, за да осъдят задържаните /виновните/ - не говоря конкретно за картините.
  А за тъпана, виж, хората са различни, някои не толкова "отворени", имат нужда от шумотевица, за да разберат, че се работи. От друга страна - бедни, дребни и нещастви хора, необразовани, вършещи черната работа във вериги за кражби и пр. се поуплашват, като чуят за тия акции. Отказват се да се занимават с това. Това също си е превантивен ефект, не мислиш ли? На никой не му се седи даже 24 часа в ареста. Много хлапетии по селата спряха /поне временно да крадат, даже и част от циганите/, има отлив от това масово домашно мародерство. Където хване дикиш, все е файда. Важни са резултатите.
  Но за да затворят едрите, затова трябва време, ще почакаме-ще видим.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK