Близо половин милион лева ще се инвестират за проучване на подземни богатства

Близо половин милион лева ще се инвестират за проучване на подземни богатства

© Надежда Чипева, КапиталПравителството разреши на дружествата "Елаците - Мед" АД, "Базалт България" ЕООД и "Карачомаков" ЕООД да проучат залежите на подземни богатства в площи на територията на областите София, Ловеч, Велико Търново и Хасково. Това съобщи пресслужбата на кабинета.


"Елаците - Мед" ще проучва за метални полезни изкопаеми терена Шипките, който се намира в общините Златица, Етрополе и Пирдоп, както и в община Тетевен. Разрешителното е за три години, през които компанията ще инвестира 110 хил. лв.


"Базалт България" ще проучва една година възможностите за добив на строителни материали в Станчова могила. Теренът е с размер един кв. км и се намира в землищата на с. Димча и с. Върбовка, област Велико Търново. Стойността на проучвателните работи възлиза на 337 хил. лв.


Кабинетът разреши за 18 месеца фирма "Карачомаков" ЕООД да проучи площта Гигита за добив на склално-облицовъчни материали, който се намира в община Ивайловград, област Хасково.
Планираната инвестиция на компанията е 31 хил. лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK